dakota123 09.05.06, 13:24 hej dziewczyny! za miesiąc kończę 29 lat,zaczynam starania o drugiego bobaska.starsza córeczka we wrześniu skończy 8 latek!czy są tu mamy w podobnej sytuacji?razem będzie nam raźniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izelka Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 09.05.06, 17:03 Ja w listopadzie skończę 29. Mam 20 miesięczną coreczke i jestem w ciąży - termin poczatek stycznia 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
kachho Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 09.05.06, 18:25 Ja skończyłam 29 lat w marcu. Synek ma 5 latek. Zaczęliśmy się starać w zeszłym roku ale się nie udało . A teraz jestem w 11 tygodniu i wszystko przebiega dobrze. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marcia1977 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 10.05.06, 16:21 Ja kończę 29 lat w czerwcu.starszy synek ma już 9 lat a we wrześniu zjawi sie następna pociecha))Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
akml Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 10.05.06, 20:52 Witam Ja w sierpniu kończe 29 lat a synek w lipcu 3 latka Zaczynamy próby i cały czas myśle czy to dobra pora i czas Chętnie wymienie moje niepokoje i radoście Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
studzienna Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 05.06.06, 08:31 Hej, ja jestem z października, a moja córcia właśnie skończyła 2 lata. Ja się jeszcze nie staram, raczej zaczynam przemyśliwać tę kwestię. To i tak już postęp. Nie wiem jak się to ułoży, ale życze powodzenia wszystkim oczekującym i starającym się o dzidzię. Może mnie jakoś natchniecie... Odpowiedz Link Zgłoś
ejagu77 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 10.05.06, 21:24 A ja w październiku kończę 29, syn skończył sześć, córka wczoraj 13 m-cy, a fasolka jutro 21 tygodni! Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 11.05.06, 11:41 ja w kwietniu skonczyłam 29 lat, synek ma 2,5 lat i staram się od lutego o drugie dziecko mam nadzije że w maju się uda. a wy macie problemy z zajsciem w druga ciaze? bo ja w pierwsza zaszłam od razu a teraz cos nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 11.05.06, 12:54 witam dziewczynki!bardzo się cieszę że jest nas coraz więcej)z pierwszą ciążą też nie miałam problemów,teraz staramy się trzeci cykl(w lutym odstawiłam tabsy)z tym że dopiero teraz bierzemy się do pracy "na całego",wolałam odczekać i dać organizmowi do normy!pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
ejagu77 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 11.05.06, 20:26 Pierwsza ciąża - bez problemu, nawet nie wiem kiedy, druga po pół roku ciężkiej pracy samoistne poronienie, potem w drugim cyklu z progesteronem się udało! Trzecia - niezła wpadka (planowana ale trochę później). Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 11.05.06, 22:08 ejagu77-super masz ze trzecie w drodze, szkoda ze ja sie zgapilam i dopiero o drugie sie staram.moze teraz przyspiesze i nie bede za dlugo czekac z zajsciem w trzecia ciaze. poki co starania o drugie w toku powodzenia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ramona77 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 12.05.06, 12:29 Czesc!Ja w listopadzie koncze 29 lat,mam synka 7 lat a obecnie jestem w 29 tygodniu ciazy z coreczka.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makowka Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 12.05.06, 11:14 Ja skończyłam 29 w lutym..., mój Antoś ma teraz 15 miesięcy, a w październiku pojawi się kolejna kruszynka... Wcześniej dwie ciąże obumarłe w roku 2003... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaka77 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 12.05.06, 13:43 Czuje sie za stara!Czytam Wasze posty a u mnie...29 w lipcu i od kilku dni wspaniala informacja! Bede po raz pierwszy mama! Mysle,ze wlasnie nadszedl ten czas i nie chce sie martwic,ze Wy wszystkie w moim wieku i juz kolejne dzidzie a ja zaczynam.... Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 12.05.06, 15:35 nie masz się czym przejmować,tylko teraz szybciutko nadrabiać stracony czas i za jakiś czas postarać się o rodzeństwo dla dzidzi)przynajmniej masz szansę na to,żeby między dziećmu była nieduża różnica wieku,ja trochę się zagapiłam,córka we wrześniu kończy 8 lat a my dopiero "bierzemy się do roboty".pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maja.maj Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 13.05.06, 13:10 ojej! też się jakoś starawo zaczynam czuć! równo 2 tyg. temu skończyłam 29, a jescze nie jestem mamą. staramy się z mężusiem, owszem, ale dopiero (już????) 6 cykl. Dopiero w grudniu ub. roku poczułam, że wreszcie czas zacząc starania.... teraz czasem żałuję, że tak długo zwlekaliśmy - troszkę Wam, dzwiewczyny, zazdroszczę... ale, ale: wszystko przede mną! mam nadzieję, że zaciążę wkrótce! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 13.05.06, 19:30 życzę ci powodzenia,głowa do góry!będzie dobrze!! Odpowiedz Link Zgłoś
sandraw Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 15.05.06, 12:02 witam! ja z października'77. Moja córcia grudzień'2000, synek luty'2005. Martusia "sama się zrobiła" i była wielkim zaskoczeniem, Michaś wypracowany- w 3 cyklu jak przypilnowałam porządnie owulacji a teraz myślę powoli o 3 maluszki, moze za rok? (plany mieszkaniowe odsuwają) zobaczymy na czym stanie a tak wogóle super jest mieć 2 dzieci, moje maluchy żyć bez siebie nie moga mimo różnicy wieku i poglądów no i nie raz pięści idą w ruch hihihihi życzę Wam zdrowych ślicznych bobasków! Odpowiedz Link Zgłoś
azetka_mama_adasia Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 19.05.06, 10:57 moje 29 lat skończe 1 wrzesnia Mam 5 letniego synka i 1 m-c ciąży i jestem szczęśliwa choć pełna obaw. pozdr z opola Odpowiedz Link Zgłoś
czudna Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 20.05.06, 23:36 29 lat stuknie mi w czerwcu. Mam 11-miesięcznego synka, a z początkiem listopada 2006 spodziewam się drugiego dziecka. Trochę się boję jak sobie poradzę z dwójką takich maluchów, ale też nie wiem czy nie popadłam w swojego rodzaju nałóg i nie będzie tych dzieciaków jeszcze więcej... Z jednej strony wzywa mnie świat, praca, "kariera", a z drugiej instynkt? wariactwo na punkcie dzieci? matkowanie? Nie wiem. Tak długo czekałam na tego pierwszego, że drugi dzidziuś jest cudowną, nieplanowaną wprawdzie, ale bardzo chcianą niespodzianką.Pozdrawiam wszystkie mamy: pojedyncze, mnogie i przyszłe. Odpowiedz Link Zgłoś
makasia1 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 22.05.06, 10:55 Witam, 29 lat wypadnie mi 15 listopada, a termin porodu mam na 13 listopada, jest to moje drugie dzieciątko. Mam 2,5rocznego synka i szaleję ze szczęcia. Pozdrawiam wszystkie Mamuski Odpowiedz Link Zgłoś
kaweg Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 22.05.06, 15:55 skończylam 29 lat przedwczoraj. Mam wspaniałą 2 letnią córeczkę i 22 tydzień ciąży. To była totalna wpadka i rozpacz na początku. Teraz kiedy dzidza sie rusza, zaczynam się cieszyć- jutro usg, może pokaże płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
julka130 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 22.05.06, 18:43 29 stukneło w marcu. Jestem mamusią 2,7 letniej panienki Juleczki. Teraz jestem w 30tyg. totalna wpadka. Według USG ma być synek. Trochę się martwie jak se poradzę. Raczej jestem panikarą. Już się zastanawiam jak poradzić sobie z kapielą które pierwsze itd. Odpowiedz Link Zgłoś
julka130 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 26.05.06, 10:00 Dziewczyny odezwijcie się Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 26.05.06, 21:05 julka130-głowa do góry,wszystko będzie dobrze.ja też jestem mamą Julki,z tą tylko różnicą że moja ma we wrześniu skończy 8 lat.zaczęliśmy starania o drugiego dzidziusia-testuję 04.06 i wtedy okaże się z jakim efektem.na pewno damy sobie radę z dwójką,trzeba tylko pozytywnie myśleć,pozdrawiam))) Odpowiedz Link Zgłoś
julka130 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 30.05.06, 09:27 Moja córeczka to tez JULA Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 30.05.06, 11:48 wszystkie Julki to fajne dziewczyny)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotti Puk, puk - otwarte? 30.05.06, 14:49 Witam się ze wszystkimi. Rocznik '77 to chyba najlepszy rocznik, co? Ja jestem z lipca. Synek za tydzień będzie obchodził 4 urodziny. Teraz rozpoczęliśmy starania nad siostrzyczką dla niego (wedle życzenia samego synka i mamusi), czy się uda? - sprawdzę 1 czerwca, zobaczymy. Póki co, też się lekko obawiam, co będzie jak się uda? Czy sobie poradzę? Synek mój to wiercipięta i "nieposłuchaniec" jak mawia moja babcia. Wszak co dwie Kropeczki to nie jedna. Cóż, poczekamy, zobaczymy... Pozdrawiam serdecznie i życzę miłych i owocnych starań. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotti Puk, puk - otwarte? 30.05.06, 14:49 Witam się ze wszystkimi. Rocznik '77 to chyba najlepszy rocznik, co? Ja jestem z lipca. Synek za tydzień będzie obchodził 4 urodziny. Teraz rozpoczęliśmy starania nad siostrzyczką dla niego (wedle życzenia samego synka i mamusi), czy się uda? - sprawdzę 1 czerwca, zobaczymy. Póki co, też się lekko obawiam, co będzie jak się uda? Czy sobie poradzę? Synek mój to wiercipięta i "nieposłuchaniec" jak mawia moja babcia. Wszak co dwie Kropeczki to nie jedna. Cóż, poczekamy, zobaczymy... Pozdrawiam serdecznie i życzę miłych i owocnych starań. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Puk, puk - otwarte? 30.05.06, 19:21 otwarte,otwarte,witaj Aniu! jasne że 77 to najlepszy rocznik,dlatego nic nam nie straszne idamy sobie radę z dwójką.ja mam córeczkę i na drugą "polowaliśmy"-efekty będę sprawdzać w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
limecia Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 31.05.06, 13:12 rocznik 77 córka lat 9 ( w grudniu) fasolka macius (wrzesień 2006) a potem Pozdrawiam najlepszy rocznik XX wieku he he he! Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia_am Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 31.05.06, 15:33 29 lat skończyłam w kwietniu. Julka w czerwcu kończy 8 lat, Marysia w maju skończyła roczek. Nie ma dnia żebym nie myślała o trzeciej córeczce Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 31.05.06, 17:47 hej bazylia!łaczy nas wiek-29,wiek córek 8 (moja skończy we wrześniu) i ich imionka.tylko z drugą dzidzią się tak nie postarałam-jak dobrze pójdzie to bedzie najwcześniej luty-marzec 2007 (testuję w niedzielę-juz nie moge się doczekać)! pozdrowionka) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaw77 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 04.06.06, 11:35 Witajcie Dziewczyny, Ja też jestem rocznik 77 -marzec a za 3 tyg zostanę po raz pierwszy Mamą. Nie mogę się już doczekać kiedy wezmę naszego Bąbelka na ręce...ale też jestem przerażona, czy dam sobie radę (karmienie, przewijanie, kąpanie, ipt). Jak Wam zazdroszczę, Wy już wszystko wiecie na ten temat a ja dopiero będę się tego uczyła.... Ale i tak jestem bardzo szczęśliwa jak w dniu, kiedy zobaczyłam 2 kreseczki na teście. Życzę Wam powodzenia w staraniach, dużo zdrówka dla przyszłych Mam i trzymajcie za mnie kciuki! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
julka130 Re: szarlloti 01.06.06, 15:24 I jak wypad test. Miałaś dziśaj sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
monikatomaszewska Re: szarlloti 01.06.06, 19:44 cześć. Jestem mamą 10,5 miesięcznej Marysi....i staramy się o drugiego dzidziusia ) Oby jak najszybciej)W lutym skończyłam 29 lat. pozdrawiamy Monika i Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotti zatestowałam .... 02.06.06, 07:34 Hej kobietki Zaatestowałam i to dzień wcześniej no i II kreseczki!!!!!!!!!!! Wybaczcie że nie pochwaliłam się od razu, ale w tym tygodniu mieliśmy dni adaptacyjne w przedszkolu i nawał pracy ogromny zwłaszcza dla mnie bo to moja pierwsza praca w przedszkolu. Konspekty piszę i scenariusze i się tylko wkurzam na kwitologię, ale co tam .... teraz już daję sobie luz. Ważniejsza jest fasolka. Ta praca to i tak tylko na zastępstwo więc mi aż tak bardzo nie zależy na udzielaniu się, już nie mam teraz inne priorytety a praca? Trudno... Tak myślę może i Wam sie fluidki przydadzą co? ****************************************************************************** ****************************************************************************** ****************************************************************************** ****************************************************************************** łapcie i koniecznie niech się spożytkuję. Pędzę aby się nie spóźnić Jutro obiecuję się odezwać. Mnóstwo przytulańców i pozdrowień Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: zatestowałam .... 02.06.06, 18:30 Hej Aniu!!! ja pierwsza do łapania fluidków,bardzo się przydadzą bo...jutro testuję!!! i też dzień wcześbiej niż planowałam,kupiłam już teśik i na razie oglądam go z każdej strony!! a on kusi,kusi)) pozdrowionka i wielkie gratulacje,powodzenia na najbliższe 9 miesięcy!!! Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
julka130 Re: gratulacje 03.06.06, 09:53 szarlotti - gratulacje a jak u ciebie dakota123 Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: gratulacje 03.06.06, 14:19 teswtowałam rano i...............są DWIE,GRUBE,WYPASIONE KRECHY strasznie się cieszę i oczywiście też przesyłam fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zyczę powodzenia wszystkim starającym się nadal i testującym wkrótce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julka130 Re: dakota 03.06.06, 16:02 To wspaniale. Musisz bardzo się cieszyć. super. Ja mam dziśaj gorszy dzień. Wczoraj spędziłam bardzo dużo czasu w samochodzie i dziśaj to się odbija. Boli mnie wszystko i mam temp.38. Odpowiedz Link Zgłoś
oljot Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 04.06.06, 12:03 w pażdzierniku koncze 29 lat.Mam 6-letniego synka Kubusia,a za 2 tygodnie powitamy malego Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 julka130 04.06.06, 19:56 dzięki za miłe słowa!!! cieszę się oczywiście jak salona!! a ty uważaj na siebie,w końcu to juz bliżej niż dalej,nie możesz teraz chorować!! pozdrowionka) Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia_am Re: julka130 05.06.06, 15:21 Wielkie gratulacje dla Dakoty i Szarlotti!!! Ciekawe czy i ja zobaczę jeszcze kiedyś te dwie cudowne kreseczki? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 bazylia 05.06.06, 19:06 zobaczysz na pewno ten cudny widok,trzymam za ciebie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
akml Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 08.06.06, 20:45 Witajcie ale nas dużo, dawno tu nie zaglądałam. Maj im przeszedł zobaczymy jak wyjdzie w czerwcu z staraniem o małego człowieka. Starszy (3 latka) szaleje na podwórku i był na pierwszym wielkim weselu. Pozdrawiam i życze powodzenia Anka Odpowiedz Link Zgłoś
nieszkasob Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 09.06.06, 11:55 Oj dawno nie zagladalam na to forum - a teraz wchodze i od razu watek jak dla mnie . 29 lat skoncze juz za 2 tyg., a Maly skonczy 18 miesiecy. Starania rozpoczynam od wrzesnia bo jeszcze przede mna wyjazd (podroz samolotem a nie chcialabym latac w ciazy). Wiec na razie lykam folik, odstawilam prochy i niecierpliwie czekam... Kurcze tylko troche boje sie tego wszystkiego - porod byl trudny, potem szpital (maly zlapal w szpitaru bakterie) potem trauma z brakiem pokarmu.... ech nie ma sie co martwic na zapas bedzie dobrze!! Pozdrawiam I gratulacje dla Tych, które już sa 2w1 Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: rocznik 77 starający się o drugiego bobasa!!! 09.06.06, 21:54 bardzo sie cieszę że jest nas tak dużo! szczerze mówiąc zakładając tego posta nie miałam pojęcia że "przeżyje" tak długo- i oby tak dalej)) pozdrawiam wszystkie kobietki rocznik 77-tym,które dopiero się staraja życzę szybkiego zafasolkowania a tym które już 2w1 spokojnej ciąży i lekkiego porodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś