slonko1335 16.02.08, 19:42 Potrzebuję pocieszenia. Napiszcie, że mimo tego cholerskiego odklejania, plamienia i krwawienia udało się komuś donosić ciążę, bo ja już mam dość co usg to jakaś nowa rewelacja, dzisiaj właśnie odklejanie kosmówki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Odklejanie kosmówki 16.02.08, 19:55 Słonko ja jestem taką kobitką I moja druga ciąża-to same problemy. Poszłam na pierwsze usg w 6 tyg.na potwierdzenie ciąży. A tu lekarka mówi"Pani Małgosiu ciąża jest jak pani obliczyła,ale krwiak jest na 1 cm." A ja doznałam szoku,bo nie miałam żadnych plamień,krwawień,bóli podbrzusza. Nic dosłownie nic,żadnych objawów. Dostałam Duphaston i Cyclonaminę na wchłoniecie sie krwiaka i leżenie. Potem za jakiś czas dołączyly sie inne problemy z ciążą,ale na 5 dni przed terminem urodziłam zdrowego Maksia. Teraz ma 2 lata,gania jak przeciąg,tylko do gadania leniwiec) Więc z pewnością donosisz szczęśliwie ciąże. Będzie dobrze zobaczysz. Poza tym pozytywne myslenie to już 50 % sukcesu. Pzdr,Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
mfaab Re: Odklejanie kosmówki 17.02.08, 05:42 U mnie w 7 tyg. ciąży po USG stwierdzili krwiaka na ponad 2cm. Ogólnie nawet lekarka sugerowała wówczas że chyba się nie uda - no i proszę... synek w przyszłym tygodniu kończy pół roku. Trzymam kciuki - też byłam podłamana jak kazali mi leżeć przez 4 tygodnie i dopiero zrobić usg w 10 tyg. To na pewno były najdłuższe 4 tygodnie w moim życiu. Brałam duphaston, leżałam i wszystko dobrze się skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
dotkak Re: Odklejanie kosmówki 17.02.08, 10:13 Kochana... Ciąża z Matim- plamienie - leżenie przez 4 tygodni -potem już ok - Synek urodził się dzień po terminie. Teraz jestem w drugiej ciąży - 6 tydzień krwawe plamienie, potem krwawienia..8 tygodni leżenia,a teraz wróciłam po pracy i mam nadzieję, że będzie dobrze! Odpoczywaj i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Odklejanie kosmówki 17.02.08, 10:39 Wiecie co mnie najbardziej dobja, to że od tygodnia leżę plackiem i biorę leki a ta cholerska kosmówka się odkleiła, tydzień temu wylądowałam w szpitalu z krwotokiem i śladu odklejania nie było, dostałam tonę lekarstw, zastrzyki poleżałam w szpitalu a tu zamiast lepiej jest gorzej, więc jakie są szanse...to nie jest tak, że normalnie funkcjonowałam a teraz położę się i się sklei, ja leżałam, brałam leki i jak mogę mieć nadzieję że będzie dobrze jeśli mimo tego wszystkiego jest ciągle gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: Odklejanie kosmówki 17.02.08, 13:53 przeżyłam odklejanie ksomowki na początku ciązy (koneic 6tyg),mialam krwawienie,pobyt w szpitalu... leże w domu juz 6tyg,a Maluszek ma się dobrze,rośnie,usg genetyczne wyszło ok!kosmowka juz sie nie odkleja,nie ma pustej przestrzeni-tylko musisz leżec! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: Odklejanie kosmówki 17.02.08, 14:20 dziewczyny maja racje- musisz lezec; moja sio miala krwiaka, wchłonal sie ale musiala lezec; wstawala tylko do lazienki a tak to cały czas plackiem; jej synek ma juz 21M; zycze spokojnej ciazy; Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_79 Re: Odklejanie kosmówki 17.02.08, 22:32 Ja miałam odklejenie kosmówki, nawracające krwiaki. W sumie plamiłam aż do 16 tygodnia, leżenie plackiem, duphaston, cyclonamina i ciągły stres. Teraz jestem w 39 tyg. Trzymam kciuki, myśl pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ullenkaa76 Re: Odklejanie kosmówki 18.02.08, 12:49 Ja miałam w 10 tc krwiawienie, leżałam w szpitalu. Odklejała mi się kosmówka, poza tym krwiak na 7 cm. Leżałam potem w domu, brałam duphaston do 24 tc. Teraz juz jestem w 32 tc i wygląda na to , że jest ok. Trzymaj się. Ja też się bałam, ale dziewczyny z forum mnie pocieszyły. Teraz ja mogę pocieszyć kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re: Odklejanie kosmówki 18.02.08, 14:36 witam serdecznie)u mnie na poczatku ciązy - dr stwierdził wlasnie odklejenia kosmówki i krwiaczki. musialam leżeć do 12 tc - brałam duphaston, potem luteinę a także acesan i estrofem.na dodatek kłucie -zastrzyki w brzuch przez miesiąc.w 12 tc wszystko sie unormowało, ale nadal poleguję, wciąz biorę acesan i luteinę. dziś mój maluszek ma 14 cm i rozwija się dobrze.mam nadzieję, ze u Ciebie też tak będzie.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bobo_a Re: Odklejanie kosmówki 18.02.08, 15:05 ja będąc w ciąży też miałam coś z kosmówką możliwe że coś się odklejało, o niczym nie wiedziałam dopóki nie pojawiło się plamienie pod koniec 3 miesiąca, takich plamień które przestraszyły mnie nie na żarty miałam 2. Przepisano mi duphaston i byłam z 2 m-ce na zwolnieniu, potem wszystko przeszło i urodziłam zdrową córeczkę będzie dobrze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annjaw Re: Odklejanie kosmówki 18.02.08, 21:37 Będzie dobrze, leż i bierz leki. Jak miałam w 12 TC stwierdzone odklejenie kosmówki na 2 cm, leżałam 5 tyg brałam duphaston a dizś jestem w 33 TC i wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś