Dodaj do ulubionych

Rozstepy- aaaa.....

11.07.11, 10:37
Pierwsza ciąża bez rozstępów, teraz tez myślałam że będzie podobnie ale brzucho takie wielkie ( 37tc) i skóra nie daje rady... Nie wiem czy można jakoś zadziałać skutecznie, skóra mnie swędzi, pobolewa, rozstępy z każdym dniem coraz większe. Zmieniłam krem na Pharmaceris ( smaruje dwa razy dziennie plus krem na rozstępy forte z tej samej firmy) , wcześniej stosowałam Gerbera 2 x dziennie. Da się jeszcze coś zrobić żeby to zatrzymać czy już tylko patrzeć i łapać doła z powodu totalnie zaoranego brzucha? Buuu...
Obserwuj wątek
    • yvona73pol Re: Rozstepy- aaaa..... 11.07.11, 11:00
      Jak chcesz kremow, to slyszalam, ze Mustela najlepsza. Polecane tez sa masaze rekawica z wilgotna sola kuchenna.
      No i To juz na te, ktorych nie ma, bo te co sa, to niestety zostana.
      • kotkowa Re: Rozstepy- aaaa..... 11.07.11, 11:04
        No niestety tylko uelastyczniać skórę można - kremy i oliwka, smaruj jak najwięcej. Masaże ok, ale delikatne, nie za dużo, bo skurcze mogą wywołać.
    • jantarowo Re: Rozstepy- aaaa..... 11.07.11, 12:38
      jak swedzi to natluszczaj, ja jestem w 25 tc, pierwsza ciaza bez rozstepow, a teraz pojawiaja sie wokol pepkasad juz widze, ze brzuch bede miala wiekszy, do tego jest zupelnie do przodu, nic sie nie rozszedl na boki i pewnie rozstepow nie unikne, bo niestety ale skora nie moze tego wytrzymacsad a boli jak cho...ra
    • panna.w.drodze Re: Rozstepy- aaaa..... 11.07.11, 12:58
      co kilka dni kąpie się w balneum (olej sojowy) i smaruje kremem cytowital, jak narazie cisza, może tak spróbuj?

po prysznicu nie smaruję sie, nie chcę przesadzać w druga sronę
    • maluszek1991 Re: Rozstepy- aaaa..... 11.07.11, 13:01
      Ja stosowalam krem ten Pharmaceris od poczatku tzn od 5 miesiaca jakos i rozstepow nie mialam i nie mam. A juz synka urodzilam. Moze tez dlatgo ze mialam maly brzuch.. Sasiedzi sie teraz dziwia ze z wozkiem chodze i ze to moje dziecko jest bo twierdza ze nic nie widzieli.. A brzuch przeciez bylo widac, az taki maly to on nie byl. wink
      • panna.w.drodze Re: Rozstepy- aaaa..... 11.07.11, 13:21
        u mnie to samo, słyszę komentarze że mam mały brzuch jak na 8 miesiąc.... potem słyszę pytanie czy z dzieckiem wszystko ok no i szczęka mi opada ...
    • palka.pralka Re: Rozstepy- aaaa..... 11.07.11, 13:24
      W pierwszej ciazy grubąkasęna krem Aventu wydawałam.Teraz od początku smarowałam się oliwką rossmana dla kobiet w ciąży rozstępów brak ( prócz 2 koło pępka bo mam przebity i uprzednio też zagościły). Smaruj ile wlezie może peeling ? kremy lepiej się wchłoną.
      • gracekelly17 Re: Rozstepy- aaaa..... 11.07.11, 15:17
        Dziękuję Wam bardzo za opinie, muszę sprawić sobie jakiś peeling no i w ciagu dnia może jeszcze spróbuje oliwkować się oliwką. Problem w tym że brzucho poszedł mi do przodu, wyglądam jakbym połknęła dużą piłkę lekarska która jeszcze rośnie...Z tyłu nie wyglądam jakbym była w ciąży, wszystko poszło w brzuch. No nic, może jakoś ta skóra wytrzyma...i nie pojawią się kolejne. mam taka pobożna nadzieję.... Pozdrawiam
        • hermosilla Re: Rozstepy- aaaa..... 12.07.11, 01:13
          mi polozna powiedziala ze mam krem nosic w torebce i smarowac zawsze kiedy swedzi skora
          • gracekelly17 Re: Rozstepy- aaaa..... 12.07.11, 10:40
            Nie rozumiem jak podziękowanie na sugestie i porady może być złamaniem regulaminu????? Dotyczy to usunięcia mojego postu???
            • julienne Re: Rozstepy- aaaa..... 12.07.11, 11:19
              pewnie chodziło o zbyt dużą sygnaturkę, a nie treść postu
              • sid8888 Re: Rozstepy- aaaa..... 12.07.11, 23:30
                ja kupiłam sobie na blizny krem contratubex - polecam - jednak nie mam dużo rozstępów i mogę je pojedynczo smarować - ale to już na te co się pojawią a balneum też polecam
            • pamplemousse1 Re: Rozstepy- aaaa..... 14.07.11, 12:08
              na koniec ciąży smarowałam się obficie 2 x dziennie oliwką i chodziłam z brzuchem na wierzchu do wchłonięcia i doraźnie kilka razy dziennie kremem nawilżającym. Bliźniaki nie miały szanssmile brzuch pozostał bez rozstępów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka