Dodaj do ulubionych

PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):)

30.09.05, 21:56
no to zaczynamy...wpisuję się pierwszawink
Melba7, 30 lat,4 cykl starań o drugie dziecięsmile
A słyszałyscie,że październik to jeden z najpłodniejszych miesięcy w
roku????OBYsmile
Obserwuj wątek
    • pbturska Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 30.09.05, 22:12
      Bardzo się cieszę , że to tak płodny miesiąc i z nadzieją oczekuję tych dni.
      • malgos.ty Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 23:06
        Ja też się przywitam na nowym wątku
    • balbinka74 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 30.09.05, 22:39
      Witam na październikowych starankach.

Balbinka, 31 wiosen, aniołek 2000, kończę 5 rok staranek o pierwsze dziecię,
      uparty koziorożec.
      • tycja78 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 08.10.05, 17:57
        Witam , jestem Tycja, 27 latek również w tym miesiącu mam wielka nadzieję ze sie udasmile
    • bebell Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 30.09.05, 22:58
      Melduję się i jasmile))

Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątkosmile)) Mam już
      Tosicę-Łasicęsmile))

kasia
      • abie76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 01.10.05, 10:03
        Melduje sie w pazdzierniku, ja i grypa. Do czwartku musze byc nowka ;o)

Ateczko, posylam Ci w koncu zdjecia, bo ciagle zapominalam. Mam nadzieje, ze sie
        nie gniewasz i nie myslisz, ze jaktak lekcewazaco... Cuekam na rewanz afkors!

pa ide dalej chrowac smienka, bo Kochany poszedl do pracy na 24 gdoziny. Ta
        praca jak kochanka :o((((( Nie moglby dla odminay mnie leczyc?
    • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 01.10.05, 10:22
      No i mamy staranka październikowe smile))

Stokrotka76, 28 latek (jeszcze do końca miesiąca), z Warszawy, rozpoczął się 6
      miesiąc staranek o pierwszą dzidzię, 5 cykl.

Dziś 11 dc. Nie wiem, czy nie będzie małej przerwy w starankach do następnego
      cyklu, bo w poniedziałek idę na histeroskopię smile.

Balbinko, nie denerwuję się narazie. Samego zabiegu sie nie boję - bardziej
      tego usypiania. POcieszam się, że to tylko na chwilę. No i mam nadzieję, że już
      po południu wrócę do domku i nie będę mnie tam trzymać smile.

Pozdrowionka!
      • erga4 I ja też się melduję 01.10.05, 13:46
        Po upojnej nocy z mężosławem smile
        echh takie rozstania mają dobrą stronę... słodkie powitania a jakie zwariowane
        uuu. a co tam się będę rozpisywała.
        Dziś deszczowo na południu. Wiec pewnie dzionek bedzie przed telewizorkiem -
        oczywiście z mężulem smile a może na piffko się wybierzemy.
        • erga4 LISTA - proszę się dopisywać 01.10.05, 13:50
          1. Melba7, 30 lat,4 cykl starań o drugie dziecięsmile
          2. Balbinka, 31 wiosen, aniołek 2000, kończę 5 rok staranek o pierwsze dziecię,
          uparty koziorożec.
          3. Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątkosmile)) Mam już
          Tosicę-Łasicęsmile))
          4. Stokrotka76, 28 latek (jeszcze do końca miesiąca), z Warszawy, rozpoczął się
          6miesiąc staranek o pierwszą dzidzię, 5 cykl.
          5. erga4 26 lat starania ponad rok o pierwszą dzidzię (z wyrokiem PCOs)
          • abie76 Re: LISTA - proszę się dopisywać 01.10.05, 15:13
            uparty koziorożec.
            3. Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątkosmile)) Mam już
            Tosicę-Łasicęsmile))
            4. Stokrotka76, 28 latek (jeszcze do końca miesiąca), z Warszawy, rozpoczął
            się 6miesiąc staranek o pierwszą dzidzię, 5 cykl.
            6. abie76, 29 lat, 3 cykl staran o pierwszego potomka
          • ata76 Re: LISTA - proszę się dopisywać 01.10.05, 15:14
            uparty koziorożec.
            Tosicę-Łasicęsmile))
            6. ata76- 29 lat; n-ty cykl starań o pierwszą dzidzię; Gdynia; póki co z
            diagnozą "niepłodność"
            • ata76 Re: LISTA - proszę się dopisywać 01.10.05, 15:16

uparty koziorożec.
              Tosicę-Łasicęsmile))
              7. ata76- 29 lat; n-ty cykl starań o pierwszą dzidzię; Gdynia; póki co z
              diagnozą "niepłodność"

• ma_ruda2 Re: LISTA - proszę się dopisywać 01.10.05, 17:36
              uparty koziorożec.
              Tosicę-Łasicęsmile))
              diagnozą "niepłodność"
              7. ma_ruda2 - 28 lat, drugi cykl staran (zaraz sie zacznie) o pierwsze
              malenstwo, W-wa
              • althea35 Re: LISTA - proszę się dopisywać 01.10.05, 17:47
                2. Balbinka, 31 wiosen, aniołek 2000, kończę 5 rok staranek o pierwsze
                dziecię, uparty koziorożec.
                Tosicę-Łasicęsmile))
                diagnozą "niepłodność"
                7. ma_ruda2 - 28 lat, drugi cykl staran (zaraz sie zacznie) o pierwsze
                malenstwo, W-wa
                8. Althea, 26 lat, 2 cykl staran o pierwsze dzieciatko.
                • abie76 Re: LISTA - proszę się dopisywać 01.10.05, 18:11
                  Czesc Ma_ruda i czesc Althea!
                  Witam w Pazdziernikowych staraniach, dzis troche leniwie, ale generalnie panuje
                  gadulstwo.
                  I nie wyrzucajcie mnie z forum sad przeciez nie zaraze nikogo te grypa przez
                  testaturke.
                  Stokroteczko, ale Ci fajnie, ze mozesz isc do siostry. Ja siedze jak kolek sama
                  i uzalam sie nad wstretnym katarem. Okropienstwo, najbardziej upie...wa chroba
                  na swiecie, wiec uwarzaj na siebie! A w poniedzialek jestesmy z Toba!
                  Co z reszta? Cytrusia zniknela?

sciskam
                • esselte5 Re: LISTA - proszę się dopisywać 01.10.05, 21:09
                  > 2. Balbinka, 31 wiosen, aniołek 2000, kończę 5 rok staranek o pierwsze
                  > dziecię, uparty koziorożec.
                  > 3. Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątkosmile)) Mam już
                  >
                  > Tosicę-Łasicęsmile))
                  > 4. Stokrotka76, 28 latek (jeszcze do końca miesiąca), z Warszawy, rozpoczął się
                  >
                  > 6miesiąc staranek o pierwszą dzidzię, 5 cykl.
                  > 5. erga4 26 lat starania ponad rok o pierwszą dzidzię (z wyrokiem PCOs)
                  > 6. ata76- 29 lat; n-ty cykl starań o pierwszą dzidzię; Gdynia; póki co z
                  > diagnozą "niepłodność"
                  > 7. ma_ruda2 - 28 lat, drugi cykl staran (zaraz sie zacznie) o pierwsze
                  > malenstwo, W-wa
                  > 8. Althea, 26 lat, 2 cykl staran o pierwsze dzieciatko.
                  > 9. esselte5, 29 lat,6 miesiąc starań o pierwszą dzidzię, dziś testowałam,
                  niestety sad(((((((((((((((((((((((((((((( , no ale skoro październik to taki
                  płodny miesiąc smile))))))))))))))))))))
                  • mala_natka Re: LISTA - proszę się dopisywać 02.10.05, 12:28
                    > 1. Melba7, 30 lat,4 cykl starań o drugie dziecięsmile
                    > > 2. Balbinka, 31 wiosen, aniołek 2000, kończę 5 rok staranek o pierwsze
                    > > dziecię, uparty koziorożec.
                    > > 3. Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątkosmile)) M
                    > am już
                    > >
                    > > Tosicę-Łasicęsmile))
                    > > 4. Stokrotka76, 28 latek (jeszcze do końca miesiąca), z Warszawy, rozpocz
                    > ął się
                    > >
                    > > 6miesiąc staranek o pierwszą dzidzię, 5 cykl.
                    > > 5. erga4 26 lat starania ponad rok o pierwszą dzidzię (z wyrokiem PCOs)
                    > > 6. ata76- 29 lat; n-ty cykl starań o pierwszą dzidzię; Gdynia; póki co z
                    > > diagnozą "niepłodność"
                    > > 7. ma_ruda2 - 28 lat, drugi cykl staran (zaraz sie zacznie) o pierwsze
                    > > malenstwo, W-wa
                    > > 8. Althea, 26 lat, 2 cykl staran o pierwsze dzieciatko.
                    > > 9. esselte5, 29 lat,6 miesiąc starań o pierwszą dzidzię, dziś testowałam,
                    > niestety sad(((((((((((((((((((((((((((((( , no ale skoro październik to taki
                    > płodny miesiąc smile))))))))))))))))))))
                    10. mala natka-28l skonczone no i drugi miesiac staran o pierwszego potomka big_grin
                    • tycja78 Re: LISTA - proszę się dopisywać 08.10.05, 18:01
                      Tycja, 27 lat trzeci miesiąc starań o pierwsze maleństwo
                      • balbinka74 Re: LISTA - proszę się dopisywać 08.10.05, 19:26
                        tycjo, zapraszamy na październikowe starania część II, tutaj już malo kto
                        zagląda, bo cos dziewczynom necik powoli chodził.Witam w gronie!!!
    • ata76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 01.10.05, 15:18
      cześć laseczki!!!

Balbinko, co to za dołki????? A kysz a kysz!!!!!!!!

lęcę dziś na imprezkę, więc w zasadzie nie powinnam tu siedzieć....tylko zacząć
      się przygotowywać....więć już mnie nie ma....Abie poprawiłam listę...bo prawie
      równocześnie wysłałyśmy, ale Ty byłaś pieerwsza, więć już naprawiłam swój błąd

bawcie się wspaniale dziewczyny smile))))
      • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 01.10.05, 16:11
        Miłej zabawy na imprezce smile.

Ja mam dziś samotny wieczór w domciu, mężulek właśnie pojechał z kolegami na
        Mazury, jutro wraca. A niech ma i odpocznie troszkę od żonki! Ja sobie dziś
        posiedzę w domku, a jutro może od siostrzyczki pojadę. Nie chcę nigdzie łazić
        za bardzo, żeby się przypadkiem nie przeziębić przed poniedziałkiem...
        • erga4 LISTA 01.10.05, 18:19
          Atko już cię wpisuję bo jakoś zniknęłaś z ostatniej listy

uparty koziorożec.
          Tosicę-Łasicęsmile))
          diagnozą "niepłodność"
          8. ma_ruda2 - 28 lat, drugi cykl staran (zaraz sie zacznie) o pierwsze
          malenstwo, W-wa
          9. Althea, 26 lat, 2 cykl staran o pierwsze dzieciatko.
          • erga4 Re: LISTA 01.10.05, 18:20
            przepraszam - to Abie a nie Atkę wyrzuciłyście smile już poprawiłam listę.
            • erga4 Witam nowe foremki 01.10.05, 18:26
              althea i ma_ruda - witam was i życzę szybkiego zafasolkowania.
              No ciekawaa jestem którą cyferkę z listy upatrzy sobie październik.. miesiąc
              płodności więc może wytypuje kilka cyferek - oby!
              Przepraszam za moją weekendową małomówność (małopiśmienność) ale rozumiecie -
              korzystam z męża ile się da. W tygodniu nadrobię zaległości w pisaniu.
              • abie76 Re: Witam nowe foremki 01.10.05, 18:36
                Korzystaj Kochana, korzystaj ... z meza (ale ladnie).
                Skoro pazdziernik tak dobry ma byc to moze wstystie? BBC zrobilo taki dokument
                (robi) o dzieciach urodzonych w 2000 i ma im towarzyszyc przez bodajze 20 lat.
                My moglybysmy potem zrobic konkurencje i opowiedziec o forumkowych dzieciach.
                We wrzesniu byly dwie fasolinki, tak? To w takim razie stawiam na przynajmniej
                dwa razy wiecj, a najlepiej 3X, albo 4X....
                • stokrotka76 Re: Witam nowe foremki 01.10.05, 18:47
                  Też witam nowe foremeczki i życzę jak najszybciej upragnionych II smile)).

Erga, dopieść mężulka wink)).

Napewno październik będzie jeszcze bardziej owocny. Jejku, tylko żebyśmy mogli
                  działać!
                  • balbinka74 Re: Witam nowe foremki 01.10.05, 22:31
                    Cześć dziewczęta, witam nowe starające się!

Moje doły na chwilę dały spokój.Denerwuję się ,ponieważ pobolewa mnie brzuch,
                    szczególnie, gdy stoję lub chodzę.Wiecie, ten ból tak jednoznacznie mi się
                    kojarzy ,ze brak słów.Trudno, co ma być to będzie, boję się tylko, że głupio
                    zrobiłam ,nie biorąc w tym cyklu luteuiny, ani dophastonu.Lekarz stwierdził, że
                    mam piękne warunki i nie trzeba brać.Zresztą nie udowodniono ich zasadności
                    łykania, gdy hormonki ok.Teraz panikuję,ale taka była nasza decyzja ( moja i
                    męża, ),że nic na siłę, po co brać coś , co nie pomaga, a nie jest obojętne dla
                    organizmu.Stąd te doły...Cycuchy mnie bolą( mastopatyczne zmiany) jak przed
                    okresem,ryczeć mi się chce,humory i kapryszenie non stopa.....zatem pewnie za 3
                    dni @@@@ się pojawi.

Atko, jeszcze nie masz diagnozy, zatem nie szafuj słowem niepłodność!!!!! Wezmą
                    cię na dokładny porzegląd i wtedy zobaczymy.Nawet, jeśli coś znajdą, to
                    medycyna czyni cuda, ważne jest byś trafiła w dobre ręce!!!!Teraz bierz się do
                    dzieła...znaczy się za męża i uczcijcie koniec prac balkonowych!

Ergo, ty demoniku energii, tylko męża z tej radości nie wybrakuj
                    czasami...hihihi.

Stokrociu, a to ci mąż ,zamiast w domku z żonką posiedzieć, to on sobie
                    kawalerskie wypady robi???? Podziwiam twoją tolerancję, mnie byloby bardzo
                    przykro, ale może ja przewrażliwiona na swoim punkcie za bardzo jestem...
                    Bardzo się cieszę, ze nastrój ci dopisuje!!!!Tak trzymać!

Chyba były trzy wrześniowe zafasolkowane...Finka, megi, sabinka...kogoś
                    pominęłam?
              • ma_ruda2 Re: Witam nowe foremki 03.10.05, 10:55
                erga4 napisała:

> althea i ma_ruda - witam was i życzę szybkiego zafasolkowania.
                > No ciekawaa jestem którą cyferkę z listy upatrzy sobie październik.. miesiąc
                > płodności więc może wytypuje kilka cyferek - oby!
                > Przepraszam za moją weekendową małomówność (małopiśmienność) ale rozumiecie -
                > korzystam z męża ile się da. W tygodniu nadrobię zaległości w pisaniu.

witam, witam i dziekuje za zyczonkasmile i licze na ten płodny październiksmile
                trzymam kciuki za wszystkie starajace. i dziewczynki dodajcie mi troche otuchy
                bo juz lapie doly - a to dopeiro drugi cykl staran co bedzie za kilka m-cy?? sad
                • althea35 Re: Witam nowe foremki 03.10.05, 11:08
                  ma_ruda2 nie ma sie co dolowac! Do dopiero 2 cykl staran! Nie nakrecaj sie, nie
                  wynajduj sobie objawow, bo potem jest rozczarowanie. U mnie tez praktycznie 2
                  cykl staran. Ale przezylam juz jedno rozczarowanie w styczniu... wiedzilam, ze
                  chyba staranka byly ciut za pozno ale i tak sie strasznie nakrecilam... i
                  pozniej bylo mi bardzo przykro, ale duzo mnie to nauczylo. Teraz mam nadzieje,
                  ale sie nie nakrecam. Jak ostatnio dostalam @, mimo intensywnych staranek, to
                  tyklo na chwilke zrobilo mi sie przykro.
                  Powodzenia!
                  Oby pazdzierin okazal sie dla nas wszystkich owocny!
                  • ma_ruda2 Re: Witam nowe foremki 03.10.05, 11:13
                    wiem, ze nie ma co sie nakrecac i dolowac.. ale mimo wszystko smutno. na ulicy
                    same ciezaroweczki albo sliczne bobasy w wozkach, kolezanki tez po porodach
                    (dopiero co) ... a ja we wrzesniu bylam w podrozy poslubnej i tak strasznie
                    liczylam na to ze sobie przywioze fasolke. i dlatego to straszne
                    rozcarowanie.... dzieki za otuche smile i rowniez zycze powodzenia big_grin
                    • althea35 Re: Witam nowe foremki 03.10.05, 11:40
                      My niestety na podroz poslubna nie mielismy czasu... wiec i tak masz powod do
                      radosci!
                      • ma_ruda2 Re: Witam nowe foremki 03.10.05, 11:46
                        masz racje - powod do radosci mam. szkoda tylko ze nie wiekszy... ale staramy
                        sie dalej, a co!! smile
                      • balbinka74 Re:Babki 03.10.05, 14:32
                        Witam w poniedziałek!

Atko, powiem tylko...o cholera.Przytulam mooocno, do mego lichego biustu!!!!!!!!
                        Trzymam kciuki, by szybko zrobili badanka i coś wymyślili.

Pszczoła, jak necik, ożywiony już?

Monisiu, będą szaleć, gdy maleństwo się urodzi.Prosze o relacje z wizyty u
                        ginka.Mam nadzieję,że szybko przegonisz to wstrętne przeziębienie.

Finko, bardzo mi się przykro zrobiło,że chcesz tu tylko sporadycznie zaglądać i
                        kibicować!Czuję się potrójnie zdradzona!!!Wiinga po wakacjach już się nie
                        pojawiła,Gwiazdka odstresowuje się od forum,dobrze,że bebell podjęła wyzwanie
                        belfrzycy....

Pkanetka, pewnie jeszcze reanimuje komputerek.

Abi i ant, kurujcie się i to szybciutko!!!!

Bebell, słodko mówisz o swojej małej Tosica...hihihi.Mnie bardzo się podoba
                        imię Antonina, ale mąż nie chce nawet o tym słyszeć.....

Pozdrawiam melbę i matalkę. Jutko, to ile materiału przydziałowego do zakucia
                        naumiałaś się?

A mnie zły humorek nie przeszedł do końca...tyle mam do zrobienia" na wczoraj",
                        a mąż wkurza mnie maksymalnie...a wyobraźcie sobie, ze właśnie dziś mija 10 rok
                        naszej znajomości....( a taki był kochaaaaany)on oczywizda nie pamięta jaka to
                        dziś rocznica!

Mam nadzieję, ze wszystkie zafasolkowane będa tu nadal się odzywały, bo się
                        zaryczę na śmierć, jeśli nie....babcia balbinka starajaca się od wieków......

• balbinka74 Re: Witam nowe foremki 03.10.05, 14:40
                    O przepraszam, chyba nie przywitałam snowych e koleżanek!!!witam, witam
                    serdecznie!!!!Niektóre z was już od dawna buszują po innych stronkach,ale,
                    ale.....proszę coś o sobie napisać....no, nie ma tak dobrze!
    • agilator Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 09:05
      Hej, ja też staję w pełnej gotowości, oby październik był dla nas wszystkich
      owocny. Pozdrawiam i do dzieła! smile
      • melba7 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 09:17
        Uffff...juz po imprezce urodzinowej małżona...powinnam odsypiac do południasmile
        ale coś mnie poderwało z łozka i nie mogę spać...pamietacie może,ze chciałam
        małzonowi zrobic prezent w postaci dwóch kreseczek? ale cóz...nie wyszło.Wyszło
        za to przyjacielowi małżona i jego żonie- w maju będą mieli drugie
        dziecięwinkpowiedzieli nam własnie na imprezie.
        Bebell, nie skorzystałam z twoich sugestii odnosnie prezentu-misio dostał coś,
        co zawsze bedzie miał przy sobie- a raczej na sobiewink
        Serdecznie witam nowe forumkismilesmilesmile
        • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 09:50
          Melbo a cóż to za prezent który mężulo będzie miał zawsze przy sobie? hmm coś z
          wyrobów jubilerskich?
          A co do przyjaciela małżona to ja bym chyba na twoim miejscu się poryczała..
          ech ta babska zazdrość.

Witam nową foremkę - Agilator. I powodzenia życzę smile

Balbinko a cóż to za doły? proszę o pozytywne myślenie! I nie zadręczaj sie
          myślami o małpie - przecież wszystkie objawy można sobie wmówić - ja to wiem,
          jutka to wie i ty pewnie też. Nie wsłuchuj sie tak bardzo we własne ciałko.

Stokrotko obyście mogli próbować w październiku! Trzymam kciuki.
          • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 11:16
            Dziewczyny, ale się wyspałam!!!! Dopiero wstałam, hihi! Około 8 kot mnie na
            chwile obudził i dalej spałam! Nie pamiętam kiedy tak ostatnio sie obspałam!

Melba, nie martw się. Ty też niedługo oznajmisz mężulkowi dobrą nowinę smile? Mi
            też by pewnie było przykro w takiej sytuacji...

Balbinko, nie dołuj się na zapas! Zobaczysz co będzie... Napij się czerwonego
            winka, zjedz jakiś dobry obiadek, idź na spacerek. Nie wiem jak u Was, u nas
            dziś całkiem ładna pogoda, świeci słoneczko smile. A jak lekarz mówił, żeby nie
            brać luteiny to nie miej wyrzutów, że nie brałaś...

A mój męzulek sobie pojechał i nie mam mu tego za złe - planował ten wypad juz
            chyba od 1,5 miesiąca. A za chwilę będzie za zimno, żeby do przyczepy
            pojechać smile. Pobyłam sobie trochę sama ze sobą, dobrze mi to zrobiło. I on też
            się trochę oderwał od wszystkiego. Wiem, że też się przejmuje starankami i
            bardzo by chciał dzidzię... niech też sie wyluzuje troszkę! A ja dziś pojadę do
            siostrzyczki i moich dwóch super siostrzeniczek - jedna ma 11 lat, druga
            skończy roczek pod koniec miesiąca smile)).

Ściskam Was mocno dziewczynki!
            • melba7 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 11:31
              małzon dostał złoty krzyzyk koptyjski na łańcuszku, mały i dyskretny (zeby nie
              wyglągał jak jakis dreswink)
              Ale wiecie co? wracając do dobrej nowiny o powiększeniu rodziny kumpla mojego
              męża- nie zrobiło mi się przykro!!!Bardzo się ucieszyłamsmilenie powiem, przeszło
              mi przez myśl- dlaczego nie ja?
              Nie znam jeszcze zbyt dobrze tej dziewczyny- znamy się i lubimy, ale nie na tyle
              ,żeby się zwierzać...skąd mam wiedzieć, jak długo oni się starali? mówili o
              drugim dziecku juz 3 lata temu...
              A to juz druga taka atrakcja w tym tygodniu- wczesniej dowiedziałam się,że moja
              kolezanka z pracy znowu jest w ciąży- 9 miesięcy po urodzeniu pierwszego dzieckasmile
              Urodzaj w okolicy-moze i ja się załapięwinkczas najwyzszy -mój Kuba kończy w
              październiku 9 lat.Róznica wieku między moimi dziecmy wyniesie więc conajmniej
              10 lat- to całkiem sporo.
              • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 11:53
                Melba, to tak jak u mojej siostry smile)). Tylko ona ma dwie dziewczynki. Jest
                śmiesznie, bo starsza zaczyna juz zachowywać się jak nastolatka, ale bardzo
                kocha malutką i pomaga się nią zajmować smile.
              • althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 12:07
                Ja jestem 7 lat mlodsza od mojego brata i jak bylismy mali to bylo naprawde
                duzo. On konczyl szkole a ja dopiero zaczynalam. Pozniej ja ja juz troche
                podroslam to on sie wyniusl z domu, bo chodzil do szkoly z internatem... no i
                mi go troche brakowalo.
                Napewno dzieci nie maja takiego dobrego kontaktu jak te, ktore maja rodzenstwo
                prawie w tym samym wieku, ale to tez nie jest regula. Prawie rowiesnicy
                najczesciej jednoczesnie sie kochaja i kloca.
                Melba oby sie tym razem udalo!
                • malgos.ty Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 12:34
                  Witam wszystkie foremeczki, obyście miały racje że październik będzie owocny,
                  bo jak nie to ja wam pokaże . Wezme w pracy urlop i przyjade do was hi hi hi .
                  (Tylko będziecie musiały tam na mnie trochę zaczekać ja mam do was 500 km)
                  • bebell Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 12:57
                    Witam niedzielniesmile))

stokrotko- zazdroszczę, ja jestem notorycznie niewyspana. dziś też się nie udało
                    niestety. z samego rana pojechałam na wieeelkie zakupy żywnościowesmile))

melba- fajny prezentsmile)) ja już też dostałam prezent rocznicowy, choc rocznicę
                    mamy dopiero 6. października: idziemy na ten koncertsmile)) a ponieważ bilety były
                    dośc drogie postanowiliśmy już nic więcej nie kupowac sobie z tej okazjismile))
                    jestem przeszczęśliwasmile)

megi- jak lektura??

abie- zdrówko powraca?

erga- małżon żyw jeszczesmile)))?

witam nowe foremkismile)) życzę szybkiego zafasolkowaniasmile)) piszcie często i dużosmile))

althea- buziakismile))

ściski Kobitki

kasia

• althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 13:13
                      bebell - nie opuszczajmy letnich, przyzwyczailam sie... ale fakt, ze tam maly
                      ruch...
                  • althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 13:10
                    Do mnie to ty masz pewnie jeszcze sporo dalej niz 500 km... powodzenia... mam
                    nadzije, ze dobrze plywasz... hahahaha
                    • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 13:28
                      Althea, a skądś Ty? Zza morza smile?
                      • althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 14:18
                        Tak, ja z tej wyspy za "wschodnim jeziorem".
                        A ty skad?
                        • abie76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 15:39
                          Dzien dobry drogie eKolezanki!

Jak mija niedziela? Niestety moje zdrowko wcale nie chce wrocic, wrecz
                          przeciwnie, poszlo precz. A ja do konca tygodnia musze byc silniutka i zdrowia,
                          bo przeciez pazdzeirnik ma byc TYM miesiacem, Tak?

Melba, trzymamy sie mysli, ze i Ty niedlugo oznajmisz Malzonowi o radosnym
                          powrocie do pieluch, wstawania i roznych innych atrakcji smile Zobaczysz, jeszcze
                          zanim sie obejrzymy, bedziemy zasasolkowane.

U mnie w okolicy zanjomych blizszych i dalszych, tez wysyp zaciazonych. Moze
                          zrobmy taki worek z dobrymi fluidami i rozsypiemy na formu?

Pomimo choroby zdecydowalam sie byc dobra zona i pieke szarlotke, nie czuje co
                          prawda zadnego zapachu, ale z zegarka wynika, ze trzeba do niej zagladnac, wiec
                          pozwolcie, ze sie oddale.

Acha, dlaczego tak konsekwentnie jestem wyrzucana z kazdej listy smile))), ale
                          wybaczam, jestem przeciez lagodna jak baranek ;o)
                          • melba7 abie76-dobry pomysł z tym workiem 02.10.05, 17:18
                            Oby...dla mojego męża to będzie debiut w pieluchach- Kuba to moje dziecię z
                            poprzedniego związku
                            • matala6 Wreszcie Was znalazlam ;)) 02.10.05, 19:45
                              Bylam na starym watku i sie dziwilam, ze taka cisza ...

A stamtad moj post ok. 16 byl taki:

Niedzielnie i pazdziernikowo wink)
                              Pozdrawiam
                              i widze, ze cisza .....

Wrzesien za nami,
                              a co przed nami ;?,

I watek do aktualizacji wink)

Odpoczywam po obiadku
                              i czytam ,,Falszywy trop,,
                              Henninga Mankella.
                              Akcja wykracza poza tuzinkowe kryminaly.
                              Cos dla Ciebie Megi wink

Erga przy mezu
                              w Jego ramionach ...

Melba po imprezce urodzinowej meza
                              wyluzowana, bo sloneczek ostal sie w pracy
                              Uff, ja tez odetchnelam wink

Balbinko nie zalewaj klawiaturki
                              Kazda z nas ma lepsze i gorsze dni,
                              a zycie jest za piekne, zeby sie dolowac
                              Ja tez dolaczam sie do pazdziernikowych staranek
                              W grupie bedzie nam razniej!!
                              Balbinko, wychodz z dolka na powierzchnie
                              Patrz slonko swieci wink)
                              To dla Ciebie...

Abie, Skarbie co Cie dopadlo
                              i nie puszcza.
                              Zdrowiej nam szybko!

Ata do dziela!!
                              nie martw sie
                              i trzymaj sie meza wink)

Jucia z Ant pewnie stukaja jakies kodeksy,
                              ale przerwe tez sobie robcie
                              Nie sama nauka przecie czlowiek zyje wink))

Stokrotko trzymam za Ciebie kciuki.
                              Zobaczysz bedzie ok.

Bebell to rozplyniesz sie 11 pazdzienika
                              na koncercie wink)

A gdzie nasza Cytrusia???
                              Rozbzykana Pszczolka???
                              Malgos?? Pkanetka?? Bombamonisia???

Wszystkich wywialo
                              i mysle, ze wszyscy dobrze sie bawia wink)))
                              • ata76 Re: Wreszcie Was znalazlam ;)) 02.10.05, 20:33
                                Matala, jak Ty to robisz???? jezdem pod wrażeniem....normalnie szacuneczek smile))
                        • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 21:57
                          Althea, ja z Warszawki smile
                          • althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 22:23
                            Stokrotko, no to kawalek do mnie masz... Zacznij cwiczyc w razie czego.
    • marta_st Witam w niedzielę... 02.10.05, 19:52
      Cześć dziewczyny, pozwolicie, że się też dopiszę do październikowych starań.
      Mam 28 lat i staramy się o drugie dziecko (przerwa 10 lat). To mój trzeci cykl
      starań a dziś jest jego pierwszy dzień. Miałam już nie zaglądać na to forum, bo
      smutno mi jest jak widzę, że kolejnym dziewczynom się udało. Nie mam tu na
      myśli zawiści, ale to trochę smutne. Postanowiłam jednak, że będę z Wami, bo z
      Wami jest dużo łatwiej czekać i znosić trudniejsze dni. Pozdrawiam.
      • matala6 LISTA cd ;))) 02.10.05, 19:57
        uparty koziorożec.
        Tosicę-Łasicęsmile))
        diagnozą "niepłodność"
        malenstwo, W-wa
        10. Matala6, 30 lat, staranka od czerwca o pierwsza dzidzie wink)
        Niech pazdziernikowa moc bedzie z nami !!!
        • matala6 Witam nowe foremki 02.10.05, 20:01
          Ma-ruda,Athea, Esselte, Mala-natka, Agilator i marta-st !!!

I tak powiem -
          Kupa bedzie nam razniej wink)

pazdziernik ma byc owocny, bez dolkow prosze ....
          Same gorki !!!
          • abie76 Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:21
            Ja tez dolaczam sie do powitan; Aligatorke smile(sliczny nick) i MArte witam
            serdecznie!

W grupie jest naprawde razniej i pomimo, ze czasem sienakrecamy nawzajem, to
            mozna tez pogadac o czyms zupelnie innym, pobredzic, i posmiac sie. A czasem
            tego tak bardzo brakuje, bo nasze inna Przyjaciolki nie rozumieja tego
            rozczarowania.

Melbo, w takim ukladzie, ze dla Twojego Kochanego to pierwsze doswaidczenia, to
            tym bardziej powinien sie nauczyc, och i jak bedzie sie cieszyl. Mysle, ze
            statystycznie rzecz biorac jestescie na dobrej drodze. Znalazlam gdzies artykul
            o angielskich naukowcach, ktorzy badali rozne pary, jak go znow odnajde w
            wielkim internetowym smietniku, to dam Wam link - bardzo budujace

Co do mojego zdrowia. No nie che wrocic. Nie zawsze rozumiem na co choruje, ale
            od tego mam meza :o) Jak do jutra nie przejdzie, to musze wziac antybiotyk. Mam
            strasznie spuchniete wezly chlonne i inne objawy regularnej grypy. Te wezly
            bola, niestety.

SZarlotke wyczuli goscie! Znajomi z zupelnie innego miasta zadzwonili, ze sa w
            naszym miescie, i ze pociag maja o 18, wiec moze mogliby wpasc na kawke. Milo
            bylo smile Wszystko zjedli, chyba byla dobra.

A teraz ide nacieszyc sie moim Najukochanszym, bo jak Wam pisalam malo go mam
            ostatni:praca i praca. Jutro u nas wolne, ale On idzie do pracy na 13 godzin sad

Dzis wiec:dobranoc! Sciskam mocno!!!
            • abie76 Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:23
              to jeszcze dwa slowa z poradnika Babci Maliny:
              slyszalam, ze dobrze jest karmic naszych Panow orzechami, na wzmocnienie ich
              witalnosci smile Do dziela!!!! (moj nie lubi, niestety)
              • bebell Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:26
                Mój lubismile))
                nerkowce najbardziejsmile))
                jak kupię mieszankę różnych to zawsze je wybierasmile)) i na ogół ja się już nie
                załapuję...
                • ata76 Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:32
                  mó teżlubi....a ja jeszcze bardziej...więc zawsze sobie wyrywamy...a widzę, że
                  to błąd...powinnam karmić lubego smile)))
                  • matala6 Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:35
                    A my lubimy tez orzechy wink))

A oprocz tego -
                    Slyszlam, ze slonecznik i pestki z dyni
                    dzialaja pozytywnie na naszych menow !!
                    • althea35 Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:38
                      To ja zawsze czesto posypuje chleb slonecznikiem! Chyba bede musiala zwiekszyc
                      dawke. nie moglac wczesniej tego napisac... a tak to dzisiejszy chleb jest bez
                      ziarenek.
                      • matala6 Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:42
                        Ja moge udostepnic kromalki ze slonecznikiem wink)))
                        Kto chetny ????
                    • bebell Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:41
                      no tego to nie lubisad((
                      ja też niesmile)))
                      • ata76 Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:46
                        a ja lubię....ale M. nie bałdzo wink))
              • althea35 Re: Witam nowe foremki 02.10.05, 20:35
                A moj chcial kupic dzisiaj pistacje i mu nie pozwolilam... bo ostatnio jak
                sobie kupilam to mi wyzarl.
            • melba7 znajdź, pliiiiiz:) 02.10.05, 22:14
              ...ten link, abiesmile dzięki za dobre słowosmile
        • marta_st Re: LISTA cd ;))) 02.10.05, 20:12
          uparty koziorożec.
          Tosicę-Łasicęsmile))
          diagnozą "niepłodność"
          malenstwo, W-wa
          11. Marta_st, 28 lat, 3 cykl starań o drugiego dzidziusia.
          Niech pazdziernikowa moc bedzie z nami !!!
      • marta_st Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 19:59
        A i jeszcze poproszę, żebyście napisały czy macie jakieś "wspomagacze".
        dzieczyny piszą o wiesiołku i gujazylu, a ja nie mam pojęcia na co to i jak się
        dawkuje.
        • matala6 Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 20:07
          Martus przykro mi,
          ale ja zadnych ,,wspomagaczy,,na razie nie stosuje,
          wiec Ci nie podpowiem za bardzo.

Dobrze sie odzywiamy siebie i meza
          i tyle.

wink)))
          • bebell Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 20:22
            matala- ja tez sie dobrze odzywiamsmile)) właśnie wsunęłam 3 pączkasmile))

marta_st- jeśli chodzi o wspomagacze to ja żadnych nie stosuję, więc nie pomogę
            w tym temacie, ale witam Cie bardzo serdeczniesmile)) no, i chyba trzeci cykl
            starań to jeszcze nie jest długo, więc sie nie denerwujsmile)) będzie dobrze!

jutka- czyś Ty w tych książkach już całkiem ugrzęzła??? hop-hop! pokaż się choc
            na chwilkęsmile))

no, a nasze zafasolkowane to gdzie??? pisac Kobiety pisac i fluidy przesyłacsmile))
            Finka- jak samopoczucie?
            sabinka- czy juz po jakimś USG jesteście???
            megi- mąż powrócił???

Ata- a Ty co? Pszczole to modem szlag trafił, ale Ty, Moja Droga, to się chyba
            lenisz zwyczajniesmile)))

buziaki

kasia
            • ata76 Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 20:31
              Witam nowe koleżanki i jak najszybszego zafasolkowania życzę smile)))

Bebell ....i Ty przeciwko mnie....nosz nie spodziewałam się wink)))
              i przyznaję się bez bicia....poimprezowałam sobie....wczoraj urodziny
              kuzyna....dziś z rana strzelanka...potem zlot właścicieli meganek ...a potem
              spotkanie z jedną z dziewczyn z forum.....tak więc przed chwilą dopiero zjadłam
              obiadek i zaczynam czuć jak uciekają ze mnie promile....tyle że do końca
              jeszcze nie wytrzęźwiałam, bo cięzko mi myśli zebrać....tak więc wybaczcie, że
              nic mądrego nie pisze wink)))
              • bebell Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 20:35
                nosz, proszę Kobieto jakie ty intensywne życie wiedzieszsmile)))
                i tak trzymac!!!
                a tak w ogóle to Ty z "żywej" broni strzelasz????
                ja strzelałam raz jeden na PO z kbks-u. nawet w tę dechę z tarczą nie trafiłam,
                nie mówiąc juz o samej tarczysmile))
                no, ślepa komenda normalniesmile))

• ata76 Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 20:45
                  hihihihi....nie z żywej....tylko na kulki....czasem uda mi się trafić raczej
                  przez przypadek, lub gdy łaskawie przeciwnik się nie porusza....i to też nie za
                  każdym razem....ale za to po lesie można się "wybiegać"
                  • matala6 Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 20:49
                    Hmmm,
                    Akcja!
                    Strzelby, kulki,przeciwnicy (zywi)i dziki las ...
                  • bebell Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 20:53
                    atka, Ty w paintball'a grasz! nosz normalnie padam na kolanasmile))
                    to rzadkie u Kobietsmile))
                    ale wiem, że pasjonujacesmile))
                    kiedys byłam z jednym takim co był maniakiem paintballowym, no, i militarystą, i
                    szukał broni po wojnie w różnych miejscach i tak mi sentyment został do tych
                    tematówsmile))
                    do goscia juz niesmile)))
                    • ata76 Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 20:57
                      blisko...blisko...ale nie paintball, tylko air soft....a kobiet tam jest
                      trochę...choć są w mniejszości....ale są widoczne smile)))
                      • bebell Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 22:31
                        air soft??!!??
                        takiego zwierza nie znajusmile))
                        czym sie różni od paintball'u?

k.
          • althea35 Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 22:40
            U mnie wspomagaczy zadnych. Kwas foliowy biore juz od ponad roku...
            • esselte5 Athea 02.10.05, 22:48
              Athea, a kwas foliowy w jaki sposób ma pomagać? Pytam, bo ja na razie be z
              rzadnych wspomagaczy, a czas już chyba smile
              • esselte5 Re: Athea 02.10.05, 22:52
                żadnych, oczywiście, rany jaki byk
              • althea35 Re: Athea 03.10.05, 09:51
                To kwasik juz zacznij lykac... w starnkach to on raczej nie pomaga, ale
                slyszlam ze jak facet lyka to wplywa dobrze na plemniczki.
                Kwas foliowy zapobiega wadom rozwojewym plodu (wadom cewy nerwowej i
                rozszczepowi kregoslupa). W pozywieniu dostarcza sie go z regoly zbyt malo,
                dlatego jest zalecany kobietom w okresie rozrodczym. Jest to witamina z grupy
                B, rozpuszczalna w wodzie, wiec ewentualny nadmiar sie wysikuje, wiec o
                przedawkowaniu nie ma mowy.
            • cytrusowa Re: Witam w poniedzialek 04.10.05, 13:10
              weekend byl czadowy, bylismy we Wroclawiu.
              Droga za to sama makabra, od granicy do Wroclawia 150 km w 5 godzin, korek!
              Ale sam wyjazd sie udal, zabawy i smiechu co niemiara no i jezyuk polski zamiast
              szwabskiegosmile

Od dzis czekam na @, objawow brak, za to dwa dni temu po bzykanku troche krwi
              bylosad juz myslalam ze to @
              • abie76 Re: Witam w poniedzialek 04.10.05, 13:15
                no i prosze jak sie produkowalam przyszla Cytrusia. Co u Ciebie, dawno Cie nie
                bylo. Jak Batonik? No i zazdoszcze Ci tego wypadu, z mojej metropolii zakutej
                wszedzie daleko sad

W takim razie, ze czekasz na @ (ktorej objawow brak) nie dopisuj sie do listy,
                tak zeby nie zapeszyc. Moze akurat?!?!?!
              • balbinka74 Re: Witam wtorkowo!!!!!!!!!! 04.10.05, 13:23
                Cytrusiku, dziś juz wtorek!!!!!!!!!!!!!Ale musieliscie poszaleć, zazdroszczę,
                nie powiem...Zaklinam, zaklinam, by się to @@@@@@okropieństwo nie pojawiło
                przez 9 miesięcy....A jak psiunio?
                • abie76 Re: Witam wtorkowo!!!!!!!!!! 04.10.05, 13:25
                  Na usprawiedliwienie Cytrusowej: tu wczoraj bylo wolne smile
        • malgos.ty Re: Witam w niedzielę... 02.10.05, 23:06

• althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 20:43
      O rany! Jaki tu ruch!
      • ata76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 20:47
        oj....tu tak często...a czasem jeszcze gwarniej smile))

znikam dziewczyny....muszę M. dopuścić....do kompa wink)))
        • matala6 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 20:52
          Niech pazdziernikowa moc bedzie z nami!!!

Tez zmykam
          z tego samego powodu co Ata.
          Niestety, Luby tez musi posiedziec prze kompem wink))
          • bebell Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 20:55
            taa... u nas też zmiana wartysmile))
            ale pewnie jeszcze dzisiaj zajrzęsmile))
      • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 20:55
        Witam wieczorową porą wszystkie foremeczkismile.

Mam już wszystko przygotowane na jutro i czekam na mężusia, bo jeszcze nie
        wrócił. Podobno wiezie mi szczupaka smile.

Trzymajcie jutro za mnie kciuki dziewczyny, żeby histeroskopia przebiegła
        szybciutko i żebym jeszcze jutro wieczorkiem do Was zaklikała już z domku!

Marta, wiesiołek tonizuje układ rozrodczy i pomaga na śluzik - stosuje się 3x
        dziennie po 2 kapsułki od 1 dnia cyklu. Guajazyl też ponoć pomaga na śluzik -
        pije się go na ok 3 dni przed owu - 3 x dziennie jedną łyżkę. Możesz jeszcze
        pić ziółka - ja piję mieszankę nr 3 Ojca Sroki - i podregulował mi się cykl -
        poczytaj sobie
        www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25841&postdays=0&postorder=asc&highlight=zi%F3%

• melba7 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 22:17
          trzymam kciuki, stokrotkosmile
        • bebell Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 22:30
          stokrotko- buziaki! kciuki zaciśniętesmile))

k.
          • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 02.10.05, 22:59
            Witam witam i o zdrowie pytam.
            Ja znów sie poświęcam słusznej sprawie
            I u mężula do jutra rana bawię.

A raniutko skoro świt jadę prosto do pracy.. Ech te weekendy tak szybko
            przelatują.
            Widzę że forum troszkę odżyło..super!

Bebell - melduję posłusznie że mąż żyw! Ba nawet lepiej niż żyw! smile)
            Witam wszystkie nowe foremeczki i powodzenia życzę.
            Niech moc październikowa będzie z nami!

Matala - no chylę czoła - cóż za umiejętność odpisywania.. Ja tak nie potrafię
            Pszczoła gdzie żeś ty? fruwasz z kwiatka na kwiatek? wracaj do październikowych
            kochana. Cni nam się za tobą.
            Melba - gratuluję dobrego prezentu. A co do dresowego łańcucha to mój mąż też
            ma na tego typu rzeczy uczulenie smile
            Atko - no pełna podziwu jestem - strzelanka z rana - no no no. A na zlocie to
            pewnie pliłaś gumy - no bo zlot bez pisków to nie zlot smileA;le te promile to
            chyba nie za kierownicą?
            Stokrotko mi już kciuki scierpły ale dzielnie trzymam i obiecuję że będę jutro
            tez cały dzień trzymała. Ściskam cię bardzo mocno.
            A i u mnie zmiana warty się szykuję więc zmykam. Noc z mężusiem i znów
            abstynencja przez 4 noce..

• melba7 witam w poniedziałek:) 03.10.05, 07:40
              zaczynamy nowy tydzieńsmiledla nas będzie to tydzień hmmm wzmożonych starańsmile
              • nika112 Re: witam w poniedziałek:) 03.10.05, 08:32
                Witam dziewczyny

Jednak wrzesień okazał się szczęśliwy. W sobote rano zrobiłam teścik i wyszły
                dwie grube krechy.smile)))
                Moj narzeczony chyba jeszcze nigdy z niczego tak sie nie cieszył. Teraz tylko
                musimy szybko ustalić nową datę slubu, bo kwiecień odpada.

Sciskam Was mocno i przesylam fluidki.
                • ata76 Re: Nika 03.10.05, 08:33
                  ogromne gratulacje.......super wiadomość z rana smile)))))))))))))))))
                • annalalik Re: witam w poniedziałek:) 03.10.05, 09:09
                  Gratuluje kiss
                • eda1282 Re: witam w poniedziałek:) 03.10.05, 09:15
                  niko gratuleje tych dwóch kreseczek
                  • eda1282 Re: witam w poniedziałek:) 03.10.05, 09:16
                    Ups zapomniłam się przywitać więc
                    witam wszystkie foremeczki bardzo sie po mojej długiej nieobecności
                • pszczolaasia Ata mi szepnęła...Nika 03.10.05, 11:30
                  • pszczolaasia kurde się wyslało..NIKA gratulacje:))))))))))))) 03.10.05, 11:30
                    i powodzonkasmile)))))))))))))))))))
              • ata76 Re: witam w poniedziałek:) 03.10.05, 08:43
                cześć dziewczyny!!!!

Stokrotko kciuki od rana mocno zaciśnięte!!!!!!!!!

Erga, już w pracy????? Czy jeszcze nie dojechała?

Melba, no no no....to owocnych starań smile))))

Balbinko, taką diagnozę na skierowaniu wpisał mi ginek

a jeśli chodzi o zlot samochodów, to ja tylko towarzyszko byłam....z mężusiem,
                więc jako nie kierowca mogłam pozwolić sobie na alkohol...kierowca nie wink))
                Bebell, asg różni się tym od paintballa, że strzelasz nie z markerów, ale z
                replik prawdziwej broni, i amunicją są plastikowe kulki
              • owiesia24 Dzień dobry-czy można? 03.10.05, 08:45
                Chciałam sie przyłączyć.Właśnie dziś się dowiedziałam, że nie będę
                czerwcóweczkąsad 1dc. Choc nie staraliśmy sie "tak dokładnie" to miałam
                nadzieje...No ale cóż trzeba się porządnie zabrac do dzieła w październikusmile
                Coś o mnie:
                -24 lata
                -jeden ukochany mężuś(od 2 miesięcysmilea razem juz ponad 5 lat.
                -mielismy sie starać zaraz po slubie,ale z róznych względów się przeciągnęło
                więc zaczynamy pierwszy porządny cykl starań właśnie teraz.
                -marzy nam się synek-Maksymeksmile
                Widze tu znajome "twarze" z wątku letnie starania.Pozdrawiam serdecznie.Jak tam
                Tosieńka,mały łobuziak?smile
                Mam nadzieje że październik będzie szczęśliwy...
                • althea35 Re: Dzień dobry-czy można? 03.10.05, 09:55
                  Witaj owiesia! A o letnich juz calkiem zapomnialas? My tam ciagle zagladamy.
    • annalalik Się też dopiszę jeśli pozwolicie 03.10.05, 08:48
      uparty koziorożec.
      Tosicę-Łasicęsmile))
      diagnozą "niepłodność"
      malenstwo, W-wa
      12. annalalik - 25 lat, 17 cykl starań o pierwsze dziecko, jestem po HSG (prawy
      niedrożny, lewy zwężony - HSG udrożniło obydwa) i czekam na wyniki badań.
      • owiesia24 Lista 03.10.05, 08:52
        annalalik napisała:

dziecię,
        > uparty koziorożec.
        > 3. Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątkosmile)) Mam
        już
        > Tosicę-Łasicęsmile))
        > 4. Stokrotka76, 28 latek (jeszcze do końca miesiąca), z Warszawy, rozpoczął
        się
        > 6miesiąc staranek o pierwszą dzidzię, 5 cykl.
        > 6. abie76, 29 lat, 3 cykl staran o pierwszego potomka
        > 7. ata76- 29 lat; n-ty cykl starań o pierwszą dzidzię; Gdynia; póki co z
        > diagnozą "niepłodność"
        > 8. ma_ruda2 - 28 lat, drugi cykl staran (zaraz sie zacznie) o pierwsze
        > malenstwo, W-wa
        > 9. Althea, 26 lat, 2 cykl staran o pierwsze dzieciatko.
        > 10. Matala6, 30 lat, staranka od czerwca o pierwsza dzidzie wink)
        > 11. Marta_st, 28 lat, 3 cykl starań o drugiego dzidziusia.
        > 12. annalalik - 25 lat, 17 cykl starań o pierwsze dziecko, jestem po HSG
        (prawy
        >
        > niedrożny, lewy zwężony - HSG udrożniło obydwa) i czekam na wyniki badań.
        13.owiesia24-pierwszy porządny cykl starań o pierwsze maleństwo
        • erga4 Jestem jestem 03.10.05, 09:08
          Dojechałam szczęśliwie! I byłam nawet 15 minut wcześniej smile
          Stokrotko - kciuki cały czas ściśniete!
          Owiesia- witam nowicjuszkę. Życzę powodzenia! My też z mężulem staramy sie o
          Maksa smile
          Melbo no to znikaj z forum i do dzieła!
          Nika-super wiadomość z rana! gratulacje. No no chyba się nie martwisz
          przełożeniem terminu ślubu smile chyba żadna z nas by się nie zmartwiła.
          • nika112 Re: Jestem jestem 03.10.05, 10:49
            Dziękuję Wam bardzo dziewczyny.
            Oczywiście zmianą daty ślubu sie nie martwimy. Będzie teraz troche zajęć
            związanych z załatwianiem wszystkich formalności i czas szybko zleci.
            Po dziesiątym paździenrika wybiore się do lekrza, a moze szybicej bo nie wiem
            czy wytrzymam, a chcialabym wiedzieć czy wszystko jest w porządku.

Bede do Was oczywiście zagladać i Wam kibicować.
            Pozdrawiam
        • abie76 Melba Kochana! 03.10.05, 09:09
          to my tak leb w leb, oby z efektami!!!!
          Przepraszam, ale nie pamietam jak u Ciebie jest? Calkiem naturalnie, czy z
          leczeniem? Ten artykul byl o kobietach, ktore chcialy - zachodzily w ciaze po
          dlugim czasie tabletek. Znalazlam go, ale jest po niemiecku, mowisz w tym
          jezyku? Poslac link, czy mam zrobic streszczenie? (jak sterszczenie, to nie ma
          problemu, tylko za chwilke, bo musze skonczyc zadanie na wczoraj - u nas kurde
          wolne,a ja po polsku pracuje smile Ale lubie to) Daj znac.

Witam nowe eKolezanki. Zycze szybkiego zafasolkowania. Pazdziernikowa moc bedzie
          z nami!!!!!!!

A z wiadomosci radosynch:znow zaczynam czuc! Chyba to cholerstwo idzie w koncu
          precz.

Ateczko? Jak samopoczucie po wczorajszym wypadzie?

sciskam poniedzialkowo ****
          • ata76 Re: Abie 03.10.05, 11:04
            super, że w kwestii zdrówka idzie ku lepszemu smile

a jeśli o mnie chodzi to dziś jest dobrze.....aczkolwiek jestem nie wyspana,
            ale to da się naprawić po pracy smile))
        • eda1282 Re: Lista 03.10.05, 09:11
          dziecię,uparty koziorożec.
          > 3. Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątkosmile)) Mam
          już Tosicę-Łasicęsmile))
          diagnozą "niepłodność"
          malenstwo, W-wa
          (prawy niedrożny, lewy zwężony - HSG udrożniło obydwa) i czekam na wyniki
          badań.
          > 13.owiesia24-pierwszy porządny cykl starań o pierwsze maleństwo
          > 14.eda1282 - 23 lat wawa starania o pierwszą dzidzie niedługo zacznie się
          trzeci cykl starań
        • ata76 Re: Lista 03.10.05, 11:01
          Owiesiu, jak najszybszego zafasolkowania i jak najkrótszego przebywania tu jako
          starająca sie!!!!!
      • ata76 Re: Się też dopiszę jeśli pozwolicie 03.10.05, 10:59
        Aniu, miło mi Ciebie tu powitać smile))))))))))))))))
    • marta_st Nie cierpię poniedziałku :( Ale jutro... 03.10.05, 09:29
      już będzie lepiej. Witam wszystkie foremki smile Od dzisiaj zaczynam pić ziółka
      (zestaw nr 3) i brać wiesiołek. Zobaczymy co to da, ale mam nadzieję, że będą
      efekty w postaci fasolki czego i Wam wszystkim kobietki życzę! To mój drugi
      dzień cyklu (wczoraj był straszny dół) ale dzisiaj mam nowe siły do nowego
      starania smile
    • althea35 Kiedy strania?? 03.10.05, 10:02
      U mnie 13dc, wiec staranka juz tuz, tuz... bedzie intensywny tydzien!
      A jak u was? Kto ze mna?
      • eda1282 Re: Kiedy strania?? 03.10.05, 10:07
        ja w sobote jeśli @ się nie pojawi będe sprawdzała rezultaty wrześniowych
        staranek więc do październikowych jeszcze troszeczke
        • balbinka74 Re: Kiedy strania?? 03.10.05, 15:13
          edo, może się @ nie pojawi, trzymam kciukasy....

Erga, co z tym laparo masz już termin,?

Stokrociu, kwiatuszku przez cały czas trzymam kciukasy...nawet jedynek dziś nie
          wpisywałam do dziennika....
          • eda1282 Re: Kiedy strania?? 03.10.05, 15:40
            Bardzo dziękuje balbinko ale ja nie robie sobie nadzieji
            jakos nie bardzo się przykładałam do staranek no i jeszcze byłam przeziębiona
            (jeszcze do końca nie wyzdrowiałam) więc sama nie wiem
            • abie76 Artykul dla Melby i innych zainteresowanch 03.10.05, 16:06
              streszczenie:

Wedlug najnowszych badan tabletka antykoncepcyjna nie zmniejsza plodnosci kobiety.
              W badaniu wzielo udzial 700 kobiet, ktore wczesniej zabezpieczaly sie
              hormonalnie przez minimum dwa lata.
              Po trzech cyklach bez tabletek 56% kobiet zaszlo w ciaze, po szesciu, az 83%,a
              po 12 miesiacach 94%. Badanie nie dotyczylo tylko bardzo mlodych kobiet, ale
              rowniez tych starszych (niestety, ktos kto napisal ten artykul byl baaardzo
              niedokladny i nie podal zbyt wielu danych, wiec nie wiem co moze znaczyc
              "starsze", czy to juz my, czy takie kolo 40?)
              Jedynym srodkiem zabezpieczenia przed ciaza jest spirala, ktora noszona przez
              okres ok 6 i pol roku obniza prawdopoobienstwo zajscia w ciaze o ok 50%.
              Przyczyna tego sa prawdopodobnie infekcje wewnetrzne.

No, to chyba pozytywne wiesci, prawda?
    • pszczolaasia Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 03.10.05, 10:11
      witam w poniedziałeksmile))
      • bebell Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 03.10.05, 11:05
        witam poniedziałkowosmile))

sennie mi, i takie coś siąpi z nieba- niby nic, a człowiek moknie.

Nika- super nius na poczatek tygodniasmile)) do lekarza to nawet później mozesz iśc
        niz ok. 10 pażdziernikasmile)) jak pójdziesz za wcześnie to usg pokaże li i jedynie
        pęcherzyk płodowy, bez serduszka, i będziesz się denerwowac i powtarzac badanie.
        wstrzymaj się jeszcze troszkę, choc wiem, że ciężko jestsmile))) ściskam Ciebie i
        głaszcze brzuszek!

owiesia- no nareszcie jakieś wiesci od Ciebiesmile)) buźka!

Witam wszystkie nowe foremkismile)) I szybkich efektów zyczęsmile))

No, u mnie już po staraniach. Czekam na rezultatysmile)) Ale brak mi "przeczucia",
        więc nie nastawiam się. Jeśli nie, to nastepna "akcja" ok. 29 października.

kasia
        • ata76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 03.10.05, 11:37
          Bebell, łącze się w bólu....też dziś senna jestem...choć pogoda jest
          fajna....ale jakoś ciężko mi zebrać w sobie i jakoś normalnie
          pracować...poniedziałek sad(((
          • bombamonika Jestem 03.10.05, 11:46
            Cześć kochane
            Nie było mnie 4 dni a tu tyle nowych foremek, że aż się w głowie kręci.
            Nie jestem na razie w stanie zapamiętać Was wszystkich więc witam grupowo.
            Niko i monias witam w klubie przyszłych mamuś. Jest nas coraz więcej.
            Liczę, że w tym miesiącu takich wiadomości będzie mnóstwo.
            pkanetka pewnie nadal ma popsuty komp w domu i dlatego tu nie zagląda.
            Cały czas trzymam za Was kciuki.
            Ja dzisiaj idę na USG 3D na 18.00 i czas strasznie mi sie dłuży.
            Ciekawa jestem czy gin potwierdzi płeć.
            Powiem Wam, że ja się strasznie cieszę z synia a moi rodzice i rodzice męża
            liczyli troszkę na dziewczynkę. Oczywiście wszyscy są szczęśliwi, że wreszcie
            się udało i na razie odpukać wszystko jest bardzo dobrze ale po cichutku
            marzyli o wnusi. No nic potem będziemy robić dziewczynkę.
            Przeziębienie nadal mnie nie opuściło mimo tego, że 3dni leżałam grzecznie w
            łóżeczku. Na szczęście nie miałam temeperatury więc się nie martwię tak bardzo.
            Pozdrawiam
            Monika
          • abie76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 03.10.05, 16:13
            a jak juz sie dorawalam do gadania to:

Gratulacje dla Monias, Niki!!! Wysylajcie dobre fluidki w naszym kierunku!!!

Bombowa Moniczko, czekam na zdjecia Jaska!!!!!!! I na sama dobre wiesci.

Stokrotko, chociaz teraz Cie nie ma z nami, to myslami jestem z Toba. Obys szbko
            do domku wrocila i do pelnej formy!

Ergo, kiedy termin? I gdzie sie zdecydowalas?

Dobra, wracam do pracy, moja wstretna grypa jednak nie odpuszcza, a rano juz mi
            lepiej bylo, w zwiazku z tym tlumaczenie 4 stron zajmuje mi dzisiaj caly dzien,
            co normalnie robie w godzine. Moj intelekt jest na L4 :o(

usciski z mokrego i szarego podworka (nawet moje wiewiory poszly gdzies precz)
      • monias3 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 03.10.05, 11:07
        Wpadłam do was na chwilkę, pamiętacie mnie?
        Mam newsy, uwaga:
        będę mamusią!!!!!!!!!!!
        tak , tak moje kochane, za siódmym razem się udało. I chyba duzo mi testy owu
        pomogły bo się dowiedziłam żę mam owu 2 dni wczesniej niż "obstawiałam" z
        obserwacji tempek.
        A więc dziweczyny przesyłam WAm fluidki i oby były bardzo
        zaraźliwe~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
        • althea35 Gratulacje! 03.10.05, 11:10

• eda1282 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 03.10.05, 11:16
          Gratuluje i bardzo się ciesze
          no to się zaczyna dziać dwie dobre wiadomości z samego rana w poniedziałek to
          bardzo dobry znak
        • pszczolaasia Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 03.10.05, 11:31
          gratulacje i powodzonkasmile)))))))
          • ata76 Re: Monias 03.10.05, 11:35
            jeszcze raz wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • ata76 Re: Jutka, Ant, Balbinko 03.10.05, 11:37
              gdzie jesteście???????????????
              • ant25 Re: Jutka, Ant, Balbinko 03.10.05, 11:39
                zagoniona, zasmarkana ale jestem flik flik choróbsko się mnie trzyma nie mam
                juz siły, pozdrowionka może później zajrzę,
                Niko GRATULACJE ŚCISKAM
                • erga4 Re: Jutka, Ant, Balbinko 03.10.05, 11:46
                  Monias ja juz gratulowałam na twoim nowym wątku:"do siedmiu razy sztuka" ale
                  jeszcze raz gratuluję i jeszcze raz łapię fluidki wink)
                  • melba7 nika:):):) 03.10.05, 13:46
                    gratulacje, supersmilesmile sciskam mocnosmile
                    • melba7 Abie 03.10.05, 13:46

• melba7 Re: Abie 03.10.05, 13:48
                        zbyt szybko klepnęłam enter...nie znam niemieckiego, nie leczę się, bo nie mam z
                        czego, hormony brałam przez pół roku, odstawiłam w marcu.Starania od lipca.jesli
                        znajdziesz chwilkę, będę wdzięczna za streszczenie tego artykułusmilesmilesmile
                        • finka11 Re: Gratulacje 03.10.05, 14:01
                          Niko i Monias, serdeczne gratulacje, super że się Wam udało.
                          Moniko daj znać jak było na USG, u mnie też wszyscy liczą na dziewczynkę, bo
                          mają już 2 wnuków, ale ja mam inne przeczuciasmile
                          Ja już do starających nie należę, ale pozwolicie, że będę Wam kibicować i
                          tzrymać kciuki.
                          Pozdrawiam serdecznie
                          • balbinka74 Re: Gratulacje 03.10.05, 14:15
                            Ogromnie gratuluję nikusi i monisi, nowym zafasolkowanym!!!!!!!!!!!!
    • pszczolaasia lista 03.10.05, 14:12
      już Tosicę-Łasicęsmile))
      diagnozą "niepłodność"
      malenstwo, W-wa
      badań.
      trzeci cykl starań
      > 15. Pszczołaasia- 31 lat. stara doopa jestembig_grinD Gdynia. mama 2 Aniołków. nie
      mam absolutnie pojęcia który to cykl. w zasdadzie pierwszy po przerwiesmile)
      pozdrawiamsmileaaaa po slubie -9 lat. pies- to jesdyne dziecko jakie mamysmile)))
      • pszczolaasia przeczytałam wszystko. 03.10.05, 14:24
        Strokrotko czymamy kciukasy!!!!!!!!
        witam nowe foremkismile))
        Monia strasznie sie cieszę, ze to chłopak!!!!!! strasznie!!!!!!!! i wiesz... ja
        wiedzialam, ze to będzie chłopak.
        spieszę z wyjaśnieniami- mój komp jednak umarłsmile))) na amensmile))) Pan informatyk
        jak go obaczył, to powiedział pobożnie- to cud, ze łon wogle chodzismile)) mam
        zdolnego męza co nie??? pokornie nosi schyloną głowęsmile))
        wczoraj z Atą się spotkałyśmy z Ma.dzią. będą fotysmile)))
        z atrakcji- to u mnei wszystko. grzecznie posprzątałam mieszkanko po remontach.
        foty mam zrobione, ale wiecie nie mam skąd wysłaćbig_grinD ale prosze się nie bać.
        dostanieciesmile))
        dziewczyny pozdrawiamsmile))))
        aaaaaa jeszcze jedno...Erga jak mąż zyje?????? czy wykończyłas go??????;DDD
        • ata76 Re: Monia 03.10.05, 14:32
          tylko po wizycie info dla koleżanek....i oczywiście fotki.....prosim!!!!!
          • megi.1 Dzien dobry:) 03.10.05, 16:11
            Witajcie Dziewczynysmile

Minęły 3 dni paźdźiernika i już 2 super wiadomości: nika, moniasku moje
            najszczersze gratulacje!!!!!

Stokrotka dziś się zgłaszała do szpitala, tak? Trzymam kciuki, żeby wszytsko
            było ok.

Witam nowe forumki, oby jak najkrócej czekały na upragnione II kreseczkismile

Odebrałam dziś wynik posiweu - e.coli w moim pęcherzu ma się dobrze, chyba nie
            obejdzie się bez antybiotyków, czekam teraz na decyzję ginka.

O 18.45 mam dzis kolejne usgsmile Mam nadzieję, że same optymistyczne wiadomości
            mnie czekają na tej wizyciesmile

Bebell mąż wrócił, ale za to ze mnie zona do niczegosmile Prawie nie moge wchodzić
            do kuchni, bo jest mi permanentnie niedobrze i przyznaję się, że zaniedbuję
            mojego kochanego M. ale nic na to nie poradzę.

Monia dziś 3d usg?smile Super, czekamy na newsysmile

Matala, dobry kriminał to jest, powiadzasz??? No to muszę go poszukaćsmile

Pozdrawiam serdeczniesmile
            • matala6 Re: W poniedzialkowy wieczorek ;)) 03.10.05, 18:40
              witam wszystkich serdecznie!!!

Przeczytalam co sie dalo i ....

dwa dobre niusy -
              Niko - szczerze gratuluje II kreseczek
              Monias - tez Ci to powtorze
              dla Ciebie szczesliwa 7 (do 7 razy sztuka bylo)
              Mamusie rosna nam w sile!!!

Stokrotka na zabiegu - trzymam kciuki!!!
              Monia z Jasiem u ginka dzis o 18 - i przypominam sie o zdjeciu
              • matala6 Re: W poniedzialkowy wieczorek ;)) 03.10.05, 19:02
                sorki za szybko eter poszedl ...

Megi u ginka na 18.45 - tez czekam na wiesci
                A ten Henning Mankell to szwedzki pisarz
                i ma cala serie ksiazek, w ktorych bohaterem jest
                inspektor Wallander wink

Balbinka jestem pelna uznania
                dzien bez jedynek to super dzien!!

Pszczolka ma jak w raju teraz
                w nowej kuchni
                po remocie
                I fotki tez cichutko prosze wink)

Od Abie chorobsko,
                a Ant sie trzyma!!
                A sio niedobre zarazki -
                zmykac mi od eKolezanek!!

Ata wydobrzejesz, poniedzialki sa ogolnie beeeee

Marta - faktycznie, umklo mi ...
                Folik tez biore,
                ale ziolek jeeszcze nie stosowalam

Erga bez malzona, bidulka,
                Do piatku juz blisko wink)
                I co z tym Rzeszowem i terminem?

Melbus jak tam dzionek zlecial??

Bebell trzymam kcukasy za rezultaty
                i usciski dla Tosicy-Lasicy ;*

Witam Owiesie i Annalaik i Ede rowniez
                Niech pazdzernikowa moc bedzie z Wami!!!
                I z nami wszystkimi!!!

W tym miesiacu nic nie mierze, nie sprawdzam
                ide na zywiol beztresowo !!
                Co ma byc, to bedzie.
                Taka jest wola nieba,
                z nia sie zawsze zgadzac trzeba wink)

Jutus, a Ty gdzie sie podziewasz???
                A Ty Cytrusiu???
                • annalalik Re: W poniedzialkowy wieczorek ;)) 03.10.05, 19:40
                  Dzieki - ja sie tez witam wieczorową porą. Zmordowana jestem strasznie ale to
                  dobrze. Pozdrawiam
              • abie76 Re: W poniedzialkowy wieczorek ;)) 03.10.05, 19:05
                Alez Wy cichutkie dziewczynki jestescie!

Monika jeszcze pewnie oglada swe dziecie, Megi rowniez, mam nadzieje, ze
                opowiesz cos dobrego o swojej dziecinie.

Czy w Waszych okolicach tez tak zimno? Hebatka karmelowa z mlekiem utrzymuje we
                mnie ludzka temperatrure, inaczej chyba bym zamarzla.

pozdrowienia wieczorne i kissy ***
                • melba7 Re: W poniedzialkowy wieczorek ;)) 03.10.05, 19:34
                  dzionek zleciał- byłam na zebraniu w szkole i jestem bardzo dumna z
                  dzieciasmilezdolny, acz roztrzepany.Po prostu leworęczny ze skrzyżowaną
                  lateralizacją.tescik owu na razie negatywny, raczej na weekendowe staranka się
                  trzeba nastawić, jak co miesiąc...
                  • abie76 Melbuniu, 03.10.05, 19:49
                    gratuluje dzieciny madrej i zdolnej ;o)

Co do testow Owu, to ja w zeszlym miesiacu strasznie sie na nich skupialam i
                    chcialam tak wszystko akuratnie wylizyc i w ogole. Obserwowalam tez sluzik. Test
                    zaczelam robic wedle ich tabelki w odpowiednim dniu i nic nie pokazywaly.
                    Pamietam, ze w srode, dokladnie,mialam taki ksiazkowy sluzik, a test dzien
                    wczesniej, ani nawet tego dnia nic nie pokazal, tzn pokazal wynik negatywny.
                    Potem Wg testow piatek mial byc ten idealny dzien na plodzenie dzieciny smile, a
                    owu w sobote. To wedlug testow, wg mojej obserwacji to owu mialam najpozniej w
                    czwartek popoludniu. No i @ przyszla 22.09., czyli dokladnie 14 dni po owulacji
                    tej wedlu moich obserwacji, nie testow. Madre ksiazki mowia, ze u kazdej kobiety
                    druga czesc cyklu trwa dokladnie 14 dni - nie dluzej, nie krocej. Rozniece
                    wystepuja tylko w pierwszej czesci.
                    Wniosek z tego taki, ze trzeba byc srednio wiernym tym testom. To moje
                    doswiadczenie, pewnie wiele dziewczyn mialo dokladnie na odwrot, ale gdybys
                    jednak nalezala do tej grupy co ja, to zwracaj uwage na inne przeslanki tez.

Przeczytalas o artykule? Masz statystycznie rzecz biorac duze szanse na
                    zafasolkowanie :o))))

Pozdrawiam i milego wieczoru!
                    • erga4 Abie 03.10.05, 20:06
                      co do drugiej fazy to średnio trwa 14 dni. W zależności od kobitki trwa 12-16
                      dni. Ale dla konkretnej kobiety powinien być stały. Wiem że jeżeli jest krótszy
                      niż 10 dni to coś jest nie tak.
                      • abie76 Re: Abie 03.10.05, 20:25
                        a widzisz, co glowa to inna wiedza. I kazda z nas inna. Ale powaznie, to nie
                        pamietam gdzie to czytalam, ale skoro mowisz, ze miedzy 12 a 16, to wychodzi, ze
                        jest OK.
                        Z testammi jednak zostaje przy tym, ze nie do knca sa wiarygodne. Ale tak jak
                        mowilam, to moje doswiadczenie i nie znaczy, ze to jedyna prawdziwa wersja. Jak
                        widac Melbie pokazuja dokladnie i mam nadzieje skutecznie.
                        Ja jestem niecierpliwa i lubie miec wszystko pod kontrola, dlatego tak bardzo
                        sie na nich koncentrowalam, moze za bardzo, pewnie sie nakrecilam i inne
                        substancje zaklocily produkcje tego hormon LH. Na ten miesiac tez mam oczywiscie
                        testy, ale postanowilam dac sobie wiecej luzu. Nie wiem co z tego luzu wyniknie,
                        bo im blizej terminu, tym ja bardziej spieta. Bez sensu, ale tak dzialam i to
                        mnie zlosci. Do tego ta cholerna grypa mnie wkurza. Czerwone winko powinno
                        pomoc, tylko problem w tym, ze nic nie czuje sad
                        No nic, trzymamy sie planu, ze damy rade! NIECH PAZDZIERNIKOWA MOC BEDZIE Z NAMI!!!

Monia, Megi juz w pol do dziewiatej, a tu zadnych wiesci! Dziewczynki, nie
                        badzcie okrutne!
                    • melba7 zatem u mnie testy nie kłamią.. 03.10.05, 20:08
                      testy u mnie pokazują owu idealnie 14 dni przed @winkze sluzem bywa róznie
                • erga4 Re: W poniedzialkowy wieczorek ;)) 03.10.05, 19:54
                  Pszczółko mąż żyje i ma się dobrze big_grinD troszkę go poeksploatowałam ale chyba
                  nie ma mi tego za złe wink) aaa i nie zapomnij o mnie przy rozsyłaniu zdjęć.
                  Abie, balbinko - dzięki za pamięć - jeżeli chodzi o laparo to w krakowie
                  powiedzieli mi żeby dzwonic za 3 tygodnie to może zaczną zapisywać na nowy rok
                  (!)
                  Dlatego powęszyłam troszke po innych profach i miastach i znalazłam - prof.
                  Skręt z Rzeszowa. Czy ktoś go zna?? Ordynator oddziału - umówiłam sie własnie
                  dziś telefonicznie na prywatną wizytę (chyba od tego trzeba zacząć)- 17
                  października. Rzeszów dla mnie jest dużo bliżej (40km) no i chyba nie gorszy od
                  krakowa. Pojadę do niego z wynikami i zobaczę co on zaproponuje - jeśli też
                  laparo to może będzie krótszy termin. (W krakowie u tamtego wynajmują salę i
                  nie roboią tego typu zabiegów u siebie-stąd takie długie terminy)
                  Ant wracaj do zdrowia.aspirynka, czosneczek i do łóżka!
                  Monia czekamy na info oz 3D i jak bedzie to oczywiście zdjęcie.
                  Megi a co twój gin na antybiotyki? możesz brać?
                  Matala - święta racja: niech się dzieje wola nieba. Ostatnio sama to sobie
                  powtarzam i odziwo pomaga! Czyli luzacki cykl sobie fundujesz. no no - może to
                  ci właśnie jest potrzebne - bierzesz przykład ze Stokrotki smile
                  A nasza Stokrocia bidulka w szpitalu.. Trzymaj się dzielnie kochaniutka-tyle
                  kciuków tu zaciśniętych widzę że musi być dobrze!
                  • melba7 Moniko:):) 03.10.05, 20:10
                    pokażesz nam swojego maluszka???juz sie nie mogę doczekaćsmile
                    • megi.1 :) 03.10.05, 21:29
                      No to szybciutka wieczorna relacja.
                      Primo: kropeczce bije serduszkosmile widzieliśmy i słyszeliśmy nawet!!!!smile
                      Secundo: krwiak sie zmniejsza, powolutku ale sie wchłania, podobno nie ma się
                      czym martwićsmile
                      Tertio: szyjka na razie ok, oby tak dalejsmile

Zdjęcie kropeczki zeskanuję jutrosmile))

No a z bakteriami to jest problem. Jest ich na tyle dużo, że mogą spowodować
                      zapalenie nerek a wtedy to już straszne problemy, więc trzeba jednak walczyć
                      antybiotykiem. Tyle że antybiotyk w tak wczesnej ciąży może zaszkodzić. Jutro
                      ie do ginka po receptę i mam nadzieję dowiem się więcej.

Pozdrawiam was i ściskam sedecznie ode mnie i od 1cm kropeczkismile
                      • matala6 Re: :) 03.10.05, 21:44
                        Duze buzki dla Ciebie i 1cm Kropeczki
                        kiss************************
                      • althea35 Re: :) 03.10.05, 21:48
                        mega, sa antybiotyki, ktore sa bezpieczne w ciazy. Ja dostalam taki na
                        zapalenie ucha. Nic lekarzowi nie mowilismy, ze moge byc w ciazy, sam sobie
                        wydedukowal. Bedzie dobrze!

A ten krwiak u dzidzi? Jeli tak, to to jest zupelnie normalne. U bratowej
                        mojego meza narobili paniki, a pozniej poszla do innego lekarza i tam
                        powiedzieli, ze to nic nienormalnego i pozniej samo zniknelo. a na pierwszym
                        USG byl jakis cien i dlatego wygladalo groznie.
                        • balbinka74 Re: :)T 03.10.05, 22:13
                          • esselte5 Witam wieczorkiem 03.10.05, 22:36
                            Gratuluję nowym mamusiom!!! Z całego serca! Oby październik obfitował w takie
                            wieści! Dzięki Althea i przepraszam, że zjadłam literkęsmilesmilesmile No to jutro biegnę
                            po kwasik. Dziewczyny czy któraś z Was też ma takie długie cykle jak ja?
                            34-dniowe, od zawsze regularne. Najlepiej wt
                            • esselte5 Re: Witam wieczorkiem 03.10.05, 22:40
                              Co ja wyprawim z tym enteremsmile Najlepiej w takim przypadku kiedy przyłożyć się
                              do staranek?
                        • erga4 Do Abie 03.10.05, 22:19
                          znalazłam conieco na temat drugiej fazy:
                          "Gdy druga faza trwa krócej niż 10 dni - niedomoga ciałka żółtego, jedna z
                          przyczyn niemożności zajścia w ciążę. Faza lutealna powinna trwać ok. 14-16
                          dni. U niektórych kobiet długość ta wynosi 11-12 dni i nie uważa się, że
                          jakakolwiek forma leczenia jest potrzebna (zależy to od wyników dotychczasowych
                          prób zapłodnienia). Defekt lutealny objawia się w momencie, gdy druga faza
                          cyklu trwa jedynie 10 lub mniej dni. Można go wykryć dzięki mierzeniu
                          podstawowej temperatury ciała (może potrwać kilka miesięcy zanim odkryje się
                          nieprawidłowość), USG dopochwowym wykonanym w celu ustalenia owulacji. Jedną z
                          metod leczenia jest suplementacja gestagenna, inną witamina B6."

Miłego wieczoru!
                          • abie76 Re: Do Abie 03.10.05, 22:54
                            Erga, dzieki za wiadomosci. Teraz tylko dalej cwiczyc i liczyc na efekty smile

Monia!!!!!!!! Ale wiadomosc!!! Gratulacje, gratualcje i jeszcze raz gratulacje!
                            Bedzie panieneczka jak miodzio! Oczywiscie Jasiek bylby tez fajowy, no ale nic
                            straconego. Ciesze sie bardzo, ze wszystko tak dobrze przebiega, no i nie moge
                            sie doczekac zobaczyc Ole/Magde!

Megi, u Ciebie tez na pewno wszystko bedzie dobrze. Serdusio bije i dzidzia
                            rosnie, nie obejzysz sie jak bedziesz miec ja w ramionach.

na dzis wystarczy, sciskam Was na dobranoc
                    • lalisia78 Re: Moniko:):) 04.10.05, 08:50
                      super ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku.
                      co do imienia napewno dojdziecie do jakiegos porozumienia.
                      Ja caly czas sie zastanawiam czy isc na 3d z alicja nie byllam
                      zastanawiam sie czy jesli sa jakies wady to rownie dobrze widac
                      je na norumalnym usg moj gin mowi ze szkoda pieniedzy no chyba
                      chce widziec dzidzie bo wszystkie inne zeczy widac na usg
                      no i sama nie wiem tyle ze w Tychach chyba nie ma 3d sad
                      zycze dozo zdrowka dla ciebie i malutkiej
          • balbinka74 Re: Monia 04.10.05, 13:15
            Ogromne gratulacje!!!!!!!!!Widzisz, kochana, a tak się martwiłaś...dzidzia
            zdrowiusienka, mamusia w porządeczku...I wymarzona przez wszystkich
            dziweczynka!!!No, to masz kłopot, będą ją rozpieszczali na zabój wszyscy
            dziadkowie i babcie!!!A swoją drogą, cieszę się, że moja intuicja nie zawiodła
            w sprawie płci...hihihi,
            Musisz sie trochę z tą myślą oswoić, poukładać sobie, tak po swojemu...wiem,
            wiem...A chłopaka , to i tak zmajstrujecie, mówię ci...jeszcze nim mała
            Magduśka- Oleńka nie zacznie chodzić...

A jak sprawy upiększania gniazdka?
            • bombamonika Re: Monia 04.10.05, 15:55
              Balbinko
              Juz sie oswoiłam. Masz rację chłopca zrobimy sobie później.
              A tak swoja drogą to muszę Ci powiedzieć, że nie wierzę w żadne przed i po owu
              bo jak pamietasz inseminacje miałam jak pękły dwa pęcherzyki czyli po owu więc
              teoretycznie powinien być chłopiec. Jest urodzaj na dziewczynki. Jestem siódmą
              mamusią oczekującą dziewczynki wśród moich znajomych. Czekam jeszcze na jedną
              która będzie miała USG w tym tyg.
              Jeżeli chodzi o mieszkanie to czekam na zamówiona sypialnię. Ma być w połowie
              listopada. No i sypialnia będzie gotowa. Na początku grudnia zacznę pokój małej.
              I to będzie wszystko.
              Dzisiaj niestety nie wyslę Wam zdjęć Niuni bo mój mąż nie wziął aparatu do
              pracy a tam mam kabelek do zgrywania zdjęć.
              Musicie więc poczekać do jutra.
              Balbinko a Ty kiedy testujesz?
              Buziaki
              Moniika
              • althea35 Re: Monia 04.10.05, 16:22
                bombamoniko, a czy maz jest informatykiem? Podobno informatykom najczesciej
                rodza sie dziewczynki! To ja mam prawie jak w banku... hahhaha
                • balbinka74 Re: Monia 04.10.05, 17:24
                  Kochana, czułam,że tak będzie.Teraz tylko z górki....i zobaczysz jak szybciutko
                  mała będzie z wami...A jeśli chodzi o płeć dziecka, to gdy tylko zobaczyłam
                  Twoje zdjęcie ze spacerku, pomyślałam sobie natychmiast, że będziesz miała
                  córunię, jakoś tak samo mi się nasunęło...
                  Czekam niecierpliwie na zdjęcia malutkiej.Moniu, twoje opowieści o malutkiej, o
                  dobrze przebiegającej ciąży , są dla mnie plasterkiem na zbolałą duszę!!!
                  Dzięki tobie i innym długo borykającym się z losem dziewczynom, a teraz
                  szczęśliwie zafasolkowanym, jakoś się trzymam w tych moich długich
                  staraniach...
                  A test zrobię najwcześniej w piątek lub sobotę.
                  • bombamonika Balbinko 05.10.05, 10:20
                    Jestem pewna, że Tobie też się uda i ciąża przebiegnie książkowo.
                    Tak jak powiedziałaś jestem przykładem na to, że niepowodzenia, płacz,ból się
                    kończą i na nas wszystkie przychodzi czas błogiego szczęścia.
                    Jeszcze kilka miesięcy temu byłam prawie pewna, że juz nigdy nie będę mamą i te
                    dwie ciąże to był mój limit.
                    Ale tak nie jest i teraz jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie bo to
                    dziecko pod sercem jest dowodem na to że trzeba wierzyć.
                    Wczoraj mój mąż po wejsciu do domu pierwsze słowa jakie powiedział to:
                    Jak się czuje moja córunia? i cały wieczór trzymał ręke na moim brzuchu a mała
                    go kopała. Widok był cudowny.
                    Byłam zaskoczona ponieważ do tej pory Arek nie interesował sie tak ciążą tzn
                    pytał jak sie czuję i czy maluch rozrabiał ale rekę kładł na kilka sekund i
                    zaraz się nudził. A teraz....
                    I on mi wmawia, że mu było wszystko jedno jaka będzie płeć hihihihi

Kochana trzymam kciuki za Ciebie. Tak bym chciała żeby wreszcie Ci się udało.
                    Zasłużyłas na to jak mało kto.
                    Pozdrawiamy

Aha, dzisiaj wyslę Wam zdjęcie malutkiej.
                    Monika
                • bombamonika Re: Monia 05.10.05, 10:10
                  Nie, mój mąż nie jest informatykiem ale wiekszość dnia spędza przy kompie jak
                  każdny z nas.
                  Ta córeczka jest wymodlona w Watykanie w maju.
                  Monika
    • bombamonika Po wizycie u gina 03.10.05, 22:40
      Dziewczyny
      Nie uwierzycie!!!!!!
      To nie chłopczyk!!!!!!Na 100% dziewczynka.
      Trzy razy rozłożyła nogi i widzięlismy cipcię.
      Byłam strasznie zaskoczona i powiem Wam, że jakos nie mogę sie przyzwyczaic do
      tej mysli.
      Widoki są niesamowite. Widziałam jak otwiera buzię i połyka wody płodowe.
      Jak gin chciał jej zrobic zdjecie buzi to zasłoniła obiema rączkami jakbysmy
      byli paparazzi. W ogóle była do nas odwrócona pupcią i nie chciała sie pokazać.
      Dopiero po 40 min udało się zrobić zdjęcie z profilu. Jutro oczywiście
      dostaniecie. Słyszelismy też bicie serduszka i powiem Wam, że łezka się
      zakręciła jak patrzyłam na nią i słyszałam jej serduszko.
      Obejrzałam sobie ją z każdej strony. Policzylismy paluszki.
      I co najwazniesze gin bardzo dokładnie ją zmierzył, sprawdził serducho czy krew
      jest prawidłowo przepompowywana, kręgosłup, kości udowe, przedramienia, główkę,
      narządy wewnętrzne i wszystko co mozliwe i Niunia rozwija się bardzo dobrze.
      Sprawdził też łożysko czy jest prawidłowej budowy i czy nie jest przodujące i
      wszystko dobrze jest na tylnej ściance. Szyjka macicy długa 47mm i zamknięta
      więc nie ma ryzyka przedwczesnego porodu. HURRRAAAAA!!!!!!!
      Pępowina trzynaczyniowa czyli też prawidłowa.
      Gin nie znalazł nic co by mogło go zaniepokoić. Po prostu ciąża idealna.
      Niunia waży 353g
      Jeżeli chodzi o imię to jak wiecie mamy problem bo ja chcę Olę a mąż Magdę.
      Pozdrawiamy obie
      Monika

• erga4 Jasiu będzie następny :-) 03.10.05, 22:59
        Gratulacje Monia!!! No to cię zaskoczyło maleństwo!! Kurcze jednak moje
        przeczucie mnie myliło - cały czas miałam wrażenie że będzie chłop. Monia
        czytam twój post i ryczę nosz normalnie tak sie wzruszyłam - i czekam na
        zdjęcia-prześlij jutro koniecznie. Ściskam was bardzo bardzo bardzo mocno
      • melba7 Re: Po wizycie u gina 04.10.05, 07:37
        no nie mogęsmilesmilesmile
        lubi robić niespodzianki ta Twoja córeczkasmile
      • ant25 Re: Po wizycie u gina 04.10.05, 09:02
        Monisiu DZIEWCZYNKA ???? ojej masz córenię ale niespodzianka niesamowite dobrze
        się maskuje mała dama, w takim razie przesyłam całusy dla pięknych dziewczynek
        niech sie trzymaja cieplutko.
        Uścuski i całusy w brzuszek.
        • bombamonika Re: Po wizycie u gina 04.10.05, 09:44
          Ant
          Mała dama? Przecież to bezwstydnica. Tak rozkładać nogi. Już ja sobie z nią
          porozmawiam jak wyjdzie na świat.
          Lalisiu
          USG 3D jest tylko dla rodziców. Gin jak chciał zbadać dokładnie dzidzię to
          wyłączał 3D bo nie wiele widział. Tak więc jest to frajda dla rodziców.
          Ja jestem zadowolona bo leżałam 40min i gin opowiadał po kolei co widzimy i czy
          dzidzia jest prawidłowo rozwinięta. Mam nagranie na cd i pocztówkowe zdjęcie
          buzi. Teraz stoi na kominku i cały czas na nie patrzę. Córcia jest jeszcze
          bardziej realna.Więc polecam wydać kilka złotych dla takiej radości.
          Ja w Warszawie zapłaciła 200zł a za wizytę u mojego 120 więc to nie jest
          straszna róznica. No chyba, że Ty u tego Twojego znajomego w ogóle nie płacisz.

Nadal mam mieszane uczucia. Myslałam, że będę skakać z radości a tu......
          Chyba potrzebuję trochę czasu.
          Monika i chyba jednak Magda
          Mam jeszcze 19tyg negocjacji imienia.
          • lalisia78 Re: Po wizycie u gina 04.10.05, 09:54
            no ja mam kazda wizyte za darmo i jeszcze jak zaczelam rodzic alicje to
            przyjechal do szpitala choc mial wolne bo to byl 1 maj i rodzilam przy nim
            oczywisacie nic odemnie nie wzio.
      • ma_ruda2 Re: Po wizycie u gina 04.10.05, 12:05
        GRATULUJE!!!!!!!!! az mi sie lezka w oku zakrecila jak czytalamsmile
      • althea35 Re: Po wizycie u gina 04.10.05, 12:59
        Super, ze z dzidza wszystko dobrze i ze rozwija sie prawidlowo!
        A co do imion to ja mam wlasnie te dwa w polaczeniu: Aleksandra Magdalena, mama
        chciala Magde a moj starszy brat Olenke. No i ma co chcial.
        • bombamonika Do Althei 04.10.05, 15:49
          To niesamowite. Na prawdę masz te dwa imiona? Ale super!
          Ja juz zdecydowałam, że zrobię przyjemność Arkowi i będzie Magda.
          Monika
          • althea35 Re: Do Althei 04.10.05, 16:20
            Naprawde! Aleksandra Magdalena... troche przydlugie. To dajcie corci odwrotnie
            Magdalena Aleksandra.
    • bemilkaa Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 08:26
      3 cykl starań 34 lata 2 dziecko.
      Mam nadzieję , że tym razem się uda.
      Pozdrawiam
      • zebra51 Moniko 04.10.05, 08:57
        Cudowne wiesci smile Ciesze sie razem z Toba. U mnie bedzie pewnie Jas, cos tak
        czuje w kosciach. A Ola, fajne imie (moje zresztasmile )

Pozdrawiam
        Zebra
        • gosiashek lista cd 04.10.05, 09:22
          czesc dziewczyny! dopisuje sie i ja, mam nadzieje, ze ostatni raz....
          już Tosicę-Łasicęsmile))
          diagnozą "niepłodność"
          malenstwo, W-wa
          badań.
          trzeci cykl starań
          > 15. Pszczołaasia- 31 lat. stara doopa jestembig_grinD Gdynia. mama 2 Aniołków. nie
          pozdrawiamsmileaaaa po slubie -9 lat. pies- to jesdyne dziecko jakie mamysmile)))
          16. gosiashek - 32 lata-PSZCZOLAASIA! JESTEM STARSZA!!!Toruń, 3 cykl staran,
          1 coreczka na stanie-3,5 letnia Kaja

• melba7 stokrotko, odezwij się 04.10.05, 09:29
            ...jak samopoczucie?
            • erga4 Re: stokrotko, odezwij się 04.10.05, 12:11
              No właśnie gdzie nasza Stokrotka?? czemu jej jeszcze nie ma..

A ja własnie piję herbatke z rumem i mam chwilkę luzu w pracy.
              Pozdrawiam was gorąco!
      • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 12:11
        Powodzenia bemilko!! Oby się udało.
    • pszczolaasia Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 12:30
      witam dziśsmile
      witamy nowa foremkę i witamy Gosiashkasmile))) nie no..nie jestem najstarszasmile)))
      esktra!!smile))))))))
      Monia..nonononoonnooosmile))))))))))) dziołcha!!!!!! i dobrze !!!!!! prawda?
      pozdrawiamwink))
      • barbie4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 12:47
        no i ja i ja smile
        29 lat , 1 cykl starań, po 5 latach tabletek anty.
        (czekam na wyniki biopsji, COS mi chyba w.....a pierś. mam nadzieje ze nie
        złośliwie)
        • erga4 LISTA - ktoś się jeszcze nie dopisał? 04.10.05, 13:07
          STARAJĄCE SIĘ W PAŹDZIERNIKU-najpłodniejszym miesiącu roku smile)

3. Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątkosmile)) Mam
          już Tosicę-Łasicęsmile))
          diagnozą "niepłodność"
          malenstwo, W-wa
          12. annalalik - 25 lat, 17 cykl starań o pierwsze dziecko, jestem po HSG
          badań.
          14.eda1282 - 23 lat wawa starania o pierwszą dzidzie niedługo zacznie się
          trzeci cykl starań
          15. Pszczołaasia- 31 lat. stara doopa jestembig_grinD Gdynia. mama 2 Aniołków. nie
          17. bemilkaa-3 cykl starań 34 lata 2 dziecko. Mam nadzieję, że tym razem się uda
          18. barbie4-29 lat , 1 cykl starań, po 5 latach tabletek anty. (czekam na
          wyniki biopsji, COS mi chyba w.....a pierś. mam nadzieje ze nie złośliwie)

NASZE SZCZĘŚLIWE ZAFASOLKOWANE:
          1. Bombamonika (córcia)
          2. Lalisia
          3. Zebra
          4. Keri
          5. Finka
          6. Megi
          7. Nika
          8. Monias

Starające się poza forum - duchowo obecne z nami
          1. Gwiazdka
        • abie76 pelna lista + inne 04.10.05, 13:11
          już Tosicę-Łasicęsmile))
          diagnozą "niepłodność"
          malenstwo, W-wa
          badań.
          trzeci cykl starań
          15. Pszczołaasia- 31 lat. stara doopa jestembig_grinD Gdynia. mama 2 Aniołków. nie
          17.barbie4no i ja i ja smile

Dopisalam Barbie zeby ladnie wygladalo smile

Erga!!! Gdzie Ty, Mila, pracujesz, ze mozesz herbatke z rumem w pracy popijac?
          Dobrze Wam tam, he?

Monika! Pamietam jak pisalas, ze wolalabys dziewczynke, ale, ze ciagle sn il Ci
          sie chlopiec. Mialam wtedy napisac, ze sny snia sie na odwrot, ale pomyslalam,
          ze przeciez chlopaka tez bedziesz kochac nad zycie. No i okazal sie Jasiek, A
          teraz prosze mala bezwstydnica sie ujawnila!!! Gdzie zdjecie dla ciekawskich
          kolezanek?

Stokroteczko! Jk samopoczucie? Wracaj do nas z dobrymi wiesciami.

Pszczola, kiedy komputer wrocie do domu? Wieczorami brakuje Cie tutaj.

Tearz zjem sniadanie, bo rano przed wyjsciem nie zdazylam i mi baedzo w brzuchu
          burczy sad

sciskam
        • bebell Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 13:14
          Witajcie we wtoreksmile))

Monia- cudnie, że wszystko w porządkusmile)) i dziewczynkasmile)) ja to bym chciała
          same dziewczynkismile)) oswoisz sie szybko ze zmianąsmile))

megi- 1cm??!!?? to juz jest powazna sprawa! i truj te bakterie, nie zwlekając!

erga- z rumem??!!!??? w pracy???!!??? nosz, niemożliwa laska jesteśsmile)))

stokrotko- mam nadzieje, że wszystko dobrze. ale na wszelki wypadek ciagle
          sciskam te kciuki. cierpliwie czekam na hasło:"już!"

gosiashek- jak tam Kaja w przedszkolu??? wszystko dobrze?

Witam nowe foremkismile))

a mnie znowu boli brzuchsad((
          i wczoraj zamordowali kobietę w sasiednim budynku i chciali wywalic w kosmos
          cały budynek, bo odkrecili u niej w mieszkaniu gaz... trochę jestem
          wstrząśniętasad(( i niedobrze mi jak o tym myślęsad((

buziaki

kasia

• balbinka74 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 13:31
            Bebell, Boże, gdzie ty mieszkasz???Straszne, rzeczy się u ciebie działy, a
            wiadomo, dlaczego???Brzuszek pewnie po emocjach boli....

Mnie ciągnie przez cały czas( jedynie mniej boli, gdy leżę) małpowo, że tak
            powiem, nie wiem co jest grane, chyba nie wychodowałam znowu jakiejs torbieli,
            mam nadzieję....wrrr

Abi, masz klapsa, za wychodzenie z domku bez śniadania!!Pac, pac, i skąd masz
            miec siły na wybicie tego wirusika przeziębieniowego, no skąd!
          • ata76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 13:32
            o kurde Bebell...się nie dziwię zdenerwowaniu.....takie sytuacje na pewno
            straszliwie wytrącają z równowagi....nie zazdroszcze nerwów sad((
            a złapali sprawców/ce????
            • cytrusowa Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 13:38
              no wlasnie - popiedzielilo mi sie z tym poniedzialkiemsmile
              fakt, tu bylo wczoraj wolne!

Baton...czekamy na wyniki czy sa przerzuty czy nie, ale poza wynikami to moge
              wam powiedziez, ze z nim ciut lepiej pomoc.
              Mama byla z nim pare dni temu u lekarza po inne leki, i cos innego
              przeciwwymiotnego, i stal sie cud!
              pies zacząl jesc - popoludniu zaczyna, i zjada takie 4, 5 malych talerzykow
              specjalnej karmy z enzymami i rozgotwanego mieska.
              Niestety zawsze w nocy troche zwymiotuje, ale nie ma musu by bylo inaczej -
              skoro nie ma enzymow lub dopiero sie wytwarzają, to logiczne jest, ze ma tak a
              nie inaczej.

Co do mojej @ - cos czuje ze nadchodzi, lekko mnie pobolewa.

a ogolnie to ok, dwa tyg wolnego przede mną, czas na nauke diachronusmile

Bebell - no klimat ymasz nieciekawe, wspolczuje.
              My, gdańszczanie cos o tym wiemy - wieżowiec w Oliwie pare dobrych alt temu,
              wielkanoc...pamietacie ilu ludziz ginelo przez jednego idiote?
          • althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 13:51
            O rany, kasiu co sie tam u ciebie dzieje?? Gdzie ty mieszkasz?
            • cytrusowa Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 14:06
              no raczej ja dostane @, bo gdyby nie przyszla a pojawily sie dwie kreseczki,t o
              bylby cud. prawdziwy cud.
              Poki co pwoiem wam, ze zyje juz 13 pazdiernika i czekam na wynikismile i
              konsultacje u lekarza.
              Jestesm strasznie ciekawa cosie okaze - znacyz sie, chce juz wiedziec, by sie
              uspokoic.
              Wlasnie Męzowi ostatnio o tym mu mowilam, on tez mysli podobnie
      • balbinka74 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 13:08
        Kurka wodna, gdzie się podział mój wczorajszy post???Zatem piszę od nowa.

Megi, to cudownie,ze już bije serducho!!!!I rokowania dobre....tylko te głupie
        bakterie, co ty robisz,ze one tak bardzo cię lubią????Małżon niech się przebada
        koniecznie, a co, może to on ci je dawkuje....faceci nie odczuwają objawów,
        tak jak my....zatem wygoń go do laboratorium!

Ant i Jutko, życzę miłej nauki!

Melba, no pewnie, że synek mądrala, oj,oj, jak można nie wierzyć w swe
        dziecię...ti, ti, ti.A bedzie miał jakieś dodatkowe zajęcia?

Pszczoła, ty już nie świruj z tym wiekiem...my z pkanetką jesteśmy o kilka
        miesięcy od ciebie starsze...

No właśnie Pkanetka......miałam od niej info, ze wychodowała 6 pęcherzyków i
        wszystkie pękły!!!!Martwi się tylko małym endometrium 8,5.Trzymajmy kciuki za
        bliźniaki!!!!Komp nadal w naprawie, a w pracy moc zajęć....

Abi, na pewno szarlotka była przepyszna....oj, ale z ciebie gospocha, no, no,

Zebra, nareszcie się pojawiłaś, czekamy na relacje z twoich wizytek u gina.!!!!

Finko, chodzisz do pracy , czy już na zwolnieniu??

A ...nie pamiętam co dalej pisałam....coś bredziłam o sprawdzaniu testów,
        niedosycie jedynek.... no i masz,wykrakałam. Pojawiło się ok 30
        jedynek....brrrr.Kurcze aż mnie skręca, żeby takiej krótkiej lekturki
        ("Latarnik") nie przeczytać?

• ata76 Re: 6 laseczki!!!! 04.10.05, 13:27
          Megi, serduszko bije to najważniejsze....krwiak się wchłania- super....a z
          bakterimi mam nadzieję, że ginek sobie poradzi!!!

Monia, idealna ciąża....mała rośnie zdrowo....ektra smile))))))))

Erga, w pracy herbata z rumem???? ojojojojoj....chyba szefa ni ma co wink))

Balbinko, się nie nerwuj....jutro pewnie wszyscy już będą mieli przeczytaną
          lekturkę.....a jak samoprzeczucia???

Malba, gratuluję zdolnego synka smile))))))

witam wszystkie nowe foremki....jak najszybszego zafasolkowania życzę!!!

buziaczki dla wszystkich tych, które nie wymieniłam kiss***

• balbinka74 Re: 6 laseczki!!!! 04.10.05, 13:40
            Atko, brzucho ciągle boli....cyce bolą, nerwizna ze mnie i upierdliwiec
            okropny,zatem jeśli chodzi o przeczucia co do mojej osoby...to raczej pudło,a
            nawet jeśli, to i tak na dwoje babka wróżyła...przy takich objawach małpowych,
            ale tak bym już chciała... Dziś 26 dc, zatem jeszcze trochę nerwówki przede mną.

Idę troszkę ogarnąc mieszkanie...i coś upichcić.Pa, pa.

• abie76 Re: 6 laseczki!!!! 04.10.05, 13:50
              No tak Balbinko, ale wiesz jak bylo: moja podusia, moja kolderka i lozeczko
              mowily: nieeee chooodz, nieeee chooodz. No i jak nie ulec. A potem w biegu. W
              zasadzie mialam zostac w domu, ale stwierdzilam, ze pojde jednak do szkoly i w
              razie czego wyjde wzcesniej. No i przezylam a teraz ogarnelam kuchnie i cos zjem.

Cytrusiu, to dobrze, ze pieseczek silniejszy.

No a Twoje i Balbinkowe objawy, oby sie nie sprawdzily...

U nie natomiast zaczynaja sie dobre dni smile Mam nadieje, ze katar nie odstraszy
              Kochanego, hihi
    • althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 13:06
      U mnie staranka w toku... przyjelismy w tym miesiacu inna taktyke... czyli raz
      a dobrze, zeby chlopaczki byly dobrej jakosci, bo poprzednio chyba
      przesadzilismy z czestotliwoscia smile). Jeli owu nie pojawi sie w dzis lub jutro
      to robimy powtorke.
      • owiesia24 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 13:35
        WOW!!!Wątek rozwija sie w zabójczym tępie,ciężko nadążyćsmile
        U mnie dziś dopiero 2 dc i dodatkowo remont na karku...w paskudnym humorku
        jestem.Uuuuuu....
        • nika112 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 13:49
          Cześć dziewczyny

jeszcze raz wam dziękuje. To wspaniałe, że mogę cieszyć się razem z Wami.
          Moniczko gratuluje córeczki!!! smile
          Megi cieszę się, ze dzidzia rośnie zdrowo. Jeszcze tylko uporaj się z tymi
          bakteriami.
          Ant wracaj szybko do zdrowia!
          Balbinko strasznie z Ciebie surowa nauczycielka, tyle jedynek postawić.
          Witam też nowe foremki i zycze szybkiego zafasolkowania.
          Pozdrów od nas Pkanetke.
          Bebell, ale miałaś przeżycia. Nie zazdroszczę.

Pozdrawiam i ściskam Was mocno
      • hortika Lista 04.10.05, 13:45
        już Tosicę-Łasicęsmile))
        diagnozą "niepłodność"
        malenstwo, W-wa
        badań.
        trzeci cykl starań
        17. bemilkaa-3 cykl starań 34 lata 2 dziecko. Mam nadzieję, że tym razem się uda

1. Bombamonika (córcia)
        2. Lalisia
        3. Zebra
        4. Keri
        5. Finka
        6. Megi
        7. Nika
        8. Monias

1. Gwiazdka

• pelna lista + inne
        abie76 04.10.05, 13:11 + odpowiedz

już Tosicę-Łasicęsmile))
        diagnozą "niepłodność"
        malenstwo, W-wa
        badań.
        trzeci cykl starań
        17.barbie4no i ja i ja smile
        18. hortika, 30 lat,nie wiem który cykl starań, pewnie setnysmile
        • marta_st Kto ma 3 dzień cyklu? 04.10.05, 14:07

Owiesia24 wygląda na to, że jedziemy prawie na tym samym wózku smile Ale dzisiaj
          super pogoda! Oby tak dłużej, to wpływa bardziej pesymistycznie. A swoją drogą
          to jeśli byśmy zafasolkowały to nawet trzaskający mróz nie będzie dla mnie
          straszny, wszystko przeżyję smile
          • hortika Re: Kto ma 3 dzień cyklu? 04.10.05, 14:41
            cześć,
            ja mam 13 dc chyba, bo nie liczę jakoś specjalnie....
            gratulacje dla nowych już się nie muszących starać!!!!!!
            Monika córeczki są ok!!! fajnie, że maleństwo jest zdrowe i śliczne. Oczywiscie
            Magda to przepiękne imięsmile Ola też (tak mam na drugie).
            Nadal mam zbyt duzo pracy, zeby na bieżące śledzić Wasze dokonania, ale w
            wolnej chwilce zerkam...
            czy odbyło sie w końcu spotkanie sekcji warszawskiej naszego wątku??
            • finka11 Re: Pozdrawiam 04.10.05, 14:56
              Witam kobietki, ależ się ten wątek rozrósł, tyle nowych foremeksmile Z
              niecierpliwoscią czekam na wyniki tego "najpłodniejszego miesiąca" i oczywiście
              trzymam kciuki.
              Balbinko, ja zwolnienia nie planuję, bo jestem zatrudniona na umowę o dzieło,
              więc zwolnienie= brak kasy, więc chcę pracować jak najdłużej. Na razie czuję się
              świetnie, więc nie jest to problem. Zobaczymy potem. Trzymam kciuki za Twoje
              objawy, ja miałam zanim zaszłam takie same jak na @, no może piersi były większe
              niż zwykle.
              Monika super, że córeczka i że miałaś okazję ją już "całą" pooglądać. Tak
              pieknie o tym pisałaś, ze chyba też sobie sprawię USG 3D, ale oczywiście za
              jakiś czas.
              Cytruś fajnie, że Batonik wraca do siebie. Ja straciłam swojego psiaka i jakoś
              nie mogę sie na drugiego zdecydować, boje sie przywiązania.
              Megi 1 cm!!! Cieszę się, że u Was wszystko ok, zlikwiduj nieproszonych gości i
              ciesz się błogosławionym stanemsmile Kiedy masz następne USG, ja dopiero za 2,5
              tygodnia. Dziś mam 8t4d od OM. Ale ten czas leci.
              Pozdrawiam Was wszystkie i niezmiennie trzymam kciukasysmile
            • eda1282 Re: Kto ma 3 dzień cyklu? 04.10.05, 15:32
              witam
              ja tylko na chwilke bo zaraz ide do domku na prawie do domku
              Moniko gratuluje córci pewnie gwiazdą będzie i już uczy się jak ukrywać się
              przed wścibskimi fotografami,
              Hortiko a co do tego spotkania to wydaje mi się że się nie odbyło bo planowane
              było w sierpniu a we wrześniu no to nie wiem bo z nadmiaru pracy długo mnie u
              was nie było.
              Pozdrawiam was wszystkie
              P.S. co do naszej listy starających się to robi sie długa ale też coraz dłuższa
              robi się lista szczęśliwie zafasolkowanych a to bardzo pocieszające
              • balbinka74 Re: Witam wtorkowo!!!!!!!!!! 04.10.05, 17:36
                Kurka, nie ma wieści od stokroci...pewnie trochę ją w tym szpitalu zatrzymali
                bidulkę lub odpoczywa biedactwo po szpitalnych przeżyciach.Kwiatuszku kochany ,
                co u ciebie????Buziaki!!!

Finko, masz umowe o dzieło, o matko, kobieto, w szkole???Nie mają wolnych
                etatów? U nas tyle się mówi o braku anglistów ....biorą z otwartymi ramionami
                wszystkich! Kochana, to trzymaj się dzielnie ,niech cię te dzieciska nie
                wymęczą do cna.A jak waga, stoi? Jak twoje samopoczucie, objawy..., bo nic nie
                piszesz....a jam ciekawa, inne pewnie też!

O, jak mi się nic nie chce.... atko, ten leniuch nadal we mnie tkwi...a tu
                jeszcze trzy klasy do sprawdzenia...i biurokratyczna robota czeka ....brr, idę,
                idę...zobaczymy ile znowu szmat będzie, kurka wodna.
                • cytrusowa Re: Witam wtorkowo!!!!!!!!!! 04.10.05, 17:40
                  zgubilam wątek - a co sie stalo Stokrotce?
    • pszczolaasia Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 14:58
      spadam domasmile miłego wieczorka dziołchysmile)))))
      • abie76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 15:14
        nie chodz!

A Erga to chyba za duzo tego rumu z herbatka wypila, bo nadawac przestala smile)))

Milego popoludnia, Pszczolowink
        • althea35 rum 04.10.05, 15:31
          Erga, ale mi smaka narobilas na herbate z rumem! A mi tu pachnie ta twoja
          herbata... niestety musze sie zadowolic herbata bez rumu. Ale przynajmniej mam
          iguane, wiec nie jest tak najgorzej.
        • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 15:39
          jestem jestem Abie - nie spiłam sie - oj tam kilka łyżeczek rumu nikomu nie
          zaszkodzi. Ale wlewam go tak żeby nikt nie widział wink))
          No i cieplej się robi po takiej herbatce.

Megi aż 1cm?? kurcze ale rośnie!!

to co to za miasto w którym takie straszne rzeczy sie dzieją??
          • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 17:39
            Balbinko bądź dzielna-a ja trzymam kciuki żeby ten ból nie był małpopochodny.
            Ale zlituj sie kochana z tymi jedynkami. Ja przyznaje sie że też nie czytałam
            latarnika (to chyba nie to samo co stary człowiek i morze...he?)
            Cytruś to super że Batonik już coś zjadł. Wyliże się-zobaczysz
            Pszczoła ty?? stara doopa?? no co ty? tu nikt nie patrzy w klaendarz a po
            postach to dla mnie jestes osiemnastka!! smile)
            Atko - szef sie pojawiał ale ja zastoswałam konspire-rum mam w małym słoiczku
            po zupce dla dzici bobo czy coś w tym stylu. Razem z synem szefa popijamy smile))
            Finko tylko nie przesadzaj z pracą, oszczędzaj się troszkę. Ile twoje maleństwo
            już mierzy??
            • bebell Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 18:44
              Wieczorniesmile))

Kobiety, ja w Warszawie mieszkam, na Grochowiesmile)) może nienajlepsza dzielnica,
              ale znowu bez przesadysmile)) morderstwa chyba się wszędzie zdarzają, a
              przynajmniej mogą...
              sprawców nie ujęli, w ogóle to nic nikt nie wiesad(( zamordowana pracowała w
              Straży Miejskiej i są hipotezy, że ktos przez zemstę. ale ja watpię w taką
              teorię. bo, co komu może zrobic strasznego taka Strażniczka Miejska??? nic nie
              ukradli, więc motyw rabunkowy też odpada... w ogóle to dziwne wszystko, bo
              podobno udusili ją torba foliową zarzucona na głowę, a śladów jakiegos wiązania
              i krepowania członków brak. to, co ona tak potulnie sobie dała tę torbę zarzucic
              i czekała aż się udusi???
              no, i ta próba wysadzenia budynku?? po co? żeby ślady zatrzec??? dobrze, że ktoś
              ten gaz poczuł, bo inaczej to byśmy z Tośką i z sąsiadami latały po
              przestworzach juz...

to tyle z miejsca zbrodnismile))

kasia
              • althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 18:50
                To dobrze, ze ktos poczul gaz w pore. A mze babka chciala popelnic
                samobojstwo... albo jej cos wczesnie podali, zeby sie nie rzucala. No ale
                najwarzniejsze, ze dla was sie to dobrze skonczylo.
                • sabina9 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 19:39
                  witam Was wszystkie!

dawno mnie nie było, ale wciąż "Was" śledzę i cieszę się z każdej nowej
                  fasolinki! - Nika -GRATULUJĘ I CIESZĘ SIĘ RAZEM Z TOBĄ!

Moniko - to super, że Twoja dziewczynka rośnie zdrowo i ciąża książkowa!
                  Jeszcze troszkę i obok zdjęcia pojawi się drugie - już zrobione "bezpośrednio":-
                  ))

a ja... chyba już się oswoiłam z myślą o małym mieszkańcu, dzisiaj byłam na
                  drugim usg, słyszałam serduszko i widziałam 8 mm maleństwa - więc domyślam się,
                  że Megi masz "zdecydowanie" dłuższy staż ciążowy wink))
                  i okazało się, że z "majówek" powinnam przenieść się na "czerwcówki", bo z usg
                  wychodzi termin na początek czerwca, a nie na połowę maja.
                  poza tym mdłości szczęśliwie mnie bardzo nie męczą, tylko spódnice zaczynają
                  być trochę "przyciasne", mimo, że waga wciąż ta sama. jak to się dzieje?

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i ciągle emituję w Wasze strony fluidki!
                  sabina
                • matala6 Wtorkowo i wieczorowo ;))) 04.10.05, 19:58
                  witam po meczacym dzionku

Ale niespodzianka -
                  Monia ma Madzie, a nie Jasia;
                  Iskierki sa takie kochane,
                  a Ogniki tez!!
                  I czekam na zdjatka ....

Lalisia usciski dla Ciebie i brzusia!!
                  To masz super ginka ...z powolania

Zeberko - maly Jasio czujesz po kosciach
                  Przyjemne odczucie smile)

Megi a gdzie Twe zdjatka??

Niko tyle cudnych chwil przed Toba,
                  a co czujesz - chlopczyk czy dziewczynka ;?

Finko to super, ze swietnie sie czujesz.
                  Tylko sie nie przepracowuj,
                  wszystko z umiarem.
                  Usciski dla Ciebie i malenstwa.
                  Bedzie chlopiec czy dziewczynka ;?

Sabinko i dla Ciebie i dzidzi usciski
                  Chwytam Twoje fluidki ;-----------------

Witam nowe starajace na liscie -
                  Bermilke, Gosiashek,Barbie

Althea masz racje - u informatykow dziewczynki,
                  to jak w banku!!!
                  Branza mojego meza wink),
                  wiec szanse ogromne na Iskierke wink
                  I taktyke zmieniasz - Raz a dobrze - 2 chlopaczkow,
                  czyli bliznieta!!
                  Tez bym tak chciala dwojke od razu.
                  Jak pamiecia siegne to Pkanetka iErga
                  tez o parkach wspominaly kiedys ...

Erga, to gdzie Ty pracujesz, ze herbate z rumem mozna serwowac???
                  U mnie niedopuszczalne by bylo!!
                  A juz doczytalam cichaczem -
                  cieplej jest potem, to swieta prawda!!

Abie - sniadanie to podstawa!!
                  I owocnych dni, a katar nie taki straszny,
                  kochany przezyje wink

Cytrusia ciesze sie, ze z Batonikiem lepiej.
                  Ja tez wierze w cuda i nie zapominaj
                  Pazdziernikowa moc jest z nami!!!

Bebell straszne rzeczy w budynku obok -
                  morderstwo i odkreecony gaz
                  Nie dziwie sie, ze Cie brzuch boli - z nerwow pewnie

Balbinka trzymam kciuki w piatek i w sobote.
                  I 30 jedyne3k powiadasz.
                  Latarnik taki cienki,
                  a jakie lenistwo wsrod latorosli!
                  Jeszcze trzy klasy do sprawdzenia,
                  Oj i znow beda palki!!!

Owiesia wszystko przed Toba,
                  a po remoncie pieknie bedzie.
                  Czasami warto sie pomeczyc wink)
                  U nas w pisaniu tempo b.plodne wink)

Hortika - setny cykl ;0
                  Nie pograzaj sie, nie daj sie,
                  glowa do gory i zycie bierz garsciami
                  z pazurem......

Marta podoba mi se Twoja sygnaturka
                  ,,Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie,,
                  Cos w niej jest ...
                  Optymizm popieram ...
                  latwiej z nim zyc wink)

Eda - zgadza sie fasolinek coraz wiecej...
                  Budujace wink)

A Stokrotka gdzie???
                  Mysle, ze dochodzi do siebie po zabiegu.
                  Dajmy jej czas, zajrzy do nas wkrotce.

Pozdrowionka dla Atki i Pszczolki wink))

A Jutka gdzie???
                  Departament chyba w tym tygodniu miala zmieniac
                  • matala6 Re: Wtorkowo i wieczorowo ;))) 04.10.05, 20:11
                    A co u mnie .....

Luby jeszcze w pracy,
                    wiec obiadek sama jadlam
                    (o jak tego nie lubie)

W pracy od kompa sie nie odrywalam,
                    a w domu przez goodzine wisialam na komorce,
                    bo chcialam porozmawiac z naszym bankiem,
                    w ktorym mamy kredyt na mieszkanko...
                    i mnie wnerwili na maksa,
                    bo zadnego poszanowania klienta-
                    Pani X byla dzis tylko do 15.45,
                    a za przeproszeniem co mnie to obchodzi -
                    na stronie internetowej podali obsluga klienta od 8.00 do 18.00,
                    wiec ktos znajacy sie na kredytach powinien byc dostepny.
                    Podaja mi w pismie (nadanym listem zwyklym)
                    jeden numer telefonu i nikt nie odbiera,
                    to naprawde mozna wyjsc z siebie.

Dzwonie na inne numery ze strony internetowej-
                    w koncu pani z informacji lata po pokojach
                    i szuka kto mnie obsluzy i udzieli rzetelnej informacji.

W koncu sie ktos znalazl
                    i grzecznie powiedzialam co o tym mysle.
                    W koncu tez mam do czynienia z interesantami
                    i ode mnie tez sie wymaga i jakies pojecie mam.
                    Moze moj wyklad ,,wlasciwej obslugi klienta" dotarl.
                    Czas pokaze ...
                    • matala6 Re: Wtorkowo i wieczorowo ;))) 04.10.05, 20:16
                      Dla scislosci do banku dzwonilam od 16 do 17
                      • ata76 Re: Wtorkowo i wieczorowo ;))) 04.10.05, 20:23
                        aż się boje pisać po naszejpoetce...bo pewnie blado wypadnę wink))

Sabinko, 8 mm....łojejza...ależ rośnie to maleństwo smile))

Cytrusia, czytałam, że wyjazd się udał i z Batonem jest lepiej...to
                        fantastycznie....13 mówisz będzie wiadomo...to czekamy razem z Tobą ...oby na
                        dobre wieści...no i oczywiście żeby @ jednak się nie pojawiła a zdarzył się
                        cud!!!!

Balbinko, piątek lub sobota....no to kciuki już zaciśnięte....a z objawami to
                        wiesz jak to jest...na dwoje babcia wróżyła, więc jeszcze nic
                        przesądzone......ja tam w każdym razie mocno zaciskam kciuki i wierzę...oby @
                        do Ciebie nie zawitała!!!

Erga, skoro konspiracja była to jest ok...poza tym z synem szefa to wyjątkowo
                        bezpieczne....hihihihi

Jutka, a co z Tobą???? Łojejza oderwij się choć na chwilkę od nauki i napisz
                        coś do koleżanek!!

Stokrotka, jak pewnie słusznie Matala zauważyła odpoczywa po zabiegu....ale mam
                        nadzieję, że szybko dojdzie do siebie!!!

Bebell, kurczaki....po przeczytaniu wszystkiego nie dziwię się Twoim
                        nerwom...nieciekawa sprawa...ale dobrze, że dla Was tak się zakończyła jak się
                        zakończyła

Abie, oby katar jak najszybciej przeszedł....a dla M. na pewno nie będzie on
                        straszny smile

Matala, chyba pierwszy raz widzę Ciebie zdenerwowaną...szok....ale się nie
                        nerwuj....choć wiem, że łatwo powiedzieć, trudniej zrobić....a w kwestii
                        obiadku rozumiem rozumiem doskonale...dziś przez to samo przechodziłam....ale
                        co zrobić....taka praca sad((

przepraszam nowe foremki, że nic do nich nie piszę....ale z czasem na pewno to
                        się zmieni...póki co nie chcę popełnić gafy....trzymajcie się dizewczyny!!
                    • erga4 Re: Wtorkowo i wieczorowo ;))) 04.10.05, 20:21
                      Matala - i tak trzymać! trzeba mówić co leży na sercu! Jeszcze tym pożeraczom
                      procentowym! Aż się normalnie zdenerwowałam. Smutno tak obiadek bez męzula
                      jeść.. wiem cos o tym..

Bebell Bogu dzięki że ktoś poczuł gaz. Aż strach myśleć co mogłoby się stać.

Stokrocia pewnie jutro się pojawi. I szczegóły opisze.

A co z Jutką?? zawalili ją w nowym departamencie czy co??
                      • matala6 Re: Wtorkowo i wieczorowo ;))) 04.10.05, 20:29
                        Pozeracze procentowi!!!
                        Podoba mi sie!!!

Po rozmowie z tymi Pozeraczami Procentowymi
                        na 17.15
                        poszlam na rozaniecwink))

I juz mi blogo smile)

Samejadki-obiadki laczcie sie!!!
              • melba7 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 21:06
                ekhm....może zamordowana załozyła komus bucik na kóleczko?
                • bebell Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 21:46
                  Melba- może i założyła, ale żeby ją zaraz siatką za to dusic???

Matala- rozumiemsmile)) nasz bank też tak działa (może to ten sam, kurka wodna???),
                  podają ci numer telefonu i od razu mówią, że raczej nikt nie odbierzesad(( to po
                  co podają??? gadziny błotniaste...

Cytruś- dobrze, że Batonik zaczął coś jeśc. bedzie dobrzesmile))

Balbinko- ja cię rozumiemsmile)) masz moje moralne wsparcie w stawianiu pał za
                  nieprzeczytane lektury! też mnie to wkurzało zawsze jak nie wiem co! ja moich
                  będę w najbliższą sobote rozliczac z przygotowania do zajęcsmile)) tylko pał nie
                  moge stawiac, ale minusiki pewnie się posypiąsmile))) sadystka ze mnie wylazłasmile))

k.
                  • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 04.10.05, 22:59
                    Matala - no to to rozumiem - wyżyć się a później skrucha i wyciszenie przy
                    modlitwie.. Ja też lubię oddać się wieczornym refleksjom podczas modlitwy -
                    dzięki temu mam tyle energii i mogę "życ pomimo" smile(cyt.Matala)

Ale panie polonistki nie przesadzajcie znowu z tymi lekturami.. Ja przyznaję
                    sie bez bicia że nigdy nie lubilam czytać-zwłaszcza lektur. Ograniczałam się do
                    streszczeń które niestety dopiero zaczęły się pojawiać jak byłam w szkole
                    średniej. Wolałam zawsze czytać zbiorki zadań - to tak!
                    Oj pewnie zaraz dostanę pałkę za zły stosunek do przedmiotu smile

OK zmykam spać bo cos ostatnio mam problemy ze wstawaniem.

• marta_st Na dzień dobry... 05.10.05, 07:24
                      Witam wszystkie kobietki z rana i na poprawę humoru (jeśli jest nienajlepszy) a
                      i dla pośmiania się też napiszę Wam o zdarzeniu w pewnym supermarkecie. Otóż
                      akcja się dzieje przy dziale ze słodyczami smile Mały chłopiec ok. 4 lata robi
                      awanturę w sklepie, bo mama mu nie chciała kupić kolejnego batonika. Mama
                      mówi: "już masz dość tych słodyczy, zobacz ile Ci kupiłam. Uspokój się, bo nic
                      Ci nie kupię". A synek krzyczy : "Jak mi nie kupisz tego batonika to powiem
                      babci, że całowałaś tatę w ptaka" smile smile Mama poczerwieniała, zostawiła wózek
                      pełen zakupów, dziecko za rękę i dała dyla ze sklepu smile A ludzie mieli ubaw smile
                      Pozdrawiam.
                      • eda1282 Re: Na dzień dobry... 05.10.05, 08:30
                        Witam
                        marta_st no to faktycznie może poprawić humor smile
                        bebell to faktycznie przerażające dobrze że to sie tak skończyło bo precież
                        mogło o wiele gorzej
                        matalko a w jakim banku ten kredyt my tez niedawno dostaliśmy kredyt jeszcze
                        została ostatnia transza do wypłaty ale ogólnie jestem zadowolona z obsługi no
                        może prócz kilku małych szczegółów ale jak ide do banku to panie mnie znają i
                        nawet pamiętaja moje nazwisko a co do kontaktu telefonicznego to też jest
                        czasem problem z dodzwonieniem się ale mam tel.kom. do pana który jest
                        naszm "opiekunem",
                        pozdrawiam wszystkie foremeczki
                        i pytam co z jutką bo jakoś dawno jej tutaj nie było
                        • ata76 Re: Na dzień dobry... 05.10.05, 09:01
                          Cześć dziewczyny smile))

Marta, ależ się uśmiałam.....dobre...dobre....więcej takich ciekawostek
                          prosimy wink))

a jeśli chodzi o czytanie lektur, to przyznaje się bez bicia.....wszystko
                          czytałam...ale zawsze lubiłam czytać, więc może dlatego
                        • melba7 Re: Na dzień dobry... 05.10.05, 09:03
                          Akcja z supermarketu- moja własna.Byłam kiedys dawno temu z młodym na zakupach,
                          miał może ze 2 i pól roczku.Moje dzieciatko ekhm bardzo burzliwie przechodziło
                          etap buntowania się.Dawał czadu równo.Stoimy w kolejce do kasy, ja z Kubą i
                          wózkiem wyładowanym zakupami, a pani kasjerka zwraca sie do mnie:
                          -Niech się pani nie martwi, to mogły być bliźnięta...
                          Pocieszyła mniewink
                        • hortika Re: Na dzień dobry... 05.10.05, 09:17
                          cześć,
                          niezła ta historia z marketu.. dzieci to potrafią zasunąć.. Sama słyszałam jak
                          ostatnio dzieciak przechodząc koło pomnika kilińskiego krzyknął: tato! ale
                          fajny pomnik Hitlera!! się kiliński chyba w grobie przekręcił..
                          umówiłam się z nowym ginem, dobrze, że w Warszawie jest ich sporo, bo już bym
                          nie miała do kogo się wybierać. Może w końcu ktoś mi pomoże.
                          Cytruś ja też trzymam kciuki za Twojego Batonika, jak je to na pewno wychodzi
                          na prostą.
                          Ale fajny słoneczny dzień jest dzisiaj, u Was tez?
                          • marta_st Re: Na dzień dobry... 05.10.05, 09:35

U mnie mgła i słoneczka narazie nie widać.
                            • cytrusowa Re: Na dzień dobry... 05.10.05, 10:09
                              a u mnie 1dc, zgodnie z przewidywaniami.

prosze mnie wiec dopisac do listy - Cytrusek, 28 lateksmile
                              • erga4 Re: Na dzień dobry... 05.10.05, 10:20
                                I ja melduję sie w środku tygodnia. Właśnie kończę pierwsza kawkę - tym razem z
                                mlekiem a nie z rumem. Ale coś mi sie zimnawo robi więc pewnie zaraz zaserwuję
                                sobie herbatkę z rumem big_grin
                                Marta czy ty byłas przy tym?? hehe dobre - w podobnym stylu widziałam na necie
                                reklamę prezerwatyw smile
                                Melba - z kasjerką też niezłe - mi tam się marzą bliźnięta - najlepiej
                                chłopcy smile
                                u mnie też słonak nie widać - mgły jakieś takie opanowały naszą okolicę..
                                Cytrusku tak mi przykro z powodu małpy - ale głowa do góry-teraz najpłodniejszy
                                miesiac!! Więc do dzieła!
                                • erga4 Lista-proszę wprowadzać poprawki 05.10.05, 10:24

już Tosicę-Łasicęsmile))
                                  diagnozą "niepłodność"
                                  malenstwo, W-wa
                                  badań.
                                  trzeci cykl starań
                                  19. Cytrusowa 28 latek

1. Bombamonika (córcia)
                                  2. Lalisia
                                  3. Zebra
                                  4. Keri
                                  5. Finka
                                  6. Megi
                                  7. Nika
                                  8. Monias

1. Gwiazdka
                                  • gosiashek do babell! 05.10.05, 10:40
                                    dzieki, ze pytasz o Kaje w przedszkolu...Kaja bardzo dobrze, bardzo chciala isc
                                    do przeczka, w 1 dzien weszla do sali stanela w nasrodku i glosno powiedziala:
                                    " to co, ja ma tak stac sama?" babka na nia i w smiech, pani mowi, ze Kaja jest
                                    w grupie trzymajacej wladze w grupie...a poza tym niunia mi
                                    wydoroslala...spiewa, maluje...a to kaja sprzed roku-miala tu 2,5 roku
                                    img362.imageshack.us/img362/3199/kaja5vv.jpg
                                    • althea35 Re: do babell! 05.10.05, 16:14
                                      Fajny tekst z grupa trzymajaca wladze! A corcia super!
    • wiola1234 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 10:30
      Witam wszystkie starające się mamusiesmile

My też staramy się o nasze pierwsze dzidziesmile jest to nasz piąty cykl starań...
      i ciągle czekamy.. Wiola1234, lat 27, 5 cykl starań

Pozdrawiam
      • cytrusowa Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 10:35
        aha, zapomnialam dodac, ze 10cykl starań, kiepskie plemniki Męza
        • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 10:43
          Gosiaszek-ale kochaniutka ta twoja córcia. A jaka bystrzacha!! no
          pozazdrościć big_grin

Już uaktualniam listę
          • nika112 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 10:51
            Witam
            Marta - świetny dowcip na dzień dobry. Przy dzieciach to jednak trzeba uważać
            co sie robi i mówi smile) bo jak zaczynają mówić to wszystko wygadają.
            Troche mi to poprawiło nastrój bo mam dziś strasznie kiepski. A wszystko przez
            to, ze rozchorował się moj pies - jakaś paskudna ostra alergia i zapalenie
            uszu. Byliśmy juz u dwóch wetów i jak narazie poprawy nie ma. Dziś kolejna
            wizyta.
            Piesio to moje oczko w głowie, prawie jak corunia i nawet z dzidzi sie dzis nie
            umiem cieszyc tylko sie zamartwiam.

Matala nie wiem narazie jakos nie mam odczuć co do płci dziecka, chociaż ja
            chciałabym chłopaka, a narzeczony dziewczynkę.

Pozdrawiam
        • erga4 Lista-proszę wprowadzać poprawki 05.10.05, 10:45

już Tosicę-Łasicęsmile))
          diagnozą "niepłodność"
          malenstwo, W-wa
          badań.
          trzeci cykl starań
          19. Cytrusowa 28 latek 10cykl starań, kiepskie plemniki Męza
          20. Wiola1234, lat 27, 5 cykl starań o pierwszą dzidzię

1. Bombamonika (córcia)
          2. Lalisia
          3. Zebra
          4. Keri
          5. Finka
          6. Megi
          7. Nika
          8. Monias

1. Gwiazdka
          • erga4 Re: Lista-proszę wprowadzać poprawki 05.10.05, 10:47
            ale lista nam się zrobiła długaśna - szok!! To na pewno więcej niż jedna
            zafasolkuje.. jeszcze w tak płodnym miesiącu.. Obstawiam że 5 foremek zaciąży a
            wy jak myślicie??

Ja zaczęłam pić ziółka - 3 mieszankę. Niezbyt mi smakuje ale czego sie nie
            robi smile)
    • pszczolaasia Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:02
      sześćsmile
      Erga- herbata z rumem...nosz normalnie czuję, ze gdybyś meiszkala blizej byśmy
      sie zaprzyjaźniłysmile))- rozgrzewa!!!!!!!! to faktsmile)) 18- stak też coś..no młoda
      duchem to takkiss***
      Matal powiedz mi co ty jadasz, ze wierszem gadasz????? lubie cię czyta do
      diaskasmile))
      Cytruś witam i przykro mi z powodu 1 dc i cieszę sie z poprawy Batona,
      jakkolwiek to by nie grzmialosmile
      Balbinko czekamy na pozytywne wieścismile))))kiss** ucałuj Pkanetkę!!!!!!!
      koniecznie!!!!!!!!
      Jutka i Ant pewno wkuwają, ale jak by wpadły to gorące kissy dla nichkiss****
      milion pięćset sto dziewięćset kissów dla tych ktorych nie wymieniłamkiss***
      wracam do pracy...sad ale przynajmniej ją mam...
    • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:03
      Cześć Dziewczynki!

Dopiero godzinkę temu wróciłam do domku, wypuścili mnie dziś rano smile.
      Nareszczie jest po wszystkim. W poniedziałek rano od 8.00 na czczo czekałam,
      czy mnie wogóle przyjmą. 0k 12 siedziałam już na oddziale w piżamce, ale okazło
      się, że zabieg będzie dopiero następnego dnia czyli we wtorek. Zjeść pozwolili
      tylko zupkę. Troszkę mnie pokłóli, o 16 dostałam do wypicia środek
      przeczyszczający i wieczorem tabletkę nasenną. Szykowali mnie tak jak inne
      pacjentki do operacji. Po tym środku bolał brzuszek, ale na szczęście nie
      mdliło. Rano przebrałam się w koszulkę szpitalną i dali mi tabletkę
      uspokajającą. W miarę szybko, bo chyba ok 9-10 pojechałam na salę. Dużo nie
      pamiętam, moment przed zaśnięciem i strasznie piekący zastrzyk. Obidzili mnie
      po wszystkim i przewieźli na salę pooperacyjną. Leżałam sobie tam pod
      krpolóweczką od jakiejś 14.30 i cały czas męczyłam, żeby mnie zawieźli do
      normalnej sali, bo miałam tam komórkę, a nie chcieli mi jej przynieść. No i
      tak. Po przebudzeniu bolał trochę brzuszek - jak podczas bolesnej @ - dali do
      kroplówki ketonal i przeszło. Zjeść mogłam dopiero wczoraj wieczorkiem -
      mężulek krupniczek przyniósł. Czuję się dobrze, choć w brzuszku czasem coś
      zaćmi. No i krwawę trochę, ale to normalne.
      Najważniejsze, że tego wstrętnego polipa wycięli! 14 dni mam szlaban na sex,
      nie mogę się przemęczać i dźwigać. No i ze starankami trzeba się 2-3 miesiące
      powstrzymać sad. Do środy mam zwolnienie, także w domku posiedzę.
      Najgorszy był ten dzień przed zabiegiem, potem czyłam już ulgę...
      Jutro idę do swojej ginki, pewnie mi przepisze coś, żeby obcy nie odrastał...

Ściskam Was mocno i zabieram się za czytanie smile
      • pszczolaasia Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:04
        witamy Strokrotkęsmile))) niech ucaluje dzielnego mężulkasmile oby teraz już wszystko
        było dobrzesmile co ja gadam będzie dobrze!!!
        • finka11 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:28
          Stokrotko cieszę się, ze juz po wszystkim i że tak dzielnie to zniosłaś. Teraz
          tylko 3 miechy i do dzieła, szybko zleci, nawet się nie obejrzysz. Dużo zdrówka
          życzę.
          Pszczoła aleś pesymistycznie zakończyła swój post..."dobrze, że ją mam". Taka
          babka z werwą jak Ty to nigdy bez roboty nie zostaniesmile
          Bebell przygodę mieliście, szkoda, że taka okropna, szkoda tej kobiety. W ogóle
          ludzie są zdolni do strasznych rzeczy, ostatnio ten zabity ojciec z dwoma
          córeczkami. Załamać się można.
          Niko szkoda psiaka, ale lekarze pewnie coś zaradzą. A jak Ty sie czujesz?
          Wszystko ok, kiedy wizyta i gina?
          Gosiashek no córę masz słodką, pewnie zdolna po mamiesmile
          Erga rzeczywiscie lista dłuuuga, a co do obstawiania to liczę na 7-kę i nie chcę
          słyszeć, że mniejsmile ewentulanie więcej.
          Witam Wiolę, na pewno będziesz sie tu dobrze czuła, bo dziewczyny są "do rany
          przyłóż".
          Cutruś szkoda, że @ przyszła. A co jest nie tak z plemnikami? Mój piękny miał za
          długi czas upłynnienia, złe lukocyty, złe pH, ale sie udało. Także trzymam za
          Was kciuki.
          U mnie dziś 8t5d, mdli mnie standardowo i cały czas sie martwie, czy wszystko
          ok? Nie wiem czemu tak panikuję, za dużo się naczytałam na innym forum
          nieszczęśliwych zakończeń. Nawet koszmary mnie męczą. Może po następnej wizycie
          będę spokojniejsza.
          Pozdrawiam gorąco
        • marta_st Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:33
          erga4 ja nie byłam przy tym zdarzeniu, słyszałam tylko smile Stokrotko wiem, że
          czasem nie wystarcza cierpliwości, a szczególnie jeśli się czegoś bardzo
          pragnie, ale ja Ci powiem na swoim przykładzie. Ja przed staraniami miałam
          zrobić badania w tym na toxo i wyobraź sobie, że właśnie w tamtym okresie
          przechodziłam chorobę!! Musiałam odczekać 3 m-ce, zrobić powtórne badania i
          teraz jest dobrze, więc u Ciebie też wszystko będzie ok, a ten czas zleci nawet
          się nie obejrzysz smile
          • cytrusowa Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:39
            finka, juz pisalam jakis czas temu,z e ma bardzo slabe, tych zywotnnych A i b
            zaledwie 10-15 procent, poza tym bardzo malo oglnie plemnikow i takie tam.

zobacyzmy jak to teraz bedzie.

spadam dziewuszki na razie, bo brzuch jak zwykle nawala.

zajrze pozniej, i z milą chęcią poczytam to, co napiszecie
            • nika112 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:47
              Stokrotko super, że już po zabiegu, zobaczysz teraz to już bedzie z górki, a
              trzy miesiące szybo miną.

Cytruś przykro mi z powodu @. Oby ból brzucha minął jak najszbciej.

Finko narazie czuję się dobrze, oprócz bolących i powiększonych piersi nie mam
              zadnych innych objawów. No poza drobnym kłóciem od czasu do czasu w boku.
              Do gina mam zamiar wybrac pod koniec przyszłego tygodnia. To bedzie gdzis 5
              tydzien , a nie wiem czy sie nie wstrzymac o jeszcze tydzien dłuzej.
              Narazie zajmuje sie psiakiem i chyba bede musiala jechac do Wrocławia zrobić
              jej testy na alergię. Bo u nas tu psom nikt nie robi.
          • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:41
            Finko nie zamartwiaj się - wszystko bedzie dobrze-zobaczysz. Nie czytaj o
            nieszczesliwych zakończeniach bo się wykończysz!! Idź do biblioteki pożycz
            jakieś romansidło i czytaj wink)

Pszczoła-właśnie zaaplikowałam sobie herbatkę z rumem - mmmm pyszności!

Stokrotko-super że jesteś. Już się martwiłam. A te 3 miesiące zleci -zobaczysz.
            • finka11 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:48
              Cytruś sorki, zapomniłam, rzeczywiście pisałaś.
              • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 11:59
                Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję, że myślałyście o mnie, strasznie się
                wzruszyłam smile!. Kochane jesteście... smile

Nika gratuluję zafasolkowania!

Monisiu, jednak dziewczynka, superek smile)). Czy dostanę tez zdjęcia smile?

Bardzo chciałam urodzić dziecinkę wiosna-lato, ale widzę, że w naszej rodzinie
                musi być tak, że wszyscy rodzą sie jesień - zima. Mój tata, ja , siostra,
                siostrzenica jesteśmy z październkia, mama koniec sierpnia, starsza
                siostrzenica styczeń, mężulek listopad, jego siostra grudzień - także chyba tak
                poprostu musi być! Napewno szybko zleci, odsapnę trochę od staranek i w może
                już w grudniu... Ale oczywiście, nie zamierzam Was opuszczać!

No i witam wszystkie nowe foremeczki smile

Ściskam Was mocno!!!
                • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 12:28
                  Stokrotko więc zbliżają się twoje urodzinki, tak? to chyba pod koniec
                  października bo z tego co pamiętam jestes skorpionkiem tak jak ja.
                  Ja będę cierpliwie z tobą czekała bo tak czuję że chyba najwcześniej może się
                  udać po laparo.. więc muszę sie uzbroić w cierpliwość

Monia-czekamy na zdjęcie 3D
                  • stokrotka76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 13:57
                    Erga, damy razem radę! Też jestem skorpionikiem i mój mężulo też smile. A
                    skorpioniki to twarde i uparte sztuki wink.
                    Mam nadzieję, że w grudniu wrócimy do staranek i nie będzie już żadnych
                    przeszkód, żeby zafasolkować smile. I tobie po laparo tez napewno szybko się
                    uda smile
                    • erga4 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 14:08
                      Tak tak Stokrotko - pamiętam jak pisałas bo my też z mężulem oba skorpiony.
                      Popatrz a mówią że te dwa gady nie powinny być razem wink no to do kompletu
                      staramy sie o trzecie skorpioniątko, co?
        • ant25 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 13:19
          Witam i ściskam nie mam kompletnie czasu aby solidnie poczytać co się dzieje
          zernęłam tylko, ale Wszystkich z całych sił całuję i sciskam.
          A nauka tak jest oj jest ale nie wiem czy wyrobię się z tym wszystkim do 10
          grudnia -za mało czasu, ale jest jeszcze przecież następny rok na egzamin jak
          by co, jakoś muszę się pocieszać.
          Pa pa sterta pracy czeka...
          • cytrusowa Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 13:29
            Stokrotko - dobrze, ze juz jestes i ze szybko poszlo. Teraz tylko odczekac i do
            robotywink
            • cytrusowa finka 05.10.05, 13:31
              spoko,, nie przepraszaj, cos ty!

w kazdym razie teraz 13 pazdz. następne badania i zobaczymy
            • melba7 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 13:34
              stokrotko- masz to juz za sobą, jestes o kolejny krok blizej swojego maleństwasmile
              Pozdrowionkasmile
              • finka11 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 13:59
                No to Cytruś mam nadzieję, że armia mężulka powiększyła znacznie swe szeregi o
                nowych, pełnych energii rekrutów. Ściskam
                • erga4 ależ ja sie dzis obijam 05.10.05, 14:11
                  Nic nie robię od-szef wyjechał na targi więc siedzę od rana na necie smile) już
                  nie wiem co oglądać, co czytać. Już całą moto-giełdę przeglądnęłam. I wszystkie
                  wiadomości - nosz normalnie gorzej niż jak jest nawał roboty.
                  • pszczolaasia Re: ależ ja sie dzis obijam 05.10.05, 14:16
                    Pani kazała na lekcję przygotować dzieciom historyjki z morałem.
                    Historyjki mieli dzieciom rodzice opowiedzieć.
                    Następnego dnia dzieci po kolei opowiadają, pierwsza jest Małgosia:
                    - Moja mamusia i tatuś hodują kury na mięso. Kiedyś kupiliśmy dużo piskląt,
                    rodzice już liczyli ile zarobią, ale większość umarła.
                    - Dobrze Małgosiu a jaki z tego morał?
                    - Nie licz pieniędzy z kurczaków zanim nie dorosną. Tak powiedzieli rodzice.
                    - Bardzo ładnie. Następny Mareczek:
                    - Moi rodzice mają wylęgarnie kurcząt. Kiedyś kury zniosły dużo jaj,
                    rodzice już liczyli ile zarobią, ale z większości wykluły się koguty.
                    - Dobrze Mareczku a jaki z tego morał?
                    - Nie z każdego jajka wylęga się kura. Tak powiedzieli rodzice.
                    - Bardzo ładnie. No i wreszcie grande finale, czyli prymus Jasio (pani
                    łyka valium)
                    - Łociec to mnie tak pedział:
                    Kiedyś dziadek Staszek w czasie wojny był cichociemnym. No i zrzucali go na
                    spadochronie nad Polską. Miał przy sobie tylko mundur, stena, sto naboi, nóż i
                    butelkę szkockiej whisky. 500 metrów nad ziemią zauważył, że leci w środek
                    niemieckiego garnizonu. Niemcy już go wypatrzyli, więc dziadek Staszek wychlał
                    całą whisky na raz, żeby się nie stłukła, odpiął spadochron i spadł z 20.
                    metrów w sam środek niemieckiego garnizonu. I tu dawaj! Pandemonium!
                    Dziadek Staszek pruje ze stena! Niemcy walą się na ziemię jak afgańskie
                    domki! Juchy więcej niż na filmach z gubernatorem Arnoldem. Z 80 ubił i jak
                    skończyły mu się pestki wyjął nóż i kosi niemrów jak Boryna zboże.
                    Na 30-tym klinga poszła, pozostałych dziadek zarąbał z buta i uciekł.
                    W klasie konsternacja. Pani (mimo valium w spazmach) pyta :
                    - Śliczna historyjka dziecko, ale jaki morał ?
                    - Też się taty pytałem a on na to: "Nie wku..aj dziadka Staszka jak się
                    najebie!"

• pszczolaasia Re: ależ ja sie dzis obijam 05.10.05, 14:17
                    rozumiem Cię Ergo doskonalesmile))) nie ma nic gorszego niż nudy na pudysmile))
                    • esselte5 Re: ależ ja sie dzis obijam 05.10.05, 14:44
                      Cześć Dziewczyny, ja też dziś się obijam.Mam takiego lenia,że aż strach.A i
                      wstaje się teraz już ciut gorzejsad Latem to co innego, rano szybko jasno,
                      słoneczko nas budzi... Ale dziś jest pięknie!
                      Ktoś wyrzucił mnie z listy (a uplasowałam się na 9 pozycji) , ale może to dobry
                      znaksmilesmilesmile?
                      Pozdrawiam Wszystkie foremki.
      • althea35 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 16:20
        Stokrotko, ciesze sie ze juz jestes po wszystkim i ze juz jestes w domu. Teraz
        juz moze byc tylko dobrze!
        Zycze wytrwalosci i powodzenia!
        Althea
    • pszczolaasia Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 14:41
      Wojtek (żonaty od 11 lat) - Od lat kocham tę samą kobietę.
      Żona mnie zabije, jak się dowie!

Zbyszek (żonaty od 23 lat) - Mamy z żoną sposób na szczęśliwe
      pożycie małżeńskie. Dwa razy w tygodniu idziemy do przytulnej
      restauracji, trochę wina, dobre jedzenie... Żona chodzi we
      wtorki,a ja w piątki.

Henryk (żonaty od 17 lat) - Ktoś mi ukradł wszystkie karty
      kredytowe, ale nie zamierzam zgłosić tego na policję. Złodziej
      wydaje mniej niż moja żona.

Mirek (żonaty od 12 lat) - Wszędzie zabieram moją żonę, ale Ona
      zawsze znajduje drogę powrotną.

Jurek (żonaty od 29 lat) - Zapytałem żonę: "Gdzie chciałaby pójść
      na naszą rocznicę?"
      Ona na to: "Gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam".
      Więc odpowiadam: "Może do kuchni ?"

Piotrek (żonaty od 3 miesięcy) - Zawsze trzymamy się za ręce.
      Jak puszczę, to zaraz robi zakupy.

Michał (żonaty od 21 lat) - Żona ma elektryczną sokowirówkę,
      elektryczny toster, elektryczny piecyk do chleba. Kiedyś
      powiedziała, że ma tyle gadżetów, że nie ma gdzie usiąść.
      Więc jej kupiłem krzesło elektryczne.

Leon (żonaty od 11 lat) - Dostaliśmy z żoną pokój z łóżkiem
      wodnym w hotelu. Żona nazwała go Morzem Martwym.

Władek (żonaty...... zdziwiony że kobiety tak długo żyją) - Żona
      zrobiła sobie maseczkę błotną i wyglądała świetnie przez dwa dni.
      Potem błoto odpadło...
      • melba7 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 14:49
        pszczoła...bombowesmile
        Kupiłam guajazyl i zaczełam pić.Łomatko, jakie to swiństwotongue_out
        • pszczolaasia Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 14:51
          spadam doma dziołchysmile))) papatkismile)) do witra!!!!
          • ata76 Re: 15.00 05.10.05, 14:59
            super, ze jesteś już po....teraz już na pewno wszystko się ułozy... a 3
            miesiące jakoś zleci....w końcu lepiej, żeby mamusia była zupełnie zdrowiótka!!!

Cytruś, sad(((((((((((((((
            • erga4 esselte 05.10.05, 15:17

już Tosicę-Łasicęsmile))
              diagnozą "niepłodność"
              malenstwo, W-wa
              badań.
              trzeci cykl starań
              21. esselte5, 29 lat,6 miesiąc starań o pierwszą dzidzię, dziś testowałam,

1. Bombamonika (córcia)
              2. Lalisia
              3. Zebra
              4. Keri
              5. Finka
              6. Megi
              7. Nika
              8. Monias

1. Gwiazdka

• erga4 Lista - Jeszcze raz 05.10.05, 15:19

już Tosicę-Łasicęsmile))
                diagnozą "niepłodność"
                malenstwo, W-wa
                badań.
                trzeci cykl starań
                21. esselte5, 29 lat,6 miesiąc starań o pierwszą dzidzię, dziś testowałam,
                22.mala natka-28l skonczone no i drugi miesiac staran o pierwszego potomka big_grin

1. Bombamonika (córcia)
                2. Lalisia
                3. Zebra
                4. Keri
                5. Finka
                6. Megi
                7. Nika
                8. Monias

1. Gwiazdka

22.mala natka-28l skonczone no i drugi miesiac staran o pierwszego potomka big_grin
                • erga4 Re: Lista - Jeszcze raz 05.10.05, 15:21
                  Esselette - chyba ktoś wcześniejszą listę skopiował przy dopisywaniu się - stąd
                  twoje zniknięcie. Ale ty kochaniutka nie uciekaj przez to od nas.
                  Przegl;ądnęłam jeszcze raz listę i nie tylko ciebie ktos pominął - dopisałam
                  MałąNatkę.

Może to dobry znak smile)
                  • mala_natka Re: Lista - Jeszcze raz 05.10.05, 21:11
                    Witam!!!

No kurka wodna to musi cos znaczyc wink - tylko co?

dzisiaj 23dc tylko niestety bardzo dobrze sie czuje ;/ nic nie boli (mi to
                    trudno dogodzic, co smile ) Oczywiscie nie wytrzymalam i juz chyba w 19dc sie
                    testowalam no i jak sie nie trudno domyslac nic nie wyszlo. Teraz juz
                    cierpliwie czekam min do 26 dc smile

A tak w ogole to dziewczyny piszecie i piszecie big_grin Ja niestety nie moge w pracy
                    przegladac forum - nie trudno sie domyslec co by ze mna zrobili, gdyby
                    zobaczyli w jakim watku sie udzielam smile)))

A tak w ogole to jest ktos teraz na forum - odezwac sie prosze smile
                    • althea35 Re: Lista - Jeszcze raz 05.10.05, 21:19
                      Natka, ja jestem caly czas! To znaczy rano mnie zazwyczaj nie ma (oprocz
                      poniedzialku), ale wieczorkami zawsze jestem.... razem z moja praca domowa.

Buziaki dla wszystkich!

Althea
                  • mala_natka Re: Lista - Jeszcze raz 05.10.05, 21:28
                    A ja nie wiem dlaczego, ale cos mi nasz watek strasznie poli chodzi sad Wmiedzy
                    czasi przeglam caly "ciaza i porod" i tam nie mam najmniejszych problemow ;/.
                    Wlasnie czytalam o najpierwszejszych objawiach...trochu sie pocieszylam, ze
                    jesli w ogole ne mam objawoa to moze jescze nic straconego ...
                    A jak nie to coz, sprawdzimy przepowiednie dotyczace "plodnego pazdziernika" wink
                    • althea35 Re: Lista - Jeszcze raz 05.10.05, 21:50
                      Chodzi ci o objawy jeszcze przed testowaniem? Chyba w wiekszosci przypadkow ich
                      nie ma... Bedzie dobrze!
                      Althea
                      • mala_natka Re: Lista - Jeszcze raz 05.10.05, 21:58
                        tia, dziewczyny pisza ze ich brzuchy i piers bolaly juz po kilku dniach. A mnie
                        nic sad Wszystko w normie - jak co miesiac. Ale na wszelki wypadek wyposazylam
                        sie w zestaw testow ciazowych wink a co - jak mi szybko wyjdzie to kolezankom
                        porozdaje wink
                        • abie76 dobranoc 05.10.05, 22:05
                          Dzis nie bardzo dalam rade uczestniczyc w zyciu forumkowym, ale wynika to z
                          tego, ze probuje nabyc jak najwieksza ilosc wiedzy potwierdzajaca moja zdolnos
                          do mowienia w jezyku obcym, w ktorym i tak mowie na codzien - paranoja...

Tak sie zastanawiam dlaczego nie dosalam zdjecia malej Magduni? Droga mamo
                          Moniko, poprosze o zdjecie. Bardzo bym chciala...

Teraz zycze dobrej nocy, tym co czekaja na @, aby nie przyszla, a tym starajacym
                          sie: upojnych chwil smile

P.S. Ja tez czytalam wszystkie lekturki, i dalej czytam wszystko co wlezie.
                          Polecam Klub Dantego - kryminal, ale taki entelektualny, dla tych co lubia
                          literature super ksiazka

kolorowych snow!
                          • althea35 Re: dobranoc 06.10.05, 13:38

> Dzis nie bardzo dalam rade uczestniczyc w zyciu forumkowym, ale wynika to z
                            > tego, ze probuje nabyc jak najwieksza ilosc wiedzy potwierdzajaca moja zdolnos
                            > do mowienia w jezyku obcym, w ktorym i tak mowie na codzien - paranoja...

To zupelnie jak u mnie! A jaki to jezyk??
                            >
                            Buzka!
                            Althea
                • abie76 Dzien dobry 05.10.05, 15:52
                  Czesc Dziewczynki!

Wlasnie wrocilam i doczytalam co tam napisalyscie.
                  Ciesze sie, ze Stokrotka wrocila szczesliwie,

przykro mi, Cytrusiu, ze @ przyszla. teraz trzymam kciuki ze dobre wyniki 13.10.,

Jutka przepadla w nowym dziale prawnym a popoludniu stuka pewnie do egzaminu. No
                  i pewnie mysli, ze nikt nie zauwazyl, ze jest na wagarach od Forum wink

Monia i Megi obiecaly zdjecia, uda sie dzisiaj, umieram z ciekawosci.

Erga, dalej popija rum z herbatka! Nosz to praca i do tego sie nudzi. boshe,
                  moze bys za mnie potlumaczyla, bo mi sie tak nie chcesad

A Balbinka do konca tygodnia czeka, tak?

Cala reszte sciskam i do potem
                  • jutka7 Re: Dzien dobry 05.10.05, 16:26
                    Abie,
                    całuski!!!! dziękuję za pamięć Kochana! I Matali, Balbince, Atce!
    • jutka7 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 16:22
      Cześć Kobietki!!!

długo mnie nie było, ale przeczytałam wszystko, nie wszystko natomiast
      zapamiętałam.
      Witam się serdecznie, ale też na chwilkę, bo mam niezły młyn i to wcale nie w
      nowym departamencie, a jeszcze w starym i nie zanosi się, zebym w tym tygodniu
      się przeniosła.
      Od niedzieli do wczorajszego wieczoru byłam na szkoleniu w super ośrodku SPA smile
      I w inhalatorium radonowym byłam. Szkolenie świetne i w ogóle było fajnie, choć
      prawdopodobnie przepadła mi owu z dala od męża. Ale nie martwię się tym, bo
      teraz egzamin mam na celowniku. A co będzie to będzie.
      Mówię Wam Laseczki, wyluzowałam się całkowicie, humor mi dopisuje, świat jest
      piękny, życie jeszcze bardziej i teraz widzę, ze można żyć "pomimo" (cyt.
      Matali). C'est la vie!

Niko- wielkie gratulacje! Wiedziałam, ze tak będzie, po prostu wiedziałam!
      Moniczko- gratukuję córeczki! Pięknie opowiadasz!
      Finko i Megi, niech Wasze szczęścia rosną zdrowo!!!

Stokrotko, odpoczniesz sobie podczas tej przerwy, zregenerujesz siły, będzie
      dobrze!
      Ergo, Ty demonie seksu smile Alez mąż musi być szczęśliwy- tylko niech mu się na
      tyle to nie spodoba, ze do domu na stałe wrócić nie będzie chciał.

Balbinko- trzymam kciuki z całych sił!

Matalo, jak zwykle dobry duszek tego forum jesteś!
      Atko, super zainteresowania masz! Też bym się tak pobawiła!
      Pszczółko, mój domowy komp też padł, może w mniej drastyczny sposób, ale jestem
      uziemiona
      i dobrze, przynajmniej nie kusi mnie i uczę się

tyle na razie, muszę lecieć na spotkanie!
      buziaki dla wszystkich!!!
      • ata76 Re: PAŹDZIERNIKOWE STARANIA:):):) 05.10.05, 17:49
        o widzę, że się Juteczka w końcu pojawiła....super, że humorek
        dopisuje....powodzenia w nauce i zaglądaj do nas częściej!!!!!!!!!!!!!

a gdzie reszta laseczek????
    • megi.1 od megi 05.10.05, 17:51
      Dziewczyny dziękuję Wam za ciepłe słowa, bardzo mi ich teraz potrzeba. Od
      wczoraj jestem na atybiotyku, niestety. Mój ginekolog nie widział innej
      możliwości przy takiej ilości bakterii, a antybiotyk na tyle silny żeby sobie z
      nimi poradził (zinnat). Niestety nie wiadomo jak to może wpłynąć na maluszka,
      zwłaszcza, że to połowa 8 tygodnia dopiero.
      Żyjemy z mężem nadzieją, że Pan Bóg uchroni nasze maleństwo i modlimy się o to
      gorąco. Poza tym nic więcej nie możemy zrobić.
      Postaram się troszkę nadrobić zaległości bo piszecie jak szalonesmile
      Pozdrawiam
      • stokrotka76 Re: od megi 05.10.05, 18:11
        Megi, kochana, jestem myślami z Tobą. Ściskam Cię mocno. Musi być wszystko
        dobrze, musisz w to wierzyć! Pozbędziesz się upiorych bakterii!
      • althea35 Re: od megi 05.10.05, 18:29
        megi, dzidzia sobie porodzi z antybiotykiem! Napewno szybko sie pozbedziesz
        tych okropasntch bakterii i juz wszystko bedzie dobrze!
        Jestem myslami z toba i twoim malenstwem!
        Buziaki!
        Althea
        • erga4 wieczorem.. 05.10.05, 18:50
          Jutka-jak miło że się pojawiłaś!! już się wystraszyłam że tak cię zawalili
          robotą że już się do nas nie odezwiesz. Swietnie że humorek dopisuje! hmm ja
          demon sexu?? czy ja wiem-może macie rację-ale to chyba nic złego..

Megi-maluszek sobie poradzi-zobaczysz. Też się dzisiaj za niego pomodlę.

A ja zaraz zmykam na piffko ze znajomymi. A mężulo pewnie u siebie też sączy
          pifko.. echh..
          Póki co widzę dno w kubku po ziółkach.
          Miłego wieczoru życze wszystkim
        • matala6 Srodowo i wieczorowo ;)) 05.10.05, 19:10
          Witam na przelamaniu tygodnia wink)

Pracowity dzionek dzis mialam'
          a wieczorek na szczescie nalezy do mnie -
          pelen relaks ......................

Stokrociu - milo, ze jestes z nami.
          Teraz wedle zalecen oszczedzaj sie,
          a do grudnia juz niedaleko -
          jesenno-zimowe dzieciatka sa urocze!!

Megi - wszystko dobrze,
          ginek ma glowe na karku
          i na pewno ne narazalby dzidzi.

Jutus - w starym departamencie jeszcze,
          udanego spotkania
          i nauki,
          zeby wszystko do glowki latwo wchodzilo

Ant - do 10 grudnia dasz rade,
          im sie wiecej uczy tym czlowiek ma wrazenie, ze mniej umiesmile)
          A potem okazuje sie, ze duzo rzeczy wie...

Ergus i Pszczolasio - obijania tez nie lubie,
          ale dzis mialam maraton pracy i ledwo zyje
          i zastepowalam szefostwo,
          odpowiedzialnosc jest
          i najsmieszniejsze to,
          ze ja najmlodsza w tym przybytku.

Ergus ziolka niedobre smakowo,
          a pomoga dla blizniat wink)

Nika - szkoda psinki, ale z alergikami tak jest
          Nie wzruszaj sie za bardzo,
          Iskierka czuje to co Ty
          i nie wie o co chodzi

Esselte sorki
          moze to ja zle skopiowalam
          widnieje pod poz. 10 ;?

Cytrus - przykro mi, ze wrednota przyszla,
          nowy cykl nowe wyzwanie -
          pazdzienikowa moc niech bedzie z nami!!!

Wiole witam serdecznie w naszym gronie,
          5 cykl i czekanie jest chyba najgorsze
          Glowa do gory - cieszcie sie soba,
          na luzie,
          Tam na gorze i dla Ciebie obmyslili plan ....
          Wszystko sie ulozy zobaczysz.

Gosiashek Twoja Kaja sliczna,
          taka promienna !!!

Monia, a gdzie profil uroczej Madzi,
          czekam i czekam ....

A ja za chwile te zmykam n a pifko do sasiada!

Ladne lato tegoz pazdziernika mamy!

Lista nam sie wydloza,
          a ja stawiam, ze bedzie mnostwo fasolinek,
          w koncu najkochliwszy miesiac roku wink
          • matala6 Re: Srodowo i wieczorowo ;)) 05.10.05, 19:17
            Milego wieczorka wzystkim zycze
            i ulatniam sie ....
        • balbinka74 Re: babeczki 05.10.05, 19:45
          Witam serdecznie wszystkie panie i panienki w środowy wieczorek...już niedługo
          piąteczek....

Wczoraj się już nie odezwałam, bo siedziałam do 1.30 nad biurokratycznymi
          wymaganiami z kuratorium....okropność...ale mam już odfajkowane, dyro dostał do
          łapek, a ja ( gdyby nie sterty na biurku- ale głupia jestem, trza było nie brać
          zeszytów) przeszczęśliwa....

A ja lekturki czytałam wszystkie...głupio mi było siedzieć na lekcji i nie
          dyskutować....uwielbiam mówić...hihihi, zresztą słowem drukowanym
          zainteresowałam się już jako 4 latka i sama nauczyłam się czytać( samochwała ze
          mnie dziś okropna)Ergo, wkurzyłam się na te moje bestie, ze nie przeczytały i
          złapały niepotrzebnie pałki, bo to bardzo słabiutkie klasy....no i jak ja mam
          prowadzić lekcję, skoro przeczytało tylko kilka osób....
          Masz rację, "Stary człowiek i morze" to inna bajka....Nie martw się nie będę
          cię bić, przecież nie wszyscy muszą miec takie same zainteresowania....Mnie
          jest wstyd, że tak rzadko mam okazję być w teatrze..no, ale sama nie pojadę
          ponad 80 km...Szkoda, ze nie mieszkam w Poznaniu...

Megi, musisz być dobrej myśli, nie martw się na zapas, musisz myśleć teraz
          pozytywnie, a bakterie trza wytępić, bo bardziej zaszkodzą maleństwu niż
          antybiotyk. Będzie dobrze, zobaczysz!!!

Matala...podziwiam... lwica bankowa z ciebie....My z mężem jesteśmy ogromnie
          przeciwni wszelkim ratom i kredytom, ale co począć, gdzieś trzeba mieszkać, w
          czymś chłodzić jedzonko,na czymś gotować.... dziś zapłaciłam ostatnia ratę za
          sprzęt , ale jeszcze 12 lat bedziemy spłacać mieszkanko. Do czego
          zmierzam...pierwszy raz wzięliśmy kredyt i raty...noż mówię wam ile mieliśmy
          problemów z tymi krwiopijcami, musiałam dzwonić kilkakrotnie do windykatu, bo
          mnie straszyli komornikiem ,że nie spłacam kredytu, który oni sobie wymyślili,
          bo im się podczas operacji zawiesił komputer....a przepływu informacji pomiędzy
          poszczególnymi działami w ogóle nie było, mimo, ze kilka razy zgłaszałam
          reklamację. Nerwy, że szkoda gadać,straszenie, ze odbiorą mi sprzęt( za który
          reglarnie raty płaciłam) na koniec przesłali do mnie pismo,ze rozwiązują ze mną
          umowę.....umowę, która nigdy nie istniała!!!!!!!!!.Dobre, no nie?
          Chyba też zacznę chodzić na różaniec, mam do kościółka ok km, szkoda tylko,że
          tak szybko już się ściemnia....bo strach iść taką boczną dróżką...a mężulo nie
          daje się namówić nawet na spacerek.....

Monia, brak mi słów.................dzięki.

W ogóle babeczki, co ja bym bez was zrobiła?????????Dzięki za słowa otuchy!

Cytrusiku, ściskam bardzo, bardzo mocno, liczę na to,ze wkrótce wasz lekarz
          podpowie, jak podrasować chłopaczki!!!Ale o ile pamietam Agi mężuś też miał
          spore problemy i co od dawna jest zafasolkowana...szkoda tylko ,że o nas
          zupełnie zapomniała...

Finko,cieszę się ,ze zdrówko ok.Niedawno mówiono, ze we Wrocku zwolni się
          bardzo dużo etatów...może się na coś załapiesz...

Stokrociu, musisz teraz wydobrzeć! Byłaś bardzo dzielna!!!Pomyśl sobie, ze może
          zmajstrujecie bejbika na święta....luzik, nastrój, zapach świerku, lampeczki,
          makowiec, pierniczki, czerwone winko.......

Atko, a co u ciebie?

Ant, Jutko, życzę miłej nauki!!!Jutko, a może, może....no nie będę nakręcać,
          skoro ma być luzik, ale owu płata różne figle, a i nasionka dłużej się
          przechowują w trakcie rozstania....

Cytrusiku kochany

• ata76 Re: babeczki 05.10.05, 19:56
            Balbinko,jestem w szoku....nie spodziewałabym się, że w bankach takie rzeczy
            sie zdarzają...wiecie...to jednak takie instytucje, w których nie powinno
            dochodzić do takich sytuacji jakie opisała Balbinka....aczkolwiek wiem, że nie
            myli się ten kto nie pracuje

a jeśli o mnie chodzi to po staremu u mnie Balbinko....dni miłosne się
            skończyły i już teraz tylko możemy czekać na efekty staranek....a potem
            zobaczymy
      • abie76 Re: od megi 05.10.05, 18:51
        Megi, uszy do gory. Po pierwsze: bedzie dobrze, po drugie: bedzie dobrze, po
        trzecie:, patrzac calkiem racjonalnie: medycyna jest nauka dalece posunieta,
        lekarze wiedza co robia i sadze, ze z cala pewnoscia antybiotyk, ktory dostalas
        jest na tyle skuteczny zeby zabic bakterie, ale i na tyle delikatny, zeby nie
        zaszkodzic Twojej Kruszynce. I po czwarte: bedzie dobrze.
        Trzymam mocno kciuki!
      • bombamonika Re: od megi 05.10.05, 19:02
        Megi kochana
        Z całej siły będę trzymać kciuki i modlić sie za Ciebie.
        Musi być dobrze.
        Maluszek jest silny i sobie poradzi zobaczysz.
        Za miesiąc juz mu nie będą zagrażać żadne bakterie bo będzie chroniony
        łozyskiem.
        Nie po to Pan Bóg dał Ci to dziecko żeby je teraz zabrać.
        Pamietasz? Ty juz wyczerpałaś limit nieszczęść.

A ja głupia wysłałam Ci zdjęcie mojej córci.
        Przepraszam nie wiedziałam o Twoich problemach.

Mocno ściskam
        Monika
        • megi.1 Re: od megi 05.10.05, 21:09
          Monika gdyby nie Magdusia pod Twoim sercem to bym na Ciebie nakrzyczałasmile no
          niby dlaczego nie mogę zobaczyć Twojej ślicznej córci, bo mam bakterie?wink
          Śliczna dziewczynka, jak każda Magda. ze tak powiem nieskromniesmile

Stokrotko, Althea, Erga, Matalo, Balbinko, Abie, Melbo, Ato, Bombamoniko ścikam
          was serdecznie razem z Kropeczka nasząsmile (jeżeli któraś z Was kochane pominełam
          to przepraszam)

Bardzo prosimy Was o modlitwę i dziekujemy za ciepłe słowa.
          Będzie dobrze prawda? Musi być!

ps. Balbinko ja właśnie czytam kropeczce potop sienkiewicza, ale chyba to się
          nie liczy i będzie musiała przeczytać jeszcze raz sama, prawda?smile
          • balbinka74 Re: megi 05.10.05, 22:29
            Chyba jednak się nie liczy....do tego czasu zapomni kropeczka/ kropeczek ,co
            tam się działo , no i biedactwo zaczyna od drugiego tomu...ale jedno jest
            pewne, jak już teraz czyta...to może i lekturek nie będzie unikac w
            szkole...hihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka