bet4 30.07.05, 21:36 Jutro zaczynam 6tc.Nieoficjalny termin to 1.IV.2006r.Może jest ktoś z terminem na kwiecień. Dziewczyny odezwijcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunia64 Re: KWIECIEŃ 2006 31.07.05, 02:41 Witaj w klubie. Obawiam się, że musisz troszkę poczekac, a niedługo dobija do ciebie tłumy. Ja o ciazy dopiero dowiedziałam sie będąc w 6 tyg. Teraz jestem w 25- powodzenia! Od 17 tc wiem, że będzie dziewczynka, zadne zachcianki mi sie nie sprwdziały- wszystko wskazywało na chłopca, dlatego nie wierzę w te bzdury, to tylko dobra zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: KWIECIEŃ 2006 31.07.05, 10:15 Ja jestem na marcoweczkach ale cos czuje ze jednak termin bedzie na kwiecien !! wedlog OM wychodzi mi 30 marzec hhmmm Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 31.07.05, 14:44 Ja mam na 5 kwietnia Nie zauwazylam, ze tez zalozylas watek "kwiecien 2006" Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa femma 31.07.05, 14:54 to jednak ci sie udalo!!! strasznie sie ciesze i cie sciskam. gdzie moge znalezc Twoją historie, oczekiwanie na @, test ciazowy itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: femma 31.07.05, 18:11 dzieki Na watku Bet "starania w lipcu". Tescik byl Bobo Test (plytkowy).Polecam testy owu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawniczkatoja Re: KWIECIEŃ 2006 07.01.06, 19:43 cześć ja mam termin na 4 kwietnia czy ktos jeszcze z Warszawy? jaki szpital wybrałyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
szymka1 Re: KWIECIEŃ 2006 31.07.05, 16:26 Cześć dziewczyny ja mam termin na 2 kwietnia 2006,ale urodziny mam 31 marca może zrobie sobie niespodzianke pozdrawiam was gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
ugryzek Re: KWIECIEŃ 2006 20.11.05, 02:11 pozdrawiam! ja mam termin 10 kwietnia a urodziny 13-ego wszystko się może zdażyć... Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 01.08.05, 09:11 jak tam samopoczucie. Mnie po wczorajszej wariacji opadaja powoli emocje. I tak sobie mysle, ze ciaza to juz fakt, ze nie ma odwrotu i klamka zapadla. Oczywiscie bardzo sie ciesze i jestem szscesliwa. moj chlopak mowi do mnie "wy" Odpowiedz Link Zgłoś
miii Re: KWIECIEŃ 2006 01.08.05, 16:52 witam przyszłe mamusie. dołączam do forum. jestem w czwartym tyg. terminy mi wychodzą rózne w zależnosci od tego jaka przyjmę opcję ilosci dni cyklu. miałam ostatnio nieregularnie więc samam nie wiem a u gin jeszcze nie byłam. termin się waha od 26.03 do 6.04. to chyba dobre forum wybrałam?. czy wy też jesteście wsciekłe? bo mnie nosi. wszystko mnie drazni oprócz maleństwa oczywiscie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 01.08.05, 17:00 ja jeszcze do konca nie moge uwierzyc, ze to juz. Caly czas wydaje mi sie, ze to sen. Odpowiedz Link Zgłoś
miii Re: KWIECIEŃ 2006 01.08.05, 17:02 ja właściwie też jeszcze nie wieze. bo nie mam zadnych objawów. tzn głodna jestem ciagle ale poza tym nic. to tak trochę trudno sobie uświadomic, że coś sięd zieje skoro nic się nie dzieje. a wściekła to sobie mogę być. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 01.08.05, 17:15 ja jestem niby glodna ale tak naprawde to apetytu nie mam. mam ochote tylko na ogorki i grzybki marynowane. Odpowiedz Link Zgłoś
bet4 Re: KWIECIEŃ 2006 01.08.05, 18:13 Feema witaj. Bardzo ale to bardzo się cieszę z twojego szczęścia.Czuję się super, troszeczkę mnie nudzi i brak apetytu (ani kwaśne mnie nie zadowala ,ani słodkie).Smakuje mi natomiast mleczko, chociaż nie byłam jego zwolennikiem. U mnie w rodzinie wielka radość.Syn (13 lat) głaszcze mnie po brzuchu i dopytuje się jak teraz wygląda maleństwo (tak każdego dnia).A odrzuciło mnie od kawy, chociaż piłam 2 dziennie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 01.08.05, 23:23 Bet, ja tez sie bardzo ciesze z Twojej fasolki Do gina wybiore sie pod koniec sierpnia . Zreszta teraz to i tak nic nie widac (w srode bedzie 5 tydzien liczac od ostatniej miesiaczki) Odpowiedz Link Zgłoś
miii Re: KWIECIEŃ 2006 02.08.05, 07:57 ja idę dopiero za dwa tygodnie bo mój wraca dopiero z urlopu. moze bym iposzła już, ale tak właściwie po co. pewnie nie widać, a i tak by chyba nic ie poradził. no tylko badania by kazał zrobic. krew itp. ale to chyba można jeszcze poczekac? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 02.08.05, 20:27 No ,dziewczyny, zapuscilyscie sie z pisaniem Przeciez watek nam umrze Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 02.08.05, 22:08 Tygodnie ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. To wiem. Okolo 6 tygodnia bije juz serce. No i moje pytanie: jest to 6 tydzien od om czy od zaplodnienia? Pytam, bo nie wiem kiedy isc do lekarza ,a na wizycie chcialabym zobaczyc juz bijace serduszko. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: KWIECIEŃ 2006 02.08.05, 22:49 hej podczytuję wasz wątek dziewczyny Feema, po pierwsze gratuluję ! serduszko zaczyna bić już 3 tygodnie po zapłodnieniu. Czytałam dziś wypowiedz jednej dziewczyny, która była na USG 3 tyg. po zapłodnieniu i można było dostrzec tylko pęcherzyk, a tydzień później (4 tyg. po owu) było już wyraźne echo serca tak czy inaczej, to już niedługo... powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
etka30 Re: KWIECIEŃ 2006 02.08.05, 23:10 chyba tak niesmialo moge sie tez dopisac, dzis mija 3 tydzien od zaplodnienia i dzis na usg widzialam pecherzyk, nie taki znowu maly bo 12,3 mm ... i tyle teraz czekam dalej na serduszko- wybralam sie tak szybko do gina bo poprzednia ciaza ulokowala sie nie tam gdzie trzeba...na razie oprocz bolacych piersi nic mi wiecej nie dolega, pozdrawiam wszystkie kwietniowki - ale super Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: KWIECIEŃ 2006 02.08.05, 23:24 Etko, ja nie kwietniówka, ale serdecznie Ci gratuluję po raz drugi Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 07:33 etka, ja tez jestem prawie 3 tyg po zaplodnieniu Kiedy masz termin? Misia, dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
agnes79 Udało się :-))) 03.08.05, 08:34 Dziewczyny zrobiłam dzisiaj test,i w ciągu 10 sekund wyszły II grube krechy,ale się cieszę )))Pozdrawiam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: Udało się :-))) 03.08.05, 09:54 No to witamy w gronie ciezarowek Fajne uczucie, kiedy tescik tak szybko wychodzi, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
etka30 Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 10:27 hejka, jeszcze nie liczylismy z panem doktorem, ale pewnie cos w okolicach 2 badz 7 kwietnia ... najpierw musze zobaczyc serduszko... a u Ciebie co slychac, cos Ci dokucza ?? ja to tylko mocno senna jestem... milego dnia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
agnes79 Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 10:54 Od poniedziałku,to strasznie wcinam ogórki korniszone i popijam wodą z ogórków. Po prostu szok )) Piersi mnie całe bolą, a najbardziej sutki,są gorące i twarde przy dodykaniu.A tak wszytsko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 12:13 mniam, mniam, ogoreczki Wczoraj zobaczylam w sklepie beczke z nimi i od razu mi slina poleciala Odpowiedz Link Zgłoś
robbea1 Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 12:22 Hej moje nieśmiałe wyliczenia wskazują że termin ewentualnego porodu byłby pomiędzu 2 a 8 kwietnia. Jesteem teraz w 7 tygodniu od @ a mniej więcej w 4 tygodniu od zapłodnienia. Z objawów oprócz bolesnych piersi, senności a od wczoraj dość silnych mdłości nic więcej nie zanotowałam. Aha czasem jeszcze jajniki zabolą. Jutro idę na USG - oby wszystko było ok.... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_kz Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 18:34 Hej moje wyliczenia rowniez wskazuja na te date co Tobie i podobne mam objawy tylko oprocz tych mdlosci Pozdrowienia dla wszystkich dziewczynek z forum. Mam do was ogromna prosbe czy moze ktoras jest z warszawy? Ktorego ginekologa przyjmujacego panstwowo moglybyscie mi polecic na prowadzacego ciaze. Niestety na prywatnego nie chcialabym wydawac tyle pieniedzy a od niedawna mieszkam w warszawie i nie mam sie kogo poradzic. Prosze pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 18:42 Gosiu, ja wprawdzie jestem z Warszawy, ale w kwestii lekarza państwowego ci nie pomogę. Po moich przejściach majowych, kiedy to pan doktor potraktował mnie jak panikarę (dzień później poroniłam) i całą wizytę odbębnił w 5 minut, powiedziałam sobie, że chrzanię taką służbę zdrowia i nie mam zamiaru się z nimi użerać. Wykupiłam na rok abonament w prywatnej przychodni i zamierzam go dobrze wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_kz Re: KWIECIEŃ 2006 04.08.05, 09:43 Dzieki yskyerka ciekawa jestem ile kosztuje taki roczny abonament w przechodni prywatnej i czy wszystko jest na miejscu (wiesz wszystkie badania lacznie z USG)no i w ktorej przechodni wykupilas? A przyjmuje tam moze jakas pani ginekolog? Na kiedy masz termin? bylas juz na pierwszej wizycie? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 17:29 Gosiu, ja wykupiłam abonament w Damianie - 200 zł za miesiąc, trzeba zapłacić za pół roku z góry, a umowę podpisujesz na rok. Można od połowy miesiąca. Szczegóły na stronie www.damian.pl, tam też jest lista wszytkich lekarzy, w tym ginekologów, łącznie z godzinami przyjmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 12:12 ja cos nie mam apetytu- tylko na warzywka mam Poza tym nie moge spac i jestem taka snieta. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ja Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 18:01 Hej, mnie także bola piersi. początkowo myślałam, że zbliża się miesiączka, ale cichutka nadzieja była... W sobotę zrobiłam test... A w czwartek idę do mojej ginekolog i... nie wiem czego się spodziewać. Może mi powiecie? Ostatnia miesiączka 25.06, ale cykle dość długie -36 dni... Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 19:58 mama-ja teoretycznie masz termin na 2 kwietnia, ale poniewaz dlugie cykle moze wypasc okolo 10 kwietnia, pierwsze usg , tzn termin porodu z pierwszego usg jest najbardziej miarodajny ja mialam ostatnia m 28 czerwca, a dzis bylam u lekarki potwierdzila wczesna ciaze, chyba za 2 tygodnie pojde na usg Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ja Re: KWIECIEŃ 2006 09.08.05, 18:06 Dzięki wielkie, czyli ja pewnie na pierwsze USG tez będę musiała troszkę poczekać Ale jak poznam termin, dam znać. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
pascalle Niesmialo... 03.08.05, 11:58 Hej dziewczyny, ja z wielka niesmialoscia i niepewnoscia... W terminie spodziewnej miesiaczki wyszla blada kreska. Dzisiaj (31dc) jeszcze bledsza... Nie wiem co o tym myslec, pozostaje czekac. Bardzo chcialabym dolaczyc do kwietniowych przyszlych Mam! Odpowiedz Link Zgłoś
miii Re: Niesmialo... 03.08.05, 12:07 nawet jeśli kreska jest blada ale jest w ogóle no to jest co gratulować! pozdrawiam i się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 12:04 Z pewną taką mieśmiałością... W piątek idę do lekarza, żeby potwierdził, ale dwie kreseczki są. I to w cyklu, który spisałam na straty! Jeśli wszystko będzie dobrze, to zanosi się na początek kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja beda Baranki 03.08.05, 12:16 ja tez na poczatku kwietnia wiec bedzie Baran. Drugi w rodzinie juz. Odpowiedz Link Zgłoś
aynne Re: KWIECIEŃ 2006 03.08.05, 21:45 Witam... i ja dołaczam dziś do wątku. Dzisiaj zobaczyłam na teściuku 2 kreseczki - mam nadzieje,że ciaza się utrzyma, czekałam na nią prawie 2 lata! Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 04.08.05, 07:00 gratulacje Dziewczyny, czy Wy tez niue mozecie spac? Ja budze sie punkt 7, niezaleznie od tego, o ktorej sie polozylam. A klade sie okoolo 12, 1. Odpowiedz Link Zgłoś
agajak2003 do feemy 04.08.05, 08:49 Gratulacje! Bardzo się cieszę, że Tobie też się udało. Jak się czujesz? Masz już jakieś objawy ciaży? Mnie non stop mdli. Mam nadzieję, że to się niedługo skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: do feemy 04.08.05, 09:22 Fajnie, ze coraz wiecje znajomych na tym watku Czuje sie calkiem, caliem, tylko dzisiaj rano o maly wlos bym zwymiotowala. Ale ogolnie mdlosci nie mam tylko wrazliwosc na zapachy i brak apetytu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja0607 Re: KWIECIEŃ 2006 04.08.05, 08:10 Witam Panie! Mi też wychodzi 1.IV!!! Cieszę się niezmiernie ale i troszkę boję - to moja pierwsza ciąża. Ale na pewno wszystko będzie ok!!! W przyszłym tygodniu wybieram się do lekarza, trzymajcie kciuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bet4 Re: KWIECIEŃ 2006 04.08.05, 09:12 Witajcie.Gratuluję wszystkim fasoleczkom, którym nie gratulowałam.Dwa dni się nie pokazywałam, bo znowu ta praca. Jak już pójdę na 12 godzin to po powrocie nic mi się nie chce, a najgorsze są noce. Teraz już o 22:00 chce mi się spać (a jak tu spać w pracy).Wczoraj jeździłam na rowerku w domu 20 minut ( przed ciążą co 2-gi dzień 30km ) i spacer szybkim tempem ok.6km w 2 godziny.Czułam się super.A jaki rodzaj sportu uprawiacie teraz w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 04.08.05, 09:24 ja dalej bede plywac, spacerki tez uskuteczniam. Moze jeszcze rower ale nie wiem czy to dobry pomysl, musze zapytac lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
bet4 Re: KWIECIEŃ 2006 04.08.05, 09:28 Rower oczywiście z małym obciążeniem. Ja nie bardzo toleruję baseny, mam uczulenie na chlor i od razu grzybek i te sprawy mi się przypałęta. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 04.08.05, 09:46 w Niemczech baseny nie sa chlorowane tylko jodowane albo tlenowane wiec woda czysciutka i pachnaca. Sa tez takie prysznice do stop przeciwgrzybiczne. Do plywania zakladam tampon. Zreszta zapytam lekarza. Mam nadzieje, ze bede mogla plywac ,bo to uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bet4 Re: KWIECIEŃ 2006 04.08.05, 09:54 Ale masz fajnie.W mojej miejscowości sam chlor w basenie,aż brzydko pachnie.Grzybica dopada mnie w okolicach intymnych,świąd i peczenie i nawet tampon nie pomaga.Ale dobrze,że mam nogi i mogę spacerować.Maluszkowi więcej tlenu i może wyrośnie na sportowca (mam już jednego w domu, chociaż w poprzedniej ciąży byłam trochę leniwa). Chyba teraz przeżywam to wszystko dojrzalej? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 04.08.05, 10:38 na pewno dojrzalej, przeciez masz (o ile sie nie myle) 13 letniego syna. A ile masz lat? Ja mam 28 i to moja pierwsza ciaza Odpowiedz Link Zgłoś
julfik Czesc 04.08.05, 10:46 na razie tak niesmialo, bo jeszcze nie do konca wierze mam rowniez termin na kwiecien, z moich obliczen wynika, ze na 3.4., a USG wczoraj to potwierdzilo Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: Czesc 04.08.05, 10:56 a gdzie dokladnie mieszkasz? Po za tym gratulacje Ja jeszcze u lekarza nie bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
julfik Re: Czesc 04.08.05, 10:58 we Frankfurcie/M ale jeszcze do soboty jestem w Polsce i tu bylam u lekarza a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: Czesc 04.08.05, 18:02 Tez w Hesji, tylko w polnocnej-w Kassel. Tez jestem teraz w Polsce ale do lekarza ide jak wroce. Odpowiedz Link Zgłoś
mofilipek Re: Czesc 05.08.05, 09:49 Cześć mamusie! Ja wprost nie mogę uwierzyć w szczeście które mnie spotkało. Otórz zrobiłam sobie cztery dni temu teścik i dwie kreseczki. HURA. Co prawda staralismy się o dzidzię dopoiero miesiąc i byłam troszkę zaskoczona. @ powinnam mieć dziś ale nie dostałam więc biore to za dobry znak. Pozatym mam wszystkie objawy ciąży- opuchnięte, bolące piersi, trochę nudności i ból brzuszka. Tak chcę zeby się udało. Pzodrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: Czesc 05.08.05, 10:26 Dziewczyno, Ty jestes w ciazy!!!! Brak okresu no i pozytywny test, juz mozesz sie cieszyc Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
julfik Re: Czesc 05.08.05, 11:28 Gratuluje ! Ja tez nie moglam uwierzyc, to byl nasz pierwszy miesiac staran i nie przypuszczalam, ze za pierwszym razem sie zachodzi Odpowiedz Link Zgłoś
aamorr2 Re: KWIECIEŃ 2006 05.08.05, 11:27 Ja wczoraj robiłąm sobie test i wyszedł. Hurra. A mam już synka rok i 4 miesiące. Też z kwietnai. Nie wiem jak z terminem, bo pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 6 lipiec, a u lekarza jeszcze nie byłam . POzdrawiam wszystkie przyszłe Mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
jostel Re: KWIECIEŃ 2006 05.08.05, 12:31 haaaa - u mnie też ostatnia miesiączka 06/07 - teścik + wyszedł w środę - wczoraj była u lekarza i z badaniami które mi zlecił ma przyjść za 3 tygi - wtedy będzie mógł coś więcej powiedzieć no i z moich wyliczeń termin to 13/04/2006 – a ja jestem barankiem z 01/04 pozdrówkaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
miii Re: KWIECIEŃ 2006 05.08.05, 12:32 no to trochę już nas jest. fajnie! a ja humory mam nadal ciągle jestem głodna i ciągle w zasadzie mi niedobrze. jesc mi się chce ale nic konkretnego i strasznie wybrzydzam. i Spię na stojaco. też to macie? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 05.08.05, 12:35 ja tez wybrzydzam co jest bardzo dziwne, bo dotad na brak apetytu nie narzekalam. A macie juz wybrane imiona? Fajnie, ze sila nas tutaj. Kwiecien to dobry miesiac na porod-wiosna, mozna isc na spacerek, juz moze bedzie zielono i cieplo na dworze Odpowiedz Link Zgłoś
jostel Re: KWIECIEŃ 2006 05.08.05, 12:57 mnie jakoś trochi boli brzuch a z jedzeniem jakoś nie bardzo - na pewno nie mam ochoty na słodkie a to dziwne bo słodkie było wczesniej mniam Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: KWIECIEŃ 2006 05.08.05, 12:53 tez niesmailo dolaczam, termin 04.04.06, na razie boje sie strasznie bo mialam 3 RTG i przyjmowalam leki mogace zle wplynac na plod kiedy idziecie na pierwsze usg ? 6 tydzien skonczony ? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 05.08.05, 13:05 ja zaczelam przedwczoraj 6 tydzien liczac od daty ostatnijem iesiaczki. na wizyte u lekarza ide za ok 2-3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agako78 Re: KWIECIEŃ 2006 19.08.05, 09:40 ja bylam w 5 tygodniu i ...widzialam moje 3mm Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskawiki Re: KWIECIEŃ 2006 05.08.05, 14:28 noo cóż a ja mam nadzieję zaczęłam 5 dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
bet4 Re: KWIECIEŃ 2006 06.08.05, 13:39 Witajcie ciężaróweczki. Wpisujcie ile macie latek. U mnie 34 wiosny i samopoczucie jak u 20 latki. Od jutra zaczynam 7tc. Jestem trochę śpiąca i nie mam apetytu, chociaż wymyślam co by tu zjeść, a jak już uszykuję to mi się odechciewa. Smakuje mi arbuz- koniecznie słodki, brzoskwinie i Kubuś- soczek. Na ogórki kiszone nie mogę patrzeć.Schudłam 1kg, to chyba przez to jedzenie.A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 06.08.05, 13:59 ja na nic slodkiego nie moge patrzec, zadnych owocow i soczkow, fuj Tylko warzywka, pikantne potrawy, ogoreczki jak najbardziej, smaukje mi bardzo kawka (a kwy w ogole nie pilam), bardzo duzo pije i latam na siku7 tydzien zaczynam w przyszla srode. Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: KWIECIEŃ 2006 06.08.05, 18:06 na razie nie mam smakow, staram sie ten okres przezczekac, zeby z kolei nie rozbujac sie z takimi zachciankami, ze bede jadla jak slon i wygladala jak hipopotamica, pamietam z ostatniej ciazy przytylam 22 kg i np robilam sie codziennie omleta z 4 jajek martwie sie bardzo o zdrowie malenstwa, ma schize chyba stan normalny lub prawie normalny, czy juz sie chwalicie rodzinie , znajomym ? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 06.08.05, 19:40 od warzywek i ogorków kiszonych to chyba nie przytyję, co? Ja tez mam schizę, martwię się, sprawdzam czy nie mam krwi na majtkach, eh, los matki...To moja pierwsza ciąża, planowana i wyczekana więc pewnie dlatego zachowuję się jak panikara. Odpowiedz Link Zgłoś
em_p Re: KWIECIEŃ 2006 06.08.05, 20:34 bet4, cieszę się, że nie tylko moje dzieci będą miały taką dużą różnicę wieku :- ) mam syna 10 latka i teraz drugie dziecko w drodze z terminem na 1 kwietnia. Mam prawie 35 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
miii Re: KWIECIEŃ 2006 06.08.05, 22:38 hej! a ja najlepiej wcinam jedzonko z fast foood-ów. pizza, zapiekanki. staram się nie za duzo ale jakos nic innego tak mi nie wchodzi a jestem ciągle głodna. musze trochę podjeść bo schudłam za mocno po pierwszej ciaży i karmieniu i nie mam zapasów w organizmie. oczywiści zdrowe rzeczy tez jem ale sie musze zmuszac.dobrze że kubusie lubię to trochę nadrabiam nimi. mój synuś w listopadzie bedzie miał 3 lata, a ja mam 25. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 07.08.05, 07:54 dziewczyny, a jak wyglada Wasza cera. Moj jest tragiczna, pryszcz na pryszczu Chyba nie bede miala takiego szczescia jak wiele obiet w ciazy, ktore moga sie pochwalic piekna cera, qrde... Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: KWIECIEŃ 2006 07.08.05, 09:59 feema spokojnie to dopiero poczatek, moze nie bedzie tak zle sluchajcie nie pisalyscie mi o Waszych objawach ciazy (oprocz wykonania testu), bo ja do wczorak mialam odczuwalne bolesnosci piersi i podbrzusza, a teraz to tylko delikatnie, niby fajknie ze nie odczuwam, ale od razu martwie sie czy wszystko ok zrozum tu kobiete , zwlaszcza ze to bedzie moje trzecie dziecko, wiec nie jestem niedoswiadczona, tylko bez pamieci zachcianek na razie brak, lykam folik i staram sie nie denerwowac, w poniedzialek przedzwonie i sie umowie na USG Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 07.08.05, 10:06 Pierwszym objawem u mnie byly bolesne, pelniejsze piersi, zylki na nich i delikatna linia od pepka w dol oraz podwyzszona temperatura.Teraz czasami pobolewa mnie brzuch ale bardzo delikatnie.A propos temperatury- caly czas jest podwyzszona. Jak dlugo na poczatku ciazy tak jest? Przez cala ciaze? Myslalysnie juz co bedzie? Mnie sie wydaje ,ze chlopczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes79 Re: KWIECIEŃ 2006 07.08.05, 13:19 U mnie też zaczyna ciągle coś wyskakiwac na twarzy (( Oprócz bardzo bolący sutków, nieraz boli mnie podbrzusze. Łykam folik i duphaston. Jutro zaczynam 5tc. Umówiłam się z ginem na czwartek,wiem,że za szybko,ale muszę ze względu na przepisanie mi duphastonu, bo ostatnią ciążę straciłam 3 miesiące temu. To będzie moje pierwsze dziecko,oby wszystko było w porządku. Mam 26 lat. P.S. Mam nadzieję,że gin potwierdzi ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
bet4 Re: KWIECIEŃ 2006 07.08.05, 20:19 em-p- to cudownie,że jesteś w moim wieku i masz ten sam termin (ale się zgrałyśmy). U mnie cera nienaganna, gładziutka jak dupcia noworodka, zero pryszczy. Od trzech dni czuję się cudownie, ból piersi zmniejszył się, pobolewanie w dole brzucha znikło całkowicie. Z tego co czytam to chyba my wszystkie zafasolkowane mamy trochę schizy i boimy się o nasze maleństwa (ja też sprawdzam czy nie plamię 100 razy na dobę).No i jestem ciągle śpiąca. Zamiast spania wybieram jednak spacer. Myślę,że będzie dziewczynka- tak przynajmniej było celowane. Ale życie ciągle szykuje jakieś niespodzianki. Pozdrawiam i przesyłam dużo pozytywnej energii. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka ja niestety was opuszczam :( 08.08.05, 14:01 Plamienia w szóstym tygodniu. W pierwszym usg był widoczny pęcherzyk, dziś - czyli po 4 dniach plamień - już nie. Teraz wymuszę na ginie skierowanie na badania, bo zaczynam mieć tego dość... Mam nadzieję, że wam się wszystkim uda. Trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: ja niestety was opuszczam :( 08.08.05, 14:24 Bardzo ale to bardzo mi przykro Moge Ci tylko powiedziec, ze nastepnym razem sie uda, zobaczysz! Wiem, ze wrocisz do nas, trzymam kciuki i bardzo mocno Cie sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: ja niestety was opuszczam :( 08.08.05, 17:15 yskyerka badzro mi przykro ale nie poddawaj sie, zrob badania wszystkie mozliwe, moze przyczyna gdzie indziej tkwi a Ty o niej nie wiesz ? powodzenia! bylam dzis u lekarki, dostalam duhpaston, mam brac dwa razy dziennie, lykam folik, no i mam sie zrelaksowac, polezec, poodpoczywac, jesli plamienia mi przejda to w przyszlym tygodniu moge wyjechac w gorki, oczywiscie nie forsowac sie, wszystko na spokojnie no i mam karte ciazy, termin mam na 5 kwietnia, a nie 4 jak wczesniej wyliczylam kiedy Wy sie wybieracie do lekarza ? Odpowiedz Link Zgłoś
bet4 Re: ja niestety was opuszczam :( 08.08.05, 22:05 yskyereczko trzymaj się cieplutko i powodzenia.Następnym razem na pewno Ci się uda. Głowa do góry i dużo optymizmu.Odwiedź nas koniecznie.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
julfik Re: ja niestety was opuszczam :( 09.08.05, 13:25 bardzo mi przykro Trzymaj sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ja Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 17:41 Hej,ja jestem przed wizytą, która potwierdzi lub rozwieje nadzieję, ale jeśli to prawda, to mój termin także wypadnie w kwietniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
emi1777 Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 18:22 Ja też się zgłaszam. Miesiącami wyliczyłam sobie na kwiecień. Do gina pójdę we wrześniu, jak wrócimy z wakacji, to niech za te 8 dych porządnie wyliczy termin. Pobolewa mnie krzyż i brzuch, ale czytałam, że to norma, bo macica się rozciąga. A czy tzw WASI (rodzice, teśCIE, kumpele itd) już wiedzą? Ja powiedziałam tylko mężowi i dwóm dziewczynom w pracy, ale one muszą wiedzieć, bo pracujemy, w sporej części fizycznie. No i Ignaś wie (13 sierpnia skończy 3 lata), ale nie wiem ile kuma. Chociaż boję się, że wyklepie starym. I zaczną się cuda: a urodź dziewczynkę, a nie kąp się w Bałtyku, a TYŚ POWINNA... I tak 17 razy. Czy ktoś jeszcze nie ma zamiaru przestać jeździć na rowerze? Cieszę się, że mamy ten wątek i dużo czasu do narodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 20:02 emi ja mam ciaze zagrozona, na rower sie nie wybieram i nie wiem jeszcze czy pojade w gory, maz mi odradza, ja mam za soba jedna strate ciazy i problemowa ciaze nastepna i znam z autopsji drzenie czy maluchowi nic nie zaszkodzi, czy utrzyma sie czy ma szanse na przezycie nie trzeba popadac w przesade, ja jestem doswiadczona i wole dmuchac na zimne, aczkolwiek w gory bym sie wybrala mysle o basenie, od wrzesnia chodzic regularnie z synem (ktory chodzi regularnie, ale zamiast czekania az on sie przebierze i poplywa moze ja do niego dolacze), ale najpierw zapytam sie lekarza, mojego lekarza, ktory mnie zna Odpowiedz Link Zgłoś
bet4 Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 22:12 emi ja jeździłam na rowerze co 2-gi dzień 30km, ale teraz obawiam się nadmiernego wysiłku i upadku (przecież wszystko może się zdarzyć, lepiej dmuchać na zimne).A więc przesiadłam się na rower stacjonarny z małym obciążeniem, też jest super- 12km dziennie. No i jestem spokojniejsza o zdrówko maluszka.Teraz trochę odpuszczam,żeby nie kusić losu. Ty zrób jak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aynne Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 19:03 Ja mam 29 latek, będzie 30 jeśli wszystko bedzie ok i w kwietniu urodzę. Jak się czuję: pobolewa mnie w podbrzuszu i kłuje czasami w jajnikach, bolą piersi - ale może to też przez to, że biorę luteinę. No i notorycznie chce mi się spać. W najblizszy czwartek zaczynam 6 tydzień licząc od @ i idę na usg - może coś już będzie widac, bo w poprzedni czwartek usg wykazało tylko powiekszenie endometrium: 15mm. Z zachcianek żywieniowych - preferuje warzywaka (wcześniej były rzadkością w moim menu), kawa rozpuszczalne z mlekiem poszła w odstawkę, nie smakuje mi, a piłam przed ciążą 2, a nawet 3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes79 Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 20:37 Ja również idę w czwartek do gina,ale u mnie będzie dopiero 5tc i 2 dni. Muszę iśc tak szybko, bo biorę duphaston (nie plamię),to jest profilaltycznie,bo poprzednią ciąże sraciłam (3 miesiące temu).Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
li.ann Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 21:01 Witam Was i tutaj. Kwietniówki 2006 są również na forum "ciąża". Mój termin wg wszelkich tabel i kalkulatorów itp.przypada na 2.04. W środę mam wizytę i okaże się czy termin się potwierdza.Nie mam wielkich dolegliwości za to wielkie lęki i obawy.Moje pierwsze dziecko to pierwszak już od września,a ja mam 30-chę (ponad).Pozdrawiam. Zrobiłam suwaczek (ciekawe czy działa) Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 21:03 li.ann moj starszy tez od wrzesnia do pierwszej klasy, ja w tym roku 30 i jeszcze taki 3 latek u nogi Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: KWIECIEŃ 2006 08.08.05, 21:16 A ja sie nie moge doczekac pierwszego usg, a to dopiero 21-go wrzesnia. Jakos dalej nie moge w to uwierzyc bo oprócz tego ze nie mam @ to zupelnie nie mam jakichkolwiek objawów. Nic a nic. Nawet nie wiecie jak ja zaluje ze nie jestem teraz w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
miii Re: KWIECIEŃ 2006 09.08.05, 09:05 a ja mam pytanko czy wszystkie pracujecie? bo ja jeszcze nie i zastanawiam się jakie są szanse żeby bez znajomosci znaleźć prce będąc w ciaży. oczywiscie szukajac nie przyznam się co do mojego stanu ale czarno widze te poszukiwania. dodam że i tak szukam pracy i nie jest to spowodowane tym że zaszłam w ciąże. tak się po prostu złożyło.pracować chce. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: KWIECIEŃ 2006 09.08.05, 12:53 Cześć dziewczyny. Dziś zobaczyłam na teście nareszcie upragnione 2 kreseczki czyli jednak też jestem kwietniowka 2006 )) czy któraś z was ma w planach założyć forum Kwiecien 2006? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 09.08.05, 15:33 ja wlasnie zalozylam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html? f=32870&s_action=f_add Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 09.08.05, 16:41 a teraz: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32870 Odpowiedz Link Zgłoś
ania19752 Re: KWIECIEŃ 2006 10.08.05, 10:37 Witam. Mam na imię Ania, 29 lat, jestem z Gdyni. Jestem mamą Natalki - 4,5 roku. Pod koniec ubiegłego roku poroniłam. Obecnie planowany termin porodu wg OM 12.04.2006. Dolegliwości - bóle piersi i nudności utrzymujące się przez cały dzień. Pierwsza wizyta u lekarza już zaliczona, wg USG jest wszystko OK. Ze względu na wcześniejsze poronienie dostałam Duphaston. Kolejna wizyta 07.09. Pozdrowienia dla wszystkich kwietnióweczek. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
monjik Re: KWIECIEŃ 2006 10.08.05, 21:04 Ja też chciałabym się dopisać. Nie wiem na kiedy dokładnie termin - napeno kwiecień, jutro będę u gina to może coś więcej dopisze. Mam 26 lat, prawie 2-letnią córkę i poronienie w czerwcu tego roku za sobą. Drże ze strachu, że z tą dzidzią tez nie będzie dobrze. Z objawów: podwyższona tempka, lekkie mrowienie piersi, mdłosi popołudniowe i podwieczorne no i silne zawroty głowy. Ah, jestem z Gdynia . Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
beettinna Re: KWIECIEŃ 2006 10.08.05, 18:55 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32870&s_action=f_add to jest cały adres tego linku,a przedtem go podzieliło-jeśli tak nie wejdzie to przekopiować ten cały adres i wpisać u góry,klepnąć enter i jest piękne wasze forum)) pozdrawiam serdecznie Was i Wasze fasolinki Odpowiedz Link Zgłoś
zabkamala1 Re: KWIECIEŃ 2006 11.09.05, 19:13 kwietnióweczki halo !!!! co się z wami dzieje ??? odezwijcie się ) jak się czujecie i jak z nudnosciami ??? ja dalej się z tym męcze Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka26 Re: KWIECIEŃ 2006 11.09.05, 19:22 zapraszam na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32870 Tam jest nas więcej. A propos mdłości - też mnie nie opuszczają Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ania278 Re: KWIECIEŃ 2006 11.09.05, 20:15 witam baby dalej mnie mdli i jem znacznie mniej niz wczesniej. zgubilam juz 2kg. pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
amber2005 Re: KWIECIEŃ 2006 09.08.05, 21:52 Ale Ci dobrze! Ja też chcę się tu zapisać! Wiosna to taki piękny czas na urodziny! Ale chyba na razie nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
silvia27 Re: KWIECIEŃ 2006 19.08.05, 12:54 Cześć dziewczyny, zrobiłam tydzień temu pierwszy raz test i z niedowierzaniem zobaczyłam 2 kreseczki ) Jednak od 2 lat staraliśmy się z mężem o dziecko i niestety ciągle coś było nie tak, więc teraz by mieć większą pewność zrobiłam test ponownie w niedzielę i ... znowu 2 kreseczki ) Nie mogliśmy w to uwierzyć i oboje popłakaliśmy się ze szczęścia. Do dziś nie mogę uwierzyć w to co się stało. Jestem szczęśliwa a zarazem bardzo, bardzo się boję. Jestem teraz w 5 tygodniu (om 20 lipca) i 23.08 idę pierwszy raz do ginekologa. Mam nadzieję że to nie będzie jeszcze za wcześnie i ze lekarz zrobi mi USG na którym zobaczę tą maleńką długo oczekiwaną istotkę. Juz teraz bardzo ja kocham ale mimo to bardzo się boję. Boję się że moge je stracić. Może przesadzam ale od tak dawna się staraliśmy o to dziecko ... Na razie nie bolą mnie piersi i nie mam zachcianek jednak jestem strasznie śpiąca i pobolewa mnie podbrzusze Napiszcie czy to normalne. Acha jestem z Wrocławia i mam ginekologa który jest też na etacie w Klinikach na Dyrekcyjnej. Czy możecie mi coś powiedzieć na temat tego szpitala ? Pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich Mamusiek ) Odpowiedz Link Zgłoś
milkaa111 Re: KWIECIEŃ 2006 05.09.05, 20:48 Cześć! Ja też jestem kwietniówka Mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża więc jestem troszkę przewrażliwiona Teraz nie przeraża mnie nawet to, że nie mam ślubu, choć planujemy w najbliższej przyszłości. Pozdrowienia dla wszystkich kwietniówek! Odpowiedz Link Zgłoś
zabkamala1 Re: KWIECIEŃ 2006 07.09.05, 14:26 a ja wczoraj miałam pierwsza wizyte u giny no i potwierdzony 8 tydzień ciąży mam termin na 7 kwietnia i już nie moge doczekac się USG Jak sie czują kwietniowe mamy ??? Ja mam mdłości i nic mi się nie chce ... okropne samopoczucie fizyczn, ale poza tym jestem happy ) pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
atrawi Re: KWIECIEŃ 2006 16.09.05, 13:44 A ja myślałam, że jestem marcówka ale termin z USG - 4 kwiecień, więc niesmiało dołączam do waszego grona Pzdrawiam wszystkich. Wiosna to przepiękny czas i pomyślcie, że nasze dzidzie będą się rozwijać wraz z kwiatami Agata Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: KWIECIEŃ 2006 09.08.05, 15:27 ja pracuje ale nie wiem jak sie bede pozniej czuc, tak osbie mysl -moze do konca roku? Potem chcialabym rok zostac z dzieckiem w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: KWIECIEŃ 2006 09.08.05, 18:59 wstyd sie przyznac ale zrobilam 5 testów Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 nasz lista*** 09.08.05, 19:15 nick, data porodu (przypuszczalna) jedno zdanie o nas (wiek, gdzie mieszkasz?) 1.bet4 termin to 1.IV.2006r 2.feema-to-ja 5 kwiecień 3.szymka1 2 kwietnia 4.miii termin się waha od 26.03 do 6.04. 5.etka30 okolicach 2 badz 7 kwietnia ... 6.agnes79 7.robbea1 2-8 kwietnia 8.gosia_kz 2-8 kwietnia 9.mama_ja 2-10 kwiecień 10.iffona 11.aynne 12.kaja0607 1 kwiecień 13. :o) 14.julfik 3 kwiecień 15.mofilipek 16.jostel 13 kwiecień 17.iffona 4.IV 18.li.ann 2 kwiecień 19.monika_irl 20.asiulka1976- 1 kwiecien- 29lat-trojmaisto Ps Jesli kogos nie wpisalam- sorki za niedopatrzenie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 witajcie 09.08.05, 19:16 zadomowilam sie w marcoweczkach ale tu bardziej pasuje dzis 6t4d i widzialam serduszko termin 1 kwiecien ale czuje ze przenosze bo to pierwsza ciaza, poprzednia stracilam w 11tyg z powodu grypu ale teraz juz biore leki na odpornosc !!! WITAJCIE Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: witajcie 09.08.05, 20:58 a co bierzesz na odpornosc ? i czym mozna sie ewentualnie leczyc w pierwszym trymestrze wiesz moze ? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: witajcie 09.08.05, 21:04 z lekami ostroznie!! ja nie mam odpornosci na taxo ani cyto i w poprzedniej ciazy zarodek nie przezyl mojej grypy wiec ginek juz teraz zadbal o moja odpornosc (rozyczki,ospy tez nie mialam) leki wykupie jutro to podam nazwe, lek jest na recepte tylko i wylacznie, mozna poprosic gina o przepisanie wtedy zaden wirus ani katarek nas nie zaatakuje ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 *** gdy przeziebienie, tuz tuz -leki 09.08.05, 21:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=16305118&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Asiulka 09.08.05, 21:23 no mnie nie dopisałaś )) ja na 20 kwietnia! a Ty, tak jak Pszczoła chcesz na Prima Aprilis ?? Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Lista 09.08.05, 21:25 .bet4 termin to 1.IV.2006r 2.feema-to-ja 5 kwiecień 3.szymka1 2 kwietnia 4.miii termin się waha od 26.03 do 6.04. 5.etka30 okolicach 2 badz 7 kwietnia ... 6.agnes79 7.robbea1 2-8 kwietnia 8.gosia_kz 2-8 kwietnia 9.mama_ja 2-10 kwiecień 10.iffona 11.aynne 12.kaja0607 1 kwiecień 13. :o) 14.julfik 3 kwiecień 15.mofilipek 16.jostel 13 kwiecień 17.iffona 4.IV 18.li.ann 2 kwiecień 19.monika_irl 20.asiulka1976- 1 kwiecien- 29lat-trojmaisto 21. misia_7 na 20 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
jostel Re: Lista 09.08.05, 21:33 ja termin sama wyliczyłam, coś bliżej będę wiedzieć za około 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
agnes79 Re: Lista 09.08.05, 22:02 1. bet4 termin to 1.IV.2006r 2.feema-to-ja 5 kwiecień 3.szymka1 2 kwietnia 4.miii termin się waha od 26.03 do 6.04. 5.etka30 okolicach 2 badz 7 kwietnia ... 6.agnes79, 11 kwietnia 7.robbea1 2-8 kwietnia 8.gosia_kz 2-8 kwietnia 9.mama_ja 2-10 kwiecień 10.iffona 11.aynne 12.kaja0607 1 kwiecień 13. :o) 14.julfik 3 kwiecień 15.mofilipek 16.jostel 13 kwiecień 17.iffona 4.IV 18.li.ann 2 kwiecień 19.monika_irl 20.asiulka1976- 1 kwiecien- 29lat-trojmaisto 21. misia_7 na 20 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Lista 09.08.05, 22:13 nr 10 i 17 to ta sama osoba, mam nadzieje, ze to nie znak, ze beda bliznieta mam 30 lat, jestem ze slaska Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 poprawiona lista **** 10.08.05, 09:42 1. bet4 termin to 1.IV.2006r 2.feema-to-ja 5 kwiecień 3.szymka1 2 kwietnia 4.miii termin się waha od 26.03 do 6.04. 5.etka30 okolicach 2 badz 7 kwietnia ... 6.agnes79, 11 kwietnia 26 lat 7.robbea1 2-8 kwietnia 8.gosia_kz 2-8 kwietnia 9.mama_ja 2-10 kwiecień 10. 11.aynne 29lat 12.kaja0607 1 kwiecień 13. :o) 14.julfik 3 kwiecień 15.mofilipek 16.jostel 13 kwiecień 17.iffona 4.IV mam 30 lat, jestem ze slaska 18.li.ann 2 kwiecień 30 lat, 19.monika_irl 6 IV 20.asiulka1976- 1 kwiecien- 29lat-trojmaisto 21. misia_7 na 20 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: 10.08.05, 09:45 A co tam u Was?? u mnie wieje tak ze wyszlam na balkon to by mi glowe urwalo wwwrrr zimno i wogole, do apteki musze isc po te leki eehh napisze potem n aodpornosc co to tam biore Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 lek na odpornosc 10.08.05, 15:21 solpharm.pl/index.php?go=lymphozil Lymphozil zółty Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: lek na odpornosc 10.08.05, 15:30 aahhaa 200 tabletek bierze sie 3x1 koszt 20 zł jak na razie ten zółty ale od drugiego trymestru juz Forte mocniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
miii Re: lek na odpornosc 10.08.05, 18:25 u mnie też wieje. zaczęłam dziś pracę. bałam się że będzie mi niedobrze ale na szczescie nic się nie działo, więc nie dałam poznać żadnych objawów. szkoda że musze się kry,c bo tak bym chciała sie wszystkim pochwalic o moim szcześciu. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 do Asiulki 10.08.05, 20:07 Asiulku, a to na recepte jest? czy sa jakieś przeciwskazania? dziękuję Ci za odpowiedź. I z innej beczki - jak radzisz sobie z mdłościami, bo czytałam, że masz w tramwaju, ja mam okropne z autobusie czyli ogólnie ZKM nie służy. Pomaga mi guma miętowa. Tylko nie imbir, bo po nim mam jeszcze gorzej.. Odpowiedz Link Zgłoś
jostel Re: do Asiulki 10.08.05, 21:49 oj dziewczyny ten wątek już taki dłuuugi - przenieśmy się na forum kwietniówek forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32870 Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: do Asiulki 10.08.05, 21:55 tak to lek na recepte, pogadaj z ginem i juz powinien sie wypowiedziec na temat tego leku! mozesz powiedzec ze kolezance zapisal bo nie ma odpornosci ani na cyto toxo rozyczke ospy tez nie mialam i poprzednia ciaza obumarla bo mialam grype , wiec ja jestem zabezpieczona - juz teraz ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: do Asiulki 11.08.05, 20:48 Ok, dzięki , zapytam. Bo ja tez IgG na toxo i CMV mam zerowe. Poza tym chorowita jestem. Jeszcze raz dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
aynne Re: KWIECIEŃ 2006 11.08.05, 16:01 Dzisiaj idę do ginekologa i zobaczymy co wykaże usg - to bedzie 1 dzień 6 tygodnia licząc od @. Beta robiona 9 sierpnia: 616,95 mUl/ml, więc jestem pełna nadziei. Zastanawiam się jak było z betą u Was? Podzielicie się jakie otrzymywałyscie wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: KWIECIEŃ 2006 11.08.05, 16:24 na mojej stronce troche o mojej becie, link ponizej Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: KWIECIEŃ 2006 12.08.05, 14:28 aynne ja odebralam dzisiaj wynik i mam 5292 mIU/ml dokladnie w 6 tyg i 1 dniu, kiedy robisz nastepna bete ? ja powtorze dopiero we wtorek, bo mam juz laboratorium nieczynne, od razu zrobie sobie morfologie, zbadam mocz, nie wiem jeszcze jakie badania zrobic a Wy jakie robicie i kiedy idziecie do lekarza ? Odpowiedz Link Zgłoś
aynne Re: KWIECIEŃ 2006 17.08.05, 11:16 Iffona - ja betę robiłam dokładnie w 4 tygodniu i 6 dni od @, dlatego taka niska jeszcze była. Natomiast w 1 dniu 6 tygodnia na usg zobaczyłam pecherzyk ciążowy 5mm Odpowiedz Link Zgłoś