johana19 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 24.01.05, 14:03 Na początek gratulacje dla Eli i Izy - niech się Liwia i Fryderyk chowają zdrowo Szczęściary z tych dziewczyn, nie powiem... Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie te, które dziś miały zgłosić się na wywołanie. będzie dobrze, zobaczycie. Przynajmniej macie pewność, że lada chwila będziecie tuliły Wasze maleństwa do siebie (jeśli już tego nie robicie). A co u mnie? Bez zmian oczywiście. Nadal chodzę z małą Leną w brzuchu. Nawet skurczy już nie mam... Tak jak się pojawiły w sobotę, sporadycznie jeszcze wczoraj wystąpiły, tak już dzisiejszą noc miałam spokojną. Wyspałam się jak nigdy. Tylko mąż mówi, że mogłaby już Mała być z nami bo ja to podobno ostatnio strasznie nerwowa jestem i podobno wyrzywam się na nim, a w dodatku strasznie się rzucam i wiercę w nocy No jeszcze trochę musi się ze mną pomęczyć. Bo coś mam takie przeczucie, że będzie tak, jak mówił mój gin. Że raczej przenoszę niż urodzę wcześniej. Jakoś też tak czuję wewnętrznie. No, chyba że w tą sławetną pełnię (która już jutro) coś się zmieni Zobaczymy! Dobra. Kończę pisać i idę do kuchni. Trzeba coś o jakimś obiadku pomysleć. Asia i Dzidzio (40tc) "lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
annalena Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 24.01.05, 14:11 dziś był Wielki Czop i są małe skurczyki Pełnio przybywaj )) Odpowiedz Link Zgłoś
annalena która u zośki na żelaznej? 24.01.05, 14:23 aha! zapomniałam zapytać: z kim mam szansę się spotkać u św. zofii? bo na liście nie u wszystkich jest takie info. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: która u zośki na żelaznej? 24.01.05, 14:54 Ze mną się minęłaś Ale trzymam kciuki aby pełnia podziałała na jak najwięcej z Was! Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa STYCZNIOWE MAMUSIE 2005-część trzecia 24.01.05, 16:29 Kasia(kate3)ale Ci zazdroszczę,oby to było to!!!!!!trzymam kciuki))))))))masz rację,czemu taki duży bobas miałby jeszcze w nas siedzieć??????????ale wiedocznie lubi hehe,annalena,chyba też jedziesz na porodówkę niedługo,ale super,odezwijcie się jak będzie po albo przed.Kasiu napisz ile wyszło z usg ile mały waży bo ja jutro walę do gina to sobie porównamy,chyba że Ty już będziesz tulić synka)) Dorcia-ja to spokoj nie z Tobą poczekam na Twoją wizytę,a moja teściowa ma urodziny 14go!AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! !!!i już zaciera łapki(((((((odgadam jej coś w końcu,zobaczycie,grrrrrrrrr.a też zaglądałam na lutówki i poczułam naprawdę wielką NIESPRAWIEDLIWOŚĆ!!!!!!!!!no jak tak można rodzić przed nami,co?yyyh Johana-bardzo mi się podoba imię Twojej córki aha,i też żadnego czopa nie widzę,a skurcze mnie wczioraj dopadły i przeszły((całuję.paala Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Ella GRATULUJĘ:))))) 24.01.05, 16:32 Ela,serdecznie gratulujemy Ci córci,bardzo się cieszę że taki super poród miałaś,obyśmy wszystkie tal miło tę "operację" przeżyły))ala Odpowiedz Link Zgłoś
izaw5 URODZIŁAM FRYDERYCZKA-szczegóły 24.01.05, 19:04 hej., troszkę czasu złapałam, nie wiem kiedy nadrobię posty- zlustrowałam szybko tematy i gratuluję wszystkim mamusiom. My też mamy już nasze szczęście w domku. Jak wspomniałam w środę 19-termin nic się nie działo. Nad ranem 20 sty złapały mnie ostre bóle podbrzusza, ok. 4.30- te bóle pojawiały się co 5 minut, więc od razu częste i nie bardzo wiedziałam czy to już to. z godzinę jeszcze pochodziłam, wykąpałam się i po 6 zdecydowaliśmy się pojechać do szpitala, bo bóle się nasilały na maksa. W szpitalu miałam 3cm rozwarcia na izbie przyjęć i od razu prosiłam o zzo. Jak mnie zawieźli na porodówkę i położyli okazało się, że jest 8cm i z apóźno na zzo, poza tym anestezjolodzy byli przy cesarkach. zwijałam się z bólu przy częstych skurczach-ściskałam tylko męża za rękę, ale jak przyszły skurcze parte to już mnie nie bolało . Zmartwiłam się, bo przebili mi zielone wody (a mały tylko przesiedział kilka godzin po terminie) i zaczęło się parcie (mąż cały czas był wspaniały przy mnie, przytrzymywał mi głowę i chwalił). Okaząło się, że główka nie bardzo chce się wstawić i obrócić w kanale rodnym-przez kilka skurczów partych nic z tego, zdecydowali żeby przeć co drugi skurcz i dotleniać maluszka na maksa oddychaniem-to pomogło; przy ostatnim sklurczu poprawłam 3 razy i malutki wyskoczył szybciutko o godz. 10.05 prosto na mój brzuch-taki cieplutki. Udało się bez kleszczy. A więc Fryderyk załapał się na ostatnidzień koziorożca- 20 stycznia, a już myslałam, że będzie wodnik. Jest bardzo grzeczny, ładnie je i śpi słodziutko jak aniołeczek. Uczymy się siebie, jeszcze mama mało siły ale zdnia na dzień coraz lepiej. Poród nie był zły- nie męczyłam się długo, akcja była szybka, ze szpitala też wyszl;iśmy szybko, w drugiej dobie. Rodziłam na starynkiewicza w W-wie- opieka lekarska b. fachowa i specjalistyczna, polecam; choć było bardzo dużo porodów w tym czasie; położne równiez pomogły z karmieniem, itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hm1976 Re: URODZIŁAM FRYDERYCZKA-szczegóły 24.01.05, 19:49 HEJ! Izaw5=> Gratulacje,cieszę się bardzo ze masz juz synka przy sobie. Dziwi mnie to ze miałaś tak wcześnie zielone wody? Ale żadnych objawów wcześniejszego porodu nie miałaś? Aaaa! Super imię dla chłopca,bardzo mi się podoba. U mnie nadal nic,zero skurczy,zero czopa. Tylko jakoś od wczoraj jest mi duszno. W nocy nie mogę spać,to chyba przez te nerwy.Tak bym chciała,zeby juz było po wszystkim. Boze zostało nas juz tak niewiele. Mam niezłego pietra,ale juz nie wiem czy się boję porodu czy zeby z Maluszkiem było wszystko ok. Chyba jedno i drugie.Ile Was Kobitek jeszcze zostało??? Pozdrawiam Hondzia i Michaś 40 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza582 Jeszcze nie urodziłam 24.01.05, 20:40 Są 4 dni po terminie, jutro pięć. Powtarza się historia sprzed roku i dwóch miesięcy. Maksymilian też kiblował aż do 9 dni po terminie. Jego tętno było jednak wzorowe. A tu tak nie jest. W sobotę byłam na ktg trzymali mnie z 2 godziny, bo dzidzia ciągle jakby spała. Od 120 spadło raz do 90. Niefajnie. Chcieli mnie zostawić, ale ostatnie pół godziny i pomiar wykazał lekką poprawę i prawidłową oscylację. Pojechałam do domu. Drugie ktg w niedzielę zaczęło się ładnie w okolicach 130 i znów powoli spadło nawet do 100. Ten lekarz jednak powiedział, że wykres tez jest ok. Jutro jadę na kolejne, a tymczasem jak wariatka liczę ruchy. Dzidzia kopie i to mnie pociesza. Leniwa jest jednak bardzo. Z tego stresu nie mam żadnych bóli, normalnie nic. Jutro jak tez będzie nisko dzwonię do swojej położnej i nakłamię, że czuję słabo ruchy i niech coś mi da (rok temu dała mi oksytocynę do powąchania i sę zaczęło). No i tak trochę niekolorowo, ale mam nadzieję, że zobaczę swoją Gabrielkę na tym świecie i jeszcze się namęczę przy dwójce. Dziś dotarło do nas łóżeczko turystyczne. Fajne, granatowe. Mam jakieś wyrzuty sumienia, że przez to że całą uwagę pochłania Maks i ja nie mam czasu na myślenie o drugiej dzidzi, Ona to czuje i jest Jej przykro. Wyrodna ze mnie matka. A bedzie jeszcze gorsza, Boże żeby już się zaczęło.... Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Kasia (kate3) urodziła !!!! 24.01.05, 22:36 Dziewczyny, Kasia już się rozdwoiła O 18.30 napisała że jedzie rodzić, a teraz, że o 21.35 urodziła synka, 3540g, 55 cm, 10 apgar. Szybciutko się uwinęła )) Gratuluję nowej mamusi!!!!!!! Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: Gratulacje Kasia (kate3) :)))))) 24.01.05, 23:19 hejka alez Jestes ekspres ))))) Ja tez tak chce Gratulacje, Wszystkiego Naj, a Maluszkowi duzo zdrowka ))) Teraz czekamy na szczegolowy opis, pozdrawiam. Aga - 4 dni po terminie ((( Odpowiedz Link Zgłoś
annalena Re: Gratulacje Kasia (kate3) :)))))) 24.01.05, 23:28 I ja, i ja! Też tak chcę! Gratuluję! Cały dzień mam skurcze, chodzę podniecona, zaglądam na forum... Zamiast iść spać! Dziś spałam 4 godziny. Przecież muszę nabrać sił - gdzie rozsądek? Dobra, idę pod prysznic! Strzeliłam sobie melisę, może zasnę! Trzymajcie się dziewczyny... za mnie. Ściskam! Odpowiedz Link Zgłoś
ania77 Re: Jeszcze nie urodziłam 24.01.05, 22:47 I jeszcze ja.Wczoraj minął termin i NIC.Czekam i też mam stracha.I przed porodem i z obawy o dzidzię...Nie wiem kiedy się to wreszcie zacznie i co najważniejsze - szczęśliwie zakończy.Jak Magdusia szaleje w brzuszku i daje mi popalić to mówię do niej żeby się uspokoiła bo mnie boli,a z kolei jak siedzi spokojnie to się martwię,że coś z nią nie tak i uciskam brzuch żeby się poruszyła.Oj chciałabym żebyśmy już obie były w domku-ROZDWOJONE. Odpowiedz Link Zgłoś
ania77 Gratulacje!!!! 25.01.05, 09:14 Kasiu serdeczne GRATULACJE!Ale Ci dobrze..Ech..Naprawdę ekspresowo się uwinęliście- Ty i Twój Synuś.Ja też bym tak chciała.Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
elka63 Re: Gratulacje!!!! 25.01.05, 10:20 Ogromne gratulacje dla Kasi i jej synka,że tak szybko się uwinęli. Ależ musi być szczęśliwa,że ma to już za sobą. Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.01.05, 10:15 Hej! Na początek gratulacje dla Kasi i Jej synusia )) Strasznie mało postów ostatnio się pojawia na naszym forum... Ale cóż się dziwić kiedy nas, nierozdwojonych jeszcze, została zaledwie mała gasrstka... U mnie oczywiście bez zmian. Od wczoraj nawet najmniejszego skurcza ani innych "tych" rzeczy... Dziś pełnia... Zobaczymy na kogo podziała Może wszystkie się rozdwoimy?? Hihihihihi Ale byłby numer! Muszę kończyć bo mam kilka spraw do zrobienia, a o 11:00 znajoma przyjeżdża. Pozdrawiam cieplutko. Asia i Dzidzio (40tc) "lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.01.05, 13:50 Hejka! Fakt - strasznie mało postów ostatnio się pojawia na naszym forum. A dzis to chyba juz wszystkie rodza ))) tylko ja nie (((( U mnie oczywiście bez zmian, nawet najmniejszego skurcza ((((( A tak mi data 25 styczen sie podoba, ale co tam moze maly chce poczekac jeszcze 2 dni by zrobic mi prezent na urodziny /musze sie jakos pocieszac/ ))) Pozdrawiam goraco Aga - 5 dni po terminie ((( Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.01.05, 14:13 Gratuluje wszystkim rozdwojonym, widze, że niektóre miały szybkie porody, zazdroszcze już niedługo wszystkie spotkamy się na rówieśnikach Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.01.05, 14:18 Jeju! Kasia ale Ci dobrze, tylko 3 godzinki na porodowce, ciesze sie bardzo i gratuluje synka. Dzis czytalam w gazecie dwie historje o kobietach ktore urodzily dzieci w dziwnych miejscach, supermarket i we wlasnej lazience na podlodze.Jednej sie zdawalo przez kilka godzin ze ja zoladek boli i weszla do sklepowej toalety jak usiadla na kibelek to jej wody odeszly i glowka juz byla na swiecie poczula straszne parcie i urodzila, szok, a druga kobieta miala skurcze. Zglosila sie do szpitala ale polozna ja odeslala do domu i kazala przyjechac za kilka godzin, kobieta sie polozyla spac i o 2.00 w nocy poszla siku i ta sama historia-wody odeszly i parcie, jak maz ja zobaczyl to glowka juz byla na swiecie , wszystko dobrze sie skonczylao. Dodam ze ta pierwsza byla 3tyg przed terminem a druga 3dni po. No a co z nami? Ja i Johana to jeszcze cale 5 dni do terminu, po niedzieli to bedziemy dopiero marudzily, chyba ze pelnia nas pogoni A jak nasze dziewczynki co wczoraj mialy urodzic? Nikt nic nie wie? Jakies smski? Ciekawa jestem strasznie. Nie wiem co sie ze mna dzieje ale od kilku dni mam straszny apetyt, nie moge sie pochamowac Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 25.01.05, 14:32 Johana widzialam twoje nowe fotki , superanckie, rob duzo zdjec bo juz malo czasu zostalo , ja w piatek ide do fryzjera to bedze miala pretekst do kolejnej sesyjki ,moze plener? Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f 1970agat urodziła... 25.01.05, 14:44 ... dzisiaj przez cc Maciusia o 10, 4300g, 59 cm. Duży chłopak!!! Gratuluję bardzo mocno i czekamy na rówieśnikach! POzdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
hm1976 Jak wejść na forum o rówieśnikach-styczeń 2005 25.01.05, 16:52 Hej! Słuchajcie jeszcze nie urodziłam,ale chciałam zobaczyć forum o rówisnikach i za nic nie moge tego znaleźć. Chciam zobaczyc co słychac u nowych mam. Pzdrawiam Hondzia i Michaś 40 tc Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Jak wejść na forum o rówieśnikach-styczeń 200 25.01.05, 17:02 Podaje link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=19470652 Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
viola1001 Re: Jak wejść na forum o rówieśnikach-styczeń 200 25.01.05, 19:47 Hejeczka dziewczyny! Po ciężkich przejsciach i dlugim pobycie w szpitalu wreszcie jesteśmy w domciu i mam trochę siły żeby napisać 15 stycznia o godz za 15 piętnasta przyszła na świat przez cc nasza malutka królewna Kamila Aleksandra No w sumie nie taka malutka - 54 cm wzrostu i waga - aż 4 kg Jeśli chodzi o poród to przez 5 godzin miałam skurcze po oksytocynce, przez dwie ostyatnie to już takie porządne - co minute trwające 55 sek (wiec nawet nie zdążałam zauważyć tej pięciosekundowej przerwy między nimi No i w końcu doktor zauważył - jakby wcześniej nie mógł - bo ja to już wiedziałam od dwóch tyg - że dzidzia jest gdzies tam zaklinowana i głowka nie schodzi - bo rozwarcie już było prawie pełne. no i stwierdzili że nie ma innego wyjscia tylko cc. Potrzymali nas jeszcze tydzien w szpitalu. Ale na szczęście już jesteśmy w domku i już dochodzę do siebie a maleństwo jest już spokojniejsze - bo u siebie pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
nieszkasob Re: urodzilam :) Kacper ma juz tydzien 25.01.05, 22:06 Melduje sie jako szczesliwa mama 18.01 o 18.20 przyszedl na swiat Kacper (52 cm, 3100g) a porod podobnie jak u violi1001 po 8 godz. walce zakonczyl sie cc. Teraz jestesmy juz w domku i uczymy sie siebie..... oj swiat stana na glowie - trudno odnalezc sie w nowej rzczywistosci ale z dnia na dzien jest coraz lepeiej Pozdrawiam i gratuluje wszystkim Mama a tym 2w1zycze powodzenia i szczesliwego rozwiazania ... Odpowiedz Link Zgłoś
annalena Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.01.05, 00:01 piszę do was między skurczami... zaczęły się wczoraj. dziś cały dzień mam - już nie wyrabiam tak od 19:30 co ok. 5 minut były, o 21:00 zdecydowaliśmy, że jedziemy do szpitala. w samochodzie jakby trochę ucichyły, ale stwierdziliśmy, że jak już jedziemy, to jedźmy - zawsze się czegoś dowiemy. dowiedzieliśmy się, że ewidentnie się zaczęło ale jeszcze nas nie przyjmą, bo za wcześnie i żebyśmy za parę godzin przyjechali. tzn. zaproponowali, że ja mogę zostać na oddziale, ale mąż niech wraca. nie chciałam. boli dziwnie tak jakoś, zupełnie bez sensu... dobrze, że jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa ja też cała:( 26.01.05, 10:40 a do terminu niewiele zostało,pewnie wogóle przjdę jeszcze ten z om...mało piszę bo mój mąż cały czas pracuje więc nawet w nocy nie mam jak do Was zajrzeć,ala Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Kasia kate3 GRATULACJE:)))))))))))) 26.01.05, 10:42 NO I NIE URODZIŁ SIĘ 4 KILO JAK SIĘ MARTWIŁAŚ)))))))))0gratuluję bardzo bardzo synkowi zdrówka do zobaczenia na rówieśnikach.ala Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Ale tu pusto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.05, 12:56 Smutno mi bardzo bo tak nas malo. Johana moj maly tez sie slabo rusza nieraz tylko w nocy albo poznym wieczorwm porozpycha lokcie ale ogolnie to sie taki "cichutki" zrobil a jego ruchy sa na ogol takie powolne , mysle ze poprostu jest mu ciasno. Mialam wczoraj pozadne skurcze nieregularne i po skorzystaniu z kibelka wszystko przeszlo Emila to sie naczekala, ona mila termin na 11.1.05 a urodzila dzis czyli 15dni po terminie, dzielna dziewczyna, jesli my tak pezenosimy to w polowie lutego urodzimy, nieeeeee!!!!! Ciekawa czy annalena juz ma to za soba i co sie dzieje z poniedzialkowymi dziewczynami , szkoda ze numerow kom nie daly, bysmy byly na biezaco. Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.01.05, 10:35 Cześć dziewczyny! Pełnia nie pomogła i my ciągle jeszcze 2 w 1. Wczoraj się trochę zdenerwowałam bo od popołudnia (tak gdzieś od 18:00) do późnego wieczora nie czułam ruchów małej, a mój mąż, jak przykładał ucho do brzucha to też mówił, że chyba jej nie słyszy. Budziłam ją i nic. Tak mocno trzęsłam brzuchem, że chyba trzęsienie niemałe tam miała. I wyobraźcie sobie, że nie reagowała! Już koło północy miałam dzwonić do mojego gina gdy mała w końcu się obudziła. Po prostu spała sobie w najlepsze! Za to jak się przebudziła to na dobre. Tak szaleć zaczęła, że ja spać nie mogłam. W dodatku małe skurcze co jakiś czas mnie łapały i już myślałam, że nasza córka pakuje się do wyjścia ale nic z tego... Dziś tylko też jakieś małe skurczyki mam od rana co jakiś czas ale raczej nie wydaje mi się żeby one jakieś efektywne miały być. No nic. Poczekamy jeszcze jak trzeba. Do terminu 4 dni. Annalena => mam nadzieję, że jesteś już szczęśliwą mamusią. Trzymam kciuki. Może chociaż na Ciebie ta pełnia zadziałała. viola1001 i nieszkasob => gratulacje dla kolejnuych mamuś i ich maluszków! dorcia75, pozostałe dziewczyny z końcówki miesiąca i te przeterminowane => odzywajcie się chociaż Wy bo czasami mam wrażenie, że już sama tutaj zostałam... Kurcze, coraz mniej nas tutaj... Ciekawe jak tam poniedziałkowe dziewczyny po wywołaniach... No dobra, idę sobie poranną kawusię zrobić. Pozdrawiam cieplutko. Asia i Dzidzio (40tc) "lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Emilap1 na porodówce :) 26.01.05, 10:53 Hej Dziewczyny! Emila od poniedziałku jest w szpitalu dziś o 5.30 rano odeszły jej wody, niestety zielone . Dzwoniłam do niej, jej mąż mówi, że akcja się rozkręca i dziś już napewno świat powita mały Dawidek Dziewczyny, Ellu, Kate i wszystkie pozostałe- gratuluję dzieciaczków, niech rosną zdrowe i silne, ku radości rodziców. Niestty uciekam, bo mój mały ssaczek nauczył się spać na rękach Całuję Iza Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Emilap1 URODZIŁA :))))))))))))))))) 26.01.05, 12:18 Sms od brata Emili; " Małe czerwone i kudłate już płacze!". Niestety wszystko wydarzyło sie kilka minut temu, więc nie znam szczegółów. Dawidku, witamy Cię na świecie, życzymy zdrówka, a rodzicom miłości, cierpliwości i duuuuuuuużo sił. Bartuś wkońcu doczekał się kolegi, równe dwa tygodnie młodszego Całuję Iza Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: Gratulacje Nowym Mamusiom :)))) 26.01.05, 13:42 hejka gratulacje Nowym Mamusiom: Emilii i "nieszkasob", zycze zdrowka Dzieciaczkom, a Mamusiom przespanych nocek )))) Ja oczywiscie 2 w 1. Wczoraj bylam u lekarza i dowiedzialam sie, ze moj termin wg. ostatniego okresu to 22 styczen a nie 20 - czyli mam 4 dni przeterminowania a nie 6 , a tak w ogole w piatek mam nastepna wizyte i jesli do piatku nie urodze to podejmujemy decyzje kiedy wywolujemy Juz myslalam, ze dzis w nocy cos sie zacznie, mialam bole brzucha jak przy okresie - moze sie rozkreca? cala noc w sumie nie przespana przez te dosc silne bole brzucha. Dziewczyny u mnie Maly bardzo sie kreci, a to szczegolnie w godzinach wieczornych - tak z godzine, poltorej to mi sie zdaje, ze zaraz wylezie, taki sie zrobil Maly wiercipieta ) a bolace te jego krecenie zastanawialo mnie to - dlaczego taka wzmozona aktywnosc od paru dni - wiec zwrocilam sie z tym do lekarza - on stwierdzil, ze Maly chce juz wyjsc ) wiec niech wychodzi ))) Jutro sa moje urodziny, wiec moze szykuje mi prezent ))) Pozdrawiam Was bardzo goraco, a tym dziewczynom przed terminem - zycze rozwiazania w terminie )) buziaki, narazie Aga Odpowiedz Link Zgłoś
annalena Re: Gratulacje Nowym Mamusiom :)))) 26.01.05, 15:32 wsztystkie 2w1! nie martwcie się! ja chyba wzięłam cały wasz ból na siebie... poprzedniej nocy prawie nie przespałam, dzisiejszej w ogóle. ból jak przy miesiączce, tylko trochę silniejszy, no i te skurcze, które potęgują ból, a których KTG nie rejestruje!!! wahają się od 5 do 15 minut. i tak od poniedziałku. rzeczywiście nie jest tak, że wiję się cały czas z bólu, ale jednak boli non-stop. wczoraj lekarz powiedział, że skoro ani no-spa nie działa, ani ciepła kąpiel, tzn. że to już TO, ale taka moja uroda... właśnie znów wracam z kontroli, takiej rutynowej poterminowej (bo wczoraj to na izbę trafiliśmy). babka powiedziała, że mam 1 cm rozwarcia, ale czy potrwa to jeszcze parę godzin czy dwa dni, to nie powie. "pocieszyła" tylko, że już na pewno się nie wyśpię... a przyspieszać nie ma co, niech będzie naturalnie i potwierdziła to, co wczoraj powiedział lekarz - taka moja uroda. może to i dobrze, niech się wszystko rozwija w swoim tempie... może ten ból po prostu się rozkłada na więcej godzin i ostatecznie nie będzie tak źle? dorabiam sobie ideologię do mojego przypadku! w każdym razie już wiem, co miały na myśli kobiety, które twierdzą, że rodziły parę dni. trzymajcie się - za siebie i za mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
annalena Re: Gratulacje Nowym Mamusiom :)))) 26.01.05, 15:55 posiedziałam chwilę na forum "ciąża i poród" i zobaczyłam, że nie jestem sama... trochę mnie to pocieszyło. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=19775589&a=19789777 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=19873289&a=19873289 i cieszę się, że wczoraj nie zostałam w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
hm1976 Re: Gratulacje Nowym Mamusiom :)))) 26.01.05, 15:58 A u mnie nadal nic,zero skurczy!!!! Czasami myślę ze sama tu zostanę,.Myślałam,że ta pełnia przyspieszy poród. A ja wciąż czekam czekam i czekam.... Jutro rano jadę do szpitala,niech zrobią mi KTG i badania,zebym miała pewność ze wszystko ok.A może mnie zostawią . Słuchajcie mam pytanko. Jak chodziłyście do szpitala na KTG to musiałyście za nie płacić? I czy pobierano Wam krew do badania?? Pozdrowienia Hondzia jeszcze 2 w 1. Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: Gratulacje Nowym Mamusiom :)))) 26.01.05, 16:28 dziewczyny serdeczne gratulacje. a mamusie ciagle 2 w 1 spieszcie sie i wskakujcie na forum dla rowiesnikow pozdrawiamy kama z kinia Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.01.05, 17:33 Annalena - trzymam kciuki i wysylam Ci moj nr kom jak urodzisz to daj zac. Mam pytanie do tych co juz urodzily , co sie wam przydalo a co nie ze spakowanych zeczy do szpitala? moglyscie podjadac czekoladke i popijac soczek? Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 26.01.05, 19:26 dorcia, soczek popijalam dopoki z bolu nie zaczelam wymiotowac no i w tym wypadku o czekoladce tez nie moglo byc mowy. za to bardzo przydaly sie reczniki papierowe jednorazowe,ktorym osuszalam sobie krocze,kolo ratunkowe mojego mlodszego brata,zeby w ogole usiasc,no i majtki poporodowe,ktorych uzywam jeszcze teraz w domu koszule i ciuszki mialam szpitalne,wiec z takich najbardziej potrzebnych rzeczy to bylo wszystko,nie ma co za duzo nabierac ze soba. pozdrawiam kama z kinia Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: LISTA 26.01.05, 20:45 Cześć. Melduję się 2 w 1. Od jakiejś 18:00 - 19:00 męczą mnie skurcze ale nie są regularne (choć bolesne, nie powiem i w miarę częste) więc nie wiem czy coś z tego będzie... Zobaczymy. Na razie kontroluję sytuację. Póki co uaktualniłam naszą listę. Ostatnio robiła to kate3 ale ona ma już swojego dzidziusia po "tej" stronie więc postanowiłam się tym zająć żeby jakoś mi czas leciał ** STYCZNIÓWKI 2 w 1: 1) krasanna – termin 1 sty 2005 (teraz drugi CHŁOPCZYK) 2) marewa1 – termin 5 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) 3) puma501 – termin 5 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) 4) kasicaz – termin 8 sty 2005 5) rosita.s – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) 6) mmaall – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) 7) jowa20 – termin 10 sty 2005 (debiut - ?) 8) spreader – termin 12 sty 2005 (debiut - ?) 9) aneczka4 – termin 13 sty 2005 (debiut - ? p. Siemianowice Śl.) 10) k_Kiki – termin 13-21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) 11) agatha_mama – termin 13-23 sty 2005 (2 dziewczynki - teraz CHŁOPCZYK) 12) lidkasuper – termin 16 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) 13) ewbal – termin 17 sty 2005 (Jakub 2,8l. - teraz ?) 14) niunia102 – termin 17 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA chyba Oliwka) 15) asioka76 – termin 19 sty 2005 (dziewczynka 9l., teraz - ? p.Cieszyn) 16) eliza582 –termin 19 sty 2005 (Maksio 1l., teraz chyba DZIEWCZYNKA) 17) emi261 – termin 19 sty 2005 18) makxma_28 – termin 19 sty 2005 19) agakom – termin 20 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Kayetanek) 20) aggata78 – termin 20 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) 21) iwonady – termin 20 sty 2005 (debiut - ?) 22) radara – termin 20 sty 2005 (Mateuszek 4,5l.; teraz - DZIEWCZYNKA Weronika) 23) annalena – termin 21 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA, Warszawa) 24) just12 – termin 21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Maksymilian) 25) kaczorek5554 – termin 21 sty 2005 (debiut - ?) 26) echoo – termin 22 sty 2005 27) kamilka_sit – termin 22 sty 2005 28) ania77 – termin 23 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) 29) skadiaa – termin 23 sty 2005 (teraz będzie drugi bobasek) 30) kasiowata1 – termin 24 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) 31) tina23 – termin 25 sty 2005 (BLIŹNIAKI) 32) anielkac – termin 25 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) 33) gustaw74 – termin 27 sty 2005 (córeczka 14m; teraz CHŁOPCZYK; p. Warszawa) 34) aska_22 – termin 28 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA Ola) 35) mgosia8 – termin 29 sty 2005 (debiut - ?) 36) weeneeth – termin 30 sty 2005 37) elka63 – termin 29 sty 2005 (synek 5 l., teraz CHŁOPCZYK) 38) johana19 – termin 30 sty 2005 (debiut – DZIEWCZYNKA Lena, p. Ustka) 39) dorcia75 termin 30 sty 2005 (syn 8lat,corka 12lat, teraz CHŁOPCZYK) 40) ala_willa termin 31 sty 2005 (synek 3,5 l., teraz CHŁOPCZYK Olafek) 41) abjankowska termin 31 sty 2005 (debiut -?) 42) jula13 – termin 2005 (Michałek 2,6l., teraz DZIEWCZYNKA, p. Grudziądz) ** I.n.f.i.n.i.t.y i Aniołek czuwający nad naszymi Maleństwami ** **MAMUSIE z dzidziusiem na ręku: 1) brzozinka – termin 3 sty 2005 – Maciuś ur. w 30 tc 26.10.04, 780g, 34cm 2) delmisia – termin 6 sty 2005 – Kamilek ur. 01.12.04, 3200g, 53cm 3) mpenzi – termin 3 sty 2005 – Malaika ur. 17.12.04, 2770g, 55cm 4) kasia_de – termin 2 sty 2005 – Jacuś ur. 30.12.04, 3800g, 55cm 5) loca1 – termin 10 sty 2005 – Kubuś ur. 22.12.04, 2450g, 49cm 6) basiek_78 – termin 6 sty 2005, synek ur. 28.12.04, 4000g, 57cm 7) aska_f termin 22 sty 2005 – Patrycja ur. 09.01.05, 3570g, 55cm 8) b.jaga – termin 5 sty 2005 – córka, ur. 18.12.04 9) aricia – termin 20 sty 2005 – Jędruś ur. 08.01.05, 3750g, 57 cm 10) marta.b13 – termin 3 sty 2005 –Maciuś ur. 02.01.05, 3220g, 53cm 11) patunia79 – termin 12 sty 2005 – Patryś ur. 11.01.05, 3400g, 53cm 12) mala_mysza – termin 1 sty 2005 – Roksana ur. 08.01.05, 2880g, 53cm 13) betka24 – termin 19.01.2005 – Adrianek ur. 03.01.05, 2950g, 51cm 14) baby 5 – termin 21 sty 2005 – Filipek ur. 12.01.05, 3300g 15) iziak80 – termin 8 sty 2005 – Bartuś ur. 12.01.05, 3600g, 57cm 16) inez76 – termin 17 sty 2005 – Norbert ur. 13.01.05, 3960g, 53cm 17) kocianna – termin 17 sty 2005 – Lidka ur. 10.01.05, 3800g, 55cm 18) adrianakanabus – termin 20 sty 2005 – córka, ur. 11.01.05, 2250g, 56cm 19) agnjed – termin 05 sty 2005 – Dawidek ur. 03.01.05, 3390g, 55cm 20) kosia5 – termin 9 sty 2005 – Martynka ur. 21.12.04, 3900g, 57cm 21) katarina771 – termin 3 sty 2005 – Kubuś, ur. 11.01.05, 4230g, 60cm 22) max161 – termin 19 sty 2005 – córka ur. 05.01.05, 2260g, 48cm 23) anamel – termin 21.01.05 – córka ur. 08.01.05, 3440g, 55cm 24) hryczki – termin 21 sty 2005 – Dominik ur. 11.01.05 25) asiex – termin 13 sty 2005 – Filip ur. 16.01.05, 4030g, 55cm 26) agulka99 – termin 2 sty 2005 – synek ur. 09.01.05, 3450g, 55cm 27) kajka271 – termin 16 sty 2005 – Grześ ur. 12.01.05, 3150g, 55cm 28) kama_msz – termin 23 sty 2005 – Kinga ur. 14.01.05, 3000g, 55cm 29) adrja – termin 18 sty 2005 – Tymoteusz ur. 14.01.056, 3650g, 57cm 30) lurien – termin 17 sty 2005 – Tymon ur. 20.01.05, 3520g, 57cm 31) erinka – termin 9 sty 2005 – Tymon ur. 14.01.05, 3300g, 55cm 32) ota74 – termin 23 sty 2005 – synek ur. 15.01.05, 3400g, 54cm 33) ap282 – termin 24 sty 2005 – Wojtuś ur. 16.01.05 34) izaw5 – termin 19 sty 2005 – Fryderyk ur. 20.01.05, 3360g, 53cm 35) ella1976 – termin 22 sty 2005 – Liwia ur. 23.01.05, 3880g, 58cm 36) kate3 – termin 23 sty 2005 – synek ur. 24.01.05, 3540g, 55cm 37) 1970agat – termin 23 sty 2005 – Maciuś ur. 25.01.05, 4300g, 59cm 38) viola1001 – termin 10 sty 2005 – Kamila ur. 15.01.05, 4000g, 54cm 39) nieszkasob – termin 7 sty 2005 – Kacper ur. 18.01.05, 3100g, 52cm 40) emilap1 – termin 11 sty 2005 – Dawidek ur. 26.01.05 ** STATYSTYKA: przed terminem: 26 po terminie: 14 chłopcy: 28 dziewczynki: 12 Jeśli coś się nie zgadza to poproszę o interwencję. Pozdrawiam cieplutko. Asia i Dzidzio (40tc) "lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: do johana19 26.01.05, 21:14 hejka Asiu trzymam za Ciebie kciuki by to juz bylo to, bys wiecej sie nie meczyla niz to konieczne (((. A tak na marginesie jak boli skurcz? jeszcze nigdy nie mialam mozesz opisac? Aga p.s. a ja czekam i teraz nie mam nawet boli brzucha, ktore mi nie dawaly spac w nocy, czyzby jednak czekalo mnie wywolanie? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: do johana19 26.01.05, 22:54 Aga boli tak jak hmmm... Sama nie wiem jak to opisać. Podobno jak bolesna miesiączka ale ja takowych nigdy nie miałam więc nie wiem do czego porównać. To tak, jakby Cię ktoś od wewnątrz ciągnął w dole brzucha aż tak promieniuje ten ból. Dodatkowo w krzyżu Cię łupie, że aż Cię wygina do przodu. Choć moim zdaniem te z brzucha gorsze są ale to może u mnie tak... Poza tym w momencie takiego skurczu brzuch się mocno napina i robi się twardy jak skała. Trwa to około 20-30 sekund, a potem przechodzi. Uwierz mi Aga, jak już będziesz miała skurcze to na pewno będziesz wiedziała, że to właśnie jest to. Ja też się bałam, że nie rozpoznam. Ale nie można tego przegapić. To takie uczucie jakiego jeszcze nie doznałaś. Na razie czekam. Zastanawiam się czy jechać do szpitala. Skurcze mam regularnie tak co 10 minut ale już 5 godzin to trwa i częstotliwość się nie zmniejsza. Poczekam jeszcze jakiś czas i zdecyduję czy jechać czy nie. Może uda mi się zasnąć. Przecież jak mam urodzić to i w nocy się obudzę No nic. Jakbym jutro do południa się nie pokazała tzn. że pojachałam do szpitala i zostałam. Pozdrawiam cieplutko. Asia i Dzidzio (40tc) "lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: do johana19 27.01.05, 00:08 Johana , piekna lista. Szkoda ze nas oczekujacych na tej liscie jest tak duzo a tak malo aktywnie piszacych. I prosze Cie zaczekaj z tym porodem na nas...zartuje lepiej zebys to miala za soba niz czekala cale "wieki" i jak bys w tym szpitalu wyladowala to pisz smski, bede czakac. Trzymam kciuki. Dorcia 40tc Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: Witam Styczniówki! 27.01.05, 11:59 Izaw5, Kate, Nieszkasob,Viola1001, Emilka, no i jeszcze raz 1970agat gratuluję wam z całego serca! Życzę dużo pociechy z maluszków! Widzę że zostało już niewiele mamuś z brzuszkami (choć na liście jest ich całkiem sporo)Dziewczyny trzymajcie się dzielnie, jeszcze troszkę i już wszystkie będziemy na równieśnikach. Chciałam Was poinformować że od wczoraj jesteśmy w domku z czego się strasznie cieszę! Prawdę mówiąć to zaraz po porodzie miałam ochotę zabierać nasze cudo i wiać już ze szpitala! Odnośnie porodu to tak jak Asia Wam przekazywała było super! Chociaż niestety masaż brodawek nie pomógł (skurcze dalej były takie sobie) i cały poród był indukowany. Od podania oxytocyny do ujrzenia naszej córeczki upłynęło 4 godz i 10 min. Pierwsza godzinka pod oxytocyną, druga spędzona w wannie (rozwarcie zwiększyło się z 3 do 6 cm)- było mi wspaniale brakowało mi tylko dobrego drinka hehe! Niestety godzinka minęła i musiałam wyjść żeby zobaczyć rozwarcie w tym czasie przyjechało moje zbawienie w postaci anestezjologa. Zaczęło się wkłuwanie w kręgosłup no i niestety ruszałam się, nie mógł mi założyć cewnika- jakoś nie potrafiłam z nim współpracować. Gdy w końcu wszystko się udało okazało się, że dalej odczuwam skurcze i to cholera bardzo bolesne (anestezjolog nie chcaił mi wierzyć) zaczął kłuć mnie igłą i okazało się że znieczulenie zatrzymało się na wysokości pępka i nie poszło niżej, więcz skurcz na szyjkę czułam no i to bardzo :-0 rozwarcie zrobiło się do 8, zaproponował mi drugi rodzaj znieczulenie (a więc drugie wkłucie w kręgosłup) a ja bardziej bałam się tego wkłucia niż skurczów! No ale postanowili z mężem za mnie no i w końcu przestało boleć leżałam sobie na łóżku i czekałam na 10 cm (gdzieś około 5 min No i zaczęło się 30 min wysiłku, musiałam wypchnąć dzidzię nie czujęc w ogóle partych skurczów (jak już znieczulił to na maksa!). Dotykałam brzucha i jak robił się twardy to parłam na czuja No ale w końcu się udało! Uczucie nie do opisania, widziałam jak się Liwia ze mnie wyśliznęła, no po prostu coś wspaniałego! Prawie cały poród mamy nagrany na kamerze, wczoraj obejrzałam i przeżyłam to na nowo - popłakałam się ze wzruszenia! Później dwie godzinki na podorówce tylko we trójkę, no i telefon komórkowy hehe. Dziewczyny bałam się tego porodu jak diabli, ale czuję że dostałam rekompensatę za mój poprzedni poród! Trzy doby dłużyły mi się jak diabli, Liwia śpi i je , choć od wczoraj zaczyna mnieć króciuteńkie okresy czuwania- dobrze że w dzień Jesteśmy tacy szczęśliwi! Dziewczyny życzę Wam takich porodów a nawet szybszych i lżejszych. Rozdwajajcie się szybciutko! Trzymam za Was kciuki! pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Witam Styczniówki! 27.01.05, 13:02 Ela gratulacje!!!!!!! Czekałam aż się tu pojawisz, żeby osobiście Ci pogratulowac. To wspaniale, że poród nie był ciężki i że Liwia zdrowa. Nie mogę się już doczekac zdjęc maleństwa. Mam tez prosbę, jak znajdziesz chwilkę to opisz jak wygląda opieka w czasie porodu i po porodzie w Policach. Może na wątku Szczecinianek albo na priva? Biorę ten szpital pod uwagę bo ciąże prowadzi mi właśnie lekarz z Polic, ale tak do końca nie jestem pewna. A jak Oktawia przyjęła siostrzyczkę? Jeszcze raz gratulacje i życzę Wam wszystkiego najlepszego. pozdrawiam Agata 15tc Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Jonana19 urodzila rrzsliczna Lene !!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.05, 13:33 "Dzis 27.01.05 o godz 9.23 przyszla na swiat przesliczna Lena- 3200g i 50cm o czym zawiadamiaja szczesliwi rodzice."Joasia napisala. Gratuluje!!!!!!!!! i zazdroszcze A ja spadam do szpitala bo mi rano wody zaczely odchodzic, polozna na mnie czeka ale mnie nie pocieszyla powiedziala ze wezma wymaz ,dadza zastrzyk i do domu , mam 3 dni zeby urodzic, cudownie dodam ze nie mam skurczy tylko maly sie strasznie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 27.01.05, 13:35 hejka niestety ja jeszcze 2 w 1, jutro wizyta u lekarza, wiec pewnie bedzie wywolywanie Malemu nie chce sie na ten swiat. U mnie zero skurczy, tylko tyle, ze dol brzucha mnie boli, i klocie w pochwie jak cholera, a do tego jak dluzej posiedze na kibelku to kregoslup nie wytrzymuje i boli porzadnie przez pare godzin (( mam nadzieje, ze to oznaki bliskiego porodu (( Ta noc nawet byla przespana Johana19 dzieki Ci za wyczerpujaca informacje, teraz wiem, ze tego nie przegapie Nie widac Cie dzis to pewnie skurcze sie nasilily i byc moze tulisze juz Malenstwo - tego Ci zycze z calego serca. Ella - jeszcze raz gratulacje, a Malutkiej duzo zdrowka Z Twojego opisu wynika, ze wklucie sie to nie taka prosta sprawa moj maz wlasnie tego sie najbardziej boi i dlugo musialam go przekonywac, ze nic mi sie nie stanie, chociaz juz teraz zaczynam sie bac tego wlucia w kregoslup Pozdrawiam Wszystkie Stycznioweczki, przede wszystkim te jeszcze przed porodem. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005, gratulacje Joasi 27.01.05, 13:40 hejka nie zdazylam napisac jednej wiadomosci, ze Joasia pewnie w szpitalu, a tu pokazala sie wiadomosc, ze Joasia urodzila. Wiec Asiu Gratulacje, wszystkiego Naj, by Malutka zdrowo sie chowala, pozdrawiam serdecznie. Dorcia75 - trzymam kciuki by zaczely Ci sie skurcze i bys juz urodzila, nie musiala czekac 3 dni, jakby co daj znac. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Gratulacje Ella!!! 27.01.05, 15:33 Ella, pamiętam Cię z ubiegłorocznych wątków staraniowych styczniowych i lutowych Urodziłam synka w listopadzie. Cieszę się, że i Ty masz już córeczkę przy sobie! Zyczę Wam powodzenia! Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa no to zostaję tu sama:))) 27.01.05, 17:22 hej dziewczyny,Joasiu gratulacje serdeczne)))))))))Dorcia na Ciebie liczyłam że zostaniesz ze mną no ale ,skoro maluszek ma inne plany,a swoją drogą dobrze że się namyśliłskoro wody odeszły maxymalnie w te 2 3 dni się "uwiniecie")))))bardzo mi jakoś tak smutnawo((zostaję sama,tylko Agakom,ale Ty też już niedługo.a ja,no cóż na nic się nie zapowiada.wiecie co,jakbyście już wszystkie mnie opuściły to ja będę wchodzić na rówieśników))o!Aga,skurcze to jak bóle miesiączkowetylko coraz silniejsze,reszta jak krzyż to sprawa indywidualna.bo jakbym sie przeterminowała to wychodzi aż połowa lutego!to pa,ściskam.ala 40t Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Aga wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:) 27.01.05, 17:30 chyba dobrze przeczytałam,prawda?a może właśnie dzisiaj urodzi Ci się skarb? Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: Ala_willa dziekuje :)))) 27.01.05, 18:39 hejka Alu dzieki za zyczenia )))) Ale wiesz chyba moj synek nie chce mi zrobic prezentu nic nie zapowiada by mial dzis wyskoczyc, szkoda, zobaczymy jaka jutro podejmie decyzje lekarz. Chcialabym juz urodzic, Maly chyba tak jest nisko, ze glupie siedzenie sprawia mi bol Dzisiaj jak dobrze bede sie czula pojdziemy z mezem na romantyczna kolacje /pewnie ostatni raz we dwoje/ ))), ale czy nie brzmi smiesznie slowo "romantyczna" u kobiety w 9 mcu ciazy ? ))) Chcialabym jeszcze sie pochwalic, ze dzis dostalam od meza prezent w postaci perfum i lotionu, ale najsmieszniejsze jest to, ze na drugim spalam, bo byl pod poduszka, a trzeci byl na polce w pokoju Maluszka. Moj maz po prostu nie wiedzial, ktore mi sie podobaja, wiec wzial 3 zestawy, jeden dostalam rano, a pozostale dwa mialam odnalezc )))) Kochany Jest, prawda )))) Ala - czyzbysmy tylko my zostaly na placu boju?! ( odzywaj sie chociaz raz dziennie, prosze, bedziemy sie informowaly na biezaco, jak nasze postepy Pozdrawiam serdecznie. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
elka63 Re:STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 27.01.05, 20:25 Gratulacje dla kolejnych mamuś.Zyczę Wam wszystkiego dobrego,niech dzieciaczki zdrowo rosną. Ala-zostałam jeszcze ja-i z zazdrością czytam o kolejnych porodach.Ja chyba też urodzę po terminie-pierwszy poród był 10 dni po terminie. Ostatnio nie pisałam bo coś nawaliło mi w kompie,ale już jest dobrze.Będę wiec sprawdzać posty i będę pisać. Może nie zostanę sama? I tak czuję się styczniową mamusią w razie porodu w lutym,wpiszę się na dzieciaczki styczniowe.Było by mi brak Was wszystkich. Bo u mnie dalej cicho...... Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re:STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 27.01.05, 22:00 Ela przeczytalam ze masz termin na 29,ja na 31 ale ten z usg bo moj lekarz ciagle o tym tylko gada,no a tak to tydzień późniejwiec wogóle mogę urodzic calkiem pod koniec lutego nawetale tez tu zostaje przeciez większość z Was troszkę znam a lutowe mamy też zahaczają o styczeń,a u nas też grudniowych dużo to i lutowe się znajdą,hehe czyli ja.a Johana zdążyła przed porodem uaktualnic listeja już tak się przyzwyczaiłam do brzuszka,co ja,brzuchola!!!!!!!!że nie wiem njak później bedę życ !!!!!!!!a ciszaaaaaaaa jak a morzu.oj dlugo jeszcze dlugo((pozdrawiam,ala Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa resztka styczniowych mamuś 2005 27.01.05, 21:01 Aga,no jasne że możliwa romantyczna kolacja!!!po prostu nie wstawaj od stołu,od połowy w górę przypominamy siebie zza dawnych lat)))))))))))))))))czyli sprzed prawie roku haha,przynajmniej ja się czuję jakbym z tym brzuszkiem od wieków chodziła,ciekawe jak się przestawię,jakoś tak dziwnie będzie,już nie będzie np podpórki na talerzyk...hmmmaha,i mam nadzieję że masz fajnego lekarza i jutro np powie że "proszę jedziemy na wywołanie"albo coś w tym styluale fajnie jest dostać kilka prezentów,jednak dobrze że ci mężczyźni są tacy niezdecydowaniPozdrawiam,wyśl ę kom na Twój adres może wyslesz sms o dzidziala Odpowiedz Link Zgłoś
ap282 Re: resztka styczniowych mamuś 2005 27.01.05, 21:56 Cześć dziewczyny.Gratuluję wszystkim "świeżo upieczonym" mamuśkom.Mój synuś ma już 11 dni.Jest śliczny i zdrowy.Jak narazie tylko spi i je, w nocy budzi sie raz lub dwa, więc wysypiam się. Pozdrawiam Was serdecznie,a mamusiom,które jeszcze oczekują,życzę lekkich porodow i zdrowych dzidziusiów. ASIA Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: resztka styczniowych mamuś 2005 27.01.05, 22:33 hejka Fajnie, ze Jestes Alu ))) Czekam na nr Twojej komorki, ale mysle, ze Ty moze pierwsza urodzisz )) Albo wiesz co, umowmy sie tak - ze dwie np. w sobote rodzimy )) co Ty na to?! Co do wygladu - to moze i przypominam siebie sprzed roku ))), tyle, ze 22 kg do przodu mam i drugi podbrodek Ale co tam - dzis moj dzien ))) Pozdrawiam bardzo serdecznie Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: LISTA 28.01.05, 21:37 sama ala ładnie pisze: > ** STYCZNIÓWKI 2 w 1: > > 1) krasanna – termin 1 sty 2005 (teraz drugi CHŁOPCZYK) > 2) marewa1 – termin 5 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > 3) puma501 – termin 5 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > 4) kasicaz – termin 8 sty 2005 > 5) rosita.s – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > 6) mmaall – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > 7) jowa20 – termin 10 sty 2005 (debiut - ?) > 8) spreader – termin 12 sty 2005 (debiut - ?) > 9) aneczka4 – termin 13 sty 2005 (debiut - ? p. Siemianowice Śl.) > 10) k_Kiki – termin 13-21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > 11) agatha_mama – termin 13-23 sty 2005 (2 dziewczynki - teraz CHŁOPCZYK) > 12) lidkasuper – termin 16 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > 13) ewbal – termin 17 sty 2005 (Jakub 2,8l. - teraz ?) > 14) niunia102 – termin 17 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA chyba Oliwka) > 15) asioka76 – termin 19 sty 2005 (dziewczynka 9l., teraz - ? p.Cieszyn) > 16) eliza582 –termin 19 sty 2005 (Maksio 1l., teraz chyba DZIEWCZYNKA) > 17) emi261 – termin 19 sty 2005 > 18) makxma_28 – termin 19 sty 2005 > 19) agakom – termin 20 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Kayetanek) > 20) aggata78 – termin 20 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > 21) iwonady – termin 20 sty 2005 (debiut - ?) > 22) radara – termin 20 sty 2005 (Mateuszek 4,5l.; teraz - DZIEWCZYNKA Wer > onika) > 23) annalena – termin 21 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA, Warszawa) > 24) just12 – termin 21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Maksymilian) > 25) kaczorek5554 – termin 21 sty 2005 (debiut - ?) > 26) echoo – termin 22 sty 2005 > 27) kamilka_sit – termin 22 sty 2005 > 28) ania77 – termin 23 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > 29) skadiaa – termin 23 sty 2005 (teraz będzie drugi bobasek) > 30) kasiowata1 – termin 24 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > 31) tina23 – termin 25 sty 2005 (BLIŹNIAKI) > 32) anielkac – termin 25 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > 33) gustaw74 – termin 27 sty 2005 (córeczka 14m; teraz CHŁOPCZYK; p. Wars > zawa) > 34) aska_22 – termin 28 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA Ola) > 35) mgosia8 – termin 29 sty 2005 (debiut - ?) > 36) weeneeth – termin 30 sty 2005 > 37) elka63 – termin 29 sty 2005 (synek 5 l., teraz CHŁOPCZYK) > 38) johana19 – termin 30 sty 2005 (debiut – DZIEWCZYNKA Lena, p. Us > tka) > 39) dorcia75 termin 30 sty 2005 (syn 8lat,corka 12lat, teraz CHŁOPCZYK) > 40) ala_willa termin 31 sty 2005 (synek 3,5 l., teraz CHŁOPCZYK Olafek) > 41) abjankowska termin 31 sty 2005 (debiut -?) > 42) jula13 – termin 2005 (Michałek 2,6l., teraz DZIEWCZYNKA, p. Grudziądz > ) > > > ** I.n.f.i.n.i.t.y i Aniołek czuwający nad naszymi Maleństwami ** > > > **MAMUSIE z dzidziusiem na ręku: > > 1) brzozinka – termin 3 sty 2005 – Maciuś ur. w 30 tc 26.10.04, 780 > g, 34cm > 2) delmisia – termin 6 sty 2005 – Kamilek ur. 01.12.04, 3200g, 53cm > 3) mpenzi – termin 3 sty 2005 – Malaika ur. 17.12.04, 2770g, 55cm > 4) kasia_de – termin 2 sty 2005 – Jacuś ur. 30.12.04, 3800g, 55cm > 5) loca1 – termin 10 sty 2005 – Kubuś ur. 22.12.04, 2450g, 49cm > 6) basiek_78 – termin 6 sty 2005, synek ur. 28.12.04, 4000g, 57cm > 7) aska_f termin 22 sty 2005 – Patrycja ur. 09.01.05, 3570g, 55cm > 8) b.jaga – termin 5 sty 2005 – córka, ur. 18.12.04 > 9) aricia – termin 20 sty 2005 – Jędruś ur. 08.01.05, 3750g, 57 cm > 10) marta.b13 – termin 3 sty 2005 –Maciuś ur. 02.01.05, 3220g, 53cm > > 11) patunia79 – termin 12 sty 2005 – Patryś ur. 11.01.05, 3400g, 53 > cm > 12) mala_mysza – termin 1 sty 2005 – Roksana ur. 08.01.05, 2880g, 5 > 3cm > 13) betka24 – termin 19.01.2005 – Adrianek ur. 03.01.05, 2950g, 51c > m > 14) baby 5 – termin 21 sty 2005 – Filipek ur. 12.01.05, 3300g > 15) iziak80 – termin 8 sty 2005 – Bartuś ur. 12.01.05, 3600g, 57cm > 16) inez76 – termin 17 sty 2005 – Norbert ur. 13.01.05, 3960g, 53cm > 17) kocianna – termin 17 sty 2005 – Lidka ur. 10.01.05, 3800g, 55cm > 18) adrianakanabus – termin 20 sty 2005 – córka, ur. 11.01.05, 2250 > g, 56cm > 19) agnjed – termin 05 sty 2005 – Dawidek ur. 03.01.05, 3390g, 55cm > 20) kosia5 – termin 9 sty 2005 – Martynka ur. 21.12.04, 3900g, 57cm > 21) katarina771 – termin 3 sty 2005 – Kubuś, ur. 11.01.05, 4230g, 6 > 0cm > 22) max161 – termin 19 sty 2005 – córka ur. 05.01.05, 2260g, 48cm > 23) anamel – termin 21.01.05 – córka ur. 08.01.05, 3440g, 55cm > 24) hryczki – termin 21 sty 2005 – Dominik ur. 11.01.05 > 25) asiex – termin 13 sty 2005 – Filip ur. 16.01.05, 4030g, 55cm > 26) agulka99 – termin 2 sty 2005 – synek ur. 09.01.05, 3450g, 55cm > 27) kajka271 – termin 16 sty 2005 – Grześ ur. 12.01.05, 3150g, 55cm > 28) kama_msz – termin 23 sty 2005 – Kinga ur. 14.01.05, 3000g, 55cm > 29) adrja – termin 18 sty 2005 – Tymoteusz ur. 14.01.056, 3650g, 57 > cm > 30) lurien – termin 17 sty 2005 – Tymon ur. 20.01.05, 3520g, 57cm > 31) erinka – termin 9 sty 2005 – Tymon ur. 14.01.05, 3300g, 55cm > 32) ota74 – termin 23 sty 2005 – synek ur. 15.01.05, 3400g, 54cm > 33) ap282 – termin 24 sty 2005 – Wojtuś ur. 16.01.05 > 34) izaw5 – termin 19 sty 2005 – Fryderyk ur. 20.01.05, 3360g, 53cm > 35) ella1976 – termin 22 sty 2005 – Liwia ur. 23.01.05, 3880g, 58cm > 36) kate3 – termin 23 sty 2005 – synek ur. 24.01.05, 3540g, 55cm > 37) 1970agat – termin 23 sty 2005 – Maciuś ur. 25.01.05, 4300g, 59c > m > 38) viola1001 – termin 10 sty 2005 – Kamila ur. 15.01.05, 4000g, 54 > cm > 39) nieszkasob – termin 7 sty 2005 – Kacper ur. 18.01.05, 3100g, 52 > cm > 40) emilap1 – termin 11 sty 2005 – Dawidek ur. 26.01.05 > 41) asioka76 - termin 19 sty 2005 - Oliwia ur. 25.01.05, 3850g, 60cm 42) johana19 - termin 30 sty 2005 - Lena ur. 27.01.05, 3200g, 50cm > > ** STATYSTYKA: > > przed terminem: 27 > po terminie: 13 > > chłopcy: 28 > dziewczynki: 16 > > Jeśli coś się nie zgadza to poproszę o interwencję. Pozdrawiam cieplutko. > ala 40tc Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: LISTA 28.01.05, 21:39 ala_willa napisała: > sama ala ładnie pisze: > > > ** STYCZNIÓWKI 2 w 1: > > > > 1) krasanna – termin 1 sty 2005 (teraz drugi CHŁOPCZYK) > > 2) marewa1 – termin 5 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 3) puma501 – termin 5 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 4) kasicaz – termin 8 sty 2005 > > 5) rosita.s – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 6) mmaall – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 7) jowa20 – termin 10 sty 2005 (debiut - ?) > > 8) spreader – termin 12 sty 2005 (debiut - ?) > > 9) aneczka4 – termin 13 sty 2005 (debiut - ? p. Siemianowice Śl.) > > 10) k_Kiki – termin 13-21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 11) agatha_mama – termin 13-23 sty 2005 (2 dziewczynki - teraz CHŁO > PCZYK) > > 12) lidkasuper – termin 16 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 13) ewbal – termin 17 sty 2005 (Jakub 2,8l. - teraz ?) > > 14) niunia102 – termin 17 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA chyba Oliw > ka) > > 15) asioka76 – termin 19 sty 2005 (dziewczynka 9l., teraz - ? p.Cie > szyn) > > 16) eliza582 –termin 19 sty 2005 (Maksio 1l., teraz chyba DZIEWCZYN > KA) > > 17) emi261 – termin 19 sty 2005 > > 18) makxma_28 – termin 19 sty 2005 > > 19) agakom – termin 20 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Kayetanek) > > 20) aggata78 – termin 20 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 21) iwonady – termin 20 sty 2005 (debiut - ?) > > 22) radara – termin 20 sty 2005 (Mateuszek 4,5l.; teraz - DZIEWCZYN > KA Wer > > onika) > > 23) annalena – termin 21 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA, Warszawa) > > 24) just12 – termin 21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Maksymilian) > > 25) kaczorek5554 – termin 21 sty 2005 (debiut - ?) > > 26) echoo – termin 22 sty 2005 > > 27) kamilka_sit – termin 22 sty 2005 > > 28) ania77 – termin 23 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 29) skadiaa – termin 23 sty 2005 (teraz będzie drugi bobasek) > > 30) kasiowata1 – termin 24 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 31) tina23 – termin 25 sty 2005 (BLIŹNIAKI) > > 32) anielkac – termin 25 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 33) gustaw74 – termin 27 sty 2005 (córeczka 14m; teraz CHŁOPCZYK; p > . Wars > > zawa) > > 34) aska_22 – termin 28 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA Ola) > > 35) mgosia8 – termin 29 sty 2005 (debiut - ?) > > 36) weeneeth – termin 30 sty 2005 > > 37) elka63 – termin 29 sty 2005 (synek 5 l., teraz CHŁOPCZYK) > > 38) johana19 – termin 30 sty 2005 (debiut – DZIEWCZYNKA Lena, > p. Us > > tka) > > 39) dorcia75 termin 30 sty 2005 (syn 8lat,corka 12lat, teraz CHŁOPCZYK) > > 40) ala_willa termin 31 sty 2005 (synek 3,5 l., teraz CHŁOPCZYK Olafek) > > 41) abjankowska termin 31 sty 2005 (debiut -?) > > 42) jula13 – termin 2005 (Michałek 2,6l., teraz DZIEWCZYNKA, p. Gru > dziądz > > ) > > > > > > ** I.n.f.i.n.i.t.y i Aniołek czuwający nad naszymi Maleństwami ** > > > > > > **MAMUSIE z dzidziusiem na ręku: > > > > 1) brzozinka – termin 3 sty 2005 – Maciuś ur. w 30 tc 26.10.0 > 4, 780 > > g, 34cm > > 2) delmisia – termin 6 sty 2005 – Kamilek ur. 01.12.04, 3200g > , 53cm > > 3) mpenzi – termin 3 sty 2005 – Malaika ur. 17.12.04, 2770g, > 55cm > > 4) kasia_de – termin 2 sty 2005 – Jacuś ur. 30.12.04, 3800g, > 55cm > > 5) loca1 – termin 10 sty 2005 – Kubuś ur. 22.12.04, 2450g, 49 > cm > > 6) basiek_78 – termin 6 sty 2005, synek ur. 28.12.04, 4000g, 57cm > > 7) aska_f termin 22 sty 2005 – Patrycja ur. 09.01.05, 3570g, 55cm > > 8) b.jaga – termin 5 sty 2005 – córka, ur. 18.12.04 > > 9) aricia – termin 20 sty 2005 – Jędruś ur. 08.01.05, 3750g, > 57 cm > > 10) marta.b13 – termin 3 sty 2005 –Maciuś ur. 02.01.05, 3220g > , 53cm > > > > 11) patunia79 – termin 12 sty 2005 – Patryś ur. 11.01.05, 340 > 0g, 53 > > cm > > 12) mala_mysza – termin 1 sty 2005 – Roksana ur. 08.01.05, 28 > 80g, 5 > > 3cm > > 13) betka24 – termin 19.01.2005 – Adrianek ur. 03.01.05, 2950 > g, 51c > > m > > 14) baby 5 – termin 21 sty 2005 – Filipek ur. 12.01.05, 3300g > > 15) iziak80 – termin 8 sty 2005 – Bartuś ur. 12.01.05, 3600g, > 57cm > > 16) inez76 – termin 17 sty 2005 – Norbert ur. 13.01.05, 3960g > , 53cm > > 17) kocianna – termin 17 sty 2005 – Lidka ur. 10.01.05, 3800g > , 55cm > > 18) adrianakanabus – termin 20 sty 2005 – córka, ur. 11.01.05 > , 2250 > > g, 56cm > > 19) agnjed – termin 05 sty 2005 – Dawidek ur. 03.01.05, 3390g > , 55cm > > 20) kosia5 – termin 9 sty 2005 – Martynka ur. 21.12.04, 3900g > , 57cm > > 21) katarina771 – termin 3 sty 2005 – Kubuś, ur. 11.01.05, 42 > 30g, 6 > > 0cm > > 22) max161 – termin 19 sty 2005 – córka ur. 05.01.05, 2260g, > 48cm > > 23) anamel – termin 21.01.05 – córka ur. 08.01.05, 3440g, 55c > m > > 24) hryczki – termin 21 sty 2005 – Dominik ur. 11.01.05 > > 25) asiex – termin 13 sty 2005 – Filip ur. 16.01.05, 4030g, 5 > 5cm > > 26) agulka99 – termin 2 sty 2005 – synek ur. 09.01.05, 3450g, > 55cm > > 27) kajka271 – termin 16 sty 2005 – Grześ ur. 12.01.05, 3150g > , 55cm > > 28) kama_msz – termin 23 sty 2005 – Kinga ur. 14.01.05, 3000g > , 55cm > > 29) adrja – termin 18 sty 2005 – Tymoteusz ur. 14.01.056, 365 > 0g, 57 > > cm > > 30) lurien – termin 17 sty 2005 – Tymon ur. 20.01.05, 3520g, > 57cm > > 31) erinka – termin 9 sty 2005 – Tymon ur. 14.01.05, 3300g, 5 > 5cm > > 32) ota74 – termin 23 sty 2005 – synek ur. 15.01.05, 3400g, 5 > 4cm > > 33) ap282 – termin 24 sty 2005 – Wojtuś ur. 16.01.05 > > 34) izaw5 – termin 19 sty 2005 – Fryderyk ur. 20.01.05, 3360g > , 53cm > > 35) ella1976 – termin 22 sty 2005 – Liwia ur. 23.01.05, 3880g > , 58cm > > 36) kate3 – termin 23 sty 2005 – synek ur. 24.01.05, 3540g, 5 > 5cm > > 37) 1970agat – termin 23 sty 2005 – Maciuś ur. 25.01.05, 4300 > g, 59c > > m > > 38) viola1001 – termin 10 sty 2005 – Kamila ur. 15.01.05, 400 > 0g, 54 > > cm > > 39) nieszkasob – termin 7 sty 2005 – Kacper ur. 18.01.05, 310 > 0g, 52 > > cm > > 40) emilap1 – termin 11 sty 2005 – Dawidek ur. 26.01.05 > > 41) asioka76 - termin 19 sty 2005 - Oliwia ur. 25.01.05, 3850g, 60cm > 42) johana19 - termin 30 sty 2005 - Lena ur. 27.01.05, 3200g, 50cm > > > > ** STATYSTYKA: > > > > przed terminem: 27 > > po terminie: 15 > > > > chłopcy: 28 > > dziewczynki: 14 > Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: LISTA 29.01.05, 18:50 ala_willa napisała: > sama ala ładnie pisze: > > > ** STYCZNIÓWKI 2 w 1: > > > > 1) krasanna – termin 1 sty 2005 (teraz drugi CHŁOPCZYK) > > 2) marewa1 – termin 5 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 3) puma501 – termin 5 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 4) kasicaz – termin 8 sty 2005 > > 5) rosita.s – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 6) mmaall – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 7) jowa20 – termin 10 sty 2005 (debiut - ?) > > 8) spreader – termin 12 sty 2005 (debiut - ?) > > 9) aneczka4 – termin 13 sty 2005 (debiut - ? p. Siemianowice Śl.) > > 10) k_Kiki – termin 13-21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 11) agatha_mama – termin 13-23 sty 2005 (2 dziewczynki - teraz CHŁO > PCZYK) > > 12) lidkasuper – termin 16 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 13) ewbal – termin 17 sty 2005 (Jakub 2,8l. - teraz ?) > > 14) niunia102 – termin 17 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA chyba Oliw > ka) > > 15) asioka76 – termin 19 sty 2005 (dziewczynka 9l., teraz - ? p.Cie > szyn) > > 16) eliza582 –termin 19 sty 2005 (Maksio 1l., teraz chyba DZIEWCZYN > KA) > > 17) emi261 – termin 19 sty 2005 > > 18) makxma_28 – termin 19 sty 2005 > > 19) agakom – termin 20 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Kayetanek) > > 20) aggata78 – termin 20 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 21) iwonady – termin 20 sty 2005 (debiut - ?) > > 22) radara – termin 20 sty 2005 (Mateuszek 4,5l.; teraz - DZIEWCZYN > KA Wer > > onika) > > 23) annalena – termin 21 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA, Warszawa) > > 24) just12 – termin 21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Maksymilian) > > 25) kaczorek5554 – termin 21 sty 2005 (debiut - ?) > > 26) echoo – termin 22 sty 2005 > > 27) kamilka_sit – termin 22 sty 2005 > > 28) ania77 – termin 23 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 29) skadiaa – termin 23 sty 2005 (teraz będzie drugi bobasek) > > 30) kasiowata1 – termin 24 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 31) tina23 – termin 25 sty 2005 (BLIŹNIAKI) > > 32) anielkac – termin 25 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 33) gustaw74 – termin 27 sty 2005 (córeczka 14m; teraz CHŁOPCZYK; p > . Wars > > zawa) > > 34) aska_22 – termin 28 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA Ola) > > 35) mgosia8 – termin 29 sty 2005 (debiut - ?) > > 36) weeneeth – termin 30 sty 2005 > > 37) elka63 – termin 29 sty 2005 (synek 5 l., teraz CHŁOPCZYK) > > 38) johana19 – termin 30 sty 2005 (debiut – DZIEWCZYNKA Lena, > p. Us > > tka) > > 39) dorcia75 termin 30 sty 2005 (syn 8lat,corka 12lat, teraz CHŁOPCZYK) > > 40) ala_willa termin 31 sty 2005 (synek 3,5 l., teraz CHŁOPCZYK Olafek) > > 41) abjankowska termin 31 sty 2005 (debiut -?) > > 42) jula13 – termin 2005 (Michałek 2,6l., teraz DZIEWCZYNKA, p. Gru > dziądz > > ) > > > > > > ** I.n.f.i.n.i.t.y i Aniołek czuwający nad naszymi Maleństwami ** > > > > > > **MAMUSIE z dzidziusiem na ręku: > > > > 1) brzozinka – termin 3 sty 2005 – Maciuś ur. w 30 tc 26.10.0 > 4, 780 > > g, 34cm > > 2) delmisia – termin 6 sty 2005 – Kamilek ur. 01.12.04, 3200g > , 53cm > > 3) mpenzi – termin 3 sty 2005 – Malaika ur. 17.12.04, 2770g, > 55cm > > 4) kasia_de – termin 2 sty 2005 – Jacuś ur. 30.12.04, 3800g, > 55cm > > 5) loca1 – termin 10 sty 2005 – Kubuś ur. 22.12.04, 2450g, 49 > cm > > 6) basiek_78 – termin 6 sty 2005, synek ur. 28.12.04, 4000g, 57cm > > 7) aska_f termin 22 sty 2005 – Patrycja ur. 09.01.05, 3570g, 55cm > > 8) b.jaga – termin 5 sty 2005 – córka, ur. 18.12.04 > > 9) aricia – termin 20 sty 2005 – Jędruś ur. 08.01.05, 3750g, > 57 cm > > 10) marta.b13 – termin 3 sty 2005 –Maciuś ur. 02.01.05, 3220g > , 53cm > > > > 11) patunia79 – termin 12 sty 2005 – Patryś ur. 11.01.05, 340 > 0g, 53 > > cm > > 12) mala_mysza – termin 1 sty 2005 – Roksana ur. 08.01.05, 28 > 80g, 5 > > 3cm > > 13) betka24 – termin 19.01.2005 – Adrianek ur. 03.01.05, 2950 > g, 51c > > m > > 14) baby 5 – termin 21 sty 2005 – Filipek ur. 12.01.05, 3300g > > 15) iziak80 – termin 8 sty 2005 – Bartuś ur. 12.01.05, 3600g, > 57cm > > 16) inez76 – termin 17 sty 2005 – Norbert ur. 13.01.05, 3960g > , 53cm > > 17) kocianna – termin 17 sty 2005 – Lidka ur. 10.01.05, 3800g > , 55cm > > 18) adrianakanabus – termin 20 sty 2005 – córka, ur. 11.01.05 > , 2250 > > g, 56cm > > 19) agnjed – termin 05 sty 2005 – Dawidek ur. 03.01.05, 3390g > , 55cm > > 20) kosia5 – termin 9 sty 2005 – Martynka ur. 21.12.04, 3900g > , 57cm > > 21) katarina771 – termin 3 sty 2005 – Kubuś, ur. 11.01.05, 42 > 30g, 6 > > 0cm > > 22) max161 – termin 19 sty 2005 – córka ur. 05.01.05, 2260g, > 48cm > > 23) anamel – termin 21.01.05 – córka ur. 08.01.05, 3440g, 55c > m > > 24) hryczki – termin 21 sty 2005 – Dominik ur. 11.01.05 > > 25) asiex – termin 13 sty 2005 – Filip ur. 16.01.05, 4030g, 5 > 5cm > > 26) agulka99 – termin 2 sty 2005 – synek ur. 09.01.05, 3450g, > 55cm > > 27) kajka271 – termin 16 sty 2005 – Grześ ur. 12.01.05, 3150g > , 55cm > > 28) kama_msz – termin 23 sty 2005 – Kinga ur. 14.01.05, 3000g > , 55cm > > 29) adrja – termin 18 sty 2005 – Tymoteusz ur. 14.01.056, 365 > 0g, 57 > > cm > > 30) lurien – termin 17 sty 2005 – Tymon ur. 20.01.05, 3520g, > 57cm > > 31) erinka – termin 9 sty 2005 – Tymon ur. 14.01.05, 3300g, 5 > 5cm > > 32) ota74 – termin 23 sty 2005 – synek ur. 15.01.05, 3400g, 5 > 4cm > > 33) ap282 – termin 24 sty 2005 – Wojtuś ur. 16.01.05 > > 34) izaw5 – termin 19 sty 2005 – Fryderyk ur. 20.01.05, 3360g > , 53cm > > 35) ella1976 – termin 22 sty 2005 – Liwia ur. 23.01.05, 3880g > , 58cm > > 36) kate3 – termin 23 sty 2005 – synek ur. 24.01.05, 3540g, 5 > 5cm > > 37) 1970agat – termin 23 sty 2005 – Maciuś ur. 25.01.05, 4300 > g, 59c > > m > > 38) viola1001 – termin 10 sty 2005 – Kamila ur. 15.01.05, 400 > 0g, 54 > > cm > > 39) nieszkasob – termin 7 sty 2005 – Kacper ur. 18.01.05, 310 > 0g, 52 > > cm > > 40) emilap1 – termin 11 sty 2005 – Dawidek ur. 26.01.05 > > 41) asioka76 - termin 19 sty 2005 - Oliwia ur. 25.01.05, 3850g, 60cm > 42) johana19 - termin 30 sty 2005 - Lena ur. 27.01.05, 3200g, 50cm > > 43) agakom - termin 20 sty 2005 - Kayetan ur. 29.01.05, > > ** STATYSTYKA: > > > > przed terminem: 27 > > po terminie: 16 > > Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: LISTA 30.01.05, 18:07 ala_willa napisała: > sama ala ładnie pisze: > > > ** STYCZNIÓWKI 2 w 1: > > > > 1) krasanna – termin 1 sty 2005 (teraz drugi CHŁOPCZYK) > > 2) marewa1 – termin 5 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 3) puma501 – termin 5 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 4) kasicaz – termin 8 sty 2005 > > 5) rosita.s – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 6) mmaall – termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 7) jowa20 – termin 10 sty 2005 (debiut - ?) > > 8) spreader – termin 12 sty 2005 (debiut - ?) > > 9) aneczka4 – termin 13 sty 2005 (debiut - ? p. Siemianowice Śl.) > > 10) k_Kiki – termin 13-21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 11) agatha_mama – termin 13-23 sty 2005 (2 dziewczynki - teraz CHŁO > PCZYK) > > 12) lidkasuper – termin 16 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 13) ewbal – termin 17 sty 2005 (Jakub 2,8l. - teraz ?) > > 14) niunia102 – termin 17 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA chyba Oliw > ka) > > 15) asioka76 – termin 19 sty 2005 (dziewczynka 9l., teraz - ? p.Cie > szyn) > > 16) eliza582 –termin 19 sty 2005 (Maksio 1l., teraz chyba DZIEWCZYN > KA) > > 17) emi261 – termin 19 sty 2005 > > 18) makxma_28 – termin 19 sty 2005 > > 19) agakom – termin 20 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Kayetanek) > > 20) aggata78 – termin 20 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 21) iwonady – termin 20 sty 2005 (debiut - ?) > > 22) radara – termin 20 sty 2005 (Mateuszek 4,5l.; teraz - DZIEWCZYN > KA Wer > > onika) > > 23) annalena – termin 21 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA, Warszawa) > > 24) just12 – termin 21 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK Maksymilian) > > 25) kaczorek5554 – termin 21 sty 2005 (debiut - ?) > > 26) echoo – termin 22 sty 2005 > > 27) kamilka_sit – termin 22 sty 2005 > > 28) ania77 – termin 23 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) > > 29) skadiaa – termin 23 sty 2005 (teraz będzie drugi bobasek) > > 30) kasiowata1 – termin 24 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 31) tina23 – termin 25 sty 2005 (BLIŹNIAKI) > > 32) anielkac – termin 25 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) > > 33) gustaw74 – termin 27 sty 2005 (córeczka 14m; teraz CHŁOPCZYK; p > . Wars > > zawa) > > 34) aska_22 – termin 28 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA Ola) > > 35) mgosia8 – termin 29 sty 2005 (debiut - ?) > > 36) weeneeth – termin 30 sty 2005 > > 37) elka63 – termin 29 sty 2005 (synek 5 l., teraz CHŁOPCZYK) > > 38) johana19 – termin 30 sty 2005 (debiut – DZIEWCZYNKA Lena, > p. Us > > tka) > > 39) dorcia75 termin 30 sty 2005 (syn 8lat,corka 12lat, teraz CHŁOPCZYK) > > 40) ala_willa termin 31 sty 2005 (synek 3,5 l., teraz CHŁOPCZYK Samuel) > > 41) abjankowska termin 31 sty 2005 (debiut -?) > > 42) jula13 – termin 2005 (Michałek 2,6l., teraz DZIEWCZYNKA, p. Gru > dziądz > > ) > > > > > > ** I.n.f.i.n.i.t.y i Aniołek czuwający nad naszymi Maleństwami ** > > > > > > **MAMUSIE z dzidziusiem na ręku: > > > > 1) brzozinka – termin 3 sty 2005 – Maciuś ur. w 30 tc 26.10.0 > 4, 780 > > g, 34cm > > 2) delmisia – termin 6 sty 2005 – Kamilek ur. 01.12.04, 3200g > , 53cm > > 3) mpenzi – termin 3 sty 2005 – Malaika ur. 17.12.04, 2770g, > 55cm > > 4) kasia_de – termin 2 sty 2005 – Jacuś ur. 30.12.04, 3800g, > 55cm > > 5) loca1 – termin 10 sty 2005 – Kubuś ur. 22.12.04, 2450g, 49 > cm > > 6) basiek_78 – termin 6 sty 2005, synek ur. 28.12.04, 4000g, 57cm > > 7) aska_f termin 22 sty 2005 – Patrycja ur. 09.01.05, 3570g, 55cm > > 8) b.jaga – termin 5 sty 2005 – córka, ur. 18.12.04 > > 9) aricia – termin 20 sty 2005 – Jędruś ur. 08.01.05, 3750g, > 57 cm > > 10) marta.b13 – termin 3 sty 2005 –Maciuś ur. 02.01.05, 3220g > , 53cm > > > > 11) patunia79 – termin 12 sty 2005 – Patryś ur. 11.01.05, 340 > 0g, 53 > > cm > > 12) mala_mysza – termin 1 sty 2005 – Roksana ur. 08.01.05, 28 > 80g, 5 > > 3cm > > 13) betka24 – termin 19.01.2005 – Adrianek ur. 03.01.05, 2950 > g, 51c > > m > > 14) baby 5 – termin 21 sty 2005 – Filipek ur. 12.01.05, 3300g > > 15) iziak80 – termin 8 sty 2005 – Bartuś ur. 12.01.05, 3600g, > 57cm > > 16) inez76 – termin 17 sty 2005 – Norbert ur. 13.01.05, 3960g > , 53cm > > 17) kocianna – termin 17 sty 2005 – Lidka ur. 10.01.05, 3800g > , 55cm > > 18) adrianakanabus – termin 20 sty 2005 – córka, ur. 11.01.05 > , 2250 > > g, 56cm > > 19) agnjed – termin 05 sty 2005 – Dawidek ur. 03.01.05, 3390g > , 55cm > > 20) kosia5 – termin 9 sty 2005 – Martynka ur. 21.12.04, 3900g > , 57cm > > 21) katarina771 – termin 3 sty 2005 – Kubuś, ur. 11.01.05, 42 > 30g, 6 > > 0cm > > 22) max161 – termin 19 sty 2005 – córka ur. 05.01.05, 2260g, > 48cm > > 23) anamel – termin 21.01.05 – córka ur. 08.01.05, 3440g, 55c > m > > 24) hryczki – termin 21 sty 2005 – Dominik ur. 11.01.05 > > 25) asiex – termin 13 sty 2005 – Filip ur. 16.01.05, 4030g, 5 > 5cm > > 26) agulka99 – termin 2 sty 2005 – synek ur. 09.01.05, 3450g, > 55cm > > 27) kajka271 – termin 16 sty 2005 – Grześ ur. 12.01.05, 3150g > , 55cm > > 28) kama_msz – termin 23 sty 2005 – Kinga ur. 14.01.05, 3000g > , 55cm > > 29) adrja – termin 18 sty 2005 – Tymoteusz ur. 14.01.056, 365 > 0g, 57 > > cm > > 30) lurien – termin 17 sty 2005 – Tymon ur. 20.01.05, 3520g, > 57cm > > 31) erinka – termin 9 sty 2005 – Tymon ur. 14.01.05, 3300g, 5 > 5cm > > 32) ota74 – termin 23 sty 2005 – synek ur. 15.01.05, 3400g, 5 > 4cm > > 33) ap282 – termin 24 sty 2005 – Wojtuś ur. 16.01.05 > > 34) izaw5 – termin 19 sty 2005 – Fryderyk ur. 20.01.05, 3360g > , 53cm > > 35) ella1976 – termin 22 sty 2005 – Liwia ur. 23.01.05, 3880g > , 58cm > > 36) kate3 – termin 23 sty 2005 – Mateuszek ur. 24.01.05, 3540g, 5 > 5cm > > 37) 1970agat – termin 23 sty 2005 – Maciuś ur. 25.01.05, 4300 > g, 59c > > m > > 38) viola1001 – termin 10 sty 2005 – Kamila ur. 15.01.05, 400 > 0g, 54 > > cm > > 39) nieszkasob – termin 7 sty 2005 – Kacper ur. 18.01.05, 310 > 0g, 52 > > cm > > 40) emilap1 – termin 11 sty 2005 – Dawidek ur. 26.01.05 > > 41) asioka76 - termin 19 sty 2005 - Oliwia ur. 25.01.05, 3850g, 60cm > 42) johana19 - termin 30 sty 2005 - Lena ur. 27.01.05, 3200g, 50cm > > 43)agakom - termin 20 sty 2005 - Kayetan ur. 29.01.05 44)kasiowata1 - termin 24.01.05 - Michał ur 19.01.05 45) eliza582 - termin 19 sty 2005 - Gabriela ,3250g,55c Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 27.01.05, 22:03 No to jestem, przebadana na wszystkie strony, wody caly czas odchodza (niezbyt to mile) skurcze niereguralne albo wcale, na KTG ich nie bylo, zalecenia poloznej to: czekac do niedzieli rano i sprawdzac temp, kolor wod itp, ponoc 90% kobiet rodzi naturalnie w ciagu 48 godzin po peknieciu pecherza a reszta- 10% jest indukowana i ja pewnie bede te 10%, no wiec jesli do niedzieli maly sam nie wyjdzie to w niedziele o 8 rano mam sie stawic na odziale. Ale nie beda mi podawac oxytocyny tylko jakis srodek dopochwowo(???)moze to i lepiej. A tak chcialam zeby bylo spontanicznie , nie martwcie sie dziewczyny , juz niedlugo wszystkie bedziemy na rowiesnikach. Ella fajnie ze zagladasz do nas i dzieki za opis porodu , lubimy przezywac te opowiesci o porodach bo to nas dotyczy najbardziej. Johana musi byc bardzo szczesliwa spedzajac caly dzien ze swoja coreczka Lena, pewnie tez nam opowie o swoim porodzie. Trzymajcie sie sie cieplo dziewczynki, badzcie dobrej mysli. Dorota 40tc Odpowiedz Link Zgłoś
miranddd Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.01.05, 08:11 witajcie!To chyba moj pierwszy post o ile się nie mylę. Jestem w 37-mym tygodniu ciąży, a więc to moeje ostatnie dni z Maleństwem w srodku, hihi.Zaczynam się dopiero szykować do porodu, zbieram bagaże, zeby potem mąż nie latał po domu w pośpiechu, co rusz sukając czegos. Pokoik, mebelki i ciuszki też dopiero na dniach kupiliśmy, przechodze już stresy i cały czas myślałam, ze w końcu nie zdążę, ale zdążyłam i z radoscią wchodzę do pokoiku malego Grzesia Kocianna!jesteś w 20tym tygodniu, to dopiero zaczyna sięnajpiekniejszy okres w ciąży kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.01.05, 08:34 Miranddd-Kocianna juz dawno urodzila Lideczke(10.1.05)Wszystkich postow jest ponad 2000 wiec mozna sie w nich pogubic ))))))) Zycze milego oczekiwania, i zdrowej dzidzi, wnioskuje ze termin masz na Luty,ale to nie znaczy ze nie mozesz urodzic w styczniu, powodzenia. Dorota 40tc Odpowiedz Link Zgłoś
elka63 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.01.05, 08:47 Hej Dorcia-jak tam u ciebie?Zadnych dodatkowych oznak porodu.Fajnie ,że już niedługo przywitasz swojego maluszka.Zyczę ci abyś nie musiała iść na wywoływanie.Będę trzymać za ciebie kciuki aby wszystko poszło łatwo i sprawnie. Asia już się cieszy swoją Leną.Tylko pozazdrościć. Mój mąż cały czas wydzwania do mnie abym może dzisiaj zdecydowała się na poród.Dobrze powiedzieć-gorzej z realizacją.Szkoda,że nie ma złotego środka aby faktycznie tak było. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
miranddd Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.01.05, 23:43 no rzeczywiscie , można się pogubić, tyle tu stron, hihi.Mały Grześ dostał małej szajby, nie pamiętam kiedy ostatnio tak siew yginał...maly rozrabiaka, to po tatusiuChcialabym już wycałować te maleńkie stópki. Co do terminu..lekarze sami nie potrafia sie zdecydować na który mam się nastawić, więc i się nie nastawiam na żaden, choc w sumie to tak po cichutku liczę na ten najwcześniejszy!Najpierw miał to być 03.III, potem 23.II, 19.II, a wg ostatniego USG to 12.II.Siódmego lutego pani doktor ściąga mi krążek..więc kto wie, moze 12 będzie dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.01.05, 08:41 Dziewczyny po przespanej nocy melduje ze nie urodzilam i nic na to nie wskazuje wod mi zostalo niewiele, ide na 10.00 do fryzjera zeby sie troche do kultury doprowadzic i zeby w niedziele moj Simonek sie mamy nie przestraszyl, hi, hi Lezalam rano w lozku i sie zastanawialam co by to bylo gdyby podczas farbowania nagle mnie zaczelo strasznie skrecac , musialabym z tymi pazlotkami na glowie do szpitala pedzic, he,he,naczytalam sie o szybkich porodach. Dorcia 40tc Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.01.05, 11:04 Przeczytałam sobie opis porodu Elli i powiem szczerze, ze chyba nastepnym razem też zdecyduje sie na znieczulenie, mnie bolało strasznie,najpier skurcze co 5 min potem po godz 9 odeszły wody, kilka badan w skurczach, to jest dopiero okropne jak rekami wierca w pochwie w trakcie skurczu. A od 11 to juz byla jazda maksymalna, naparwde chwilami myśalalam ze nie dam rady tak bolalo, nawet skurcze parte bolaly, choc czytalam ze odczuwa sie to tylko jako wielkie parcie. najpiekniejsze bylo to ze widzialam glowke Tymonka jak wychodzi ze mnie centymetr po centymetrze, ten obraz na zawsze zapamietam. A najdziwniejsze byly pochwaly lekarzy i poloznych po porodzie, mowili ze piekny wzrocowy poród do wody, że mało marudziłam, i że powinni byli nagrac to na kamerze i pokazywać jako wzór. Nadal w to nie wierze bo bolało okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
asioka76 URODZIŁAM 28.01.05, 12:42 Witam donoszę że we wtorek urodziłam córkę 3850 i 60 cm długą właśnie wróciłam jak odsapne to napiszę więcej pozdrawiam i gratuluję wszystkim mamą asioka i Oliwia Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.01.05, 13:35 hejka przede wszystkim gratulacje Asioka76 !!!! czekamy na relacje )) ja melduje sie jeszcze niestety 2 w 1. Dzis wieczorem wizyta u lekarza i wtedy bede wiedziala na czym stoje wtedy odezwe sie. Ala, czyzbys mnie wyprzedzila ? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.01.05, 14:10 Gratulacje dla następnych styczniowych mamuś- Johana, Asioka76 życzę waszym maluszkon dużo zdrówka! Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za gratulacje! Agakom ty się nie bój znieczulenie, bo każdy może to inaczej odczuwać, jak na razie nie słyszałam o przypadku podobnym do mojego, każdy mówi że to nie boli więc pewnie jestem ewenementem! Za to po podaniu jaki masz komfort rodzenia! Dorcia trzymam mocno kciuki mam nadzieję że twój poród to kwestia godzin! Trzymajcie się dziewczyny, jeszcze troszkę i już wszystkie będziemy na rówieśnikach! pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.01.05, 14:55 oczywiście jestemmąż zabrał do pracy kompa więc dopiero teraz siadam.Dorcia wspaniale że już niedługo,a wiesz jak czytałam Twój post to mi przeszło przez myśl"o Boże żeby u tego fryzjera nie odeszły jej na maxa",ale nie martw się,jak tak spokojnie się sączą to nie ma strachu))a ja też takie myśli mam ciągleidę z synkiem na spacer i myślę ale by było jakbym nagle poczuła parcie,i co?dowidzenia heheco z małym wtedy,jak ja do spodni urodzę!!wariatka ze mnie,nie?no ale takie porody to naprawdę są tak rzadkie...no i raczej u wielo wieloródek))i widzę że jest nowa mamusia ale mnie przestraszyła,20 tydzień!kocianna?na szczęście to pomyłka,bo bym się załamała że my tu dopiero w 20 tyg siedzimy))))))))))ale skoro jesteś w 37 tygodniu to ja z Agą napewno nie zostaniemy same))))))))no chyba że nawet Ty nas wyprzedziszElla dzięki że nas odwiedzaszwierzę w bardzo bolesne porody bo ja taki miałam i pamiętam że tylko w szoku byłam sam ból był już ponadbólem jeśli tak można określić,ale nie będę tego opisywać bo jeszcze wogole się nie zdecydujemy z nierozdwojonymi mamusiamii tak zostaniemy z brzuszkami Aga,koniecznie w sobotę się rozdwójmy))))))))))jak najbardziej się zgadzami napisz jak będziesz mogła jak było na wizycie Dorcia,powodzenia jeszcze raz życzę! Johana zazdroszczę ale tylko troszeczkę żeby nie zapeszyćwszystkiego dobrego życzęala Odpowiedz Link Zgłoś
izaw5 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 28.01.05, 18:22 hej, dziewczyny, nie martwcie się- teraz już nie ma innego wyjaścia- dzidzie musza się urodzić, a korzystajcie jeszcze z tego błogosławionego stanu - przede wszystkim pijcie mleko, jedzcie cytrusy, pijcie herbatę i kawę oraz wcinajcie czekoladkę - przy karmieniu jest wieeele wyrzeczeń. I ZAPRASZAMY WSZYSTKIE ROZDWOJONE NA RÓWNIEŚNIKÓW a oto mój syneczek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19982956&a=19982956 Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa ta lista z 21.27 troche schrzanilam statystykę dru 28.01.05, 21:42 druga wysłana później jest oki,przepraszamAga,poszłaś beze mnie(((((((((((sama na placu boju,napiszę se posta i se odpisze,haha Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: ta lista z 21.27 troche schrzanilam statystyk 28.01.05, 22:55 Ala, trzymaj się!!! Czekamy na Ciebie na rówieśnikach. Trzymam kciuki żeby maluch już jednak zechciał wyjść na świat do wytęsknionej za nim mamusi )) Pozdrawiam cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: Alla jasnowidz 29.01.05, 02:06 hejka ALU TY CHYBA JASNOWIDZ. WPADLAM PO LEKARZU TYLKO NA CHWILE, MUSZE JECHAC DO SZPITALA, DAM ZNAC, MOJ LEKARZ PRZEWIDUJE 24 HA POD KROPLOWKA A POTEM POROD SZOK. NARAZIE,TRZYMAJCIE KCIUKI ALA NAPISZE NA KOMORKE, DZIEKI AGA Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: Alla jasnowidz 29.01.05, 11:54 Nie nooooooooo!!!!!!!!idę zawyć do księżyca!!!!!!!!!!!!Agusia trzymam kciuki oczywiście !!!!!!!!!!!!strasznie się cieszę,jak nikt tu nie będzie zaglądał to idę do Was na rówieśników!Asia_f ja się do Was zaraz prze[rowadzę bo chyba Dorcia też już nie zajrzy(((((Aga trzyyyyyyyyyymaj się)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 {0-@= 29.01.05, 12:09 No juz rozumiem , Aga w szpitalu a Ala jest cala i zdrowa, uf, Ala trzymaj sie dzielnie , i nie martw sie nie opuszcze Cie do konca, wiem jak to jest smutno samemu sterczec na forum , jesli ja jutro urodze to pewnie w poniedzialek wieczorem bede w domku , zajze na forum i sprawdze jak sie masz,a jak nie to napisze smska do Elli i Johany19 bo mam ich numery. Buziaki. Dorcia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.01.05, 12:02 Cos sie doczytac nie moge co sie stalo z Ala? Rodzi? bezemnie ? Ja sie tak nie bawie, to ironia losu Juz minelo 48h odkad wody mi zaczely odchodzic i nic, brzuch mi sie zrobil miejszy , czuje wyraznie mojego malego nawet jak paluszkami gmera to czuje. Mam dola bo moj maz pojechal do pracy i ja sama sprzatalam, musze jeszcze jechac do Centrum Handlowego , kupic sobie wygodny stanik do karmienia i termometr dla dzidzi( ten do ucha) i pare pierdulek i boli mnie to ze bede sama, nawet na forum jestem sama Ryczalam dzis z godzine ,oczy mam jak 5 groszy , mam nadzieje ze jutro zobacze sie z moim malym Mezczyzna i zakocham sie w nim odrazu. Dziewczyny napiszcie kto rodzi a kto urodzil. Czy jest jeszcze ktos nie rozdwojony na tym forum, bo lista jeszcze dluga. Dorota 40tc Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.01.05, 12:20 Dorciu ja tu eszcze grzecznie posiedzę,nic się nie martw))))))trzeba się śmiać))))))))))!!!!!!!!!jutro prawdopodobnie będzie po i będziesz najszczęśliwszą mamusią na świecie))muszę odstąpić mężowi bo musi popracować,a do ginki w poniedziałek ide,może coś mądrego powie)))0pa!ala Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia8 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.01.05, 13:06 Witajcie wszystkie mamusie rozdwojone i te jeszcze czekające. Ja również jeszcze 2w1 chociaż termin mam na dzisiaj. Dotąd nie pisałam ale wszystkie posty czytam z zapatrym tchem. Gratuluje wszyskim dzidziusi i marzy mi się by ta resztka która została nie musiała długo czekać na swoje maluchy. Jeśli chodzi o mnie to wczoraj byłam na kontroli, dzidziuś ustawiony jak trzeba, szyjka skrócona, rozwarcie na palec, ale poza tym KOMPLETNIE NIC. Zero skurczy, nawet nie wiem co to bóle. Więc czekam. W poniedziałek rano mam się zameldować w szpitalu na KTG ( oczywiście jeśli do tej pory nie urodze...)i wtedy zobaczymy co dalej. Pozdrawiam was wszyskie. Gosia+niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Agakom urodziła Kayetanka:))))))))))))))))))))) ))) 29.01.05, 13:41 dostałam smska że AGA urodziła Kayetanka przez cc,bo owinął się pępowiną((ale dobrze się czują,co do wymiarów czekam na wieści albo Aga sama napisze))))000BARDZO BARDZO GORĄCO GRATULUJĘ))))))))))))))ala Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.01.05, 13:43 hej Gosiu,fajnie że się odezwałaś,myślałam że zostałam z Dorcią samaja na poniedziałek mam termin usg-owy(???)ale nie zapowiada się,czyli długo długo nic a potem wcale haha Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.01.05, 19:14 hej dziewczyny No już przestać się obijać, obrzerać i wysypiać, proszę no rodzić i dołączać do nas na życiu rówieśników . A tak poważnie, jak macie fajnie, że możecie się wyspać... Ja powoli uczę się żyć na pełnych obrotach po 5 godzinach snu na dobę. 3majcie się ciepło i trzymam kciuki za szczęśliwe porody Iza Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia8 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.01.05, 19:19 ale tutaj cisza.............bu.... chyba ala , dorcia i ja tylko tutaj zostałyśmy. Co u was -jakieś sygnały? Bo u mnie nadal CISZA. To czekanie już z lekka dobija. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kate3 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.01.05, 19:48 Hej dziewczyny! Kurcze, nie mam nawet czasu na dokładne przeczytanie wszystkich postów, więc tylko tak pobieżnie przez nie przeleciałam... dziękuję wszystkim za gratulacje i sama gratuluję innym rozdwojonym Mamusiom (no i mam nadzieję, że wkrótce pogratuluję kolejnym). Mój Malutki urodził się 24 stycznia o 21.35 Sam poród nie był najgorszy. O 19- tej dotarłam do szpitala z 5cm rozwarciem, więc po wszelkich formalnościach wzięli mnie od razu na porodówkę (o 20-tej), podłączyli do KTG i kazali leżeć. No i leżałam sobie, skurcze co 3 minuty - z krzyża, ból okropny, ale o dziwo miałam też siły, aby się śmiać (chyba z radości, że niedługo miałam ujrzeć moje dzieciątko), więc nikt nie chciał uwierzyć, że ja naprawdę rodzę No i w pewnym momencie zachcialo mi się siusiu Ale do wc polozna juz mnie nie puściła, bo po zbadaniu mnie stwierdzila, że główka juz napiera, a rozwarcie wynosi 9cm I powiedziala "No to rodzimy!" A ja z uśmiechem "Nieeeee", na to Ona "Taaak, no już, proszę przeć" No i tak po trzech skurczach miałam już Misia na brzuchu Samo parcie było niezbyt przyjemne, ale do zniesienia - szczerze mówiąc myślałam, że będzie gorzej! No a poza tym to ja już nawet nie pamiętam tego bólu Najgorsze ze wszystkiego było chyba to napieranie i rodzenie się główki i widok położnej z nożycami! Samo nacięcie faktycznie nie bolało, ale jak zobaczyłam co zamierza zrobić to odwróciłam głowę (mój mąż też). No i pochwalić muszę męża, bo był bardzo dzielny, dopingował mnie krzycząc "Widzę główkę!", no i w ogóle sama Jego obecność bardzo mi pomagała Mateuszek jest ślicznym i kochanym dzieciątkiem Zasypia tylko przy cycusiu i w ogóle jest ogromną przytulanką Mieliśmy troszkę problemów z karmieniem, bo miałam malutko pokarmu, Mały się nie najadał i budził co 15 minut Dziś już wszystko jest ok i synek chyba w końcu nie jest głodny - po karmieniu śpi około 2 godzinek, więc nie jest źle Zobaczymy jak będzie w nocy Muszę uciekać, bo Miś się wybudza i pora na kąpanie Trzymajcie się dziewczyny i rozdwajajcie jak najszybciej! Trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe rozwiązania! Buźka! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiowata1 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 29.01.05, 20:10 Cześć dziewczyny!!! Na początek chciałam pogratulować wszystkim nowym Mamusiom! Ja też już jestem mamą. Mój synek Michałek urodział się 19 stycznia jako duży i silny chłopak. Jest najcudowniejszym bąblem na świecie (... wiem, że Wy też tak myślicie o swoich pociechach). Na początku mieliśmy spore problemy z karmieniem (najgorsze były nieprzespane noce), ale już jest dobrze i Mały po tym jak się naje przesypia sporo czasu, więc i ja mogę się przespać. Uwielbiam się mu przyglądać jak sobie słodko śpi, robi przy tym niezłe minki. Mam nadzieję, ze będzie coraz lepiej czego i Wam życzę. Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.01.05, 08:35 Puk, puk, jest tu kto? Ja juz jestem gotowa do wyjscia, jeszcze sobie paznokcie pomaluje bo wloski mam cudo i ide na spotkanie z moim synkiem Tak naprawde to sie strasznie boje i slabo mi sie robi jak sobie pomysle co mnie dzis czeka...tylko mysl o zzo mnie jakos ratuje przet zbzikowaniem. Ala i kto tam jeszcze zostal , trzymaj sie (a moze ty juz urodzilas???) jak wroce to sie odezwe. Buziaki. Dorcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.01.05, 09:08 Dorcia trzymam mocno kciuki i czekam na wieści! Niezła jesteś z tymi paznokaciami! Przywitasz maluszka jak prawdziwa dama! Gratulacje dla Agakom, nareszcie ma swojego syneczka!!! Kasiowata również ogromne gratulacje! Dużo dużo zdrówka dla maluszków! Kate super że jesteście już w domku! Ala mam nadzieję, że już niedługo dołączysz do reszty niewyspanych styczniowych mamuś pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
eliza582 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.01.05, 10:17 Dziewczynki urodziłam piękną dziewczynkę Gabrielę Graff, 55 cm 3250 dkg. Jest śliczna. Podobna do tatusia, ma wszystko długie. BEdzie z Niej piękna dziewczynka o wąskich bioderkach, ale Jej zazdroszczę! Ma czarne włoski i jest bardzo chudziutka. Przyszła na świat po teście oksytocynowym. W środę zdenerwowałam się, bo Jej wcale nie czułam już od wtorku, może jeden dwa ruchy na 3 godziny. Spakowałam sę i pojechałam do szpitala na Solcu. Tam się mną super zajęli. Niestety badanie gino wykazało, że wszystko jest pozamykane i długie. Nie dawano mi szans że po tej okytocynie urodzę. Leżałam sobie 3 godziny, bóle były bardzo znośne, podano mi jeszcze jedną dawkę więcej i już się zaczęłam wić. Jak na złość wtedy nikt do mnie nie zagladał a juz napewno nie pod kołdrę. Cichytko wzywałam Jezu ratuj (tak to nawet nie boało przy Maksiu i jak sobie pomyślałam że tak to będą mnie męczyć co drugi dzień to zaklinałam że juz nigdy więcej dzieci) nagle poczułam parcie i w tej samej chwili wpadł jakiś inny lekarz włożył paluszka i wyciągając chlupnęły wody. Nagle wokół mnie zjawili sę wszyscy, ja jeszcze powiedziałam że chcę znieczulenie (przy pełnym rozwarciu, więc się położna uśmiała, powiedziała tez że ta moja umówiona juz nie zdązy) i że prę. Na to oni jeszcze nie. Dwa oddechy i mogłam przeć. Swa parcia i dzidzia była ze mną o 15.55. W sumie od podania oksytocyny minęło 4 godziny. Poród mnie jednak tak zaskoczył (innych zresztą też dr Raka i personel, że potem wciąz się śmiali, że z trzecim to muszę szybciej jechać, albo że jestem Zosia samosia i wiedziałam co powiedziec żeby mnie przyjęli, no i jeszcze że nie zrobiłam kłopotu, w 15 minut urodziłam i sobie poszłam). Po porodzie czułam sę fantastycznie. Byłam zszokowana. Niestety ani mój mąż ani położna nie dojechali. Mąż był w delegacji, miałam poczekac do 19. Jestem szczęśliwa, że dzidzia ciągnie pierś, choć na razie przez kapturki, ale przynajmniej ssie. Jest taka krucha. Mój xtarszy synek pierwszej nocy ześwirował i słaniał sę do 24, wczoraj przebudził sę z Nią w nocy i też wtórował Jej gdy płakała. Ale z dnia na dzień jest lepiej. Chwała Panu i do zobaczenia w miarę możliwości na rówieśnikach. Eliza szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.01.05, 17:56 Eliza i Kasia!!serdeczne gratulacje))))))))))))))))sup er Eliza ze sie tak pięknie uwinęłąś ja też tak chcę)))))))))))Dorcia już też pewnie tuli skarbeczka,Kasiu)))))))dzięku ję za wsopaniały opis))trochę się pośmiałam,no tak nie słuchać położnej....))))))))tulcie Swoje maluszki,wszystkiego dobrego Wam życzę))Ella i Iza,już niedługo dołaczę,tylko pozwólcie mi się jeszcze troszkę poobijać,plisssssssssss,ja tak czekoladę luuuuuuuuubię mmmmmmno i spać,a mój misiaczek(3,5 latek)już tak ładnie nauczył się że jak mamusia śpi to się nie przeszkadza))a tu znowu będzie HAHA Małgosia,poleniuchujmy sobie jeszcze,co?a co będziemy po nocach chodzić i podpierać się nosem.szkoda że nie zdążyłam Dorci poweidzieć że trzymam kciuki.ja jeszcze długo długo ,;przecież w końcu z przeterminowaniem mogę posiedzieć nawet do połowy lutego tak więc ...tralala.piszę tak bo akurat mam dobry humorek,co niedlugo potrwawięc szybciutko kończę,fajnie że ktoś tu zajrzał myślałam że znowu setny raz poczytam stare pościki))pa Gosiu,trzymajmy się razem,bo z Agą się umówiłam ale miałam na myśli następną sobotę a nie TĘ!!!!!!!!!!!!kurcze)))pozdra wiam,ala Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.01.05, 18:13 czy ja mam zepsutego kompa czy co,trochę zero ze mnie jeśli chodzi o kompa ale chyba liste umiem zrobić,nie?a tu kurcze się okazuje że nie(((((((((((no dlaczego mi teraz statystyki nie zrobiło????przecież zapisałam a po wysłaniu okazało się że nie ma.........no nie kumam durna blondynka Odpowiedz Link Zgłoś
weeneeth Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.01.05, 20:10 Hej, a ja od jutra bede przeterminowana-((( synkowi chyba podoba sie w moim brzuszku i nie zamierza z niego wychodzić. A ja już nie mogę sie doczekaćno i nie bardzo uśmiecha mi sie pobyt w szpitalu...no cóż, we wtroek nie ma mocnych- trzeba sie zbierać... Dziewczyny trzymwjcie za nas kciuki... Pozdrawiam Sylwia i Uparty Maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia8 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.01.05, 20:51 Ala z twoim kompem wszystko ok. Lista jest wyżej pod nazwą lista. Niewiem tylko dlaczego tam się pojawiła ale jest. Pozdrawiam nadal 2w1 Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
miranddd Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 30.01.05, 23:45 no rzeczywiscie , można się pogubić, tyle tu stron, hihi.Mały Grześ dostał małej szajby, nie pamiętam kiedy ostatnio tak siew yginał...maly rozrabiaka, to po tatusiuChcialabym już wycałować te maleńkie stópki. Co do terminu..lekarze sami nie potrafia sie zdecydować na który mam się nastawić, więc i się nie nastawiam na żaden, choc w sumie to tak po cichutku liczę na ten najwcześniejszy!Najpierw miał to być 03.III, potem 23.II, 19.II, a wg ostatniego USG to 12.II.Siódmego lutego pani doktor ściąga mi krążek..więc kto wie, moze 12 będzie dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Dorcia75 Urodziła! 31.01.05, 09:46 Śpieszę donieść że Dorcia tuli już swojego Simonka! "31.01.2005 o godz 1:02 przyszedł na świat mały Simon (3700g) czujemy się dobrze i dzielimy się tą wiadomością ze wszystkimi. Miłego dnia, pozdrawiamy" Jeszcze raz moje gratulacje Dorotko! Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia8 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 31.01.05, 09:48 Jak tam mamusie. Rozdwajacie się? Ala co u ciebie? Ja na 11.30 lece na KTG więc zobaczymy co dalej. Pozdrawiam i gratuluje wszystkim mamusiom Gosia 41t Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia8 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 31.01.05, 14:37 Ale tu cicho.....i smutno..... Wszystkie już chyba rodzą. Gratulacje dla Doroty. Wracaj szybko. Ala pewnie też już rodzi. Poczekamy zobaczymy. Pozdrawiam was wszyskie. I odzywajcie się chyba nie zostane tu sama? Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Lista 31.01.05, 11:09 Jeszcze nie złożyłam gratulacji Elizie i Kasiowatej, a więc dziewczyny życzę wszystkiego dobrego maluszkom, niech rosną zdrowo i dają Wam pospać! A teraz dziewczyny meldujcie się na rówieśnikach! Jestem bardzo ciekawa dlaczego Justyna się nie odzywa (Just12) w poniedziałek miała mieć wywoływanie to już tydzień minął a jej jeszcze nie ma? Ala pomogłam Ci troszkę z listą. Można ją kopiować jak każdy dokument, zaznaczasz całą listę (ostatnią, czyli teraz moją) , prawym przyciszkiem myszki wybierasz edycja kopiuj no i odpowiadając na posta dajesz edycja wklej, dopisując oczywiście aktualizację (mam nadzieję że mnie zrozumiałaś A tak w ogóle to jeszcze jesteś czy już może na porodówce? ** Styczniówki 2 w 1: 1)krasanna – termin 1 sty 2005 - (teraz drugi CHŁOPCZYK) 2)marewa1 – termin 5 sty 2005- (debiut - CHŁOPCZYK) 3)puma 501 – termin 5 sty 2005 -(debiut -DZIEWCZYNKA) 4)kasicaz – termin 8 sty 2005 5)rosita.s termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) 6)mmaall termin 10 sty 2005 (debiut - CHŁOPCZYK) 7)jowa20 termin 10 sty 2005 (debiut?) 8)spreader termin 12 sty 2005 (debiut -?) 9)aneczka 4 termin 13 sty 2005 ((Siemianowiece śl., debiut -?; p. Siemianowice Śląskie) 10)k_Kiki 13-21.01.2005 (debiut – CHŁOPCZYK) 11)agatha_mama termin 13-23.01.2005 (2-ie dziewczynki - teraz CHŁOPCZYK) 12)lidkasuper termin 16 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) 13)ewbal termin 17 sty 2005 (pierwszy Jakub 2,8l.; - teraz ?) 14)niunia102 termin 17 sty 2005 (debiut – DZIEWCZYNKA chyba Oliwka) 15)emi261 termin 19 sty 2005 16)makxma_28 termin 19 sty 2005 17)aggata78 termin 20 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA) 18)iwonady termin 20 sty 2005 (debiut -?) 19)radara termin 20 sty 2005 (Mateuszek 4,5l.; teraz –DZIEWCZYNKA Weronika; Mińsk Maz.) 20)annalena, 21 sty2005 (debiut-DZIEWCZYNKA warszawa żelazna) 21)just 12 termin 21 sty 2005 (debiut – CHŁOPCZYK Maksymilian) 22)kaczorek5554 termin 21 sty 2005 (debiut - ?) 23)echoo termin 22 sty 2005 24)kamilka_sit termin 22 sty 2005 25)ania77 termin 23 sty 2005 (debiut – DZIEWCZYNKA) 26)skadiaa termin 23 sty 2005 (teraz będzie drugi bobasek) 27)tina23 termin 25 sty 2005 (BLIŹNIAKI) 28)anielkac termin ok. 25 sty 2005 (debiut CHŁOPCZYK) 29)gustaw74 termin 27.sty.2005 (córeczka 14m; teraz CHŁOPCZYK; p.Starynkiewicza W-wa) 30)aska_22 termin 28 sty 2005 (debiut - DZIEWCZYNKA Ola) 31)mgosia8 termin 29 sty 2005 (debiut -?) 32)weeneeth termin 30 sty 2005 33)jula13 termin 01.2005 (Grudziądz, Michałek 2,6l –teraz DZIEWCZYNKA p.Grudziądz) 34)elka63 termin 29 sty 2005 (synek 5 l., teraz CHŁOPCZYK) 35)dorcia75 termin 30 sty 2005 (syn 8lat,corka 12lat, teraz CHŁOPCZYK) 36)ala_willa termin 31 sty 2005 (synek 3,5 l., teraz CHŁOPCZYK Olafek) 37)abjankowska termin 31 sty 2005 (debiut -?) ** I.n.f.i.n.i.t.y i Aniołek czuwający nad naszymi Maleństwami ** **MAMUSIE z dzidziusiem na ręku: 1)brzozinka – termin 3 sty 2005 –Maciuś ur. w 30 tc; 26.10.2004 roku (34 cm 780 gram),Warszawa, debiut; p. Madalińskiego) 2)delmisia - termin 6 sty 2005 – Kamilek urodził się 1.12.04, 3200g i 53cm 3)mpenzi – termin 3 sty 2005 – Malaika ur. 17.12.04, 2770g, 55cm 4)kasia_de – termin 2 sty 2005 – Jacuś ur. 30.12.2004 r., 3800g, 55cm, (p. W-wa Starynkiewicza) 5)loca1 termin 10 sty 2005 – Kubuś ur. 22.12.04, 2450g, 49cm 6)basiek_78 – termin 6 sty 2005, synek ur. 28.12.04, 4000g, 57cm 7)aska_f termin 22 sty 2005 Patrycja, ur. 09.01.05, 3570g, 55cm 8)b.jaga – termin 5 sty 2005 – dziewczynka, ur. 18.12.2004 9)aricia termin 20 sty 2005 - Jędruś, ur. 08.01.05, 3750 g i 57 cm 10)marta.b13 – termin 3 sty 2005 –Maciuś, ur. 02.01.05, 3220g, 53cm (p.W- wa Inflancka) 11)patunia79, termin 12 sty 2005 –Patryś, ur. 11.01.05, 3400g, 53cm 12)mala_mysza – termin 1 sty 2005 –Roksana, ur. 08.01.05, 2880g i 53cm (W- wa Inflancka) 13)betka24 termin 19.01.2004 -, Adrianek ur. 03.01.05, 2950g i 51cm 14)baby 5 termin 21 sty 2005 –Filipek ur. 12.01.05, 3300g 15)iziak80 - termin 8 sty 2005 - Bartuś; ur. 12.01.05, 3600g i 57cm 16)inez76 termin 17 sty 2005 – synek Norbert ur. 13.01.05, 3960g, 53cm 17)kocianna termin 17 sty 2005 – córka, ur. 10.01.05, 3800g, 55cm 18)adrianakanabus termin 20 sty 2005 – córka, ur. 11.01.05, 2250g, 56cm 19)agnjed termin 05 sty 2005 – synek Dawidek, ur. 03.01.05, 3390g, 55cm 20)kosia5 termin 9 sty 2005 – córka Martynka, ur. 21.12.04, 3900g, 57cm 21)katarina 771 termin 3 sty 2005 – synek Kubuś, ur. 11.01.05, 4230g, 60cm 22)max161 termin 19 sty 2005 – córka, ur. 05.01.05, 2260g, 48 cm 23)anamel termin 21.01.05 – córka, ur. 08.01.05, 3440g, 55cm 24)hryczki termin 21 sty 2005 – syn Dominik, ur. 11.01.05 25)asiex termin 13 sty 2005 – syn Filip, ur. 16.01.05, 4030g, 55cm 26)agulka99 termin 2 sty 2005 – syn, ur. 09.01.05, 3450g, 55cm 27)kajka271 termin 16 sty 2005 – syn Grześ, ur. 12.01.05, 3150g, 55cm 28)kama_msz termin 23 sty 2005 – córka Kinga, ur. 14.01.05, 3000g, 55cm 29)adrja termin 18 sty 2005 – syn Tymoteusz, ur. 14.01.05, 3650g, 57cm 30)lurien termin 17 sty 2005 – syn Tymon, ur. 20.01.05, 3520g, 57cm 31)erinka termin 9 sty 2005 – syn Tymon, ur. 14.01.05, 3300g, 55cm 32)ota74 termin 23 sty 2005 – syn, ur. 15.01.05, 3400g, 54cm 33)ap282 – termin 24 sty 2005 – Wojtuś ur. 16.01.05 34)izaw5 – termin 19 sty 2005 – Fryderyk ur. 20.01.05, 3360g, 53cm 35)ella1976 – termin 22 sty 2005 – Liwia ur. 23.01.05, 3880g , 58cm 36)kate3 – termin 23 sty 2005 – Mateuszek ur. 24.01.05, 3540g, 55cm 37)1970agat – termin 23 sty 2005 – Maciuś ur. 25.01.05, 4300g, 59cm 38)viola1001 – termin 10 sty 2005 – Kamila ur. 15.01.05, 4000g, 54cm 39)nieszkasob – termin 7 sty 2005 – Kacper ur. 18.01.05, 310 0g, 52 cm 40)emilap1 – termin 11 sty 2005 – Dawidek ur. 26.01.05 41)asioka76 - termin 19 sty 2005 - Oliwia ur. 25.01.05, 3850g, 60cm 42)johana19 - termin 30 sty 2005 - Lena ur. 27.01.05, 3200g, 50cm 43)agakom - termin 20 sty 2005 - Kayetan ur. 29.01.05 44)kasiowata1 - termin 24.01.05 - Michał ur 19.01.05 45)eliza582 - termin 19 sty 2005 - Gabriela ,3250g,55c 46)dorcia75 termin 30 sty 2005- Simon ur. 31.01.05 r., 3700g., ** STATYSTYKA: przed terminem: 28 po terminie: 17 chłopcy: 31 dziewczynki: 15 Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: Lista 02.02.05, 22:08 Tu mąż Ali, pozwoliłem sobie skorzystać z Jej adresu aby się zalogować. Moja Żona urodziła ślicnego chłopczyka (zgodnie z oczekiwaniami Data: 31.01.2005 godz. 22.00 (a więc jednak Styczniówka, chociaż aż płakała, że została sama na forum..., bo nawet Agnieszka ze Stanów - przepraszam jeśli przekręciłem imię - ją wyprzedziła Mama i małe czują się świetnie. Pozdrawiam wszystkie Styczniówki w imieniu swoim i Żony. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Lista 02.02.05, 22:16 Gratulacje dla Ali i pozostałych styczniowych Mam! Czekamy na rówieśnikach! I jestem pełna podziwu dla męża Ali - mojemu by chyba ręce odpadły jakby próbował wejść na forum )) Codziennie słyszę że mi blokadę założy żebym nie mogła wchodzić )) Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 01.02.05, 13:11 Witam Kochane stycznioweczki, jestem w domu od wczoraj, tz urodzilam o 1.02 nad ranem a o 16.30 jechalam do domku, porod byl milym zaskoczeniem ale tylko dzieki wspanialym poloznym i zzo ktore mi strasznie pomoglo, no i mezus kochany pomagal dzielnie. Simonek byl zawiniety pepowina i na dodatek rodzil sie z raczka w gorze, nie bylam nacinana ale przez te lapke popekalam , acha no i nie spodziewalam sie wcale ze to taki klocus bedzie (3700g), ja czuje sie dobrze maly tez tylko brodawki mnie bardzo bola , cos z ta laktacja u mnie slabo.Dziekuje wszystkim za zyczenia i czekam na reszte dziewczyn, spadam na rowiesnikow. Trzymam kciuki za natepne maluchy. Dorota i Simon (35 godzin zycia) Ale gdzie jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia8 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 01.02.05, 13:32 Dorcia ogromne gratulacje Zdrówka dla maluszka. U mnie rano zaczął czop odchodzić a od godziany zaczęły mi się słabe skurcze tak co 20 min. więc może już niedługo........... Ala pewnie już na porodówce bo się nie odzywa. Trzymamy kciuki. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
radara Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 01.02.05, 13:34 Melduję się, ja już po. Urodziłam córeczkę - Weroniczkę- w szpitalu na Kondratowicza 21.01.2005. poród był rewelacyjny - właściwie to 2,5 godz. i po bolu. Jesteśmy obie w domu i w dobrej formie. Teraz przenosimy się na forum o rówieśnikach. Pozdrawiam wszystkie mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
radara Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 01.02.05, 13:35 Zapomniałam dodać: 21.01.2005 córcia 3640 i 55 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
emilap1 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 02.02.05, 10:51 Melduje się że jestem już w domciu ze swoim Aniołkiem.Dawidek urodził się 26.01 o godzinie 11.20.Poród nie był zbyt rewelacyjny ale najważniejsze że mam już swoją myszkę przy cycusiu.Dawidek ważył 3820 i mierzył sobie 58cm.Malutki to on nie był No cóż gratuluje wszystkim rozdwojonym mamusiom i trzymam kciuki za te które są jeszcze 2w1.Zycze lekkich porodów. Uciekam do rówieśników Pa Emila i Dawidek Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 02.02.05, 11:24 Emilia, Radara gratuluję, niech maluszki rosną zdrowo, a w Wy dziewczyny meldujcie się na rówieśnikach! Ala pewnie już urodziła, a Gosia została sama, albo też już na porodówce? Pytanie tylko co się stało z Justyną? Justyna (Just12) odezwij się, jak nie masz czasu, chociaż napisz że wszystko w porządku! Odpowiedz Link Zgłoś
elka63 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 02.02.05, 14:29 Witam wszystkie mamusie Już jestem po porodzie.28,01 o godz 19,35 przyszedł na świat mój synek Maciuś- 3480 i 56 cm.Sam poród zaczął się dośc szybko i mile mnie zaskoczył.O 15 zaczęły się delikatne skurcze,przed 18 pojechałam do szpitala ,a półtorej godziny później Maciuś był juz ze mną.Od wczoraj jesteśmy w domku i próbujemy dopasować sie do nowej sytuacji.Myślę ,że już niedługo będzie dobrze. Pozdrowienia Ela Odpowiedz Link Zgłoś
katarina771 Re: GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM!!! 02.02.05, 21:38 Dziewczyny z calego serca wam gratuluje maluszkow i czekamy na rowiesnikach.Zeby malenstwa chowaly sie zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Ala ma synka!!! Gratuluje !!! 02.02.05, 23:22 Gratuluje wszystkim mamusiom. Tak sie ciesze ze juz tyle maluszkow styczniowych jest na swiecie. Nikt nie zauwazyl ze Ali (ala_willa)maz napisal ze urodzil im sie synek w poniedzialek wieczorem.Czyli Ala mamy synkow w tym samym wieku kilka godz roznicy. Ciesze sie bardzo ze jestes stycznioweczka a nie jak przewidywalas lutoweczka, co w sumie jest bez znaczenia byle by zdrowe dzieci byly. Dziewczyny ile jescze Was zostalo? Trzymam kciuki za reszte brzuszkow. Dorota i Simon. Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: Ala ma synka!!! Gratuluje !!! 03.02.05, 10:57 Serdeczne gratulacje dla wszystkich mam, mio sie czyta o łatwych porodach Dorcia jestem pod wrażeniem, tak szybko w domu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: Ala ma synka!!! Gratuluje !!! 03.02.05, 12:05 Ala gratuluję z całego serca! Życzę dużo dużo zdrówka dla maluszka i czekamy na równieśnikach! No własnie kto jeszcze został? Gosia (mgosia8) się nie odzywa więc chyba też już tuli swoje maleństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: Ala ma synka!!! Gratuluje !!! 04.02.05, 00:11 Jeszcze raz mąż Ali. Dzięki serdeczne za wszystkie posty, mężowi Joanny życzę więcej cierpliwości i wyrozumiałości (zresztą w czasie kiedy żony "post-óją" można spokojnie pooglądać TV Niestety nie mam drukarki, także nauczę się postów na pamięć i z przyjemnością przekażę Żonie. Jutro wychodzi, ale nie wiem czy od razu da radę surfować w nocy Pozdrawiam i już więcej nie nadużywam loginu Żony. Alan, mąż Ali. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosia8 URODZIŁAM PATRYCJĘ!!! 07.02.05, 13:25 Witajcie Mamusie! Chciałabym was poinformować że 02.02.2005 o g.6.40 przyszła na świat Patrycja. Miała 3780 i 53 cm. Pozdrawiam was wszystkie do spotkania na rówiesnikach Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: URODZIŁAM PATRYCJĘ!!! 07.02.05, 14:50 Gratulacje! Pozdrawiamy imienniczkę! ) Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: URODZIŁAM PATRYCJĘ!!! 09.02.05, 12:45 Gosiu gratuluję! Dużo zdrówka dla Patrycji! Czekamy na rówieśnikach! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 04.02.05, 00:04 Na rówieśnikach już się zameldowałam po powrocie ze szpitala więc zrobię to i tutaj. Na początek gratulacje dla wszystkich mamuś, którym jeszcze nie zdążylam pogratulować. Moja mała, prześliczna królewna ma na imię Lena i przyszła na świat 27-01-2005 czyli 4 dni przed terminem. Miała 50 cm i ważyła 3200 g. Sam poród (pomimo bólu) wspominam miło. Od 18:00 do 2:00 miałam regularne skurcze co 15 minut ale nie były bolesne. Od 2:00 zaczęły mi już dokuczać. Nawet kąpiel nie pomogła. Około 3:30 zdecydowałam się jechać do szpitala bo skurcze były już co 7 minut. Przyjęto mnie o 4:00 z 5 cm rozwarciem. W pokoju porodów rodzinnych najbardziej pomogła mi drabinka (na której wieszałam się jak małpa) i przeogromny worek Sako. Piłka do skakania nie wchodziła w grę - była za duża i było mi na niej niewygodnie, spadałam, pomimo tego, że przytrzymywał mnie mąż. O około 7:30 miałam już rozwarcie 9 cm. Położna powiedziała mi żebym poszła pod prysznic, a potem jeszcze trochę pokucała to za pół godziny urodzimy. Niestety skurcze były bardzo silne ale rozwarcie nie chciało się powiększyć i takie 9 cm utrzymywało się przez jakieś 1,5 godziny. Zdecydowano, że podadzą mi 5 jednostek oksydocyny żeby szybciej doprowadzić do pełnego rozwarcia. Po podaniu kroplówki nie minęło chyba nawet 5 minut jak było już 10 cm. Od tego momentu wszystko potoczyło się błyskawicznie. Podobno bardzo ładnie parłam i na początku wszyscy myśleli, że rodzę kolejne dziecko i nikt nie chciał uwierzyć, że jestem pierworódką hehehe Cały czas mnie chwialili. To miłe. Kilka parć i Lena była już z nami W prawdzie na początku miała troszeczkę problemów z wydostaniem się na zewnątrz ale pomógł mi pan doktor lekko wypychając mi ją z brzucha Nacięto mnie, a przy zszywaniu okazało się, że będzie to robił mój sąsiad z ulicy Po "znajomości" założył mi wszystkie rozpuszczalne szwy, dał dodatkową dawkę znieczulenia i w ogóle "cerował" mnie bardzo dokładnie, a przez to długo I powiedział, że jakby coś to ja albo mój mąż mamy przyjść do niego z reklamacją W ogóle to miałam świetną ekipę przy porodzie. Znakomita położna i świetny lekarz - chciałam na niego trafić i udało się. Mąż też był bardzo dzielny, cały czas mi pomagał, masował plecy, podawał wodę, podtrzymywał na duchu, żartował, rozśmieszał... Jestem z niego bardzo dumna. I chociaż mówił, że nie będzie przecinał pępowniy to jak położna go zawołała (bo nie był przy bólach partych - czekał obok w pokoju, tak ustaliliśmy) że już rodzi się królewna i spytała czy chce przeciąć pępowinę to biegł pierwszy po te nożyczki Aż byłam w szoku Lena dostała 10 punktów, a w dodatku urodziła się w czepku. Podobno to przynosi szczęśie na całe życie Oby tak było! To tak po krótce. I powiem wam coś jeszcze. Bolało bo skłamałabym gdybym powiedziała, że nie ale... Ale nasza mała królewna warta była tego bólu i zniosłabym każdy ból dla niej )) Asia i LENA "lilypie.com/baby1/060127/3/0/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
aska_22 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 04.02.05, 10:53 Witam Was kobietki po długiej przerwie. Chciałam Was powiadomić o tym, że 29. stycznia o godz. 10.10 urodziłam Oleńkę. Jest słodka. Poród trwał szybko jak na pierwszy. Skurcze miałam od razu z przerwą dwuminutową. Zaczęło się o 4 rano. O 5. zadzwoniłam do szpitala. Kazali mi przyjechać o 7. Tak też zrobiliśmy z mężem. W szpitalu stwierdzili 2 cm rozwarcie. Chciałam rodzić w wodzie, ale było wtedy dużo porodów, więc rodziłam naturalnie. Udało się bez znieczulenia i bez oksotocyny. A rodziłam na Ujastku w Krakowie i jestem bardzo zadowolona. Malutka ważyła 3280 g i ma 57 cm długości i ma długie czarne włoski. Pozdrawiam Was. Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
onikat Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 04.02.05, 13:41 no a ja urodziłam 29 stycznia o 19.30 w Krakowie... na Ujastku... Też szybko ale mi się udało zacząć rodzić w wodzie pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
ania77 URODZIŁAM MAGDUSIĘ! 05.02.05, 16:46 Cześć!27.01.2005 roku o godz.21.50 urodziłam moją Magdusię,waga 3700g.59,5cm wzrostu,10 Apgar.Piszę dopiero teraz bo niestety miałam cesarkę i byłyśmy w szpitalu dłużej.Poród niestety miałam cięzki (niepotrzebnie wywołany 2 dni po terminie). Odpowiedz Link Zgłoś
annalena Re: URODZIŁAM MAGDUSIĘ! Ja też :) 06.02.05, 03:16 Cześć dziewczyny! Ja też długo się nie odzywałam, wybaczcie. Też mam Magdusię, też miałam cesarkę. Urodziła się 28. o 19:05. Dziś dopiero dorwałam komputer. Jesteśmy w domu od wtorku, ale jakoś nie mogłam się przemóc, żeby tu zajrzeć i napisać... Zżera mnie tak ogromny żal... Nie wiem, czy pamiętacie moje ostatnie posty. Męczyłam się od poprzedniego poniedziałku (24.01), a urodziłam dopiero w piątek. Przepraszam Lurien, że nie napisałam sms'a tak jak się umawiałyśmy. Próbowałam wielokrotnie, ale albo zasypiałam w trakcie i sms'a szlag trafiał, albo byłam zajęta Magdusią, która nie jest aniołkiem, albo byłam zbyt przepełniona goryczą, by cokolwiek z sensem napisać. Dobra, jak na pierwszy raz po przerwie starczy. Poza tym jestem padnięta. Jak chcecie opowiem Wam co i jak. Pozadrawiam! Annalena Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: URODZIŁAM MAGDUSIĘ! Ja też :) 06.02.05, 11:07 Dziewczyny gratulacje! Zbierajcie siły i zaglądajcie do rówieśników ) Zdrówka dla mlauszków życzę i oby dały się mamusiom wyspać Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
manna Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 06.02.05, 13:24 Ja też spieszę donieść, że "zmieścilam się" w stycznióweczkach! Od w poniedzialek 24 sty.bylam już w szpitalu (7 dni po termninie, bez żadnych objawów). Zdecydowano, że czekamy na jakąś konkretną akcję, że to dzidzia zdecyduje kiedy będzie gotowa ... Zazdrościlam wszystkim tym dziewczynom, które przyjechały do szpitala z bólami i za parę godzin maily już wszystko za sobą. Ja na sali przedporodowej spędzilam 5 dni. W międzyczasie "wysluchalam" 8 porodów. Najbardziej więc dobijalo mnie czekanie kiedy zacznie się u mnie. Aż się doczekalam. W piątek 28 sty 2005 o godz.18:25 poprzez CC (po 7 godz. prób porodu nat.)powitaliśmy naszego synka Adasia. Waga 3600 i 57 cm dl. W 7 dobie od CC pozwolono nam wyjść do domu z czego ogromnie się cieszymy A teraz spieszę na forum o rówieśnikach Pozdrawiamy serdecznie wszystkie forumowiczki Ania i Adaś Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 06.02.05, 14:25 Dziewczyny gratuluję Wam z całego serca, życzę dużo zdrówka dla maluszków. No i meldujcie się dziewczyny na rówieśnikach. Annalena mam nadzieję że jak troszkę ochłoniesz opowiesz nam wszystko. Trzymaj się cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Samuelek jest z nami 07.02.05, 15:53 31 sty o 22.00 przyszedł na świat nasz upragniony synek,ważył 3300g i mierzył 51cmdużo mspi w dzień malo w nocy))))dziękuję ślicznie za życzenia Dorciu fajnie że mamy rówieśników)))to łobuziaczki,no,a straszyli że wlutym się pojawią))) Odpowiedz Link Zgłoś
i.n.f.i.n.i.t.y Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 11.02.05, 20:50 Kochane!!! Z dniem narodzin Waszych dzieci, spełniło się pewnie jedno z Waszych marzeń, a serce każdej z Was zamieszkało poza Waszym ciałem. Zazdroszczę Wam tego, bo w dniu narodzin mojej Córeczki umarła jakaś cząstka mnie. Dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa, które wtedy od Was otrzymałam. Moja tragedia dużo mnie nauczyła. Dzisiaj już wiem, że da się żyć z pękniętym sercem, że wszystkie moje dotychczasowe problemy były tak błahe, że nie warto było nad nimi płakać, dlatego żałuje każdej łezki jaką wylałam do tego dnia, w którym moja Kruszynka „zasnęła”. Żałuje też wszystkiego, co zrobiłam, a co sprawiło przykrość mojej mamie. Teraz już wiem, że moje łzy nigdy się nie wyczerpią, bo płacze codziennie już od dwóch miesięcy. A chodzenie w nocy na cmentarz nie jest już dla mnie czymś strasznym. Niestety to, co mnie spotkało pokazało mi również jak bardzo nieprzygotowane na przyjęcie takich pacjentek jaką byłam, są nasze szpitale. Przeżyłam również na własnej skórze, jak bardzo zmienia się stosunek ludzi do takiej osoby jak ja. Czasami jeszcze wchodzę na „styczniowe mamusie” by zobaczyć Wasze szczęście. Patrzę na listę, ale..................(((((((((((((((((((((((((((((((((( Boże, jak ciężko!!! Mówią, że każdy niesie swój krzyż, mój waży 2 kilogramy i ma 50 centymetrów, a mimo to rozkłada mnie na łopatki nie mogę go udźwignąć. Chciałbym wierzyć w to, że mój Aniołeczek jest potrzebny gdzieś tam daleko, może właśnie po to, by szczęśliwie sprowadzić dzieci z nieba na ziemie, może nawet prosto w ramiona któreś z Was. Na pożegnanie chciałabym Wam podziękować za ostatnie miesiące, za wszystkie rady, słowa które dawały tyle siły. Kochane życzę Wam by każdy dzień przynosił Wam tylko radość. I mam nadzieje, że nigdy, nigdy nie będzie Wam dane poznać tego co czułam i czuję ja. Ściskam mocno każdą z Was!!! Marzena mama aniołka Angeliki Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 12.02.05, 18:59 Marzena wciąż piszę i wymazuję co napisałam, słowa zdają się być nie na miejscu. Ściskam Cię bardzo mocno i modlę się za Ciebie i Twoją córeczkę ela Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 12.02.05, 19:45 Brak słów . Boli mnie Twoje przeżycie i to,że nie umiem i nie ma sposobu, abym mogła jakoś pomóc. Mimo, że nie znamy się osobiście, ciągle jesteście obie, Ty i Twoja córeczka w moich myślach. Modlę się o ukojenie dla Ciebie. Ściskam iza Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 13.02.05, 10:40 Nie ma takich słów, które mogłyby opisać żal... Nie ma takich łez, które mogłyby ukoić ból... Współczuję razem z Tobą Marzena i wierzę, że Twój aniołek zawsze będzie nad Tobą czuwał i że nadejdzie taki dzień, kiedy odnajdziesz wewnętrzny spokój. Asia "lilypie.com/baby1/060127/3/0/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 13.02.05, 12:39 Nie mogłaś tu zostać kochanie, Nie mogłaś, choć bardzo chciałaś. Moja miłość wcale nic nie dała, I płacz za Tobą i lament. Odeszłaś ode mnie kochanie, Rozpięłaś skrzydła, odleciałaś. A byłaś taka słodka i mała... Mam w głowie okropny zamęt. Wciąż tęsknię za Tobą kochanie, Wciąż płaczę. A Ty płakałaś? Tak bardzo o Ciebie się bałam, A z tego został tylko lęk. Nie słyszałam płaczu kochanie, Głosu z siebie nie wydałaś. Nie pomogła nawet moja wiara, Nie pomogły prośby i jęk. Ból rozdziera serce, kochanie, Me serce, które zabrałaś. Została we mnie pusta szpara, Pełna zimna i lodu i łez. Jak teraz żyć mam kochanie, Jak żyć! Jak być! – pomyślałaś? Brak mi Ciebie! Moja Mała... Jaki tego będzie kres? Czy kiedyś tu wrócisz kochanie? Wiem, że zostać ze mną chciałaś. Ale miłość Boga – cała... Silniejsza była od mojej. Dlatego zostań tam kochanie, Nie bój się! Wiem, że się bałaś. Ale miłość ma – Moja Mała... Pomogła w bojaźni Twojej. Bóg zdecydował tak kochanie, Czemu? On wie. Nie wiedziałaś? Nie płacz już maleńka – Mała... Bo wrócisz w miłości swojej. A w sercu mym, och! Me kochanie, Szlak życia wieczny zostawiłaś. Bo miłość moja z Twoja wszędzie, Nierozerwalnie istnieć będzie Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 13.02.05, 15:47 Marzena, niestety nie ma słów które mogłyby ukoić Twój ból Łączę się z Tobą mimo że nie jestem nawet w stanie wyobrazić sobie co czujesz. Pamiętaj jednak że nie jesteś sama - jeśli chcesz pogadać, pomilczeć razem - jestem. Mnie ta tragedia dotknęła pośrednio - 3 lata temu zmarła nagle niespełna czteroletnia siostrzenica... Tak nie powinno się dziać Pozdrawiam cieplutko, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
izaw5 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 14.02.05, 16:49 Marzena, ja również dziekuję ci za współpostowanie na tym forum; życzę ci dużo siły i tego abyś kiedyś jeszcze mogła w pełni cieszyć się macierzyństwem, a Twój Aniołek będzie czuwał nad wami. pzdr trzymaj się mocno Iza Odpowiedz Link Zgłoś
kate3 Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 16.02.05, 22:36 Marzenko, kompletnie nie wiem co napisać... Tak strasznie mi przykro i smutno Twoje słowa wzruszyły mnie do łez... Odpowiedz Link Zgłoś
ala_willa Re: STYCZNIOWE MAMUSIE 2005 - część trzecia 16.02.05, 22:57 Marzenko,mało pisałam na forum więc mnie nie znasz,chciałam Ci powiedzieć że modliłam się za Twoją córeczkę dzisiaj i jeśli tylko pomyślę o Niej zawsze się pomodlę,nie jesteś sama pamiętaj też o nas że my myślimy o Tobie,modlę się byś w Swoim cierpieniu odnalazła błogi stan,spokój,chwilę kiedy przestaniesz bać się,może pogodzisz się,nie wiem może nigdy, kiedy będziesz bardzo tęsknić za Swoim dzieckiem pomyśl że jakaś ala_willa modli się za nie,bo tylko to mogę dla Ciebie i Niej zrobić,ala Odpowiedz Link Zgłoś