Dodaj do ulubionych

zaczyna mnie przerazac moja waga

17.01.12, 07:57
juz mam dosyc. na poczatku nie tylam, potem nagle zaczelam, ale jakos jeszcze bylo w miare. teraz jestem w 30 tc i juz na plusie 11 kg. ostatnio tyje kilogram na tydzien i to mnie przeraza bo jeszcze mam ich 10 przed soba. w pierwszej ciazy pod koniec nie tylam az tak i lacznie przytylam 15,5 kg. przez caly czas sie pilnuje, staram sie nie jesc zbyt duzo, chyba nawet bardziej ie ograniczam niz przed ciaza. najgorsze to to, ze zaczelam ograniczac jedzenie, slodycze prawie wcale, glod zabijam owocami a waga dalej rosnie jak glupia. czasami tak bardzo mam ochote na jakis slodycz... dodam, ze duzo sie ruszam, trzy razy w tygodniu fitness, codziennie na rowerze jezdze z corka do przedszkola.wiem, ze to nie woda bo wcale nie puchne, nogi nie opuchniete, pierscionki dalej moge sciagac. moja lekarka twierdzi, ze tyje od zarcia lub zlego zaracia, ale ja wiem przeciez co jem i ile. mam juz dosyc i modle sie zeby waga przestala w koncu tak rosnac.....
Obserwuj wątek
    • mola_84 Re: zaczyna mnie przerazac moja waga 17.01.12, 08:02
      Może masz dużo wody w organizmie, która u niektórych się wydala, a u niektórych zostaje. Dowiesz się jak urodziła i staniesz na wagę. Nie martw się, dla pocieszenia ci powiem ze ja mam już prawie 20 na plusie. Po porodzie mała dieta i znowu będziesz ładnie wyglądać. Ja tez cała ciążę starałam się ograniczać, ale z powodu niskiego cukru i magnezu mam nakaz jedzenia czekolady, która uwielbiam choć się bardzo oszczędzać. Pozdrawiam
      • e-milia1 z tym chudnieciem po tez mam zle doswiadczenie 17.01.12, 08:09
        przez karmienie nie mogalam wogole schudnac. w szpitalu zrzucilam 7 kg a z kolejnymi 8 kg maeczylam sie prawie rok. stawalam na glowie zeby wrocic do starej wagi. chudnac zaczelam dopiero jak zredukowalam ilosc karmien piersia....
        • mola_84 Re: z tym chudnieciem po tez mam zle doswiadczeni 17.01.12, 08:44
          Ale wiesz, pociesz się tym ze robisz to dla takiej małej istotki w brzuchu, w sumie teraz nic z tym nie zrobisz bo odchudzac się nie będziesz, potem jakoś to przecież będzie. Pozdrawiam i nie zalamuj się , będzie dobrze
          • e-milia1 :) 17.01.12, 09:00
            chyba schowam jutro wage do szafy i przestane sie wazyc wink
    • agnrek Re: zaczyna mnie przerazac moja waga 17.01.12, 09:19
      Owoce są bardzo kaloryczne, ja też się nimi objadałam w ciąży, ale diabetolog mi zwrócił uwagę, żebym je ograniczyła.
      • e-milia1 ale bez przesady 17.01.12, 09:31
        dzieki nim nie mam przynajmniej zatwardzenia. bez tego nie dalabym chyba rady isc do ubikacji
        • nowedding Re: ale bez przesady 17.01.12, 11:23
          Mimo wszystko spróbuj przestawić się na warzywa. One też pomogą z zaparciami. Co do wagi się nie mądrze, bo mi się metabolizm przestawił zupełnie i o ile przed ciąża tyłam jak szalona to teraz jem bardzo podobnie, a waga na razie nie urosła. Tyle, że już wcześniej miałam nadwagę...
    • kotkowa Re: zaczyna mnie przerazac moja waga 17.01.12, 15:22
      Ja przez cala ciaze przybralam 15 kg i to niby jest norma, ale w ostatnich tygodniach bardzo zatrzymywala mi sie woda w organizmie, mialam obrzeki twarzy, rak, do tego nadcisnienie indukowane ciaza, lekarz ciagle kazal mi kontrolowac cisnienie, bralam dopegyt i badalam co tydzien bialko w moczu, bylo nieobecne. Przybieranie 1 kg na tydzien to za duzo, powiedz o tym lekarzowi, bo moze to byc poczatek zatrucia ciazowego. A mierzysz cisnienie? Jest ok? Nie jestes opuchnieta?
      • e-milia1 nie jestem opuchnieta, cisnienie mam w normie 17.01.12, 17:07
        poza tym czuje sie bez zmian, no moze troche szybciej sie teraz mecze. ponoc tycie wiecej niz 5 kg na miesiac jest niebezpieczne...
    • madziulaz Re: zaczyna mnie przerazac moja waga 17.01.12, 16:08
      wyluzuj...najwiecej sie tyle miedzy 20 a 30 tygodniem..
      dziecko wazy juz ok. 1,5 kg, pomysl ze co najwyzej jeszcze ze 2 bedzie mu potrzeba..
      Uważaj jak dotychczas co jesz i odprez sie...
      Ja jestem w 31 t.c. i tez mam 10 kg..mysle ze max 2-3 jeszcze przede mna, szczegolnie ze od 29 nie przytylam wcale
      Acha i po pierwszym dziecku ...przy karmieniu tyłam zamiast chudnąc...ale zaraz po szpitalu mialam -9...
      mysle ze teraz bedzie podobnie
      • e-milia1 tak, ale ja juz jestem prawie w 31 :( 17.01.12, 17:10
        jak bede tak dalej tyc to nie wiem czy w 20 kg sie zmieszcze. ciagle sie ludze, ze ta waga w koncu zacznie wolniej rosnac....najgorsze to to, ze juz sie tak ograniczam i czasami az mnie sciska jak widze jak maz z cora sie sloduchami obzeraja albo ciastem, ktore sama im pieke i go nie jem. zrezygnowalam nawet z jogurtow i deserow w pracy nie tykam....
    • 1aleks1 Re: zaczyna mnie przerazac moja waga 17.01.12, 18:10
      Kochana u ciebie juz 30 tydzień jeja jak to leci a ja z tobą na listach byłam. Ja tam bym wzięła te twoje kilogramy żeby w końcu plusik zobaczyć bo jak do tej pory to ani razu nawet testu nie udało mi sie zrobić.
      Kochana trzymaj sie cieplutko niech dzidzia rośnie zdrowo a kilogramy zejdą z czasem kiss
      • e-milia1 masz racje 17.01.12, 18:46
        tak dlugo sie staralismy i juz w sumie spisano nas na straty a teraz pie...mi sie przejmuje. chyba juz zapomnialam jak jeszcze rok temu plakalam z tego powodu ze nie mozemy miec wiecej dzieci a teraz glupotami sie przejmuje...
        • madziulaz Re: masz racje 18.01.12, 15:20
          Nie piecz im ciast, kup im w cukierni dwie porcje i tyle, żeby Cię nie kusiło
          nie zadręczaj się, wybieraj mądrze i zdrowo, jogurt nie jest az taki tuczący, jak ci sie bardzo juz chce słodkiego zjedz garsc rodzynek, suszone morele
          jesli chce ci sie czekolady, zjedz magnez- ja przy braku magnezu mam niepochamowaną chęć na czekolade
          i ciesz sie zdrową ciążą
    • grzybsien Re: zaczyna mnie przerazac moja waga 19.01.12, 20:36
      A jaką wodę pijesz? Ja w ciiąży miałam moment gdy za dużo przytyłam bo zbyt zmineralizowaną wodę piłam. Nisko sodowa i nisko wapniowa. Po zmianie wody było ok.
    • e-milia1 nie jest jednak az tak zle 21.01.12, 08:44
      musiala sie rzeczywiscie gdzies woda nazbierac albo nie wiem juz co. pare dni temu waga spadla. bylam na wizycie kontrolnej i lekarka stwiedzila, ze zarucia to ja z cala pewnoscia nie mam. waga w porzadku-wg. niej 10 kg na plusie w 31 tc jest ok. ale i tak bede sie dalej pilnowac, mam tez nadzieje, ze rzeczywiscie w tch ostatnich tygodniach juz takiego przyrostu wagi jak w poprzednich nie bedzie.... mam tak przez caly czas, waga stoi w miejscu a potem nagle w kilka dni 2 kg do przodu, pozniej albo lekko spada albo stoi w miejscu i tak w kolko. wolalabym chyba systematcznie po trochu przybierac a nie tak jak teraz....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka