rene41 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 17.06.05, 07:10 Witajcie niewyspane mamusie juz narodzonych dzieciaczkow moje jeszcze niespi w lozeczku a juz niedaje mi spac po nocach. A nocne wstawanie siku ((nigdy niebylo tak uciazliwe, ciezko sie ztoczyc to jeszcze wszystko przy tym boli i masz uczucie ze zaraz nasikasza w lozko. Jestem zmeczona niewyspana obolala niechce mi sie nic robic a najchetniej to bym ten moj SLODKI ciezar polozyla do lozeczka.Zaraz usiade i zaczne plakac zawsze bylam samodzielna a teraz dobija mnie bezradnosc. Moim celem jest urodzic juz jutro tak jak mam ustalony termin z USG. Jak myslicie uda mi sie czy nie???? Renata (USG 18.05; OM 22.06) Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 17.06.05, 09:15 Renata! Ja trzymam kciuki za tą Twoja wymarzoną sobote!!! Może się uda...... Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 17.06.05, 11:41 Znalazlam dziwny sluz podbarwiony krwia wydaje mi sie ze to czop sluzowy zacza mi odchodzic . Poprawil mi sie nastroj odrazu mi lepiej ,poczekamy zobaczymy moze juz niedlugo hihi niemoge sie doczekac. Renata i maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
madzik777 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 17.06.05, 17:05 rene41 trzymam kciuki bo to moze juz sie zaczyna Mi czop sluzowy odszedl przed porodem. Obserwuj czy nie robi Ci sie dziwnie mokro- bo to mogloby swiadczyc o odchodzeniu wod plodowych, ktore nie zawsze jak na filmach odchodza wielkim chlustem. No i jak brzuch zacznie Cie bolec jak przy miesiaczce to radze szykowac sie do szpitala. Jejku, moze jestem dziwna- ale tak jakos Ci zazdroszcze- wrocily do mnie wspomnienia tego wieczoru i nocy kiedy rodzilam. I choc bolalo, to naprawde porod wspominam bardzo dobrze. Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 17.06.05, 23:15 Dziewczyny zawzielam sie i chyba naprawde jutro juz urodze. Caly dzien mialam skurcze ale takie niebolesne i nieregularne ok 20 zaczely sie nasilac i sa juz czestrze nawet co 8-10minut odezwe sie rano jak sie cos zmieni.Trzymajcie kciuki troszke sie boje tego bolu,maz zaraz dostanie biegunki a ja pojade do szpitala o i boliiiii dosc dlugo . papa Odpowiedz Link Zgłoś
jusiaz Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 18.06.05, 00:31 Rene, trzymam kciuki, udzieliło mi się Twoje zdenerwowanie. Niech dzidzia będzie zdrowa i śliczna! Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 18.06.05, 08:54 moze juz malinka jest na swiecie???????? trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
jusiaz Mięso ze wsi! 17.06.05, 12:54 Dziewczyny, powiedzcie, gdzie kupić?? Interesuje mnie drób, indyk, kurczak, i królik. Macie jakieś sprawdzone miejsca, jakieś baby na ryneczku. Będę wdzięczna za każdy namiar!! Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Hej 17.06.05, 22:02 Cześć dziewczyny Ja też zaczęłam tęsknić za brzuszkiem i wogóle. Dzisiaj byliśmy z małą w Auchan i tyle dziewczyn w ciąży - jak ślicznie wygląda taki brzuszek. Poza tym moja malutka umie już śpiewać - tatuś śpiewa jej na dobranoc, a ona go naśladuje. Mówię wam to tak słodziutko brzmi. Rene trzymam kciuki za jutrzejszy dzień... Jusiaz chętnie bym Ci coś poleciła, ale nie znam nikogo takiego, my mięso i wędliny kupujemy w PSS-ie. Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Pierwsze Urodzinki Szymonka:) :) 18.06.05, 19:42 Hejka No tak, rok temu urodziłam Szymusia. Jak ten czas szybko płynie...i już jesteśmy po balu urodzinkowym. było cudownie Szymek bawil sie ze swoimi braćmi ciotecznymi(6 i 3 lata). Dziwewczyny nie ma to jak rodzeństwo przez około 4 godziny nie miałam dziecka, tak był zajęty zabawą(to nie to co z rodzicami). A ostatnio(dokładnie wczoraj) w pracy zostałam mile zaskoczona. Otóż w jednej z klas jakieś dwa tygodnie temu miałam lekcje o rodzinie i rozmawialiśmy o urodzinach. Ja napomknęłam tylko że niedługo Szymek będzie miał 1 urodzinki.I wczoraj uczniowie któryvch uczę (najgorsza klasa pod wzgledem zachowania) przynieśli Szymonkowi prezent urodzinowy(ślicznego misia i piłeczkę). Dosłownie powalili mnie tym na kolana. Ze tez wpadli na taki pomysł...hi hi hi Rene-cos mi się wydaje że przy kolejnym poście będziesz juz podwójną mamusią. Kto wie może nasze dzieciaczki będą tego samego dnia obchodzić urodzinki. Ok lecę uczyć się bo jutro dwa egzaminy mnie czekają. Pozdrawiam Flowee-mama nie "niemowlaka" a "malego dziecka" Odpowiedz Link Zgłoś
vikingowa1 Re: Pierwsze Urodzinki Szymonka:) :) 19.06.05, 10:51 Szymonku! Wszystkiego najlepszego z okazji twoich pierwszych urodzinek. Wielu słonecznych dni, wspaniałych zabawek, mamusi bez ograniczeń i spełnienia wszystkich marzeń. Flowee, powodzenia na egzaminach. Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Szymusiowi sto lat sto lat!!! 19.06.05, 11:15 Z okazji 1 urodzinek Szymusiowi życzymy wszystkiego najlepszego!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka2004 Re: Szymusiowi sto lat sto lat!!! 19.06.05, 20:57 tak, my też przyłączamy się do urodzinkowych życzeń. Szymusiowy życzy wszystkiego naj,naj. A czy udało mu się samodzielnie zgasić tę urodzinkową świeczkę? jesteśmy ciekawi. Bo my trenujemy ale jakoś tak sobie to wychodzi bo urodzinki tuz, tuż, a Zuzia bardzo fajnie dmucha w fleta czy w organki ale świeczka nie wydaje żadnych dzwięków wię chybga nie jest do dmuchania. Tylko do chwytania. Ale jeszcze mamy trochę czasu więc może tę sztuke opanujemy a jak nie to napewno tatuś pomoże. Rene jestem ciekawa czy już jesteś po. Sądzę że tak, bo się nie odzywasz. Życzymy powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
eluszka77 Re: Szymusiowi sto lat sto lat!!! 19.06.05, 21:49 hej dziewczyny! Ale urodzaj mam truskawek ufff. Ola na całe szczęście nie jest na nie uczulona (przynajmniej nic dotąd nie wyszło). Rene sądzę z Twojej nieobecności, że jesteś już szczęśliwą mamusią. gratulacje mam nadzijeję, że wszystko w porządku. Wracaj do nas będziemy Cię wsopierać w nieprzespanych nockach. Flowee Ola przesyła Szymusiowi WIELKIEGO Urodzinowego Całusa. U nsa znowości to tylko tyle, że Ola bardzo mało przybrała na wadzę 160 dkg w stosunku do poprzedniego miesiąca. Ale nadal jest między 75-90 centylem. Poza tym chodzi trzymana za rączki a wręcz się tego domaga i powiem Wam coś jeszcze rzeczywiście szczęśliwe mamusie dzieci, które jeszcze nier aczkują. Pozdrawaim serdecznie Aga czy masz czarne włosy do ramion i wysokiego męża, chyba dziś się widziałyśmy byłaś w białej bluzeczce?. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Szymusiowi sto lat sto lat!!! 20.06.05, 07:35 caluski z okazji urodzin - wszystkiego, co najlepsze )) Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 19.06.05, 22:43 Wiadomość z ostatniej chwili!! Rene jest juz mamusią!! Urodziła w niedzielę o 01.50 córeczkę 3600 i 54 cm w szpitalu PSK.Wiadomosci wiarygodne bo pochodzą od jej meża.Wiecie co zazdroszcze jej ze znów tak na nowo jest mamą..Zdrówka Renacie i jej córeczce. Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 19.06.05, 22:45 Wiadomosć z ostatniej chwili! Rene jest już mamusią! Urodziła w niedzielę o 01.50 w szpitalu PSK córeczkę 3600 i 54 cm.Wiadomosci pochodzą od jej męża.Wiecie co zazdroszcze jej ze znów na nowo jest świeża mamusią!!Dużo zdrówka Renacie i jej córeczce! Odpowiedz Link Zgłoś
hratli GRATULACJE!!!!!! 20.06.05, 07:37 RENE STRASZLIWIE SIE CIESZE, ZE JUZ JESTESCIE W KOMPLECIE!!!! zycze duzo zdrowka, radosci w odkrywaniu - ponownym - poczatkow macierzynstwa. caluje was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agak751 Re: GRATULACJE!!!!!! 20.06.05, 07:53 My tez dołączamy sie do gratulacji. Sama nie moge sie juz doczekac listopada Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.06.05, 07:56 Hej Dopiero dobiłam się do kompa po weekendzie. Kasia śpi mąż w pracy a ja przy kompie. Wszystkiego najlepszego dla Szymusia. No i gratulacje wielkie dla Rene. Jak sobie przypomnę narodziny Kasieńki to aż się łezka w oku kręci tak było cudownie. Przynajmniej teraz tak to wspominam. A u nas dalej żadnych nowości Kasia nadal nie ma zębów - może i lepiej bo dobrze karmić i nie gryzie. Czasami tylko kręci się przy karmieniu. No i do siadania jest pierwsza. W weekend była u nas teściowa - myślałam, że odpocznę od dźwigania małej w końcu, a tu się tylko wkurzyłam i jak zwykle po jej wyjeździe oberwał mąż. Tak niewiarygodnie wkurza mnie kiedy kupuje nam jakieś badziewie na rynku i zdaję sobie sprawę, że ona to robi z dobrej woli i nie ma wcale takiego obowiązku. No ale po co kupuje skoro ja jej mówię, że nie chcę. Tak mnie to wnerwia, że czasami nie mogę, a nie chcę wywoływac konfliktów i gotuję się od środka. Zepsuła śliczną sukieneczkę mojej córci i teraz już jej małej nie założę brrrr. czasami myślę, że ona to robi celowo żebym małą ubierała we wszystko co ona sama kupiła. No i przypomniało mi się jak kupiła mojej córci wyprawkę i stwierdziła, że ja już mam nie kupować to się popłakałam i nic nie wzięłam. Sory dziewczyny za te bzdury mam nadzieję, że mi wybaczycie. Tak poza tym nie jest najgorzej i na szczęście widzimy się rzadko bo mieszka od nas 100 km No i jeszcze w przyszły weekend jedziemy z nią do moich rodziców (i po co nam to było?) więc tym bardziej nie ma sensu się kłócić. No ale już wiem, że nie odpocznę.Staram się jak mogę myśleć o niej pozytywnie, ale czasami nie daję rady i muszę się komuś wygadać. Dobra już mi trochę lżej. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.06.05, 09:55 Hejka! Dziękujemy za masę życzeń urodzinkowych. Co do swieczki-to niestety w zdmuchnięciu musieli pomóc starsi bracia, ale i tak Szymek miał niezłą frajdę. Rene- Gratulacje i uściski dla Twojej córeczki.Cmoknij ją w stópke od nas. A z nowości - to Szymek potrafi już przejść samodzielnie jakieś 2 metry i uwielbia zabawy w piaskownicy. Z płaczem z niej wychodzi. Jak to dobrze że od piątku są wakacje i będę mogła w pełni poświęcić się swojej"kruszynce". A co do egzaminów to 3 juz za mną a 2 przede mną(w tym jeden kolos). Pozdrawiam i wracam do nauki póki Szymek śpi Flowee Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.06.05, 10:04 Są fotki z urodzinek Szymusia Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.06.05, 14:33 Dziewczyny widziałyście to?????!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=605&w=25360023 My niestety wyjeżdżamy(( Odpowiedz Link Zgłoś
madzik777 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.06.05, 16:00 Jejku ale fajnie z tym spotkaniem w szkole rodzenia Jakos stesknilam sie za p. Tereska. Szymonkowi spoznione ale z calego serca plynace zyczenia wszelkiej pomyslnosci! I wirtualny calus od Oliwci A naszej "swiezej" mamusi i szczesliwemu tatusiowi pociechy z malenstwa i choc troche przespanych nocek flowee, a gdzie sa te zdjecia z urodzinek, hmm???? Odpowiedz Link Zgłoś
agrestka1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.06.05, 17:53 Cześć dziewczyny! nasze najserdeczniejsze życzenia dla kolegi Szymka-wcale nie mniej gorące choć spóźnione, gratulacje dla nowej niewyspanej, wracaj szybko do nas i zdawaj relację jak było co do szkoły rodzenia-fajnie tylko nie wiem czy będę mogła wziąć wolne, bo w zupełnie innym terminie mam zaplanowany urlop pozdrawiam was kochane i bardzo się cieszę że w końcu jest co czytać)) Aga Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.06.05, 20:16 Hejka! Fotki z urodzinek już sie pojawiły. A do szkoły rodzenia na pewno z Szymkiem pójdziemy(jeśli nic nam w tym nie przeszkodzi) Pozdrówka Flowee9Magda) Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.06.05, 21:39 Hej dziewczyny! Ja wpadam na chwilę,aby pogratulować Renacie!!!Super że już wreszcie masz swojegto maluszka przy sobie!Wracaj jak najszybciej do domku i do nas))Zyczymy wam dużo zdrówka i spokojnych nocek)) Dziewczyny fajnie,że będzie spotkanie w szkole rodzenia tylko,że my akurat wyjeżdżamy i ja się nie załapie a szkoda.Jak tak to nic się nie dzieje,a jak my zaplanowaliśmy urlop to same atrakcje w tym czasie mnie ominą??? Mamokasienki-nie przejmuj się swoją teściową,ciesz się ,że daleko od ciebie mieszka))Ja ze swoją mieszkam w jednym domu)) DZIEWCZYNY!!!! MUszę napisać to co chodzi mi już od dawna po głowie,na naszym watku mamy juz prawie 1000 postów,coraz więcej mam do nas dołącza a tak właściwie to my przecież wogóle nie pasujemy do tego forum Nawet Rene przestała już być oczekującą mamą) I tak dziwne,że jeszcze moderatorka nie dopatrzyła się i nie przeniosła nas na forum regionalnegdzie wieje pustką. Ja proponuję,żebyśmy założyły prywatne forum na edziecku np.Mamusie z Białegostoku wtedy będziemy mogły gadać sobie o róznych rzeczach zakładać rózne wątki. Napiszcie co wy na to????? Agrestka napisz jeszcze raz swojego emaila to wyślę ci zdjęciaA jak tam doczyściłaś Gochę z piasku???? Odpowiedz Link Zgłoś
mimi24 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 21.06.05, 21:30 Witajcie!! Dawno nie pisałam, bo jakos nie mialam kiedy. Postaram sie nadrobic i troche napisze co u nas. rene - Zaczne od gratulacji. juz pewnie jestescie w domu, wiec zyczymy jak najwiecej przespanych nocek i aby córeczka zdrowo sie rozwijala i byla Wasza duma i radoscia. Flowee - Szymusiowi daj wielkiego buziaczka od Oli i mniejszego ode mnie U nas duzo sie dzieje. zaczne od tego ze nie mamy samochodu, bo moj maz mial wypadek i samochod troche skasowany , ale cale szczescie, ze jemu nic sie nie stalo, wiec jestesmy jak narazie skazani na empeki, mam nadzieje ze niedlugo. Jeszcze chcialam napisac o postepach naszej corki w zasypianiu, od tygodnia stosuje sie do poleccen z ksiazki "Usnij wreszcie", co prawda nie do konca, bo wymiekam jak Ola placze i ja podnosze i znowu klade. No i musze przyznac, ze placze ja chodze do niej i w koncu zasypia sama i spi cala noc tzn. do 5,6 a jak sie przebudzi to poplacze kilka sekund i zasypia, nawet nie wstaje i juz co najwazniejsze w koncu nie karmie w nocy, a karmilam 2 razy do tej pory. Takze metoda jest drastyczna, ale oplaca sie u nas po pierwszym dniu i placzu 50 min spala do 6.30 ) hmm.. co tu jeszcze mialam napisac? aa jutro ide na rozmowe w sprawie pracy, Trzymajcie za mnie kciuki. Chcialam szukac pracy dopiero od wrzesnia, a tu taka okazja sie trafila i jak sie uda to niestety wakacje mam z glowy. I wszystkie nasze plany nie wypala, ale trudno. Jutro napisze jak mi poszlo. Mam jeszcze pytanie. Dziewczyny ile placicie niankom i ile godzin pracuja?? Bo od pazdizernika jak cos bedizemy potrzebowac. A z osiagniec Oli to to, ze rozumie juz kto to mama a kto tata i slicznie nazywa, powtarza fajnie niektore slowka, i robi coraz po kilka kroczkow i sama trzyma butelke z mlekiem A na spotkaniu w szkole rodzenia niestety nas nie bedzie bo mamy wesele. szkoda pewnie bedize super. Dobra koncze. Pozdrowionka. Trzymajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
zduno2 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 21.06.05, 21:40 Cześć Dziewczynki! Nadrabiamy zaległości! Serdeczne życzenia dla Szymonka,dużo zdrówka i nieba bez chmurek. Gratulacje dla Rene i całuski dla Maleńkiej ,uszczypnij Ją od nas w nóżkę. U nas z nowości tylko to że jadłyśmy truskawki-troszkę kwaskawe ale smakowały- narazie nic się nie dzieje.Testowałyśmy też deserek z jogurtem-również ok. Ząbków nadal brak.Co do siadania to maleńka zmiana-Nikolka czasami,podkreślam czasami siedzi sama ale jak sie zapomni to fika na boczek albo na nosek.Po podłodze zaczęła się coraz szybciej przemieszczać ,nie można jej z oka spuścić bo nie wiadomo gdzie jej potem szukać.Chyba czeka nas w związku z tym małe przemeblowanko i usunięcie zbędnych rzeczy z pokoju. Na weekend jedziemy do rodziców-mała imprezka bo tato ma imieninki. W następną sobotę niestety pracuję więc nie będzie nas w szkole rodzenia a szkoda bo chętnie bym się z Wami spotkała. To chyba tyle pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 21.06.05, 21:54 Oj pusty post mi się wysłał Dziewczyny wypowiedzcie się co wy na to abyśmy założyły prywatne forum dla mam z Białegostoku,bo my już naprawdę tu nie pasujemy i pewnego dnia przeżucą nas na forum regionalne Czy macie jakieś inne pomysły??? pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
agrestka1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 22.06.05, 09:56 cześć -ja znowu z pracy, kiedyś mnie za to wyleją... nie wiem co mi się ubzdurało,że spotkanie w szkole jest w piątek, a to przecież sobota, to pewnie będę Inez -Gośka zachwycona nowym doświadczeniem, szkoda że zaraz po wizycie u was nie poszłyśmy na ważenie, bo po wyjedzeniu połowy piasku z piaskownicy miałaby doskonały przyrost wagii podaję mój adres: agrestka@wp.pl i zniecierpliwością czekam na zdjęcia co do forum jestem jak najbardziej za prywatnym Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 22.06.05, 12:04 cześć Też jestem za prywatnym forum. Na dworku coraz cieplej a my z Kasią dalej spacerki w samotności Choć ostatnio Kasia przestała przesypiać spacerki i coraz ciekawiej rozgląda się po świecie. Po godzinie spacerku wózek zaczyna ją "parzyć" bo za żadne skarby nie chce w nim siedzieć i muszę ją dźwigać na rękach, a klocek prawie 9 kg waży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 WITAJCE KOBIETKI !!!!!!!! 22.06.05, 17:49 Czesc jestesmy juz w domku bardzo zmeczeni ale szczesliwi,wpadlam na chwiel zdac relacje.Jak zaplanowalam tak sie stalo w piatek o 20 bylam na spacerze z Matim mialam dziwne pobolewania ale jakos niemyslalam ze to cos powaznego.Juz po 21 mialam bole dosc czesto i trwaly dlugo chociaz dawalo sie wytrzymac,okolo 23 juz skurcze mialam co 15minut i trwaly 1.5minuty od tej chwili skurcze juz byly bolesne pomagalo jedynie kolysanie na boki.Do szpitala zajechalam o 24.30 z rozwarciem na 8cm polozna szybko polozyla mnie na lozko bo moglam lada chwila urodzic,gdy wzywali juz po noworodka myslalam ze sasiadka obok urodzila ,z ciekawoscia pytam co sie urodzilo obok a polozna powiedziala ze to po mojego bobaska wolaja.Zdziwilam sie bardzo i powiedzialam ze ja jeszce przeciez nierodze wtedy polozna powiedziala tak" jak nie,jak tu kudlaty lepek juz widac" i po 3 parciach mialam swoja coreczke na brzuchu godzina1.50 niunia o wadze 3640 i 54 cm.To byly najpiekniejsze chwile poniewaz zaraz czekalo mnie szycie ,istny koszmar godzine czasu meczylam sie z kiepskim lekarzem. Tyle z mojego porodu teraz tylko patrze jak niunia rosnie a wcina czesto. Dziekuje za gratulacje papa Renata mama Mateuszka (05.11.2001r)Maja albo Magdalenka (18.06.2005r) Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: WITAJCE KOBIETKI !!!!!!!! 22.06.05, 19:23 ))))))))))))) swietnie ! dzielne jestescie dziewczynki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: WITAJCE KOBIETKI !!!!!!!! 22.06.05, 20:15 Rene-A jednak córeczka urodziła się tego samego dnia co Szymonek (tylko rok później). Zobaczysz bęedzie z niej fajowa dziewczynka, z reszta już jestA tak skromnie powiem że Magdalenka to bardzo ładne imię. Pozdrawiam Flowee(troszkę większa Magdalenka) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: WITAJCE KOBIETKI !!!!!!!! 22.06.05, 20:16 Gratulacje Rene i witamy nowego malutkiego człowieczka. Super, że było tak jak sobie wymarzyłaś. Pozdrawiamy i trzymajcie się dzielnie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Jescze raz gratulacje!!!!!!!!!!!! 22.06.05, 20:32 Gratulacje wspaniałej dzielnej mamie Renacie i jej małej cudownej córeczce)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Moje szczescie ma dwa latka!:) 22.06.05, 22:33 Wpadłam aby sie z wami podzielić moim szczęściem .. Moja Paulinka 23.06 o 16.50 kończy 2 latka!!! Jestem taka szczęśliwa i taka dumna i ..............ech wzruszona ęe ten czas tak szybko leci.....Och jak ja kocham moją małą diablicę.. a to moje szczęście forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17098037 Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: Moje szczescie ma dwa latka!:) 22.06.05, 23:24 Ojej Dziewczyny to ja, jeszcze zipię Ile się wydarzyło nowości,nie wiem od czego zacząć! Szymuś - bardzo spóźnione,ale bardzo szczere życzenia 100 lat!!!składa Karolinka i rodzinka!!! Małej Madzi-Mai też sto lat!!! z okazji urodzin - tych najprawdziwszych urodzin,baardzo baardzo się cieszymy i gratulujemy dumnej mamusi!!! Co do spotkania w szkole rodzenia, to wczoraj dzwoniła do mnie pani Tereska i bardzo bardzo prosiła zaprosić nas wszystkie z tego wątku na spotknie 2 lipca w sobotę na godz. 11!!! będzie mega wyżerka i w ogóle... u nas praca,praca,praca........praca właśnie zaczynam pisać list motywacyjny do nowej pracy,help,może ktoś już przez to przebrnął? Karolinka każdego dnia zdobywa nowe umiejętności,dzisiaj nauczyła się sama otwierać i zamykać kasety w wieży,umie dać "am" tzn. wpycha mi marchewkę do buzi itd. sama na razie stoi przy kanapie albo czymkolwiek i przesuwa się malutkimi kroczkami na boki.śmiesznie to wygląda. a jeszcze uwielbia gryść mnie w kolano hihihi. to tyle,przepraszam za pośpiech i długi niebyt,ale niestety brak czasu... a co do niani to płacimy 3 zł/godz.,ale w ciągu tyg. nazbiera się tych godz. mnóstwo, bo najcz. nie ma nas od rana do wieczora,więc niania nie ma z nami źle...chyba...o większych przebojach z nianią napiszę już innym razem... dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: Moje szczescie ma dwa latka!:) 22.06.05, 23:26 Ojej zapomniałam, Paulinko- sto lat!!! jesteś od nas starsza aż o roczek!!! dużo zdrówka i uśmiechu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jusiaz Re:Czerwcowym maluszkom 23.06.05, 00:03 wszystkeigo naj..., aby piekne były dni, aby łez nie było i wszystko co wyśnione szybciutko się spełniło. Życzą Justyna i Wicia Aż łezka w oku się kręci jak pomyślę co przeżyła Rene i ma teraz ślicznego bobaska w domu, co śpi, i je i na razie to wszystko co mu do szczęsia brakuje. Oj zacznie się teraz. Szczerze powiem, że też bym chciała... za jakiś czas Inez jestem za forum prywatnym, a ty jako pomysłodawczyni będziesz moderatorką? Zduno - ładnie Ci w nowej fryzurce. Monika napisz o swojej dwulatce czy mówi trochę, czy siusia itd, moja mała już niedługo będzie miała dwa latka, a w prezencie funduję jej żłobek. U nas z nowości ciągle to samo - mała się drapie i drapie, skóra jest przeokropn e. Ale zaczęłyśmy się leczyć homeopatycznie, mamy dość rygorystyczną dietę - bezcukrową, bezmleczną i bezjajeczną, tylko drób (w tym królik) a wieprzowina raz w tygodniu, zero smażenia (żegnajcie ukochane kotleciki mielone), zero surowych owoców (ukochane jabłuszka -papapa) no i zakaz paluszków - jedyna słodycz mojej niuni. Ale dajemy radę - to już 5 dzień i tak przez dwa miesiące. To już kolejny lekarz no i znowu zaufałam. Na razie efektów na skórez nie ma , ale jest kupa codziennie!!! Oby tak dalej. Trzymajcie się ciepło!! Rene ucałuj córeczkę. Maja to śliczne imię. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re:Czerwcowym maluszkom 23.06.05, 09:00 Hej Oczywiście sto lat dla Paulinki i dużo słoneczka i )))) Dziwnie się tu u was czuję dziewczyny, wy wszystkie się już tak świetnie znacie i lubicie. No nic pozaglądam jeszcze trochę do was ale nic na siłę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re:Czerwcowym maluszkom 23.06.05, 09:35 Mamokasienki-zaglądaj do nas jak najczęściej,a tez nas poznasz i polubisz My poprostu znamy się długo,jeszcze od czasów ciązy w większości,ale jesteśmy otwarte przecież na nowe kontakty)) I cieszymy się ,że dołączyłaś do nas.Bądż koniecznie na spotkaniu w szkole rodzenia a poznasz większość naszych dziewczyn,mnie niestety nie bedzie bo wyjeżdzamy na Mazury)) Agrestko-obiecuję,że już dzisiaj wyslę ci zdjęcia) Niebieska- fajnie że do nas zajrzałaś Paulince życzymy wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!!!! Dziewczyny jeśli któraś z was chciałaby założyć forum i być moderatorką to czekamy na propozycje))) a jak nie to ja spróbuję założyć po 10lipca dopiero jak wrócę z Mazur))) Pozdrówka Ps.Vikingowa-odezwij się czy ty jeszcze żyjesz????? Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 24.06.05, 08:45 Dziewczyny i znowu nastała cisza na naszym forum. Gdzie jesteście? Piszcie. A poza tym to są już ......... ................................Wakacje!!!!!!...................Hurra. Pozdrawiam Flowee Odpowiedz Link Zgłoś
vikingowa1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 24.06.05, 11:11 Cześć dziewczyny! faktycznie długo się nie odzywałam. mam w domu urwanie głowy i teraz też nie mam czasu. Właśnie Majka stoi obok uczepiona mojej nogi, marudna bo po półgodzinnym usypianiu spała 5 minut i próbe ponownego usypiania zakńczyłą ostatecznie ugryzieniem mnie (dziś juz chyba 4 raz) w cyckę), pokłóciłam się właśnie ze ślubny, który sobie wyszedł i wróci dopiero wieczorem, pracy nadal brak i chyba właśnie dpoada mnie dół od siedzenia w domu. musze już biec, bo marudzenie sie nasila. napiszę cos więcej wieczorem, może, bo Majka chodzi ostatnio spać dopiero o 11 w nocy. Miłych wolnych dni, Rene korzystaj póki twoja dziecina tylko śpi i je. Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 27.06.05, 15:00 Witajcie po dlugiej nieobecnosci Mateusz sie przeziebil ja tez kiepsko sie czuje no i Majeczka ma katarek. Bylismy dzis w poradnie i osluchowo jest wszystko ok dostalismy jakies kropelki cos do ssania i na katar bo meczy niesamowicie mnie i Mateuszka. Majeczka wazy juz 3770gram wiec jest dobrze mamy jeszce isc jakby cos sie dzialo. Renata Mateuszek (05.11.2001r)Majeczka(18.06.2005r) Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Hallooooooooooooooooooooooo................... 28.06.05, 09:50 Dziewczyny gdzie jesteście?Coś znowu smutno tutaj. A co do spotkanka w szkole rodzenia to czy na pewno będzie w sobotę i jeśli tak to o której godzinie i czy wybieracie się na nie? Niebieska gdzie jestes>?To samo tyczy się Zuzki, Mimi, Eluszki i reszty forumowiczek Pozdrawiam Flowee Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: Hallooooooooooooooooooooooo.................. 28.06.05, 11:26 jestem jestem dzisiaj mam wolne,więc znadrabiam zaległości w sobotę na pewno jest spotkanie w szkole rodzenia ,p. Tereska mówiła,że o 11 ja nie wiem czy dotrę, bo pracuję w godz 10-14 we czwartek jadę do warszawy na targi i szkolenia z mojej branży ciągle wysyłam swoje papiery po firmach do pracy... spać się ciągle chce,nie nadążam już ze wszystkim dlatego nawet nie mam kiedy się odezwać na forum,ale za to wszystko czytam przelotem może do zobaka w sobotę pozdrawiam bbbb gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 28.06.05, 22:34 Ależ tu ciszaaaaaaa nastała dziewczyny gdzie sie podziewacie???U nas już po imprezie urodzinkowej (w sumie 3 dni trwała tak goście frekwencją grzeszyli)No ale Paula zadowolona, my też.Poza tym nowością jest to, że Paulina już (prawie) w pełni korzysta z nocnika , na spacery i na noc dalej zakładamy pampersa!No ale poczynania są duże a myślałam ze nigdy nie usiądzie na nocniku a tu proszę niespodzianka......Poza tym myślimy o jakimś krótkim urlopie byliśmy nawet dziś w ośrodku w Ploskach (tak sobie mi sie podoba, znajomym i mojemu mężowi bardziej) no ale to jeszcze nic nie przesądzone...I to chyba na tyle z nowości idę spać. Dobranoc Dziewczyny...Monika Odpowiedz Link Zgłoś
santta Dziewczyny pomóżcie;-) 29.06.05, 13:09 Zaczęłam dzis 8 miesiąc ciązy a nadal nie wiem gdzie rodzić. 3 lata temu miałam cesarke na Parkowej, ale teraz jakoś szkoda mi kasy. Druga ciąże przeżywam zdecydowanie mniej, nie jest to takie nowe i przerażające jka za pierwszym razem, więc mogłabym sie zdecydowac na szpital państwowy, tylko za chiny nie wiem który wybrać. Myślałam o Warszawskiej, bo teraz otworzyli tam te nowe porodówki, ale nie mam pojecia do jakiego lekarza uderzyć. Na pewno macie jakieś doświadczenia. Który lekarz bedzie gotowy odbrac mój poród, nawet jesli nie będzie miał dyżuru, który się mną przyzwoicie zajmie? (oczywiście nie za darmo). No i co z połozną? Wynajmowałyscie swoje? bo wiem, ze teraz tak się robi. I jeszcze jedno pytanie odnosnie znieczulenia zzo? Czy wiecie jakie są teraz praktyki? Trzeba płacić czy dają za darmo? Czy zawsze jesli się o to prosi czy trezba miec znajomości albo wyraźne wskazanie medyczne? Zaczynam świrować, a czas mnie goni. Muszę zdobyc jak najwięcej informacji, zeby móc w miarę szybko podjąć decyzję. Jeśli nie maicie czasu pisac, wiadomo sezon urlopowy, to wrzuććie jakieś linki z opisami Waszych przeżyć. Z góry dziekuje za wszyskie informacje. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Dziewczyny pomóżcie;-) 29.06.05, 13:56 sluchaj a czy w tym roku na parkowej nie ma refundacji? bo jesli jest, to oplacenie lekarzy, czy poloznych, to nie wiem czy wiecej wyjdzie. nie wiem jak ty, ale ja z parkowej jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 jeszcze raz becikowe 29.06.05, 17:34 Hej dziewczyny poczytałam wasze posty pogrzebałam w internecie i stwierdziłam, że należy nam się becikowe. Poleciałam dzisiaj do MOPR a tu ZONK, rozporządzenie obejmuje osoby, które złożyły wniosek o dodatek z tytułu urodzenia dziecka po 30 czerwca 2005 r. więc się nie należy, bo dodatek już wzięłam, a mogłam poczekać gdybym wiedziała. Muszę się wam jeszcze pochwalić - moja skarbuśka w weekend sama usiadła w wózeczku - jestem z niej taka dumna. Co do szpitala to ja rodziłam na Warszawskiej na sali EKO z mężem i było nieźle. Tzn cały poród przesiedziałm pod prysznicem bo nie zdążyłam z niczego więcej skorzystać, ale i tak było ok. Najważniejsze, że maleństwo całe i zdrowe. Pozdrawiam Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
vikingowa1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 29.06.05, 20:50 Cześć dziewczyny! Przede wszystkim witam nowe mamy. Wpadam tylko na chwilę się zameldować i poinformować, że idę na spotkanko w szkole rodzenia. I tu mam pomysł. Ze starymi forumowiczkami się znamy, ale nowych jeszcze nie widziałam, a miłoby było was poznać. Kiedyś też było spotkanko w szkole rodzenia i umówiłyśmy się z dziewczynami, że się zaczepimy. Wyszło inaczej i odnalazła sie tylko mała grupka. Ja sama zaczepiałam wszystkie, które rozpoznałam ze zdjęć. Mam więc propozycję. Pod moim postem jest link do zdjęć, na których jestem ja z Mają. Zajrzyjcie i nie wsytdźcie się mnie zaczepić w szkole rodzenia. Będzie mi bardzo miło. Albo zaczepcie inną dziewczynę, którą rozpoznacie. na przykłąd wiem, że się Flowee wybiera. Rene, moja córka też ma na imię Maja i niedługo kończy 11 miesiecy. Zmykam i do zobaczenia w sobotę. Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
eluszka77 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 29.06.05, 21:27 Hej dziewczyny, nie odzywałam się bo nas nie było. Wyjechałysmy na wieś, ale niestety pogoda nie dopisała i dziś wróciłyśmy. W sobotę my również się wybieramy do szkoły rodzenia. Więc do zobaczenia. Rene życzę dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 29.06.05, 22:49 Santta-ja myślę,że z powodzeniem mozesz zdecydować się na Warszawską tam teraz są komfortowe warunki zarówno na porodówce jak i na połogu Niewiele różnią się od prywatnej kliniki,znieczulenie doledżwiowe jest bezpłatne i nie trzeba chyba specjalnych wskazań z tego co wiem. Na Warszawskiej jest też kompleksowa,dobra opieka nad noworodkiem czego niestety nie mozna powiedzieć o prywatnych klinikach z lekarzy mozna polecić dr.Macieja Lipskiego,dr.Monikę korfel oraz dr,Kobylca,który jest ordynatorem i z tego co wiem to ma prywatny gabinet na Podleśnej. Jeśli chodzi o położną to myślę że nie ma sensu wynajmowanie prywatnej,w Białymstoku chyba jeszcze nie przyjął sięten zwyczaj Z opinii moich znajomych odradzam raczej PSK,no ale to wszystko rzecz gustu)) Dziewczyny ja niestety nie będę w szkole rodzenia,bo wyjeżdżamy,ale liczę ,że nie zapomnicie o mnie i zobaczę jakieś zjęcia) Niebieska,Flowee,Vikingowa-napiszcie co sadzicie o pomyśle utworzenia prywatnego forum.To może jak wrócę to spróbujemy je założyć))) Pozdrawiam i spadam spać papapapa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 30.06.05, 08:50 Hejka Dziewczyny! Prywatne forum- wyrażam akces. Santta- ja również rodziłam na Warszawskiej. Poród bardzo sobie chwalę(nie miałam wynajętego lekarza ani położnej). Wszyscy byli bardzo sympatyczni i pomocni. Gorzej wyglądała sytuacja na połogu, ale da się wytrzymać. Mnie także prosże zaczepiać w szkole rodzenia POzdrawiam Flowee Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 30.06.05, 09:24 Zapomniałam napisać że wczoraj Szymek zaliczył swoją pierwsza wizytę u fryzjera.(sa fotki) Pozdrówka Flowee Odpowiedz Link Zgłoś
emems1 NOWA - BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 30.06.05, 11:18 Witanko od wczoraj buszuje po tym forum... musze troszke poczytać u mnie jest 38 tc termin mam na 19 lipca ... nadal niewiemy co będzie rodzić mam w PSK pod kontrolą dr-a Redźki Odpowiedz Link Zgłoś
agrestka1 Re: NOWA - BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 30.06.05, 12:10 Cześć dziewczyny troszkę nas nie było, niestety całą naszą trójkę złapał jakś wirus: dwa dni wyrwane z życiorysu: wymiotowaliśmy i mieliśmy biegunkę a lekarze nie wiedzieli co to jest, najbardziej oczywiście baliśmy się o Gośkę, bo lekarka powiedziała że jeszcze jeden dzień i trzeba będzie ją położyć do szpitala, bo się strasznie odwadnia, ale na szczęście dzisiaj jest ok. Do szkoły się wybieramy oczywiście tylko an którą to jest przypomnijcie. Do mam oczekujących ja rodziałam na warszawskiej i jestem bardzo zadowolona fachowa i miła obsługa a nikomu nie dawałam w łapę. Co do dr Redżki poszłam do niego z cukrzycą ciążową i to było moje oststnie spotkanie z nim i na szczęście i mam bardzo nieprzyjemne wspomnienia, mam nadzieję że tobą emems opiekuje się inaczej. Vikingowa, książkę mam ale do szkoły nie przyniosę i w ten sposób wymuszę żebyście nas w końcu z Majeczką odwiedziły. Do zaczepienia w szkole. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
emems1 Re: NOWA - BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 30.06.05, 18:45 jak narazie niemam zastrzeżeń co do dr-a Redźki... zobaczymy po porodzie i się wypowiem wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
eluszka77 Re: NOWA - BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 30.06.05, 19:13 No to się pospieszyłam. Wszystko na to wskazuje, że niestety nie spotkamy się w szkole rodzenia. Ola od wczoraj wieczorem ma gorączkę i wszystko wskazuje, że to trzydniówka. Dlatego też, nie będzie nas w sobotę, prawdopodobnie gdybyśmy przyszły, wybuchłaby epidemia.IHIHIHiI.Ale Wam zyczę miłej zabawy i czekam na zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: NOWA - BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 30.06.05, 19:45 Hej Mam pytanie w związku ze spotkaniem w szkole rodzenia, czy spotykają się wszystkie dziewczyny które chodziły do szkoły rodzenia bez względu na to kiedy to było, czy tylko te, które chodziły w jakimś określonym czasie, bo nie wiem czy przychodzić z małą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzik777 Re: NOWA - BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 30.06.05, 21:19 Hej, ostatnio nie mam czasu pisac niestety. Wpadlam tylko potwierdzic ze bedziemy w sobote. Juz nie moge sie doczekac!!!! mamakasienki Ty nie mysl, tylko bierz coreczke i zasuwaj w sobote na spotkanko;- ). Niebieska pisala ze mile widziane sa wszystkie dziewczyny z forum. Agrestko spotkanie jest o 11. Pozdrawiamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vikingowa1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 01.07.05, 21:13 Cześć! Agrstko, to całkiem niezły pomysł. ALe kiedy my się spotkamy, kiedy ty taka zapracowana? Spotkanie jest o 11. A więc do jutra. Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka2004 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 02.07.05, 23:54 Hej dziewczyny ! ja tylko na chwilę czy te spotkanie to prima-aprilis. Byliśmy , pusto na parkingu przed szkołą rodzenia co mnie juz zastanowiło dzwi zamknięte (sptrawdzał mąż) i sama nie wiem może chodziło o inna szkołę rodzenia, my byliśmy na warszawskiej lekko po 11. Co jest grane. Czy ktoś coś wie na ten temat. dajcie znać może to ja coś przegapiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 04.07.05, 06:58 Hejka! Zuzka- spotkanko było w sobotę od 11 w szkole rodzenia na Warszawskiej.Byłam na nim ja, Madzik oraz Agrestka no i masę innych dzieciaczków. Nie wiem jak to się stało że ni dotarłyście z Zuzią. A może dni pomyliłaś? Pozdrawaim Flowee Odpowiedz Link Zgłoś
eluszka77 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 04.07.05, 09:56 Hej, a może jakieś wrażenia i zdjęcia ze spotkania? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_niemiec Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 04.07.05, 10:59 Dziewczyny. Ja jestem tu pierwszy raz. Mam do Was pytanie. Czy któraś ma namiary na dobrego lekarza- położnika, który pracjue w szptalu na Warszawskiej?? Mogłabym chodzić nawet prywatnie. Zależy mi na kimś kto poprowadzi mi ciążę i odbierze poród na Warszawskiej. Proszę, proszę o namiary. Z góry ślicznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka2004 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 04.07.05, 11:28 Byłam w sobotę i teraz tak sobie myślę czy mąż sprawdzał dobre drzwi bo te które sprawdzał były zamknięte. A zresztą,jestem z tego wniosek niezłą rozdziawą bo sama powinnam sprawdzić. A to jak nigdy mój mąż sie wyrwał żeby sprawdzić czy są otwarte bo trochę nas zdziwił pusty parking. Nieważne było mineło złość mi chyba już przeszła. A co nas ominęło. Może jakieś szczegóły. Poprosimy Odpowiedz Link Zgłoś
agrestka1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 04.07.05, 12:35 Zuzka, jeśli byłaś punkt 11 to rzeczywiście drzwi były zamknięte, ja z Gośką dotarłyśmy gdzieś 20 po i byłyśmy pierwsze i akurat pani Tereska drzwi otwierała, pewnie gdybyśmy przyjechały 10 minut wcześniej to też byśmy wróciły do domu. Spotkanie fajne, maluszki słodkie a Tereska jak zwykle równiacha. Flowee jeśli możesz to prześlij zdjęcia agrestka@wp.pl. Dziewczyny mam pytanie, jedziemy z Gośką nad morze i nie wiecie przypadkiem gdzie u nas można kupić nieprzemakalne pampersy (takie jak na basen)? Z nowości: mamy nowego guza i sine pół czoła-Gośka miała dachowanie na balkonie a dwie niańki (ja i mąż) stały obok mam nadzieję, że Gośka pamiętliwa nie jest i nam to wybaczy... Vikingowa jestem zapracowana ale nie popołudniami, napisz na w/w maila to się jakoś umówimy. Niebieska co z Tobą? czy obowiązki tak cię pochłonęły, że o nas zapomniałaś? Pozdrawiamy Aga i Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_ania Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 04.07.05, 12:47 Kochane niewyspane mamusie! Często do was zaglądam i już niedługo mam nadzieję dołączyć do waszego grona( mam termin na 20 lipca). W związku z tym mam do was pytanie. Macie poród już za sobą, powiedzcie co najpotrzebniejszego zabrać do szpitala na warszawską lub PSK tak żeby nie wywieżć połowy składu mieszkania a jednocześnie żeby nie zabrakowało mi nawet nie wiem czego. Mam listę zakupów wyprawkowych amy, ale przecież nie wszystko mi się z niej przyda w szpitalu. poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 05.07.05, 09:13 Hej dziewczyny Niestety na spotkanie w szkole rodzenia nie dotarłyśmy - jak zwykle coś nam wypadło w ostatniej chwili. Mam nadzieję w przyszłości to nadrobić. Niunia_ania masz termin dokładnie w dzień moich urodzin, ale fajnie. Poza tym pomimo niecałych 6-ciu miesięcy mojej niuni pamiętam tylko, że najpotrzebniejszy był mi telefon żeby poinformować cały świat o naszym szczęściu. Poza tym potrzebne bardzo były mi takie majtki jednorazowe i podpadki ginekologiczne ewentualnie wkłady ginekologiczne, później to już takie zwykłe podpaski największy rozmiar. Może się przydać odciągacz pokarmu choć na Warszawskiej mają tylko się nie przyznają do tego - trzeba trochę z nimi powalczyć i dadzą bo mają dwa - ja korzystałam ze szpitalnego. Trzeba sobie kupić tylko taką buteleczkę z rurką, ale nie wiem jak to się nazywa. W szkole rodzenia kupiłam takie wkładki silikonowe, ale mi się nie przydały - tylko raz zakładałam i taką maść lanolinową na popękane brodawki - też oddałam znajomej bo mi się nie przydała. Reszta to takie standardowe rzeczy - klapki pod prysznic, ręczniki, mogą się przydać pampersy dla dziecka (w weekend brakowało pieluch na Warszawskiej). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_ania Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 05.07.05, 13:37 Do mamy Kasieńki Wielkie dzięki za porady.Właśnie mam wrażenie, że sporo rzeczy nie przydaje się chociaż wszyscy namawiają do zakupów. A wszystko przecież kosztuje i nie mamy nieograniczonego budżetu. Rozumiem że laktator był Ci potrzebny na czas nawału? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 05.07.05, 19:18 Hej To nie było tak. Laktator był mi potrzebny kiedy mała leżała naświetlana pod lampą, boo miała bardzo wysoki poziom bilirubiny i wtedy musiałam ściągać pokarm do sparzenia bo nie chciałam żeby podawano jej sztuczne mieszanki a na początku nie miałam pojęcia ani o ściąganiu pokarmu ręcznie ani o niczym więc laktator był niezbędny. Poza tym to ja jeszcze kupiłam sobie szczoteczkę do zębów, mydło i szampon, takie najpotrzebniejsze kosmetyki i zapakowałam w torbę no bo wiadomo, że jak nie wykorzystałam w szpitalu to później w domu się przydało. Dla małej też nie przesadzaliśmy z wyprawką, ale później rodzina i znajomi nadrobili i teraz leży kilka reklamówek malutkich ubraneczek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_ania Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 05.07.05, 19:35 do mamy Kasieńki Raz jeszcze dziękuję. Ja mam nadzieję nie używać laktatora, ale jak znam życie to będę musiała bo na razie dziaduje go kupić. No właśnie dzidzia kopniakami to chyba potwierdza. ma tak mało miejsca a dalej tak dużo siły. Odpowiedz Link Zgłoś
zduno2 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 06.07.05, 10:49 Cześć Dziewczynki! Dawno mnie nie było ale cierpię ostatnio na brak czasu.W szkole rodzenia oczywiście nas nie było bo ja pracowałam , całe szczęście teraz dwie kolejne soboty mam wolne. Z nowinek to Malutka sama siedzi(nie wiem czy już nie pisałam),pełza do przodu i do tyłu myślę że niedługo ruszy na dobre. Podobnie jak Niebieska odwiedziłam ostatnio Warszawkę i poczyniłam zakupy- głównie dla Malutkiej. Jakie macie plany na wakacje ?U nas urlop tzn. termin już zaplanowany tylko jeszcze nie wiadomo co z nim zrobić. Agrestko-swimmersy kupisz w Auchan ,u nas na osiedlu są w zwykłym sklepie.Jak byliśmy dwa lata temu nad morzem to zanjomi bez problemu kupowali dla swojej dzidzi na miejscu. Czy po spaotkaniu w szkole rodzenia macie ochotę na jeszcze?Ponawiam swoje zaproszenie ale to już ostatni raz. Pozdrawiamy magda i Nikolinka Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 07.07.05, 15:00 Hej dziewczyny Polećcie mi jakiegoś dobrego pediatrę w BIałymstoku, bo coś niedobrego dzieje się z moim dzieckiem, a nasza pani doktor nic nie stwierdza. Zacznę od początku - Kasia od trzech dni pokasłuje (taki suchy kaszel) a od dwóch dni wymiotuje i teraz mam pytanie, czy możliwy jest refluks u dziecka w wieku 5,5 miesiąca? Alergia to raczej nie jest, bo Kasia pokasłuje tylko czasami a na spacerze wogóle. Jeżeli macie jakieś namiary na dobrego pediatrę to bardzo proszę może być prywatny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 07.07.05, 19:20 Hejka! My z Szymusiem chodzimy do doktora Kowalczuka. Przyjmuje prywatnie ww domu pacjenta (70 zł) i w gabinecie (50 zł) w poniedziałki od 16.00-18.00 oraz we czwartki 18.00-20.00. Gabinet mieści się na ulicy Swobodnej(numeru nie pamiętam). Numer do doktora: Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 07.07.05, 22:12 Witam witam, wątek nasz się rozrasta,a mnie najczęściej nie ma wakacje mijają, zazdroszczę Flowee,że masz i pracę i wakacje... ja właśnie mam zamiar zmienić pracę,jutro idę na pierwszą bitwę - romowę kwalifikacyjną do wymarzonej firmy...trzymajcie kciuki! napiszcie jak było na spotkaniu!!!!!!!!!!! ja niestety pracowałam buuu moja Gapa niedługo będzie miała pierwsze urodzinki i z tego też względu mam zamiar i ochotę i zaszczyt zaprosić wszystkie niweyspane mamusie ze swoimi pociechami na spotkanie urodzinowe do mnie!!! adres znacie,a jak nie znacie to poznacie pisząc na maila niebieska@list.pl. chcę Was zaprosić,spotkać się,"spokojnie" pogadać,wiem tylko,że ze stu dwudziestu mamuś przyjdzie pewnie 2 albo trzy Ale nie uprzedzajmy faktów... Urodzinkowe spotkanko organizuję w sobotę 23 lipca, godz. 12!!! ZAPRASZAM WSZYSTKIE MAMUSIE I ICH DZIECIACZKI!!! PROSZĘ O ODZEW!!! Moja KArolinka sama próbuje już chodzić, ząbków mamy co nie miara,aaa zapomniałam dodać,że mamy już za sobą pierwszą chorobę, gorączka 40 stopni, badanie moczu,leki i w ogóle przeboje,dlatego też tym bardziej nie dotarłyśmy na spotkanie w szkole,a bardzo bardzo bardzo chciałam być... Szkoda tylko,że z czasem się nie wyrabiam, ostatnio około północy myłam wszystkie okna (na święta nie zdążyłam) jeszcze takiego cyrku, to sąsiedzi nie widzieli...dodam,że mieszkam na 7 piętrze,ostatnio remontowali nam blok,niektóre okna mi pozaklejali farbą i musiałam wywijać się przez okna na zewnątrz po ciemku hahaha. to tyle nowości,jeszcze dodam,że jak tylko mogę, to zawsze czytam iczytam ten nasz wątek, ale najczęściej na tym się kończy,bo nie dam rady nic wieczorem napisać od siebie... dzisiaj jestem nakręcona jutrzejszą rozmową o pracę dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
zduno2 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 08.07.05, 08:45 Cześć Dziewczynki! Po pirwsze trzymam kciuki za Niebieską i czekam na relację.Co do imprezki urodzinowej to ja jak w każde spotkanie pracuję ale jeśli to nie za póżno to możemy wpaść z Nikolką ok 16 to pomożemy pozmywać. Niestety szykuje mi się kolejna przykra uroczystość bo mam bardzo chorą babcię i z tego co mówią lekarze to już kwestia dni.Takie to życie paskudne czasami. (((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 08.07.05, 10:10 jestem Madziu Zduno szkoda mi Twojej babci, i tak juz ostatnio wiele przeszłaś... ja z kolei jestem cała w nerwach,czekam na tą rozmowę brrrr bardzo bardzo mi zależy na zmianie pracy z różnych względów... trzymajcie kciuki błagam... Odpowiedz Link Zgłoś
madzik777 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 08.07.05, 13:29 Niebieska- trzymamy kciuki, tak jak prosilas. Dziekujemy za zaproszenie i stawimy sie na urodziny Karolci, oczywiscie jezeli Oliwka sie nie rozchoruje. U nas bez zmian. Zero raczkowania. A ostatnio to sie nawet jakas dzika zrobila, placze na widok obcych a zwlaszcza smiejacych sie na glos. Mam nadzieje ze wyrosnie z tego, przeciez mimo tego, ze mieszkamy same, to naprawde Oliwcia ma kontakt z innymi ludzmi. No nic, moze jej przejdzie. Co prawda do urodzin Oliwki zostaly jeszcze 2 mce ale tez juz sie zastanawiam jak je zorganizuje. Wiem juz gdzie i jaki kupie tort ale miejsce imprezy jest niepewne. Chcialabym w swoim mieszkaniu, ale dziewczyny ktore u mnie byly wiedza, ze jest to delikatnie mowiac utrudnione ze wzgledu na metraz. Mam nadzieje, ze 01 wrzesnia bedzie cieplo, to moze zorganizuje cos u mamy w ogrodzie. Oki koncze bo pisze z pracy. Do niedzieli nie ma mnie w domu- od wczoraj mieszkam na Nowym Miescie. Wczoraj bylam na wiecorze panienskim a jutro wesele w Niagarze. Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_ania Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 08.07.05, 13:43 Witam niewyspane mamusie. Ja jestem jeszcze niewyspaną ciężarówką. Znowu mam do was pytanie i mam nadzieję, że tak jak zawsze rozwiejecie moje wątpliwości. Czy umawiałyście się z lekarzem lub położną do porodu w państwowych szpitalach a jeśli tak to na jakich warunkach( mam nadzieję że nie zawsze odbywa się to za odpłatnością... hmm powiedzmy wyrazami wdzięcznośći). Niebieska mamo, o ile pamięć mnie nie myli urodziłaś 20 lipca 2004 lub coś koło tego. Mam nadzieję,że mi uda sie to w tym roku. Termin 20.07.2005. Madzik, życzę udanej imprezy. Ja bawiłam się świetnie na weselu swoim w Niagarze w październiku zeszłego roku. A od dwóch tygodni już nie mieszkam na Nowym Mieście a szkoda bo fajne osiedle. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 08.07.05, 15:45 Witajcie! Jakiś czas tu nie zaglądałam. U nas bez zmian kilka dni Paula kaszlała ale juz dzieki Bogu po....Upały upały ....czy Was też tak męczą? Mnie strasznie....Z nowości to to że Paulina codziennie uczy sie jakiegos nowego wyrazu (choć ciężko czasem ja zrozumieć)Dziś popołudniu wybieramy sie do Fikolandu - zawsze to jakas inna rozrywka.A czy Wy chodzicie czasem do fikolandu? A moze kiedyś byśmy się spotkały z dzieciaczkami w fikolandzie? Pozdrawiamy Monika z Paulinka Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 08.07.05, 20:24 Hej Dzięki Flowee za namiary na lekarza napewno skorzystamy, bo ja z każdą głupotą lecę do lekarza a później potrzebuję jeszcze jakiejś dodatkowej konsultacji. Fajnie dziewczyny, że chodzicie już sobie z dzieciaczkami w rożne miejsca takie jak fikoland, ja raz tam byłam ale tam jest strasznie głośno i gwarno. Ja już się nie mogę doczekać aż moja Kasia zacznie chodzić choć ona jeszcze raczkować nie umie i z siedzeniem ma problemy, no i zębów nawet nie ma. Taki niemowlaczek jeszcze z niej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 09.07.05, 22:12 WITAM To i ja do was dołączę,bo jeszcze ani jednej nocki nie przespałam przez mojego Adrianka Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 09.07.05, 22:46 A ja proponuję jutro się na naszej plaży spotkać,co wy na to???? Odpowiedz Link Zgłoś
kosstka80 S_P_O_T_K_A_N_I_E!!! 09.07.05, 22:51 Witam. Oczywiście jestem jak najbardziej za spotkaniem na Dojlidach Kto jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 09.07.05, 23:03 Wiecie co?Ja byłam na tym spotkanku w szkole rodzenia,byłam w turkusowej bluzce i tlenionymi włoskami :] mój Adrianek to ten któremu wszystkie maluchy próbowały gwizdnąć smoczka z łańcuszka :]tu możecie podejrzeć parę fotek ze spotkania www.noworodek.pl/modules.php? name=Forums&file=viewtopic&t=9498&postdays=0&postorder=asc&start=75 Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 09.07.05, 23:16 tu link do obiektywu w którym było nasze spotkanie w szkole rodzenia <a href="http://ww2.tvp.pl/4468,20050702221138.strona"</a> Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 09.07.05, 23:19 tu zdjęcia ze spotkania w szkole rodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 10.07.05, 14:55 Hej znowu ja zaczynam kolejną setkę. Szkoda, że dopiero teraz przeczytałam wasze posty bo my właśnie wróciliśmy z plaży w Dojlidach to pewnie byśmy się jakoś umówiły. Kasia opaliła sobie troszeczkę buziaka resztę udało się ochronić. Jakie kremy z filtrami są najlepsze? Aha kasia umie się już przekręcać na brzuszek i trochę niby raczkować tzn przesuwa sie w jakąś stronę niekoniecznie zaplanowaną przez nią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 10.07.05, 20:19 MAMAKASIENKI a w ktorym miejscu byliście?Bo my koło Regulaminu kąpieliska Niestety była tylko KOSSTKA ze swoją uroczą Sarenką Adi nabawił się przy niej kompleksów i postanowił troszkę przytyć bo przy niej wygląda na cieniasa My używamy tego z Avony,faktor 30,jest dobry bo lekko nawilża skórkę Odpowiedz Link Zgłoś
hratli dojlidy ;////? 10.07.05, 21:11 dziewczyny, nie boicie sie tam chodzic??? 25 lat mieszkalam jakies 10 minut od zalewu. masakra - wiecie, co tam robia? na spacer wieczorem - i owszem, ale wtedy mozna dopiero podziwiac. naogladalam sie troche: mycie samochodow, sikanie z pomostu napitych dzieciakow. pranie, mycie sie, mycie wlosow... dlatego ludzie z naszego osiedla malo sie tam kapia. poza tym plaza w dojlidach polozona jest w sasiedztwie z: zakladami miesnymi, sklejkami i 2 chlodniami. nikt chyba nikomu nie wmowi, ze jest to czysta ekologia. a sanepid raz daje pozwolenie, raz nie. a wiadomo, jak sie wydaje takie pozwolenia.... dziewczynki uwazajcie - szczegolnie z dziecmi. wiem co mowie ))) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: dojlidy ;////? 10.07.05, 22:10 Może i masz rację,ale mój synek jest bardzo delikatny,a wcześniej wkładałam go do wody i nic mu nie było jak ktoś się boi to do wody wchodzić nie musi,prawda? Można się poopalać.A o wiele przyjemniej jest posiedzieć nad wodą na kocyku niż szwędać się po parku,zresztą popatrzcie na zdjęcia tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: dojlidy ;////? 10.07.05, 22:44 jasne, ze nie musi wody sie nie boje, jestem ratownikiem ) co do uczulenia slow kilka. moj ojciec zdrowy kon kapal sie w zalewie od lat - dostal wysypki ktoregos pieknego dnia i zakaz od lekarza na dalsze kapiele w tym miejscu. tylko ostrzegalam z zyczliwosci - mysle ze bys troszke zmienila zdanie, jakbys sie napatrzyla na to, co ja. widac spedziliscie fajny dzien - fotki sa bombowe Odpowiedz Link Zgłoś
kosstka80 Re: dojlidy ;////? 10.07.05, 22:59 fittney: dlaczego dlaczego dlaczego??? umiescilas takie straszne moje zdjecie? wygladam jakbym potrzebowala zabiegu wycinania skory z brzucha albo przynajmniej porzadnego odchudzania...no Sara to tak ale ja tez? Ja naprawde tak wygladam czy to jakies zludzenie optyczne czy cus? A co do kapieli to Hratli mnie nastraszylas Wiecej nie wchodze do wody albo przynajmniej Sarce nie pozwalam O! No to dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: dojlidy ;////? 11.07.05, 07:29 Hej dziewczyny My byliśmy na końcu plaży przy barze, tam są takie drzewka małe i trochę cienia znalazłyśmy dla siebie. Poza tym ja wogóle nie wchodziłam do wody, małej też tylko pokazałam jak wygląda woda. Za to mój mąż czuł się jak ryba i tyle go widziałam co przychodził z wody ogrzać się trochę i wysuszyć. Aha no i my byliśmy rano około 10:00 - 13:00 później bałam się z Kasią siedzieć na zewnątrz (straszne słońce i upał). Hartli co do tej wody to pewnie masz rację, bo jak dla mnie to ona jakaś taka brudna i "gęsta" była. Co roku jeździliśmy do Augustowa na spływy kajakowe i tam woda czyściutka, bez porównania. Zresztą znajomi w tym roku też jadą tylko my z maluchem w domu zostajemy. A może znacie koło Białegostoku jakiś fajny zbiornik wodny, gdzie można z rodzinką odpocząć? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: dojlidy ;////? 11.07.05, 09:04 KOSSTKA przepraszam,już go nie ma,nie zrobiłam tego celowo,umieszczając zdjęcia sugerowałam się przede wszystkim naszymi skarbami,zresztą nie jest przecież tak źle,bo miałam problem z zobaczeniem tego o czym mówisz na zdjęciu Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka2004 Re: dojlidy ;////? 11.07.05, 21:54 HEj, hej! witam nowe mamusie na naszym forum. Chciałam tylko wszem i wobec oświadczyć, iż wczoraj obchodziliśmy pierwsze urodzinki. Oj działo się działo. Oprócz tego jak to się mówi "podeptaliśmy" urodzinki. Bo gdzieś tak od dwóch tygodni Zuzia zaczęła stawiać swoje pierwsze kroczki.I teraz już jej całkiem nieźle wychodzi lecz mimo to guzów ciągle przybywa - no może nie jest tak źle. Niebieska trzymamy kciuki, Ty to jesteś niezła kurcze tak jak sobie zaplanowałaś tak powoli realizujesz swoje plany. Takiej to dobrze. Napisz jak tam z Twoją nową pracą. Bo u mnie z pracą dalej cicho sza. A latka lecą. Oj niedobrze. To tyle muszę lecieć. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
vikingowa1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 11.07.05, 22:16 Cześć dziewczyny! Ależ zmiany. Zaglądam, a tu forum w rozkwicie, całe mnóstwo nowych mamusiek. Super. Bardzo dawno mnie nie było. Ma dziecina raczkuje jak stara i dlatego czas mi umyka niesamowicie. Kiedyś to i ja mogłam posiedzieć sobie na forum. Dziecina ma siedziała, bawiła się zabawkami, a teraz. Ja do komputera, a Majka za mną. wstaje i ciągnie łapkami za klawiaturą. Pisanie nie wchodzi w grę. No, ale dziś się udało. Na spotkanie w szkole rodzenia nie dotarłyśmy, czego bardzo żałuje. Fittney, zdjęcia świetne. Mam wrażenie, ze skądś cię znam. Może właśnie ze szkoły rodzenia? Co u nas? Majka w sobotę skończyła 11 miesięcy. Już niedługo będzie dmuchać świeczkę na swoim pierwszym urodzinowym torcie. Raczkuje bardzo wytrwale, staje przy wszystkim, ale nie bardzo chce chodzić, brana pod pachy od razu siada. Poczekamy. Za to bardzo dużo gada i uwielbia oglądać książeczki. Niunia_ania, ja rodziłam w PSK i miałam tam swojego lekarza. To znaczy chodziłam do niego prywatnie w czasie ciąży, a potem gdy zaczął się poród do niego zadzwoniłam. Był więc przy porodzie. Nie płaciłam mu jednak za to, płaciłam za wcześniejsze wizyty. Wiem, że można się umówić z położną, ale to kosztuje. Niestety nie wiem ile. Może spróbuj popytać w szkole rodzenia, jeśli chodzisz. Madzik, przejdzie, przejdzie. Majka też miała czas dzikości i bardzo długo nie raczkowała. Cierpliwości. Zduno, ja chętnie na spotkanko się piszę. Tylko kiedy? Chyba musimy poczekać, aż wszystkie babki powracają z wyjazdów. Niebieska, czy organizujesz tego dnia urodzinki tylko dla nas, czy takie ogólne? Wstępnie piszę, że przyjdziemy, ale sama widzisz jak to jest. Trzeba się liczyć z nieprzewidzianymi wypadkami. Nie przepracowuj ty się kobieto zbytnio. Co ty tak szalałaś z tymi oknami? Inspekcja teściowej? U mnie okna nie myte od czasu urodzin Majki i nawet nie wpadłam na pomysł, że wymyję. A może jednak trzeba|? Flowee, masz wakacje i gdzieś zniknęłaś? Wiem, że Inez wyjechała, ale Agrestka, Zuzka2004? Gdzie się podziewacie, dziewczyny? Lecę, bo już padam na nos. Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
agrestka1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 12.07.05, 09:34 ja melduję się na krótko bo z pracy my 29 lipca kończymy roczek ale dla odmiany chyba raczej go nie przedepczemy, Gośka jakaś strasznie leniwa jest, przy ścianach chodzi elegancko, ma chodzika pchacza przy którym chodzi, trzymana za obie rączki też chodzi ale jak tylko jedną rękę puszczę to dupsko od razu waży z 10 kilo więcej i ze zdwojoną siłą działa przyciąganie ziemskie. Jeżeli chodzi o "kursy spadochroniarstwa" Gośka w końcu nauczyła się schodzić sama z rogówki czyli średnio jeden guz dziennie mniej. Dziewczyny co do spotkania ja też jestem chętna ale w ciągu najbliższych dwóch tygodni bo potem idę na trzytygodniowy urlop i nie będzie mnie w Białymstoku. Fittney, spotkałyśmy się w szkole rodzenia i nawet zamieniłyśmy parę słów, ja byłam na czarno ubrana i z taką śmieszną Gośką -pewnie mnie nie kojarzysz... Vikingowa czekam na maila Niebieska na urodzinki chętnie byśmy przyszły ale troszkę nam głupio bo nie będziemy mogły się zrewanżować tym samym, bo pierwsze urodzinki Gośka spędzi nad morzem pozdrawiam Aga Nie Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 12.07.05, 11:57 Witam po dłuższej nieobecności!! Na wstępie pozdrawiam wszystkie nowe mamusie i ich szkraby.Gęsto się zrobiło na naszym forum Fittney-ja również byłam na spotkaniu w szkole rodzenia. Cały czas biegałam za takim dużym jak na swój wiek, chodzącym już chłopczykiem i nie miałam chwili spokoju. Teraz dopiero czuje że żyję. Sesja się skończyła, do pracy chodzić jeszcze przez 1,5 miesiąca nie muszę, Szymek biega jak szalony zbierając po drodze masę guzów, pogoda wyśmienita.Ech takie życie mi się podoba.Ostatnio bylismy w Augustowie na jedno dniowym opalanku. Szymek pluśkal się w wodzie a ja grzałam swoje malo zarumienione ciałko(opalenizny-zero). Niebieska-ty to jesteś kobieta-w nocy okna szorować. Ja odkąd mam wakacje ograniczam sie wyłącznie do przygarnięcia. O oknach nawet nie myślę. Taki leń mnie dopadł...hi hi hiCo do urodzinek Karolinki z chęcią byśmy sie pojawili, ale nie wiem jak będą wyglądać nasze plany wyjazdowe. Mąż akurat w tym terminie idzie na urlop i chcielibyśmy w koońcu gddzieś dalej soebi wyjechać.Ale nie mówię jeszcze nie.Szymka urodziny wypadłuy w najgorszym możliwym terminie(trzy egzaminy) ale mąż stanął na wysokości zadania i wszystko cudownie zorganizował. Zuzia- Sto lat.Buziaczki od Szymonka. Pozdrówka Flowee Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 12.07.05, 21:22 Cześć Dziewczyny!!! Z pracą czekam na odpowiedź do końca tyg,ale nie ustaję w boju i zalewam kolejnych pracodawców swoimi dokumentami... Co do urodzinkowego spotkania,to jest ono dla forumowiczek oczywiście,więc proszę się zmobilizować bardzo aktywnie i przybywajcie ze swoimi pociechami,tylko niech ta frekwencja będzie odrobinę wyższa niż ostatnim razem, Flowee Żadnych wykrętów nie przyjmuję, chodzi mi o to,aby w końcu się spotkać z większością Was!!! zapraszam też nowe mamusie, których jeszcze nie miałam okazji poznać! dajmy popalić moim sąsiadom huurrraaaa!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 14.07.05, 00:41 Hej ZUZIU wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek!!!! No to widzę że dobrze mnie nos przyprowadził i poznam więcej mamuś na żywo :] NIEBIESKA.MAMA my bardzo chętnie przyjdziemy Edek bardzo lubi dzielić się swoim smoczkiem na łańcuszku te które były na spotkaniu wiedzą o czym mówię tu są najświeższe fotki ze spotkania z Kosstką i jej Sarą Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 13.07.05, 16:45 Czesc dziewczyny planujemy na poczatku sierpnia ochrzcic Majeczke. I tu jest problem bo niewiemy jak to zorganizowac. W mieszkaniu pomiescilabym wszystkich gosci lecz problemem jest ze: -stolem -krzeslami -zastawa -JEDZENIENIEM-przy 2 dzieci niedam rady wszystkiego zrobic. Myslelismy tez o zamowieniu jedzenia do domu, lecz niewiemy gdzie? i ile to moze kosztowac? Najlepiej bylo by przyjecie zrobic w taniej restauracji i tu tez jest pytanie gdzie? I tu prosze WAS napiszcie jak wy organizowalyscie przyjecia. Dodam jeszcze ze to przyjecie bedzie na ok 20 osób(w tym dzieci) Renata Mateuszek (05.11.2001r)Majeczka(18.062005r) Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 13.07.05, 21:19 Hejka Babeczki! JA tak na chwilkę.Niebieska-jak nic niespodziewanego się nie przydarzy to przyjdziemy na urodzinki Karolinki.Ustalilismy z mężem że wakacje rozpoczniemy wspólnie od poniedziałku. Z reszta zgadałam się dzisiaj z koleżanką, której nie widziałam od dwóch lat i w niedziele się spotykamy.(Koleżanka ta przyznała się ze w grudniu zostanie mamusią i że już czasami nas podczytje, ale jeszcze nie pisze- Pozdrówka No to do zobaczonka Flowee ps. Są nowe zdjęcia Szymusia. Wkleiłam też 2 zdjątka ze spotkania w Szkole rodzenia. Na wspólnym:jest Miadzik +Ola, Fittney+ Edek ni i samotni Szymek i Gosiaczek(agrestka i ja latałysmy z aparatami) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 14.07.05, 08:51 Hej kobietki Jakoś ostatnio ciągle czasu mi brakuje na napisanie czegoś. Nawet zaglądam do was rzadko. Fittney widziałam wasze zdjęcia z Dojlid my byliśmy tego dnia tylko na drugim końcu plaży, a szkoda bo widać, że wasze maluchy nieźle się bawiły razem. Kosstka Twoja mała to taka pulchniutka jak moja Kasia (obiekt zchwytów wszystkich babć pod blokiem w którym mieszkamy). Poza tym u nas żdnych nowości zębów ani widać ani słychać. Z siedzeniem też marnie. aha Kaśka nauczyła się dopiero przewracać z plecków na brzuszek, ale i to przez jeden bok tylko no ale i tak postęp jest. Za tydzień idziemy na szczpionkę, a ja już się denerwuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 14.07.05, 10:40 hej dziewczyny ja już wróciłam z urlopu i ciągle nadrabiam zaległości na forum,ale żeście się rozpisały Na początku witam nowe mamy Kosstkę i Fitney-fajnie że do nas dołączyłyście)) Na urlopie było nam wspaniale-pogoda dopisała,woda w jeziorku super czysta,plaża idealna dla dzieci,a na dokładkę była z nami moja mama która przynajmniej od czasu do czasu zajmowałoa się mateuszem także naprawdę można było odpocząć))) Wszyscy opaliliśmy się na murzynków,a najbardziej oczywiście ja,chociaż i tak większą część czasu spędzałam pod parasolem Rene41-jeśli chodzi o chrzciny to u nas tez było ok 20 osób ja zorganizowałam to tak,że teściowa zajęła się dziećmi ,a ja poprosiłam ciotkę która ma talent kulinarny i ona pomogła mi w szykowaniu imprezy Było superChociaż w knajpie chyba jest najlepiej bo naprawdę najmniej zachodu.Ale jak zdecydujesz się robić sama to napisz to podrzucę ci pomysły na menu proste i niezbyt pracochłonne Niebieska-my na 23 planujemy wyjazd na imprezę do Nowogrodu, ale jeśli nie wypali to zgłosimy się na urodziny dam ci odpowiedż w przyszłym tyg. Któraś z was pytała o kompielisko w okolicach Białegostoku-no to niestety u nas chyba takiego nie ma bo wszędzie jest syf najbliżej to Augustów)A serio to nawet fajnie jest w Korycinie to na trasie na Augustów ok 27 km. od białegostoku.Woda dość czysta i plaża dobra dla dzieci obejrzałam zdjecia ze spotkania fajnie wam było!!! Dziewczyny to uż chyba niedługo zabierzemy się za zakładanie naszego prywatnego forum?) Kto chetny na moderatora????? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika340 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 14.07.05, 16:12 Hej! Ja ostatnio więcej czytam niż piszę bo u nas bez zmin tzn nocnik mamy opanowany i jeśli jesteśmy w domu to Paulinka sama prosi na nocnik, na spacery i na noc dalej zakładamy pampersa.25 lipca jedziemy na krótki 4 dniowy urlop do Augustowa - juz nie mogę sie doczekać aby pogoda dopisała...... Paula coraz wiecej mowi a ja............coraz mniej rozumiem bo niektóre wyrazy są podobne do siebie....To na tyle! Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
agrestka1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 14.07.05, 17:04 cześć dziewczyny, ja na chwilkę mam wielką prośbę do mam które rozglądają się za pracą szczególnie do niebieskiej i do vikingowej, ja też mam jeden namiar ale muszę złożyć tam dokumenty a że przez 7 lat pracowałam w jednym miejscu więc nie mam pojecia jak się pisze list motywacyjny, odręcznie czy z druku i co ma w nim być żeby był sensowny (a nie taki strasznie oklepany jak te wszystkie w internecie), jakbyście coś napisały albo najlepiej wrzuciły mi jakiś wzór na agrestka@wp.pl to byłabm wam bardzo wdzięczna pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 14.07.05, 22:28 hej Dziewczyny! Agrestko, przebrnąć przez napisanie listu motywacyjnego, to koszmar... ja też nigdy wcześniej nie pisałam tego dziadostwa, więc zajęło mi to sporo czasu, prześlę Ci swoje dokumenty, to zobaczysz,ale każdy sam musi napisać o sobie, w zależności gdzie się stara o pracę, to jasne. My w zeszłą niedzielę wybraliśmy się z Gapą do Augustowa, było super super super, więc w tą niedzielę,jeśli tylko będzie pogoda znowu jedziemy tam samo. kto jedzie z nami?????? Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 15.07.05, 07:43 NIEBIESKA.MAMA fajnie wam,my mimo szczerych chęci niestety nie mamy jak,brak środka transportu Adrian w końcu wczoraj załapał że można też raczkować do przodu w końcu,bo do tej pory to albo się turlał albo raczkował do tyłu :] uff,już od rana upał straszny,u mnie poza tym wzięli się za robienie elewacji,od rana pełno robotników,wiercą,hałasują,a mój rozbujnik w najlepsze śpi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
madzik777 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 15.07.05, 12:16 Hej, hej! Jestem na przedluzonym "urlopie" u mojej mamy, gdzie nie ma ani internetu ani kompa, wiec czytam Was tylko z pracy. Jade dzis w koncu kupic lekka spacerowke, zaopatrzylam sie w ceny interesujacych wozkow z allegro i porownam sobie z tymi w fartlandii. Nawet jezeli bedzie troche drozej to chyba zdecyduje sie kupic tu na miejscu bo nawet w razie jakiejs reklamacji bedzie wiadomo do kogo uderzac. Jutro tez wybieramy sie nad wode- nad jezioro rajgrodzkie. Co prawda pogoda ma sie pogorszyc, ale moze nie bedzie az tak zle. Pozdrawiamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich szukam położnej do porodu 14.07.05, 23:50 Witajcie dziewczyny. Zastanawiam się nad wynajęciem położnej do porodu, nie wiem jak takową "namierzyć", może znacie jakieś polecone. Chciałabym rodzić na W-wskiej. Jakie pieniążki mogą wchodzić w grę. I czy wogóle warto? Będę wdzieczna za jakiekolwiek informacje, możecie pisać na priv. Wielkie dzięki i pozdrawiam wasze bobasy (czasami zerkam na zdjęcia waszych pociech . Cudne. Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 15.07.05, 21:14 Oj a tu pusto ,chyba urlopujecie się, co babeczki?Białystok słabiutko wypada na tle Krakowa dołączcie się Odpowiedz Link Zgłoś
kosstka80 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 16.07.05, 11:15 to z niewyspania Fittney Sarka zle sypia ostatnio a ja z nia a dzisiaj ma padac deszcz))))))))) to sie bedzie dzialo Pozdrowienia dla wszystkich niewyspanych aha, o ktorej kladziecie spac swoje maluchy??? Odpowiedz Link Zgłoś
kosstka80 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 16.07.05, 15:59 hej...gdzie Wy w taka deszczowa pogode sie podziewacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kosstka80 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 16.07.05, 16:00 hej...a gdzie Wy sie podziewacie w taka deszczowa pogode??? Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 16.07.05, 17:36 czesc jestem ale na chwilke bo moja Majeczka dzis strasznie niespokojna i piszczala od10-15potem zasnela i spi do teraz, jednak w kazdej chwili moze sie obudzic. Mati dzis o dziwo jest grzeczny w miare zaja sie klockami i cisza. Renata Mateuszek(05.11.2001r)Majeczka(18.06.2005r) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 16.07.05, 20:05 Hej To i my się odezwiemy Kasia dzisiaj pierwszy raz jadła marchewkę ze słoiczka i jabłuszko utarte. Ale to był niewypał na całej linii. Nie dość, że nie miała pojęcia co z tym robić to jeszcze się krztusiła i umazaliśmy wszystko dookoła w marchewce. Ja wyglądały wasze debiuty we wprowadzaniu do diety maluszków stałych pokarmów? U nas klops. A Kasia we wtorek kończy pół roku i chyba dalej zostaniemy przy cycusiu. Będę tylko powoli próbowała ją zachęcać do jedzenia czegoś nowego. Kurcze jak my jemy to by wszystko oczami zjadła, a swojego nawet nie raczy spróbować. No nic zobaczymy jak pójdzie jutro. Pozdrawiam niewyspane mamuśki. Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 16.07.05, 21:44 MAMAKASIEŃKI ja mimo że karmię piersią dla mojego Adriana pierwsze jedzonko podałam jak miał 4 miesiące,to były gruszki z hippa po 4 miesiącu,zjadł pół słoiczka i od tamtej pory powolutku go przyzwyczajałam do innych pokarmów,oczywiście wszystkie zupki musiałam mu dosalać bo inaczej nie chciał ich jeść,a teraz już tego nie robię.Dalej jest na piersi,je ok.6 razy w dzień (pije)butli nie ciągnie więc pewnie temu tak dużo,a ma już 8,5 mies. zjada dwa słoiczki zupka,obiadek i deserek.Czasem dają mu jeszcze nutramigen na kaszce kukurydzianej,więc je całkiem sporo,waży niecałe 10 kg,i jest chudy,więc nie wiem gdzie mu to wszystko idzie ;] My byliśmy dzisiaj na deptaku na wyborach miss fontanny obejrzeliśmy tylko przechodzenie pod kijem bo nie było na co patrzeć , a resztę czasu przesiedzieliśmy w ogródku Strychu Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 17.07.05, 15:26 Fittney u nas jest tak, że Kasia do tej pory tylko na piersi i waży około 9 kg a we wtorek dopiero 6 miesięcy skończy. Nie wiem czy jest sens wciskać jej te nowe pokarmy skoro tak dobrze odżywiona, ale musi się kiedyś nauczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 17.07.05, 17:17 moim zdaniem juz nadszedl czas na nowe zarelko. moj jasko palaszowal i domagal sie wiecej i wiecej. teraz znacznie mniej go ciagnie do jedzenia :0 nie martwcie sie, trening czyni mistrza, wkrotce malinka bedzie wioslowac - jak milo :0 pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
madzik777 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 18.07.05, 10:14 Hej! Jakos nic z tego co zaplanuje mi nie wychodzi. Wyjazd nad jeziorko niestety nie doszedl do skutku- kierowca mi troszke nawalil. Wozka tez nie kupilam niestety. W ogole wyszlam zla z Fartlandii. Nie bylo wozka takiego jak chcialam, ale tez i z obslugi nie bylam zadowolona. Chodzilam troszke skolowana po tym sklepie, mimo tego ze byly 3 panie, zadna nie pofatygowala sie zeby pomoc mi w wyborze. Sama sciagalam sobie wozki i stwierdzilam, ze skoro nikt nie jest zainteresowany klientem to i ja nie jestem zainteresowana zakupami. Co do jedzenia, to zaczelam wprowadzac nowosci gdy Oliwka skonczyla 5 mcy. Nie moge narzekac na jej apetyt, bo je wszystko co sie jej da, ale niestety tylko ze sloiczkow Moje zupy i obiadki w ogole jej nie smakuja. W sobote ugotowalam pyszna kalafiorowa, z trudem wcisnelam 8 lyzeczek. Wiem, ze je o wiele wiecej, wiec zaraz podgrzalam gotowy sloiczek i oczywiscie zjadla caly ze smakiem. Chyba zbankrutuje niedlugo przez ta mala zlosnice. Odpowiedz Link Zgłoś
kosstka80 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 19.07.05, 07:47 mamakasienki...moja Sarka to tez tluscioszek i wlasnie jak zaczelam wprowadzac jej inne rzeczy niz piers to przestala ytak szybko przybierac. zaczelam od marchewki najpierw lyzeczka i potem coraz wiecej mimo ze byly kryzysy do niczrego jej nie zmuszalam. jak zaczelam wprowadzac miala 6 m-cy a jak juz mi sie to udalo-7. teraz je piers 2-3 razy, zupke lub obiadek, kaszke(rozne), sinlac, owocow za bardzo nie lubi ale troche zje-szczegolnie morele Odpowiedz Link Zgłoś
kosstka80 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 19.07.05, 07:50 no a wczoraj wieczorem wrocilysmy z Gizycka...bylo super szczegolnie ze nauczylam sie plywac na windserfingu))))) a Sarce chyba sluzylo mazurskie powietrze bo ciagle spala Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 19.07.05, 08:42 hej Jak tak czytam o waszych urlopach to aż mi przykro - mąż urlopu nie dostanie bo pracy ma mnóstwo i tylko weekendy mamy wolne, które niestety co najwyżej na Dojlidach możemy spędzać. Może do Augustowa pojedziemy ale też tylko na 1 dzień. No i z dziecka zrobiliśmy małe cyganiątko - wszędzie z nami się przemieszcza - nie mam jej z kim zostawiać i ciągnę za sobą do wszystkicj urzędów i wszędzie gdzie tylko się da. Muszę tylko jakiś leciutki wózeczek kupić bo ciągnięcie 9 kg Kasi i wózka w tej samej wadze plus zakupy na 4 piętro to średnia przyjemność. Czasem już jak wielbłąd się czuję tylko garba brakuje. No i kolejna szczepionka w czwartek, a Kaśka kaszle, ciekawe czy dostanie tą szczepionkę? No już kończę to swoje narzekanie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 19.07.05, 10:29 Hejka! Ja tak patrze że nowe forumowiczki piszą jak należy, tylko ze starymi troszke gorzej. Dziewczyny co z Wami do dzieła Niebieska: czy urodzinki Karolinki są nadal aktualne?Jeśli tak to czy mogłabys napisać o której(skromnie prosiłabym o godzinkę 13, ale jeśli sie nie uda to dopasujemy sie do każdej innej) U nas życie wolniutko płynie, Szymek gada jak najęty. Z nowości "co to?", "daj", "am". NAśladuje równiez odgłosy zwierzątek:krówki, świnki, wilka, kaczki,kurki,owcy. wie równiez jak robi zegarek"tik tak". Także prowadzimy coraz to żywsze i bogatsze rozmowyhi hi hi hi. Pozdrawiam i do napisania Flowee Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 19.07.05, 11:20 jestem jestem jestem urodzinki jak najbardziej aktualne!!! ok, umawiamy się oficjalnie już na godz. 13. proszę się zgłaszać kto będzie! u mnie na razie super atmosfera w obecnej pracy,naprawdę! szefowa miła,prosze, dziekuję,przepraszam,a to chyba dlatego,że zaczęłam ostro z nią rozmawiać, bo wiem,że za długo chyba tam nie będę pracowała. dzisiaj siedzę u roberta w lokalu na Berlinga i pełnię dyżur,niexle mi idzie,udzielam kredytu,przyjmuje opłaty zapraszam hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiaz Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 19.07.05, 18:03 Hej dziewczyny! Długo nas nie było i nie będzie. Jestem z małą w szpitalu, a dziś się urwałam na 2 godzinki do domu, porelaksować się, wziążć kąpiel, wypić kawkę, ale nic z tego - ciągle myślami jestem przy małej, co robi?, czy płacze? no i zbieram się zaraz, zająć swoje miejsce na podłodze przy małej łóżeczku w nocy. Pozdrowienia. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
kosstka80 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.07.05, 16:00 jusia: ojej a czemu niunia jest w szpitalu??? duuuuuuuuuuzo zdrowka jej zycze. moja Sare tez chca klasc na badania, ale ja nie dam. na urodzinkach Karolinki meldujemy swoja obecnosc Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 19.07.05, 18:40 NIEBIESKA.MAMA my jak się wprosiliśmy to przyjdziemy,a jakże jusiaz trzymamy kciuki za małą mamakasienki1 ja też wszędzie Edka z e sobą ciągam,nawet do pracy ;] madzik777 ja w sobotę kupiłam wóżek-parasolkę na Kawaleryjskiej.Łatwo się składa,jest lekki,no i co najważniejsze ma obniżane oparcie,bo Adi musi mieć wygodnie do spania w pracy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.07.05, 08:21 Hej niewyspane mamuśki Fittney chyba was widziałam - Twój mały ma takie zabaweczki przy wózku? Zwróciłam uwagę bo zamierzam coś podobnego kupić mojej Kasi jak tylko zacznie siedzieć, bo naraie wożę ją na leżąco w spacerówce. Kasia wczoraj pierwszy raz odwróciła się z brzuszka na plecki - jestem z niej taka dumna , bo z plecków na brzuszek już umie. My niestety nie będziemy u Niebieskiej Mamy bo ja również mam urodziny ale swoje własne i będziemy świętować w domu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Sto Lat Karolince:) 20.07.05, 10:33 Karolinko-wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, uśmiechu oraz czasu spędzanego z rodzicami na wspólnej zabawie. Buziaczki od Szymusia i do zobaczenia w sobote. Flowee Odpowiedz Link Zgłoś
fittney Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.07.05, 17:11 mamakasienki1 tak mamy zabawki tiny love,ja te kupiłam na allegro bo tam o wiele tańsze niż w fartlandii, a gdzie nas widziałaś??? Gratuluję przewrotek Kasiowych :] Odpowiedz Link Zgłoś
kosstka80 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.07.05, 16:04 mamakasienki: ja swego czasu tez mala wszedzie ciagalam...zwiedzila wszelkie mozliwe urzedy...karmilam ja w samochodzie...ale nie skarzyla sie...jakos nie lubi w domu siedziec...jak marudzi i ja zabiore gdziekolwiek to zaraz szczesliwa Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka2004 Re: BIAŁYSTOK - NIEWYSPANE MAMUSIE 20.07.05, 19:10 hej, hej! Jusiaz- ojej współczuje bycia w szpitalu bo to nic przyjemnego ale jak trzeba to trzeba, trzymamy kciuki za was i oby jak najszybciej trwało leczenie. Wracajcie do nas tu na forum i piszcie co u Was. A u nas no właśnie mamy straszny problem z jedzeniem a ściślej z niejedzeniem. Zuzia nie chce nic jeść i trwa to już dobre dwa miesiące i wydaje mi się że jest coraz gorzej. lekarze mówią że to pewnie przejsciowe i minie ale jakoś się na to nie zanosi. Trzeba się nieźle napracować żeby wcisnąć chociaż kilka łyżeczek czegoś tam. Czasami mam już naprawdę dość i marzę o tym że któregoś pięknego dnia zacznie normalnie jeść. Sama nie wiem co jest przyczyną tego stanu. A jak jest u Was - pewnie mogę tylko pozazdrościć. Niebieska - uściski i całuski Karolince od Zuzi, a co do urodzinek to pewnie że chciałaybyśmy być ale nie wiem czy będziemy mieli jak dotrzeć. Więć jak narazie nasza obecność stoi pod znakiem zapytania ale będziemy się starać żeby się z Wami zobaczyć. Pozdrowionka!! Odpowiedz Link Zgłoś