Dodaj do ulubionych

U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka?

06.11.05, 10:52
dziewczyny czy ktoraś miala taki przypadek ze lekarz mówil ze bedzie
np.dziwczynka a potewm sie okazalo ze jednak chlopak.W ktorym mniej więcej
tygodniu mówil wam o płci dziecka.Mi powiedzial w 23tc ze4 bedzie dziewczynka
a potem za ok. miesiąc zapytalam ponownie i potwierdzil ale ja cos czuje ze
to bedzie chlopak.A moze wiecie jak poznac po brzuchu albo po pępku jaka
bedzie pleć dziecka.Ja mam lekka wystający pępek,a brzuch jak pileczka.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • evi_1985 Re: U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka? 06.11.05, 11:29
      zdalabym sie na lekarza, a nie pokazal Ci na usg plci malenstwa? mi Doering dal
      fotke na ktorej chyba nie ma watpliwosci co do plci smile
      www.baybus.net/download.php?id=9946

poza tym czulam od poczatku ze bedzie syb, odrzut od slodkiego u milosc do
      gorkow potwierdzaly moje przeczucia smile
      pozdrawiam
      • adzia18 Re: U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka? 06.11.05, 23:09
        Mi całą ciążę mówił, że będzie panna a urodzilam synka. Oczywiście moje
        przeczucia się sprawdzily i w ogóle nie byłam ździwiona na sali porodowej. To
        lekarz był ździwiony. W drugim przypadku ten sam lekarz nie pomylił się -mówił
        i mam dziewczynkę.
    • agnieszkas25 Re: U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka? 06.11.05, 12:35
      To że nie masz ochoty na np słodkie tylko ciągle pochłaniach słoje ogórków to
      nie zawsze jest oznaką płci,usg i na 100% będziesz wiedziała jak się urodzi. Ja
      np nie mam sprecyzowanego smaku,jem ogórki,słodkie i lekarz na usk powiedział że
      chłopiec na 99%,powiedział "na sto procent się pani dowie jak się urodzi". A
      poza tym czy płeć ma takie ogromne znaczenie?Najważniejsze by było zdrowe.
      Pozdrawiam.
    • althea35 Re: U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka? 06.11.05, 12:44
      Ja raczej nie bede wiedziala do urodzenia, jakij plci bedzie moje dziecko.
      Ale jedna rzecz moge ci powiedziec... chlopcy sa bardziej aktywni w brzuszku,
      wiecej kopia. Dziewczynki sa spokojniejsze, mniej ruchliwe, jakby leniwe. A
      jesli chodzi o ksztalt brzucha to spytaj jakas stara kobiete... on sie nie
      myla...wink))
      • pacynka27 Re: U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka? 06.11.05, 16:50
        U mnie lekarka powiedziała że dziewczynka. Dwa tyg. później urodziłam chłopczyka.
        • ania800 Re: U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka? 06.11.05, 22:14
          u mnie była do 8 miesiaca dziewczynka wszyscy mówili że edzie chłopak jadlam
          wszystko tylko do 4 miesiąca nie mogłam patrzeć na słodkie ale za to później
          całe czekolady wcinałam
          a z ta aktywnoscia w brzuchu to prawda nie wiem jak dziewczynki bo urodziłam
          synkasmile)ale mateusz kopał tak mocno że pod koniec ciaży to już nie było
          przyjemne po prostu bolało dostawałam kopniaki prosto w żebra hehehe
      • fionella29 do althea35 -BZDURA 08.11.05, 13:47
        bzdura nieprawda, że dziewczynki sa bardziej "leniwe" ja mam córkę, bardzo
        kopała i wierciła się w brzuchu (na 100% miał być syn, a jest córka do tego
        bardzo żywiołowa.) Dodam jeszcze, ze miałam piękną cerę i ładniejsze włosy niż
        normalnie, nie puchłam... więc drogie przyszłe mamy nie wierzcie w żadne bzdury
        typu kształt brzucha, wystający pępek, ochota na określone smaki, ładny wygląd -
        wcale to nie swiadczy o płci dziecka. Dodam jeszcze, że byłam u wybitnej
        specjalistki na USG i pokazywała mi "ptaszka" mojego dziecka, a mam śliczną
        córunię
        • althea35 Re: do althea35 -BZDURA 08.11.05, 13:57
          Fionella, ja wiem, ze to sie nie sprawdza w 100%. Ale z moich obserwacji tak
          wynika. Ja nie twierdze, ze tak musi byc... ale moim zdaniem prawdopodobienstwo
          jest wieksze... a ze u ciebie sie nie sprawdzilo, to wyjatek potwierdzajacy
          regole... hahhaha
    • gogo2 Re: U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka? 07.11.05, 09:24
      Moi znajmoi bardzo pragneli chłopca. Na wszystkich USg lekarz twierdził,że jest
      dzieczynka. W 32 tc okazało sie,ze dziewczynce wyrosł siusiaczek i jest
      chłopczyk. Dodam tylko,że to dobry lekarz. U mnie rozpoznał chłopca już w 14tc
    • atlumurek Re: U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka? 07.11.05, 19:27
      u mnie sytuacja wyglada tak mamy 3 letnia coreczka, na I usg w 12 tyg. lekarz
      powiedzial ze chlopiec ale to do potwierdzenia a II usg w 25 tyg. i drugi
      lekarz podobno dobry mowi ze na 100% dziewczynka, wszytskie starsze babcie i
      ciocie mowia ze bede miala chlopca a z tymi kopniakami w brzuchu to fakt jakby
      dzidzia aerobik cwiczyla tylko czemu o 2 w nocy ze mnie budzi z coreczka tego
      nie mialam ale z koleji slyszalam ze w drugiej ciazy poprostu ruchy sa
      wyrazniejsze ja czulam od 14 tyg.
      a co urodze to sie niebawem dowiem, fajnie jak dziewczynka bo kobiet nigdy za
      duzo no i rzeczy wszytstkie mam a jak chlopiec to tez swietnienajwazniejsze ze
      dzidzia zdrowa
    • fionella29 Z chłopca tez może wyjść dziewczynka 08.11.05, 13:50
      w 19 tygodniu stwierdziła specjalistka od USG (ma opinie nieomylnej)na 100%
      chłopak, a urodziłam śliczną córkę
      • malgolkab Re: Z chłopca tez może wyjść dziewczynka 09.11.05, 16:07
        u mnie w 20 tyg lekarz nie chcial powiedziec, wczoraj bylam znowu (dzisiaj
        koncze 25) i powiedzial, ze wyglada to na chlopca, ale zebysmy sie na 100% nie
        nastawiali, bo czesto u dziewczynek sa tak "opuchniete" wargi sromowe, ze mozna
        pomylic z siusiakiem. dla mnie jest smieszne, jak lekarz stwierdza na 100%,
        pomylki zdarzaja sie czesto, a nikt nie jest nieomylnysmile
    • zabinski Re: U kogo lekarz pomylił sie z płcią dziecka? 17.11.05, 20:55
      czesc dziewczyny.to ja zaczelam ten wątek.W tej chwili jestem juz po
      porodzie.Mam córeczkę która ma 10 dni.Lekarz od początku mowil mi ze to bedize
      dziewczynka i tak tez sie stalo.Bardzo sie z tego powodu ciesze.Moja coreczka
      byla w brzuchu raczej aktywna ale pod koniec ciązy stala sie juz leniwa.PO za
      tym ciągle jadlam slodkości.raczej rzadko kwasne rzeczy. pozdrawiam wszystkie i
      życze pomyslnego rozwiązania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka