Dodaj do ulubionych

POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III

• pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 08:52
      budzę się dzisiaj rano lotwieram loczka a tu biało....pieknie....kcialam foty
      szczelać,ale Tomek powiedział (zara jak tylko oczka otworzył i obaczył mnie
      takom znieruchomialom przy oknie) - tylko fot wariatko nie strzelaj..i nie
      zrobiłambig_grinDDDDDDD sześćsmile))))))))))
      • tycja78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 09:37
        cześć! Własnie wróciłam z pracy ( 2 h od 7.10) i mam wolne kilka godzinsmile))))
        Napisze wam , że dziwnie się czułam podczas zasypiania-
        jakby ktos mi w brzuchu rewolucje urzadzałsmile
        poza tym nic mi sie jeszcze nie dziejesmile
        Kupmelka z mądrej ksiazki mi wyczytała,
        ze termin powinnam miec na 23 lipca ustalonysmile))))
        Do gina radzi mi iść za tydzień- dwa, bo narazie i tak nic nie bedzie widać.
        No i chyba troche poczekam, zeby Usg mozna było zrobićsmile

Ant!
        Zrób jeszcze jeden test ( quicka) moze tamten był jakis feralny??????
        Ja mam jeszcze nadzieje co do ciebie!
      • ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 09:42
        witam piatkowosmile) jak dobrze ze od jutra weekend.
        Pszczola - nareszcie jestes - kochanie sciskam bardzo mocno smile))))tesknilam,
        wiesz??
        Antus - jak @ nie ma to jeszcze wszystko mozliwe, trzymam kciuki caly czas smile
        ale byly wczoraj rozmowy ... kurcze. ja sie podpisuje pod tym co Abi (o ile
        dobrze pamietam pisala) ze ludzie z tzw marginesu rozmnazaja sie jak kroliki i
        jesli wejdzie te becikowe to sie beda jeszcze bardziej rozmnazac TYLKO dla tych
        pieniedzy. To chore!!! a tym ktorzy naprawde pragna dzieci zabronia robic
        invitro. moj maz powiedzial wczoraj ze najwyzej zlamiemy prawo ale zrobimy.
        poza tym zlapalam wczoraj dola i sobie poplakalam ze wszyscy maja dzieci a ja
        nie sad( ale juz mi lepiejsmile
        • bebell Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 10:02
          cześc laskismile))

weekend mam dydaktyczny. do północy wczoraj układałam test. nie mam wprawy, więc
          się zeszłosmile) ale piękny jestsmile) wielokrotnego wyboru, żeby nie mieli za łatwo.
          perfidna jestem, no nie??smile)

o in vitro i polityce: nie zabronią robic, takich pomysłów nie ma. tylko nie
          chca finansowac przez NFZ. a jak kogoś stac będzie w prywatnej klinice robic to
          zakazu nie ma. i nie bedzie. i zgadzam się z Atą generalniesmile)) tylko chciałabym
          jeszcze, żeby sie ode mnie odczepili! niech nie daja becikowego (jak przy każdym
          rozdawaniu ktos połowę ukradnie, poza tym taki 1000pln to nie jest żadne
          rozwiązanie systemowe i problem pozostajesad(), niech nie daja emertury, tylko
          niech k..., nie zabierają mi takiego kawała pensji!!! człowiek płaci chore kwoty
          na ZUS i inne NFZ-ty a jak przychodzi co do czego to wysokośc emerytury jest
          śmieszna, a do lekarza i tak trzeba iśc prywatnie, bo terminy są
          kilkumiesięcznesad(( ja się chetnie sama prywatnie ubezpiecze jak oni mi
          przestana zabierac, i bedą mnie mieli z głowy! przez pierwsze trzy miesiące
          życia Toski wydaliśmy na badania i lekarzy jakieś 700pln (troche chorowała) a
          oprócz tego jeszcze co miesiąc 200pln do NFZ za nicsad( PARANOJA!!!

ściskam Was mocniutko

Kasia

p.s. Ant- ja jeszcze mam nadzieje, że sie udałosmile))
          • melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 10:07
            lecę pracować...a buuu...az do wieczora.
            • lalisia78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 10:14
              ant ja juz to mowilam tutaj mi pre-test nie wyszedl a wiesz ze dzisiaj juz
              zaczynam 7 msmile)
              • ant25 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 11:09
                Lalisiu a powiedz mi w którym dniu cyklu robiłaś ten pre-test i ilu dniowe
                cykle miałaś bo nie powiem tchnełaś we mnie odrobinę nadzieji
                • lalisia78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 11:47
                  w 27 dc w a cykle mam od 27 do 30 trzymam kciuki
          • hortika Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 11:02
            obawiam się, ze właśnie pojawiły sie pomysły żeby nie tylko nie dofinansowac in
            vitro, ale je ograniczyć- o tym była mowa w kontekście rozszerzenia działania
            ustawy antyaborcyjnej. I nowy urząd powołali pełnomcnika ds. obrony życia
            poczętego czy jakoś tam. Zaczynam się bać czytania gazet, bo co dzień to nowa
            rewelacja. Najgorzej, że mam dziwne wrażenie, że to wszystko taka dyskusja
            zastępcza-odwracają uwagę od tego co naprawdę ważne.
        • pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 12:23
          kiss********
    • kinia.gda Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 11:14
      Witam kochane! Widzę, że dyskusja o in vitro rozgorzała w prawie każdym domu!!!
      Tak się zapieniniłam,że z mężem chciałam się pokłócić. Dobrze, że On przytomnie
      zwrócił mi uwagę, że gramy w jednej druzyniesmilesmilesmile Co tam!!! Się złamie prawo w
      razie co!
      Tycja....duzo o Tobie myslę..wiara mi leciutko wróciłasmile A ile Ty cykli sie
      starałaś?!
      • esselte5 Kinia 18.11.05, 11:21
        • esselte5 Re: Kinia 18.11.05, 11:23
          wcięło mi posta smile , chciałam napisać, że u mnie też (tak jak u Kini) z każdą
          nową fasolką na forum, rośnie nadzieja na własną.
          • esselte5 Re: Kinia 18.11.05, 11:31
            Czekam więc z utęsknieniem na kolejne dobre wiadomości smile Oby jak najwięcej
            takich. Tycja popisz nam trochę o tym, jakie emocje Tobą teraz targają, bo
            wyobrażam sobie, że musi to być niesamowite. A jak tatuś dzieciątka? Wczoraj
            trafiłam na wątek, gdzie dziewczyny piszą w którym dniu cyklu zaszły w ciążę.
            Rozstrzał jest tak niesamowity, przy takich samych cyklach różne dni. Nie ma tu
            mądrego. Kiedyś musi się udać po prostu i już smilesmilesmile
    • gviazdka3 Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 11:49
      HELLO KOBIETKI!!!
      Staram się za Wami nadążyć, ale przyznaję - czytam pobieżnie, inaczej nie dałabym rady!

Melbuniu, ściskam Cię bardzo mocno i już zaczynam trzymać kciuki za staranka
      w tym cyklu, bąbelek na święta, to byłoby coś!!! :o)

Ant, wiesz co? W mojej poprzedniej ciąży robiłam dwa testy: Pretest i Quickvue,
      ten pierwszy był dużo gorszy, pamiętam, że widziałam na nim zaledwie delikatny
      cień, za to Quick pokazał grubaśną drugą krechę! Więc może jutro lub w niedzielę
      powtórz testowanko i wtedy wszystko będzie jasne! Wciąż mam ogromną nadzieję, że
      Ci się udało kochana!!!

Balbinko, cieszę się, że zdecydowałaś się na tą poniedziałkową IUI, tak bym
      chciała, by była szczęśliwą... Rozumiem, że teścik przewidujesz pod koniec
      miesiąca, tak?! Będę trzymać kciukaski!!!

Tycjo, jeszcze raz wszystkiego dobrego!!! :o)))

Laski, w kwesti in vitro i rodzinnej dyskutowanej ostatnio przez naszych
      rządzących, lepiej nie będę się wypowiadać! Szkoda słów na nich!!!

Jeśli chodzi o mnie to wczoraj nic nie pisałam, bo uznałybyście mnie za
      największą zrzędę na świecie i niewdzięczną losowi kobitę!
      Szczerze mówiąc, tak fatalnie jeszcze w życiu się nie czułam, czasem mam
      na serio dość (przepraszam, że tak piszę): męczą mnie potworne mdłości (mam
      wrażenie, że ktoś umieścił w moim przewodzie pokarmowym wielki kij od gardła
      do jelit)nie jem - jest mi źle, zjem coś - to mnie naciąga; większość zapachów
      wywołuje odruch wymiotny, w związku z czym czasem nie mogę wyjść ze swojego
      pokoju, a jak mężuś wejdzie z kawą to krzyczę, by wyszedł, tak mi śmierdzi!
      Kolejne boleści to straszne migreny (płaczę z bólu, budzę się nocą z tym bólem,
      a wszystkie domowe sposoby nie przynoszą żadnych efektów) i zaparcia (dosłownie
      już chyba z tydzień nie byłam). Monia poleciła mi Forlax, ale pani w aptece
      bardzo się zdziwiła, że chcę to stosować w ciąży, więc na razie czekam na
      kolejną wizytę u gina, może on mi jakoś pomoże! Idę do niego w poniedziałek!
      To tyle o samopoczuciu marudnej ciężarówki! Nie krzyczcie na mnie, że taka
      nieznośna jestem, to potrwa jeszcze tylko miesiąc, tzn.mam taką nadzieję...

Pozdrawiam wszystkie MAMUSIE i WKRÓTCE-MAMUSIE!!!
      Buźka!!!
      M.
      • kinia.gda Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 11:58
        Gwiazdko!Temat zaparć nie jest mi obcysmile Tyz. nie mnie osobiście, ale moja
        malutka wtedy siostrzenica miała podobny problem. Dziecię malutkie było więc o
        żadnych farmakologicznych środkach mowy nie było! Wtedy jedna strasza juz pani
        doktor poradziła aby mała piła wodę z miodem. I pomogło ku naszej wielkiej
        uldze!!! Może to by Ci pomogło?!
        • ant25 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:02
          Gwiazdko te zaparcia mogą "umilić" życie, miałam ten sam problem podziałały
          suszone śliwki i jabłka to jedyne co mogłam jeść i mnie nie drzucało, powodzenia
          A na boląca głowę może codzienny wieczorny spacer by pomógł pociesz się że to
          wszystko zwykle przechodzi pod koniec 3 mca a potem jest juz z górkismile)
          • gviazdka3 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:12
            Dzięki Kiniu i Ant!
            Spacer myślę, że pewnie sporo by pomógł, ale musiałabym chyba wyjechać
            do jakiegoś parku lub lasu! Nie śmiejcie się, ale choć mieszkam na wsi,
            gdzie niby jest czyste powietrze, wieczorkiem nie można wyjść pospacerować,
            tak śmierdzi z kominów (nie wiem czym Ci ludzie palą w piecach)
            Woda z miodem odpada, nie przełknę, ale spróbuję jeszcze tych jabłek, może
            poskutkuje! Dziękuję za wszelkie rady!!!
            M.
      • pszczolaasia Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:23
        a mi pomogły kiwi...serio-serio..ten temat i bez ciąży nie jest mi obcy...
        • gviazdka3 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:32
          No kiwi to bym nawet chętnie zjadła, chyba wyślę mą drugą połowę
          na zakupy, jak tylko wróci do domku!!! :o)
          A sprawa zaparć też nie była mi obca przed ciążą, tylko, że wtedy
          to mogłam sobie pomóc jakimś senesem, a teraz takie środki nie
          są wskazane! Kiedyś jeszcze czasem skutkowała kawa z ranka i jogurt
          z musli, ale teraz nic mnie nie rusza!!! ;o))) (piję kawkę zbożową)
          • ktat Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:51
            witajcie
            jak ja wam zazdroszcze tuych waszych slodkich problemikow...musicie byz dzielne

ja rano po badaniach wyniki najwczesniej w srode prolaktyna i progesteron
            jajniki bola sluzu juz niet ale staranka w trakcie

i wczoraj kolejna kolezanka po pierwszym razie staran juz w 6 tygodniu zaczynam
            chyba godzic sie ze swoja sytuacja

wlasnie dzwonil do mnie rzeczoznawca z pytaniami o domek
            odesłałam go do meza, hmmm a przystojny ...

• ata76 Re: 6 laski!!!!!!!!!!!!! 18.11.05, 13:44
              Aniu, nie będę oryginalna i powiem, że póki @ nie ma, póty jest
              nadzieja!!!!!!!!!
              Ma_rudka, i jak było w Holadnii, bo nigdzie nie znalazłam żadnego info jak
              było ???
              Balbinko, trzymam kciuki, żeby to była ostatnia IUI!!!! Mam do Ciebie pytanko,
              czy Ty za swoje IUI płacisz???? Pytam się z czytsej ciekawości, bo coś tak
              czuje, że mnie to też czeka
              Gviazdeczko, ściskam kochana....i mam nadzieję, że wszystkei dolegliwości jak
              najszybciej skończą się u Ciebie....a generalnie w tajemnicy pwoiem, ze mnie
              problem z zaparciami jest bardzo znany....no i niestety nie znam skutecznego
              sposobu...jak paliłam, to pomagały mi własnie papierosy....teraz jest
              gorzej ...więc nic sensownego Ci nie podpowiem

a co do tematu in vitro, to powiem tak...jesli zaostrzą ustawę antyaborcyjną i
              obejmą nią in vitro, to stracę wszleki szacunek (jesli jakowyś posiadam) dla
              rządzących...aczkolwiek wątpię by na kimś to zrobiło jakiekolwiek wrażenie wink)))
              a z drugiej strony...nie wiem czy nie ma racji Hortika mówiąć , że to jakaś
              zasłona dymna
              • ant25 Re: 6 laski!!!!!!!!!!!!! 18.11.05, 13:56
                Nic jednak z tego nie będzie koniec nadziejowania się, wiecie o co chodzisad(
                Tym razem było to 29 dni, testy nie kłamia
                • althea35 Ant! 18.11.05, 13:59
                  Buziaki! Mam nadzieje, ze przezyjesz to bezobjawowo, w sensie boly fizycznego.
                  Trzym sie i owocnych staranek!
                • ma_ruda2 Re: 6 laski!!!!!!!!!!!!! 18.11.05, 14:00
                  Antus, nie smuc sie!!!!!!!! jeszcze i nam sie pokaza II grubasne krechy!!!!!!!
                  zobaczysz i to niedlugo !!! sciskam smile))
              • ma_ruda2 Re: Atuś!! 18.11.05, 14:02
                troszki bylo wczoraj o Holandiismile bylo fajnie, choc szybko i meczaco smile ale
                magnesy na lodowke kupilam!!!!!!!!!! no i mialam problemy logistyczne - w tamta
                strone padly pociagi na trasie Amsterdam - Nijmegen, a jak wracalam to moj
                samolot mial 2 godziny opoznienia.
                ale ogolnie Holandia super, Nijmegen - urocze miasteczko, a moi koledzy i
                kolezanki jeszcze fajniejsi na zywo niz przez telefon.
                • abie76 Ant, 18.11.05, 14:06
                  no to pieknie sie wyrwalam, ale jak stukalam swoj post, to wlasnie Ty napisalas.
                  Przykro mi. Moze beda w takim razie prezenty gwiazdkowe?! :o))))))
                  • ant25 Re: Ant, 18.11.05, 14:18
                    Dzięki dziewczynki ogromne, dobrze że jesteście, trochę przechodzi mi to
                    najgorsze
                    Abie wiesz faceci mają intuicję smile))A kiedy mam rzymać kciuki tak najmocniej?
                    MArudko możesz też przesłać do mnie to zdjecie swojej lodówki?

• ma_ruda2 Re: Ant, 18.11.05, 14:20
                      Tobie Antus, to mozge przyslac zaproszenie na ogladanie mojej lodwki (hi hi ale
                      to brzmi). a zdjecie przesle ci wieczorkiem z domu, ok? i od razu dostaniesz
                      zdjecie moich najnowszych magnesow tych z Holandiismile to tak na poprawe
                      humorkusmile trzymaj sie !!!!!!! kiss********************
                      • althea35 Re: Ant, 18.11.05, 14:23
                        Ja tez prosze o zdjecia!
                      • ant25 Re: Ant, 18.11.05, 14:23
                        OOOOO dzieki już się nie mogę doczekać smile)
                    • ktat Re: Ant, 18.11.05, 14:45
                      trzymaj sie cieplutko jak my dobrze wiemy co ty dzis czujesz slonce

ale pamietaj czym dalszy cykl tym blizej groszka .......

ja wierze jakos dziwnie ze tym razem sie uda... nie wiem czemu ale mam takie
                      przekonanie dziwne
                      albo sie nakrecam

ale kaski i cala reszta jak nie na imininy to na gwiazdke bedzie to na co
                      czekamy aby nie zapeszac
                      • ata76 Re: Ant, 18.11.05, 14:46
                        przykro mi Aniu, ściskam!!!!!!!!!!!
                        • lalisia78 Re: Ant, 18.11.05, 14:50
                          bardzo mi przykro ze jednak sie nie udalo trzymaj sie
            • abie76 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 14:05
              Czesc Laseczki!

U mnie tez bialo!!!! I nawet jeszcze nie stopnialo.

Jestem dzis na wagarach, bo pomimo likarstew, masazu i piwka nie moglam dzis
              samodzielnie wstac z lozka i Kochany zakazal mi chodzic gdziekolwiek. Mam
              nadzieje, ze przejdzie niedlugo, bo dolegliwosc upierdliwa raczej.

Co do Gviazdeczkowych problemow: ja i bez ciazy mam taka czestatliwosc :o( Za
              rada moje ciezarnej przyjaciolki zaczelam jesc buraczki. Gotowane, starte,
              troche soli, pieprzu, cytryny i smakuja super. I pomaga. A w Twoim przypadku
              doloza jeszcze dobrych substancji poniewaz zawieraja sporo zelaza i kwasu
              foliowego. Jak lubisz warzywa, to sprobuj.

Ant, i ja pozwole sobie powiedziec, ze skoro sie spoznia, to moze jednak? Zrob
              taki test co dziewczyny Ci polecaja, ja tez o tych tzw wczesnowykrywajacych
              czytalam zle opinie.

Dla odmiany moj maz twierdz, ze jestem w ciazy. Jak go zapytalam skad ma te
              pewnosc, ktorej mnie absolutnie brakuje (tzn ja jestem wrecz pewna, ze nie
              jestem), pokazal na serducho, ze mu tak podpowiada i nie powiem Wam co jeszcze,
              ale sie domyslcie big_grinDDDDDDDDDDD Moze chlopak ma racje?
              • pszczolaasia Ant...przykro mi...srrio-serio... 18.11.05, 14:33

• hortika Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 14:37
                Ant, tak mi przykro, podła@. Uściski gorące!
                U nas śniegu nie ma, może w weekend spadnie. Właśnie wróciłam z badań, jak to
                określiła pielęgniarka-zaatakowała mnie w nich z dwóch stron-bo i posiew i krew
                na tshsmile Teraz się boję o wyniki cytologii.. niestety długo trzeba czekać.
              • ata76 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 14:50
                Abie, skoro ukochany tak czuje, to nie wyjścia...tylko jedna opcja wchodzi w
                grę, bo faceci czasem mają ten zmysł, żeby nie powiedzieć intucję smile
                a kiedy w takim układzie testowanko????????????????????
                co do buraków, to popróbuję, bo uwielbiam, więc połąćzę przyjemne z
                pożytecznym smile)))
    • pszczolaasia wiecie jak my sobie z Ata dzisiaj politykujemy???? 18.11.05, 14:35
      o Jesuuu....
      przy okazji wyszło z worka, ze z Atom się wczera źle zrozumialyśmy...ale mówię
      Wam jakby Kaczoy tu byly i Marcinkeiiwcz to spłonął by ze wstydubig_grinDDD
      • pszczolaasia Re: wiecie jak my sobie z Ata dzisiaj politykujem 18.11.05, 14:36
        nie wspomne o Ojcu założycielubig_grinDD
        • ata76 Re: wiecie jak my sobie z Ata dzisiaj politykujem 18.11.05, 14:46
          prawda li to big_grinDDDDDDDDDDDDD
          • pszczolaasia by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślubnym 18.11.05, 14:52
            kobiercu...big_grinDDDDDDDDD samozpałon po prostubig_grinDDD
            • hortika Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 14:54
              cóż, nawet nie wiecie jak chętnie bym była tego świadkiem...
              Spadam do domku, trzymajcie się!!!
              • pszczolaasia Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:02
                papasmile))
              • ant25 Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:02
                Jeszcze raz ogromne dzieki dziewczyny aż mi się jakoś oczki wilgotne zrobiły....
                • abie76 Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:26
                  papa, ze w sensie idziesz do domu?
                  a apropos o.zalozyciela: czytalam wczoraj, ze politycy mojej ulubionej partii
                  zlozyli apel do Kaczora aby ten odznaczyl o. Orderem Orla Bialego.

Atko, test jutro, albo w niedziele. Generalnie mam cykle 29dniowe ale mysle, ze
                  przez wyjazd moglo sie cos zmienic, czy coos.

I mam jeszcze pytanie fachowe: czy przed sama @, tak 2 - 3 dni przed powinien
                  byc jakis sluz, czy nie? Bo kiedys gdzies czytalam, zepo owu powili zanika i
                  pojawia sie dopiero przed nastepna. Ja kurna chyba mutant jestem.
                  prosze powiedzcie mi cos na ten temat, jesli wiecie.
                  • abie76 Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:31
                    i do pszczoly. naprawde splonelas na slubnym kobiercu? Bo widzisz, ja bylam na
                    przyklad bardzo, bardzo przejeta, ale jak zobaczylam nasza Pania Urzedniczke, to
                    mi sie od razu wesolo zrobilo. Pani byl bardzo elegancka, miala lancuch z herbem
                    itd...no i dodatkowo miala wyprasowane fale na wlosach. Ale ladnie mowila i bylo
                    bardzo milo. To tak apropos kobiercowego strachu smile
                    • ktat Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:44
                      u mnie jest taki mleczny nieplodny
                      teraz tez taki sie pojawil czyli chyba juz po starankach
                      • abie76 po prasowce, nie moge sie powstrzymac 18.11.05, 16:44
                        zeby Wam tego nie pokazac. Wczoraj o tym rozmawialysmy, a dzis doczytalam w
                        Wyborczej on-line
                        serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3020670.html
                      • matala6 Jestem w skowronkach ;)) 18.11.05, 16:55
                        Luby dzis
                        wraca smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                        ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                        ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

I przyznaje sie,
                        ze wczoraj tak mnie na sprzatanie wzielo,
                        ze nawet do Was nie zajrzalam
                        i na ryjek padlam,
                        tak sie zmachalam ....

Goraco pozdrawiam przy tak mroznej pogodzie brrrrr...
                        Milego weekendziku!!!!

Ja jutro i pojutrze mam szkolke buuuu
                        • erga4 Re: Jestem w skowronkach ;)) 18.11.05, 18:45
                          cześć kochanieńkie - dziś znów nie miałam czasu do was zajrzeć. No i ledwo
                          wyrabiam popołudniami z czytaniem tego co nastukacie. U mnie małpa na szczęście
                          po 5 dniach dała sobie spokój - ale dokładni e w dniu małpy odstawiłam tablety.
                          Pewnie od jutra znów zaczne je brać - no ale [przynajmniej dziś będzie
                          przytulańsko z małżonem smile))))) już wczoraj mnie rozsadzało nawet koledzy z
                          biura mi mówili że normalnie widać że jestem tak naladowana że chętnie by mnie
                          zerż...li - takie są świntuchy!!! No ale faktycznie chodziłam jak bomba! Dziś
                          sobie ulże. W piątki to już o niczym innym nie myślę!

Ant - przykro mi z powodu małpy - ściskam mocno

Tycja - nosz nadal nie mogę uwierzyć - tak się cieszę.

OK zmykam w ramiona lubego!
                          • ktat a ja w pracy do 20 ;-( 18.11.05, 18:51
                            a malzon na kompie pocina
                            i jeszcze poniedzialek taki pozniej na 7 do 15

pomozecie mi zinterpretowac bo szukam i szukam
                            37,2 spadla w 3 dniu tegoz cyklu cykl mial 48dc i od 40 z luteina w sumie juz
                            6 cykl z luteina
                            teraz mierze od poczatku i tak do 13dc 36,6 pozniej 2 dni bez pomiaru i
                            1dc 37,2
                            2dc 37,2
                            3dc 37,2
                            4-13 36,6
                            14,15dc brak pomiaru sluz plodny i bol jajnikow
                            16dc 36,3 sluz plodny bol jajnikow i piersi
                            17dc 36,4 sluz plodny bol jajnikow i piersi
                            18dc 36,3 sluz plodny bol jajnikow i piersi
                            19dc 36,6 straszny bol jajnikow brak sluzu
                            20dc 36,6 ból jajnikow , sutków brak sluzu minimalnie bialy nie kleisty
                            jak myslicie czy juz po owu
                            • abie76 Re: a ja w pracy do 20 ;-( 18.11.05, 19:05
                              Biedaku! Dzwonia jeszcze?

wklejam Ci linka, moze doczytasz cos, co Ci rojasni. Ja sieniestety osobiscie na
                              tym nie znam zupelnie, wiec odsylam do madrzejszych
                              www.bajbus.pl/index.phtml?ids=zanim&kat=kiedymozesz
                            • althea35 Ktat 18.11.05, 19:27
                              Moim zdaniem jeszcze przed owu. ta tempa jest za niska, tzn. jest caly czas na
                              takim samym niskim poziomie. Jak powroci do tego poziomu 37, 2 jak na poczatku
                              to bedzie owu (ale czemu ona byla taka wysoka na poczatku, powinna spasc razem
                              z @).
                              Zawsze masz takie dlugie cykle?
                              Przy takiej dlugosci owu powinna wystapic gdzies okolo 32-36dc. To jeszcze ze 2
                              tygodnie!
                              • ktat Re: Ktat 18.11.05, 19:34
                                cykle mam bardzo rozne od 18 do 48dc
                                i tak od odstawienia od 10 cykli wkolko teraz juz mam regulowane luteina
                                bo ten ostatni to odstawilam luteine i stad ta dlugosc

ale moze sie cos wyjasni z wynikami badan

kurcze ale wlasnie skoro wszelkie plodne objawy mialam to owu moglo nie byc

to jest zaktrecone jak ruski czolg

a ja wam truje
                                ale przyszly tydzien bedzie straszny zapierdziel wiec bedziecie ode mnie
                                odpoczywac ;o)
                                • althea35 Re: Ktat 18.11.05, 19:45
                                  Skoro te cykle masz takie zwariowane, to czekaj spokojnie, moze owu jeszcze nie
                                  bylo - a na to mi wyglada z twojej tempy.
                                  Ja moich temp nie zapisuje, nie robie wykresow, ale mierze czasami i jasno
                                  widac kiedy wzrasta. Skok jest naprawde wyrazny, tempa skacze mi do 37,4 a
                                  nawet wyzej... i musze przyznac, ze nie to meczy, czuje sie jakbym byla chora.
    • stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:15
      Cześć Kobietki!

Dziś 27 dc - wtorek, środa powinna być @. Ciekawam bardzo jak to będzie smile.
      Jedynie ta myśl mnie pociesza i mój Mężulo, kochany jest na maxa smile.

Jestem znowu wykończona po pracy, nic mi się nie chce i nie mam siły... Coś za
      często ostatnio, kurde... Zaczyna mnie to wkurzać, dodatkowo ciągle stresy. Jak
      tak dalej pójdzie, to nie wiem... Ale nie smęcę...

Miłego wieczorku piątkowego i weekendziku smile.
      • stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:19
        Teraz sobie pomyślałam, że w tym cyklu nie mam tych strasznych bóli brzucha
        jakie miałam wcześniej na jakiś tydzień - dwa przed @. Może to po tej histero?
        Ciekawe, bo wcześniej się zwijałam z bólu...
        • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:23
          Czesc Stokroteczko!

A czy Ty dalej pauzujesz? Bo jesli bierzesz tabletki, to z nimi zawsze wszystko
          troche lagodniej przechodzi, a moze i po zabiegu jest po prostu lepiej.

I z innej beczki, chcialam Cie juz wczesniej zapytac, jesli to nie za duzo, czym
          Ty sie zajmujesz zawodowo?
          • ktat Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:30
            no dzwonia

ja padam
            ale to daje mi do myslenia ..... czas na zmiany
            ale mam do wyboru zmiana i szukanie pracy i zawieszenie staran czy staranka i
            ta praca bo przynajmiej mam pewny dochod i jeszcze ten kredyt
            • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:35
              Ktat, dzielna dziewczyna jestes i dasz rade. Praca doopiana, ale daje kase,
              czasem tak trzeba. Bedzie lepiej. Trzymam za Ciebie kciuki i nie denerwuj sie,
              wlacz na luz.
          • stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:38
            Abie, ja już nie pałzuję. Pan dr w sobotę po usg powiedział, że już śmiało
            można i nikt mi nie powie, że źle zrobiłam jak teraz zaciążę. Pani dr we
            wtorek, że jeszcze mozna ostrożnie przez następny cykl. W tym cyklu się nie
            staraliśmy, ale jakieś przytulanka były - choć nic nie sprawdzałam i nie
            obserwowałam, nawet dni nie liczyłam. A tabletek nie biorę. W przyszłym cyklu
            będzie normalnie już na luzie - o ile w trakcie owu nie będę poza domkiem smile.
            A pracuję w dziale HR w firmie sprzedażowej i raz jest lepiej, a raz gorzej wink.

• althea35 Marudko! 18.11.05, 20:00
      Dziekuje za lodowke! Fajna! Ale powiem ci szczerze, ze myslalam, ze masz ich
      wiecej i ja cie wcale nie podpuszczam. Zdjecie Holandia i Gdansk niestety sie
      nie otwiera.
      • pszczolaasia Re: Marudko! 18.11.05, 20:07
        a ja nie mam fot Marudy...bu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Abie...ja sie nei płoniłam dziewiczym rumieńcem na ślubnym kobiercu, bo od
        jakichś 3 lat już go nie mialambig_grinDD nerwy nie powiem były...big_grin
        Stokroteczko ...powiem tak..nic nie mówię, ale ty wiesz...smile))))))))))))
        • pszczolaasia Re: Marudko! 18.11.05, 20:07
          i jeszcze jedno..będę matką chrzestnąsmile))))) Bartusiawink))))))))
          • althea35 Pszczola! 18.11.05, 20:13
            No to super! Ale to bylo oczywiste? Jak Ola i Bartus?
            • pszczolaasia Re: Pszczola! 18.11.05, 20:38
              chyba powoli przyzwyczają sie do siebiewink))) to nei było oczywistesmile Marcin,
              znaczy mąż Oli, ma siostre, ktorą chciał zrobić chrzestną, ale z jakichś tam
              względow nie moze.
              • althea35 Re: Pszczola! 18.11.05, 20:42
                E tam jakas siostram meza... bla bla bla... Kto tu jest najwazniejsza ciocia??
                Ciocia Pszczola oczywiscie!!!
                • pszczolaasia Re: Pszczola! 18.11.05, 20:50
                  teraz taksmile))))))))))))
                  • althea35 Re: Pszczola! 18.11.05, 20:57
                    Prawidlowo! I tak ma byc!!!
                    • cytrusowa ja tez nie dostalam fot 18.11.05, 21:12
                      i jeszcze jak slysze ze na jednej jest moj Gdansk...!!!!

i ja tego nie widze!!!!!!!!
                      • althea35 Re: ja tez nie dostalam fot 18.11.05, 21:29
                        Ale na tych zdjeciach nie ma Marudki tylko jest jej lodowka i magnesy.
          • ma_ruda2 Re: Marudko! 19.11.05, 01:15
            GRATULUJE PSZCZOLA!!!!!!!!!!!!!!! KOtek - bedziesz najlepsza matka chrzesna
            jaka znambig_grin serio, seriosmile)
        • ma_ruda2 Re: Marudko! 19.11.05, 01:15
          Pszczola - zara wysylam smile)
      • ma_ruda2 Re: Marudko! 19.11.05, 01:14
        wiecej??? WIECEJ??? pokaze twoj post mojemu mezowi - ktory od dawan mi mowi ze
        mam za duzo magnesowsmile))
        zdjecie gdanska i holandi sprobuje ci podeslac jeszcze raz. chcialam zaznaczyc
        ze zdjecie lodowki jest chyba z przed tygodnia wiec brauje na nim 4 !!!! nowych
        magesow smile))
        • althea35 Re: Marudko! 19.11.05, 11:17
          Te nowe fajne!!
          • ma_ruda2 Re: Marudko! 19.11.05, 15:14
            wiem, wiem, dziekismile) i kurna pluje sobie w brode ze tylko dwa takie domki
            kupilamsad((( ale ja glupia jestem smile))
    • sylasss Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 20:07
      witam serdecznie!!!
      z radością pragnę dołączyć do grona starających się. Z radością i żałością
      zarazem, ponieważ moje dotychczasowe próby (3 m-ce) okazały się bezowocne.
      Dziewczyny, błagam o ciepłe słowo.
      • althea35 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 20:15
        Hej sysasss! To zupelnie jak u mnie. Tez ma za soba 3 nieudane proby! Oby
        nastepny miesiac byl nasz!
        Zycze szybkiego zafasolkowania!
        • sylasss althea35- dzieki Kobietko 18.11.05, 20:31
          dzieki za dobre slowko!!! moze pogadalybysmy sobie czasem na gadu gadu (moj
          numer 3186942)? Nie mam zadnej starajacej sie kolezanki, nie mam z kim wymienic
          doswiadczen. Oby udalo sie nam wlasnie teraz. Z calego serca zycze Ci baby!!!!
    • pszczolaasia coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka:-)) 18.11.05, 21:19
      img508.imageshack.us/img508/6733/obraz0074ug.jpg
      img508.imageshack.us/img508/5095/obraz0193hb.jpg
      img508.imageshack.us/img508/6344/obraz0335et.jpg
      img508.imageshack.us/my.php?image=zmamusicaynaoliwiony3mn.jpg
      • althea35 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:33
        Superancki facet z tego Bartusia! I wszystkie atrybuty meskosci ma na swoim
        miejscusmile)) podrzuc mi go na pare dni! Zajme sie jak wlasnym!
        • pszczolaasia Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:36
          mowy nie ma..smile)) łon jest mój!!!!big_grinD
          • althea35 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:40
            Ja w czwartek jade do Danielka! Tylko na pare dni, ale zawsze cos!
            • pszczolaasia Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:42
              ech...napatrz siesmile)) podobno to pomaga...smile))))))
              • althea35 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:46
                Z oka nie spuszcze! A jutro wybieramy sie do znajomych, maja 9 miesieczna
                coronie, tez z oka nie spuszcze!
                • pszczolaasia Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:49
                  pacz pacz wytrwalesmile))))))) powodzonka!!!!!!!
                • melba7 Ant:( 18.11.05, 21:54
                  Sciskam mocno.I bardzo dobrze rozumiem.
                  • melba7 Pszczoła, łon jest cudny:) 18.11.05, 21:55
                    Ale ja nie chcę córeczki z takim duzym ptaszkiemsmilebig_grinDDDDDDDDDDDDDD
                    • melba7 Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 21:56

• abie76 Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:01
                        jutro jest 29 dzien. Moje cykle trwaja wlasnie tyle. Chyba jutro zrobie test,
                        ale jestem zupelnie pewna, ze wyjdzie negatywnie. Czuje sie dokladnie tak jak
                        przed kazda @.
                        Pytalam wczesniej, moze uspokoicie mnie troche i powiecie jak u Was jest: czy
                        tuz przed @ macie podobne uczucie do tego co podczas owu?

A teraz pije sobie wisnioweczke. Jesli jestemn w ciazy, to upijam moje dziecko,
                        ale Boshe, przeciez niemozna cudowac, prawda?
                        • pszczolaasia Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:07
                          chodzi ci o taki śluż jak podczas owu?????? masz taki śluz?
                          • abie76 Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:14
                            taa, moze nie az taki, ale duze uczucie wilgotnosci i ciagnie mnie tak jak
                            wtedy, gdy jajo spada.
                            • pszczolaasia Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:25
                              a kiedy testujesz? jutro tak?
                              • abie76 Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:36
                                tak mysle, ze nie wytrzymam dluzej. Wg kalkulatora, ktory wyliczyl mi, ze @
                                powinna przyjsc w niedziele, test powinien wyjsc juz od dzisiaj, ale
                                postanowilam jeszcze w niewiedzy spedzic mily wieczor z moim Kochanym. Poza tym,
                                tak jak mowie, czuje sie dokladnie jak co miesiec, wiec jakos nawet niebede
                                rozczarowana.
                                • melba7 no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:04

• abie76 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:11
                                    pewnie, ze rzekne....

Melba, a ja mam jeszcze pytanie wet, jesli moge, czy myslisz, ze na cos w
                                    rodzaju niezdiagnozowanej astmy moze moj Maksio dostawac zastrzyk z kortizonu?
                                    bo zre i pije po nim jak smok. i starcza mu na pare tygodni. czy sa to raczej
                                    jakies sterydy?

kolorowych snow i moze jednak potrzymajcie za mnie kciuki. Najlepiej przez sen.
                                    • melba7 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:31
                                      Maksio to kot?????Może lepiej,zeby go jednak ktoś zdiagnozowałwink
                                      Kortizon to steryd, jak najbardziej.
                                      bezpieczniej byłoby podawać tabletki, działają krócej...można odstawić w razie
                                      czego.Po podaniu sterydu w zastrzyku (prawdopodobnie o przedłuzonym działaniu)
                                      ryzyko jest wieksze
                                      • abie76 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:40
                                        Maksio to dzielny kotolap, znaczy sie pisio. No wlasnie, pan doktor mowil mojemu
                                        tacie, ze zastrzyk i ze jest Ok, ale moj chlop, lekarz, wprawdzie od ludzi, ale
                                        mowi dokladnie to co Ty. I nie wiem dlaczego oni nie moga tego tak do konca
                                        zdiagnozowac? On czasami strasznie kaszle, tak, ze az sie biedak dusi.
                                        Podejzewali serce, ale EKG nic nie wykazalo, jeden lekarz powiedzial, ze moze to
                                        jakas ukruszona chrzastka w krtanii, czy gardle, a ten ostatni twierdzi, ze
                                        najpewniej astma. Maksio jest z domu dziecka i nie znamy do konca jego
                                        przeszlosci, a przywiozlam go jak mial jakies 7 - 8 miesiecy. Dzieki za podpowiedz.

Zycze teraz kolorowych snow i do jutra. Sciskam
                                        • melba7 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:44
                                          To zmienia postać rzeczy...Koty mają znacznie wyzszą tolerancję na sterydy od
                                          psów.Zdecydowanie zdiagnozować!!!!RTG, zobaczyć płucka, oskrzela itd.!Czy Maksio
                                          jest malutki i drobny, czy raczej niekoniecznie?
                                          • melba7 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:46
                                            Ciąg dalszy nastapi...ranosmile dobranoc , dziewczynysmile
                                    • ma_ruda2 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 19.11.05, 01:23
                                      Abi ja choc nie spie to trzymam kciuki -niech nam sie worek ciezarowek rozpruje
                                      w tym miesiacu. z calego serca zycze tobie i innym. sobie nie, bo juz mnie moje
                                      75 b boli, czyli @ za tydzien, dwa sad(( i znowu d...asad((((((((((
                    • abie76 Re: Pszczoła, łon jest cudny:) 18.11.05, 21:57
                      no ale jakby sie tak Kubie braciszek trafil, to lepiej zeby mial wszystko jak
                      trza, nie? big_grinDDDDD
                • abie76 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:55
                  fajowy ten Twoj siostrzeniec, ciociu Pszczolo!
                  Mowisz, ze zapatrzenie diala? Bo ja probowalam sie od mojej przyjaciolki zarazic.

Ogladam w TV domino day, wiecie niesamowite, co oni tam buduja
                  • pszczolaasia Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 22:00
                    ja radia soocham i na surfuje po neciebig_grin
                    • ma_ruda2 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 19.11.05, 01:27
                      ciocia pscola - bartus przecudny))))) ja se popatrze, a noz cos z tego
                      bedzie??? ostatnio macalam kolezanke w ciazy po brzuchy - ale nic z tego a w
                      srode spotkam sie z psiapsiola tez ciezarowka - posiedze se spokojnie i
                      cichutko kolo niej..... big_grin branoc laski, branoc... maz oglada human traffic, ja
                      gralam w warlblade ale dostalam w odwlok wie chyba pora sapcsmile az ze po %
                      jestem to harrego do luzka nie wezme sad(( a juz zakon feliska mecze smile))
                      • pszczolaasia ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:22
                        JESTEŚ??????????big_grinDDDDDDDDDDD
                        u nas sypie śnieg, ale jazda!!!!!!!!!!!!!smile)))))))))))))))))))))
                        • lalisia78 Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:30
                          ja tez caly czas czekam na wiesci a tu cisza
                          u nas tez pada snieg juz jest go dosyc duzo alicja jest szczesliwa caly czas
                          patrzy w okno pewnie wyciagnie mnie na spacer
                          • pszczolaasia Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:31
                            tylko uważaj Lalisiusmile)) nie ciągaj jej na sankach!!! jak sie czujesz?
                            • lalisia78 Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:37
                              czuje sie dobrze skurcze ktore mnie przesladowaly juz minely naszczescie tylko
                              pojawila sie dolegliwosc ktora mnie przesladowala tez w poprzedniej ciazy nie
                              moge stac w jednym miejscu np w kolejce w sklepie wczoraj stalam za wedlina i
                              do kasy puzniej i malo braklo zebym zemdlala musialam sie ratowac kucaniem w
                              tym tyg mam isc do lekarza na usg moze dowiem sie co bedziesmile)a co do sanek to
                              mysle ze troche moge ja pociagnac skoro caly czas ja nosze to saneczki moze nie
                              zaszkodzasmile
                              • pszczolaasia Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:39
                                moja mama tez tak miała z tym staniem w kolejkach, albo wogle długo w jednym
                                miejscu... wiesz mi chodzilo o to, żebyś sie nei przemęczała z tym ciagnięciem
                                saneksmile))) ciekawe co będzie u ceibie... cóś tak czuje dziołchę drugą...a wy
                                macie jakieś preferencje??
                                • lalisia78 Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:47
                                  ja mysle ze bedzie sym bo w tej ciazy mam smaki rozne czego w poprzedniej nie
                                  mialam no i zastanawia mnie caly czas usmiech mojego gina jak mi powiedzial ze
                                  plec juz widac ale mi nie powie bo jeszcze za wczesnie i ze jak z alicja
                                  czekalam do porodu zeby sie dowiedziec to teraz tez moge poczekac. no ale
                                  zobaczymy co bedzie to bedzie oby zdrowe maz tez caly czas mowi ze to syn
                                  • cytrusowa dzien dobry o poranku 19.11.05, 10:02

• sylasss Re: dzien dobry o poranku 19.11.05, 10:08
                                      dołączam do różańca.
                                      • melba7 Abie, no odezwij się:) 19.11.05, 10:30
                                        w wawce też snieżysmilesmile
                                  • sylasss BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 10:07
                                    witam dziewczyny z zasniezonego poznania!!!

bardzo Was prosze o pomoc.Co o tym sadziecie?
                                    W sierpniu odstawilam hormony, ktore bralam regularnie okolo 8 lat. Moj gin
                                    mowil, ze wszystko jest ok. Kazal brac folik i robic baby. Ale, zapewne w
                                    przyplywie szalenstwa, zdradzilam mojego gin i poszlam do innego. Ten drugi
                                    strasznie "kosciolkowy" (sama jestem wierzaca i praktykujaca). Gdy dowiedzial
                                    sie, ze bralam hormony to jakos zaczal ze mna inaczej rozmawiac. Zrobil usg i
                                    stwierdzil, ze mam zespol policystycznych jajnikow. Mam rzeczywiscie dosc mocne
                                    owlosienie, ale nie na twarzy, dosc dlugie cykle, ale regularne; no i nie mam
                                    klopotow z nadwaga, jak to sie dzieje z tym zespolem. Zrozpaczona wrocilam do
                                    mojego gin; ten mnie uspokoil i powiedzial, ze to ostatnio dosc "modna"
                                    przypadlosc wsrod ginekologow. Ostatecznie nie zrobilam zadnych badan.
                                    Moje cykle wahaja sie od 33 dni do 40. Probuje juz i tylko 3 cykle i nic. Czy
                                    mozecie podpowiedziec mi jak obliczyc dni plodne, skoro cykle maja taka
                                    rozbieznosc??
                                    I jeszcze jedno pytanko? czy mam zmienic lekarza? i czy robic jakies dodatkowe
                                    badania???

Bóg nie daje tego, czego chcemy, ale tego, czego potrzebujemy.
                                    • melba7 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 10:35
                                      Cześć Sylasssmile
                                      ja nie korzystam z usług lekarzy, u ktorych przekonania religijne mają
                                      jakikolwiek wpływ na traktowanie pacjentki- no ale to jasmile
                                      Cykle masz rzeczywiscie dośc długie-sadzę,że jakieś badania, chociazby poziomu
                                      hormonów, nie zaszkodziłyby, a miałabyś jasność w temacie.No ale na badania
                                      powinien wysłać gin, a nie forumwink
                                      Owulację możesz wytropić 'po objawach', albo używając testów owulacyjnych.
                                      A ile masz lat? bo trzy cykle to jeszcze nie dramatsmile
                                      Trzymaj sięsmile
                                      • sylasss Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 11:02
                                        dzieki serdeczne!!
                                        mam 30 lat. Co do gin- to tez unikam takich, ktorych przekonania moralne i
                                        religijne wplywaja na prace; wiedzialam tylko, ze jest dobry, ale tego aspektu
                                        nie znalam. Dzieki za podpowiedz na temat poziomu hormonow. Na pewno poprosze o
                                        takie badania!
                                        Jestem strasznie niecierpliwa! Nie mierze temperatury, ale ogladam bacznie
                                        objawy. Jak dotad, nic nam nie wychodzi. Na testach stracilam kase i odnosze
                                        wrazenie, ze to straszna "lipa". Albo, rzeczywiscie ze mna cos sie dzieje i
                                        dlatego nie wychodzi nam baby. Na dodatek, dziewczyny z mojego otoczenia, jedna
                                        po drugiej, zachodza w ciaze, chociaz tego nie planowaly. Czy to nie
                                        paradoks?! Zycze im wszystkiego dobrego, ale kluje mnie w srodku i boli, ze to
                                        nie ja jestem ta szczesciara. Pewnie jestem okropna?
                                        jeszcze raz dziekuje za posta!!
                                        pozdrawiam!
                                        • melba7 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 12:14
                                          ja też mam 30smile I też jestem strasznie niecierpliwawinkNo ale mój mąż mówi,że
                                          nasze dziecię urodzi się we wrzesniu, więc w tym cyklu powinno się udaćwink
                                          • balbinka74 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 12:55
                                            Witam nowe foremki!!!!

Sylass z samego Poznania jesteś czy okolic??? Do kogo chodzisz???

abi....my padamy z ciekawości.....

Zamałpione przytulam mocno, mocno.....Cmok, cmok w wasze zaroskane
                                            oblicza!!!!!!!!

Pszczoła, na pewno bedziesz niesamowita matką chrzestną!!!Czy to pierwsze twoja
                                            chrześniaczka???

Gwiazdeczko, bardzo dobra jest maślaneczka...troszkę trzeba jej wypić....mnie
                                            pomaga....śliwki suszone i jabłka z kompotu bardzo dobre na takie
                                            zaparcia.....kapusta kiszona lub kapuśniak....buraczki także lub barszczyk...
                                            (przynajmniej ja tak mam)

Matalko ależ się będzie działo......

Cytrusiku jak samopoczucie???

Atuś w szpitalu miałam IUI za darmo...potem robiłam prywatnie.Powiem ci, że mam
                                            szczęście , bo mój ginek traktuje IUI jak zwykłą wizytę i płaciłam 100 zł.

Wczoraj nie mogłam się zalogować....dziś także problemy, ale w końcu się udało!

Megi, Moni, gdzie jesteście????????

Pkanetka prosiła mnie o przekazanie pozdrowień ! U niej 5 dc...zatem same
                                            wiecie w jakim jest stanie....

Pozdrawiam was wszystkie !!!Kasia
                                            • althea35 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 12:58
                                              Balbinko to ty tez jestes Kasia?? No to bedzie wielka impreza w piatek! Tyle
                                              Kasiek na jednym watku!
                                            • balbinka74 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 13:03
                                              Zmykam sprzątać...a i placuszek trza upiec i obiadek zrobić... i jakies
                                              jedzonko kolacyjkowe dla gości .....a mi się nic nie chce, ponieważ jestem już
                                              po zajęciach i mam lenia giganta.....Muszę się jednak wziąć w garść, gdyż za 4
                                              godzinki goście ....Zajrzę do was później...pa, pa, pa...
                                              • abie76 odzywam sie 19.11.05, 13:08
                                                dziewczynki spalam bardzo dlugo, zjadalam sniadanie, ogladam o nowym kscieciu z
                                                Monacko no i test wyszedl negatywny.
                                                Nie jestem rozczarowana, naprawde moze tylko troszeczke. @ jeszcze nie ma ale na
                                                pewno jeszcze dzis albo jutro. No nic bedziemy robic prezenty gwiazdkowe.

lece czytac, co nastukalyscie od rana
                                                • althea35 Abie! 19.11.05, 13:21
                                                  Buziaki! Trzym sie! Powodzenia przy nastepnych starankach!
                                                  Cos slabo z intuicja u tego twojego doktorka!!
                                                  • melba7 Re: Abie! 19.11.05, 13:24
                                                    no nareszcie ...ale jeszcze nic nie jest przesądzone
                                                  • abie76 Re: Abie! 19.11.05, 13:29
                                                    powaznie w tym miesiacu jakos wiedzialam, ze bedzie kiepsko z szansami. No coz
                                                    moj doktorek, jak sam mowi, jest odpowiedzialny za powstaly produkt, a nie
                                                    proces powstawania, wiec moze mu sie cos pomylilo smile Chyba bylomu dzis przykro,
                                                    ze sie nie udalo, bo on taki ambitny chlopak jest. Mam nadzieje w zwaizku z tym,
                                                    ze zrobimy sobie dodatkowy prezent pod choinke.

Melba, Ty tez masz taki plan, prawda?
                                                  • melba7 Re: Abie! 19.11.05, 14:01
                                                    no dokładnie, takie są założenia.Najpierw miał być prezent na moje imieniny- w
                                                    lipcu.Potem bez okazjiwink, następnie na małzona urodziny, potem-Kubusiowe
                                                    urodziny, pozostały jeszcze mikołajki-ja chyba jeszcze dwie owu mogę mieć w tym
                                                    rokuwink wolałabym jedną, ale w pełni wykorzystanąwink
                                                  • melba7 Re: Abie! 19.11.05, 14:04
                                                    a wracając do Maksia- takie są blaski i cienie stosowania sterydów, naprawdę,
                                                    lepiej ustawić mu to leczenie jakoś inaczej, bo to może nawet skończyć się
                                                    cukrzycą.Pytałam o jego gabaryty, ponieważ psinki ras miniaturowych często mają
                                                    nieprawidłowo ukształtowaną tchawicę, co objawia się m.in. kaszlem, ale u niego
                                                    chyba to nie wchodzi w rachubę.
                                                  • abie76 Re: Abie! 19.11.05, 14:22
                                                    bardzo dziekuje pani doktor!
                                                    powiem rodzicom zeby popytali lekarza o te badania, o ktorych napisalas.
                                                    Spadam posprzatac, czuje sie juz lepiej i w zwiazku z tym jestem gotowa stawic
                                                    czola odkurzaczowi, mopowi i innym. Chlopa wysylam na zakupy. Bedziemy dzis jesc
                                                    Bombay Curry - pierwszy raz bede to robi, zobaczymy co z tego wyjdzie.

sciski na popoludnie
                                                • abie76 Melba, 19.11.05, 13:24
                                                  a maksio jest wsrod moich zdjec na naszej stronie. Mysle, ze wazy jakies 12 - 15
                                                  kg. Bo jak Ci wczoraj noca mowilam, po tych zastrzykach, zre jak wariat. Ma
                                                  metalowe miski na stojaku i potrafi sie w nie tak dlugo tluc, az sie rodzice
                                                  zlituja.
                                                  Och jak mi sie za nim teskini....
                                                • ma_ruda2 Re: odzywam sie 19.11.05, 15:15
                                                  jak @ nie ma to ja nadal trzymam kciuki smile)) a co!!!!!!!!!
                                                  milego popoludnia dziewczynkismile
                                                  • melba7 a ja znikam...moze do wieczora, a może do jutra 19.11.05, 15:50

• sylasss Do balbinka74 21.11.05, 10:30
                                              czesc!!!
                                              dzieki za powitanie! mieszkam na osiedlu zwyciestwa. Chodze do dr Kutkowskiego.
                                              Ja jestem zadowolona, chociaz na innym forum widzialam o nim pozytywne jak i
                                              negatywne opinie. No ale wiesz, zastanawiam sie czy nie isc do innego?! A Ty?
                                              Do kogo chodzisz? Jestes z niego/niej zadowolona??
                                              Pozdrawiam Cie serdecznie. Inne foremki rowniez!!! Jestescie fantastyczne
                                              KOBIETKI! Tyle w was ciepla i zrozumienia!!! Jeszcze raz dziekuje!!!
                                    • althea35 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 11:24
                                      sylsasss, 3 miechy to jeszcze nic! Nie ma sie czym przejmowac tylko trzeba
                                      dzialac. Dlugie masz te cykle, ale roznoca do 7 dni jest ok. Mozesz mierzyc
                                      tempe i obserwowac sluz, w ten sposob mozna dosyc dokladnie wyznaczyc owu. Ale
                                      stosuj testy owu.
                                      • althea35 Snieg?? 19.11.05, 11:29
                                        Ranym baby to u was zima, nie to co w skandynawii... u nas lekki mroz i szron,
                                        wiec z rana bialo troche. Podobno u nas jest wysokie cisnienie i dlatego nie
                                        pada snieg, gdyby bylo niskie to pewnie by padal.
                                        Mam juz meza w domu! Ale jest taki padniety po tej konferencji i jeszcze lezy w
                                        lozku.
                                        • melba7 althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:06

• althea35 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:08
                                            Ze mnie dzisiaj to on zadnego pozytku nie bedzie mial...sad((
                                            • melba7 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:09
                                              a to przepraszamwink
                                          • balbinka74 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:37
                                            Kicaj szybciutko do mężusia!!!
                                            • althea35 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:41
                                              Ale on jest zmeczony i odpoczywa!
                                              Juz sie poprzytulalam rano, ale w koncu musialam wstac bo zglodnialam.
                                              • melba7 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:42
                                                już się tak nie tłumacz...smile))))))))))))))))))))))
                                                • cytrusowa hihihhihi 19.11.05, 12:47

• althea35 Re: hihihhihi 19.11.05, 12:58
                                                    Cytrusia, a co ty taka radosna jestes dzisiaj??
                                    • stokrotka76 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 19:46
                                      Sylasss, takie cykle to nic nienormalnego. Ja mam cykle różne około 31-32 dni,
                                      w ciągu ostatnich paru miesięcy zdarzało się nawet 34, 38 do 47 dni, wcześniej
                                      też często były nieregularne i długie! Napewno trzeba zbadać hormonki, można
                                      iść na usg podejrzeć czy jest jajeczko smile. Ja miała badanka fsh, lh i
                                      prolaktynę + prolaktynę z obciążeniem. Prl z obciążeniem była ciut za wysoka,
                                      teraz biorę castagnus. Ale ginka powiedziała, że jest ok i wyniki mam dobre. Na
                                      usg pęcherzyk był. Także nic, tylko czekać. Staramy się od maja, ale po drodze
                                      były przerwy, ślub, stresy - także w sumie wychodzą pełne 4 miesiące staranek.
                                      Na usg okazało się, że mam polipa endometrialnego, który mógł przeszkadzać w
                                      zaciążeniu. Na początku października go usunęłam i teraz bierzemy się znowu do
                                      roboty. Zbadaj koniecznie hormonki - choć te podstawowe i zrób koniecznie
                                      usg smile. Powodzonka!
                                      • sylasss Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 21.11.05, 10:34
                                        Dzieki za podpowiedzi. Biegne w tym tygodniu do gin, po skierowania na badania!
                                        No i ostro pracuje z mezem nad baby. Moze sie uda juz teraz?

pozdrawiam,
                                        papa
    • kinia.gda Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 10:54
      Pszczoła!!! Narobiłaś mi smaka!!! Gdzie takie ładych mężczyzn dają? Śliczny ten
      Twój Bartuś i ma bystre spojrzenie*pewnie po cioci, co ?!smile
      Abie...odezwij się!!!
      Powiem tak......czekam na @....opóźnia się coś. Nie żebym coś tak myślała,
      ale...czekam. Tak na nią czekam że co chwila latam do WC sprawdzać
      podpaskęsmilesmilesmile I oczka jakieś kaprawe mi się zrobiły..hmm
      • pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 10:55
        a ile ci się spóźnia????????
        • kinia.gda Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 11:22
          pszczolaasia napisała:

> a ile ci się spóźnia????????

Tylko O dzień smilesmilesmile Ale pierwszy raz chyba wiem jak to jest jak się ma
          zgagę!!! Bo to chyba ona. Rura mnie pali raz mocniej raz mniej! Nie, nie
          nakręcaj się- to zdanie to moja mantra!!!!
          W sumie byłabym w szoku, bo ten miesiąc pod względem pzrytulanek był wyjatkowo
          kiepski
          • tycja78 Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 15:52
            Zagladam do was codzienni i czytam co piszecie, ale biegałam troche ostatnio i nie miałam czasu odpisywać
            Dziś mam chwilkęsmile)))))
            1. Jeszcze nie byłam u lekarza- każa mi poczekać,
            bo ponoć i tak nic nie bedzie widać.. No to czekam i się niecierpliwię..
            - boli mnie dziwnie brzuch
            - spać mi sie chce bardzo wcześnie
            - poza tym nic...
            - nie mam kiedy sie przygotowywać do zajęć, a i klasówki czekaja na sprawdzenie
            - dzis powiemy rodzicom, akurrat jest impreza u nich,
            więc moj T. postanowił wznieść toast za Dziadkówsmile)))))

Ant.... kurde! Prawie byłam pewna ze i Tobie się udało...
            przeciez z jednej wioski pochodzimy!!!!!!A tu plaga ciąż.
            Musisz do nas przyjechać bo to chyba wina odległości.
            I na pewno bedzie ok!

Maruda... kochana ja tez chce ujrzec twa kolekcję magnesików!

Gviazdko... witaj! zaparcia??? pomaga na to woda z odrobinka miodu i cytryny. Tak słyszałam. Czuj sie dobrze!!!! Ja sie dziwie ze nie mam mdłości...
            A moze wcale nie jestem w ciązy? hihihi!

Abie.. sad Mnie sie smutno zrobiłosad

Matala- no i jak męzuś był stęskniony?

Pszczółko! Supcio mze bedziesz mamusią chrzestna Bartusia.
            A fotki ma bajeranckie!

Ktat, bardzo ci wspołczuje tak ciężkiej pracy, wiem co to znaczy, bo sama kiedys sie z takiej zwolniłam... O! i cykle faktycznie długie.Ale uda sie ! głowa do góry!

Stokrotka- całusek dla Ciebie!
            Nie mecz sie w tej pracy tyle, wypoczywaj jak tylko mozesz.
            Powiem Wam, ze w tym miesiącu tak sobie postanowiłam , długo spałam,
            starałam sie mysleć pozytywnie, i starałam sie nigdzie nie spieszyc..
            i co???? moze warto.smile

Sylasss- witam cie nowa forumko!
            miesiące powiadasz? Ja tak samo jak ty denerwowałam sie i łapałam doła kazdego miesiąca gdy nie wychodziło. Udało sie za 5 razemsmile Powodzenia!Na pewno bedzie ok!

Althea, kochana, napatrz sie i wygłaskaj wszystkie maluszki
            i wnet zobaczysz dwie kreski!
            Pamietacie??? Ja az 13 kolezanek musiałam wymasowaćsmile

A Lalisia bedzie na sankach z córeczka jeździć! siuper!
            Tylko ostrożnie kochaniutka!( pijesz kawe od początku?)

Melbasmile niech zyje wrzesień!!!!!!! cmoki wielkie!

Balbinka? Jak tam gości? Duzo osób?
            Pamietam ze swietnie gotujesz, wiec pewnie zadowoleni jak nie wiem co!

A gdzie Ata i reszta naszej brygady! Serdecznie pozdrawiam od Tyśki.
            !!!!!!!!!!CMOOOOK!!!!!!!!!

• althea35 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 17:00
              Tyska ty poczekaj jeszcze troche! Pogadamy za jakis miesiac... zobaczymy jak to
              bedzie z mdlosciami... ale moze nie bedziesz miala. Moja bratowa nie miala
              zadnych mdlosci przez cala ciaze, tylko zawroty glowy na poczatku, musiala cos
              zjesc przed wstaniem z lozka (pietke od chleba najchetniej) i bylo dobrze.
              Dbaj o siebie i malenstwo!
              I zdrowie dziadkow!
              • lalisia78 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 17:58
                no na saneczkach nie dalo sie jezdzic ale na spacerku bylo super alicji jak
                chodzila to sniegu miala prawie po kolana. co do kawy to na poczatku mnie od
                niej odrzucilo a teraz czasami sobie wypije z jednej lyrzeczki rozpuszczalnej z
                mlekiem. Tycjo zycze ci abys cala ciaze sie dobrze czula ja mdlosci nie mialam
                ani w pierwszej ciazy ani teraz jest mi tylko sabo jak stoje w jednym miejscu
                za dlugo. Napisz jak z tej wiadomosci ucieszyli sie dziadkowie i dbaj o siebie
                RESZTE DZIEWCZYN BARDZO SERDECZNIE POZDRAWIAM PA
                • balbinka74 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 18:08
                  Lalisiu, ale u was nasypało tego sniezku , no, no, no....Ja z racji moich
                  dojazdów do pracki nie zyczę sobie żadnego sniegu.....i basta....Dziś i unas
                  troszkę płatków spadło, ale szybciutko zniknęły w kałuzach....brrr jak
                  nieprzyjemnie na dworze..
                  • stokrotka76 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 19:05
                    Ja też się przywitam Dziewczynki i biorę się za czytanie smile)). Mam cały wieczór
                    wolny, hihi. Mąż poszedł na mecz. Ja wolałam zostać w domku, zmęczona jestem po
                    całym ciężkim tygodniu, niewyspana, byłam dziś w szkole... No, lecę czytać smile
              • balbinka74 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 18:05
                Goscie jeszcze nie dotarli.... wybrali sie jeszcze na mszę ...

Upiekłam piernik, zrobiułam sałatke z fasolki białej czerwonej , kukurydzy,
                selera..... a w piekarniku zapiekają się cycuszki w porach....męzulo chłodzi
                piwko...

Abi, jeszcze @@@@ nie ma to nadzieja jest....trzymam kciuki!!!!!!!!!!!

Jam też z grupy niecierpliwych kobitek....

Tycjo, do lekarza podobno najlepiej w 8 tygodniu...ale uważaj na
                siebie...wiadomo jak to w szkole.....jesli poczujesz sie gorzej tup, tup po
                zwolnionko natychmiast....Napisz nam jak zareagowali przyszli dziadkowie!!!

• tycja78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 16:59
      nikogo nie ma?????
      Ciiiii! Idziemy do rodziców!
      • ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 20:37
        Tycja!!!kolezanka w ciazy sie nie odmawia- juz ci wysylam magnesikismile)
        i tez czekam na relacje z wizyty u dziadkowsmile))
        • melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:11
          a czemu ja nie dostałam magnesików????Ja co prawda JESZCZE nie w ciąży, ale też
          bym chciałasmile
          • ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:59
            Melbus magnesiki juz do ciebie poszly kochanasmile))
            Jeszcze nie jestes ... ale juz za momencik!!!!! smile)) tak se pomyslalam coby
            moze napisac jak twoj mlody do mikolaja i poprosic o fasolke!!!! i chyba ta
            wlasnie ZROBIE!!!!!!
            branocsmile
        • balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:15
          Goście właśnie odjechali do swojego domku....na szczęście wszystko im
          smakowało...tylko mój siostrzeniec jak zwykle kręcił nosem na nieznane mu
          danie, ale potem dał się przekonać i wcinał az sie kurzyło( ale ze mnie
          skromnisia hihi).Męzulo jeczy , ze nie chce mu sie zmywać...nie dam mu dziś
          wolnego....sama wszystko musiałam przygotowywać, to teraz jego kolej.

Gwiazdeczko, pomogły domowe sposoby?

Erga, ile juz dzwoneczków zrobiłas?

Tak sobie dziś z siostrą wspominałyśmy świąteczne czasy, gdy jeszcze byłyśmy
          dziećmi....Ależ ja lubię tę aurę....i tak popatrzcie ,już za miesiąc mamy ostre
          przygotowania !?
          Normalnie odzywa się we mnie dziecko, gdy widzę świąteczne dekoracje,
          lampeczki,czuję zapach pomarańczy lub mandarynek , cynamonu i
          goździków....ojojoj juz się rozmarzyłam.....
          • melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:27
            NIo...święta zarazsmile młody już napisał list do wiadomego świętego...ech...mam
            nadzieję,że będę już dwa w jednymsmile
            • balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:46
              Oj, ja też bym chciała....
            • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:50
              nie uwierzycie, ale siedze i grzebie sobie w iTunes w poszukiwaniu swiatecznych
              piosenek. I do mnie dotarlo. Bylam w Ikeii popoludniu; kupilam papier do
              prezentow big_grin, i dotarlo do mnie, ze to juz juz. A w miescie buduja juz targ
              swiateczny. I bedzie grzane wino, i swiatelka i , i , i ... oj jak ja lubie siweta.
              A w tym roku beda fajowe, bo odbieraja nas rodzice i najpierw chwilke u moich
              starych ciotek na Saskiej, potem do mojej siostry ciotecznej na wlasciwe swieta
              i jeszcze zdaze na koniec przed wyjazdem do krakowa. Och juz sie ciesze!!!

A czym pachna dla Was siweta? Bo dla mnie to wciaz zapach pomaranczy
              • ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:55
                a ja dzis kupilam 3 ozdobki na choinke - moj maz sie pukal w glowe smile))))
                a swieta to dla mnie nie zapach a dom mojej babci, cukrowe cukierki z choinki
                i duuuuuza choinka obok palmy w duzym babcinym pokoju. ale to przeszlosc, nie
                ma babci,palmy.... eh zycie sad(((
              • pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:55
                pomarańczy? nieeee choinka... żywa... Boshe jak ja kocham Boże
                Narodzenie!!!! kiss*****************************************
                • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:57
                  Marudka, ja Cie prosze nie w takie tony, bo ja juz placze
                  • ma_ruda2 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:00
                    boze Abie ja nie chcialam naprawde!!!!!!!! wybaczysz????? kotek nie placz :
                    (((
                    PRZEPRASZAMsad((((
                    • abie76 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:05
                      ja juz tak mam, nie przepraszaj!!! po prostu bardzo tesknie za moja babcia i
                      kazde sieta bez Niej nie sa juz takie jak kiedys swiateczne, a 17.12 bedzie juz
                      6 lat

chlop sie na mnie dziwnie patrzy...
                      • ma_ruda2 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:07
                        kotek ja naprawde jeszcze raz przepraszam sad(( i juz nic nie mowie (ale to beda
                        moje pierwsze swieta bez niej sad()
                        moj tez dziwnie patrzy jak pociagam nosem przed ekranem ....
                        • abie76 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:12
                          ide zmyc czarne mazy spod oczu...

Dziewczynki, spadam tez zaraz do lozia. Zycze Wam kolorowych snow i do juterka

P.S. Marudka, czasem sama sie zastanawiam dlaczego ja jeszcze nie zakapowalam,
                          ze zycie idzie na przod, wiec nie bierz ze mnie bron Boze przykladu !!!!!!

dobranoc
                          • ma_ruda2 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:19
                            dobranoc Abie i kolorowych snowsmile))
                      • melba7 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:10
                        Nie płacz...chociaż...łatwo powiedzieć.
                        Moja ukochana Babcia, z którą mieszkałam, odeszła już 13 lat temu.Mama mojego
                        Taty jeszcze wczesniej- w dniu moich egzaminów do liceum.Dziadek-prawie dziesięć
                        lat temu, byłam wtedy w ciąży z Kubą.
                        Ten mój synuś to ma dobrze-jest jedynym wnukiem swoich dziadków.Trochę mu
                        zazdroszczę...Ja byłam zawsze fafnasta-moi rodzice mają liczne rodzeństwo, więc
                        i wnuków zawsze było sporo...
                    • pszczolaasia Re: ABIE!!!!!! nie rycz!!!!!!! żadnych ryków mi 19.11.05, 23:14
                      tu!!!!!!!!!! smile)))))))) Abie serce ty moje...co ja gadam ...nasze Serce,
                      szystkie kochamy święta i ja tyż goopieje...serio-serio!!! jutro Wam opiwiem co
                      kiedyś odwaliłam.... Michu płakał ze śmiechu...teraz mi sie płączą literki...
                      ze zmęczeniabig_grinD albo teraz powiem:
                      jak wszyscy w mojej rodzinie wiedzą mam szajbę na święta. co rok musiakam coś
                      kupić. nei przechodze obojętnie wokół sklepu z bombkami, swiatełkami innymi
                      duperelami. Osobisty Michu odbiera mi kartę, zabiera pieniadze- wie co robi!!!
                      wydam wszystkie...big_grinDD
                      dawno, dawno temu za czasów narzeczeńskich chodziliśmy sobie długo i dużo po
                      Sopociesmile jak to zakochani wielcebig_grinD
                      w każdym razie chodziliśmy sobei po deptaku a na samym dolke deptaka jest dooży
                      dom handlowy na wystawie ktorego z daleka(!!) zobaczyłam jakieś lampki i
                      bombki...podbiegłam i (tam okno bylo trochę wyzej, cza było podskoczyć) i
                      podskoczyłam, żeby obejrzeć z bliska te cudeńkabig_grinD no i podskoczyłam... i
                      wiecie co???? nie zauważyłam szyby.... serio-serio...jak jebnełam w tą szybę
                      pancerną, to mnie odrzuciło...serio-serio tak na 2 metry!!! leże tak se w tym
                      śniegu (wpadłam w zaspę) i leże i slysze jak mój przysły mąż leje ze śmiechu
                      zamiast mnei ratować i dyszy- Asiu ty tak sobie leżysz, ale ty tak pięknie
                      pie..ełaś.... jak go nie kochać?????????????
        • balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:56
          Idę się kąpać...a potem poczytam "Zjawę"

Althea, nie świętuję imieninek w listopadzie....tylko w marcu.Zresztą bardzo
          sie z tego powodu cieszę, ponieważ własnie w Katarzyny dowiedziałam się,ze
          płód jest martwy..i trzeba zrobić zabieg....i od tego ta data źle mi sie
          kojarzy....sądziłam, że czas uleczy rany...ale nic z tego boli tak samo..a może
          jeszcze bardziej.....Ale od tego roku postaram się ,na tyle ile zdołam, mniej
          smutasowac tego dnia ....skoro wy macie swoje święto..to przecież nie czas na
          łzy....
          • balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 23:11
            Jeszcze woda leci do wanienki...

Dla mnie to pomarańcze i choinka....ale cieszę sie, że nie tylko mnie tak goni
            do tych świąt.....U mnie w domku zawsze było dużo ludków...rodzina liczna,
            nawet cztery pokolenia przez 10 lat....Zatem święta kojarzą mi się także z
            ogromnym rozgardiaszem, porządkami na ostatnia chwilę( bo jak tu utrzymać
            błyszczace podłogi, lśniąca czystościa łazienkę..przy biegajacych to tu, to tam
            14 ludkach) pieczeniem wielu ciast itd...W pierwsze święto przy stole zasiadało
            zawsze ponad 20 osób.....byłyśmy z mamą i siostrą wykończone ..ale
            szczęśliwe....Teraz troszkę tesknię za cała ta bieganiną...ale od 2 lat
            wieczerzę wigilijną wcinamy sami z męzem....potem tylko póżnym wieczorem
            jedziemy do rodziców...i cała bandą idziemy na pasterkę.I tak jest mi
            dobrze..leniuchowato....Marzę o tym , by w następnym roku było nas troje...ale
            tylko Bóg jeden wie jak to będzie.....
            • melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 23:16
              Moj Tata to emerytowany marynarz...wiecie,że kiedyś przez 8 lat z rzędu spędzał
              święta na statku, bo tak mu ułozyli urlopy...a my same we trzy, z babcią,
              później już tylko we dwie...Te święta bywały bardzo smutne.Moja mama nie jest i
              nie była przesadnie towarzysko -rodzinna, więc nigdzie nie jeżdziłysmy, rodzinie
              składało się zyczenia przez telefon i tyle.Boże- smutno mi się zrobiło.
              • melba7 Pszczoła, bestio:):):)I 19.11.05, 23:19
                Ja tez juz zaczynałam ryczeć, ale twój zarąbisty post postawił mnie na nogi,
                niczym Polopiryna S Anię Muchę w reklamie
                • ma_ruda2 Re: Pszczoła, bestio:):):)I 19.11.05, 23:22
                  Pscola ja tez wymieklam...
                  ale nadal mi zle ze Abie przez ze mnie ..... sad(((
                  branoc
                  • pszczolaasia Re: Pszczoła, bestio:):):)I 19.11.05, 23:30
                    ojej Marudko...no coś ty!!!!!!!!! Abie napewno nei am Ci za złe..prawda
                    Abie????? no skad przeca mogłaś wiedzieć???????????
                    no dziewczynki..proszę Was, zadnych płaczów....kiss***********************
                • pszczolaasia Re: Pszczoła, bestio:):):)I 19.11.05, 23:30
                  cała przyjemność po mojej..big_grinD jakby co służebig_grinDD
                  • melba7 ...dobranoc.... 19.11.05, 23:35
                    miłych snówsmile
                    • pszczolaasia :************** 19.11.05, 23:45

• althea35 Re: :************** 19.11.05, 23:51
                        przeczytalam was i zmykam do lozia. U znajomych bylo super. Do Emilki mialam
                        duza konkurencje, ale sobie dzielnie radzilam i sie zarazalam. Karmilam ja i
                        zasnela mi na rekach! Jaka ona jest slodka! Jakie spokojne dziecko.
                        Buziaki!
                        Do jutra!
    • pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 09:20
      witam z rana:-0)) dziś już brzydko, odwilż i wogle jakoś tak..ściskamsmile)))))
      Abie lepiej już????????
      • erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 10:49
        Dziewczyny - umiaru mie macie? toż to od kiedy wstalam to czytam i czytam i
        końca nie widzę. No no - pracowity weekend miałyście. A ja właśnie leczę kacyka
        po wczorajszej imprezce no i troszkę głowa mi pęka - a to dlatego że pewna
        ciotka z wujkiem zaraz po przyjeździe oświadczyli mi że nie mają czym wrócić bo
        ich syn poszedł na błyskotekę no i czy mogłabym ich odwieźć. Nosz normalnie
        zagotowało sie we mnie-ale coż miałam zrobić. Ale gdy już ich odwiozłam (przed
        północą ) no to po powrocie jak dorwałam się do porterówki tak padłam...
        No i mieliśmy z mężulem jechać na słowację na gorące źródła ale... z wiadomych
        przyczyn przełożyliśmy wyjazd na następny piątek. Ale mnie łeb boli..

Pszczoła - ciociu chrzestna-gratulacje!!! nosz ja byłam pewna że to na ciebie
        padnie - kurcze chciałabym mieć taką matkę chrzestną!!
        A zdjęcia Bartusia - cudne!!!! No i jak to althea napisała - "I wszystkie
        atrybuty meskosci ma na swoim miejscusmile))"

Witam nową koleżankę Sylass i powodzenia życzę w starankach! A co do PCOs - nie
        można go stwierdzić tylko na podstawie USG !!!!!!!! Ja mam już potwierdzony ten
        syndrom i to po komplecie badań a nie jakiejś tam modzie - co do tej mody to
        pewnie masz rację bo dużo bywam na stronkach i forach PCOs-owych. Ja dopiero po
        komplecie badań na karcie wypisu ze szpitala zobaczyłam coś takiego jak
        rozpoznanie: POLICYSTYC OVARY SYNDROME - nie miałam pojęcia co to. A teraz
        podejrzewam że wiem więcej niź niejeden pseudo-gin! Aha - ja też nie mam
        nadwagi ani nadmiernego owłosienia - właściwie to nie mam żadnego z
        zewnętrznych objawów. A i z tego co czytałam to cykle mogą być regularne przy
        PCOs - bez badań hormonków nie można tego stwierdzić!!!!!!! cóź to za lekarz??
        tak po oczach poznał czy co??

Abie co do śluzu to ja zwykle w dniu lub w przeddzień małpy mam taki jak w owu..
        Ale wiesz-póki małpy nie ma... zawsze jest nadzieja!

Tycja - daj znać jaka była reakcja dziadków..

Balbinko - co do dzwoneczków to wczoraj zrobiłam 3. Ale coś ten tydzień mało
        pracowity był smile

I widzę że zaczyna się u nas świątecznie robić - ech jak ja kocham Boże
        Narodzenie.. szkoda tylko że będzie bez mężula..

A co do Babć-Abie, Ma_rudka, Melba - doskonale rozumiem. Moja odeszła 16 lat
        temu - miałam wtedy 10 lat i nie mogłam dojść do siebie - zmarła w
        listopadzie.. I została mi tylko - babka hadra której nikt nie lubi - ba -
        wszyscy ją nie nawidzą.. Ech i w dodatku mieszka z nami-koszmar!

Melba - tata marynarz?? kurcze super - choć pewnie mało go widywałaś - cały
        czas w rejsie. Kurcze i 8 lat bez świąt... smutne..

Pszczoła - a post twój z tym podskokiem-a'la Małysz - hehe chciałabym to
        widzieć smile
      • erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 10:56
        A i zapomniałam napisać że wczoraj byłam najlepszą ciocią - przyjechał kuzyn
        mojego męża z dziećmi w wieku 6 i 3,5 - nosz istne diabełki. Oczywiście jak
        gooopia strzelałam foty! Na głowę mi dzieciaki wchodziły - no i w przypływie
        szaleństwa mały michałek (ten młodszy) podczas gry w kaczuchy na kompie
        niechcący wysunął szufledę nagrywarki i stanął na nią - usłyszalam tylko
        trzask... ech lekko się we mnie zagotowało.. No cóż ale to są uroki posiadania
        dzieci smile A najlepsze było to że jak już zaczęliśmy rozkręcać kompa pozedł do
        pokoju pełnego gości i babcia do niego:
        Michałku nie bawcie się komputerem bo jeszcze coś zepsujecie:
        a on na to spuścił głowkę i cichutko:
        ale ja już coś zepsulem...

Nosz rozkleiłam się. Złość zaraz minęła no bo jak tu się złościć??
        • abie76 Absolutny, bialy spokoj 20.11.05, 11:56
          Dzien dobry!!!

Marudka!!!! niech Ci nie bedzie zle, czy przykro z tego powodu, ze sie
          pobeczalam. W kwestii mojej Babci tak mam i pewnie dlugo sie jeszcze nie zmieni.
          Bylysmy bardzo ze soba zwiazane, wszyscy w rodzinie mowia, ze ja jestem jak ona,
          a za to z mojej mamy niewiele mam. Pomimo, ze Bozenarodzenie uwielbiam, to od
          kilku lat kojarzy sie tez smutno, bo babcia odeszla na tydzien przed. Ale,
          Kochana, zadnych wyrzotow. U mnie wszystko OK.

Pszczola, mowisz, ze odwilz? A u mnie sie trzyma, az sama sie dziwie, bo
          pierwszy snieg to zazwyczaj tylko na moment. Zobaczymy co bedzie. Nie jest w
          kazdym razie bardzo zimo.
          No i przeczytalam twoj post o wystawie! I tez sie pobeczalam, ale tym razem ze
          smiechu. Chlop znow dziwnie popatrzyl i jak mu opowiedzialam, to powiedzial, ze
          wesole towarzystwo mam big_grin No pewnie, bo se myslal, ze my tylko tu nad naszymi
          kolejnymi @mi placzemy smile)))

Wiecie, siedze jeszcze w szlaforku, choc wstalam juz ponad 2 godziny temu, ale
          nasz bojler nie wspolpracuje i jak jedno z nas sie wykapie, to drugie musi
          czekac az woda sie nagrzeje. Kqiwcy idzie dostac, jak rano wstajemy.

Milej niedzieli i do pogadania!
          • ma_ruda2 Re: Absolutny, bialy spokoj 20.11.05, 11:59
            Abie kochana - sciskam bardzo mocno - wiesz dlaczego
            smile)))
            • balbinka74 Re: Niedziela.... 20.11.05, 12:33
              Pospałam dzis troszke...do 10...a potem tylko lezałam i myślom nie było
              końca...jak zwykle...

Erga...mną też by targnęło..w końcu mogli wcześniej uprzedzić...albo załatwić
              ze swoją pociechą , by po nich przyjechała....

Lecę na "Dekoratornię"
              • althea35 Witam niedzielnie 20.11.05, 13:04
                Wlasnie zjedlismy sniadanie... leniwie u nas dzisiaj, chociaz ja mam duzo do
                przeczytanie na jutro.
                Tyroszke snieg popruszyl wieczorem i jest bialo. Niewiele tego sniegu, ale
                zawsze cos. A poza tym jest szaro-buro i paskudnie.

Opowiem wam cos z czego smialam sie jak goopia wczoraj:
                Nauczyciel pytal wszystkich skad sa. I 5 osob po kolei odpowiedzialo Kurdystan.
                Wiec nauczyciel pytal kazdego jaka czesc Kurdystanu. Wiec kazdy cos tak
                odpowiedzial, Irak czy cos tam innego. nauczyciel pyta nastepnego chlopaka a
                ten tez odpowiada Kurdystan, wiec ten sie znowu pyta jaka czesc, a uczen
                odpowiada: Etiopia. HAhahahhahahahhahahhaha Koles myslam chyba, ze Kurdystan to
                kraj po Szwedzku albo cos takiego. Hahahhaha

Chlopak opowiadal, o jego pierwszej lekcji Szwedzkiego.
                • althea35 Re: Witam niedzielnie 20.11.05, 13:09
                  Cos sie poprzestawialo w tym ostatnim poscie....
        • ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 11:57
          Ergus- Michalek super!!! masz racje wez sie na niego gniewaj smile)))
          wpadlam sie przywitac - kurna leci mi z nosa, koszmar!!! chyba sie dorobilam na
          basenie w piatek buuuuu sad
          ogladamy Maklowicza - akurat gotuje w chorwacji smile)) ale mu fajnie.
          do zobaczenia wieczorkiem - zaraz spadamy do mojej mamusi smile)))
          • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 12:09
            To milego obaidu u mamy, jak sie domyslam, i do wieczora!

Erga, a gdzie Ty wlasciwie mieszkasz, ze blisko do Beszeniowej masz?
            • balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 12:28
              Abi, macie cyrk z tą ciepłą wodą....nie zazdroszczę...

Rozumiem , że zamałpienia jeszcze nie masz?????

Przytulam mocno z powodu babci....
              • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 12:47
                och ta woda, a najgorsze jest to, ze nie mamy wanny, tylko prysznic (bo rodzice
                mojego meza gruntownie przerobili to mieszkanie jakies 15 lat temu, pod tzw
                wynajem), do wanny mozna jeszcze nagrzac w garnku i sie wykapac, a tu kurna nic.
                jeszcze pol biedy jak tylko sie wychlapac woda z mydlem, a jak chce umyc wlosy
                to tragedia.
                Postanowilam wlasnie zrobic podejscie, zobaczymy co z tego wyjdzie.

@ niet, ale jakos nie mysle, ze mogloby byc inaczej. Czekam do jutra i
                ewentualnie w pon zrobie jeszcze jeden test.
                • balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 13:14
                  Zrób z porannego moczu...wtedy jest najbardziej wiarygodny... Musicie wezwać
                  jakiegoś fachowca...po co sobie tak życie utrudniać....Trzymam kciuki!!!

U nas jeat bardzo ponura pogoda...brrr, zimno, deszczowo i szaro....nic mi się
                  nie chce...i też musze skoczyc umyc wloski., bo wybieramy się na mszę, a potem
                  jedziemy odwiedzić rodziców...i jeszcze zeszyciki na jutro i prace
                  klasowe...okropność.....mam lenia...praktycznie nie wypoczęłam ....i maruda
                  dziś jestem niemożliwa....

Cos dzis mało odwiedzinek na forum....

• erga4 abie 20.11.05, 18:21
                Do Basenowej (liptovski mikulasz) mam jakieś 190 km (z gorlic) tak więc nie
                jest tak blisko. Ale zaszalejemy - robimy sobie taki prezent urodzinowy
                nawzajem.
    • balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 13:34
      Kiniu i co???????Czekamy na wieści!!!!!
      • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 14:24
        no wlasnie i co ta spozniajaca sie @ i zgaga?

udalo sie wykapac, pod koniecniestety w letniej wodzie, brrrr, teraz ide robi
        marmolade jablkowa z cynamonem i wanilia. Pycha!
        A mnie ciagnie na dole brzucha, a najgorsze jest to, ze nie moge sobie co
        miesiac przypomniec jak bylo w poprzednim, tak zeby moc odroznic. Och, goopie ze
        mniebabsko.

Balbinko, a Ty kiedy masz termin sprawdzania? Idziesz w tym miesiacu jeszcze do
        gina zeby obejzal co sie w srodku dzieje? Trzyma kciukasy.

milego popoludnia, spadam obierac jablka
        • tycja78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 14:45
          Abie, mnie tez ciągnęłosmile i ciągnie do dzis od czasu do czasu...
          i cholera pomału sie tym zaczynam martwic.

Z tym powiedzeniem rodzicom to było smiesznie trochę.
          Na początku zadzwoniła mama
          ( nie mieszka w moim mieście , więc musiałam poinformować ją telefonicznie)
          Na poczatku sie o wszystko wypytała, czy na pewno bo nie mogła uwierzyc.
          Potem 0detchneła z ulga, bo juz sie bała, ze coś z nami nie tak
          ( wkurzyła mnie troche tym stwierdzeniem, ale wiem ,
          ze taka juz jest -szczera do bólu)
          Na koniec sie popłakała i stwierdziła,
          ze juz ma kilka ubranek " ale dla dziewczynki" smile))
          Taka ta moja mamuśka.

A do tesciów szliśmy na imprezę.
          Pierwszy toast był za teścia, no bo to jego imprezka była.
          Przy drugim teściu sie podniósł by wypić" na druga nóżke"
          gdy moj T. się mu wciął z tekstem " Słuchajcie, mam świetny toast:
          Wypijmy za rodziców, chm.. to znaczy za dziadków, za przyszłych dziadków"
          No i na początku nikt nie zaczaił o co chodzi. Po chwili dotarło.
          Tescia zamurowało, ze tylko spojrzał na nas z szeroko otwartymi oczkami.
          A tesciowa od razu mnie wycałowała i kolejna rzecza było zabranie mi kieliszka z wódką, który satł przede mną- oczywiście nie tknięty.
          Potem goście pili za babcie i dziadka i za zdrowie przyszłego malucha i było wesoło.
          Wróciliśmy po wczorajszej imprezce o 1.30 nieźle...
          Wstałam dziś o 12.30. Troche wstyd.

Pszczoła! Ale sie uśmialam z twojego podskoku i z tego jak zareagował Michu. Musicie byc naprawde wesoła parą. Suuper!

Nic , ide na obiadek! papa!
          • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 16:30
            Tycja, ale fajnie, ze wyszlo zy tym toastem "za dziadkow"! Super pomysl i na
            pewno byli szczeslwi, bo jeszcze dodatkowo mogli sie od razu "pochwalic" przed
            przyjaciolmi.

Moja mama tez jest szczera do bolu, w kazdej kwestii, w sprawie naszych staran
            nic nie wie, bo i po co. jak bedzie o czym mowic, to dowie sie zaraz po nas (no
            i po Was), a w staraniach uczestniczyc nie musi. Czasem pyta,w zasadzie to za
            kazdym razem jak z nia rozmawiam, "no i co z ta Zosia?", wiec jej mowi, ze jak
            bedzie, to jej powiem.

Brzucho cisnie, ale raczej na pewno na @, bo przeciez wykazalby cos test, ktory
            wczoraj zrobilam.
            A Ty sie nie przejmuj, chyba tak ma byc. Ja, jak wiesz, z doswiadczenia, to nic
            Ci nic nie powiem, ale pamietam, jak Gviazdka kiedys pisala, ze rozciaga sie
            macica, czy cos w tym stylu. Popytaj nasze ciezarowki, na pewno Cie uspokoja.

U mnie zima. Jablka proza sie z wanilia i cynamonem, potem jeszcze cukier
            zelujacy i bedzie na przysmaki. Powiedzieli w radiu, ze dzis w nocy ma spasc w
            gorach 25 - 35 cm sniegu, a u nas gory za zakretem. Co to bedzie, termin na
            zmiane opon mam dopiero na srode...
        • stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 17:11
          Abie, mi też się zawsze wydaje, że tym razem to brzuch boli inaczej wink. Zawsze
          sobie niby przypominam, hihi. Także jestem druga goopia wink!
    • stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 17:04
      Cześć Dziewczynki!

Niedawno wróciłam ze szkółki i zjedleśmy obiadek smile. Zdążyłam już nawet
      przeczytać co od wczoraj naklikałyście smile.

W końcu czuję się dobrze smile. Odespałam, odstresowałam się i jestem jak nowa smile.
      Wczoraj miałam ubaw wieczorem, bo Mężulo zawiany wrócił z meczu! Byli w knajpie
      i okazało się, że znajomy jest tam barmanem, hihi. Widok był komiczny smile! Dziś
      o dziwo nawet kaca nie ma i przyjechał po mnie do szkółki smile.

Tycja, napewno radość w rodzince nastała? Super taki toaścik, hihi. Ja chyba
      nie wytrzymam i odrazu powiem rodzicom jak już mi te dwie kreseczki wyjdą, a
      Mężulo teściom!

Dziś 29 dc i brzusio zaczęłam czuć. Także pewnie @ się zbliża wielkimi krokami!
      Na szczęście nie boli. Może to histero, a może castagnus tak zadziałał? jestem
      mile zaskoczona smile.

• ant25 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 17:17
        No dziewczyny nieżle pracowałyście... nad poscikami
        Marudko dzięki za zdjątko fajniusia ta lodóweczka

Abie trzymam kciuki moze jednak...ale już siedze cicho

Pszczoła no a tą szyba to mnie doprowadziąłś do śmiechu dzisiaj nieżlesmile)
        A któraś z dziewczyn napisała że musza być T wesołą parą bo i sąsmile)) i pasuja
        do siebie jak ulał

Balbinko moze oddałabyś m troche tego swojego talentu kulinarnego co?

Tycjo masz racje za daleko mieszkam od nazsej wioski nastepnym razem jade tam
        to mi się musi udać, fajnie powiedzieliście rodzicom

Bebell pewnie kosi swoich studentów ostrosmile)

To co Stokrotko czekamy na wiści od ciebie i Kinia I Abiesmile)trzymam kciuki

• melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 18:06
          Cześć , dziewczynysmile
          Przeczytałam, i zaczynam mieć natchnienie ...kulinarne.Nalesniki..?
          Hmmmm...może z nutellą.
          Moja mama z uporem maniaka twierdzi,że NAPEWNO jestem w ciąży, po oczach
          poznała.I że to będą bliźnieta, dwie dziewuszki.
          I dodaje,ze ona też miała coś w rodzaju @, kiedy była w ciąży.Powiedziała mi
          też, że jej siostra, matka # ynów, miała jeszcze oprócz nich bliźniaki, 2
          chłopców, ale czasy były powojenno-stalinowskie, dzieci urodziły się za
          wczesnie i zmarły-dlatego dotąd nic o nich nie wiedziałam, Ciocia po prostu o
          nich nie mówi.
          O tym,że mam tez w rodzinie trojaczki, już wam mówiłam ...?
          • althea35 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 18:14
            Melba mama napewno wie co mowi! Dwie dziewuszki mowisz? No pieknie! A moze trzy?
            O rany trojaczki to juz troche za duzo szczescia na raz... A te trojaczki to
            tak w naturalny sposob sie pojawily czy po jakims leczeniu?
            • melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 18:27
              trojaczki pojawiły się w absolutnie naturalny sposób, zresztą mają dwójkę
              starszego rodzeństwa.
              Erga, prezent super...czy dobrze kojarze? jakis wyjazd do SPA?
              • stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 21:01
                Oj, mi się marzą bliźniaki! Choć to napewno potwornie trudne - ciąża i potem
                wychowanie i opieka nad dwójką szkrabków smile! Koledze u mnie w pracy niedawno
                urodziły się trojaczki! Wogóle chciałabym dwójkę lub trójkę dzieciaczków! Teraz
                żałuję, że wcześniej nie wzięliśmy się za to...
                • melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 21:20
                  stokrotka, wszystko przed nami, trojaczki z mojej rodziny urodziły się, gdy ich
                  mama miała coś pod 30-dokładnie nie wiemsmile
                  Dobranocsmile
                • cytrusowa Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 21:21
                  szczesc laski
                  ja sie melduje i usprawiedliwiam na zapas - jutro bladym switem lece do Gdanska,
                  pworot w sobote.
                  bede was pewnie podczytywac w miere moziwosci,moze nawet uda mi sie cos
                  skrobnac. a jesli nie - wybaczcie i nie zapminajcie o mnieeeeeee!!!11

Co do babc i dziadkow...no coz, wiecie jaka jest u mnie sytuacja, nikt nie
                  spodziewal sie, ze Dzadek odejdze teraz, tak szybko.
                  Świeta juz byly zaplanowane - moja mama leci do siiory do Londynu, zając sie
                  rekonwalescentką i poprawic ją psychicznie, a ja z tatą i Dziadkiem wspolna Wigilia.
                  I maz tez.
                  no a teraz...teraz plany sie pokrzyzowaly, bedzie tylko tata i ja, maz tez.
                  oczywiscie trzeba bedzie isc na g. 15 do tesciowej, potem wrocimy do taty i juz
                  zostnaiemy tam, jak mniemam. choc moze sie skonczyc i tak, z emaz wroci na noc
                  do mamusi. to niestety jest kwestia sporna, powtarzajaca sie z akazdym razem,
                  gdy przyjeżdżamy do Gdanska.

od kiedy w 1997 roku odeszly obie babcie w odstępie 3 miesiecy, świeta nie są
                  juz takie same.
                  z ich odejsciem skonczylo sie moje dziecinstwo.
                  i tyle.

a teraz z innej beczki:
                  lekarz urolog zaproponowal mezowi, by sie poki co wstrzymal z in vitro i troche
                  podreperowal witaminami - a noz widelec sie uda, jak sobie odpuscimy i
                  wyluzujemy...rzecz w tym, ze polecil męzowi, by ten bral cynk + wit. c +
                  wit.e

maz jest otwarty na naturalne srodki i na ziola tez.
                  mzoecie cos poelcic?
                  jak bede w Gdansku, moglabym cos kupic....
                  slyszalam na przyklad cos o soku z selera....
                  • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 22:09
                    Cytrusiu,
                    bede o Tobie myslec, tak jak i wszystkie dziewczyny. Nie bedzie to
                    najprzyjemniejsza wizyta w domu, ale badz dzielna i pamietaj, ze my z Toba!

Chyba masz racje, odejscie dziadkow konczy nasze dziecinstwo i niewazne ile mamy
                    w tym momencie lat.

Na ziolach sie nie znam, wiec nic nie pomoge. Ja wciaz czekam na @ i o ile
                    wczesniej bylam spokojna, teraz nakrecilam sie jak idiotka, bo znalazlam strone,
                    na ktorej laski opisuja jak wygladaly dni w okolicy majacej nadejsc @. I
                    oczywiscie mam wszystkie symptomy, tylko sa one tez dokladnie takie same jak co
                    miesiac.

Ide do lozia, kolorowych snow, Cytrusiu, dla Ciebie spokojnej podrozy i w miare
                    spokojnego tygodnia **********
                  • bebell Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 22:15
                    Dobry Wieczórsmile))
                    doczytałam mimo, że pednięta jestem potwornie. zajęcia od 8.300 do 19.00 to
                    jednak hard-coresmile)) dwie grupy juz wyzwoliły się z mojego usciskusmile)) komplet
                    zajęc zaliczony i dokonałam dzisiaj swoich pierwszych wpisów w indeksach.
                    i musze wam powiedziec, że z zajęc na zajęcia oni sa coraz lepsi. i tacy jacys
                    zapaleni sie zrobili. nosz normalnie dyskutują jak wściekłe psy. i baaardzo mnie
                    to cieszy.

Pszczoła- rozwaliłaś mnie tą szybąsmile)) zaryczałam przed monitorkiem straszliwie.
                    mąż postukał się tylko palcem w czoło... I powiem Tobie, że fajnie jest byc
                    chrzestnąsmile))

Abie- marmolada z jabłek z cynamonem i wanilia... hmmm... to jest pomysł!
                    Niecierpliwie czekam też na kolejne wieści w wiadomej sprawiesmile))

Cytrus- ściskismile)) i kciuki ściskam, żeby kuracja witaminowa przyniosła dobre
                    efekty.

Erga- dzieci to małe psuje. potworne.Tosica nam właśnie rozwaliła telefonsad(( i
                    od trzech dni żadne z nas nie ma czasu, żeby sie wybrac kupic nowy aparat.

Stokrotko- jak nowa powiadasz jesteś??smile)) bardz się cieszę, żeś wypoczęłasmile))

ojejsad(( więcej nie pamiętamsad( wybaczcie...
                    kissuję

kasia

p.s. dziołchy jak ja Wam zazdroszczę tego buszowania w szlafroku do południa,
                    tych sniadań po 11.00 i spania do 10.00... ech... jam dziś zwlekła się z łoża
                    pore minut po 4.00sad(( i nie pamiętam juz kiedy spałam dłużej niż do 7.30...

k.
                    • bebell Ma_ruda... 20.11.05, 22:18
                      ja też się dopraszam o zdjęcia magnesów!!!
                      plisss!!!
                      plisss!!!
                      pieknie proszesmile))

kasia
                      • ma_ruda2 Re: Ma_ruda... 21.11.05, 08:52
                        juz, juz kochanie wyslalamsmile)))
                        wiesz ze jeszcze nie sprawdzilam co z tymi kartami telefonicznymi?? kurna sama
                        sie boje isc do piwnicy (za duzo horrorow sie naogladalam) a maz nie chce ze
                        mna isc sad(((
                    • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 22:32
                      Kasienko, o 4 rano? Czys Ty sie szaleju najadla? Rozumiem, ze Tosia lubi dzien o
                      swicie zaczynac, ale 4 to nie dzien. Czy ty dojezdzsz gdzies do szkoly i dlatego?
                      Tak swoja droga, to ciekawi mnie co ich zapytalas w tym tescie; jak bedziesz
                      miala chwilke i ochote, to napisz pare slow. ja sie boje, ze jak nie znajde w
                      najblizszym czasie pracy w okolo zawodzzie, to bede g..no nie socjolog. I za
                      pare lat nikt nie bedzie ze mna gadac.

marmmolade polecam, to juz byla druga edycja, bo z zeszlego roku wyjedzona.

Dobra, poczytam teraz troche zalegle Zwierciadlo i ide spac.

pa
                      • ant25 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 09:59
                        Abie to jest myśl sezon narciarskidzieki kochana nieświadomie dałaś mi powód do
                        radości z tego że jednak @ przyszła. Dzieki stokrotne smile)
                  • pszczolaasia Cytruś kochanie Magda Swaihwe 20.11.05, 22:27
                    może mogłaby Ci pomóc... ona coś tam dawała swojemu S. do zawitaminizowania
                    się...moze z nią pogadaj? chcesz jej nr gg?
                    czy masz?
                    reszta dzieczyn- kissów milion- Abie, ty wiesz...ja nic nie gadam...
                    wiecie parę takich numerów udało mi się odwalić w życiubig_grinDD nie będę ich
                    opisywać, bo za doożo miejsca i czasu, ale prawdą jest jakoby mój pan się ze
                    mną nie nudziłbig_grinDD kissam dobranocniekiss******************
                    Cytruś kochanie- ubierz sie ciepło- paskudnie jest tutaj....
                    • erga4 witam wieczorem 20.11.05, 22:44
                      No i kończy się dzień.
                      Melba - dobrze pamiętasz - wyjazd na gorące źródła to nasz prezent urodzinowy
                      (nawzajem) bo ja już kolejny rok starsza jestem...

Cytruś - znalazłam conieco o ziółkach:

ZIOŁA DLA PANÓW
                      1. Żeń - szeń. Pobudza aktywnośc seksualna i tonizuje. Zwiększa liczbę
                      plemników w nasieniu.
                      2. Witania Indyjski żeń - szeń. Ma podobne do niego właściwości
                      3. Palma sabalowa. Jest pomocna w leczeniu niepłodności związanej z chorobami
                      prostaty (przerost i zapalenie gruczołu krokowego). Pomaga w zaburzeniach
                      erekcji, działa tonizująco na narządy rozrodcze i uklad moczowo - płciowy.
                      4. Śliwa afrykańska. Poprawia płodnoś w przypadkach chorób prostaty.
                      5. Miłorząb. Działa korzystnie w przypadkach niepłodności na tle zaburzeń
                      krążeniowych.
                      6. Głóg. Działa tonizująco na krązenie i przeciwutleniająco. Może by skuteczny
                      w przypadkach nadciśnienia tętniczego i problemów z krążeniem żylnym.
                      7. Kolcorośl. Poprawia funcje nadnerczy, podnosi poziom testosteronu.
                      Korzystnie wpływa na wątrobę, która metabolizuje hormony i bierze udział w
                      regulacji ich stężenia we krwi.
                      8. Czosnek. Chroni plemniki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Stosowany
                      jest także w leczeniu impotencji.
                      9. Lukrecja. Działa tonizująco na nadnercza i układ rozrodczy, może też
                      zwiększac aktywnośc hormonalną.
                      10. Turnera. Używana jest głównie do wzmocnienia popędu płciowego u mężczyzn i
                      kobiet.
                      11. Chamaelirium luteum. Działa tonizująco na układ rozrodczy. jest pomocne w
                      leczeniu impotencji.
                      12. Zioła chińskie. Poprawiając krążenie i wzmacniając wątrobę, powodują wzrost
                      liczby i ruchliwości plemników w nasieniu. Aby otrzymac dla siebie odpowiednią
                      mieszankę ziół, należy skontaktowac się z zielarzem lub specjalistą medycyny
                      orientalnej. (w internecie można znaleźć strony takich specjalistów)
                      • althea35 Erga!!! 21.11.05, 08:01
                        Duza buzka urodzinowa! Mam nadzieje, ze dzien urodzin spedzilas milutko i ze
                        wyjadz sie uda! Wszystekiego naj, naj, naj! TYsiace buziakow! I wybacz
                        spoznienie!
                        • melba7 Re: Erga!!! 21.11.05, 08:08
                          zatem sto lat, sto lat , niech żyyyjeee Ergaaaa naaaamsmilei jej małzon teeeżsmilesmile
                          witam poniedziałkowosmile
                          czy reszta swiata jest tak samo smętna i zimna jak Warszawa?
                          • melba7 a magnesy super:)dzięki za fotki:) 21.11.05, 08:12

• abie76 pada snieg, pada snieg... 21.11.05, 08:30
                              chyba przyszla zima. Mowia w radiu, ze moze w srode bedzie troche slonca, ale
                              temperatura ma zpstac na poziomie - 5 do +3, wiec snieg chyba zostanie.
                              Jesli jednak dostane @ dzis alub w najblizszym czasie, bedzie oznaczac to
                              poczatek SEZONU NARCIARSKIEGO!!!!!!!!! Na najblizsza gorke mamy 40min z pod domu
                              do kasy wyciagow. Tak wiec moze na poczatku grudnia, pare chwil przyjemnosci? I
                              tak oto znalazlam sposob na cieszenie sie z kolejnej @. big_grin
                              Ide do szkoly, jesli do popoludnia nic sie nie zmieni, kupie po drodze do domu
                              jeszcze jeden test.
                              A M. mowi: wielkie tluste cycki, wow! - Chyba musze rozszerzyc jego slownictwo...

A i chcialam powiedziec, ze nie mam zdjec magnesowsad Poprosze.
                              calusy i milego startu w tydzien
                              • althea35 Re: pada snieg, pada snieg... 21.11.05, 08:39
                                No widzisz Abie. Nie ma tego zlego... w razie czego milego szusowania, ale
                                jeszcze bardziej II...

A co do slownictwa twojego M. - podziwiam!! Moj potrafi: Moja zona jest na
                                poczekalni. - zapamietal to z jakiegos kursu.
                                • melba7 Re: pada snieg, pada snieg... 21.11.05, 08:42
                                  Abie, a ja myslałam,że dziś testujesz.A co tam, jutro tez jest dzień...trzymam
                                  kciuki i spadam do pracy
                              • althea35 Pomocy!!! 21.11.05, 08:43
                                Dziewczyny, gardziolo mnie boli, a raczej kluje z jednej strony. Teraz jest
                                lepiej, ale rano bolalo mnie wyraznie z jednej strony i nawet czulam, ze mi sie
                                to na ucho rzuca... Ja nie moge byc chora bo w czwartek jedziemy do Danielka...
                                jak bede chora to nie jedziemy.
                                No i co ja mam zrobic?? Wczoraj byl czosnek (bo to sie wczoraj zaczelo) i tona
                                witaminy C. Do tego miod. Dzisiaj czosnku nie moge zjesc, bo ide pozniej do
                                szkoly... wieczorkiem sobie strzele.
                                Macie jeszcze jakies sprawdzone domowe sposoby???
                          • althea35 Reszta swiata 21.11.05, 08:13
                            Smetno i zimno... nie wiem czy tak jak w Warszawie. Zapowiadaja slonce, ale jak
                            do tej pory go nie zaobserwowalam.
                          • tycja78 Re: Erga!!! 21.11.05, 09:10

Erguniu!
                            Badz zdrowiutka , szczęsliwa i niech spełniają sie twe marzenia. A i niech ci juz wiecej nie brakuje benzyny w samochodzie, i zebyś zawsze miała doładowane konto w komórce!smile)))))))))))))))))))))))))0
                            • ma_ruda2 Re: Erga!!! 21.11.05, 09:25
                              ja sie tylko moge pod tym podpisac DUZYMI LITERAMI!!!!!!!!!!!!
                              samych slonecznych dni Ergussmile)))
                              • erga4 Re: Erga!!! 21.11.05, 09:55
                                Dzięki dziewczynki!! Oby spełniło się tylko to jedno, największe marzenie a
                                będę najszczęśliwszą osobą pod słońcem - wiem wiem też tak myślicie dlatego ja
                                tego samego wam życzę - ot tak, bez okazji!!

Tycja a co do konta to już mi to nie grozi - podpisałam w sobote umowę na dwa
                                lata na abonament smile
                              • ant25 Re: Erga!!! 21.11.05, 09:58
                                Erga dużo zdrowia, spokoju, i samych radosnych chwil i spełnienia marzen
                                szczególnie jednego kochana smile)) i to jak najszybciej
          • balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 15:05
            Erga , hortika, to kiedy idziecie do szpitala na te zabiegi????????????
    • bebell Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 09:58
      hejka!

Ma_rudka- śliczna ta lodówkasmile)) i domki sa super. a bok tez masz
      namagnesowany?? z kartami nic pilnegosmile)) nie śpiesz się!

Erguś- ściski urodzinowesmile)) i zyczę Ci... wiesz czegosmile))

Abie- za deleko do szkoły nie dojeżdżam, ale musiałam się przygotowac do zajęc i
      ten test sprawdzic. stąd ta 4.00. tośka na szczęscie nie budzi sie o tak
      zabójczej porzesmile)) ale i tak wstaję do niej średnio z 10 razy w nocy, bo się
      skubaniec rozkopuje i marznie, a póżniej kaszlesad( ona nie nawidzi kołdry...
      wysłałam Ci teścik.

kissy laski

kasia
      • erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:06
        A co do spędzenia urodzin...
        No powiem wam że miło byłam zaskoczona - teściowa już w piątek piekła torta na
        mój przyjazd. Conieco wypiliśmy wódeczki - teściu zrobił porterówkę - pyszności!
        A wieczorem wróciłam do domu i rodzice zaskoczyli mnie tortem ze świeczkami!!!
        Tak więc było bardzo miło.
        • lalisia78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:13
          erga wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!!

ja dzisiaj sie cos nie najlepiej czuje jestem strasznie slaba wieczorem nie mam
          sil prasowac wiec robilam to dzisiaj rano a ze ja prasuje na stojaco to
          myslalam ze zemdleje 2 razy musialam odpoczywac a prasowania bylo na 30 minsad
          zmierzylam cisnienie mam 100/70. Alicja pewnie wyciagnie mnie na zimowy
          spacerek to moze lepiej sie poczuje. dzisiaj mam dzwonic do mojego gina
          zobaczymy kiedy bedzie mial czas zeby mnie przyjac juz sie nie moge doczekac
          • althea35 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:23
            Lalisia, mysle, ze spacer dobrze ci zrobi. A cisnienie masz w porzadku, ja do
            70 nie dochodze.
        • althea35 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:13
          No, no... dwa torty na jedne urodziny! Toz to luksus!
          • erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 12:35
            Dokładnie!! Ja też się nie spodziewałam - byłam strasznie zaskoczona-miło
            zaskoczona!
      • ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:15
        jesli pytasz, kasiu, czy na boku lodowki tez mam nagensy ('a bok tez masz
        namaagnesowany') to tak - tzn mam troszki najbrzydszych magnesow z boku i
        mnostwo ulotek w zasadzie niepotrzebych hihi smile)
        • erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 11:27
          Coś tu dziś cichutko..
          Abie ty dziś nie testujesz znowu?? Bo rozumiem że małpy nie ma (i nie będzie!)
          • hortika Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 11:57
            no to żeby przerwać milczenie, mówię cześćsmile) Erga-wszyskiego najjjjjj!!!Sama
            wiesz...
    • kinia.gda Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 12:00
      testowałam dzisiaj...sad Poszłam dodatkowo na betę, bo od jutra mam remont w
      domu i muszę na 100 wiedzieć. Czuję @ jak przychodzi....więc chyba
      niepotrzebnie tę bete robiłam
      • erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 12:33
        Kinia przykro mi - ale może jednak... poczekaj cierpliwie na betę. A ja trzymam
        kciuki
        • ktat Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 12:48
          witajcie
          jejku jak ja mam to nadrobic hmmmm
          u mnie bez zmian 23dc tempka wzrosla zaczelam brac luteine wiec pewnie 5 dni z
          luteina i na 6 bedzie @ wiec w sobote 26.11
          taki prezent na imieniny

narazie syfki nowe nie powstaja nic nie boli swedza cycki ale troszke
          i powoli trace ta silna nadzieje jaka posiadalam jeszcze w piatek

czekamy na ta cholerna decyzje z banku modle sie zeby to chociaz sie udalo
          wyjazd w gory przelozony na luty zeby z siostrami

musze jakos nadrobic te zaleglosci
          • ktat a moze 4 czesc 21.11.05, 13:11
            jakas mikolajkowa ??
            • lalisia78 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 13:26
              ale fajnie jest na dworze bylam juz naspacerku robilysmy nawet z alicja
              balwankasmile)alicja stwierdzila ze jest to pansmilewizyte mam w czwartek jak ktos
              chce zdjecie moich balwankow niech pisze
              • ma_ruda2 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 13:39
                ja, ja chce zdjecia balwankow - w w-wie sniegu nietsad(((
                a 4 czesc mikolajkowa mi sie podobasmile Ergus - jestes?? moze tradycyjnie
                zalozysz, co??
                • balbinka74 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 14:42
                  Hej babeczki..tez jestem za mikołajkową...ale moze niektórym babeczkom bedzie
                  smutno, bo jescze sie załapuja na listopadowe staranka...

U mnie zapierdziel od samego rana i szefuńcio mnie dołuje przy każdej
                  okazji....brak słów.A na biurku leżą stosy....brrrr nienawidze kontrolować prac
                  klasowych z literatury.....odkładam na poxniej...i jak zwykle potem mi się to
                  przykre zajęcie kumuluje....

Talent kulinarny???U mnie??? Nigdy tak nie myslałam...ale właściwie to tylko
                  tym mogę się pochwalić bez wyrzutów sumienia....reszta do bani....

Abi, mnie sie jednak zdaje, ze ty nie rozpoczniesz sezonu narciarskiego w tym
                  roku.....kup tylko jakiś dobry test....

Zima, zima...mówicie u was za krańcami ojczystymi.....u mnie wieje
                  niemiłosiernie i zimno wciska się dosłownie wszędzie....

Althea..ja wcinam mandarynki...Miejmy nadzieje, ze to tylko chwilowa
                  niedyspozycja gardełka....

Mam dziś 18 dc...zatem do pierwszego testowanka przynajmniej 10 dni...Nie jadę
                  już w listopadzie na podgladanko....Cyculki( jak mówi mój ślubny)
                  napuchły...kurka to chyba od tego pregnylu....boję się ,że coś z nimi nie tak,
                  bo co miesiac gorzej...tylko przy luteince było lepiej...ale teraz mi nie kazał
                  brać, zatem nie wiem , co sądzić...

Cytrusiku, może faktycznie spróbujcie z tymi witaminkami....zreszta ostatnio
                  rozmawialam z pania, która przygotowuje nasienie i mówiła, że robią IUI nawet
                  przy 10% razem A i B...i wielu parom się udało!!!Głowa do góry!!!!!!!!!!

• esselte5 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 15:01
                    Cześć Dziewczyny! A może rzeczywiście przydałaby się już część mikołajkowa? To
                    i "prezenty" mikołajkowe się posypią.
                    Ergo wszystkiego najlepszego!!! Sto lat!!!!!
                    Balbinko, to my prawie równo idziemy, u mnie dziś 19 dc smile Trzymam kciuki.
                    • balbinka74 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 15:04
                      Eselte, tak łeb w łeb ciagniemy ten cykl...i jeszcze ktos , ale nie pamiętam...

Erguniu, sto lat ,sto lat!!!!!!!Spełnienia wszystkich marzeń!!!!!!!!
                  • balbinka74 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 15:02
                    Selesss- odpisze na gazetowym wieczorkiem .Mój gin jest świetny...ale jego
                    mankamentem jest długie czekanie na pierwszą wizytę..ok miesiąca...potem juz
                    według potrzeb ustawia grafik...

Bebell, niezły wycisk dostałaś...nie zazdroszczę, nie, nie....

Abi...musi być super ta marmoladka...mniam...
                    Jestem fanką herbatki firmy vitax ZIMOWE WSPOMNIENIE , mówie wam pycha....dzis
                    kupiłam ostatnie pudełkosad(((((((((((( a w innych sklepach nie ma....

Marudko , co u ciebie???

Ktat, masz o jednego klienta mniej, skoro tosica łasica unicestwiła
                    telefonik....a kiedy zapadnie ostateczna decyzja z tym kredytem??? U mnie
                    luteinka wydłuzała cykl okolo 3 , 4 dni....

Stokrociu, moze to ten kostaganus, kto wie....

Melbo...kto nie słucha ojca, matki ten słucha psiej skóry..... zatem....

Pszczoła, jesteś niesamowita...zreszta twój michu też!!!! My z mężem raczej do
                    nudnych sztywniaków należymy....ale wpadek i niesamowitych rzeczy mielismy
                    troszkę, kiedyś opowiem hihihi

• ktat Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 15:19
                      no wiem ze nie ktore sie staraja ale moze wlasnie dostana prezenciki pod poduche
                      ale by bylo fajnie jakby mi sie udalo ale maz by dostal prezencik hihi
                      albo na gwiazdke
                      a swoja droga jak to faceci sa zmienni pamietam jak w maju jeczalam ze on nie
                      chce ze sie nie stara a teraz to co dzien mnie budzi zebym tempke mierzyla,
                      przytulanka co 2 dzien i tak chce i to widac
                      nawet wpadla do naas w sobote siostra i sobie lyknelismy wodki to po 3
                      kieliszku ze mi wystarczy bo moze w ciazy jestem hihi kochaniutki

a z kredytem teoretycznie 7 dni czyli termin mija dzis ale znajac przyklady
                      znajomych to do miesiaca czekali

a u mnie 23dc u mnie luteina skraca cykle i to bardzo zreszta bez niej dotarlam
                      do 40dc az wzielam luteine
                      mi skraca cykle i zobaczym
                      a teraz mam podwojna dawke
                      ale wiecie strasznie mnie moje 75B rozbolaly i swedza
                      ja chyba tak reaguje na prace choc wczoraj i przedwczoraj tezpobolewaly ale maz
                      masowal ;o)
                    • ktat abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:21
                      ja albo na slowacje
                      albo do szczyrku
                      • abie76 Re: abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:36
                        jeszcze nie jade, ale jak @ nie przyjdzie, to planuje na poczatek grudnia, bo w
                        najblizszy weekend mojKochany niestety pracuje na full.

jak sie domyslacie @ jeszcze nie ma. Kupilam test. Czuje sie jakby zaraz miala
                        przyjsc. Jak myslicie kiedy mam zrobic test? Jeszcze dzic, czy jutro rano? Na
                        tescie napisane jest, ze niby mozna robic o kazdej porzednia, ale lepiej rano,
                        bo stezenie hormonu wyzsze. Doradzcie.
                        • lalisia78 Re: abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:39
                          poczekaj z testem do rana wtedy jest wieksza szansa ze wyjdzie pozytywniesmile)
                          powodzenia i czekamy jutro na wiadomosci
                          • abie76 Re: abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:46
                            moze sie ktos zlituje i zalozy nastepna czesc, bo zwalnia jak cholera. Erga,
                            jestes tam? Jak nie to znow sie odwaze, tylko o tytul poprosze.
                            Ktat, ja mam do wyboru pare miejsc, bo mieszkam prawie w gorach.
                            • ktat Re: abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:54
                              my z roznych wzgledow budowy kredytow itd przelozylismy na luty a pamietam jak
                              sobie wymyslilismy na boze narodzenie tak romantycznie ale coz realia nas
                              przygniotly

no ja czuje ze abie nie pojedzie w te gory ....

trzymam kciuki
    • abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 16:00
      Dziewczynki zalozylam nowy watek, bo okropnie zwalnia:
      W oczekiwaniu na prezenty mikolajowe
      przeniescie sie, prosze
      • ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 16:04
        juz lece smile)
        • matala6 Wpadam i lece ;))) 21.11.05, 16:25
          Ku radosci!!!

- Name?
          - Abu Dalah Sarafi.
          - Sex?
          - Four times a week.
          - No, no, no..... male or female?
          - Male, female...... sometimes camel......

Witam serdecznie!!!
          580 ktorys post ;!!!!
          Lykend byc meczacy,
          bo w szkolce.
          W pracy Kompa mam dosc, a dopiero poniedzialek,
          ide robic obiadek i zmykam wink))

Udanego wiczorka!!!!
          • erga4 Re: Wpadam i lece ;))) 21.11.05, 17:01
            Zapraszam do mikołajkowych starań!!!

Ktat - Super pomysł z tytułem wątku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka