Dodaj do ulubionych

Pażdziernik 2006!!!

31.01.06, 14:55
WItam wszystkie mamy mające termin na pażdziernik 2006. Zapewne nie jest
nas jeszcze za wiele, ale może jednak jakaś mama prócz mnie się znajdzie.
Jestem bardzo ciekawa ile nas będzie i czy będą jakieś mamy z Łodzi.
Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i wasze maleństwa.

Gosia
Obserwuj wątek
    • beataw76 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 09:53
      Cześć! Według moich wstępnych obliczeń będę miała termin na ok. 7 październik,
      choc dopiero lekarz mi to może potwierdzić w czwartek smile
      Jeszcze jest na tyle wcześnie, że byc może jesteśmy tu same?
      A kiedy Ty masz termin?
      Pozdrawiam,
      Beata
      • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 10:45
        Jak fajnie, że nie jestem sama. Ja jeszcze nawet testu nie robiłam i nie jestem
        do lekarza umówiona ale obliczyłam sobie że poród będę miała 4 października.
        Skąd jesteś jeśli to nie tajemnica? To twoje pierwsze dziecko? Pzdrawiam
        Gosia
        • beataw76 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 11:06
          Hej! Jestem z zachodniej Polski, czyli z mojej okolicy nigdy tu nikogo nie ma sad
          Tak, pierwszy raz jestem w ciąży i mam wielkiego stracha o to, czy wszystko
          jest i będzie dobrze... Ale muszę myśleć pozytywnie, jak my wszystkie.
          A powiedz, skąd podejrzewasz ciążę? Mi w zeszłym tygodniu wyszedł 1. blady
          test, potem drugi mocniejszy, a wczoraj odebrałam betę - 720, co oznacza 3-4
          tydzień ciąży. Co by się zgadzało... wychodzi mi dziś 4t4d od OM.
          Pozdrawiam!
    • misia197510 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 10:57
      Witam! Ja mam termin na 2 października 2006! Ale to moje obliczenia bo do
      lekarza wybiorę się w przyszłym tygodniu lub jeszcze następnym (jak oczywiście
      wytrzymamsmile) Pozdrawiam! P.S. Jestem z Poznania
      • kasiak123 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 11:13
        Witam!!!
        Ja tez zobaczę moją dzidzię na początku października!!!
      • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 11:14
        To już moja druga ciąża i stety u mnie wszystko jest jak w zegarku, jak
        czegos nie ma to wiadomo, że to ciaża bo wątpię żeby to było coś innego, choć
        tak szczerze mówiąc to tak nie zabardzo się cieszę z tej ciąży, wiem że tego
        możecie nie rozumieć, ale... Choć już mi ten smutek przechodzi dzięki wsparciu
        męża. Jutro zrobie test to powiem na 99% a w przyszłm tygodniu ide do lekarza
        to już będę wiedziała na 100%. No i witam nową osobę.

Gosia
        • egz77 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 13:53
          Trzymam za Was kciuki. Ja miałam termin na 18.10.2005 smile ale malec się
          pośpieszył i urodziłam 24.09.2005. Więc z mamy październikowej stałam się
          wrześniową ale jakoś tak mi bliżej do października. smile)
          Pozdrawiam
          Ewelina
          • matyldek78 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 15:16
            Witam,

ja też mam termin na październik (dokładnie 7-go). u lekarza jeszcze nie byłam,
            gdyz wiem ze to za wczesnie zeby cos zobaczyc. Ta ciąża jest dla mnie cudem,
            gdyz starałam sie o nią dwa i pół roku, przeszłam dwie inseminacje i planowalam
            juz in vitro na wiosne, a tu taka niespodzianka mnie spotkała smile) Dlatego
            czekam niecierpliwie na pierwsze usg, wtedy może w pełni uwierzę, że sie jednak
            udało.
            POzdrawiam gorąco
            Matyldek

PS. Jestem z Wielkopolski.
            • egz77 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 17:40
              Acha a ja jestem z Poznania więc jeśli któraś z Was jest właśnie stąd i ma
              jakieś pyt. odnośnie szkoły rodzenia bądź szpitala to chętnie poradzę smile Piszcie
              na priv
      • karoliniuniamoja Październik 2006- Kraków! 11.03.06, 16:33
        Witajcie!!!Mi moja pani doktor ustaliła termin na 15 października. Cieszę się
        ogromnie ale jednocześnie martwię się każdym niepokojącym objawem. To moja
        pierwsza ciąża. W przyszłym tygodniu druga wizyta i niedługo później drugie już
        usg. Wierzę ze wszystko będzie dobrze i zobaczymy już naszego maluszka bo
        ostanio widać było maciupeńka plameczkę w pęcherzyku smile... Czy wy też się
        troszkę martwicie? Eh..nie sądziłam że to tak potrafi sterować naszymi myślami.
        Pozdrawiam!!!!Papa
      • bugsia1 Re: Pażdziernik 2006!!! 17.03.06, 15:17
        hej ja tez jestem z Ponania ale ja sobie obliczyłam termin na 3 listopada - OM
        była 27 stycznia, cykle b. regularne w poniedziałek idę na 1 USG
    • kasiadove Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 18:54
      Ja też jestem zeszłoroczoczna smile Miałam termin na 10 X ale Karolina urodziła
      się 27 IX. Życzę Wam dużo zdrówka i wytrwałości!!!!
      • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 22:50
        To aż głupio że ja tu pisze o moim nie zadowoleniu z powodu ciąży a inni
        tak się mocno starają i tyle czekają. Niestety nie wiem dlaczego taki podziałl
        jest, widocznie tak musi być.
        Szczerze mówiąc to okoliczności w jakich jestem troche mi niepozwalają w
        pełni się cieszyć no i co powie rodzina? Mam nadzieje że to będzie
        dziewczynka, śliczna i zdrowa. A rodzina... nich sobie myśli co chce.

Gosia
        • mamusiamartusi Re: Pażdziernik 2006!!! 01.02.06, 23:04
          anioleks4 - kazdy ma jakies obawy sad, ale jak sama napisałaś : A rodzina... nich
          sobie myśli co chce!!!

a mi się marzy październik 2006 - a jak będzie to się okaże pewnie już za jakiś
          tydzień ...
          • kasia-1978 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 08:12
            no to ja tez sie zamelduje big_grin
            termin mniej wiecej 7 pazdziernika,
            jak na razie beta ladnie rosnie a za dwa tygodnie pierwsze usg [nie moge sie
            doczekac]
            mamusie trzymajcie sie cieplutko
            cieplutkie pozdrowionka z zimnego Wrocławia :o)
            • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 09:11
              Nie sądziłam że będzie nas tak wiele, już na samym początku, to co będzie
              później. Bardzo mnie to cieszy.
              orki za niewiedzę, bo skoro byłam już w ciąży to powinnam wiedzieć, ale
              niestety nie wiem co to jest beta? Nie pamiętam czegoś takiego.
              I jeszcze jedno wiem że to bardzo wcześnie, ale jakie imiona wybraliście dla
              swoich dzieci?

Gosia

• beataw76 Re: Anioleks4 02.02.06, 09:50
                Beta HCG (ilościowo) to badanie z krwi wskazujace ilość jednostek hormonu HCG,
                który zaczyna się tworzyć po zagnieżdżeniu sie zarodka i bardzo szybko wzrasta
                przy prawidłowym rozwoju ciąży (bodajże podwaja sie po 2-3 dniach). Ilość
                jednostek wskazuje tydzień ciąży (normy są w sieci, też laby je podają). Bada
                sie betę przynajmniej 2 razy w odstępie 2-3 dni, zeby sprawdzić prawidłowy
                przyrost.
                Pozdrawiam!
              • zanetasss Re: Pażdziernik 2006!!! 07.02.06, 22:28
                Hej! No to jeszcze ja. Termin na 8 października. Jestem spod Szczecina i dziś
                widziałam czarną kropę wielkości paznokcia na monitorze. To było chyba ono!!!!Z
                imieniem mam problem, mąż chce Franka!
              • agpil Re: Pażdziernik 2006!!! 17.03.06, 11:00
                Hej Dziewczyny! Też mam termin na październik, miedzy 1 a 7, a wiem o tym od 9
                lutego - wówczas 6 tc. Teraz jestem w 11tc, a w poniedziałek idę na kolejną
                wizytę i ogromnie sie cieszę, bo znowu zobaczę i usłyszę Dzidzię ( osttnio
                widziałam tylko jak bije jej serduszko, ale nie udalo się tego usłyszeć, była
                za malutka ). Mam dwie córki, prawie dorosłe i fajnie byloby mieć "dziedzica",
                ale czuję, że to będzie Julia, a moze Iga lub Róża - takie mamy dziwne opcje
                dla dziewuszki, z chłopcami nie mamy doświadczeń, więc i propozycje imion idą
                nam gorzej.
            • mariolka55 DO MAMUSIAMARTUSI:) 02.02.06, 09:11
              Witamsmile
              mi sie tez marzy pazdzierniksmile i tez sie okaze za tydziensmile trzymam za nas
              kciukismile
            • czarownica75 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 09:13
              To ja tez sie przyłączam smile Z moich obliczen wynika, że Kruszynka będzie z nami
              4 października. Widziałam już moje maleństwo jak miało 6mm, a na właściwe USG
              idę 14.02 - w Walentynki. Podobnie jak Matyldek78 miałam problemy i dla mnie to
              też jest po prostu cud. Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam.
              P.S. Jestem z Warszawy.
              • ewelina266 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 09:28
                Według moich obliczeń to termin mam na 9 października (4 tydzień i 4
                dzień).Czuję się świetnie,choć trochę zmęczona i senna.To moja druga ciąża (mam
                3 letniego synka).W poniedziałek idę do gina.Pozdrawiam
                P.S. Jestem z Legnicy
            • krem23 Re: Pażdziernik 2006!!! 04.03.06, 14:40
              2.03.06 prawdopodnie za wcześnie współżyłem z żoną (tj. w okresie płodnym) i
              nie wiemy, z żoną co robić? Jak sprawdzić, czy jest w ciąży? Jakie pierwsze
              kroki trza podjąć?
              Pozdrawiam obecne i przyszłe Mamy oraz ich dzieci oraz Tatusiów!
    • beataw76 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 09:44
      Cieszę się dziewczyny, że jest nas coraz więcej! I będzie przybywać!!
      Matyldek78, widziałam że należysz do KPM smile Ja też miałam pod górkę, ale na
      szczęście nie tak jak niektóre walczące wiele lat i też ta ciąża jest dla mnie
      cudem i ogromnym zaskoczeniem, ale jeszcze większym szczęściem. Jestem 5,5 roku
      po ślubie. Mieszkam w woj. lubuskim.
      Pozdrawiam wszystkie świeżo zaciążone, szczególnie te, które jeszcze o tym nie
      wiedzą wink
      • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 10:32
        Dziewczyny czy ta beta to się może jeszcze jakos inaczej nazywać? Szukałam we
        wszystkich wynikach z pierwszej ciąży i nic takiego nie znalazłam. Hmm....
        Jak ja bym chciała żeby to dziecko też urodziło się zdrowe i żeby to była
        dziewczynka.

Gosia
        • czarownica75 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 10:45
          Z tego co wiem to określa się ten hormon jako beta-HCG albo gonadotropina
          kosmówkowa. Kiedy robiłam test ciążowy z krwi nie było jednak tego oznaczenia.
          Było po prostu napisane próba ciążowa dodatnia. Dla laboratoriów to oczywiste,
          że mierza poziom tego właśnie hormonu a dla nas nie koniecznie smile
          • matyldek78 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 11:07
            Hej!
            Ja póki co nie robiłam bety. Nie chce sie stresować ze źle przyrasta, itd.
            Mocno wierze ze wszystko bedzie ok i moje dlugie czekanie zostanie w koncu
            wynagrodzone smile)
            Beataw76 - przystapiłam do KPM, ale chyba sie tam nie odnalazlam. wtedy nie
            bylo jeszcze październikowego watku. bardzo sie ciesze ze jest tu troche osob w
            podobnej do mnie sutyacji.
            Dziewczyny - kiedy idziecie na pierwsze usg, bo ja bije sie z myslami.
            chcialabym jak najszybciej i nie wiem kiedy najwczesniej bedzie juz cos widac??
            pozdrawiam
            Matyldek
            • beataw76 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 11:13
              Powiem Ci po dzisiejszej wizycie, czy jest sens juz iść, czy dopiero ok. 8
              tygodnia, kiedy serduszko zaczyna bić smile
              W KPM jakoś też nie mogę sie odnaleźć po zaciążeniu, choć wcześniej czułam się
              tam świetnie smile Mam nadzieję że Październikowe Mamy 2006 wkrótce założą osobne,
              własne forum, gdzie będziemy mogły wymieniać sie wszystkimi oczuciami i
              wrażeniami smile
              • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 11:24
                Musze wam powiedzieć że ja pierwsze usg robiłam w 13 tyd., wtedy wszystko
                świetnie już było widać i teraz nie chce się spieszyć, ja jeszcze mam dylemat
                do jakiego gina się udać, bo jak narazie to na samych beznadziejnych trafiałam,
                a jak już trafiłam na fajnego to on się ulotnił z mojej przychodni.
                Dziewczyny czy chcecie założyć prywatne forum? Ma to być forum zamknięte?
                Jeśli można wiedzieć to co to jest KPM? Jeśli jestem zbyt natrętna to
                przepraszam, ale to wynik pewnej sytuacji....
                W poprównaniu z wami to się czuję jak smarkula, bo widzę że większośc was z
                roczników siedemdziesiątych.

Gosia
                • kasia-1978 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 11:55
                  big_grin ja jestem oczywiscie za osobnym wateczkiem
                  jesli chodzi o bete to musialam ja robic za zaleceniem doktorka, na usg tez
                  musze isc [niestety jak to moj ginek okreslil wymagam szczeglowego monitoringu
                  od samego poczatku - stwierdzil to po mojej karcie, dalej sie nie wypytywalam
                  bo i po co sie denerwowac]
                  • aniarad1 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 14:23
                    Witajcie październikowe mamy!
                    wtamtym roku tez juz czekalam na moje październikowe maleństwo, synek urodzil
                    się 14.10 i ma juz 3,5 m-ca. jest cudowny!!
                    Pozdrawiam i zycze wam wszystkiego dobrego, zdrowych Maluchów i lekkich
                    porodów smile
    • mongra Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 14:35
      Witam,
      ja mam termin z OM na 2 października, aczkolwiek z dnia owulacji (miałam
      stymulację hormonalną i monitoring cyklu) wychodzi ponoć 27 września. I tak
      dzidzia wybierze sama czy woli wrzesień czy październik wink)
      Jestem z Warszawy.
    • nitka111 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 14:59
      Czekałam na taki wątek, sama jestem październikową mamą 2001, a obecnie majówką
      smile. Mój synek pojawił się na świecie dwa dni przed terminem, dokładnie 1.10, jak
      na niego teraz popatrzę, to wydaje się tak dawno, ale jak Was czytam to wszystko
      wraca.
      Pozdrawiam
      • mamusiamartusi Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 16:20
        do anioleks 4 - jesli planujesz zakladac forum to moze nie MAMY PAZDZIERNIK 2006
        tylko

PAZDZIERNIK 2006 - bo jak sie dzieciaczki juz urodza bedzie mozna tam dalej
        pisac o nich smile a nazwy forum ni mozna zmieniac sad

to taka moja sugestia hihi ja w tej chwili jestem czseto na URODZONY
        PAŹDZIERNIK 2004 ale w tym wypadku slowo urodzony jeszcze tez nie byloby na
        miejscu chyba smilesmile

do mariolka55 - dzieki wielkie za trzymanie kciuków - rewanżuję się tym samym!!!
        - obyśmy mogły się tu lada chwila dopisać Mariolko smile!!!

• patissonek Re: Pażdziernik 2006!!! 02.02.06, 17:27
          cześć mamuśki wink
          Przyłączam się do WAS!!!!
          Termin mam na 4 października i też już się nie mogę się doczekać.
          To moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe i zaskakujące.
          Miałam już pierwsze usg 31.01. ale byłam pod takim wrażeniem ze nie docierało
          do mnie co lekarz mówił smile
          dopiero jak ochłonełam w domu przyjrzałam się dokładnie zdjęciom z usg.
          wczoraj rano byłam na pobraniu krwi na różne badania, już nawet nie potrafię
          powrórzyć na co. Idę z wynikami w środę do gina na konsultację, mam nadzieję że
          wszystko będzie OK - są chwoile że się niepokoję, zeby było wszystko dobrze z
          fasolką i wierzę że będzie.
          Dziewczyny trzymajmy się razem przez te 9 miesięcu i wspierajmy się to czas
          szybko, miło minie.
          Buziaczki dla wszystkich październikowych mam.
          Będę pisać na pewno
    • ladyinred2 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 07:41
      Hej, i ja jak sie okazalo bede mamą październikową. Termin, ktory sama sobie
      wyliczylam to 8 X. Test pokazal dwie kreseczki, w walentynki i de potwierdzic
      ciąze do lekarza smile
      • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 09:40
        Tak nas tu dużo że chyba będę miała problem z zapamiętaniem was wszystkie. A ja
        tak jak mówiłam zrobiłam w końcu test, który wyszedł pozytywnie tak jak już
        mówiłam wcześniej.
        Widze, żę żadna z was nie ma problemu z wyborem gina. Ja nadal jestem w kropce.
        Ladyinred witamy w naszym gronie. STo twoje pierwsze maleństwo? Skąd jesteś?
        A prywatnego forum jeszcze nie zakładam, bo jest mało chętnych. A tak jakby co
        to to forum nazywa się PAŹDZIERNIK 2006 a nie MAMY PAŻDZIERNIKOWE 2006.

Gosia
        • ladyinred2 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 10:01
          tak aniołku, to moje pierwsze maleństwo. Jestem bardzo przerażona, ale muszę
          być dobrej myśli. jestem z Sieradza, czyli okolo 60 km od Ciebie. A w Łodzi
          jestem bardzo czesto, bo tam jestem na studiach uzupelniających smile
          • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 10:05
            Fajnie. To mamy sznse się kiedyś spotkać, oczywiście jak się nie
            przestraszysz takliego monstera jak ja wink A co studiujesz? Ladyinreg jak masz
            na imię?

Gosia
            • ladyinred2 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 10:07
              anioleks4 napisała:

> Fajnie. To mamy sznse się kiedyś spotkać, oczywiście jak się nie
              > przestraszysz takliego monstera jak ja wink A co studiujesz? Ladyinreg jak masz
              > na imię?
              >
              > Gosia

Aniolki mogą być monsterami? Konczę filologie angielską. Milena jestem smile A To
              Twoj pierwszy dzidzius?
              • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 10:12
                To fajny kierunek.
                Niestety aniołki mogą być monsterami hi hi. To mój drugi dzidziuś, i coraz
                bardziej się cieszę z niego (choć okoliczności nie zabardzo sprzyjają) niby
                podobne odczucie jak przy pierwszym, ale jakoś jest inaczej. I strasznie jestem
                ciekawa płci. a masz juz imie wybrane?
                • matyldek78 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 12:54
                  Hej!

Ja do Sieradza też nie mam daleko. Jakies 60 km. I też konczyłam filologie
                  angielska, ale jakies 4 lata temu.
                  Pozdrsmile)
                  • ladyinred2 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 13:04
                    wiec Matyldek skad jestes?
                    • matyldek78 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 17:51
                      Jestem z Kalisza.
                • ladyinred2 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 13:03
                  oj nie, za wczesnie. Mam mnostwo ulubionych imion dla chlopca, dla dziewczynki
                  jeszcze w ogole. A Twoja pierwsza dzidzia jak ma na imie? a druga jak bedzie
                  miala (oczywiscie w zaleznosci od plci)?
                  • dorcia_70 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 13:26
                    och, z łezką w oku podczytuję sobie Wasze posty - jestem mamą z października
                    2005 smile
                    rok temu dokładnie 6 lutego pojawiły się dwie kreseczki, a teraz efekt tego
                    leży obok w łóżeczku, majta nóżkami i uśmiecha się do mnie smile)) nasza kochana
                    córeczka Martusia urodziła się 8 października ubiegłego roku

wszystkim Wam życzę wszystkiego dobrego i jak najmniej zmartwień, jeszcze
                    dłuuuuuga droga przed Wami, ale na pewno zostanie uwieńczona sukcesem smile

pozdrawiam,

Dorota
                    • mamusiamartusi Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 14:25
                      hej Dorota smile a ja mam Martusię z 11 października 2004 smile
                      • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 14:41
                        Synek ma na imię Jasio, straszny z niego łobuziak, ale jest taki kochany. A
                        drugie, jeśli to będzie dziewczynka, będzie miało na imię Agatka, jeśli
                        chłopczyk może Wojtuś.
                        Te dziewczyny które mają pierwsze dziecko mają lepiej niż te które mają
                        kolejne, bo ja się np. boję że nie rozdwoję się z miłością i w ogole dużo mam
                        takich obaw.

Gosia
                      • dorcia_70 Re: Pażdziernik 2006!!! 09.02.06, 01:30
                        fajniutka Twoja Martusia smile widocznie ten typ tak ma, bo i z mojej jest super
                        dziewczynka wink
                        ściskamy wszystkie aktualne i przyszłe mamy!

Dorcia & Marcioszka
                        • dorcia_70 Re: Pażdziernik 2006!!! 09.02.06, 01:32
                          poprzedni post był, oczywiście, do mamusimartusi smile
    • zouza_zouza Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 15:42
      To może i ja się przyłączę...
      Witam serdecznie wszystkie obecne i przyszłe mamuśki smile
      Po półrocznych staraniach zobaczyłam dwie krechy. Termin porodu wypadnie mi
      zapewne na początku października.
      Pozdrawiam
      z_z
      • patissonek Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 18:11
        cześć mamuśki,
        fajnie się czyta to forum smile
        Ja jestem z Warszawy i to jest moja pierwsza ciąża, jesteśmy baaardzo
        szczęśliwi.
        Gina mam już wybranego, myslę że wszystko będzie przebiegało pomyślnie.
        Napiszcie czy robiłyście już wszystkie badania i czy miałyście już usg??
        Jak się czujecie??
        Buziaczki
        • matyldek78 Re: Pażdziernik 2006!!! 03.02.06, 19:43
          Cześć,
          to tez jest moja pierwsza ciąża i u gina jeszcze nie byłam, chociaż bardzo mnie
          kusi. ani usg ani badan tez jeszcze nie robiłam. Z objawów ciążowych to u mnie
          wystepuje tylko bolesnosc piersi (bolą okrutnie), ale jestem w stanie znieść
          wszystko, gdyz długo czekałam na ten cud.
          pozdrawiam.Buziaki
          Matyldek
      • sofia26 Re: Pażdziernik 2006!!! 05.02.06, 09:22
        ja tez 6 m-cy staran. i wg moich obliczen polowa pażdziernika.
        A moze by tak kolezanki stworzyc oddzielne forum?????
    • eraba78 Re: Pażdziernik 2006!!! 04.02.06, 09:46
      Hej!!
      Jestem zeszłoroczoczna smile Miałam termin na 19.10.2005, Michałek urodził się
      17.10.2005. Jest cudowny, kazdy dzien spędzony z nim jest największym
      szczęsciem!!!!Życzę Wam dużo dużo zdrówka, wytrwałości oraz lekkich porodów!!!!!
      pozdrawiam Eliza
      • anioleks4 Re: Pażdziernik 2006!!! 04.02.06, 14:33
        Cześć!
        A ja mam dzisiaj dołka i to sporego. Smutno mi bardzo, choć powinnam się
        cieszyć z dzidziusia, któremu moje złe nastroje napewno nie służą. Ciekawa
        jestem czy i wy macie jakieś ciekawe przejścia z rodzinką, bo ja mam.... Cóż tu
        dużo mówić mam już dosyć rodziny mojego męża i niestety brak perspektyw na
        lepsze jutro. A tu drugie bobo w drodze.
        A co do objawów to prócz braku @ to u mnie nic nie występuje.
        Pozdrawiam was trzymajcie się ciepło.

Gosia crying
        • zuza8 Re: Pażdziernik 2006!!! 04.02.06, 14:40
          Witam! Załóżcie forum PAŹDZIERNIK 2006. Będzie nam łatwiej...
          • matyldek78 Re: Pażdziernik 2006!!! 04.02.06, 19:20
            Hej!

Właśnie zgłębiałam tajniki tworzenia aktywnych linków i zmieniania nazw. Zajęło
            mi to chyba ponad godzinę, ale w końcu się udało smile)
            Pozdrawiam
            Matyldek
            • tolina Re: Pażdziernik 2006!!! 10.02.06, 10:48
              Czesc dziewczyny, juz wiem od jakiegos czasu, choc i tk mam pioczucie, ze to
              nic pewnego. Nie chche negatywnie myslec, ale tyle sie nasluchalam o
              poronieniach w pierwszym trymnestzre, ze normalniesie boje. Termin na 7
              pazdziernika.
    • pousi Re: Pażdziernik 2006!!! 04.02.06, 19:38
      Witam Was wszystkie serdecznie! Czytając Was wracają wspomnienia, gdyż jestem
      mamą z pażdziernika 2005 r. Miałam termin na 14, ale moja córeczka pojawiła się
      na świecie 4 X 2005, więc dziś kończy 4 miesiące.Życzę Wam wszystkim
      bezproblemowej ciąży i żeby ten okres, jak i poród był dla Was cudownym
      wspomnieniem, a za rok o tej porze spało tuż obok słodkie maleństwo.
      Pozdrawiam
      Pousi
    • anioleks4 UWAGA! 05.02.06, 12:25
      Założyłam nasze nowe prywatne forum oto ono:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36929

Gosia
      • blige Re: UWAGA! 07.02.06, 23:48
        hej dziewczyny
        Dwie kreseczki ujrzalam w piatek, nie kryje ku naszemu zaskoczeniu. Termin mam
        na 13 pazdziernika. To nasze drugie malenstwo, bo juz mamy rocznego Filipka.
        pozdrawiam
    • doris48 Re: Pażdziernik 2006!!! 08.02.06, 15:50
      Ja zrobiłam wczoraj test i wyszły dwie kreski, według kalkulatora termin na 10
      października, ale bardzo przybliżóny bo mam nieregularne cykle, to będzie moje
      drugie dziecko. Jak narazie jestem w ciężkim szoku, ale powoli przyzwyczajam
      się do tej myśli.
    • hana_bi Re: Pażdziernik 2006!!! 08.02.06, 19:09
      hej dziewczyny!
      To ja tez się przyłączam. dwa dni temu zobaczyła dwie kreseczki, a dzis byłam u
      lekarza i potwierdzł smileZlecił mi badania - ide jutro, a potem na wizytę.
      Jeszcze nie znam wieku ciąży ani dokładniejszego terminu porodu (ostatnia @
      była 23.12, ale cykle mam nieregularne (33-40) - chyba jednak wychodzi
      październik? smile.

udało nam się w czwartym cyklu, to nasza pierwsza ciąża.
      • aga1009 Re: Pażdziernik 2006!!! 09.02.06, 12:30
        Cześć dziewczyny jestem pierwszy raz na tym forum bo pierwszy raz jestem w
        ciąży jestem w 44dc beta rośnie bardzo ładnie pierwsze usg prawdopodobnie w
        poniedziałek bardzo się boję czy coś będzie widać,jestem z wielkopolski i
        pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy,Agasmile)))
    • mosi123 Re: Pażdziernik 2006!!! 09.02.06, 13:45
      Witam wszystkie mamy, właśnie wczoraj sie dowiedziałam o mojej 7 tygodniowej
      fasoleczcesmile)) termin na 2 październik 2006. Jestem jeszcze przed usg - ale
      juz się nie mogę doczekać. Czy są jakieś mamy z Warszawy?
      Pozdraiwam wassmile gorąco.

Agata
    • aguska0018 Re: Pażdziernik 2006!!! 10.02.06, 11:57
      Witam październikowe mamy.
      Chciałabym do Was dołżczyć Mam termin na 12 października. Moją fasolkę zobaczę
      za 2 tygodnie Już nie mogę się doczekać. Jestem z Warszawy. Pozdrawiam.
      • mariolka55 Re: Pażdziernik 2006!!! 10.02.06, 18:13
        jeju jak ja bym chciała do was dołaczycsmile jest szansa bo wyszedł mi dzis cien
        drugiej kreski,widoczny pod swiatło i pod odpowiednim kontemsmile
        rano sie wyjasni jak zrobie z porannego moczu,bo dzis robiłam tak z głupa w 12
        dn.po ow.z moczu w srodku dniasmileładny ze mnie swir niesmile
        • mariolka55 Re: Pażdziernik 2006!!! 11.02.06, 05:23
          no szansa jest na ten pazdziernik sie załapacsmile
          dzis z rannego moczu juz trochu bardziej ta kreseczke widacsmilejeszcze bardzo
          bladziutka,ale grunt ze jest,mam nadzieje ze bedzie nabierac mocniejszej barwysmile
          • sloneczko_261 Re: Pażdziernik 2006!!! 02.03.06, 08:39
            Dołaczam do was, nasz termin to najpr 4/10, ale zobaczymy, dziaisj lekarz ma
            wyznaczyc termin i załozyc karte ciazy. Wczoraj bylo kolejne usg i maluch ma juz
            2,5 cm i serducho wali mu 171 uderzen na min. smile. To juz skonczony 9 tydz, wiec
            niecierpliwie czekam do 12 zeby miec juz za soba te najtrudneijsze tyg.
            Pozdrawiam, Sloneczko
            • itomala Re: Pażdziernik 2006!!! 04.03.06, 12:04
              hej
              ja mam ten sam termin co Ty, jeszcze nie robiłam usg, bo mój lekarz stwierdził,
              że narazie nie ma takiej potrzeby, że najlepiej w -nastym tygodniu ciązy. To
              moja pierwsza kruszynka, długo oczekiwana i martwie się czy wszystko będzie w
              porządku.
              Jeśli masz ochotę na dzielenie się ze mną swoimi wrażeniami to zapraszam na gg:
              4553399
      • zzzytkaaa 19.10.2006 02.03.06, 14:40
        Witam, mam termin na 19.10, czyli teraz jakiś 6-7 tydz. ciesze sie, ze
        znalazlam to forum, zawsze razniej.
        cos mnie dzis kregoslup pobolewa....
        (wawa)
        • edyta2908 Re: 19.10.2006 02.03.06, 18:59
          A ja sobie wyliczyłam termin na 30 października (u lekarza jeszcze nie byłam).
          Pozdrawiam październikowe mamy z Krakowa!
    • mamusb Re: Pażdziernik 2006!!! 03.03.06, 15:12
      Witajcie!
      Ja również już oczekuję smile Mam termin na 23 października'06 (jutro zaczynamy 8
      tydzień!) NIestety mam infekcję drożdżycy + infekcję bakteryjną w pochwie.
      Najgorsze jest to, ze do 13 tygodnia muszę czekać z leczeniem (to decyzja moja
      i mojego ginekologa - od 6 lat tego samego, tak więc mam zaufanie). Generalnie
      jestem baaaardzo Szczęsliwa, czuję się jednak nienajlepiej(ciągłe osłabienie,
      utrata odporności,problemy z wyspaniem się, etc)Pierwsza ciąża przebiegała
      super, ta zaczyna się nienajlepiej-wierzę jednak a raczej jestem tego pewna, że
      zakończenie będzie równie piękne i pomyślne! Jestem już po pierwszym usg (w
      6tygodniu Maluszek miał ponad 4mm!), teraz czekam z niecierpliwością na kolejne
      w 12tyg.,potwierdzające prawidłowy rozwój wszystkich narządów - wtedy też
      zacznę leczenie infekcji. Trzymajcie kciuki za mnie i Moj Mały Skarbsmile
      Życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych Skarbów smile
      Mb
    • matuska Re: Pażdziernik 2006!!! 03.03.06, 16:43
      14.10.2006
    • itomala Re: Pażdziernik 2006!!! 04.03.06, 12:15
      Witam wszystkie październikowe mamy! Pewnie już dawno bym do was dołączyła, ale
      jakoś brak mi czasu na siedzenie przed kompem, zresztą o tym forum dowiedziałam
      się z gazety "DZIECKO" dopiero pod koniec lutego.
      Natomiast o mojej Amelce wiedziałam od 25 stycznia...
      Może jest jakaś pażdziernikowa mama z okolic Białej Podlaskiej lub Lublina?
      Brakuje mi tu bratniej duszy, ponieważ mieszkam tu od niedawna...
      Może zechcecie ze mną porozmawiać na gg:4553399 albo wysłać do mnie maila:
      itomala@interia.pl? i poradzicie jak leczyć grypkę żeby nie zaszkodzić mojej
      kruszynie?!
      pozdrawiam wszystkie szczęściarysmile
    • 1marti Re: Pażdziernik 2006!!! 04.03.06, 12:23
      Witam moje drogie.
      Ja mam termin na 4.10.Trochę jestem jeszcze w szoku(:
      Jestem z zachodniej polski, ale na razie mieszkam w Krakowie.
      Fajnie jest wiedzieć,że dużo nas czeka na maleństwa
      pozdrawiam
      • itomala Re: Pażdziernik 2006!!! 04.03.06, 14:03
        hej
        czemu jesteś w szoku?
        ciesz się tymi pięknymi chwilami, badź dzielna
        pozdrawiam
    • kaja2071 I ja:) 04.03.06, 19:34
      u lekarza jeszcze nie byłam, wybieram sie w przyszłym tygodniu. Wg moich obliczen - termin mam na 10 pazdziernikasmile
      Jestem z Gdanska, to moja druga ciaza. Synek ma 15 miesiecy. Troche sie boje jak sobie poradze z dwójka maluchówsad
    • superktosia Re: Pażdziernik 2006!!! 04.03.06, 20:58
      smile tez jestem z łodzi i także mam termin na pażdziernik. wedlug moich obliczen
      i obliczeń tych wszystkich kalendarzyków w necie to bedzie 18.10.2006 smile
      pozdrawiam wszystkie pażdziernikowe mamusie smile
    • bugsia1 Re: Pażdziernik 2006!!! 05.03.06, 09:44
      Witam, Ja jestem z Poznania i jeszcze jestem przed pierwszym USG, ale wszelkie
      oznaki i testy wskazują na rozwój fasolki i rozwiązania październik/listopad ;o)
      • sloneczko_261 Re: Pażdziernik 2006!!! 06.03.06, 10:47
        zapomnialam napisac, ze jestem z W-wy i chetnie nawiaze kontakt z
        pazdziernikowymi mamami. Termin juz wyznaczyl pan dr i jest to 3/10. Nastepna
        wizyte mam 29/03 i to juz bedzie 13 tydzien i mam nadzieje ze wszystko bedzie OK
        i wtedy najgorsze bedziemy mieli juz za soba. moj nr gg 743751.
        Pozdrawiam i zycze samych dobrych wiadomości smile.
        • mamusiamartusi Re: Pażdziernik 2006!!! 08.03.06, 15:12
          dziewczyny no to fru na forum pażdziernik 2006 smile

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36929

• kasia19765 Re: Pażdziernik 2006!!! 17.03.06, 15:55
            To i ja witam serdecznie.
            Jestem z Warszawy i mam termin wg OM na 10.10.2006, a wg USG 24.10.2006.
            • dziubutka Re: Pażdziernik 2006!!! 23.03.06, 10:19
              Cześć smile
              Ja także z Warszaway. Strasznie się cieszę z zaistniałej sytuacji a termin mam
              na 23 października, urodziny tatusia maleństwa wink
              Pozdrawiam
    • korlewna Ja też :)) Pażdziernik 2006!!! 23.03.06, 13:05
      Chyba jestem ślepa, ale dopiero teraz zobaczylam ten wątek.
      Więc sie dopisuję.....termin mam na 12, albo 16 paź. (zaleznie od lekarza wink )

Mam dzidziusia w brzuszku dzięki sztucznej inseminacji (dziękuje naukowcom za
      wymyślenie czegoś podobnego, alekarzowi za mądrość i serce)

Samopoczucie i reakcje..... nudnosci, bóle glowy, Niedomaganie układu
      trawiennego, nerwica do potęgi szesnastej.
      Smaki i zapachy..... szczytem obrzydlistwa jest smazona cebula (a kiedyś tak ja
      lubilam)
      11 tydzien ... nie mieszczę się w normalne spodnie i spodnice...aaaaaaaaaa

caluski dla wszystkich i zycze każdej z osobna i wszystkim razem spokojnych,
      zdrowych i szczęśliwych ciąż.
      karolina
      • korlewna Re: Ja też :)) Pażdziernik 2006!!! 23.03.06, 13:35
        zapomnialam napisac.....jestem z Łodzismile
      • kasia19765 Re: Ja też :)) Pażdziernik 2006!!! 24.03.06, 12:54
        Powiadasz smaki i zapachy.
        A mi powiedziano w domu, ze teraz to ja moge byc psem gonczym wink
      • istrum Re: Ja też :)) Pażdziernik 2006!!! 25.04.06, 20:47
        Witam wszystkie październikowe mamy!
        Jestem w 16 tygodniu. Termin mam na 13 w piątek. Czy są na forum dziewczyny z
        Gliwic? Pozdrawiam.
    • mikusia84 Re: Pażdziernik 2006!!! 24.03.06, 18:47
      Witam
      Ja również październik wyliczony narazie na 2 smile Jestem z Katowic czy któraś z
      Pań może również z tych okolic ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka