Dodaj do ulubionych

Łożysko przodujące

28.07.05, 14:27
Na ostatniej wizycie dowiedziałam sie ze mam lozysko przodujace (jak
narazie).Jestem w 20 tyg i lekarz twierdzi ze to sie jeszcze moze zmienic a
jak nie to niestety ciecie!Macie moze podobny problem?Przyznam szczerze ze
troszke mnie to martwicrying(
Obserwuj wątek
    • adzia18 Re: Łożysko przodujące 28.07.05, 15:27
      Ja o łożysku przodującym dowiedziałam się w 15 tc , bo niestety miałam beżowe a
      potem brazowe upławy i dostałam progesteron w zastrzyku i musiałam 2 tygodnie
      leżeć.Potem okazało się , że jest już lepiej,wróciłam do pracy. Po przytulanku
      z mężem zaczęłaam lkrwawić i trafiłam na 5 dni do szpitala.Tam doiedziałam
      się , że łożysko nachodzi na ujście wewnętrzne.Wszystko jak do tej pory jest
      dobrze.Trzeba się tylko oszczędzać bardziej, choć ja powiem szczerze, że
      normalnie funkcjonuję, a jestem już w 38tc. W poniedziałek dowiem się ,czy
      łożysko jeszcze jest w dole-jeśli tak, to będzie to wskazaniem do cc,czego bym
      sobie zyczyła.
    • kozaczek25 Re: Łożysko przodujące 28.07.05, 16:26
      Ja nie mam zadnych uplawow,ani krwawien.Mam nadzieje ze to dobry objaw smile)
      Dzieki za wsparcie!
    • mokopi Re: Łożysko przodujące 30.07.05, 22:14
      Twój lekarz ma rację. U mnie USG wykazało łożysko przodujące w 17 tyg. Z tego powodu chodzę do lekarza co 3 tyg (mam zwolnienie lekarskie). W 23 tyg okazało się że łożysko przesunęło się. Obecnie jest 2 cm od ujścia (a nachodziło na ujście). Mój lekarz mówi, że łożysko może się przesunąć nawet pod koniec ciąży.
      Do tej pory nie miałam żadnych krwawień. Zażywa tylko Magnez z wit B6.

Bądź dobrej myśli. Niestety pozostało tylko czekanie i oszczędzanie się. Pozdrowienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka