Dodaj do ulubionych

okres w czasie ciąży

01.03.05, 22:32
Chciałam zapytać czy spotkałyście się z takim przypadkiem: mieć jeszcze raz
okres będąc w ciąży ( co się niestety okzuje później). Nie znam tego z
autopsji (na razie jestem bezdzietna) ale gdy znajomej tak się zdarzylo,
pytałam ginekologa. Okazuje się że jest to mozliwe, będąc w pierwszych
tygodniach ciązy można jeszcze mieć miesiączkę. I teraz to dopiero można
dostać schizy.
Obserwuj wątek
    • kociak19 no właśnie 01.03.05, 22:54
      a ja jeszcze słyszałam, że jakiś tam odsetek kobiet ma krwawienie w terminie
      spodziewanego okresu nawet przez 3m-ce ciąży
    • renata661 Re: okres w czasie ciąży 02.03.05, 10:01
      tak to jest możliwe, sama tak miałam, dlatego potem byłam bardzo zdziwiona, że
      jestem w ciąży, wink
    • joisana Re: okres w czasie ciąży 02.03.05, 14:45
      Zaszłam w ciążę w 28 dniu cyklu (to było dodatkowe jajeczkowanie, mam PCO)
      następnego dnia dostałam okres i był normalny jeśli chodzi o długość i
      obfitość, ciążą się utrzymała, ale ledwo i przy pomocy leków. Moja kuzynka
      miała 3 miesiączki w czasie ciąży, dziecko rozwija się prawidłowo niedługo
      poród. Te krwawienia w ciąży często sa spowodowane małą ilością hormonów
      podtrzymujących i jako takie potencjalnie niebezpieczne, bo każde krwawienie w
      ciązy może oznaczać zagrożenie dla niej, ale zdaża się , że nic się nie dzieje,
      po prostu organizm popełnia błąd bez konsekwencji i już wink.
      • karolina.g Re: okres w czasie ciąży 02.03.05, 18:08
        a skąd wiesz, że było to drugie jajeczkowanie, które zaowocowało ciążą? może
        wcześniej go nie było w ogóle, i gdyby nie to owe jajeczkowanie w 28dc, to
        byłby to cykl bezowulacyjny? Podwójne jajeczkowanie to jakaś
        niedorzeczność...pozdr.
        • dhasiak Racja 03.03.05, 13:04
          Powtorne jajeczkowanie to tak zwany wytwor madrosci ludowej, czegos takiego po
          prostu nie ma, jak w ogole mogloby byc to mozliwe. Pozatym jajeczkowanie w 28
          dniu normalnego cyklu i jeszcze zajscie w cieze i utrzymanie jej???? Ludzie
          pisza na prawde rozne bzdury.
          • joisana Re: Racja 05.03.05, 19:31
            A teraz do dhasiak-to czego nie ma biega teraz po domu odmawiając położenia się
            spać. Ja nie twierdzę, że było łatwo utrzymać-kosztowało mnie to mnóstwo
            zdrowia i pieniędzy. Widać są rzeczy na niebie i ziemi , o których mądrzejszym
            od Ciebie się nie śniło.
        • joisana Re: okres w czasie ciąży 05.03.05, 19:29
          Miałam monitorowany cały cykl w ramach ćwiczeń w diagnostyce na studiach
          medycznych. Bogu dzięki za tę niedorzeczność jak ją nazwałaś wink.
      • zuzakowalik Re: okres w czasie ciąży 31.05.05, 18:15
        Tu przypadki jak Twoje:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=24332769&v=2&s=0

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=20112771&v=2&s=0
        Może znajdziesz jakis słaby punkt i zaprzeczysz niemozliwości zajścia
        dodatkowej owulacji?
        Tu jest o fizjologii cyklu i odpowiedź na pytanie, dlaczego nie ma dodatkowych
        owulacji:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=20178405&v=2&s=0
      • zitrinka Odnośnie zespołu PCO 18.10.05, 12:32
        Równiez u mnie to stwierdzono. Leczę go od wielu lat. Lekarze ostrzegają przed
        ciąża bliźniaczą. Stosuję od lat hormony. Nieraz się boję ze nie beda działac.
        Nigdy nie wiadomo co postanowia zrobic narosłe jajeczka wink Byłąm w ciązy raz,
        pomimo stosowania pigułek antykoncepcyjnych i ciąża ta rzeczywiscie sie nie
        utzrymala. Przyszedł normalny okres i niedlugo potem poronilam.
        Joisano, jakie sa twoje doswiadczenia na ten temat? Czy równiez cierpiałas
        silne bóle jajników, szczegolnie podczas jajeczkowania?
    • ciociacesia Re: Do poczytania 08.05.05, 13:45
      a ty znow krucjate prowadzisz, a?
      to chyba normalne ze jezeli kobieta ma krwawienie w momencie kiedy spodziewa
      sie miesiączki to nazwywa to miesiączką? zwłaszcza kiedy dopiero poniewczasie
      dowiaduje sie ze to okres nie byl, bo w ciąży juz wtedy była?
    • ciociacesia Re: Do poczytania 08.05.05, 19:57
      majkabis napisała:

>
      > A jesli kobiecina ma 3 okresy w ciąży? Wiedząc już, ze jest w ciąży? a?

no ja to rozumiem tak, ze kiedy ma te okresy to jeszcze nie wie ze jest w ciąży
      bo ma okresy, nie? sie bardzo logiczne to wydaje mi.
    • zuzakowalik Re: okres w czasie ciąży 10.05.05, 12:46
      Co tak bełkoczecie na tym watku? Same ze soba gadacie? Na mózgi Wam padło po
      antykach?
      • kociak19 Re: okres w czasie ciąży 10.05.05, 14:40
        nam przynajmniej padło na mózg po czymś...
        a nie, ot tak, z powietrza jak niektórym...
        • ciociacesia Re: okres w czasie ciąży 29.05.05, 20:16
          kociak, skasowałaś majkę, (moze i słusznie, nie mnie osądzać twoje forum.) to
          pokasuj tez odpowiedzi na jej wypowiedzi. ja wiem, o co chodzi, ty wiesz, ale
          wiekszosc osob czytajacych raczej nie wie. i w watku gdzies obok straszne
          bluzgi na majke zapewne poleciały. nie ma juz wypowiedzi majki, trudno
          dochodzic czy bluzgi uzasadnione (bluzgi zadko kiedy sa uzasadnione wink ), wiec
          tak same sobie, bez wypowiedzi macierzystej pozostawione robia bardzo zle
          wrazenie i nieladnie swiadcza o autorce. jak robic porzadek, to porzadnie wink
          to taki uwag techniczny byl. wink
          • zuzakowalik Re: okres w czasie ciąży 31.05.05, 18:17
            Tu nie chodziło o bluzgi, tylko to co ona pisała, nie bardzo pasowało do teorii
            kociaka i ferajny.
            • kociak19 Re: okres w czasie ciąży 31.05.05, 19:16
              dokładnie - tu chodziło o to, co pisała... uncertain
              Ale jak to się ma do mojej rzekomej "teorii" (i jakiej??), to nie wiem...
              Mam ferajnę?? wink fajnie ;p
    • asca25 Re: okres w czasie ciąży 01.06.05, 15:08
      Tak, moja znajoma też dostała okres (co prawda mieco słabszy) gdy już była w
      ciąży.
      • lodie Re: okres w czasie ciąży 04.06.05, 13:59
        moja cicocia miała okres przez cztery miesiące ciąży... a ja nie smile im dłużej
        noszę bobaska w brzuszku tym bardziej go lub ją kocham smilesmilesmile i jestem
        cholernie szczęśliwa
      • misia_7 Re: okres w czasie ciąży 04.06.05, 19:23
        dziewczyno, bo to nie był okres!!!! tylko krwawienie - na przykład
        implantacyjne lub z powodu niskiego progesteronu. Nie każde krawawienie jest
        okresem (= miesiączką). Okres występuje po cyklu , gdy nie doszło do
        zapłodnienia. Jak sie bierze pigułki, to też się nie ma okresu, tylko tak zwane
        krwawienie z odstawienia. Jak nie chcecie mieć tych krwawień, to bierzcie
        pigułki nie robiąc 7 dniowej przerwy. Jednakże niezbyt to zdrowe.
        • kociak19 Re: okres w czasie ciąży 04.06.05, 19:29
          Jeśli miała krwawienie w terminie spodziwanego okresu, a o ciąży jeszcze nie
          wiedziała, to mogła to potraktować jak "okres".
          Jednak zgadzam się, że tak nazwane nie powinno być (w obu przypadkach).
          Pozdrawiam
    • mysza1002 Re: okres w czasie ciąży 22.09.05, 18:28
      ja miałam okres w pierwszym miesiącu ciąży smile
      • eewa2005 Re: okres w czasie ciąży 22.09.05, 19:41

mysza1002 napisała:

> ja miałam okres w pierwszym miesiącu ciąży smile

Okres to jest krwawienie z dróg rodnych w wyniku złuszczania się sluzówki
        macicy po spadku progesteronu. OKRESU wiec mieć nie mogłas, skoro jesteś w
        ciąży, bo razem ze złuszczoną sluzówką wypłynąłby także zarodek.
        Ty natomiast miałas krwawienie w czasie ciąży- jedno z najczęściej spotykanych
        patologii w pierwszym trymestrze ciąży.
        Skoro już okazało sie, że jesteś w ciąży, to nie mów, że to był okres- tak
        mogłaś mysleć i mówić zanim upewniłaś się, że jesteś w ciąży.
        Boże! Jakie tłuki chodzą po tym swiecie!
        • kociak19 Re: okres w czasie ciąży 25.09.05, 21:07
          a może by tak bez takich wyzwyisk, co??
          • xkrynia Re: okres w czasie ciąży 27.12.05, 20:24

Moja siostra również miała KRWAWIENIE podczas ciąży, które wystąpiło u niej w
            dniu spodziewanej @. Ale miała tylko w pierwszym miesiącu, oczywiście wtedy nie
            wiedziała, ze była w ciąży i myślała, że to okres. A jak poszła do lekarza i
            dowiedziała sie w którym jest tyg. więc okres to być nie mógł.
      • moniczkaw88 Re: okres w czasie ciąży 22.05.06, 13:44
        ja jestem w pierwszym miesiącu ciązy i właśnie mam okres nie wiem co o tym
        myslec ...terazniejszy okres mam troche silniejszy od pozostałych (gdy nie byłam
        w ciąży)boje sie iść do lekarzza ale boje sie takze o moje maleństwo.....co o
        tymmyślicie?
        marta
        • kociak19 DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!! 23.05.06, 12:57
          Żadne krwawienie w ciąży nie jest normalnym objawem, tylko oznaką, że dzieje się coś nieprawidłowego.
          Piszesz, że jest silniejsze od "zwykłego" okresu, więc to jeszcze bardziej powinno Cię zaniepokoić!!!
          Biegiem do lekarza!!
          i napisz jak poszło
          • moniczkaw88 Re: DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!! 23.05.06, 15:05
            moja droga

dzis juz jest lepiej ( moj niby okres po mału ustaje) poprostu jestem
            przewrazliwiona .....do lekarza nie poszłabym chocbym niewiem co ...no pewnie
            bym poszła smile) bo bede niedługo musiała
            czy wy tez miałyscie ,,niby okres ,, w czasie ciąży i czy był on normalny czy
            silniejszy???

pozdrawiam słodko smile)
            marta
            • kociak19 Re: DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!! 24.05.06, 22:02
              tzn, że przez całą ciążę nie chcesz iść do lekarza????
              "przewrażliwiona"???? chyba lepiej być "przewrażliwionym" jeśli chodzi o
              bezpieczeństwo własnego dziecka, prawda??
              pozdrawiam
    • kinder_bueno Re: okres w czasie ciąży 20.02.06, 07:24
      Toja mam pytanie jak odroznic okres od krwawienia? Mi okres czy krwawienia
      wystapily w terminie okresu, przed mialam nabrzmiale piersi, zly humor, bole
      menstruacyjne, po to ustalo. w takim razie to NAPEWNO jest okres, tak?
    • zuzia36 Re: okres w czasie ciąży 01.06.06, 13:10
      tez miałam krawienie w ciązy, które wziełam za okres (ciążę i tak wko ncu
      straciłam) jednak po zakończeniu tego niby okresu piersi nadal mnie bolały i
      zrobiłam się bardzo senna. Brzuch w czasie niby @ bolał mnie mocniej niż
      normalnie, krwawienie było słabsze. U każdej kobiety może to przebiegac inaczej.
      Pozdrawiam
      • tedesca1 Re: okres w czasie ciąży 01.05.07, 12:16
        A możecie dziewczyny napisać jak wyglądało u was to krwawienie? czy było dużo
        krótsze, mniej obfite? czy wygląda to jak normalna miesiączka? czy może od razu
        widać, że coś jest nie tak?? pytam bo dostałam teraz w terminie okres, który
        trwał właściwie 1 dzień, w drugi miałam jeszcze jakieś "resztki" ale krwawienie
        nie było jakieś skąpe, ani bardzo obfite, co prawda od jakiegoś czasu mam dość
        krótkie miesiączki 2-3 dni ale taki express mi się jeszcze nie zdarzył
        • nglka Re: okres w czasie ciąży 02.05.07, 05:35
          Na Twoim miejscu udałabym się do ginekologa, bo to nie jest normalne. Minimum
          dla miesiączki to 3 dni, jeśli trwa krócej - może sugerować przeróżne
          komplikacje ntury (nie tylko) ginekologicznej.
          Nie odchudzasz się aby?

Przed wizytą wykonaj test, bo jeśi współżyłaś be zabezpieczenia, to ciąży nie
          można wykluczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka