Dodaj do ulubionych

I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju??

22.02.13, 09:18
Hej Staraczki ! Jestem pewna, że znajdzie się ktoś, kogo myśli wybiegają tak daleko w przyszłość jak moje smile Dzisiejsza noc była przełomowa dla mojego małżeństwa. Przegadaliśmy ją całą jak za dawnych, dobrych czasów i doszliśmy do wspólnego wniosku, że starania po poronieniu rozpoczniemy w maju smile Postanowiłam więc założyć ten wątek, bo dzięki niemu poczuję, że to już niedługo...
Mimo, że chciałam zacząć szybciej, to myślę, że maj też ma swoje plusy smile Po pierwsze, porobię wszystkie badania, po drugie to miesiąc zakochanych, a po trzecie, będzie już wiosna, a wtedy żyć się chce!
Jeśli ktoś myśli w ten sam sposób, zapraszam do dyskusji i dzielenia się radościami i rozterkami smile
Obserwuj wątek
    • galgo Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 22.02.13, 13:38
      bardzo pozytywne wiesci courrare, bedziemy obserwowac i trzymac kciuki! (osobiscie mam nadzieje, ze nie spotkam sie z Toba tak daleko jak w maju wink, ale statystycznie rzecz biorac mam duze szanse wrocic do tego watku)
      chcialam Ci tez napisac, ze majowe starania, przynosza lutowe dzieci, a te sa najlepsze!! wink
      • courrare Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 22.02.13, 13:51
        Hehehe, nawet nie wiem, jaki wtedy jest znak zodiaku... Ryba? Ja jestem wodnikiem, więc zdecydowanie nie chciałabym, żeby moja córka też nim była wink W życiu byśmy się nie dogadały!
        Ja też trzymam kciuki za Ciebie i życzę Ci, aby Twój dzidziuś pojawił się jak najszybciej smile Ja na swojego będę musiała jeszcze poczekać... Ale jak widzisz, nie tracę rezonu i mam nadzieję, że starczy mi tej wiary do maja smile
    • inevera Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 22.02.13, 14:27
      Hej courrare!
      Trzymam kciuki za pozytywne nastawienie i powodzenie starań! smile
      • courrare Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 22.02.13, 14:31
        Bardzo Ci dziękuje! Kciuki przydadzą się bardzo smile

inevera napisał(a):

> Hej courrare!
        > Trzymam kciuki za pozytywne nastawienie i powodzenie starań! smile
        • rigolard Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 22.02.13, 16:19
          może byc wodnik jak się sprężysz przed 18 lutego. powodzenia. ja też mam szansę dotelepać się do maja bo już wiek taki, że statystyka mówi że za pierwszym razem się nie udajewink
          trzymam kciuki i niech juz wreszcie przyjdzie wiosna!
          • twitti Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 22.02.13, 16:32
            Ciesze sie courrare. Podczytuje Twoje watki i trzymam kciuki za ciebie!ps. ja tez jestem wodnikiem, moj maz tez i uwazam, ze mimo trudnego charakteru, to osoby, z ktorymi wlasnie latwo sie dogadacsmile
            • courrare Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 22.02.13, 17:18
              Twitti, hehe, cieszę się, że tak myślisz, bo ja również jestem zdania, że można się z "nami" dogadać wink I myślę, że jeśli urodziłabym córkę Wodniczkę, to chyba kochałabym ją jeszcze mocniej... smile

Dziewczyny dzięki za wszystkie ciepłe słowa i kciuki. Jestem naprawdę wzruszona, czytając Wasze wypowiedzi.

Twitti, jak się czujesz? Już po badaniu genetycznym?

Rigolard, ile masz lat, że tak nie wierzysz w to zajście za pierwszym razem?
              • twitti Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 22.02.13, 19:04
                Jestem po, wczoraj robilam. Wydaje sie ze wszytko dobrze. Maluch mial jakas duza glowe i male raczki i nozki.. Ale lekarz zmierzyl ze w normie.Czuje sie dobrze, chociaz dzis mnie brzuch bolal. Ale pewnie normalne.
                • rigolard Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 22.02.13, 21:11
                  ja mam ascendent w wodniku i blisko 39 latwink
                  • czarna.mysza Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 28.02.13, 10:05
                    Witaj Courrare! Znalazłam Twój wątek i tutaj sobie trochę posiedzę smile Myślę, że maj to będzie najlepszy czas na kolejne starania. A na razie jeszcze ciągle dochodzę do siebie.. Szkoda tylko, że te lata tak szybko mijają, czuję że czasu mam coraz mniej, mam już 32 lata.. A jak Ty się czujesz?
                    • courrare Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 28.02.13, 17:32
                      Witaj Czarna.mysza! Cieszę się, że nie będę tu sama smile Może będziemy mieć dzieciaczki styczniowo-lutowe? Czuję się świetnie fizycznie (może nawet za bardzo, już byłam na siłowni smile ), trochę gorzej psychicznie, zwłaszcza, jak widzę u mnie w pracy koleżanki w zaawansowanej ciąży sad
                      Ja zaczynam 14 kwietnia starania, zobaczymy, co z tego wyniknie smile Jeśli się uda, to ok. 29 maja (w swoje imieniny)powinnam zobaczyć II kreski smile Także trzymajcie kciuki! Ja też trzymam za nas wszystkie!
                      Pozdrawiam smile

czarna.mysza napisała:

> Witaj Courrare! Znalazłam Twój wątek i tutaj sobie trochę posiedzę smile Myślę, że
                      > maj to będzie najlepszy czas na kolejne starania. A na razie jeszcze ciągle do
                      > chodzę do siebie.. Szkoda tylko, że te lata tak szybko mijają, czuję że czasu m
                      > am coraz mniej, mam już 32 lata.. A jak Ty się czujesz?
                  • karykatura12 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 28.02.13, 10:15
                    rigolard,jestesmy prawie rówiesniczki smile
                    nie boisz się? ja jak czytam statystyki to mam gęsią skórkęuncertain i ogólnie stracha ,ale podejmuje ryzyko i jestem dobrej mysli smile

courrare ,ja sobie raczej pomału odpuszczam jeszcze raz spróbuje w kolejnym cyklu i jesli bedzie doopaa to robię sobie miesiąc -dwa przerwy (żeby nie rodzic w okolicach świąt -sylwestra wink i własnie ok. maja zaczynam znów smile
                    • karykatura12 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 28.02.13, 10:17
                      z tym że juz na luzie ,a nie usilnie smile bo wiosna -lato to czas pracujaco-wycieczkowy smile planów mam sporo smile
                    • rigolard Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 28.02.13, 20:53
                      hej karykatura, no boje sie.
                      boje sie ze nie wiem ile to potrwa i moze macica mi predzej wypadnie niz zajde w ciazewink
                      co wiecej, moj maz nie jest w 100% zdeklarowany i co miesiac balansujemy troche moje racje vs jego. i jest jeszcze obawa o zdrowie dziecka, amniopunkcje, powikladnia etc.

w marcu czuje ze nic z tego. jade ze staraniami do maja non stop. i fakt, przerabane miec dziecko z konca grudnia, ale trudno. musze probowac.
                      • karykatura12 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 01.03.13, 10:23
                        Rigolard
                        mój tez nie do końca zdeklarowany smile faceci nie posiadaja instynktu i gdyby nie kobiety gatunek ludzki by już wymiarał całkiem wink
                        ja najbardziej boję się problemów związanych z wiekiem ,oraz tego że gdy sie jednak wszystko uda i bedzie ok. to będziemy starymi rodzicamisad
                        • rigolard Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 01.03.13, 12:05
                          Karykaturo, na pewno mlodo wyglądasz, a ciąza odejmie ci kolejne 10 lat.
                          uszy do góry.
                          w warszawie świeci slonce - po prostu cud! nie moge uwierzyc, ze po tylu tygodniach, to bezczelne slonce wreszcie wyszlo.
                          bedzie dobrze. wiekiem sie nie martw. zrobimy badania i będziemy "dojrzalymi" mamamismile
                          • courrare Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 01.03.13, 13:56
                            Hej Dziewczyny! No co Wy z tym wiekiem? Ja też myślałam, że jestem już za stara na dziecko, choć prawdę mówiąc niektóre dopiero "zaczynają" w wieku 33 lat wink Ale mam 13-letniego syna, więc to On dodał mi lat i dlatego czuję się starosad
                            Damy radę... prawda?

rigolard napisała:

> Karykaturo, na pewno mlodo wyglądasz, a ciąza odejmie ci kolejne 10 lat.
                            > uszy do góry.
                            > w warszawie świeci slonce - po prostu cud! nie moge uwierzyc, ze po tylu tygodn
                            > iach, to bezczelne slonce wreszcie wyszlo.
                            > bedzie dobrze. wiekiem sie nie martw. zrobimy badania i będziemy "dojrzalymi" m
                            > amamismile
                            • frezja1983 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 01.03.13, 14:23
                              CZEŚĆ, NIE WIEDZIAŁAM,ZE MASZ DRUGI WATEKsmile zajrzyj w chwili wolnej na ten drugi bo coś tam skrobnęłam. Moje starania także wypadną gdzieś tak na początek kwietnia. Wszytko zależy od tego kiedy teraz dostanę pierwsza @. Zresztą muszę najpierw mieć pewność że wszystko się oczyściło.
                              • courrare Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 01.03.13, 16:41
                                Hej Frezja1983 smile A no mam i nawet Ci odpisałam smile
                                Życzę Ci efektywnych starań i mam nadzieję, że moje też takie będą smile Informuj nas tu, jak Wam idzie wink
                                • 3beata33 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 02.03.13, 16:44
                                  czesc dziewczyny...ja moze w maju nie potestuje bo starania chce zaczac w maju i testowac w czerwcu...jestem po poronieniu (19.02.2013)-moja 1 ciaza zakonczona w 13 tyg. mam 34 lata wiec sie nie poddawajciesmile...moj gin powiedzial ze jestem jeszcze mloda i bede mamawink....
                                  • frezja1983 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 03.03.13, 10:41
                                    beata33 trzymam za Ciebie kciuki, wszystkie zasługujemy na drugą szanse. Ja w lipcu kończę 30 lat i staram się z mężem o pierwszego potomka. Do tej pory twardo twierdziliśmy, ze może być tylko chłopiec. Po poronieniu chcemy jedynie, żeby dziecko było zdrowe. Ja jestem coraz bardziej nerwowa, za dużo myślę i analizuję. Mam złe przeczucia, ze badanie histopatologiczne, które odbieram za 2 tygodnie coś złego wykażą. Liczę na to, że tak nie będzie. Dzisiaj mija dokładnie 10 dzień od poronienia, a ja mam bardzo, bardzo skąpe brązowe upławy. Czy to normalne? Miałam łyżeczkowanie i boję się, że może coś źle poszło. Czasami bardzo słabo zaboli mnie brzuch ale tylko przez chwilę i naprawdę lekko. Czy któraś z Was też tak miała?
                                    • 3beata33 Re:frezja 03.03.13, 13:54
                                      u mnie dzisiaj mija 11 dzien po zabiegu...2 dni po dostalam takich boli brucha ze myslalam ze zejde....pojechalam do mojego gina i prawdopodobnie dostalam zapalenia przydatkow....zienil mi antybiotyk na mocniejszy i od 2 dni zero krwawienia i plamienia a co najwazniejsze po bolach brzucha....mialam lyzeczkowanie i na wizycie sprawdzil czy wszystko jest ok i bylosmile...wizyte mam teraz na 13 marca zobaczymy co powie...wynik his-pat mam odebrac 2 ygodnie po zabiegu wiec wypada w tym tygodniu....mam nadzieje ze sie czegos dowiem...ja mam podejrzenie wirusa bo 2 razy bylam przeziebiona w ciazy a moze wyjdzie cos innego...mam zamiar zrobic sobie podstawowe badania i tarczycowe....folika nie odstawilam, zakupilam dodatkowo olej z wiesiolka...i zobaczymy....za 3 m-ce jesli gin pozwoli chce sie starac raz jeszczesmile

trzymam kciukismile....pewnie ze zaslugujemy na kolejna szanse i mam nadzieje ze bedzie udanasmile...trzeba miec pozytywne nastawieniesmile
                                  • karykatura12 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 04.03.13, 10:46
                                    podobno nie wyglądam na swój wiek i mam "młode" dzieci które mnie odmładzająwink
                                    no ale 39 to nie to samo co 33 czy 34 suspicious
                                    przerazają mnie statystyki ,ale boję się też tego że będę stara mamą sad w sensie ,że jak dziecko bedzie miało 20 to ja (jak dozyję) będę miec 60.....
                                    • andzia207 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 04.03.13, 22:44
                                      Cześć dziewczyny, przyznam szczerze, że czekałam, aż ktoś założy wątek majowy smile W zeszłym roku w maju podjęliśmy z m poważną decyzję i nie mogę uwierzyć, że to już rok. Po poronieniu (10 tc) zaczynamy można powiedzieć od nowa. Testować w maju nie będę, ale też uznałam, że maj to dobry czas na ponowną próbę, oczywiście jak zdrowie i lekarz pozwoli. Mam nadzieję, że przyjmiecie jeszcze jedną, która z utęsknieniem czeka na maj, a jeszcze bardziej na czerwcowe testowanie wink
                                      • 3beata33 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 04.03.13, 22:48
                                        mam nadzieje ze potestujemy razemsmile
                                        • malwinka-4 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 06.03.13, 13:49
                                          Wszystkim życze powodzenia i dużo wytrwałości.
                                          Mam już synka który ma 2,5 lata. Na początku zeszłego roku gdy pomyślałam o drugim dziecku, mąż mój nie wyraził na to chęci. Wkońcu w lipcu się zdecydował, udało się za pierwszym razem, ale nacieszyliśmy się tylko chwilkę powieważ na przełomie 6/7tc poroniłamsad Lekarka pozwoliła nam się starać po pierwszej miesiączce ponieważ nie miałam łyżeczkowania tylko samo się oczyściło, ale wtedy się nie udało i więcej nie próbowaliśmy. Pierwsze dzieckourodziłam pod koniec roku więc zamarzyłam sobie drugie dziecko na wiosnę i z bólem serca czekam przez tyle miesięcysad I teraz się zastanawiam czy próbować w maju i wtedy dziecko będzie z pierwszych miesięcy roku ale zimowych jeszcze czy poczekać ale jak się nie uda szybko to będzie np. z jesieni. Sama nie wiem co lepsze. Mając przedszkolaka w domu boję się chorób, mnóstwo moich znajomych odwiedziło szpital z maluszkiem. Jakie jest wasze zdanie w takiej kwestii?
                                          • frezja1983 Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 06.03.13, 20:07
                                            witaj malwinka, ja po swoich przejściach nie patrze już na to czy pogoda za oknem będzie dobra dla noworodka. chciałabym jedynie i aż, mieć po prostu zdrowe dziecko. Przyznam, że w przypadku tej ciąży, którą straciłam swoje starania dostosowaliśmy do wygodnego dla nas momentu. teraz po tym wszystkim śmiać mi się chce z naszej naiwności, że niby to my wszystko kontrolujemy. Ja mam taką opinie na dzień dzisiejszy. Może gdy uda mi się doczekać jednego dziecka, poczuje się pewniej i może zaplanuje następną ciążę w konkretnym miesiącu. Mam nadzieję, że Tobie uda się wszystko czego pragniesz.
                                            • ostapa courarre 11.03.13, 11:41
                                              po kilkunastu tygodniach nieobecnosci postanowiłam wrócić do Was na forum. Jestem w szoku po przeczytaniu o Twoim poronieniu, bardzo mi przykro kochanasad. U mnie nadal ``brzuch pusty``, w sumie to już chyba przywykłam do tego. Nie myślę non stop o tym że nie moge zaciążyć (na myślenie poświecam juz tylko 40% dni w miesiacu smile). Czasem jest mi tylko przykro, ale wtedy rozwiewam te swoje dołujące myśli.W tym cyklu zaczęłąm brać castagnus, ale to ze względu na silny PMS (mam nadziję, że mój ``wściek`` bedzie łagodniejszy), przy okazji dowiedziałam się, że niektorym pomaga on zajsc w ciążę. Wpisuję sie na testowanie majowe, czerwcowe, lipcowe..............., haha. Głowa do góry!!! Nie martwimy sie, idzie wiosna i radosny dla nas czas. Pozdrawiam wszystkie staraczki.
                                            • ostapa Re: I znowu przyszedł maj... kto testuje w maju?? 11.03.13, 11:47
                                              pragnę jeszcze dodac, że 27 marca powinnam zaczać nowy cykl starań (wg moich obliczen bedzie to 18ty). W tym dniu obchodzę również swoje 29 urodziny, może los da mi w końcu tak długo oczekiwany prezent??smile. Trzymajcie kciuki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka