Dodaj do ulubionych

Isoptin SR

29.08.03, 18:56
Czy któraś z e-mam brała w ciąży Isoptin SR??? Z prostych obliczeń wynika że
jest trzykrotnie silniejszy niż Isoptin 40 mg, który zwykle zapisują lekrze w
połączeniu z fenoterolem. Jestem ciekawa czy lekarze leczyli u którejś z e-
mam nadciśnienie lub tachykardię tym właśnie lekiem??? Mam w związku z tym
lekiem obawy, może podzielcie się swoimi spostrzeżniami???
Obserwuj wątek
    • beciulka1 Re: Isoptin SR 29.08.03, 19:40
      obecnie sama biorę fenoterol z isoptinem,ale isoptin sr jest dawką dużo
      większą,jest to 240 mg o ile mi wiadomo ,może w aptece się pomylili albo lekarz
    • beciulka1 Re: Isoptin SR 29.08.03, 19:42
      isoptin daje się łącznie z fenoterolem bo to właśnie fenoterol przyspiesza ,a
      isoptin ma za zadanie zwolnić tętno
    • natder Re: Isoptin SR 30.08.03, 09:05
      Ja dostałam ISOPTIN 120 mg, to nie pomyłka, tylko decyzja kardiologa. W sumie
      dawka dzienna jest równa Isoptnowi 40, który brałam 3 razy dziennie. Teraz
      biorę jedną tabletkę 120 mg rano, i pół tabletki wieczorem, Czy któraś z mam
      brała taki Isoptin???
      • magda6811 Re: Isoptin SR 31.08.03, 11:33
        Witaj, to znowu ja - brałam taki Isoptin w szpitalu razem z Fenoterolem -
        dawano mi 120 mg rano i z takim zaleceniem wypisano do domu. Pytaj o szczegóły
        ginekologa. Czy pomaga Ci to obniżyć ciśnienie? Tachykardia na pewno Ci
        przejdzie po porodzie, a może i pod koniec ciąży - do terminu zostało mi 10 dni
        i moje tętno teraz jest naprawdę dużo spokojniejsze, sama nie wiem dlaczego...
        Wytrzymaj, w trzecim trymestrze poczujesz zbliżaący się koniec i jeszcze jedno -
        może kup sobi aparat do mierzenia ciśnienia, żeby owajać się z tymi mieć w
        domu komfort spokojnego mierzenia. Może wtedy Twoje wyniki będą lepsze i
        przestaniesz się denerwować?
        Pozdrawiam, Magda(6811)
        • natder Re: Isoptin SR 01.09.03, 10:03
          Witaj Magdo, ponownie smile)) Zafundowałam sobie konsultację u kardiologa,
          wszystko z sercem jest oki, ale ta tachykardia powoduje u mnie wzrost
          ciśnienia,a to już może mieć poważne skutki sad(( Właśnie poluję na aparat do
          mierzenia ciśnienia ale nie elektroniczny, tylko taki zwykły ze słuchawkami. Co
          to tego Isoptinu, to pomaga raczej chwilowo, chociaż to dziwne bo kardiolog
          mówiła, że to lek o przedłużonym działaniu. Tak naprawdę czuję się lepiej,
          zwłaszcza odkąd te upały się skończyły, jaka ulga. Na razie łykam ten Isoptin,
          zobaczymy co będzie dalej.
          Fajnie, że jesteś już na końcu tej długiej drogi, ja jeszcze muszę się trochę
          pomęczyć wink))
          Powodzenia, pochwal się koniecznie jak już maleństwo się urodzi smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka