Dodaj do ulubionych

Sierpniówki 2014 ;)

10.12.13, 11:29
Witam, mikołajkowe testowanie zakończyło się sukcesem, jak i to parę dni potem. Pierwsza wizyta u ginia w Wigilię. A jak u Was? Córka 5,5 roku niecierpliwie czeka na rodzeństwo.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aanna6 Re: Sierpniówki 2014 ;) 10.12.13, 20:14
      hej mi pozytywny wyszedł 5i 8 grudnia wizyte mam na 20 grudnia . stres wielki bo ostatnia ciaze poroniłam w 5 tyg
    • pa-trynka Re: Sierpniówki 2014 ;) 12.12.13, 16:39
      ja już po pierwszej wizyciesmile słyszałam już pierwsze bicie serduszka! to moja piąta pociechasmile, rodzeństwo wiadomość przyjęło z pięknym, wzruszającym entuzjazmem.
      • ewelcia195 Re: Sierpniówki 2014 ;) 12.12.13, 19:47
        Pa-trynka a w którym ty tygodniu jesteś co usłyszałaś już serduszko? smile
        • pa-trynka Re: Sierpniówki 2014 ;) 13.12.13, 09:13
          to był 6 tyd i 1 dziensmile
      • doro-ta3 Re: Sierpniówki 2014 ;) 13.12.13, 20:22
        Witajcie,ja test zrobiłam 6 grudnia i bardzo się zdziwiłam kiedy ujrzałam dwie kreski(nie planowałam kolejnego dziecka,bo mam już córkę 10 l i synka 4 l) ale będzie kolejna dzidzia,mąż się ucieszył a ja ...boję się bo wiem co mię czeka,bardzo żle znoszę ciąże,długi poród i zero pomocy rodziny bo mieszkam zagranicom,ale mam nadzieję że będzie dobrze.Ja na pierwsze usg wybiorę się dopiero w pierwszych dniach stycznia bo lecę do polski w tym czasie.
    • ewelcia195 Re: Sierpniówki 2014 ;) 12.12.13, 19:46
      witam was dziewczyny ja jestem w 5 t 6 d ciąży jutro mam usg wieczorem i mam nadzieję że zobaczę serduszko smile
    • xoni Re: Sierpniówki 2014 ;) 12.12.13, 20:02
      Moje testowanie odbyło się wczoraj i były dwie kreski. Dzisiaj miałam wizytę u gin. i powtierdziła, że coś się dzieje, jednak pęcherzyka jeszcze nie ma. Jednak jest dobrej myśli. Dostałam też duphaston, bo pierwszą ciążę straciłam. Gratis leczę jeszcze infekcję pimafucinem. W przyszłym tygodniu idę na kolejne usg, żeby zobaczyć, czy jest pęcherzyk i czy wszystko ok.
      • przyszla_mamuska Re: Sierpniówki 2014 ;) 13.12.13, 19:52
        A u mnie dzis koniec 7tygodnia. Bylam na usg 5t5dni i wszystko bylo ok ale bejbik 2, 4mm i nie bylo widac jeszcze tetna. 19ego mam kolejne usg. Ciaza z in vitro. Mam juz 3letnia coreczke smile mam nadzieje ze fasolka zdrowo rosnie...
    • kama1312 Re: Sierpniówki 2014 ;) 14.12.13, 16:26
      Witajcie! Ale jestem szczęśliwa, że mogę tu dołączyć!!!! Blisko 2 lata walczyliśmy i w końcu się udało! smile Testowałam wczoraj - w swoje 27 urodziny i zrobiłam sobie najlepszy prezent urodzinowy w życiu!!! Dwie piekne, grube kreski! big_grin Do tego dzień wcześniej (29dc) zrobiłam betę, wynik - 147,8 nie pozostawia wątpliwości smile
      Do lekarza umówiłam się dopiero na 10 stycznia (to będzie skończony 8 tydzień i 1 dzień). Myślicie, że powinnam pójść wcześniej?
      Pozdrawiam Was wszystkie i bardzo gratuluję! smile
    • sorpressa Re: Sierpniówki 2014 ;) 15.12.13, 15:24
      JA też dołączam smile Cieszę się, 7miesięcy starań i udało się. Jutro potwierdzę betą i wizyta u gin w piątek lub przed wigilią.
      • mesia_tesia Re: Sierpniówki 2014 ;) 15.12.13, 17:45
        witam! my juz robilismy badania do inseminacji a tu prezent andrzejkowy dwie kreseczki, radosc ale i obawy bo mam 35 lat a synek juz 8 latek.w piatek robiłam beta hcg i wyszła 1431, jutro pedze do lekarza.
        pozdrawiam
    • mamciaewa Sierpniówki 2014 ;) 15.12.13, 22:02
      Hej Kobitki - dołączam smile zrobione dwa testy- dwa przed @ smile na pierwszym druga kreseczka mnie wyraźna, więc dziś powtórzym i na drugim (2 dni do @) 2 wyraźnie krechy smile
      mamy już Synka 11 msc a drugie w pełni zaplanowane =) jutro wizyta u gin,mysle ze zobacze kropeczke jakąś smile pozdrawiam serdecznie !
    • xoni Re: Sierpniówki 2014 ;) 16.12.13, 20:46
      Dziewczyny, skąd jesteście? Ja jestem z Rzeszowa.
      • mamciaewa Re: Sierpniówki 2014 ;) 16.12.13, 21:23
        Heej smile ja z okolic Koszlina smile no i dzis bylam na potwierdzeniu usg smile mowilam,że coś ujrze ! i jest piekny pęcherzyk smile) teraz na 2.01 smile alee fajnieee smile) ahh termin 24.08 (urodziny mojego mężą) niezły prezencik hihi smile) pozdrowionka smile
    • kama1312 Re: Sierpniówki 2014 ;) 16.12.13, 21:57
      Ja jestem z Wrocławia smile
      Dziś 4 tydzień i 4 dzień. Zrobiłam badanie progesteronu i okazało się, że niziutki.... Lekarz kazał natychmiast przybiec (mimo, że wizytę wcześniej bardzo optymistycznie umówiłam sobie na 10 stycznia). Zrobił usg, stwierdził, że coś tam widać, ale że "maleństwo".... Mam nadzieję, że to jeszcze nie oznacza nic złego.... Stwierdził, że nie widzi ciałka żółtego, więc może w tym problem z progesteronem.... zapisał luteinę... Trzymajcie kciuki, by wszystko było dobrze!
      • mamciaewa Re: Sierpniówki 2014 ;) 16.12.13, 22:07
        Kama 1312 nie ma co sie martwic smile ja bylam dzis tj 4 tydzien i 1 dzien i widac kropeczke ale karty nie zakladalismy bo to jeszcze nic nie wiadomo,ale jak juz sie udalo to musi byc dobrze smile) a wynikow zadnych tam nie robie bo bede sie schizowac ze cos za malo albo cos za duzo wiesz.. niech sobie kropeczka w spokoju rosnie smile pozdrowionka!
        • kama1312 Re: Sierpniówki 2014 ;) 17.12.13, 06:26
          Prawda, za szybko by sie martwić! Przecież jak juz sie udało, to musi byc dobrze wink
          A badania dobrze ze zrobiłam, bo gdyby nie wyszło, ze mam tak niski progesteron, to raczej bym nie utrzymała tej ciazy... Także, to konkretne badanie polecam każdej z was!
          (U mnie wyszło 8, a lekarz mówi, ze powinno byc powyżej 20! I ze to moze byc niedomaga ciałka żółtego, bo go nie widział w usg)
          Tak wiec teraz lecę na Luteinie smile
          • mon2300 Re: Sierpniówki 2014 ;) 19.12.13, 08:43
            witam smile
            i u mnie upragnione dwie kreseczki sie pojawiły, ale dla potwierdzenia zrobiłam bete i ciąża smile
            zastanawiałam się właśnie kiedy isć do gin, ale czytając fora doszłam do wniosku, że czekać nie będę (zapisana jestem na 24 stycznia).... zwłaszcza, że w zeszłym roku poroniłam w 18 tyg.
      • sorpressa może nowe FORUM sierpień 2014 16.12.13, 22:19
        DZIEWCZYNY , A MOŻE PRZENIESIECIE SIĘ NA FORUM SIERPIEŃ 2014 w rówieśnicy:
        forum.gazeta.pl/forum/f,247578,SIERPIEN_2014.html
        TAM JEST WIĘCEJ MOŻLIWOŚCI WĄTKÓW, BARDZIEJ POUKŁADANE, BO TROSZKĘ ZACZNIE NAM SIĘ WSZYSTKO MIESZAĆ. a TAK KAŻDE PYTANIE, PROBLEM, POMYSŁ MA SWÓJ WĄTEK I ŁATWIEJ SIĘ ODNALEŹĆ.

CZEKAMY NA WAS, IM NAS WIĘCEJ TYM WESELEJ I WIĘCEJ POMYSŁÓW, WIEDZY, DOŚWIADCZENIA.

forum.gazeta.pl/forum/f,247578,SIERPIEN_2014.html
        • mesia_tesia Re: może nowe FORUM sierpień 2014 17.12.13, 09:23
          hej. ja niestety jutro ide do szpitala, brak tetna i pecherzyka koniec 5 tygodnia. nigdy wiecej nie chce przez to przechodzić chyba sie zapłaczę a jestem sama z synkiem bo mąż za granicą a rodzina baardzo daleko.
          pozdrawiam
          • Gość: anka mesia IP: 91.232.164.* 17.12.13, 14:45
            Ściskam GŁOWA DO GÓRY , PRZECHODZIŁAM PRZEZ TO ,dasz rade ;-[
            • mesia_tesia Re: mesia 17.12.13, 22:10
              dziękuję, jakoś musze przez to przejsc tylko przeraża mnie to ze nie wiem jak to bedzie wyglądac i co mnie czeka taka niepweność...porażka

Gość portalu: anka napisał(a):

> Ściskam GŁOWA DO GÓRY , PRZECHODZIŁAM PRZEZ TO ,dasz rade ;-[
      • Gość: mama Re: Sierpniówki 2014 ;) IP: *.extreme-net.one.pl 19.12.13, 10:30
        witam ja tez zrobilam dwa testy w ostatnich dniach bo jakos nie wierzylam pierwszemu smileno i sa dwie kreseczki mam juz 5 dzieci mieszkamy sami maz pol roku w roku za granica jeszcze nie bylam u lek ale pewnie musze sie szybko wybrac mam klopoty z progesteronem wiec znow trzeba bedzie lykac najmlodsza konczy w styczniu rok po cc i z ciezko przechodzona ciaza boje sie zy dm rade poza mezem jeszcze nie wie nikt znow sie zacznie gadanie nie mam na to sil chce miec spokojna ciaze tym razem
    • Gość: justyna Re: Sierpniówki 2014 ;) IP: *.centertel.pl 19.12.13, 18:11
      Witajcie smile dzisiaj zrobiłam drugi test zaraz jak wstałam i moim oczom ukazał się piękny widok kolejne dwie kreseczki smile wizyta u lekarza na 9 stycznia , znając siebie jutro poszukam ginekologa , który zbada mnie szybciej smile . CZEKAM NA INFO PO WIZYCIE U GINEKOLOGA I TRZYMAM KCIUKI smile POZDRAWIAM
      • sorpressa Re: Sierpniówki 2014 ;) 13.01.14, 17:58
        ZAPRASZAMY: forum.gazeta.pl/forum/f,247578,SIERPIEN_2014.html
    • madziak83-wroclaw Re: Sierpniówki 2014 ;) 27.01.14, 12:49
      Hej Drogie przyszłe Mamy Sierpniowych Szkrabówsmile
      Dąłączam dopiero teraz ponieważ poprzednia ciąża u mnie niestety skonczyła sie dramatycznie i nie chcialam zapeszac. Teraz nowy rozdział i wiem ze zakończenie bedzie wspaniałesmile Wszyskiego dobrego Siepniowe Mamysmile
      • madziak83-wroclaw Re: Sierpniówki 2014 ;) 27.01.14, 12:50
        Termin mam na 19 sierpniasmile

madziak83-wroclaw napisała:

> Hej Drogie przyszłe Mamy Sierpniowych Szkrabówsmile
        > Dąłączam dopiero teraz ponieważ poprzednia ciąża u mnie niestety skonczyła sie
        > dramatycznie i nie chcialam zapeszac. Teraz nowy rozdział i wiem ze zakończen
        > ie bedzie wspaniałesmile Wszyskiego dobrego Siepniowe Mamysmile
        >
        • justimic justimic-Katowice-19 sierpnia 27.01.14, 22:30
          witajciesmile

malutko nas na razie ale mam nadzieję, że się znajdą inne mamy z terminem na sierpieńwink

ja też mam termin na 19 sierpnia, jest to moja druga ciąża, mam 14 letnią córkę i jestem z Katowic

pozdrawiamsmile
          • pimpuszek81 Re: justimic-Katowice-19 sierpnia 05.02.14, 21:33
            Witajcie mój termin wyznaczony również na 19 sierpnia , to moja pierwsza ciąża. Jestem z Krakowa.
    • malpa_w_czeronym Re: Sierpniówki 2014 ;) 06.02.14, 13:44
      Witam,
      My również dostaliśmy taki wspaniały prezent na Mikołajki. Był to bardzo wyczekiwany moment, zwłaszcza, że poprzednia ciąża skończła się w 19 tygodniu... Teraz wszystko musi pójść dobrze!
      Termin wyznaczony na 11 sierpnia!
      A Wy znacie już płeć? W naszym przypadku lekarz na drugiej wizycie po wielkości zarodka wywróżył dziewczynkę, teraz twierdzi, że widział siuraka (ale nie jest pewny) smile
      Jakie imiona bierzecie pod uwagę dla Waszych szkrabów?
    • Gość: Beatrycze :) Re: Sierpniówki 2014 ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 00:14
      a my już 4.12 byliśmy u ginekologa, testy zrobione były pod koniec listopada...pozytywne, choć na początku delikatna ta druga kreseczka, ale potem była już mocniejsza smile jak kupowałam test to usłyszałam od Pani w aptece, która przede mną robiła zakupy: "ocho będzie się działo..." - i to nasze motto big_grinbig_grinbig_grin ta piosenka, zwłaszcza refren jest dla młodych niewyspanych rodziców...hahahahaha big_grin4.12 Pani ginekolog powiedziała, że za wcześnie by cokolwiek powiedzieć, i tak pierwsza wizyta z usg i kropeczką na ekranie była 18.12 big_grin potem 8.01 i 29.01 - już słyszałam 2 razy bicie serduszkabig_grinbig_grinbig_grinbig_grin zasuwa konkretnie big_grinbig_grinbig_grin coś w tym jest bo miałam łezki w oczach smile kręgosłupik wyglądał jak ość u ryby, widać już było oprócz głowy i tułowia było rączki, nóżki i serduszko big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin kolejna wizyta pod koniec lutego i usg już z moim mężuniem smile ♡♡♡ ♡♡♡ ♡♡♡
      • przyszla_mamuska Re: Sierpniówki 2014 ;) 18.02.14, 10:34
        Czesc. Unnas chwilowo wszystko ok z wyjatkiem tego ze biore luteine pod jezyk..l to juz 17tydzien, na prenatalnych wyszlo ze chlopczyk (mamynjuz 3 letnia corke) no i czasem maluszek juz mnie niezle kopie wink
        Imie... zupelnie nie wiem. Co chwila sie to zmienia. Maz chce jasia, ja stasia i jeszczenkilka innych typow mamy. Zobaczymynco wyjdzie.
        • pimpuszek81 Re: Sierpniówki 2014 ;) 18.02.14, 11:55
          U nas też wszystko jak w najlepszym porządku smile czuję się super, byliśmy w ub. tygodniu na badaniach genetycznych i dzidziuś rozwija się prawidłowo , wszystkie wskaźniki zgodnie z normą. Strasznie się cieszę smile jak usłyszałam bicie serca to aż łezka w oku się zakręciła , coś wspaniałego smile Kolejna wizyta 10 marca może już wtedy uda się zobaczyć płeć dzieciątka , choć to nie jest aż tak istotne jak to żeby dziecko było zdrowe smile
          Co do imienia to nasze typy wciąż się zmieniają smile
          • jess88 Re: Sierpniówki 2014 ;) 18.02.14, 13:45
            Witam. Ja te piękne chwile oczekiwania na narodziny dziecka mam już za sobą.smile Z tego względu wiem, że oprócz kompletowania wyprawki dla bobasa, warto pomyśleć o emocjonalnym przygotowaniu do roli mamy, bo pierwsze tygodnie życia dziecka totalnie dezorganizują dotychczasowe życie każdej mamy. Jest to też mega obciążenie fizyczne i psychiczne, o czym rzadko się mówi. Jeśli jesteście zainteresowane jak można się przygotować emocjonalnie do macierzyństwa to zapraszam do odwiedzenia bloga ze stopki poniżej.smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka