Dodaj do ulubionych

owulacja-- i juz wymioty???

29.11.11, 22:08
Witam,
15 listopada mialam ostatnia miesiaczke, owulacja wypadla od 24.11-do 30.11 mam dni plodne.
staramy sie z mezem o rodzenstwo dla malej, wszystko bez stresu wink jak bedzie to bedzie jak sie uda to fajnie jak nie to poczekamy do nastepnej owulacji wink
I teraz do rzeczy.... od 24-do 28 wspolzylismy codziennie... a mnie od 2 dni mdli jak cholera uncertain palicmi sie nie chcesurprised
( dodoam ze coreczka sie udala smile za pierwszym podejciem) myslicie ze objawy ciazy sa tak wczesnie mozliwe????
dodam ze z pierwszym dzieckiem tak nie mialam.. a przeciez kazda ciaza jest inna...
pozdrawiam i z gory dziekuej za odpowiedzi
ps. kiedy moge zrobic najszybciej test przed miesiaczka??
Obserwuj wątek
    • magdusia11 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 29.11.11, 22:22
      mama.malej napisała:

> staramy sie z mezem o rodzenstwo dla malej, wszystko bez stresu wink jak bedzie t
      > o bedzie jak sie uda to fajnie jak nie to poczekamy do nastepnej owulacji wink

szczerze?

jak dla mnie to nie jest bez stresuwink
      mdli Cię "moment" po owulacji-zakładając,że masz 100% pewność, że wystąpiła smile życzę Ci oczywiście powodzenia ale moim skromnym zdaniem na ciążowe mdłości to jednak za wcześnie smile
      • mgd20 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 29.11.11, 22:36
        Hmmm niestety i mi sie zdaje to malo prawdopodobne, nawet jesli zaszlas w ciaze(czego ci zycze) to Twoj organizm jeszcze nie wie ze nosi nowe zycie wink

Cierpliwosci smile
        Z testowaniem roznie bywa. Najpewniej jest zrobic w dzien @. Z tego wzgledu iz procent ciazy biochemicznych jest ogromny..
        Ja przeszlam trzy. Nic fajnego.

Trzymam kciuki!
    • hanna79 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 29.11.11, 22:44
      Hi hi smile Ja miałam owu ok piątek/sobota, a od dwóch dni mnie mdli wink
      Ale poważnie, to absolutnie nie składam tego na karb ciąży, raczej zmęczenia lub osłabienia, może jakaś infekcja mi sie kluje.
      Nie wkręcaj się tak mocno, bo później może być przykro...
      Ale bardzo mocno życzę Ci tej ciąży! Trzymaj się ciepło smile
      Test według ulotek najszybciej 6 dni po zapłodnieniu.
      • mama.malej Re: owulacja-- i juz wymioty??? 29.11.11, 23:00
        tez mnie dziwia te mdlosci uncertain choc wyczytalam ze sa mozliwe od 1 dnia zaplodnienia, poniewaz hormony zaczynaja szalec, a ja do wrazliwych naleze, pierwszy ciaze do 8 miesiaca wymiotowalam uncertain
        a test chcem jak najszybciej zrobic bo pare i mprezek sie w rodzinie szykuje...big_grin
        i nie wiem czy sobie na silniejszy alkohol moge pozwolicwink

z ciaza mi sie nie spieszy bo bym chciala w listopadzie lub w grudniu rodzic big_grin A NIE LATEM !!! uncertain
        • mgd20 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 29.11.11, 23:10
          Tak jak Hania napisala..6 dni po zaplodnieniu wink a zaplodnienie nie nastepuje w momencie stosunku big_grin organizm potrzebuje czasu zeby wytworzyc hormony ktore wykrywa test...
          W efekcie nie ma bata. Po owulacji nie ma objawow bo nie ma jeszcze ciazy!

A testowanie.. Wiesz. Zrobisz test w 26dc i wyjdzie negatyw- wypijesz mocniej wink a w 28 dc juz bedzie pozytyw..wiec ja bym uwazala..
          • mama.malej Re: owulacja-- i juz wymioty??? 29.11.11, 23:14
            owulacja trwa 72 godziny...wink a noz widelec byla wczesniej....ha ha a by jaja byly....
            odrazau po zaplodnieniu zaczynaja hormony szalec, niektorych to rusza niektorych nie....
            Poczekamy zobaczy..czy to przytrucie czy jednak ciaza...wink
            • madziulaz [...] 29.11.11, 23:28
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • madziulaz [...] 09.12.11, 19:43
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • madziulaz Re: A w jaki sposób ja to prawo złamałam?? 09.12.11, 19:52
                  już chyba wiem...za dużo mam linijek w sygnaturcesmile
    • artdesign84 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 01:55
      nie, to nie możliwe żebyś już miała objawy ciążowe - może się czymś przytrułaś
      testu się nie robi przed spodziewaną miesiączką
      • e-milia1 poczekaj pare dni 30.11.11, 07:08
        i zrob test... wtedy bedziesz wiedziala czy to ciaza czy nie. sorry, ale takie posty to jakas masakra...
    • 0-monka Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 11:00
      mnie też mdliło dosyć wcześnie, jakiś niecały tydzień po owulce po wypiciu niedużej ilości alkoholu mdlilo mnie maksymalnie. Nie wiedziałam wtedy że jestem w ciąży i dosyć ostro imprezowaliśmy na urlopie big_grin Wtedy też myślałam, że może się strułam czy co big_grin Ale okazało się co innego big_grin
      Ja bym się na Twoim miejscu nie bała niewielkiej ilości alkoholu, ale wiadomo,że podejrzewając ciążę nie wolno Ci z tym przesadzać. Z drugiej strony nie ma sensu robić testu zbyt wcześnie, bo wyjdzie fałszywie negatywny, Ty sobie pozwolisz na więcej na imprezie, a potem będziesz mieć wyrzuty sumienia i po co Ci to... Lepiej z założenia ograniczyć alkohol na okres starań o dziecko. A sikane testy ciążowe nawet po upływie terminu @ często wychodzą fałszywie, więc nigdy nie masz 100% pewności.
    • kobietka_29 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 11:09
      ja mialam mdlosci 7 dni po zaplodnieniu. ale nie, to nie mozliwe, zebys miala mdlosci juz 3 dni po stosunku (piszesz, ze mdli cie juz od 2 dni). zakladajac, ze wogole doszlo do zaplodnienia juz w pierwszym dniu staran, poziom hormonow jest zbyt niski, azeby mogl wplywac jakkolwiek widocznie na twoj organizm. za bardzo sie nakrecasz. stad to zle samopoczucie.
      • mama.malej Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 12:33
        > ja mialam mdlosci 7 dni po zaplodnieniu.
        a skad widzialas ze to 7 dzien po zaplodnieniu smile nawet lekarze nie potrafia dokladnie powiedzeic kiedy doszlo do zaplodnienia...
        nie biore tabletek anty 2 miesiace wiec owulacja nie musi byc zawsze tak jak w kalendarzyku...
        w ciazy sie wymiotuje podobno w pierwszych 12-max 14 tyg. to dlaczego ja wymiotowalam do konca 8 miesiaca??
        • gosia_gd Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 13:11
          Wymiotowałaś tak długo, bo jesteś bardziej wrażliwa na zmiany hormonalne. Ja przestałam wymiotować ok 19 tyg, a do teraz mam mdłości indifferent
          • mama.malej Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 13:37
            nie chce cie straszyc ale wymioty moga wrocic jesli jestes tak smao wrazliwa jak ja bylam....uncertain
            dlatego teraz tez moga hormony powodowac u mnie wymioty i mdlosci..uncertain
        • 0-monka Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 14:03
          jeśli wiesz kiedy masz owulacje to tym samym wiesz kiedy doszło do zapłodnienia... Zapłodnienie jest teoretycznie możliwe max 24h po uwolnieniu jajeczka smile
          Ja miałam tak samo, mniej więcej 6-7 dni po zapłodnieniu mdłości.
          • mama.malej Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 14:14
            oh.. nawet po papierochach mi niedobrze uncertain gdzie w pierwszej ciazy palic mi sie bardziej chcialo big_grin
            jakas wysypke na twarzy dostalam..suche plamy...uncertain
            albo mam pozadne zatrucie pokarmowe albo to ciaza jak byk!!! bo co zjem( popoludniu) to mnie mdli albo wymiotuje uncertain

oj poczekam do poniedzialku..najwyzej w mikolajki test mezusiowi w buta wsadze big_grin
            • m.b.g Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 15:19
              Taaa.. szczególnie te plamy na twarzy sugerują ciążę. Jak byk.
              • mama.malej Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 15:26
                > Taaa.. szczególnie te plamy na twarzy sugerują ciążę. Jak byk.
                JAK byk zmiany hormonalne!!!!!!!!
                i jak z Ciebie taki Byk to napisz od czego mam zmiany hormonalne smile
                • m.b.g Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 15:45
                  No przecież piszę, że od ciąży, o której wiesz od trzech dni, od drugiego dnia rzekomej owulacji.
                  Gratulacje!

A kiedy zrobić test?
                  A po co, skoro objawy są tak jednoznaczne?

tongue_out
                  • mama.malej Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 16:11
                    objawy nie sa jednoznaczne, poniewaz to moga byc zaburzenia hormonalne( ktore mialam przed pierwsza ciaza)prolaktyna wysoka, progesteron wysoki marne szanse na ciaze a tu upssss... za 1 razem sie udalo smile choc dawali mi 2 lata na zajscie w ciazesmile
                    i sobie jaj nie rob z tego co pisze, w poniedzialek zrobie test i ci maila na poczte wysle ze zdjeciem wink
                    ci to pewnie plemniki smsy wysylaja ze juz jajeczko widza....wink
                    • e-milia1 Boze drogi..... 30.11.11, 16:31
                      jak mozna sie tak nakrecac.... poczekaj do poniedzialku a potem sie udzielaj.
                      • mama.malej Re: Boze drogi..... 30.11.11, 17:00
                        jak ci cos nie pasuje to nie czytaj...
                        • e-milia1 nie dalo sie nie czytac. 30.11.11, 17:54
                          szkoda, ze postu nie zalozylas od razu po stosunku smile
                    • m.b.g Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 18:08
                      to moga byc zaburzenia hormonalne

albo zatrucie pokarmowe

i sobie jaj nie rob z tego co pisze

kiedy się sama prosisz

w poniedzialek zrobie test i ci maila na p
                      > oczte wysle ze zdjeciem wink

powstrzymaj się, mam fajniejsze rzeczy do oglądania niż cudze osikane kawałki plastiku.

ci to pewnie plemniki smsy wysylaja ze juz jajeczko widza
                      ...

• mama.malej Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 18:20
                        > powstrzymaj się, mam fajniejsze rzeczy do oglądania niż cudze osikane kawałki p
                        > lastiku.

Oj chyba nie.... zal ci d..sciska i nie masz nic do roboty ..wiec moze kawalek osikanego plastiku by ci troche radosci sorawil ...
                        • m.b.g Re: owulacja-- i juz wymioty??? 01.12.11, 15:43
                          Oj chyba nie.... zal ci d..sciska i nie masz nic do roboty ..wiec moze kawalek
                          > osikanego plastiku by ci troche radosci sorawil ...

U... nerwy?smile
                          Może to PMS?smile

A do roboty mam wiele, szczególnie przy 6 tygodniowym synku
                          ;P

Ale to sama radośćsmile
        • kobietka_29 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 15:34
          mama.malej napisała:

a skad widzialas ze to 7 dzien po zaplodnieniu smile nawet lekarze nie potrafia do
          > kladnie powiedzeic kiedy doszlo do zaplodnienia..

czasem sie wie. jezeli w cyklu z braku laku stara sie czlowiek tylko raz... no, ale moze zle sie wyrazilam- 7 dni od stosunku, byloby faktycznie bardziej precyzyjnie. skrot myslowy.

> w ciazy sie wymiotuje podobno w pierwszych 12-max 14 tyg. to dlaczego ja wymiot
          > owalam do konca 8 miesiaca??

kochana, ja wymiotowalam cale 9 miesiecy. smile taka nasza uroda. podobno rzadko sie cos takiego zdarza, mnie sie zdarzylo. ja osobiscie jestem bardzo czula na zmiany hormonalne. gdy po porodzie skoczyla mi prolaktyna, dostalam takiego mega nadcisnienia, ze co drugi dzien tracilam przytomnosc. po odstawieniu od piersi, cisnienie sie unormowalo. tylko przyklad.
    • marzena604 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 20:16
      Myślę, że to nie na ciążę jeszcze, ale może masz stosunkowo wysoki poziom progesteronu w tym cyklu i on może tak działaś-to właśnie ten hormon wywołuje mdłości w ciąży...
    • e-milia1 teoretycznie to mozesz miec owulacje dzis 30.11.11, 21:07
      albo nawet za tydzien, albo za miesiac....
    • malgorzata.basinska Re: owulacja-- i juz wymioty??? 30.11.11, 22:17
      w pierwszej ciązy okres miałam 10 sierpnia 5 lat temu, zaczęłam starać się codziennie od 15tego a 26 tego już żle się czułam, 28 sierpnia juz bez przerwy sikałam a 1 września już wyszło że jestem w ciąży.
      a teraz okres miałam 16 lipca, zbliżenie 21 lipca i 30 tego ale 29 tego już czułam sie żle, testy już 10 sierpnia wychodziały że tak smile) ja jakoś szybko odczułam obydwie ciąże.
    • lidek0 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 01.12.11, 20:01
      Palisz papierosy i starsz się o dziecko? Współczuję /temu przyszłemu dziecku oczywiście/ i nie wmawiaj sobie czegoś czego niema, no i nie nakręcaj bo już to robisz. Owulację jednoznacznie potwierdza usg, więc nawet nie wiesz czy na pewno byłą. Test możesz zrobić 10 dni po owulacji /tej ustalonej tak mniej więcej/ z krwi.
    • sakis Re: owulacja-- i juz wymioty??? 02.12.11, 20:49
      Ja miałam mdłości przez kilka dni praktycznie od razu po zapłodnieniu (oczywiście nie wiedziałam wtedy, że jestem w ciążysmile. Czułam się dziwnie, podejrzewałam ciążę, ale musiałam poczekać 2 tygodnie, żeby zrobić test, który wyszedł pozytywnie (za 4 czy 5 razem dopiero).
    • oldzinka Re: owulacja-- i juz wymioty??? 08.12.11, 19:47
      No i co mamo.malej? Jesteś w ciąży?
      • mama.malej Re: owulacja-- i juz wymioty??? 08.12.11, 20:52
        test robie w sobote big_grin
        doszly bole piersi i podwyzszona temperatura,
        wiec .... w sobote sie okaze.....
        ps. wymioty przeszly teraz sa tylko mdlosci......wiec n a90% wierze ze to ciaza....
        • artdesign84 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 10.12.11, 15:28
          no i jak?
    • gazeta_mi_placi Re: owulacja-- i juz wymioty??? 11.12.11, 16:14
      >od 24-do 28 wspolzylismy codziennie.

Oj, zazdroszczę.
    • e-milia1 czekamy.... 14.12.11, 07:19
      i nic. i jak wyniki testu?
    • malgorzata.basinska Re: owulacja-- i juz wymioty??? 14.12.11, 20:37
      są sytuacje, ze szyblo się zachodzi i nie ma reguły ja przy dwóch ciążąch odczułam że jestem już tak że wiedziałam tydzień przed spodziewana miesiączką , ze jej nie dostanę. i nie ma reguły jak często sie współżyje, w 1 ciąży byłam po codziennym współżyciu przez naprawdę 2 tygodnie bo mi zalezało z mężem żeby zajść a w drugiej jestem pomimo, że współżyłam tylko 3 razy w miesiącu wktórym zaszłam. Potem tylko słyszalam od bratowej- ty to urodzisz duzo póżniej- aż do karty porodu zajrzała czy urodzilam o czasie bo sugerowała że nie udało mi sie zajść w pierwszym miesiącu starań. A moja siostra blizniaczka starała się rok przy może kilkurazowym współzyciu w ciągu miesiąca każdego starając się naprawdę i co ? jest reguła? nie ma- ani geny nic nie mają do tego ani metody poprostu tak jest inne szybko załapuja inne nie szybko
      • makarona1 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 14.12.11, 20:56
        ja przy dwóch ciążąch odczu
        > łam że jestem już tak że wiedziałam tydzień przed spodziewana miesiączką , ze j
        > ej nie dostanę.

Ha ha ha ha
        A pierwsze ruchy poczułaś- niech zgadnę- w okolicach 11 tygodnia ciąży? big_grin
        • malgorzata.basinska Re: owulacja-- i juz wymioty??? 14.12.11, 23:49
          chcecie nie wierzcie ale wiedziałam że ich nie dostanę bo zanim miałam je dostać to już było mi nie dobrze, zemdlałam i często korzystałam z łazienki, wiedziałam tydzień przed spodziewaną także jak robiłam test to mi wychodził dwa dni juz przed spodziewaną miesiączką tzn w 26 dniu cyklu bo zakładałam że tym razem to bedzie 28 dni cyklu ale nie było bo byłam w ciąży. także nie czekałam np tygodnia - dwóch tygodni że nie ma okresu tylko spokojnie test wyszedł mi : jak miałam w pierwszej ciązy ost okres 10 sierpnia to 1 września już wychodził test że jestem a jak miałam ostatnio 16 lipca to test wyszedł mi już 12 sierpnia smile)))) ale jak pisałam tydzień wcześniej już wiedziałam bolaly mnie piersi też nie tak jak przy cyklu czy niektórym w czasie okresu.
          • mewa000 Re: owulacja-- i juz wymioty??? 15.12.11, 11:03
            Ktoś się tu chyba za dużo naczytał, a do tego czytał nieuważne tongue_out

Póki nie dojdzie do zagnieżdżenia zarodka, w organizmie kobiety nie zachodzą żadne zmiany hormonalne. A zagnieżdżenie następuje między 2 a 12 dniem od zapłodnienia. Samo zapłodnienie komórki jajowej nie daje żadnych sygnałów, objawów itp.

Poza tym-Mama malej, podwyższoną temperaturę ma każda kobieta, po owulacji, nawet jak ciąży nie ma. Do tego jeśli nie mierzyłaś tempki od początku cyklu nie możesz mówić że masz podwyższoną temperaturę bo nie wiesz jaka była w I fazie.

Oczywiście życzę Ci aby Twoje "objawy" się sprawdziły, ale nawet jak będziesz w ciąży to ja będę się upierać że to nie były objawy tylko zachowanie organizmu związane z czymś innym, np stres, nakręcanie się, moze jakaś infekcja, a przede wszystkim może to być PMS
            • mgd20 mewa 15.12.11, 16:39
              ooooo polac kolezance!!!!!!! https://www.cosgan.de/images/midi/musik/d020.gif

a autorka watku zamilkla.... czyzby jednak falszywy alarm????
              • 0-monka Re: mewa 15.12.11, 16:57
                Faktycznie wygląda na fałszywy alarm. W przeciwnym razie pewnie już by się pochwaliła pozytywnym testem...
              • 0-monka mgd20 15.12.11, 17:01
                mgd20 a Ty w końcu w ciąży czy nie, bo już się pogubiłam w tych Waszych grudniowych testowaniach... Podglądam od czasu do czasu, ale nie na bieżąco smirk
                • mgd20 0-monika 15.12.11, 18:02
                  Hahha tak kochana, udalo nam sie w listopadzie smile przywiezlismy pamiatke z Egiptu wink
                  Mam nadzieje ze tym razem dotrwam do konca..
                  A u ciebie widze czas zasuwa....matko. Nie dawno test robilas big_grin
                  • 0-monka Re: 0-monika 16.12.11, 12:43
                    A tak, zasuwa... hihi. My sobie pamiątke z Krymu przywieźliśmy, ach te urlopy, coś w tym jest... No to GRATULACJE. Niech się rozwija jak należy, trzymam kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka