jukka5 28.08.05, 22:49 Witajcie! Mam zamiar kupić testy owulacyjne. Czy są jakieś rodzaje tych testów? Które są lepsze, a które gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tankgirl5 Re: Testy owulacyjne 29.08.05, 19:18 Ja kupiłam testy na allegro- u Ewy- są najtańsze i....... skuteczne Pierwszy miesiąc stosowania i fasolka już rośnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
annajas Re: Testy owulacyjne 30.08.05, 10:10 Ja stosowałam już dwukrotnie CleanPlean (chyba dobrze napisałam), cholernie drogie (5 szt. - 90,0 zł.) i chyba dobrze wskazują lecz na razie dla mnie bez pozytywnych rezultatów. Odpowiedz Link Zgłoś
tankgirl5 Re: Testy owulacyjne 30.08.05, 10:23 A1 Te z allego kosztowały ok. 2 zł za sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
mallutka Re: Testy owulacyjne 30.08.05, 12:07 Dziewczyny, prosze, wytlumaczcie mi LOPATOLOGICZNIE i PRAKTYCZNIE, na czym polega przeprowadzanie testow owulacyjnych. Skoro zakladam, ze w kazdym cyklu mam jakies 4-5 dni, kiedy potencjalnie moze wystapic owulacja (bo niestety dlugosc cyklu waha sie od 31 do 36 dni, wiec trudno okreslic "ten moment" bardzo precyzyjnie), to czy stosowanie testow polega na tym, ze w tych potencjalnie "wlasciwych" dniach nalezy test przeprowadzac np. co kilka godzin? I dlatego kupuje sie ich kilka w pakiecie (tak jak piszecie, np. 5). Jak to jest? Przymierzam sie dopiero do zakupu testow, debiutuje w dziedzinie precyzyjnego sledzenia owulacji, stad moje pytania dla "doswiadczonych" w tej materii moga byc smieszne... sorry! Byc moze byl juz taki watek - jesli tak, bede wdzieczna za podpowiedz, gdzie go szukac. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
jukka5 Re: Testy owulacyjne 30.08.05, 19:24 Ja też jeszcze jestem zielona jesli chodzi o stosowanie testów, ale chyba jest dołączona do nich jakaś intstrukcja. Odpowiedz Link Zgłoś
jukka5 Re: Testy owulacyjne 30.08.05, 19:26 Tak swoją drogą ciekawe że na allegro mozna kupić testy za kilka złotych a w aptece za 90,???????? Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: Testy owulacyjne 30.08.05, 19:51 Testy są wszystkie takie same, wszystkie robi się z moczu. Test pomaga stwierdzić termin owulacji. Wykrywa wzrost stężenia LH - hormonu luteizującego, którego stężenie wzrasta na 1-2 dni przed owulacją (a owulacja to jeden dzień w cyklu). Większość dziewczyn kupuje testy na Allegro u Ewy lub bezpośrednio kontaktując się z nią przez email. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Testy owulacyjne 30.08.05, 19:54 Nie, testy robisz raz dziennie, najlepiej późnym popołudniem lub wczesnym wieczorem, i sprawdzasz, czy pojawi się druga kreska i jakie jest nasycenie koloru. Jeżeli jest taka sama jak testowa, to wiesz, że do owulacji zostało 12- 36 godzin i wkrótce czas wziąć się do roboty. A co do ceny, z Allegro dostajesz testy pakowane pojedynczo, ale przesłane w szarej kopercie + instrukcja obsługi mailem. W aptece płacisz: za testy + marże pośredników + opakowanie + ... Im mniej tych kosztów dodatkowych, tym produkt tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
remila Re: Testy owulacyjne 15.09.05, 19:07 Tak, instrukcja od Ewy z allegro wszystko świetnie wyjaśnia. dzięki testom zaszłam w ciążę mimo, że nie zaobserwowałam dobrego śluzu ani podwyższonej tempki. Ale właśnie karmię dzieciątko nie tej płci, którą tak bardzo bardzo bardzo chciałam mieć i to w dodatku wyjątkowo płaczliwe... Mimo to za 3 razem też skorzystam z testów. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Testy owulacyjne 20.09.05, 12:54 Zdecydowanie u Ewy analityk na allegro. Nie dość, ze tanio, to oprócz szczegółowej instrukcji można kontaktowac się z nią bezposrednio na drodze mailowej, aby wyjasnić wszystkie niezrozumiałe kwestie. Ja zaciążyłam w drugim miesiącu stosowania testów od Ewy teraz mam 31 tc. Nie ma sensu przepłacać za Cleary w aptece. Testy pomogły mi i korzystają już z nich także moje najbliższe koleżanki. Pzdrawiam Acha staraliśmy się z mężem na dziewczynkę wg instrkcji Ewy no i chyba się udało - 3 różne aparaty usg, dwóch róznych lekarzy potwierdziło dziewczynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Testy owulacyjne 21.09.05, 14:13 Ja rowniez po czterech nieudanych probach zajscia w ciaze, zakupilam testy u Ewy (takze ciazowe, bo a noz cos wyjdzie). I za pierwszym razem z testami udalo sie!!! Jestem taaaaaaaaaaaka szczesliwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra-stanczak Re: Testy owulacyjne 21.09.05, 16:11 Gratuluje wszystkim szczesliwyjm mamusiom z fasolkami. Ja wlasnie wczoraj kupilam testybowu od ewy. zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak na razie to od pol roku nic sie nie udalo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: Testy owulacyjne 21.09.05, 16:21 a mnie testy nie pomogly zajsc w ciaze. wciaz w niej nie jestem niestety Odpowiedz Link Zgłoś