pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 08:52 budzę się dzisiaj rano lotwieram loczka a tu biało....pieknie....kcialam foty szczelać,ale Tomek powiedział (zara jak tylko oczka otworzył i obaczył mnie takom znieruchomialom przy oknie) - tylko fot wariatko nie strzelaj..i nie zrobiłamDDDDDDD sześć)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 09:37 cześć! Własnie wróciłam z pracy ( 2 h od 7.10) i mam wolne kilka godzin)))) Napisze wam , że dziwnie się czułam podczas zasypiania- jakby ktos mi w brzuchu rewolucje urzadzał poza tym nic mi sie jeszcze nie dzieje Kupmelka z mądrej ksiazki mi wyczytała, ze termin powinnam miec na 23 lipca ustalony)))) Do gina radzi mi iść za tydzień- dwa, bo narazie i tak nic nie bedzie widać. No i chyba troche poczekam, zeby Usg mozna było zrobić Ant! Zrób jeszcze jeden test ( quicka) moze tamten był jakis feralny?????? Ja mam jeszcze nadzieje co do ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 09:42 witam piatkowo) jak dobrze ze od jutra weekend. Pszczola - nareszcie jestes - kochanie sciskam bardzo mocno ))))tesknilam, wiesz?? Antus - jak @ nie ma to jeszcze wszystko mozliwe, trzymam kciuki caly czas ale byly wczoraj rozmowy ... kurcze. ja sie podpisuje pod tym co Abi (o ile dobrze pamietam pisala) ze ludzie z tzw marginesu rozmnazaja sie jak kroliki i jesli wejdzie te becikowe to sie beda jeszcze bardziej rozmnazac TYLKO dla tych pieniedzy. To chore!!! a tym ktorzy naprawde pragna dzieci zabronia robic invitro. moj maz powiedzial wczoraj ze najwyzej zlamiemy prawo ale zrobimy. poza tym zlapalam wczoraj dola i sobie poplakalam ze wszyscy maja dzieci a ja nie ( ale juz mi lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 10:02 cześc laski)) weekend mam dydaktyczny. do północy wczoraj układałam test. nie mam wprawy, więc się zeszło) ale piękny jest) wielokrotnego wyboru, żeby nie mieli za łatwo. perfidna jestem, no nie??) o in vitro i polityce: nie zabronią robic, takich pomysłów nie ma. tylko nie chca finansowac przez NFZ. a jak kogoś stac będzie w prywatnej klinice robic to zakazu nie ma. i nie bedzie. i zgadzam się z Atą generalnie)) tylko chciałabym jeszcze, żeby sie ode mnie odczepili! niech nie daja becikowego (jak przy każdym rozdawaniu ktos połowę ukradnie, poza tym taki 1000pln to nie jest żadne rozwiązanie systemowe i problem pozostaje(), niech nie daja emertury, tylko niech k..., nie zabierają mi takiego kawała pensji!!! człowiek płaci chore kwoty na ZUS i inne NFZ-ty a jak przychodzi co do czego to wysokośc emerytury jest śmieszna, a do lekarza i tak trzeba iśc prywatnie, bo terminy są kilkumiesięczne(( ja się chetnie sama prywatnie ubezpiecze jak oni mi przestana zabierac, i bedą mnie mieli z głowy! przez pierwsze trzy miesiące życia Toski wydaliśmy na badania i lekarzy jakieś 700pln (troche chorowała) a oprócz tego jeszcze co miesiąc 200pln do NFZ za nic( PARANOJA!!! ściskam Was mocniutko Kasia p.s. Ant- ja jeszcze mam nadzieje, że sie udało)) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 10:07 lecę pracować...a buuu...az do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 10:14 ant ja juz to mowilam tutaj mi pre-test nie wyszedl a wiesz ze dzisiaj juz zaczynam 7 m) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 11:09 Lalisiu a powiedz mi w którym dniu cyklu robiłaś ten pre-test i ilu dniowe cykle miałaś bo nie powiem tchnełaś we mnie odrobinę nadzieji Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 11:47 w 27 dc w a cykle mam od 27 do 30 trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 11:02 obawiam się, ze właśnie pojawiły sie pomysły żeby nie tylko nie dofinansowac in vitro, ale je ograniczyć- o tym była mowa w kontekście rozszerzenia działania ustawy antyaborcyjnej. I nowy urząd powołali pełnomcnika ds. obrony życia poczętego czy jakoś tam. Zaczynam się bać czytania gazet, bo co dzień to nowa rewelacja. Najgorzej, że mam dziwne wrażenie, że to wszystko taka dyskusja zastępcza-odwracają uwagę od tego co naprawdę ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 12:23 ******** Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.gda Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 11:14 Witam kochane! Widzę, że dyskusja o in vitro rozgorzała w prawie każdym domu!!! Tak się zapieniniłam,że z mężem chciałam się pokłócić. Dobrze, że On przytomnie zwrócił mi uwagę, że gramy w jednej druzynie Co tam!!! Się złamie prawo w razie co! Tycja....duzo o Tobie myslę..wiara mi leciutko wróciła A ile Ty cykli sie starałaś?! Odpowiedz Link Zgłoś
esselte5 Re: Kinia 18.11.05, 11:23 wcięło mi posta , chciałam napisać, że u mnie też (tak jak u Kini) z każdą nową fasolką na forum, rośnie nadzieja na własną. Odpowiedz Link Zgłoś
esselte5 Re: Kinia 18.11.05, 11:31 Czekam więc z utęsknieniem na kolejne dobre wiadomości Oby jak najwięcej takich. Tycja popisz nam trochę o tym, jakie emocje Tobą teraz targają, bo wyobrażam sobie, że musi to być niesamowite. A jak tatuś dzieciątka? Wczoraj trafiłam na wątek, gdzie dziewczyny piszą w którym dniu cyklu zaszły w ciążę. Rozstrzał jest tak niesamowity, przy takich samych cyklach różne dni. Nie ma tu mądrego. Kiedyś musi się udać po prostu i już Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 11:49 HELLO KOBIETKI!!! Staram się za Wami nadążyć, ale przyznaję - czytam pobieżnie, inaczej nie dałabym rady! Melbuniu, ściskam Cię bardzo mocno i już zaczynam trzymać kciuki za staranka w tym cyklu, bąbelek na święta, to byłoby coś!!! :o) Ant, wiesz co? W mojej poprzedniej ciąży robiłam dwa testy: Pretest i Quickvue, ten pierwszy był dużo gorszy, pamiętam, że widziałam na nim zaledwie delikatny cień, za to Quick pokazał grubaśną drugą krechę! Więc może jutro lub w niedzielę powtórz testowanko i wtedy wszystko będzie jasne! Wciąż mam ogromną nadzieję, że Ci się udało kochana!!! Balbinko, cieszę się, że zdecydowałaś się na tą poniedziałkową IUI, tak bym chciała, by była szczęśliwą... Rozumiem, że teścik przewidujesz pod koniec miesiąca, tak?! Będę trzymać kciukaski!!! Tycjo, jeszcze raz wszystkiego dobrego!!! :o))) Laski, w kwesti in vitro i rodzinnej dyskutowanej ostatnio przez naszych rządzących, lepiej nie będę się wypowiadać! Szkoda słów na nich!!! Jeśli chodzi o mnie to wczoraj nic nie pisałam, bo uznałybyście mnie za największą zrzędę na świecie i niewdzięczną losowi kobitę! Szczerze mówiąc, tak fatalnie jeszcze w życiu się nie czułam, czasem mam na serio dość (przepraszam, że tak piszę): męczą mnie potworne mdłości (mam wrażenie, że ktoś umieścił w moim przewodzie pokarmowym wielki kij od gardła do jelit)nie jem - jest mi źle, zjem coś - to mnie naciąga; większość zapachów wywołuje odruch wymiotny, w związku z czym czasem nie mogę wyjść ze swojego pokoju, a jak mężuś wejdzie z kawą to krzyczę, by wyszedł, tak mi śmierdzi! Kolejne boleści to straszne migreny (płaczę z bólu, budzę się nocą z tym bólem, a wszystkie domowe sposoby nie przynoszą żadnych efektów) i zaparcia (dosłownie już chyba z tydzień nie byłam). Monia poleciła mi Forlax, ale pani w aptece bardzo się zdziwiła, że chcę to stosować w ciąży, więc na razie czekam na kolejną wizytę u gina, może on mi jakoś pomoże! Idę do niego w poniedziałek! To tyle o samopoczuciu marudnej ciężarówki! Nie krzyczcie na mnie, że taka nieznośna jestem, to potrwa jeszcze tylko miesiąc, tzn.mam taką nadzieję... Pozdrawiam wszystkie MAMUSIE i WKRÓTCE-MAMUSIE!!! Buźka!!! M. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.gda Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 11:58 Gwiazdko!Temat zaparć nie jest mi obcy Tyz. nie mnie osobiście, ale moja malutka wtedy siostrzenica miała podobny problem. Dziecię malutkie było więc o żadnych farmakologicznych środkach mowy nie było! Wtedy jedna strasza juz pani doktor poradziła aby mała piła wodę z miodem. I pomogło ku naszej wielkiej uldze!!! Może to by Ci pomogło?! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:02 Gwiazdko te zaparcia mogą "umilić" życie, miałam ten sam problem podziałały suszone śliwki i jabłka to jedyne co mogłam jeść i mnie nie drzucało, powodzenia A na boląca głowę może codzienny wieczorny spacer by pomógł pociesz się że to wszystko zwykle przechodzi pod koniec 3 mca a potem jest juz z górki) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:12 Dzięki Kiniu i Ant! Spacer myślę, że pewnie sporo by pomógł, ale musiałabym chyba wyjechać do jakiegoś parku lub lasu! Nie śmiejcie się, ale choć mieszkam na wsi, gdzie niby jest czyste powietrze, wieczorkiem nie można wyjść pospacerować, tak śmierdzi z kominów (nie wiem czym Ci ludzie palą w piecach) Woda z miodem odpada, nie przełknę, ale spróbuję jeszcze tych jabłek, może poskutkuje! Dziękuję za wszelkie rady!!! M. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:23 a mi pomogły kiwi...serio-serio..ten temat i bez ciąży nie jest mi obcy... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:32 No kiwi to bym nawet chętnie zjadła, chyba wyślę mą drugą połowę na zakupy, jak tylko wróci do domku!!! :o) A sprawa zaparć też nie była mi obca przed ciążą, tylko, że wtedy to mogłam sobie pomóc jakimś senesem, a teraz takie środki nie są wskazane! Kiedyś jeszcze czasem skutkowała kawa z ranka i jogurt z musli, ale teraz nic mnie nie rusza!!! ;o))) (piję kawkę zbożową) Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 12:51 witajcie jak ja wam zazdroszcze tuych waszych slodkich problemikow...musicie byz dzielne ja rano po badaniach wyniki najwczesniej w srode prolaktyna i progesteron jajniki bola sluzu juz niet ale staranka w trakcie i wczoraj kolejna kolezanka po pierwszym razie staran juz w 6 tygodniu zaczynam chyba godzic sie ze swoja sytuacja wlasnie dzwonil do mnie rzeczoznawca z pytaniami o domek odesłałam go do meza, hmmm a przystojny ... Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: 6 laski!!!!!!!!!!!!! 18.11.05, 13:44 Aniu, nie będę oryginalna i powiem, że póki @ nie ma, póty jest nadzieja!!!!!!!!! Ma_rudka, i jak było w Holadnii, bo nigdzie nie znalazłam żadnego info jak było ??? Balbinko, trzymam kciuki, żeby to była ostatnia IUI!!!! Mam do Ciebie pytanko, czy Ty za swoje IUI płacisz???? Pytam się z czytsej ciekawości, bo coś tak czuje, że mnie to też czeka Gviazdeczko, ściskam kochana....i mam nadzieję, że wszystkei dolegliwości jak najszybciej skończą się u Ciebie....a generalnie w tajemnicy pwoiem, ze mnie problem z zaparciami jest bardzo znany....no i niestety nie znam skutecznego sposobu...jak paliłam, to pomagały mi własnie papierosy....teraz jest gorzej ...więc nic sensownego Ci nie podpowiem a co do tematu in vitro, to powiem tak...jesli zaostrzą ustawę antyaborcyjną i obejmą nią in vitro, to stracę wszleki szacunek (jesli jakowyś posiadam) dla rządzących...aczkolwiek wątpię by na kimś to zrobiło jakiekolwiek wrażenie ))) a z drugiej strony...nie wiem czy nie ma racji Hortika mówiąć , że to jakaś zasłona dymna Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: 6 laski!!!!!!!!!!!!! 18.11.05, 13:56 Nic jednak z tego nie będzie koniec nadziejowania się, wiecie o co chodzi( Tym razem było to 29 dni, testy nie kłamia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Ant! 18.11.05, 13:59 Buziaki! Mam nadzieje, ze przezyjesz to bezobjawowo, w sensie boly fizycznego. Trzym sie i owocnych staranek! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: 6 laski!!!!!!!!!!!!! 18.11.05, 14:00 Antus, nie smuc sie!!!!!!!! jeszcze i nam sie pokaza II grubasne krechy!!!!!!! zobaczysz i to niedlugo !!! sciskam )) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Atuś!! 18.11.05, 14:02 troszki bylo wczoraj o Holandii bylo fajnie, choc szybko i meczaco ale magnesy na lodowke kupilam!!!!!!!!!! no i mialam problemy logistyczne - w tamta strone padly pociagi na trasie Amsterdam - Nijmegen, a jak wracalam to moj samolot mial 2 godziny opoznienia. ale ogolnie Holandia super, Nijmegen - urocze miasteczko, a moi koledzy i kolezanki jeszcze fajniejsi na zywo niz przez telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Ant, 18.11.05, 14:06 no to pieknie sie wyrwalam, ale jak stukalam swoj post, to wlasnie Ty napisalas. Przykro mi. Moze beda w takim razie prezenty gwiazdkowe?! :o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Ant, 18.11.05, 14:18 Dzięki dziewczynki ogromne, dobrze że jesteście, trochę przechodzi mi to najgorsze Abie wiesz faceci mają intuicję ))A kiedy mam rzymać kciuki tak najmocniej? MArudko możesz też przesłać do mnie to zdjecie swojej lodówki? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Ant, 18.11.05, 14:20 Tobie Antus, to mozge przyslac zaproszenie na ogladanie mojej lodwki (hi hi ale to brzmi). a zdjecie przesle ci wieczorkiem z domu, ok? i od razu dostaniesz zdjecie moich najnowszych magnesow tych z Holandii to tak na poprawe humorku trzymaj sie !!!!!!! ******************** Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: Ant, 18.11.05, 14:45 trzymaj sie cieplutko jak my dobrze wiemy co ty dzis czujesz slonce ale pamietaj czym dalszy cykl tym blizej groszka ....... ja wierze jakos dziwnie ze tym razem sie uda... nie wiem czemu ale mam takie przekonanie dziwne albo sie nakrecam ale kaski i cala reszta jak nie na imininy to na gwiazdke bedzie to na co czekamy aby nie zapeszac Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Ant, 18.11.05, 14:50 bardzo mi przykro ze jednak sie nie udalo trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 14:05 Czesc Laseczki! U mnie tez bialo!!!! I nawet jeszcze nie stopnialo. Jestem dzis na wagarach, bo pomimo likarstew, masazu i piwka nie moglam dzis samodzielnie wstac z lozka i Kochany zakazal mi chodzic gdziekolwiek. Mam nadzieje, ze przejdzie niedlugo, bo dolegliwosc upierdliwa raczej. Co do Gviazdeczkowych problemow: ja i bez ciazy mam taka czestatliwosc :o( Za rada moje ciezarnej przyjaciolki zaczelam jesc buraczki. Gotowane, starte, troche soli, pieprzu, cytryny i smakuja super. I pomaga. A w Twoim przypadku doloza jeszcze dobrych substancji poniewaz zawieraja sporo zelaza i kwasu foliowego. Jak lubisz warzywa, to sprobuj. Ant, i ja pozwole sobie powiedziec, ze skoro sie spoznia, to moze jednak? Zrob taki test co dziewczyny Ci polecaja, ja tez o tych tzw wczesnowykrywajacych czytalam zle opinie. Dla odmiany moj maz twierdz, ze jestem w ciazy. Jak go zapytalam skad ma te pewnosc, ktorej mnie absolutnie brakuje (tzn ja jestem wrecz pewna, ze nie jestem), pokazal na serducho, ze mu tak podpowiada i nie powiem Wam co jeszcze, ale sie domyslcie DDDDDDDDDDD Moze chlopak ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 14:37 Ant, tak mi przykro, podła@. Uściski gorące! U nas śniegu nie ma, może w weekend spadnie. Właśnie wróciłam z badań, jak to określiła pielęgniarka-zaatakowała mnie w nich z dwóch stron-bo i posiew i krew na tsh Teraz się boję o wyniki cytologii.. niestety długo trzeba czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Znów zaglądam do WAS!!!!!!! 18.11.05, 14:50 Abie, skoro ukochany tak czuje, to nie wyjścia...tylko jedna opcja wchodzi w grę, bo faceci czasem mają ten zmysł, żeby nie powiedzieć intucję a kiedy w takim układzie testowanko???????????????????? co do buraków, to popróbuję, bo uwielbiam, więc połąćzę przyjemne z pożytecznym ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia wiecie jak my sobie z Ata dzisiaj politykujemy???? 18.11.05, 14:35 o Jesuuu.... przy okazji wyszło z worka, ze z Atom się wczera źle zrozumialyśmy...ale mówię Wam jakby Kaczoy tu byly i Marcinkeiiwcz to spłonął by ze wstyduDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: wiecie jak my sobie z Ata dzisiaj politykujem 18.11.05, 14:36 nie wspomne o Ojcu założycieluDD Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: wiecie jak my sobie z Ata dzisiaj politykujem 18.11.05, 14:46 prawda li to DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślubnym 18.11.05, 14:52 kobiercu...DDDDDDDDD samozpałon po prostuDDD Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 14:54 cóż, nawet nie wiecie jak chętnie bym była tego świadkiem... Spadam do domku, trzymajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:02 papa)) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:02 Jeszcze raz ogromne dzieki dziewczyny aż mi się jakoś oczki wilgotne zrobiły.... Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:26 papa, ze w sensie idziesz do domu? a apropos o.zalozyciela: czytalam wczoraj, ze politycy mojej ulubionej partii zlozyli apel do Kaczora aby ten odznaczyl o. Orderem Orla Bialego. Atko, test jutro, albo w niedziele. Generalnie mam cykle 29dniowe ale mysle, ze przez wyjazd moglo sie cos zmienic, czy coos. I mam jeszcze pytanie fachowe: czy przed sama @, tak 2 - 3 dni przed powinien byc jakis sluz, czy nie? Bo kiedys gdzies czytalam, zepo owu powili zanika i pojawia sie dopiero przed nastepna. Ja kurna chyba mutant jestem. prosze powiedzcie mi cos na ten temat, jesli wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:31 i do pszczoly. naprawde splonelas na slubnym kobiercu? Bo widzisz, ja bylam na przyklad bardzo, bardzo przejeta, ale jak zobaczylam nasza Pania Urzedniczke, to mi sie od razu wesolo zrobilo. Pani byl bardzo elegancka, miala lancuch z herbem itd...no i dodatkowo miala wyprasowane fale na wlosach. Ale ladnie mowila i bylo bardzo milo. To tak apropos kobiercowego strachu Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: by sie spłonił ja tak niewinna lelija na ślub 18.11.05, 15:44 u mnie jest taki mleczny nieplodny teraz tez taki sie pojawil czyli chyba juz po starankach Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 po prasowce, nie moge sie powstrzymac 18.11.05, 16:44 zeby Wam tego nie pokazac. Wczoraj o tym rozmawialysmy, a dzis doczytalam w Wyborczej on-line serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3020670.html Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Jestem w skowronkach ;)) 18.11.05, 16:55 Luby dzis wraca )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) I przyznaje sie, ze wczoraj tak mnie na sprzatanie wzielo, ze nawet do Was nie zajrzalam i na ryjek padlam, tak sie zmachalam .... Goraco pozdrawiam przy tak mroznej pogodzie brrrrr... Milego weekendziku!!!! Ja jutro i pojutrze mam szkolke buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Jestem w skowronkach ;)) 18.11.05, 18:45 cześć kochanieńkie - dziś znów nie miałam czasu do was zajrzeć. No i ledwo wyrabiam popołudniami z czytaniem tego co nastukacie. U mnie małpa na szczęście po 5 dniach dała sobie spokój - ale dokładni e w dniu małpy odstawiłam tablety. Pewnie od jutra znów zaczne je brać - no ale [przynajmniej dziś będzie przytulańsko z małżonem ))))) już wczoraj mnie rozsadzało nawet koledzy z biura mi mówili że normalnie widać że jestem tak naladowana że chętnie by mnie zerż...li - takie są świntuchy!!! No ale faktycznie chodziłam jak bomba! Dziś sobie ulże. W piątki to już o niczym innym nie myślę! Ant - przykro mi z powodu małpy - ściskam mocno Tycja - nosz nadal nie mogę uwierzyć - tak się cieszę. OK zmykam w ramiona lubego! Odpowiedz Link Zgłoś
ktat a ja w pracy do 20 ;-( 18.11.05, 18:51 a malzon na kompie pocina i jeszcze poniedzialek taki pozniej na 7 do 15 pomozecie mi zinterpretowac bo szukam i szukam 37,2 spadla w 3 dniu tegoz cyklu cykl mial 48dc i od 40 z luteina w sumie juz 6 cykl z luteina teraz mierze od poczatku i tak do 13dc 36,6 pozniej 2 dni bez pomiaru i 1dc 37,2 2dc 37,2 3dc 37,2 4-13 36,6 14,15dc brak pomiaru sluz plodny i bol jajnikow 16dc 36,3 sluz plodny bol jajnikow i piersi 17dc 36,4 sluz plodny bol jajnikow i piersi 18dc 36,3 sluz plodny bol jajnikow i piersi 19dc 36,6 straszny bol jajnikow brak sluzu 20dc 36,6 ból jajnikow , sutków brak sluzu minimalnie bialy nie kleisty jak myslicie czy juz po owu Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: a ja w pracy do 20 ;-( 18.11.05, 19:05 Biedaku! Dzwonia jeszcze? wklejam Ci linka, moze doczytasz cos, co Ci rojasni. Ja sieniestety osobiscie na tym nie znam zupelnie, wiec odsylam do madrzejszych www.bajbus.pl/index.phtml?ids=zanim&kat=kiedymozesz Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Ktat 18.11.05, 19:27 Moim zdaniem jeszcze przed owu. ta tempa jest za niska, tzn. jest caly czas na takim samym niskim poziomie. Jak powroci do tego poziomu 37, 2 jak na poczatku to bedzie owu (ale czemu ona byla taka wysoka na poczatku, powinna spasc razem z @). Zawsze masz takie dlugie cykle? Przy takiej dlugosci owu powinna wystapic gdzies okolo 32-36dc. To jeszcze ze 2 tygodnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: Ktat 18.11.05, 19:34 cykle mam bardzo rozne od 18 do 48dc i tak od odstawienia od 10 cykli wkolko teraz juz mam regulowane luteina bo ten ostatni to odstawilam luteine i stad ta dlugosc ale moze sie cos wyjasni z wynikami badan kurcze ale wlasnie skoro wszelkie plodne objawy mialam to owu moglo nie byc to jest zaktrecone jak ruski czolg a ja wam truje ale przyszly tydzien bedzie straszny zapierdziel wiec bedziecie ode mnie odpoczywac ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Ktat 18.11.05, 19:45 Skoro te cykle masz takie zwariowane, to czekaj spokojnie, moze owu jeszcze nie bylo - a na to mi wyglada z twojej tempy. Ja moich temp nie zapisuje, nie robie wykresow, ale mierze czasami i jasno widac kiedy wzrasta. Skok jest naprawde wyrazny, tempa skacze mi do 37,4 a nawet wyzej... i musze przyznac, ze nie to meczy, czuje sie jakbym byla chora. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:15 Cześć Kobietki! Dziś 27 dc - wtorek, środa powinna być @. Ciekawam bardzo jak to będzie . Jedynie ta myśl mnie pociesza i mój Mężulo, kochany jest na maxa . Jestem znowu wykończona po pracy, nic mi się nie chce i nie mam siły... Coś za często ostatnio, kurde... Zaczyna mnie to wkurzać, dodatkowo ciągle stresy. Jak tak dalej pójdzie, to nie wiem... Ale nie smęcę... Miłego wieczorku piątkowego i weekendziku . Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:19 Teraz sobie pomyślałam, że w tym cyklu nie mam tych strasznych bóli brzucha jakie miałam wcześniej na jakiś tydzień - dwa przed @. Może to po tej histero? Ciekawe, bo wcześniej się zwijałam z bólu... Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:23 Czesc Stokroteczko! A czy Ty dalej pauzujesz? Bo jesli bierzesz tabletki, to z nimi zawsze wszystko troche lagodniej przechodzi, a moze i po zabiegu jest po prostu lepiej. I z innej beczki, chcialam Cie juz wczesniej zapytac, jesli to nie za duzo, czym Ty sie zajmujesz zawodowo? Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:30 no dzwonia ja padam ale to daje mi do myslenia ..... czas na zmiany ale mam do wyboru zmiana i szukanie pracy i zawieszenie staran czy staranka i ta praca bo przynajmiej mam pewny dochod i jeszcze ten kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:35 Ktat, dzielna dziewczyna jestes i dasz rade. Praca doopiana, ale daje kase, czasem tak trzeba. Bedzie lepiej. Trzymam za Ciebie kciuki i nie denerwuj sie, wlacz na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 19:38 Abie, ja już nie pałzuję. Pan dr w sobotę po usg powiedział, że już śmiało można i nikt mi nie powie, że źle zrobiłam jak teraz zaciążę. Pani dr we wtorek, że jeszcze mozna ostrożnie przez następny cykl. W tym cyklu się nie staraliśmy, ale jakieś przytulanka były - choć nic nie sprawdzałam i nie obserwowałam, nawet dni nie liczyłam. A tabletek nie biorę. W przyszłym cyklu będzie normalnie już na luzie - o ile w trakcie owu nie będę poza domkiem . A pracuję w dziale HR w firmie sprzedażowej i raz jest lepiej, a raz gorzej . Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Marudko! 18.11.05, 20:00 Dziekuje za lodowke! Fajna! Ale powiem ci szczerze, ze myslalam, ze masz ich wiecej i ja cie wcale nie podpuszczam. Zdjecie Holandia i Gdansk niestety sie nie otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Marudko! 18.11.05, 20:07 a ja nie mam fot Marudy...bu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Abie...ja sie nei płoniłam dziewiczym rumieńcem na ślubnym kobiercu, bo od jakichś 3 lat już go nie mialamDD nerwy nie powiem były... Stokroteczko ...powiem tak..nic nie mówię, ale ty wiesz...)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Marudko! 18.11.05, 20:07 i jeszcze jedno..będę matką chrzestną))))) Bartusia)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Pszczola! 18.11.05, 20:13 No to super! Ale to bylo oczywiste? Jak Ola i Bartus? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Pszczola! 18.11.05, 20:38 chyba powoli przyzwyczają sie do siebie))) to nei było oczywiste Marcin, znaczy mąż Oli, ma siostre, ktorą chciał zrobić chrzestną, ale z jakichś tam względow nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Pszczola! 18.11.05, 20:42 E tam jakas siostram meza... bla bla bla... Kto tu jest najwazniejsza ciocia?? Ciocia Pszczola oczywiscie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa ja tez nie dostalam fot 18.11.05, 21:12 i jeszcze jak slysze ze na jednej jest moj Gdansk...!!!! i ja tego nie widze!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: ja tez nie dostalam fot 18.11.05, 21:29 Ale na tych zdjeciach nie ma Marudki tylko jest jej lodowka i magnesy. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Marudko! 19.11.05, 01:15 GRATULUJE PSZCZOLA!!!!!!!!!!!!!!! KOtek - bedziesz najlepsza matka chrzesna jaka znam serio, serio) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Marudko! 19.11.05, 01:14 wiecej??? WIECEJ??? pokaze twoj post mojemu mezowi - ktory od dawan mi mowi ze mam za duzo magnesow)) zdjecie gdanska i holandi sprobuje ci podeslac jeszcze raz. chcialam zaznaczyc ze zdjecie lodowki jest chyba z przed tygodnia wiec brauje na nim 4 !!!! nowych magesow )) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Marudko! 19.11.05, 15:14 wiem, wiem, dzieki) i kurna pluje sobie w brode ze tylko dwa takie domki kupilam((( ale ja glupia jestem )) Odpowiedz Link Zgłoś
sylasss Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 20:07 witam serdecznie!!! z radością pragnę dołączyć do grona starających się. Z radością i żałością zarazem, ponieważ moje dotychczasowe próby (3 m-ce) okazały się bezowocne. Dziewczyny, błagam o ciepłe słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 18.11.05, 20:15 Hej sysasss! To zupelnie jak u mnie. Tez ma za soba 3 nieudane proby! Oby nastepny miesiac byl nasz! Zycze szybkiego zafasolkowania! Odpowiedz Link Zgłoś
sylasss althea35- dzieki Kobietko 18.11.05, 20:31 dzieki za dobre slowko!!! moze pogadalybysmy sobie czasem na gadu gadu (moj numer 3186942)? Nie mam zadnej starajacej sie kolezanki, nie mam z kim wymienic doswiadczen. Oby udalo sie nam wlasnie teraz. Z calego serca zycze Ci baby!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka:-)) 18.11.05, 21:19 img508.imageshack.us/img508/6733/obraz0074ug.jpg img508.imageshack.us/img508/5095/obraz0193hb.jpg img508.imageshack.us/img508/6344/obraz0335et.jpg img508.imageshack.us/my.php?image=zmamusicaynaoliwiony3mn.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:33 Superancki facet z tego Bartusia! I wszystkie atrybuty meskosci ma na swoim miejscu)) podrzuc mi go na pare dni! Zajme sie jak wlasnym! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:36 mowy nie ma..)) łon jest mój!!!!D Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:40 Ja w czwartek jade do Danielka! Tylko na pare dni, ale zawsze cos! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:42 ech...napatrz sie)) podobno to pomaga...)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:46 Z oka nie spuszcze! A jutro wybieramy sie do znajomych, maja 9 miesieczna coronie, tez z oka nie spuszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:49 pacz pacz wytrwale))))))) powodzonka!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Pszczoła, łon jest cudny:) 18.11.05, 21:55 Ale ja nie chcę córeczki z takim duzym ptaszkiemDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:01 jutro jest 29 dzien. Moje cykle trwaja wlasnie tyle. Chyba jutro zrobie test, ale jestem zupelnie pewna, ze wyjdzie negatywnie. Czuje sie dokladnie tak jak przed kazda @. Pytalam wczesniej, moze uspokoicie mnie troche i powiecie jak u Was jest: czy tuz przed @ macie podobne uczucie do tego co podczas owu? A teraz pije sobie wisnioweczke. Jesli jestemn w ciazy, to upijam moje dziecko, ale Boshe, przeciez niemozna cudowac, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:07 chodzi ci o taki śluż jak podczas owu?????? masz taki śluz? Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:14 taa, moze nie az taki, ale duze uczucie wilgotnosci i ciagnie mnie tak jak wtedy, gdy jajo spada. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:25 a kiedy testujesz? jutro tak? Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Abie, a kiedy test??????bo kurcze .....;))))) 18.11.05, 22:36 tak mysle, ze nie wytrzymam dluzej. Wg kalkulatora, ktory wyliczyl mi, ze @ powinna przyjsc w niedziele, test powinien wyjsc juz od dzisiaj, ale postanowilam jeszcze w niewiedzy spedzic mily wieczor z moim Kochanym. Poza tym, tak jak mowie, czuje sie dokladnie jak co miesiec, wiec jakos nawet niebede rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:11 pewnie, ze rzekne.... Melba, a ja mam jeszcze pytanie wet, jesli moge, czy myslisz, ze na cos w rodzaju niezdiagnozowanej astmy moze moj Maksio dostawac zastrzyk z kortizonu? bo zre i pije po nim jak smok. i starcza mu na pare tygodni. czy sa to raczej jakies sterydy? kolorowych snow i moze jednak potrzymajcie za mnie kciuki. Najlepiej przez sen. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:31 Maksio to kot?????Może lepiej,zeby go jednak ktoś zdiagnozował Kortizon to steryd, jak najbardziej. bezpieczniej byłoby podawać tabletki, działają krócej...można odstawić w razie czego.Po podaniu sterydu w zastrzyku (prawdopodobnie o przedłuzonym działaniu) ryzyko jest wieksze Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:40 Maksio to dzielny kotolap, znaczy sie pisio. No wlasnie, pan doktor mowil mojemu tacie, ze zastrzyk i ze jest Ok, ale moj chlop, lekarz, wprawdzie od ludzi, ale mowi dokladnie to co Ty. I nie wiem dlaczego oni nie moga tego tak do konca zdiagnozowac? On czasami strasznie kaszle, tak, ze az sie biedak dusi. Podejzewali serce, ale EKG nic nie wykazalo, jeden lekarz powiedzial, ze moze to jakas ukruszona chrzastka w krtanii, czy gardle, a ten ostatni twierdzi, ze najpewniej astma. Maksio jest z domu dziecka i nie znamy do konca jego przeszlosci, a przywiozlam go jak mial jakies 7 - 8 miesiecy. Dzieki za podpowiedz. Zycze teraz kolorowych snow i do jutra. Sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:44 To zmienia postać rzeczy...Koty mają znacznie wyzszą tolerancję na sterydy od psów.Zdecydowanie zdiagnozować!!!!RTG, zobaczyć płucka, oskrzela itd.!Czy Maksio jest malutki i drobny, czy raczej niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 18.11.05, 23:46 Ciąg dalszy nastapi...rano dobranoc , dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: no to rzeknij nam słowko rano...po tescie... 19.11.05, 01:23 Abi ja choc nie spie to trzymam kciuki -niech nam sie worek ciezarowek rozpruje w tym miesiacu. z calego serca zycze tobie i innym. sobie nie, bo juz mnie moje 75 b boli, czyli @ za tydzien, dwa (( i znowu d...a(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Pszczoła, łon jest cudny:) 18.11.05, 21:57 no ale jakby sie tak Kubie braciszek trafil, to lepiej zeby mial wszystko jak trza, nie? DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 21:55 fajowy ten Twoj siostrzeniec, ciociu Pszczolo! Mowisz, ze zapatrzenie diala? Bo ja probowalam sie od mojej przyjaciolki zarazic. Ogladam w TV domino day, wiecie niesamowite, co oni tam buduja Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 18.11.05, 22:00 ja radia soocham i na surfuje po necie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: coś wam pokarze...:-)) wszytskie nas to czeka 19.11.05, 01:27 ciocia pscola - bartus przecudny))))) ja se popatrze, a noz cos z tego bedzie??? ostatnio macalam kolezanke w ciazy po brzuchy - ale nic z tego a w srode spotkam sie z psiapsiola tez ciezarowka - posiedze se spokojnie i cichutko kolo niej..... branoc laski, branoc... maz oglada human traffic, ja gralam w warlblade ale dostalam w odwlok wie chyba pora sapc az ze po % jestem to harrego do luzka nie wezme (( a juz zakon feliska mecze )) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:22 JESTEŚ??????????DDDDDDDDDDD u nas sypie śnieg, ale jazda!!!!!!!!!!!!!))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:30 ja tez caly czas czekam na wiesci a tu cisza u nas tez pada snieg juz jest go dosyc duzo alicja jest szczesliwa caly czas patrzy w okno pewnie wyciagnie mnie na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:31 tylko uważaj Lalisiu)) nie ciągaj jej na sankach!!! jak sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:37 czuje sie dobrze skurcze ktore mnie przesladowaly juz minely naszczescie tylko pojawila sie dolegliwosc ktora mnie przesladowala tez w poprzedniej ciazy nie moge stac w jednym miejscu np w kolejce w sklepie wczoraj stalam za wedlina i do kasy puzniej i malo braklo zebym zemdlala musialam sie ratowac kucaniem w tym tyg mam isc do lekarza na usg moze dowiem sie co bedzie)a co do sanek to mysle ze troche moge ja pociagnac skoro caly czas ja nosze to saneczki moze nie zaszkodza Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:39 moja mama tez tak miała z tym staniem w kolejkach, albo wogle długo w jednym miejscu... wiesz mi chodzilo o to, żebyś sie nei przemęczała z tym ciagnięciem sanek))) ciekawe co będzie u ceibie... cóś tak czuje dziołchę drugą...a wy macie jakieś preferencje?? Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: ABIE!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 19.11.05, 09:47 ja mysle ze bedzie sym bo w tej ciazy mam smaki rozne czego w poprzedniej nie mialam no i zastanawia mnie caly czas usmiech mojego gina jak mi powiedzial ze plec juz widac ale mi nie powie bo jeszcze za wczesnie i ze jak z alicja czekalam do porodu zeby sie dowiedziec to teraz tez moge poczekac. no ale zobaczymy co bedzie to bedzie oby zdrowe maz tez caly czas mowi ze to syn Odpowiedz Link Zgłoś
sylasss BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 10:07 witam dziewczyny z zasniezonego poznania!!! bardzo Was prosze o pomoc.Co o tym sadziecie? W sierpniu odstawilam hormony, ktore bralam regularnie okolo 8 lat. Moj gin mowil, ze wszystko jest ok. Kazal brac folik i robic baby. Ale, zapewne w przyplywie szalenstwa, zdradzilam mojego gin i poszlam do innego. Ten drugi strasznie "kosciolkowy" (sama jestem wierzaca i praktykujaca). Gdy dowiedzial sie, ze bralam hormony to jakos zaczal ze mna inaczej rozmawiac. Zrobil usg i stwierdzil, ze mam zespol policystycznych jajnikow. Mam rzeczywiscie dosc mocne owlosienie, ale nie na twarzy, dosc dlugie cykle, ale regularne; no i nie mam klopotow z nadwaga, jak to sie dzieje z tym zespolem. Zrozpaczona wrocilam do mojego gin; ten mnie uspokoil i powiedzial, ze to ostatnio dosc "modna" przypadlosc wsrod ginekologow. Ostatecznie nie zrobilam zadnych badan. Moje cykle wahaja sie od 33 dni do 40. Probuje juz i tylko 3 cykle i nic. Czy mozecie podpowiedziec mi jak obliczyc dni plodne, skoro cykle maja taka rozbieznosc?? I jeszcze jedno pytanko? czy mam zmienic lekarza? i czy robic jakies dodatkowe badania??? Bóg nie daje tego, czego chcemy, ale tego, czego potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 10:35 Cześć Sylass ja nie korzystam z usług lekarzy, u ktorych przekonania religijne mają jakikolwiek wpływ na traktowanie pacjentki- no ale to ja Cykle masz rzeczywiscie dośc długie-sadzę,że jakieś badania, chociazby poziomu hormonów, nie zaszkodziłyby, a miałabyś jasność w temacie.No ale na badania powinien wysłać gin, a nie forum Owulację możesz wytropić 'po objawach', albo używając testów owulacyjnych. A ile masz lat? bo trzy cykle to jeszcze nie dramat Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
sylasss Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 11:02 dzieki serdeczne!! mam 30 lat. Co do gin- to tez unikam takich, ktorych przekonania moralne i religijne wplywaja na prace; wiedzialam tylko, ze jest dobry, ale tego aspektu nie znalam. Dzieki za podpowiedz na temat poziomu hormonow. Na pewno poprosze o takie badania! Jestem strasznie niecierpliwa! Nie mierze temperatury, ale ogladam bacznie objawy. Jak dotad, nic nam nie wychodzi. Na testach stracilam kase i odnosze wrazenie, ze to straszna "lipa". Albo, rzeczywiscie ze mna cos sie dzieje i dlatego nie wychodzi nam baby. Na dodatek, dziewczyny z mojego otoczenia, jedna po drugiej, zachodza w ciaze, chociaz tego nie planowaly. Czy to nie paradoks?! Zycze im wszystkiego dobrego, ale kluje mnie w srodku i boli, ze to nie ja jestem ta szczesciara. Pewnie jestem okropna? jeszcze raz dziekuje za posta!! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 12:14 ja też mam 30 I też jestem strasznie niecierpliwaNo ale mój mąż mówi,że nasze dziecię urodzi się we wrzesniu, więc w tym cyklu powinno się udać Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 12:55 Witam nowe foremki!!!! Sylass z samego Poznania jesteś czy okolic??? Do kogo chodzisz??? abi....my padamy z ciekawości..... Zamałpione przytulam mocno, mocno.....Cmok, cmok w wasze zaroskane oblicza!!!!!!!! Pszczoła, na pewno bedziesz niesamowita matką chrzestną!!!Czy to pierwsze twoja chrześniaczka??? Gwiazdeczko, bardzo dobra jest maślaneczka...troszkę trzeba jej wypić....mnie pomaga....śliwki suszone i jabłka z kompotu bardzo dobre na takie zaparcia.....kapusta kiszona lub kapuśniak....buraczki także lub barszczyk... (przynajmniej ja tak mam) Matalko ależ się będzie działo...... Cytrusiku jak samopoczucie??? Atuś w szpitalu miałam IUI za darmo...potem robiłam prywatnie.Powiem ci, że mam szczęście , bo mój ginek traktuje IUI jak zwykłą wizytę i płaciłam 100 zł. Wczoraj nie mogłam się zalogować....dziś także problemy, ale w końcu się udało! Megi, Moni, gdzie jesteście???????? Pkanetka prosiła mnie o przekazanie pozdrowień ! U niej 5 dc...zatem same wiecie w jakim jest stanie.... Pozdrawiam was wszystkie !!!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 12:58 Balbinko to ty tez jestes Kasia?? No to bedzie wielka impreza w piatek! Tyle Kasiek na jednym watku! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 13:03 Zmykam sprzątać...a i placuszek trza upiec i obiadek zrobić... i jakies jedzonko kolacyjkowe dla gości .....a mi się nic nie chce, ponieważ jestem już po zajęciach i mam lenia giganta.....Muszę się jednak wziąć w garść, gdyż za 4 godzinki goście ....Zajrzę do was później...pa, pa, pa... Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 odzywam sie 19.11.05, 13:08 dziewczynki spalam bardzo dlugo, zjadalam sniadanie, ogladam o nowym kscieciu z Monacko no i test wyszedl negatywny. Nie jestem rozczarowana, naprawde moze tylko troszeczke. @ jeszcze nie ma ale na pewno jeszcze dzis albo jutro. No nic bedziemy robic prezenty gwiazdkowe. lece czytac, co nastukalyscie od rana Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Abie! 19.11.05, 13:21 Buziaki! Trzym sie! Powodzenia przy nastepnych starankach! Cos slabo z intuicja u tego twojego doktorka!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Abie! 19.11.05, 13:24 no nareszcie ...ale jeszcze nic nie jest przesądzone Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Abie! 19.11.05, 13:29 powaznie w tym miesiacu jakos wiedzialam, ze bedzie kiepsko z szansami. No coz moj doktorek, jak sam mowi, jest odpowiedzialny za powstaly produkt, a nie proces powstawania, wiec moze mu sie cos pomylilo Chyba bylomu dzis przykro, ze sie nie udalo, bo on taki ambitny chlopak jest. Mam nadzieje w zwaizku z tym, ze zrobimy sobie dodatkowy prezent pod choinke. Melba, Ty tez masz taki plan, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Abie! 19.11.05, 14:01 no dokładnie, takie są założenia.Najpierw miał być prezent na moje imieniny- w lipcu.Potem bez okazji, następnie na małzona urodziny, potem-Kubusiowe urodziny, pozostały jeszcze mikołajki-ja chyba jeszcze dwie owu mogę mieć w tym roku wolałabym jedną, ale w pełni wykorzystaną Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Abie! 19.11.05, 14:04 a wracając do Maksia- takie są blaski i cienie stosowania sterydów, naprawdę, lepiej ustawić mu to leczenie jakoś inaczej, bo to może nawet skończyć się cukrzycą.Pytałam o jego gabaryty, ponieważ psinki ras miniaturowych często mają nieprawidłowo ukształtowaną tchawicę, co objawia się m.in. kaszlem, ale u niego chyba to nie wchodzi w rachubę. Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Abie! 19.11.05, 14:22 bardzo dziekuje pani doktor! powiem rodzicom zeby popytali lekarza o te badania, o ktorych napisalas. Spadam posprzatac, czuje sie juz lepiej i w zwiazku z tym jestem gotowa stawic czola odkurzaczowi, mopowi i innym. Chlopa wysylam na zakupy. Bedziemy dzis jesc Bombay Curry - pierwszy raz bede to robi, zobaczymy co z tego wyjdzie. sciski na popoludnie Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Melba, 19.11.05, 13:24 a maksio jest wsrod moich zdjec na naszej stronie. Mysle, ze wazy jakies 12 - 15 kg. Bo jak Ci wczoraj noca mowilam, po tych zastrzykach, zre jak wariat. Ma metalowe miski na stojaku i potrafi sie w nie tak dlugo tluc, az sie rodzice zlituja. Och jak mi sie za nim teskini.... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: odzywam sie 19.11.05, 15:15 jak @ nie ma to ja nadal trzymam kciuki )) a co!!!!!!!!! milego popoludnia dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
sylasss Do balbinka74 21.11.05, 10:30 czesc!!! dzieki za powitanie! mieszkam na osiedlu zwyciestwa. Chodze do dr Kutkowskiego. Ja jestem zadowolona, chociaz na innym forum widzialam o nim pozytywne jak i negatywne opinie. No ale wiesz, zastanawiam sie czy nie isc do innego?! A Ty? Do kogo chodzisz? Jestes z niego/niej zadowolona?? Pozdrawiam Cie serdecznie. Inne foremki rowniez!!! Jestescie fantastyczne KOBIETKI! Tyle w was ciepla i zrozumienia!!! Jeszcze raz dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 11:24 sylsasss, 3 miechy to jeszcze nic! Nie ma sie czym przejmowac tylko trzeba dzialac. Dlugie masz te cykle, ale roznoca do 7 dni jest ok. Mozesz mierzyc tempe i obserwowac sluz, w ten sposob mozna dosyc dokladnie wyznaczyc owu. Ale stosuj testy owu. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Snieg?? 19.11.05, 11:29 Ranym baby to u was zima, nie to co w skandynawii... u nas lekki mroz i szron, wiec z rana bialo troche. Podobno u nas jest wysokie cisnienie i dlatego nie pada snieg, gdyby bylo niskie to pewnie by padal. Mam juz meza w domu! Ale jest taki padniety po tej konferencji i jeszcze lezy w lozku. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:08 Ze mnie dzisiaj to on zadnego pozytku nie bedzie mial...(( Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:09 a to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:37 Kicaj szybciutko do mężusia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:41 Ale on jest zmeczony i odpoczywa! Juz sie poprzytulalam rano, ale w koncu musialam wstac bo zglodnialam. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: althea...zatem co robisz przy kompie?;) 19.11.05, 12:42 już się tak nie tłumacz...)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: hihihhihi 19.11.05, 12:58 Cytrusia, a co ty taka radosna jestes dzisiaj?? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 19.11.05, 19:46 Sylasss, takie cykle to nic nienormalnego. Ja mam cykle różne około 31-32 dni, w ciągu ostatnich paru miesięcy zdarzało się nawet 34, 38 do 47 dni, wcześniej też często były nieregularne i długie! Napewno trzeba zbadać hormonki, można iść na usg podejrzeć czy jest jajeczko . Ja miała badanka fsh, lh i prolaktynę + prolaktynę z obciążeniem. Prl z obciążeniem była ciut za wysoka, teraz biorę castagnus. Ale ginka powiedziała, że jest ok i wyniki mam dobre. Na usg pęcherzyk był. Także nic, tylko czekać. Staramy się od maja, ale po drodze były przerwy, ślub, stresy - także w sumie wychodzą pełne 4 miesiące staranek. Na usg okazało się, że mam polipa endometrialnego, który mógł przeszkadzać w zaciążeniu. Na początku października go usunęłam i teraz bierzemy się znowu do roboty. Zbadaj koniecznie hormonki - choć te podstawowe i zrób koniecznie usg . Powodzonka! Odpowiedz Link Zgłoś
sylasss Re: BARDZO WAS PROSZĘ- PRZECZYTAJCIE 21.11.05, 10:34 Dzieki za podpowiedzi. Biegne w tym tygodniu do gin, po skierowania na badania! No i ostro pracuje z mezem nad baby. Moze sie uda juz teraz? pozdrawiam, papa Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.gda Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 10:54 Pszczoła!!! Narobiłaś mi smaka!!! Gdzie takie ładych mężczyzn dają? Śliczny ten Twój Bartuś i ma bystre spojrzenie*pewnie po cioci, co ?! Abie...odezwij się!!! Powiem tak......czekam na @....opóźnia się coś. Nie żebym coś tak myślała, ale...czekam. Tak na nią czekam że co chwila latam do WC sprawdzać podpaskę I oczka jakieś kaprawe mi się zrobiły..hmm Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 10:55 a ile ci się spóźnia???????? Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.gda Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 11:22 pszczolaasia napisała: > a ile ci się spóźnia???????? Tylko O dzień Ale pierwszy raz chyba wiem jak to jest jak się ma zgagę!!! Bo to chyba ona. Rura mnie pali raz mocniej raz mniej! Nie, nie nakręcaj się- to zdanie to moja mantra!!!! W sumie byłabym w szoku, bo ten miesiąc pod względem pzrytulanek był wyjatkowo kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 15:52 Zagladam do was codzienni i czytam co piszecie, ale biegałam troche ostatnio i nie miałam czasu odpisywać Dziś mam chwilkę))))) 1. Jeszcze nie byłam u lekarza- każa mi poczekać, bo ponoć i tak nic nie bedzie widać.. No to czekam i się niecierpliwię.. - boli mnie dziwnie brzuch - spać mi sie chce bardzo wcześnie - poza tym nic... - nie mam kiedy sie przygotowywać do zajęć, a i klasówki czekaja na sprawdzenie - dzis powiemy rodzicom, akurrat jest impreza u nich, więc moj T. postanowił wznieść toast za Dziadków))))) Ant.... kurde! Prawie byłam pewna ze i Tobie się udało... przeciez z jednej wioski pochodzimy!!!!!!A tu plaga ciąż. Musisz do nas przyjechać bo to chyba wina odległości. I na pewno bedzie ok! Maruda... kochana ja tez chce ujrzec twa kolekcję magnesików! Gviazdko... witaj! zaparcia??? pomaga na to woda z odrobinka miodu i cytryny. Tak słyszałam. Czuj sie dobrze!!!! Ja sie dziwie ze nie mam mdłości... A moze wcale nie jestem w ciązy? hihihi! Abie.. Mnie sie smutno zrobiło Matala- no i jak męzuś był stęskniony? Pszczółko! Supcio mze bedziesz mamusią chrzestna Bartusia. A fotki ma bajeranckie! Ktat, bardzo ci wspołczuje tak ciężkiej pracy, wiem co to znaczy, bo sama kiedys sie z takiej zwolniłam... O! i cykle faktycznie długie.Ale uda sie ! głowa do góry! Stokrotka- całusek dla Ciebie! Nie mecz sie w tej pracy tyle, wypoczywaj jak tylko mozesz. Powiem Wam, ze w tym miesiącu tak sobie postanowiłam , długo spałam, starałam sie mysleć pozytywnie, i starałam sie nigdzie nie spieszyc.. i co???? moze warto. Sylasss- witam cie nowa forumko! miesiące powiadasz? Ja tak samo jak ty denerwowałam sie i łapałam doła kazdego miesiąca gdy nie wychodziło. Udało sie za 5 razem Powodzenia!Na pewno bedzie ok! Althea, kochana, napatrz sie i wygłaskaj wszystkie maluszki i wnet zobaczysz dwie kreski! Pamietacie??? Ja az 13 kolezanek musiałam wymasować A Lalisia bedzie na sankach z córeczka jeździć! siuper! Tylko ostrożnie kochaniutka!( pijesz kawe od początku?) Melba niech zyje wrzesień!!!!!!! cmoki wielkie! Balbinka? Jak tam gości? Duzo osób? Pamietam ze swietnie gotujesz, wiec pewnie zadowoleni jak nie wiem co! A gdzie Ata i reszta naszej brygady! Serdecznie pozdrawiam od Tyśki. !!!!!!!!!!CMOOOOK!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 17:00 Tyska ty poczekaj jeszcze troche! Pogadamy za jakis miesiac... zobaczymy jak to bedzie z mdlosciami... ale moze nie bedziesz miala. Moja bratowa nie miala zadnych mdlosci przez cala ciaze, tylko zawroty glowy na poczatku, musiala cos zjesc przed wstaniem z lozka (pietke od chleba najchetniej) i bylo dobrze. Dbaj o siebie i malenstwo! I zdrowie dziadkow! Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 17:58 no na saneczkach nie dalo sie jezdzic ale na spacerku bylo super alicji jak chodzila to sniegu miala prawie po kolana. co do kawy to na poczatku mnie od niej odrzucilo a teraz czasami sobie wypije z jednej lyrzeczki rozpuszczalnej z mlekiem. Tycjo zycze ci abys cala ciaze sie dobrze czula ja mdlosci nie mialam ani w pierwszej ciazy ani teraz jest mi tylko sabo jak stoje w jednym miejscu za dlugo. Napisz jak z tej wiadomosci ucieszyli sie dziadkowie i dbaj o siebie RESZTE DZIEWCZYN BARDZO SERDECZNIE POZDRAWIAM PA Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 18:08 Lalisiu, ale u was nasypało tego sniezku , no, no, no....Ja z racji moich dojazdów do pracki nie zyczę sobie żadnego sniegu.....i basta....Dziś i unas troszkę płatków spadło, ale szybciutko zniknęły w kałuzach....brrr jak nieprzyjemnie na dworze.. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 19:05 Ja też się przywitam Dziewczynki i biorę się za czytanie )). Mam cały wieczór wolny, hihi. Mąż poszedł na mecz. Ja wolałam zostać w domku, zmęczona jestem po całym ciężkim tygodniu, niewyspana, byłam dziś w szkole... No, lecę czytać Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Witajcie moje Kochane! 19.11.05, 18:05 Goscie jeszcze nie dotarli.... wybrali sie jeszcze na mszę ... Upiekłam piernik, zrobiułam sałatke z fasolki białej czerwonej , kukurydzy, selera..... a w piekarniku zapiekają się cycuszki w porach....męzulo chłodzi piwko... Abi, jeszcze @@@@ nie ma to nadzieja jest....trzymam kciuki!!!!!!!!!!! Jam też z grupy niecierpliwych kobitek.... Tycjo, do lekarza podobno najlepiej w 8 tygodniu...ale uważaj na siebie...wiadomo jak to w szkole.....jesli poczujesz sie gorzej tup, tup po zwolnionko natychmiast....Napisz nam jak zareagowali przyszli dziadkowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 16:59 nikogo nie ma????? Ciiiii! Idziemy do rodziców! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 20:37 Tycja!!!kolezanka w ciazy sie nie odmawia- juz ci wysylam magnesiki) i tez czekam na relacje z wizyty u dziadkow)) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:11 a czemu ja nie dostałam magnesików????Ja co prawda JESZCZE nie w ciąży, ale też bym chciała Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:59 Melbus magnesiki juz do ciebie poszly kochana)) Jeszcze nie jestes ... ale juz za momencik!!!!! )) tak se pomyslalam coby moze napisac jak twoj mlody do mikolaja i poprosic o fasolke!!!! i chyba ta wlasnie ZROBIE!!!!!! branoc Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:15 Goście właśnie odjechali do swojego domku....na szczęście wszystko im smakowało...tylko mój siostrzeniec jak zwykle kręcił nosem na nieznane mu danie, ale potem dał się przekonać i wcinał az sie kurzyło( ale ze mnie skromnisia hihi).Męzulo jeczy , ze nie chce mu sie zmywać...nie dam mu dziś wolnego....sama wszystko musiałam przygotowywać, to teraz jego kolej. Gwiazdeczko, pomogły domowe sposoby? Erga, ile juz dzwoneczków zrobiłas? Tak sobie dziś z siostrą wspominałyśmy świąteczne czasy, gdy jeszcze byłyśmy dziećmi....Ależ ja lubię tę aurę....i tak popatrzcie ,już za miesiąc mamy ostre przygotowania !? Normalnie odzywa się we mnie dziecko, gdy widzę świąteczne dekoracje, lampeczki,czuję zapach pomarańczy lub mandarynek , cynamonu i goździków....ojojoj juz się rozmarzyłam..... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:27 NIo...święta zaraz młody już napisał list do wiadomego świętego...ech...mam nadzieję,że będę już dwa w jednym Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:46 Oj, ja też bym chciała.... Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:50 nie uwierzycie, ale siedze i grzebie sobie w iTunes w poszukiwaniu swiatecznych piosenek. I do mnie dotarlo. Bylam w Ikeii popoludniu; kupilam papier do prezentow , i dotarlo do mnie, ze to juz juz. A w miescie buduja juz targ swiateczny. I bedzie grzane wino, i swiatelka i , i , i ... oj jak ja lubie siweta. A w tym roku beda fajowe, bo odbieraja nas rodzice i najpierw chwilke u moich starych ciotek na Saskiej, potem do mojej siostry ciotecznej na wlasciwe swieta i jeszcze zdaze na koniec przed wyjazdem do krakowa. Och juz sie ciesze!!! A czym pachna dla Was siweta? Bo dla mnie to wciaz zapach pomaranczy Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:55 a ja dzis kupilam 3 ozdobki na choinke - moj maz sie pukal w glowe )))) a swieta to dla mnie nie zapach a dom mojej babci, cukrowe cukierki z choinki i duuuuuza choinka obok palmy w duzym babcinym pokoju. ale to przeszlosc, nie ma babci,palmy.... eh zycie ((( Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:55 pomarańczy? nieeee choinka... żywa... Boshe jak ja kocham Boże Narodzenie!!!! ***************************************** Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:57 Marudka, ja Cie prosze nie w takie tony, bo ja juz placze Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:00 boze Abie ja nie chcialam naprawde!!!!!!!! wybaczysz????? kotek nie placz : ((( PRZEPRASZAM(((( Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:05 ja juz tak mam, nie przepraszaj!!! po prostu bardzo tesknie za moja babcia i kazde sieta bez Niej nie sa juz takie jak kiedys swiateczne, a 17.12 bedzie juz 6 lat chlop sie na mnie dziwnie patrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:07 kotek ja naprawde jeszcze raz przepraszam (( i juz nic nie mowie (ale to beda moje pierwsze swieta bez niej () moj tez dziwnie patrzy jak pociagam nosem przed ekranem .... Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:12 ide zmyc czarne mazy spod oczu... Dziewczynki, spadam tez zaraz do lozia. Zycze Wam kolorowych snow i do juterka P.S. Marudka, czasem sama sie zastanawiam dlaczego ja jeszcze nie zakapowalam, ze zycie idzie na przod, wiec nie bierz ze mnie bron Boze przykladu !!!!!! dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: ABIE!!!!!! 19.11.05, 23:10 Nie płacz...chociaż...łatwo powiedzieć. Moja ukochana Babcia, z którą mieszkałam, odeszła już 13 lat temu.Mama mojego Taty jeszcze wczesniej- w dniu moich egzaminów do liceum.Dziadek-prawie dziesięć lat temu, byłam wtedy w ciąży z Kubą. Ten mój synuś to ma dobrze-jest jedynym wnukiem swoich dziadków.Trochę mu zazdroszczę...Ja byłam zawsze fafnasta-moi rodzice mają liczne rodzeństwo, więc i wnuków zawsze było sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ABIE!!!!!! nie rycz!!!!!!! żadnych ryków mi 19.11.05, 23:14 tu!!!!!!!!!! )))))))) Abie serce ty moje...co ja gadam ...nasze Serce, szystkie kochamy święta i ja tyż goopieje...serio-serio!!! jutro Wam opiwiem co kiedyś odwaliłam.... Michu płakał ze śmiechu...teraz mi sie płączą literki... ze zmęczeniaD albo teraz powiem: jak wszyscy w mojej rodzinie wiedzą mam szajbę na święta. co rok musiakam coś kupić. nei przechodze obojętnie wokół sklepu z bombkami, swiatełkami innymi duperelami. Osobisty Michu odbiera mi kartę, zabiera pieniadze- wie co robi!!! wydam wszystkie...DD dawno, dawno temu za czasów narzeczeńskich chodziliśmy sobie długo i dużo po Sopocie jak to zakochani wielceD w każdym razie chodziliśmy sobei po deptaku a na samym dolke deptaka jest dooży dom handlowy na wystawie ktorego z daleka(!!) zobaczyłam jakieś lampki i bombki...podbiegłam i (tam okno bylo trochę wyzej, cza było podskoczyć) i podskoczyłam, żeby obejrzeć z bliska te cudeńkaD no i podskoczyłam... i wiecie co???? nie zauważyłam szyby.... serio-serio...jak jebnełam w tą szybę pancerną, to mnie odrzuciło...serio-serio tak na 2 metry!!! leże tak se w tym śniegu (wpadłam w zaspę) i leże i slysze jak mój przysły mąż leje ze śmiechu zamiast mnei ratować i dyszy- Asiu ty tak sobie leżysz, ale ty tak pięknie pie..ełaś.... jak go nie kochać????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 22:56 Idę się kąpać...a potem poczytam "Zjawę" Althea, nie świętuję imieninek w listopadzie....tylko w marcu.Zresztą bardzo sie z tego powodu cieszę, ponieważ własnie w Katarzyny dowiedziałam się,ze płód jest martwy..i trzeba zrobić zabieg....i od tego ta data źle mi sie kojarzy....sądziłam, że czas uleczy rany...ale nic z tego boli tak samo..a może jeszcze bardziej.....Ale od tego roku postaram się ,na tyle ile zdołam, mniej smutasowac tego dnia ....skoro wy macie swoje święto..to przecież nie czas na łzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 23:11 Jeszcze woda leci do wanienki... Dla mnie to pomarańcze i choinka....ale cieszę sie, że nie tylko mnie tak goni do tych świąt.....U mnie w domku zawsze było dużo ludków...rodzina liczna, nawet cztery pokolenia przez 10 lat....Zatem święta kojarzą mi się także z ogromnym rozgardiaszem, porządkami na ostatnia chwilę( bo jak tu utrzymać błyszczace podłogi, lśniąca czystościa łazienkę..przy biegajacych to tu, to tam 14 ludkach) pieczeniem wielu ciast itd...W pierwsze święto przy stole zasiadało zawsze ponad 20 osób.....byłyśmy z mamą i siostrą wykończone ..ale szczęśliwe....Teraz troszkę tesknię za cała ta bieganiną...ale od 2 lat wieczerzę wigilijną wcinamy sami z męzem....potem tylko póżnym wieczorem jedziemy do rodziców...i cała bandą idziemy na pasterkę.I tak jest mi dobrze..leniuchowato....Marzę o tym , by w następnym roku było nas troje...ale tylko Bóg jeden wie jak to będzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 19.11.05, 23:16 Moj Tata to emerytowany marynarz...wiecie,że kiedyś przez 8 lat z rzędu spędzał święta na statku, bo tak mu ułozyli urlopy...a my same we trzy, z babcią, później już tylko we dwie...Te święta bywały bardzo smutne.Moja mama nie jest i nie była przesadnie towarzysko -rodzinna, więc nigdzie nie jeżdziłysmy, rodzinie składało się zyczenia przez telefon i tyle.Boże- smutno mi się zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Pszczoła, bestio:):):)I 19.11.05, 23:19 Ja tez juz zaczynałam ryczeć, ale twój zarąbisty post postawił mnie na nogi, niczym Polopiryna S Anię Muchę w reklamie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Pszczoła, bestio:):):)I 19.11.05, 23:22 Pscola ja tez wymieklam... ale nadal mi zle ze Abie przez ze mnie ..... ((( branoc Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Pszczoła, bestio:):):)I 19.11.05, 23:30 ojej Marudko...no coś ty!!!!!!!!! Abie napewno nei am Ci za złe..prawda Abie????? no skad przeca mogłaś wiedzieć??????????? no dziewczynki..proszę Was, zadnych płaczów....*********************** Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Pszczoła, bestio:):):)I 19.11.05, 23:30 cała przyjemność po mojej..D jakby co służeDD Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: :************** 19.11.05, 23:51 przeczytalam was i zmykam do lozia. U znajomych bylo super. Do Emilki mialam duza konkurencje, ale sobie dzielnie radzilam i sie zarazalam. Karmilam ja i zasnela mi na rekach! Jaka ona jest slodka! Jakie spokojne dziecko. Buziaki! Do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 09:20 witam z rana:-0)) dziś już brzydko, odwilż i wogle jakoś tak..ściskam))))) Abie lepiej już???????? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 10:49 Dziewczyny - umiaru mie macie? toż to od kiedy wstalam to czytam i czytam i końca nie widzę. No no - pracowity weekend miałyście. A ja właśnie leczę kacyka po wczorajszej imprezce no i troszkę głowa mi pęka - a to dlatego że pewna ciotka z wujkiem zaraz po przyjeździe oświadczyli mi że nie mają czym wrócić bo ich syn poszedł na błyskotekę no i czy mogłabym ich odwieźć. Nosz normalnie zagotowało sie we mnie-ale coż miałam zrobić. Ale gdy już ich odwiozłam (przed północą ) no to po powrocie jak dorwałam się do porterówki tak padłam... No i mieliśmy z mężulem jechać na słowację na gorące źródła ale... z wiadomych przyczyn przełożyliśmy wyjazd na następny piątek. Ale mnie łeb boli.. Pszczoła - ciociu chrzestna-gratulacje!!! nosz ja byłam pewna że to na ciebie padnie - kurcze chciałabym mieć taką matkę chrzestną!! A zdjęcia Bartusia - cudne!!!! No i jak to althea napisała - "I wszystkie atrybuty meskosci ma na swoim miejscu))" Witam nową koleżankę Sylass i powodzenia życzę w starankach! A co do PCOs - nie można go stwierdzić tylko na podstawie USG !!!!!!!! Ja mam już potwierdzony ten syndrom i to po komplecie badań a nie jakiejś tam modzie - co do tej mody to pewnie masz rację bo dużo bywam na stronkach i forach PCOs-owych. Ja dopiero po komplecie badań na karcie wypisu ze szpitala zobaczyłam coś takiego jak rozpoznanie: POLICYSTYC OVARY SYNDROME - nie miałam pojęcia co to. A teraz podejrzewam że wiem więcej niź niejeden pseudo-gin! Aha - ja też nie mam nadwagi ani nadmiernego owłosienia - właściwie to nie mam żadnego z zewnętrznych objawów. A i z tego co czytałam to cykle mogą być regularne przy PCOs - bez badań hormonków nie można tego stwierdzić!!!!!!! cóź to za lekarz?? tak po oczach poznał czy co?? Abie co do śluzu to ja zwykle w dniu lub w przeddzień małpy mam taki jak w owu.. Ale wiesz-póki małpy nie ma... zawsze jest nadzieja! Tycja - daj znać jaka była reakcja dziadków.. Balbinko - co do dzwoneczków to wczoraj zrobiłam 3. Ale coś ten tydzień mało pracowity był I widzę że zaczyna się u nas świątecznie robić - ech jak ja kocham Boże Narodzenie.. szkoda tylko że będzie bez mężula.. A co do Babć-Abie, Ma_rudka, Melba - doskonale rozumiem. Moja odeszła 16 lat temu - miałam wtedy 10 lat i nie mogłam dojść do siebie - zmarła w listopadzie.. I została mi tylko - babka hadra której nikt nie lubi - ba - wszyscy ją nie nawidzą.. Ech i w dodatku mieszka z nami-koszmar! Melba - tata marynarz?? kurcze super - choć pewnie mało go widywałaś - cały czas w rejsie. Kurcze i 8 lat bez świąt... smutne.. Pszczoła - a post twój z tym podskokiem-a'la Małysz - hehe chciałabym to widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 10:56 A i zapomniałam napisać że wczoraj byłam najlepszą ciocią - przyjechał kuzyn mojego męża z dziećmi w wieku 6 i 3,5 - nosz istne diabełki. Oczywiście jak gooopia strzelałam foty! Na głowę mi dzieciaki wchodziły - no i w przypływie szaleństwa mały michałek (ten młodszy) podczas gry w kaczuchy na kompie niechcący wysunął szufledę nagrywarki i stanął na nią - usłyszalam tylko trzask... ech lekko się we mnie zagotowało.. No cóż ale to są uroki posiadania dzieci A najlepsze było to że jak już zaczęliśmy rozkręcać kompa pozedł do pokoju pełnego gości i babcia do niego: Michałku nie bawcie się komputerem bo jeszcze coś zepsujecie: a on na to spuścił głowkę i cichutko: ale ja już coś zepsulem... Nosz rozkleiłam się. Złość zaraz minęła no bo jak tu się złościć?? Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Absolutny, bialy spokoj 20.11.05, 11:56 Dzien dobry!!! Marudka!!!! niech Ci nie bedzie zle, czy przykro z tego powodu, ze sie pobeczalam. W kwestii mojej Babci tak mam i pewnie dlugo sie jeszcze nie zmieni. Bylysmy bardzo ze soba zwiazane, wszyscy w rodzinie mowia, ze ja jestem jak ona, a za to z mojej mamy niewiele mam. Pomimo, ze Bozenarodzenie uwielbiam, to od kilku lat kojarzy sie tez smutno, bo babcia odeszla na tydzien przed. Ale, Kochana, zadnych wyrzotow. U mnie wszystko OK. Pszczola, mowisz, ze odwilz? A u mnie sie trzyma, az sama sie dziwie, bo pierwszy snieg to zazwyczaj tylko na moment. Zobaczymy co bedzie. Nie jest w kazdym razie bardzo zimo. No i przeczytalam twoj post o wystawie! I tez sie pobeczalam, ale tym razem ze smiechu. Chlop znow dziwnie popatrzyl i jak mu opowiedzialam, to powiedzial, ze wesole towarzystwo mam No pewnie, bo se myslal, ze my tylko tu nad naszymi kolejnymi @mi placzemy ))) Wiecie, siedze jeszcze w szlaforku, choc wstalam juz ponad 2 godziny temu, ale nasz bojler nie wspolpracuje i jak jedno z nas sie wykapie, to drugie musi czekac az woda sie nagrzeje. Kqiwcy idzie dostac, jak rano wstajemy. Milej niedzieli i do pogadania! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Absolutny, bialy spokoj 20.11.05, 11:59 Abie kochana - sciskam bardzo mocno - wiesz dlaczego ))) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Niedziela.... 20.11.05, 12:33 Pospałam dzis troszke...do 10...a potem tylko lezałam i myślom nie było końca...jak zwykle... Erga...mną też by targnęło..w końcu mogli wcześniej uprzedzić...albo załatwić ze swoją pociechą , by po nich przyjechała.... Lecę na "Dekoratornię" Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Witam niedzielnie 20.11.05, 13:04 Wlasnie zjedlismy sniadanie... leniwie u nas dzisiaj, chociaz ja mam duzo do przeczytanie na jutro. Tyroszke snieg popruszyl wieczorem i jest bialo. Niewiele tego sniegu, ale zawsze cos. A poza tym jest szaro-buro i paskudnie. Opowiem wam cos z czego smialam sie jak goopia wczoraj: Nauczyciel pytal wszystkich skad sa. I 5 osob po kolei odpowiedzialo Kurdystan. Wiec nauczyciel pytal kazdego jaka czesc Kurdystanu. Wiec kazdy cos tak odpowiedzial, Irak czy cos tam innego. nauczyciel pyta nastepnego chlopaka a ten tez odpowiada Kurdystan, wiec ten sie znowu pyta jaka czesc, a uczen odpowiada: Etiopia. HAhahahhahahahhahahhaha Koles myslam chyba, ze Kurdystan to kraj po Szwedzku albo cos takiego. Hahahhaha Chlopak opowiadal, o jego pierwszej lekcji Szwedzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Witam niedzielnie 20.11.05, 13:09 Cos sie poprzestawialo w tym ostatnim poscie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 11:57 Ergus- Michalek super!!! masz racje wez sie na niego gniewaj ))) wpadlam sie przywitac - kurna leci mi z nosa, koszmar!!! chyba sie dorobilam na basenie w piatek buuuuu ogladamy Maklowicza - akurat gotuje w chorwacji )) ale mu fajnie. do zobaczenia wieczorkiem - zaraz spadamy do mojej mamusi ))) Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 12:09 To milego obaidu u mamy, jak sie domyslam, i do wieczora! Erga, a gdzie Ty wlasciwie mieszkasz, ze blisko do Beszeniowej masz? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 12:28 Abi, macie cyrk z tą ciepłą wodą....nie zazdroszczę... Rozumiem , że zamałpienia jeszcze nie masz????? Przytulam mocno z powodu babci.... Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 12:47 och ta woda, a najgorsze jest to, ze nie mamy wanny, tylko prysznic (bo rodzice mojego meza gruntownie przerobili to mieszkanie jakies 15 lat temu, pod tzw wynajem), do wanny mozna jeszcze nagrzac w garnku i sie wykapac, a tu kurna nic. jeszcze pol biedy jak tylko sie wychlapac woda z mydlem, a jak chce umyc wlosy to tragedia. Postanowilam wlasnie zrobic podejscie, zobaczymy co z tego wyjdzie. @ niet, ale jakos nie mysle, ze mogloby byc inaczej. Czekam do jutra i ewentualnie w pon zrobie jeszcze jeden test. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 13:14 Zrób z porannego moczu...wtedy jest najbardziej wiarygodny... Musicie wezwać jakiegoś fachowca...po co sobie tak życie utrudniać....Trzymam kciuki!!! U nas jeat bardzo ponura pogoda...brrr, zimno, deszczowo i szaro....nic mi się nie chce...i też musze skoczyc umyc wloski., bo wybieramy się na mszę, a potem jedziemy odwiedzić rodziców...i jeszcze zeszyciki na jutro i prace klasowe...okropność.....mam lenia...praktycznie nie wypoczęłam ....i maruda dziś jestem niemożliwa.... Cos dzis mało odwiedzinek na forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 abie 20.11.05, 18:21 Do Basenowej (liptovski mikulasz) mam jakieś 190 km (z gorlic) tak więc nie jest tak blisko. Ale zaszalejemy - robimy sobie taki prezent urodzinowy nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 13:34 Kiniu i co???????Czekamy na wieści!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 14:24 no wlasnie i co ta spozniajaca sie @ i zgaga? udalo sie wykapac, pod koniecniestety w letniej wodzie, brrrr, teraz ide robi marmolade jablkowa z cynamonem i wanilia. Pycha! A mnie ciagnie na dole brzucha, a najgorsze jest to, ze nie moge sobie co miesiac przypomniec jak bylo w poprzednim, tak zeby moc odroznic. Och, goopie ze mniebabsko. Balbinko, a Ty kiedy masz termin sprawdzania? Idziesz w tym miesiacu jeszcze do gina zeby obejzal co sie w srodku dzieje? Trzyma kciukasy. milego popoludnia, spadam obierac jablka Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 14:45 Abie, mnie tez ciągnęło i ciągnie do dzis od czasu do czasu... i cholera pomału sie tym zaczynam martwic. Z tym powiedzeniem rodzicom to było smiesznie trochę. Na początku zadzwoniła mama ( nie mieszka w moim mieście , więc musiałam poinformować ją telefonicznie) Na poczatku sie o wszystko wypytała, czy na pewno bo nie mogła uwierzyc. Potem 0detchneła z ulga, bo juz sie bała, ze coś z nami nie tak ( wkurzyła mnie troche tym stwierdzeniem, ale wiem , ze taka juz jest -szczera do bólu) Na koniec sie popłakała i stwierdziła, ze juz ma kilka ubranek " ale dla dziewczynki" )) Taka ta moja mamuśka. A do tesciów szliśmy na imprezę. Pierwszy toast był za teścia, no bo to jego imprezka była. Przy drugim teściu sie podniósł by wypić" na druga nóżke" gdy moj T. się mu wciął z tekstem " Słuchajcie, mam świetny toast: Wypijmy za rodziców, chm.. to znaczy za dziadków, za przyszłych dziadków" No i na początku nikt nie zaczaił o co chodzi. Po chwili dotarło. Tescia zamurowało, ze tylko spojrzał na nas z szeroko otwartymi oczkami. A tesciowa od razu mnie wycałowała i kolejna rzecza było zabranie mi kieliszka z wódką, który satł przede mną- oczywiście nie tknięty. Potem goście pili za babcie i dziadka i za zdrowie przyszłego malucha i było wesoło. Wróciliśmy po wczorajszej imprezce o 1.30 nieźle... Wstałam dziś o 12.30. Troche wstyd. Pszczoła! Ale sie uśmialam z twojego podskoku i z tego jak zareagował Michu. Musicie byc naprawde wesoła parą. Suuper! Nic , ide na obiadek! papa! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 16:30 Tycja, ale fajnie, ze wyszlo zy tym toastem "za dziadkow"! Super pomysl i na pewno byli szczeslwi, bo jeszcze dodatkowo mogli sie od razu "pochwalic" przed przyjaciolmi. Moja mama tez jest szczera do bolu, w kazdej kwestii, w sprawie naszych staran nic nie wie, bo i po co. jak bedzie o czym mowic, to dowie sie zaraz po nas (no i po Was), a w staraniach uczestniczyc nie musi. Czasem pyta,w zasadzie to za kazdym razem jak z nia rozmawiam, "no i co z ta Zosia?", wiec jej mowi, ze jak bedzie, to jej powiem. Brzucho cisnie, ale raczej na pewno na @, bo przeciez wykazalby cos test, ktory wczoraj zrobilam. A Ty sie nie przejmuj, chyba tak ma byc. Ja, jak wiesz, z doswiadczenia, to nic Ci nic nie powiem, ale pamietam, jak Gviazdka kiedys pisala, ze rozciaga sie macica, czy cos w tym stylu. Popytaj nasze ciezarowki, na pewno Cie uspokoja. U mnie zima. Jablka proza sie z wanilia i cynamonem, potem jeszcze cukier zelujacy i bedzie na przysmaki. Powiedzieli w radiu, ze dzis w nocy ma spasc w gorach 25 - 35 cm sniegu, a u nas gory za zakretem. Co to bedzie, termin na zmiane opon mam dopiero na srode... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 17:11 Abie, mi też się zawsze wydaje, że tym razem to brzuch boli inaczej . Zawsze sobie niby przypominam, hihi. Także jestem druga goopia ! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 17:04 Cześć Dziewczynki! Niedawno wróciłam ze szkółki i zjedleśmy obiadek . Zdążyłam już nawet przeczytać co od wczoraj naklikałyście . W końcu czuję się dobrze . Odespałam, odstresowałam się i jestem jak nowa . Wczoraj miałam ubaw wieczorem, bo Mężulo zawiany wrócił z meczu! Byli w knajpie i okazało się, że znajomy jest tam barmanem, hihi. Widok był komiczny ! Dziś o dziwo nawet kaca nie ma i przyjechał po mnie do szkółki . Tycja, napewno radość w rodzince nastała? Super taki toaścik, hihi. Ja chyba nie wytrzymam i odrazu powiem rodzicom jak już mi te dwie kreseczki wyjdą, a Mężulo teściom! Dziś 29 dc i brzusio zaczęłam czuć. Także pewnie @ się zbliża wielkimi krokami! Na szczęście nie boli. Może to histero, a może castagnus tak zadziałał? jestem mile zaskoczona . Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 17:17 No dziewczyny nieżle pracowałyście... nad poscikami Marudko dzięki za zdjątko fajniusia ta lodóweczka Abie trzymam kciuki moze jednak...ale już siedze cicho Pszczoła no a tą szyba to mnie doprowadziąłś do śmiechu dzisiaj nieżle) A któraś z dziewczyn napisała że musza być T wesołą parą bo i są)) i pasuja do siebie jak ulał Balbinko moze oddałabyś m troche tego swojego talentu kulinarnego co? Tycjo masz racje za daleko mieszkam od nazsej wioski nastepnym razem jade tam to mi się musi udać, fajnie powiedzieliście rodzicom Bebell pewnie kosi swoich studentów ostro) To co Stokrotko czekamy na wiści od ciebie i Kinia I Abie)trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 18:06 Cześć , dziewczyny Przeczytałam, i zaczynam mieć natchnienie ...kulinarne.Nalesniki..? Hmmmm...może z nutellą. Moja mama z uporem maniaka twierdzi,że NAPEWNO jestem w ciąży, po oczach poznała.I że to będą bliźnieta, dwie dziewuszki. I dodaje,ze ona też miała coś w rodzaju @, kiedy była w ciąży.Powiedziała mi też, że jej siostra, matka # ynów, miała jeszcze oprócz nich bliźniaki, 2 chłopców, ale czasy były powojenno-stalinowskie, dzieci urodziły się za wczesnie i zmarły-dlatego dotąd nic o nich nie wiedziałam, Ciocia po prostu o nich nie mówi. O tym,że mam tez w rodzinie trojaczki, już wam mówiłam ...? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 18:14 Melba mama napewno wie co mowi! Dwie dziewuszki mowisz? No pieknie! A moze trzy? O rany trojaczki to juz troche za duzo szczescia na raz... A te trojaczki to tak w naturalny sposob sie pojawily czy po jakims leczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 18:27 trojaczki pojawiły się w absolutnie naturalny sposób, zresztą mają dwójkę starszego rodzeństwa. Erga, prezent super...czy dobrze kojarze? jakis wyjazd do SPA? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 21:01 Oj, mi się marzą bliźniaki! Choć to napewno potwornie trudne - ciąża i potem wychowanie i opieka nad dwójką szkrabków ! Koledze u mnie w pracy niedawno urodziły się trojaczki! Wogóle chciałabym dwójkę lub trójkę dzieciaczków! Teraz żałuję, że wcześniej nie wzięliśmy się za to... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 21:20 stokrotka, wszystko przed nami, trojaczki z mojej rodziny urodziły się, gdy ich mama miała coś pod 30-dokładnie nie wiem Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 21:21 szczesc laski ja sie melduje i usprawiedliwiam na zapas - jutro bladym switem lece do Gdanska, pworot w sobote. bede was pewnie podczytywac w miere moziwosci,moze nawet uda mi sie cos skrobnac. a jesli nie - wybaczcie i nie zapminajcie o mnieeeeeee!!!11 Co do babc i dziadkow...no coz, wiecie jaka jest u mnie sytuacja, nikt nie spodziewal sie, ze Dzadek odejdze teraz, tak szybko. Świeta juz byly zaplanowane - moja mama leci do siiory do Londynu, zając sie rekonwalescentką i poprawic ją psychicznie, a ja z tatą i Dziadkiem wspolna Wigilia. I maz tez. no a teraz...teraz plany sie pokrzyzowaly, bedzie tylko tata i ja, maz tez. oczywiscie trzeba bedzie isc na g. 15 do tesciowej, potem wrocimy do taty i juz zostnaiemy tam, jak mniemam. choc moze sie skonczyc i tak, z emaz wroci na noc do mamusi. to niestety jest kwestia sporna, powtarzajaca sie z akazdym razem, gdy przyjeżdżamy do Gdanska. od kiedy w 1997 roku odeszly obie babcie w odstępie 3 miesiecy, świeta nie są juz takie same. z ich odejsciem skonczylo sie moje dziecinstwo. i tyle. a teraz z innej beczki: lekarz urolog zaproponowal mezowi, by sie poki co wstrzymal z in vitro i troche podreperowal witaminami - a noz widelec sie uda, jak sobie odpuscimy i wyluzujemy...rzecz w tym, ze polecil męzowi, by ten bral cynk + wit. c + wit.e maz jest otwarty na naturalne srodki i na ziola tez. mzoecie cos poelcic? jak bede w Gdansku, moglabym cos kupic.... slyszalam na przyklad cos o soku z selera.... Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 22:09 Cytrusiu, bede o Tobie myslec, tak jak i wszystkie dziewczyny. Nie bedzie to najprzyjemniejsza wizyta w domu, ale badz dzielna i pamietaj, ze my z Toba! Chyba masz racje, odejscie dziadkow konczy nasze dziecinstwo i niewazne ile mamy w tym momencie lat. Na ziolach sie nie znam, wiec nic nie pomoge. Ja wciaz czekam na @ i o ile wczesniej bylam spokojna, teraz nakrecilam sie jak idiotka, bo znalazlam strone, na ktorej laski opisuja jak wygladaly dni w okolicy majacej nadejsc @. I oczywiscie mam wszystkie symptomy, tylko sa one tez dokladnie takie same jak co miesiac. Ide do lozia, kolorowych snow, Cytrusiu, dla Ciebie spokojnej podrozy i w miare spokojnego tygodnia ********** Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 22:15 Dobry Wieczór)) doczytałam mimo, że pednięta jestem potwornie. zajęcia od 8.300 do 19.00 to jednak hard-core)) dwie grupy juz wyzwoliły się z mojego uscisku)) komplet zajęc zaliczony i dokonałam dzisiaj swoich pierwszych wpisów w indeksach. i musze wam powiedziec, że z zajęc na zajęcia oni sa coraz lepsi. i tacy jacys zapaleni sie zrobili. nosz normalnie dyskutują jak wściekłe psy. i baaardzo mnie to cieszy. Pszczoła- rozwaliłaś mnie tą szybą)) zaryczałam przed monitorkiem straszliwie. mąż postukał się tylko palcem w czoło... I powiem Tobie, że fajnie jest byc chrzestną)) Abie- marmolada z jabłek z cynamonem i wanilia... hmmm... to jest pomysł! Niecierpliwie czekam też na kolejne wieści w wiadomej sprawie)) Cytrus- ściski)) i kciuki ściskam, żeby kuracja witaminowa przyniosła dobre efekty. Erga- dzieci to małe psuje. potworne.Tosica nam właśnie rozwaliła telefon(( i od trzech dni żadne z nas nie ma czasu, żeby sie wybrac kupic nowy aparat. Stokrotko- jak nowa powiadasz jesteś??)) bardz się cieszę, żeś wypoczęła)) ojej(( więcej nie pamiętam( wybaczcie... kissuję kasia p.s. dziołchy jak ja Wam zazdroszczę tego buszowania w szlafroku do południa, tych sniadań po 11.00 i spania do 10.00... ech... jam dziś zwlekła się z łoża pore minut po 4.00(( i nie pamiętam juz kiedy spałam dłużej niż do 7.30... k. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Ma_ruda... 20.11.05, 22:18 ja też się dopraszam o zdjęcia magnesów!!! plisss!!! plisss!!! pieknie prosze)) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Ma_ruda... 21.11.05, 08:52 juz, juz kochanie wyslalam))) wiesz ze jeszcze nie sprawdzilam co z tymi kartami telefonicznymi?? kurna sama sie boje isc do piwnicy (za duzo horrorow sie naogladalam) a maz nie chce ze mna isc ((( Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 20.11.05, 22:32 Kasienko, o 4 rano? Czys Ty sie szaleju najadla? Rozumiem, ze Tosia lubi dzien o swicie zaczynac, ale 4 to nie dzien. Czy ty dojezdzsz gdzies do szkoly i dlatego? Tak swoja droga, to ciekawi mnie co ich zapytalas w tym tescie; jak bedziesz miala chwilke i ochote, to napisz pare slow. ja sie boje, ze jak nie znajde w najblizszym czasie pracy w okolo zawodzzie, to bede g..no nie socjolog. I za pare lat nikt nie bedzie ze mna gadac. marmmolade polecam, to juz byla druga edycja, bo z zeszlego roku wyjedzona. Dobra, poczytam teraz troche zalegle Zwierciadlo i ide spac. pa Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 09:59 Abie to jest myśl sezon narciarskidzieki kochana nieświadomie dałaś mi powód do radości z tego że jednak @ przyszła. Dzieki stokrotne ) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Cytruś kochanie Magda Swaihwe 20.11.05, 22:27 może mogłaby Ci pomóc... ona coś tam dawała swojemu S. do zawitaminizowania się...moze z nią pogadaj? chcesz jej nr gg? czy masz? reszta dzieczyn- kissów milion- Abie, ty wiesz...ja nic nie gadam... wiecie parę takich numerów udało mi się odwalić w życiuDD nie będę ich opisywać, bo za doożo miejsca i czasu, ale prawdą jest jakoby mój pan się ze mną nie nudziłDD kissam dobranocnie****************** Cytruś kochanie- ubierz sie ciepło- paskudnie jest tutaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 witam wieczorem 20.11.05, 22:44 No i kończy się dzień. Melba - dobrze pamiętasz - wyjazd na gorące źródła to nasz prezent urodzinowy (nawzajem) bo ja już kolejny rok starsza jestem... Cytruś - znalazłam conieco o ziółkach: ZIOŁA DLA PANÓW 1. Żeń - szeń. Pobudza aktywnośc seksualna i tonizuje. Zwiększa liczbę plemników w nasieniu. 2. Witania Indyjski żeń - szeń. Ma podobne do niego właściwości 3. Palma sabalowa. Jest pomocna w leczeniu niepłodności związanej z chorobami prostaty (przerost i zapalenie gruczołu krokowego). Pomaga w zaburzeniach erekcji, działa tonizująco na narządy rozrodcze i uklad moczowo - płciowy. 4. Śliwa afrykańska. Poprawia płodnoś w przypadkach chorób prostaty. 5. Miłorząb. Działa korzystnie w przypadkach niepłodności na tle zaburzeń krążeniowych. 6. Głóg. Działa tonizująco na krązenie i przeciwutleniająco. Może by skuteczny w przypadkach nadciśnienia tętniczego i problemów z krążeniem żylnym. 7. Kolcorośl. Poprawia funcje nadnerczy, podnosi poziom testosteronu. Korzystnie wpływa na wątrobę, która metabolizuje hormony i bierze udział w regulacji ich stężenia we krwi. 8. Czosnek. Chroni plemniki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Stosowany jest także w leczeniu impotencji. 9. Lukrecja. Działa tonizująco na nadnercza i układ rozrodczy, może też zwiększac aktywnośc hormonalną. 10. Turnera. Używana jest głównie do wzmocnienia popędu płciowego u mężczyzn i kobiet. 11. Chamaelirium luteum. Działa tonizująco na układ rozrodczy. jest pomocne w leczeniu impotencji. 12. Zioła chińskie. Poprawiając krążenie i wzmacniając wątrobę, powodują wzrost liczby i ruchliwości plemników w nasieniu. Aby otrzymac dla siebie odpowiednią mieszankę ziół, należy skontaktowac się z zielarzem lub specjalistą medycyny orientalnej. (w internecie można znaleźć strony takich specjalistów) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Erga!!! 21.11.05, 08:01 Duza buzka urodzinowa! Mam nadzieje, ze dzien urodzin spedzilas milutko i ze wyjadz sie uda! Wszystekiego naj, naj, naj! TYsiace buziakow! I wybacz spoznienie! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Erga!!! 21.11.05, 08:08 zatem sto lat, sto lat , niech żyyyjeee Ergaaaa naaaami jej małzon teeeż witam poniedziałkowo czy reszta swiata jest tak samo smętna i zimna jak Warszawa? Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 pada snieg, pada snieg... 21.11.05, 08:30 chyba przyszla zima. Mowia w radiu, ze moze w srode bedzie troche slonca, ale temperatura ma zpstac na poziomie - 5 do +3, wiec snieg chyba zostanie. Jesli jednak dostane @ dzis alub w najblizszym czasie, bedzie oznaczac to poczatek SEZONU NARCIARSKIEGO!!!!!!!!! Na najblizsza gorke mamy 40min z pod domu do kasy wyciagow. Tak wiec moze na poczatku grudnia, pare chwil przyjemnosci? I tak oto znalazlam sposob na cieszenie sie z kolejnej @. Ide do szkoly, jesli do popoludnia nic sie nie zmieni, kupie po drodze do domu jeszcze jeden test. A M. mowi: wielkie tluste cycki, wow! - Chyba musze rozszerzyc jego slownictwo... A i chcialam powiedziec, ze nie mam zdjec magnesow Poprosze. calusy i milego startu w tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: pada snieg, pada snieg... 21.11.05, 08:39 No widzisz Abie. Nie ma tego zlego... w razie czego milego szusowania, ale jeszcze bardziej II... A co do slownictwa twojego M. - podziwiam!! Moj potrafi: Moja zona jest na poczekalni. - zapamietal to z jakiegos kursu. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: pada snieg, pada snieg... 21.11.05, 08:42 Abie, a ja myslałam,że dziś testujesz.A co tam, jutro tez jest dzień...trzymam kciuki i spadam do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Pomocy!!! 21.11.05, 08:43 Dziewczyny, gardziolo mnie boli, a raczej kluje z jednej strony. Teraz jest lepiej, ale rano bolalo mnie wyraznie z jednej strony i nawet czulam, ze mi sie to na ucho rzuca... Ja nie moge byc chora bo w czwartek jedziemy do Danielka... jak bede chora to nie jedziemy. No i co ja mam zrobic?? Wczoraj byl czosnek (bo to sie wczoraj zaczelo) i tona witaminy C. Do tego miod. Dzisiaj czosnku nie moge zjesc, bo ide pozniej do szkoly... wieczorkiem sobie strzele. Macie jeszcze jakies sprawdzone domowe sposoby??? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Reszta swiata 21.11.05, 08:13 Smetno i zimno... nie wiem czy tak jak w Warszawie. Zapowiadaja slonce, ale jak do tej pory go nie zaobserwowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Erga!!! 21.11.05, 09:10 Erguniu! Badz zdrowiutka , szczęsliwa i niech spełniają sie twe marzenia. A i niech ci juz wiecej nie brakuje benzyny w samochodzie, i zebyś zawsze miała doładowane konto w komórce!)))))))))))))))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Erga!!! 21.11.05, 09:25 ja sie tylko moge pod tym podpisac DUZYMI LITERAMI!!!!!!!!!!!! samych slonecznych dni Ergus))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Erga!!! 21.11.05, 09:55 Dzięki dziewczynki!! Oby spełniło się tylko to jedno, największe marzenie a będę najszczęśliwszą osobą pod słońcem - wiem wiem też tak myślicie dlatego ja tego samego wam życzę - ot tak, bez okazji!! Tycja a co do konta to już mi to nie grozi - podpisałam w sobote umowę na dwa lata na abonament Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Erga!!! 21.11.05, 09:58 Erga dużo zdrowia, spokoju, i samych radosnych chwil i spełnienia marzen szczególnie jednego kochana )) i to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 15:05 Erga , hortika, to kiedy idziecie do szpitala na te zabiegi???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 09:58 hejka! Ma_rudka- śliczna ta lodówka)) i domki sa super. a bok tez masz namagnesowany?? z kartami nic pilnego)) nie śpiesz się! Erguś- ściski urodzinowe)) i zyczę Ci... wiesz czego)) Abie- za deleko do szkoły nie dojeżdżam, ale musiałam się przygotowac do zajęc i ten test sprawdzic. stąd ta 4.00. tośka na szczęscie nie budzi sie o tak zabójczej porze)) ale i tak wstaję do niej średnio z 10 razy w nocy, bo się skubaniec rozkopuje i marznie, a póżniej kaszle( ona nie nawidzi kołdry... wysłałam Ci teścik. kissy laski kasia Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:06 A co do spędzenia urodzin... No powiem wam że miło byłam zaskoczona - teściowa już w piątek piekła torta na mój przyjazd. Conieco wypiliśmy wódeczki - teściu zrobił porterówkę - pyszności! A wieczorem wróciłam do domu i rodzice zaskoczyli mnie tortem ze świeczkami!!! Tak więc było bardzo miło. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:13 erga wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!! ja dzisiaj sie cos nie najlepiej czuje jestem strasznie slaba wieczorem nie mam sil prasowac wiec robilam to dzisiaj rano a ze ja prasuje na stojaco to myslalam ze zemdleje 2 razy musialam odpoczywac a prasowania bylo na 30 min zmierzylam cisnienie mam 100/70. Alicja pewnie wyciagnie mnie na zimowy spacerek to moze lepiej sie poczuje. dzisiaj mam dzwonic do mojego gina zobaczymy kiedy bedzie mial czas zeby mnie przyjac juz sie nie moge doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:23 Lalisia, mysle, ze spacer dobrze ci zrobi. A cisnienie masz w porzadku, ja do 70 nie dochodze. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:13 No, no... dwa torty na jedne urodziny! Toz to luksus! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 12:35 Dokładnie!! Ja też się nie spodziewałam - byłam strasznie zaskoczona-miło zaskoczona! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 10:15 jesli pytasz, kasiu, czy na boku lodowki tez mam nagensy ('a bok tez masz namaagnesowany') to tak - tzn mam troszki najbrzydszych magnesow z boku i mnostwo ulotek w zasadzie niepotrzebych hihi ) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 11:27 Coś tu dziś cichutko.. Abie ty dziś nie testujesz znowu?? Bo rozumiem że małpy nie ma (i nie będzie!) Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 11:57 no to żeby przerwać milczenie, mówię cześć) Erga-wszyskiego najjjjjj!!!Sama wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.gda Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 12:00 testowałam dzisiaj... Poszłam dodatkowo na betę, bo od jutra mam remont w domu i muszę na 100 wiedzieć. Czuję @ jak przychodzi....więc chyba niepotrzebnie tę bete robiłam Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 12:33 Kinia przykro mi - ale może jednak... poczekaj cierpliwie na betę. A ja trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 12:48 witajcie jejku jak ja mam to nadrobic hmmmm u mnie bez zmian 23dc tempka wzrosla zaczelam brac luteine wiec pewnie 5 dni z luteina i na 6 bedzie @ wiec w sobote 26.11 taki prezent na imieniny narazie syfki nowe nie powstaja nic nie boli swedza cycki ale troszke i powoli trace ta silna nadzieje jaka posiadalam jeszcze w piatek czekamy na ta cholerna decyzje z banku modle sie zeby to chociaz sie udalo wyjazd w gory przelozony na luty zeby z siostrami musze jakos nadrobic te zaleglosci Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 13:26 ale fajnie jest na dworze bylam juz naspacerku robilysmy nawet z alicja balwanka)alicja stwierdzila ze jest to panwizyte mam w czwartek jak ktos chce zdjecie moich balwankow niech pisze Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 13:39 ja, ja chce zdjecia balwankow - w w-wie sniegu niet((( a 4 czesc mikolajkowa mi sie podoba Ergus - jestes?? moze tradycyjnie zalozysz, co?? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 14:42 Hej babeczki..tez jestem za mikołajkową...ale moze niektórym babeczkom bedzie smutno, bo jescze sie załapuja na listopadowe staranka... U mnie zapierdziel od samego rana i szefuńcio mnie dołuje przy każdej okazji....brak słów.A na biurku leżą stosy....brrrr nienawidze kontrolować prac klasowych z literatury.....odkładam na poxniej...i jak zwykle potem mi się to przykre zajęcie kumuluje.... Talent kulinarny???U mnie??? Nigdy tak nie myslałam...ale właściwie to tylko tym mogę się pochwalić bez wyrzutów sumienia....reszta do bani.... Abi, mnie sie jednak zdaje, ze ty nie rozpoczniesz sezonu narciarskiego w tym roku.....kup tylko jakiś dobry test.... Zima, zima...mówicie u was za krańcami ojczystymi.....u mnie wieje niemiłosiernie i zimno wciska się dosłownie wszędzie.... Althea..ja wcinam mandarynki...Miejmy nadzieje, ze to tylko chwilowa niedyspozycja gardełka.... Mam dziś 18 dc...zatem do pierwszego testowanka przynajmniej 10 dni...Nie jadę już w listopadzie na podgladanko....Cyculki( jak mówi mój ślubny) napuchły...kurka to chyba od tego pregnylu....boję się ,że coś z nimi nie tak, bo co miesiac gorzej...tylko przy luteince było lepiej...ale teraz mi nie kazał brać, zatem nie wiem , co sądzić... Cytrusiku, może faktycznie spróbujcie z tymi witaminkami....zreszta ostatnio rozmawialam z pania, która przygotowuje nasienie i mówiła, że robią IUI nawet przy 10% razem A i B...i wielu parom się udało!!!Głowa do góry!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
esselte5 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 15:01 Cześć Dziewczyny! A może rzeczywiście przydałaby się już część mikołajkowa? To i "prezenty" mikołajkowe się posypią. Ergo wszystkiego najlepszego!!! Sto lat!!!!! Balbinko, to my prawie równo idziemy, u mnie dziś 19 dc Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 15:04 Eselte, tak łeb w łeb ciagniemy ten cykl...i jeszcze ktos , ale nie pamiętam... Erguniu, sto lat ,sto lat!!!!!!!Spełnienia wszystkich marzeń!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 15:02 Selesss- odpisze na gazetowym wieczorkiem .Mój gin jest świetny...ale jego mankamentem jest długie czekanie na pierwszą wizytę..ok miesiąca...potem juz według potrzeb ustawia grafik... Bebell, niezły wycisk dostałaś...nie zazdroszczę, nie, nie.... Abi...musi być super ta marmoladka...mniam... Jestem fanką herbatki firmy vitax ZIMOWE WSPOMNIENIE , mówie wam pycha....dzis kupiłam ostatnie pudełko(((((((((((( a w innych sklepach nie ma.... Marudko , co u ciebie??? Ktat, masz o jednego klienta mniej, skoro tosica łasica unicestwiła telefonik....a kiedy zapadnie ostateczna decyzja z tym kredytem??? U mnie luteinka wydłuzała cykl okolo 3 , 4 dni.... Stokrociu, moze to ten kostaganus, kto wie.... Melbo...kto nie słucha ojca, matki ten słucha psiej skóry..... zatem.... Pszczoła, jesteś niesamowita...zreszta twój michu też!!!! My z mężem raczej do nudnych sztywniaków należymy....ale wpadek i niesamowitych rzeczy mielismy troszkę, kiedyś opowiem hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: a moze 4 czesc 21.11.05, 15:19 no wiem ze nie ktore sie staraja ale moze wlasnie dostana prezenciki pod poduche ale by bylo fajnie jakby mi sie udalo ale maz by dostal prezencik hihi albo na gwiazdke a swoja droga jak to faceci sa zmienni pamietam jak w maju jeczalam ze on nie chce ze sie nie stara a teraz to co dzien mnie budzi zebym tempke mierzyla, przytulanka co 2 dzien i tak chce i to widac nawet wpadla do naas w sobote siostra i sobie lyknelismy wodki to po 3 kieliszku ze mi wystarczy bo moze w ciazy jestem hihi kochaniutki a z kredytem teoretycznie 7 dni czyli termin mija dzis ale znajac przyklady znajomych to do miesiaca czekali a u mnie 23dc u mnie luteina skraca cykle i to bardzo zreszta bez niej dotarlam do 40dc az wzielam luteine mi skraca cykle i zobaczym a teraz mam podwojna dawke ale wiecie strasznie mnie moje 75B rozbolaly i swedza ja chyba tak reaguje na prace choc wczoraj i przedwczoraj tezpobolewaly ale maz masowal ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
ktat abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:21 ja albo na slowacje albo do szczyrku Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:36 jeszcze nie jade, ale jak @ nie przyjdzie, to planuje na poczatek grudnia, bo w najblizszy weekend mojKochany niestety pracuje na full. jak sie domyslacie @ jeszcze nie ma. Kupilam test. Czuje sie jakby zaraz miala przyjsc. Jak myslicie kiedy mam zrobic test? Jeszcze dzic, czy jutro rano? Na tescie napisane jest, ze niby mozna robic o kazdej porzednia, ale lepiej rano, bo stezenie hormonu wyzsze. Doradzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:39 poczekaj z testem do rana wtedy jest wieksza szansa ze wyjdzie pozytywnie) powodzenia i czekamy jutro na wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:46 moze sie ktos zlituje i zalozy nastepna czesc, bo zwalnia jak cholera. Erga, jestes tam? Jak nie to znow sie odwaze, tylko o tytul poprosze. Ktat, ja mam do wyboru pare miejsc, bo mieszkam prawie w gorach. Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: abie na narty gdzie ?? 21.11.05, 15:54 my z roznych wzgledow budowy kredytow itd przelozylismy na luty a pamietam jak sobie wymyslilismy na boze narodzenie tak romantycznie ale coz realia nas przygniotly no ja czuje ze abie nie pojedzie w te gory .... trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 16:00 Dziewczynki zalozylam nowy watek, bo okropnie zwalnia: W oczekiwaniu na prezenty mikolajowe przeniescie sie, prosze Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: POCZUJMY MOC LISTOPADOWEJ NOCY:))) cz III 21.11.05, 16:04 juz lece ) Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Wpadam i lece ;))) 21.11.05, 16:25 Ku radosci!!! - Name? - Abu Dalah Sarafi. - Sex? - Four times a week. - No, no, no..... male or female? - Male, female...... sometimes camel...... Witam serdecznie!!! 580 ktorys post ;!!!! Lykend byc meczacy, bo w szkolce. W pracy Kompa mam dosc, a dopiero poniedzialek, ide robic obiadek i zmykam )) Udanego wiczorka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Wpadam i lece ;))) 21.11.05, 17:01 Zapraszam do mikołajkowych starań!!! Ktat - Super pomysł z tytułem wątku! Odpowiedz Link Zgłoś