Dodaj do ulubionych

Dziewczynka czy chłopczyk ?

23.02.04, 16:18
Niby temat wywałkowany na płasko - ja jednak chciałabym pogadać o takich
różnych symptomach z których zgadywać można płeć dziecka w czasie ciąży...
Mamusie które mają córeczkę i synka może zauważyły jakieś różnice w
przechodzeniu ciąż. Jakie są Wasze doświadczenia ? Czy przeczucia i sny się
sprawdzają ? Może znacie jakieś metody paramedyczne lub zwyczajowe.
Co mówią Wasze mamy i babcie - kiedy dziewczynka a kiedy chłopczyk ?
Oczywiście, potraktujmy to z... wink
Ja się bardzo nastawiam, że będę miała... Lepiej nie powiem, żeby nie
zapeszyć - niech będzie zdrowe ! Na ostatnim USG jeszcze lekarz bał się
wyrokować a następne badanie za miesiąc. Strasznie jestem ciekawa !!!
Przez ten czas chętnie pobawię się w zgadywanie a za parę tygodni może powiem
Wam już co się sprawdziło a co nie.... smile
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i czekam z zaciekawieniem !
Obserwuj wątek
    • eenia Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 23.02.04, 16:23
      Niestety sny i przeczucia się nie sprawdzają, bardzo chciałam córeczkę, śniła
      mi się kilkakrotnie czułam że będzie dziewczynka a tym czasem usg wykazało ze
      będzie chłopaksad
      • gochagocha Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 23.02.04, 17:26
        zajrzyj tutaj

www.bajbus.pl/index.phtml?ids=zanim&kat=swiadome&tmt=chinska
        mnie sie sprawdzilo 2 razy
        • la_lunia Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 23.02.04, 18:50
          podobno jak ma byc dziewczynka to sie brzydnie
          a ja ani jednej krostki - gdyby nie powiekszajacy sie brzuch to po twarzy nikt
          nie pozna, ze jestem w ciay
          a juz trzy razy na usg slyszalam, ze bedzie dziewczynka
          a tak w ogole to ja nie wierze w takie rzeczy smile
    • majarzeszow Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 23.02.04, 19:15
      ja czekam dopiero na pierwsze dziecko - bedzie to chlopiec. mama i babcia
      zawyrokowaly od poczatku, ze bedzie chlopczyk, bo:
      - podobno wyladnialam
      - cera i wlosy lepsze
      - brzuszek uklada sie jak pileczka i z przodu, a nie na biodrach
      - babci sie snilo smile

ja co prawda mialam przeczucie na dziewczynke, ale po poronieniu, ktore
      przeszlam rok temu jest mi totalnie wszystko jedno, byle dzidzia zdrowa. nasz
      synus do wstydliwych nie nalezy i pokazal co trzeba na USG smile jestem juz w 27
      tygodniu.

maja
    • b-bis Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 24.02.04, 10:48
      smile
      hihihi...
      Na dwoje babka wróżyła !
      Mnie wychodzi w większości na to co ja bym chciała, ale to pewnie autosugestia.
      Znalazłam taką zabawną ankietę, zobaczcie:
      www.noworodek.pl/modules.php?name=BoyOrGirl
      Ja jednak chciałabym dowiedzieć się jakie są Wasze doświadczenia i wnioski z
      obserwacji - co się komu sprawdziło ?
      Piszcie !!!
      • mamula_anula Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 24.02.04, 12:42
        haaha zrobiłam sobie ten test do którego dałaś linka i wyszło,że na 70% to
        dziewczynka , a na usg pan doktor widział na 100% chłopcasad, no ciekawe może
        się pomyliłsmile)))))
        • kattika Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 24.02.04, 22:41
          Cześć! Prawdę mówiąc kilka dni temu sama zastanawiałam się nad założeniem wątku
          na ten temat. Ja jeszcze płci nie znam (17 tydzień), a to maja pierwsza ciąża
          ALE jakiś czas temu (ok.października) rozmawiałam z kobietą, która była 2 raz w
          ciąży,ona powiedziała mi, że płeć można przewidzieć po tym z której strony
          brzuszka(lewej czy prawej) dziecko pierwszy raz kopnie-jej się sprawdziło-
          NIESTETY zapomniałam czy prawa strona na chłopca czy na dziewczynkę sad( Szkoda
          może ktoś też zna tą "wróżbę" wink
      • ptaszyl Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 28.02.04, 09:05
        przeczucie mnie nie myliło, no i w ciąży też wyglądałam super- podobno jak to
        przy chłopcu- sprawdziło się.
        teraz Krzyś ma już prawie 2 latka a my myślimy o drugim dziecku. w związku z
        tym mam pytanie: czy któraś z Was zna "niezawodny" sposób by począć
        dziewczynkę? wink
        pozdrowienia- Joanna
        • klarek Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 02.03.04, 01:44
          Tak, ja znam - trzeba bardzo mocno chcieć chłopca wink
    • biedronka2003 Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 25.02.04, 06:49
      A mnie sie snil chlopiec i to spory smile no i urodzil sie chlopak ponad 4kg!
      A kiedys dawno temu Babcia wywrozyla mi (obraczka), ze pierwsze dziecko bede
      miala w wieku 26 lat i ze bedzie to chlopiec, no i tak faktycznie wyszlo. No i
      jesli wrozby sie spelnia to mam miec jeszcze 2 (!) dzieci dziewczynke i
      chlopca big_grin Ale co bedzie to bedzie wink Pozdrawiam serdecznie smile
      • aniutek Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 25.02.04, 07:25
        mam syna bede miala corke ( wiem na 100% z amio punkcji) i tak naprawde cala reszta to gdybanie
        ale.... smile teraz bardzo popsula mi sie cera przy synu tak nie bylo wiec kto wie, moze jest w tym cos.
        pozdrawiam Mamuski :smile))
        • carlascuzo Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 26.02.04, 13:52
          Pewna Góralica powiedziała mi, że będzie chłopak, po tym, jak powiedzialam co
          lubię jeść (mięso,kwaśne i ostre potrawy), że ładnie wyglądam i brzuch rośnie
          do przodu (mam jeszcze talię). No i mój mąż powiedział, że "robił" chłopaka.
          Dziś idziemy na USG. Ciekawe.............. Jeżeli dzidzia się dobrze odwróci i
          pan doktor coś powie, to napiszę
          Całuję. Karina i Dzidzia 23tyg.
          • b-bis Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 26.02.04, 14:33
            No pięknie !!! Mój mąż też starał się zrobić - nadal nie powiem czy chłopca czy
            dziewczynkę - ale robił to tak zapamiętale...smile... że sami teraz nie wiemy w
            którym dniu padł celny strzał ! Słyszałam, że ta metoda "dziewczynka przed
            owlacją a chłopiec w trakcie" jest trafna, ale co się dzieje jak my i przed i w
            czasie i po... Może któraś z Was zna się na tej metodzie i coś poradzi...
            A wracając do naszej zgadywanki, to co z tymi zachciankami kulinarnymi - czy
            faktycznie kwaśne i ostre to na chłopca ???
            • titicaka Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 26.02.04, 14:45
              Jesli przed w czasie i po to ja stawiam na chlopca. My jeden dzien przed i
              jeden po i bedzie facet smile
              Bea i Aleks 35 tyg.
              • mycha40 Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 26.02.04, 16:46
                Ja z kolei słyszałam teorie,ze jezeli to przed , w trakcie i po- i generalnie
                czesto to dziewczynka.
                Sama jetem bardzo ciekawa czy bęzdie chłopczyk czy dziewczynka, bo mam juz
                dwóch chłopców. Jestem w 18 tyg, ide na USG za 3 tygodnie- mysle ze bede
                wiedziala.
                Pozdrawiam
                • carlascuzo Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 26.02.04, 20:51
                  No i widzieliśmy nasze maleństwo. Góralica miała rację - CHŁOPAK!!!!!!!!! na
                  100%, bo siusiak był taki wyraźny, że sama go zobaczyłam!
                  Dzidzię robiliśmy i przed i po owulacji, a jajo zostało zapłodnione 16 dnia.
    • ann99 Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 27.02.04, 13:11
      Ja nie mam jeszcze doświadczenia w tym temacie, ale moja koleżnka jak była
      pierwszy raz w ciąży to miala wyraźnie wysuniety brzuszek, tak,ze z tyłu nie
      było nawet widac,że jest w ciąży. No i urodziła chłopca. Za drugim razem juz w
      4 miesiącu dostała duże biodra i zrobiła sie "okrągła, nie miała takiego
      wyraźnego brzuszka,no i ...dziewczynka. (cera zarówno za pierwszym jak i za
      drugim razem jej sie porawiła, wiec nie było w tym różnicy)
    • matizka Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 28.02.04, 14:28
      Hej,

a ja choć sama z sieie do szczupłych nie należę mam tzw. ładny brzuszek
      (nigdzie więcej nie przytyłam) i cerę bez problemów. I na USG dwoje lekarzy
      widziało dziewczynkę!

Więc to chyba nieprawda z tymi "oznakami". Tylko kwaśnych rzeczy nie trawię!

M.
      • dora1976 Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 01.03.04, 11:07
        Sama nie wiem jak to jest z tymi przesądami niektóre się sprawdziły a niektóre
        nie. Całą ciąze przechodze bardzo dobrze zostały jeszcze 3 tygodnie, cere mam
        tak jak przed ciążą, raczej miałam chęć na słodkie, na kwasne i słone mam
        bardzo wyczulony smak a od ogórków to aż mnie skręca. Kształt brzucha raczej
        jak mówią na dziewczynkę, wujek pokręcił wahadełkiem i wyszła dziewczynka, a
        lekarz na usg wypatrzył na 99% jajeczka mojego synka. I komu tu wierzyć? Acha
        sen że to dziewczynka tez się nie sprawdził.
        • b-bis Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 02.03.04, 14:03
          Śledzę pilnie to co piszecie i coraz bardziej jestem skołowana... wink
          Mimo to nie przestaję zgadywać a moja ciekawość rośnie z każdym dniem !
          • b-bis Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 04.03.04, 14:29
            Wątek spada a ja się denerwuję coraz bardziej przed kolejnym USG !
            Pewnie jak już będę wiedzieć czy to dziewczynka czy chłopczyk... smile ... to
            będzie mi wszystko jedno, byle zdrowe !
            Teraz jednak napięcie rośni i nawet zastanawiam się czy nie iść na USG 3D -
            podobno takim aparatem łatwiej jest rozszyfrować płeć - oczywiście przy okazji,
            bo to badanie a nie zabawa...
            Co myślicie o takim USG ? Kiedy najlepiej je zrobić ?

No i piszcie, jak tu jeszcze odgadnąć płeć dzieciątka... wink
            • mamaoli Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 04.03.04, 19:09
              Witaj! Jestem juz w 22 tyg. i jezcze nie wiem czy bede miala druga
              dziewczyneczke, czy chlopaczka.sad Jestem okrutnie ciekawa, ale moj gin jest
              jeszcze okrutniej uparty i powiedzial, ze nie zdradzi plci przed 28 tyg. Na
              ostatniej wizycie go ublagalam, a tu jak na zlosc pepowina sie ulozyla na pupci
              i za chinskiego boga nic nie bylo widac! 18 ide na usg 3d i mam cicha nadzieje,
              ze dowiem sie w koncu jakiej plci czlowieczek we mnie zamieszkujewink Pozdrawiam.
              Trzymajcie za mnie kciuki.
              • larenata Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 05.03.04, 08:59
                cześć!

Nawet nie wiecie jak zazdroszczę tym mamom, które juz wiedzą czy cieszą się na
                chłopczyka czy dziewczynkę. Jestem w 34 tyg. i wczotaj jechałam na usg
                przekonana, ze w końcu się dowiem, co kogo urodzę, a tu nic... dziecina moja
                była tak ustawiona, ze nic dalej nie wiemy. Maluszek zrobi nam niespodziankę)))
                wyrocznie wokół mnie twierdzą, że bedzie chłopiec, bo ponoć ładnie wyglądam,
                nie mam plam i czegoś tam, ale szczerze mówiąc nie wierzę w takie przepowiednie.
                Czytałam na forach o wykresie chińskim, ze tam można coś sprawdzić, ale nie
                znalazłam tego wykresu nigdzie. więc pozostaje cierpliwie czekać do kwietnia i
                cieszyc się na zdrowe przede wzystkim dzieciątko. Pozdrawiam wszystkie mamy!
                • alicya Re: Dziewczynka czy chłopczyk ? 05.03.04, 13:16
                  Tu jest link: www.bajbus.pl/index.phtml?
                  ids=zanim&kat=swiadome&tmt=chinska

Pozdrawiam
                  • larenata Re: Do Alicji 05.03.04, 17:17
                    Dzięki wielkie!!!
                    Wychodzi na to, że będę mieć chłopca))) Małego Miłoszka. Pozdrawiam
                    serdecznie!!
                    • b-bis Dziewczynka czy chłopczyk ? 09.03.04, 16:21
                      Mnie ten chiński system przepowiada chłopczyka, ale sprawdziłam przy okazji jak
                      to jest u innych znajomych i krewnych którzy już mają dzieciątka i zgadza się
                      tak pół na pół...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka