niunia1561 21.04.14, 20:33 Witam, czy mąż który przebywa w angli legalnie pracuje płaci podatki itd moze stara ćsie o mieszkanie socjalne (dziecko niepełnosprawne) kiedy ja z dzieckiem jeszcze jestem w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
londynwarszawaparyz Re: do czego mam prawo 22.04.14, 17:03 Nie nie moze. Niepelnosprawne dziecko nie oznacza ze takie mieszkanie sie wam nalezy. Raz- dziecko tu nie przebywa,nie mieszka,nie ma dokumentacji medycznej- na jakiej niby podstawie ktos mialby dac twojemu mezowi mieszkanie skoro dziecko jest w Polsce? Niech Polska wam da i zadba!! Ty tu nie pracowalas, podatkow nie placilas- wiec niestety szanse maleja na takie mieszkanie. Na szczecie od tego roku od marca zostaly wprowadzone zmiany dla nowoprzybylych emigrantow- np minimum 5 lat trzeba mieszkac w danej miejscowosci udowodnic z z nia "zwiazek" azeby moc aplikowac. Tak wiec zapomnij o rozdawnictwie mieszkan w Uk i siedz w Polsce lepiej Naiwni rodacy myslacy o socjalu i darmowych domach to zakala tej wyspy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: do czego mam prawo IP: 89.211.221.* 30.04.14, 22:59 Dokładnie. Szlag człowieka trafia jak takie rzeczy czyta- ci co mieszkają, pracują i płaca podatki tak z buta też nie dostają tylko trzeba czekać latami czasami- a tu proszę- pani siedzi w Pl i od razu chce na gotowe przyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś