patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 25.03.05, 08:08 Witajcie dziewczyny Wreszcie jestem po usg połówkowym(dokładnym). Wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Ciesze sie ze wybralam dr Lesniewicza, naprawde znakomicie zna sie na ultrasonografii!!! Nosze w brzuszku SYNKA (a nie dziewczynke-tak jak zasugerowal inny lekarz, ktory zrobil mi wczesniejsze badanie) Jest to pewne w 100%, bo maluszek pieknie pokazal sie mamusi w calej okazałości, co mam udokumentowane na zdjeciu. Co do imienia - jeszcze sie zastanawiam, ale bardzo podoba mi sie Robert.Juz teraz moge kupowac ubranka typowo chlopiece. Jestem (cholernie) szczesliwa i nie moge sie doczekac lipca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 25.03.05, 08:17 No to gratulacje Pati24. Ja też chciałabym już wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka ale w 7 tygodniu to ciężkie raczej do stwierdzenia Nie wiem dlaczego ale jakoś podświadomie czuję, że to będzie dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
polcia7 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 25.03.05, 08:38 Hej! Gratulacje Patri, kolejny lipcowy chłopaczek! A jaka jest orientacyjna waga Twojego Maluszka? Dziewczyny jak przygotowania do świąt? Ja mam ograniczone pole do popisu przez leżenie, wobec tego idziemy na "gotowe" do babci. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 25.03.05, 09:05 cze dziewczyny!! jak ja wam zazdroszcze,u mnie dopiero 11 tydzień i płeć nie do określenia.mam już córkę-Juleczkę.a teraz?Czuję,że będzie córka(mam takie same objawy jak przy 1 ciąży)i bardzo się cieszę,natomiast mąż jest innego zdania.mówi,że z trzema babami nie wytrzyma i rząda chłopa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 25.03.05, 10:07 Synuś ma ok. 471 g. i doktor powiedzial ze maluszek jest troche mniejszy, niz to wynika z daty O.M ( a wszystko przez to, ze okres przed ciaza spoznial mi sie czesto i byl nieregularny-przez piguly, ktore odstawilam). Wyszedl mi termin na 28 lipca, czyli 11 dni roznicy - 22 t.c wedlug USG. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 25.03.05, 17:44 patri napisz ile zapłaciłaś za wizytę i usg.czy trzeba wcześniej się zapisywać?? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: DO PATRI24 25.03.05, 17:47 patri napisz ile zapłaciłaś za wizytę i usg?czy trzeba się wcześniej zapisywać?? Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 25.03.05, 17:54 Zajechalam na ul.Parkowa i umowilam sie na usg na miejscu. Mozna tez oczywiscie zadzwonic i umowic sie telefonicznie (nr jest w ksiazce telef.). Kobietka w rejestracji zapytala, kiedy chce miec usg i ustalila godzine. Ja powiedzialam ze chce miec badanie jak najszybciej, wiec wolny byl nastepny dzien. Najlepiej jest umowic sie do konkretnego lekarza, chociaz ja nie prosilam-a dyzur i tak mial dr Leśniewicz. Za usg placi sie 50 zl-przed samym badaniem w rejestracji, za wizyte chyba tak samo-wiec jest nie drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: do patri24 25.03.05, 18:18 czy można tylko umówić się na usg czy konieczna jest jeszcze wizyta?jak było u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostoku. 25.03.05, 19:05 Nie trzeba sie umawiac wczesniej na wizyte, ja umowilam sie tylko na badanie USG-tak jest na Parkowej. Wystarczy, ze chodzisz na wizyty do swojego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona332 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 11.04.05, 07:55 Witam i serdecznie pozdrawiam przyszłe mamy z Białegostoku i okolic. Mam do was pytanie. Może orjentujecie się, gdzie w Białymstoku mogę kupić wózek firmy Polak i ile może on kosztować? Jestem w 36 tc i sądzę że już czas kupić jakiś wózeczek dla dzidzi, a z tego co przeczytałam to Polak ciszy się dosyć dobrą opinią wśród mam. Są oczywiście o wiele lepsze i droższe wózki, ale nie stać mnie na taki za 3000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 29.03.05, 09:40 jak u was po świętach?? jak ja się cieszę,że mogłam zjeść to na co miałam ochotę i już mnie nie mdli.muszę się pochwalić,że już mi wyszedł brzuszek i jak mam obcisłe spodnie to widać.a u mnie dopiero 12 tydzień...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 29.03.05, 19:56 No to u mnie 8 tydzień i tak się właśnie zastanawiam, kiedy będzie u mnie widoczny brzuszek. Tak naprawdę to już mi się wydaje, że zaokrągliłam się Niestety jeszcze mdłości mnie męczą, mam nadzieję, że to niebawem się skończy. Oby tylko potem zbyt duży apetyt mnie nie dopadł. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 30.03.05, 16:13 Hej przyszłe białostockie mamuśki, gdzie jesteście? Nikt nic nie pisze. ja mam takie pytanko do Was: od którego miesiąca ciąży powinno zacząć się chodzić do szkoły rodzenia. Czy może któraś z Was chodzi albo chodziła do szkoły przy szpitalu na warszawskiej? Jak tam jest? Czy takie zajęcia dużo dają? A tak w ogóle to ile to kosztuje, a może jest bezpłatne? Zupełnie się w tym nie orientuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 30.03.05, 20:30 WITAJCIE U MNIE OKI.NIEDŁUGO IDĘ DO LEKARZA.ZOBACZYMY CO POWIE!MAM PROBLEM,CHODŹ DO PORODU MAM PÓŁ ROKU TO NIE WIEM GDZIE SIĘ ZACZEPIĆ.NA WARSZAWSKIE SZALEJE GRONKOWIEC A W PSK TO LEPIEJ NIE MÓWIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 30.03.05, 21:46 Witajcie! Wczoraj zapisalam się do Szkoły Rodzenia na Warszawskiej. Obie kobietki, które tam pracują, przyjeły mnie bardzo sympatycznie. Fajna jest tam atmosfera-po prostu jest przytulnie. Zajecia są oczywiście bezpłatne, na płatne szkoda by mi było kasy (trzeba ją przeznaczyc na wyprawkę, itp.) Zajęcia sa od pon. do czwartku w godz.: 8.30, 10.30, 14 i 16. Można sobie wybrać godzinę i dni w które sie bedzie chcialo chodzic-po prostu wtedy, gdy bedzie sie miało ochote i czas. Sa to ćwiczenia oddechowe i nie tylko - bez mężów. Cwiczenia z partnerami sa w czwartki i piątki o g.17.30. Jutro idę już na pierwsze zajęcia-nie mogę się już doczekać Natomiast na wykłady zapisana jestem pod koniec maja i początek czerwca. Na wykłady można przyjsc z mężem(partnerem). Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 31.03.05, 15:07 Dzięki Pati24 za wszystkie informacje. Fajnie, że to jest bezpłatne, bo ja również wolę przeznaczyć pieniążki na wyprawkę i urządzenie pokoiku dla dziecka. też myślałam, żeby właśnie na Warszawskiej się zapisać. A możesz mi wytłumaczyć gdzie to dokładnie jest? Gdzieś przy szpitalu może? I kiedy powinnam się zapisać, bo teraz jestem w końcówce 2 miesiąca ciąży. To chyba za wcześnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 DO ANET77! 31.03.05, 15:36 DO SZKOŁY RODZENIA ZAPISZ SIĘ OK. 6 MIESIĄCA CIĄŻY.SZKOŁA ZNAJDUJE SIĘ ZA HOTELEM GOŁĘBIEWSKIM(IDĄC W GÓRĘ WARSZAWSKIEJ).TRZEBA SKRĘCIĆ PRZY KSIĘGARNI ROLNICZEJ W LEWO.NAPEWNO ZNAJDZIESZ.JAK COŚ TO DO ZOBACZENIA!JA JESTEM W 3 MIESIĄCU. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 31.03.05, 15:48 src="lilypie.com/days/051015/1/21/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: Przyszłe mamy z Białegostku 01.04.05, 20:20 Dziewczyny, podciągam wątek, bo niedługo nie odnajdziemy go) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 04.04.05, 13:36 NAPISZĘ BO MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ!DZISIAJ BYŁAM U GINA NA BADANIU.KAZAŁ MI SIĘ POŁOŻYĆ NA KOZETKĘ I PODŁĄCZYŁ KTG I WIECIE CO SŁYSZAŁAM SERDUSZKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BARDZO CICHUTKO ALE BIŁO!!!! A U MNIE DOPIERO 13 TYDZIEŃ CIĄŻY....POZDRAWIAM I LECĘ SIĘ UMÓWIĆ NA USG NA PARKOWĄ DO LEŚNIEWICZA....PA PA A CO U WAS SŁYCHAĆ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mj77 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 04.04.05, 15:28 to teraz będziesz juz słuchać serduszko przy każdej wizycie u gina. pozdrawiam Marta (rozpoczęliśmy 18tc) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: Przyszłe mamy z Białegostku 04.04.05, 20:49 Obleciałam dziś chyba wszystkie sklepy obuwnicze i się załamałam.... Całe życie chodzę na dość wysokich obcasach, ale z moim brzuszkiem muszę znaleźć coś płaskiego... Chyba nie umiem wybierać w takich butach.... Skończyło się obolałymi nogami, jutro robię powtórkę z rozrywki. Patri, byłaś już na zajęciach w szkole rodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 04.04.05, 22:19 Hej kobietki! W czwatrek byłam na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia. Moje wrazenia sa jak najbardziej pozytywne Na cwiczenia chodza nawet dziewczyny, które rodzą juz w tym miesiacu (a nawet w tym tygodniu). Wydawało mi sie, ze ja chyba rodze z nich najpóżniej -bo mam najmniejszy brzuszek. Ale 6 miesiac to akurat dobry czas na początek cwiczonek w szkole rodzenia. Dobrze jest poćwiczyć-ja po takim ruchu mam o wiele lepsze samopoczucie-choć wcześniej nie narzekałam, bo jak narazie od początku ciąży - przechodzę ją bezproblemowo. Pozatym kobiety, ktore prowadzą zajęcia podają duzo cennych wskazówek dot. ciązy, rodzenia, połogu. Naprawde polecam tą szkołę rodzenia!!! Jutro ide na drugie zajęcia Fajowo- już nie mogę sie doczekać. Pozdrawiam Was serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 05.04.05, 14:42 lilypie.com/days/051015/0/0/1/+10/.png Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich do Gosi673 05.04.05, 20:05 Widzę, że masz problemy z wstawieniem suwaczka. Może moja podpowiedź Ci pomoże. Wpisz w sygnaturce: <a href="lilypie...czyli adres stronki do momentu np u mnie..+1">tu wstawiasz swój opis</a> Powinno działać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: do Gosi673 05.04.05, 20:08 to co jest na czerwono, to powinno być lilypie... Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: do Gosi673 05.04.05, 20:10 kurcze, znowu podświetliło, uwaga, jeszcze raz próbuję h t t p /lilypie.. może będzie ok, specjalnie zrobiłam spacje, żeby oszukać komputer, może się udało.. Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostoku. 05.04.05, 21:42 Witajcie!!! Ja bylam na zajeciach z taka młoda kobitka-nie pamietam jak sie nazywa. Zajecia prowadzi tez pani Teresa, ale do niej jeszcze nie trafilam. W kazdym badz razie slyszalam, ze obie tak samo sa sympatyczne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 06.04.05, 11:51 A JA PRZY PIERWSZYM DZIECKU CHODZIŁAM NA ZAJĘCIA DO PANI TERESKI I UWAŻAM ŻE JEST NAJLEPSZA.TERAZ MAM NADZIEJĘ ŻE TEŻ DO NIEJ TRAFIĘ.POZDRÓWKA Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: do gosia673 06.04.05, 21:59 Hej! Maglabys napisac w jakich godzinach w szkole rodzenia Cwiczenia prowadzi p.Teresa, bo ja chodze na 16 i wtedy zajecia sa z ta mloda babka. Nie wiem, moze to wychodzi losowo-na ktora sie trafi. W kazdym badz razie chcialabym dla porownania trafic na zajecia do p.Teresy. Z gory dzieki za odpowiedz. tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20500;42/st/20050717/k/b901/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
mama31 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 07.04.05, 13:37 Bardzo proszę o opinie na temat lekarzy z kliniki na Zamenhofa. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 09.04.05, 08:14 Oj, widzę, że nasz post daleko uciekł. Tak więc podtrzymuję temat. A tak w ogóle to jak się czujecie? U mnie zaczął się 3 miesiąc i czasami mam fatalne dni. Zwłaszcza wieczorami źle się czuję. Niby nic specjalnego nie robię a jestem jakaś zmęczona, mdłości, bóle głowy i ogólne złe samopoczucie. Zawsze tak mi na wieczór nachodzi. też tak macie albo miałyście? Jak sobie z tym radzić? Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 09.04.05, 11:32 Witajcie niebylo mnie przez kilka dni lezalam z moim dzieckiem w szpitalu mial operacje,istny koszmar jestem w 30tc tak sie wymeczylam ze na siedzacy oczy mi sie zamykaly.Niemoglam nawet wziasc synka na rece zeby go ponosic i uspokoic zaraz po wybudzeniu z narkozy,naszczescie potembylo juz tylko lepiej.Teraz jestesmy w domku i odpoczywamy wszyscy tylko malenstwo w brzuszku sie gniezdzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 09.04.05, 21:50 no właśnie wątek odchodzi w siną dal!!1serdecznie was pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 mała szyjka macicy 10.04.05, 08:43 Dziewczyny co może oznaczać mała szyjka macicy? Lekarka określiła moją szyjkę jako małą. Jakoś wtedy pod wpływem tych weszystkich emocji nie bardzo się zastanawiałam i nie zapytałam ją o to. Co to może dla mnie oznaczać? Czy to będzie miało znaczenie podczas porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 11.04.05, 17:39 Czesc dziewczyny jestem w 30tc i slyszalam ze w Białymstoku ma byc wprowadzone "Becikowe" Niestaralismy sie o dziecko dla pieniedzy ale jezeli ma wejsc taka ustawa to dlaczego mam z niej nieskorzystac.Wiec jezeli cos wiecie na ten temat to prosze napiszcie,od kiedy bedzie obowiazywac i jakie trzeba spelnic wymagania oczywiscie gdzie sie trzeba skierowac zeby ewentualnie zasiegnac informacj. Renata MAteuszek (05.11.2001r)Bobasek(21.06.2005r) Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 12.04.05, 07:59 Rene z tego co wiem, to Białystok zgłosił się do wypłaty becikowego ale zostało ono wstrzymane, tak jak i w innych miastach. Z tego co słyszałam to Białystok odwołał się od tej decyzji. Teraz właśnie na forum przeczytałam, że Warszawa będzie wypłacała becikowe, więc może coś w tej kwastii ruszyło i w końcu bedzie też wiadomo coś o Białymstoku. Wcześniej wiem, że miało być wypłacane od czerwca. A co do wymagań to chyba ich nie ma, po prostu musisz urodzić dziecko. Wcześniej jednorazowa wypłata becikowego miała wynosić 1 tys zł. Zobaczymy co z tego wyjdzie. ja mam nadzieję, że zanim urodzę (listopad) to już ta sprawa się rozwiąże i chciałabym się załapać. Wiadomo, że nie planuje się dziecka dla becikowego ale zawsze to jakieś pieniążki na wyprawkę już są. Odpowiedz Link Zgłoś
martas14 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 17.05.05, 11:53 Becikowe będzie wypłacane(jeśli będzie) tylko tym,u których dochód na członka rodziny nie przekroczy 2000zł (lub coś koło tego)! Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 WCZORAJ PORONIŁAM 13.04.05, 10:23 Dziewczyny wczoraj poroniłam, w 11 tygodniu ciąży. Teraz właśnie wróciłam ze szpitala. Jak to się stało? Wszystko było ok, nagle mocny krwotok i koniec. Nawet nic takiego nie zrobiłam,co mogłoby wywołać ten krwotok. A jak się czuję? Sama nie wiem. Chyba wolę o tym nie pisać. Dobrze, że zaraz przyjedzie do mnie siostra na parę dni, bo nie chcę być sama a mąz przywiózł mnie ze szpitala i musiał wracać do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mj77 Re: WCZORAJ PORONIŁAM 13.04.05, 11:36 niewiele o Tobie wiem, ale strasznie mi się zrobiło, jak spojrzałam na sam tytuł. Bardzo mi przykro, te życie jest durne, nie wiadomo skąd i dlaczego to wszystko się bierze. Słowa pocieszenia i tak nie mają teraz sensu, bo pewnie bardzo mocno cierpisz, ale pamiętaj, że nie jesteś sama. I trzymaj się ciepło. Będę o Tobie myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: WCZORAJ PORONIŁAM 13.04.05, 13:25 Trzymaj się ciepło, nie wiem co powiedzieć w takiej chwili........ Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: WCZORAJ PORONIŁAM 13.04.05, 13:48 Bardzo mi przykro anet77. Mi tez brakuje slów i nie potrafie sobie wyobrazic, co teraz czujesz... Trzymaj sie dzielnie i nie załamuj, choc na pewno jest ciezko. Za jakis czas znowu uda ci sie zajsc w ciąże i szczerze Ci tego zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
polcia7 Re: WCZORAJ PORONIŁAM 13.04.05, 15:11 Brak słów w tak smutnej chwili. Jestem myślą przy Tobie, bo rozumiem co przeżywasz. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: WCZORAJ PORONIŁAM 13.04.05, 15:30 kochana współczuję Ci z całego serca......trzymaj się ciepło i nie załamuj się!! Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: WCZORAJ PORONIŁAM 14.04.05, 10:01 Dziękuję dziewczyny za wszystko co napisałyście. Cieszę się, że nie pociaszacie mnie na siłę. Po tym co przeżyłam w szpitalu jakoś nie mogę słuchać pocieszeń. Wolę jak najmniej o tym mówić. Chociaż piać a mówić to chyba trochę inaczej. Jakoś łatwiej przychodzi. Dzięki za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
villem01 Re: WCZORAJ PORONIŁAM 28.04.05, 15:26 anet, poroniłam już dwa razy, bardzo Ci współczuję, bo wiem jak to jest W obu przypadkach w 13 tyg. A teraz znów jestem w ciąży w 9 tyg. i bardzo się boję. Wizytę u gin mam 12 maja. Zapisałam sie do dr Kurzątkowskiego na Warszawskiej. Kiedyś badał mnie na oddziale i byłam zachwycona jego podejściem do pacjentki (kulturalny i delikatny). Zobaczymy jak to bedzie przy prowadzeniu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 15.04.05, 20:23 Serdecznie pozdrawiam wszystkie dziewczyny w szczególności 'anet77' !!! No i oczowiście podtrzymuje wątek, bo prawie zginą w tłumie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: Przyszłe mamy z Białegostku 15.04.05, 22:09 Jak czujecie się przyszłe mamusie? Wczoraj byłam u lekarza, wszystko ok, posłuchaliśmy serducha naszego chłopaczka. Choć dopiero zaczynam 6 m-c, to jakoś już mi ciężko, brzunio spore, synuś szaleje ). Wybieram się powoli do szkoły rodzenia, ale jakoś przybrać się nie mogę, żeby zadzwonić. A co u Was? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 15.04.05, 23:10 Cześć dziewczyny! Magda - radze Ci odrazu pojechac do szkoły rodzenia i tam dokładnie Ci powiedzą - co i jak, bo przez telefon za wiele sie nie dowiesz- tak było w moim przypadku. Przez telefon dowiedziałam sie tylko kiedy najlepiej jest sie zapisać (24-26 t.c), a resztę powiedza na miejscu Jutro jade z mężem po łóżeczko i materacyk dla synusia (do Fartlandii). Zdecydowaliśmy sie na firmę Klupś, ale jeszcze nie jesteśmy pewni, jaki model wybrac. Zastanawiam sie czy lepiej z szuflada, czy bez. Pod uwage bralismy rowniez łóżeczko na biegunach. Co do materacyka, slyszalam ze najlepszy jest kokosowo-piankowy lub kokosowo-gryczany. Juz nie moge doczekac sie zakupów (tak bardzo lubie kupowac rzeczy dla maluszka), ciekawe tylko, ile to bedzie kosztowac... Dobranoc mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: Przyszłe mamy z Białegostku 16.04.05, 00:07 Hej Pati, chyba rzeczywiście przejadę się do szkoły rodzenia, zaczęłam 23 tydz, więc juz można spokojnie się wybierać. Może zacznę od maja. A powiedz mi, czy trzeba wcześniej się zapisywać, czy jeśli zajadę, to powiedzmy od następnęgo tyg. będę mogła przyjść na zajęcia " z marszu". Nie pamiętam dokładnie jak to było w pierwszej ciąży, minęło już prawie 5 lat . A co do łóżeczka, ja miałam przy córci bez szuflady, teraz będzie te samo, tylko materacyk kupimy nowy. A zdecydowałam się na takie bez szuflady, żeby można było zawsze dokładnie pod nim odkurzyć i wytrzeć podłogę, starałam się aby w pokoiku, gdzie była mała unikać "łapaczy kurzu", a w przypadku łóżeczka z szufladą musiałabym przeciskać się między szczebelkami żeby tam sprzątnąć. Pozatym nie pamiętam dokładnie jak wygląda to łóżeczko kiedy jest ustawione na najwyższym poziomie, czy aby przypadkiem nie ujawnia całej zawartości szuflady. Jeśli nie zależy Ci specjalnie na dodatkowej szufladzie, to może zastanów się nad tym bez. A materacyk miałam gryczany, super się sprawdził. Zyczę miłych zakupów. (Radzę też zajrzeć do hurtowni visa'vi Fartlandii, tam choć wybór mniejszy ceny na pewno będą niższe.) Daj znać jak zakupy się udały. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 16.04.05, 12:18 HEJ DZIEWCZYNY!JA PÓKI CO NIE WYBIERAM SIĘ NA ZAKUPY.JEST TROCHĘ ZA WCZEŚNIE,A POZA TYM ZA WIELE NIE MAM DO KUPOWANIA.JEDYNY "POWAŻNY" WYDATEK TO MATERACYK,BO RESZTE MAM PO JULCE.MAM TYLKO NADZIEJĘ,ŻE URODZI SIĘ DZIEWCZYNKA...INACZEJ SUKIENKI LETNIE I KOLOROWE BLUZECZKI PÓJDĄ NA DNO SZAFY.W KAŻDYM BĄDŹ RAZIE POZDRAWIAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 16.04.05, 14:10 dziewczyny a co będzie jak urodzimy dzidzie?czy dalej będziemy utrzymywać kontakt?i na którym forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 16.04.05, 20:11 Hejka!!! Jestem juz po zakupach dla dzidzi. Wreszcie kupilismy łóżeczko i materacyk ( w Fartlandii; w hurtowni Baby nie bylo w ogole wyboru). Skorzystalam z rady Magdy i kupiłam łóżeczko bez szuflady. Wybrałam model Radek VII z firmy Klupś o kolorze słomka. www.bobasmarket.pl/pages/product.php?PHPSESSID=d3b6fc70c2585a8395ee5c36cb0ccafc&product=lozeczka&page=2&item=1&menu=l ozeczka Materacyk kupiliśmy gryczano-kokosowy. Ubranka dla synka wybieram juz od paru dobrych tygodni. Zawsze gdy jestem w sklepach z artykułami dla maluszków - kusi mnie, aby cos kupic. Caly czas tlumacze sobie, ze jak bede powoli kupywala wyprawke, to póżniej bede miala mniej kosztow i nie bede musiala kupywac wszystkiego naraz. Na końcu zostawie kupno wózeczka. Mój mąż mówi, ze oszalalam na punkcie zakupów A jak tam u Was z wyprawką? Pewnie część z Was ma rzeczy po swoich starszych dzieciaczkach. Mam jeszcze jedno pytanko-zdecydowalyscie sie moze na szpital, w którym bedziecie rodziły? Bo ja wybrałam na Warszawskiej. Zycze miłego weekendu!!! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 16.04.05, 20:16 Kurcze link mi sie żle wkleił calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=148_151&products_id=1824 teraz powinno byc dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: Przyszłe mamy z Białegostku 16.04.05, 21:25 Hej dziewczyny! Fajnie Pati, że kupno łóżeczka masz już za sobą, widziałam na stronce, którą podałaś,fajnackie, 5 lat temu takich chyba nie było, chodzi mi o te ozdoby na szczytku. Ja rzeczywiście sporo rzeczy będę miała po swojej panience, trochę też dostanę chłopięcych ciuszków, bo swoje muszę przebrać i poodkładać wszystkie sukieneczki - teraz będzie facet! Jeśli chodzi o większość akcesorii typu łóżeczko, wanienka, fotelik samoch. - to sporo tym razem zaoszczędzimy, bo będą te po Julce. Nie wiem dokładnie co z wózkiem, bo po Julce swój pożyczałam i nie pamiętam dokładnie w jakim jest stanie, ale niedługo się okaże, bo wybieram się do teściów na strych) gdzie większość tych skarbów jest pochowana. Gosiu, widzę, że Twoja córcia też ma na imię Julka, a w jakim jest wieku? Moja we wrześniu skończy 5 lat. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich odnośnie szpitala 16.04.05, 21:29 Ja będę zapewne rodziła w PSK, bo chodzę do lekarza z PSK. Julę też tam urodziłam. Wiem, że porodówka tam ma opinię "rzeźni", ale coż, jaki będziemy miały poród to Bóg jeden wie. A co do Warszawskiej, to nie ma tam przypadkiem gronkowca? Nie chcę straszyć, tylko tak słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mj77 Re: odnośnie szpitala 17.04.05, 17:11 Też słyszałam o gronkowcu na warszawskiej, a ostatnio gronkowiec "dopadł" żone kolegi, która rodziła w PSK. Zarazili ją przy cesarce. Teraz cholernie źle goi sie rana, cały czas sie jątrzy i biedaczka dalej leży. Na pewno będzie miała okropną bliznę Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: odnośnie szpitala 17.04.05, 19:50 Gronkowca podobno można w każdym szpitalu złapać ale tylko warszawska słynie z tego. też się tego bałam ale chodziłam i dalej będę chodziła do lekarza na warszawską i tam będę rodzić jak coś. Podobno mają lepszy sprzęt do ratowania noworodków i w ogóle. W dodatku teraz po remoncie szpital na warszawskiej wygląda świetnie, lekarzy też już tam trochę znam, bo 2 razy leżałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: odnośnie szpitala 17.04.05, 20:06 cześć!moja julka ma 1.5 roku.a co u ciebie anet77? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: odnośnie szpitala 17.04.05, 20:09 tak na prawdę wszędzie jest gronkowiec...w prywatnych klinikach też.ja mam nadzieję że się wcisnę na warszawską bo psk to podobno "rzeźnia".pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: Przyszłe mamy z Białegostku 18.04.05, 23:13 Kurcze, wątek nam przenieśli na " w oczekiwaniu", a co się naszukałam na "ciąża i poród"..... Mam nadzieję, że też tu zaglądacie. A co do szpitali, to macie rację, gronkowca można złapać wszędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: Przyszłe mamy z Białegostku 20.04.05, 13:10 Podciągam wątek, i mam nadzieję, że tu zajżycie Odpowiedz Link Zgłoś
monia0011 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 20.04.05, 23:32 Wiatm białostoczanki!!!Jestem mieszkanką Białegostoku oraz przyszłą mamuśką!! Jestem w 29tc moją ciąże prowadzi Kukuła-Bukaraba.Termin mam na 4lipca-i urodzę chłopca to już pewne!!Chodzę do szkoły rodzenia na Warszawską i bardzo ją polecam dziewczyny naprawdę warto tam iśc.Wraz z zbliżającym się terminem zastanawiam się gdzie rodzić??Od początku ciąży wiedziałam że bedę rodzić na Warszawskiej,niestety miesiąc temu się to zmianiło- tam są bakterie i to nie tylko gromkowca,a znacznie grożniejsze-tam 1,5 miesiąca temu zarazili synka mojej koleżanki oraz ją samą,chłopca ledwo odratowano.Także zostaje mi Arciszewski lub na Zamenhoffa.Ceny są takie same 800zł poród naturalny 1400zł cesarskie cięcie.Pozdrawiam i cieszę się,że znalazłam ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
monia0011 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 20.04.05, 23:37 Amoże jednak na warszawskiej nie ma aż tyle tej bakteri,przeciez tyle kobiet tam rodzi i jakoś ich dzieci nie sa chore.Może synek mojej koleżanki wcześniej zaraził się bakterią tz w łonie matki.Sama już nie wiem co robić... Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 21.04.05, 08:34 Hej wszystkim! Moja koleżanka rodziła na Warszawskiej prawie 2 miesiące temu i wszystko jest w porządku z nią i jej córeczką. Mojej mamy znajomej corka również tam rodziła i bardzo chwali ten szpital. Obie mówiły, że jest zupełnie inaczej, jak sprzed kilku lat. Także nie wiem, jak to jest z tym gronkowcem - czy nadal jest.... Ponoć w prywatnych klinikach równiez można sie zarazić jakimś świństwem Ja już zdecydowałam sie rodzić na Warszawskiej i chyba zdania nie zmienie. monia0011- a w jakie dni chodzisz do szkoły rodzenia? bo ja tez tam uczeszczam od 3 tyg. Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieje, ze dziewczyny zauwaza nasz wątek i bedziemy "go" kontynuowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mama31 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 21.04.05, 11:21 Moje dwie koleżanki ostatnio rodziły na Warszawskiej i o zgrozo! ich dziciaczki walczą z gronkowcem. Watpię, żeby był to zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 21.04.05, 12:58 witam kochane koleżanki!! w końcu was odnalazłam....jestem załamana tym gronkowcem.nie wiem co mam robić rodzę za 6 miesięcy ale cały czas o tym myślę.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
monia0011 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 21.04.05, 21:26 Do szkoły chodzę od 2 tygodni.W tym tygodniu byłam w środę na 14 i dziś (czwartek) na 10:30. Odpowiedz Link Zgłoś
mj77 do moni 0011 21.04.05, 10:31 i ja chodzę do Bukraby, możliwe, że czasem w poczekalni się natknęłyśmy na siebie fajna skrupulatna babka, tylko ma jedną wadę: spóźnia się Odpowiedz Link Zgłoś
monia0011 Re: do moni 0011 21.04.05, 21:29 Tak lekarka jest ok,tylko te kolejki do niej noi właśnie jej spóżnialstwo,ale coś za coś...Dziś u niej byłam tz pocałowała klamke bo dziś i jutro gabinet nieczynny. Pozdrowienia Tak w ogóle dziewczyny gdzie rodzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
78mala Trzymajcie sie mamusie :) 24.04.05, 20:55 Ja co prawda nie jestem w ciązy ale mam wspaniałego 8 miesiecznego syneczka Rodziłam na Zamenhoffa Do lekarza chodzilam na radzyminska Pozdrawiam Was mocno Ania i Kacperek Odpowiedz Link Zgłoś
mama-marty1 Do 78mala:) 27.04.05, 10:20 Cześć,ja również nie jestem już w ciąży i mam 7 miesieczną córcię.Również chodziłam na radzymińską do Ostapiuka,a rodziłam w gigancie Pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23047742 www.tickercentral.com/view/2wwc/2 Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 25.04.05, 15:18 dziewczyny nic się nie odzywacie...szkoda,że przenieśli nasz wątek na to forum.jakoś mi tu nie swojo...strasznie mi urósł brzuch,a to dopiero 4 miesiąc- co będzie dalej??????????????strach myśleć.na szczęście garderoba zmieniona całkowicie na stroje ciążowe,a trochę ich mam.w piątek idę do gina...jak ja go nie lubię...pozdrówka,trzymajcie się cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 26.04.05, 11:24 Hej dzięwczęta. Co prawda nie jestem mieszkanką Białegostoku juz od 4 lat, ale dopisuję się do wątku, ponieważ synka rodziłam w Białymstoku na Parkowej (dzis ma 5,5 roku)i teraz jestem w drugiej ciąży (10 tydzień) i też ją prowadzę na Parkowej, również u dr Mrugacza. Poród na Parkowej wspominam bardzo dobrze (naturalny), synka tam zaczęłam karmic piersią i karmiłam przez rok czasu (fakt - sama wszystkiego się uczyłam eksperymentując,ale po około miesiącu wyszliśmy z synkiem na prostą). Bałabym się rodzic na Warszawskiej i w PSK. Ciążę miałam niepowikłaną, więc zdecydowałam się na ludzkie warunki. Poród naturalny teraz na Parkowej kosztuje 800 zł a cc 1400 zł. Może któraś z Was wie ile kosztuje poród u Arciszewskiego na Zamenhoffa?? Ile się leży po porodzie naturalnym ile po cc? Bo na Parkowej po naturlanym porodzie wypisują na drugą dobę, a po cc na trzecią. Acha i rzeczywiście jeśli chodzi o usg to serdecznie polecam dr Leśniewicza. naprawdę jest dobrym fachowcem. Trzymajcie się ciepło. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
monia0011 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 26.04.05, 17:19 U Arciszewskiego poród naturalny i cc kosztuje tyle samo i tyle samo się leży po porodzie co na Parkowej.Ja również raczej zdecyduję się na Parkową,bardzo dużo pozytywnych opinii o tej klinice słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
78mala Re: Przyszłe mamy z Białegostku 26.04.05, 17:42 to nie prawda ze u Arciszewskiego cc i naturalny kosztuje tyle samo cc kosztowalo 8 miesiecy temu 1500 naturalny 800 po cc wychodzi sie 4 dnia (ja tak miala) po naturalnym po 2 dniach pozdrawiamy ania i Kacperek na kolankach Odpowiedz Link Zgłoś
monia0011 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 28.04.05, 10:28 Chodzi o to że porody u Arciszewskiego i na Parkowej są w takiej samej cenie,Trzeba uwaznie czytać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-marty1 Polecam poród rodzinny:) 28.04.05, 12:40 Swoją córeczkę Martuśke urodziłam w PSK i rodziłam razem z mężem.To było we wrzeeśniu.Na sali po porodzie było 6 kobiet i tylko ja chwaliłam personel :p. I tylko ja rodziłam z mężem.Być może trafiłam akurat na taką położną,choć wątpię w to.Było naprawde dobrze,Wszyscy mili i pomocni,uśmiechnięci.I nic nie płaciłam nikomu.Warunki sanitarne na sali eko były naprawde ok,byłam mile zaskoczona .Wydaje mi się,że to mąż tak działał na personel szpitala i następnego dzidziusia też chcę urodzić w PSK i tylko z mężem nie sama.Pozdrawiam wszystkie mamy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23047742 Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 28.04.05, 14:05 Hej dziewczyny! Co u Was słychać? Wczoraj sie dowiedzialam w szkole rodzenia, ze w maju ma byc remont na porodowce w szpitalu na ul.Warszawskiej. Podobno cala porodówke zamieniaja na eko i juz nie trzeba bedzie sie martwic o to czy bedziemy mialy porod rodzinny (bo kazda kobieta bedzie mogla rodzic z partnerem, no i moze nie bedzie juz tak obskurnie) Jestem zdecydowana na 100% rodzic na Warszawskiej. Pozdrawiam Was brzuchatki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: do patri24 28.04.05, 14:12 kochana zeby to była prawda bo boję się ze jak mi przyjdzie rodzić to nie "dostanę" się na eko(ze względu na tabuny rodzących).już sama nie wiem co mam myśleć...a nie boisz się gronkowca? Odpowiedz Link Zgłoś
polcia7 Re: Przyszłe mamy z Białegostku 28.04.05, 14:22 Hej Dziewczyny! Miła to wiadomość o remoncie na porodówce. Ciekawe kiedy skończą (hihi, jeszcze nie zaczęli). Ale fajnie by było tak do lipca.... Polcia i 28 tyg.Bubuś Odpowiedz Link Zgłoś