erga4 Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 13.06.06, 23:00 na temat hormonków: www.maluch.com/Normy_hormonow_plciowych.htm www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=15&s_id=1&ss_id=3 tu jest mnóstwo ciekawych informacji: www.dzieckoinfo.com/forum/showthreaded.php?Cat=&Board=DLA&Number=1075176&page=0&view=collapsed&sb=5&part= Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 13.06.06, 23:11 Witam wieczorową porą. Właśnie wróciliśmy z kolacji u sąsiadów, jestem po dwóch winkach – a potrafię upić się po wypiciu pół kieliszka – więc mogę pisać trochę nieskładnie, za co z góry przepraszam. Chrumpsiku, fajnie, że trafiłaś na normalnego lekarza, który bez łaski zrobił ci wymazy. Może wreszcie dostaniesz jakiś skuteczny lek. Jakby co, propozycja z lactovaginalem jest nadal aktualna. Jakby co, zapakuję w torbę termiczną i wyślę kurierem. Pewnie by się facet zdziwił, jakby wiedział, co jest w paczce. Kiedyś wysyłałam bratowej dla jej znajomej torebki z zielskiem do ogórków kiszonych. Biedna mieszkała w jakimś ciepłym kraju, nie pamiętam już gdzie, i te ogórki za nic jej nie wychodziły. Wyobrażacie sobie jaki zapach rozchodził się z tej koperty? Dodam, że dzień ów był ciepły i słoneczny. Olcia, tempkę możesz zacząć mierzyć i teraz. Wiele dziewczyn, zwłaszcza tych, które mierzą temperaturę w pochwie, robi siłą rzeczy przerwę na czas @. Jeśli nie masz bardzo krótkich cykli i owulacji np. w 8 czy 9 dc, to z wykresu powinno być coś widać. Feromonko, prolaktynę sprawdzić warto i to właśnie taką z obciążeniem, czyli: najpierw badanie na czczo, potem tabletka MTC (metoclopramidu, albo jakoś tak) i po godzinie znów badanie. Ja też wykresy miałam ładne, a hiperprolaktynemia czynnościowa hula. Po MTC prolaktyna wzrosła mi 16 razy. Poprzedni lekarz stwierdził, że nie trzeba nic z tym robić, skoro mam normalne owulacje, a ostatnio pani doktor stwierdziła jednak, że da mi po ćwiartce bromergonu dziennie. Czekam do poniedziałku na badania, a potem zaczynam go brać. Ciekawa jestem, jak to będzie, bo naczytałam się o skutkach ubocznych i podchodzę do niego „z pewną taką nieśmiałością”... Czy wy wszystkie te mecze oglądacie? Bo mnie to zupełnie nie bierze... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Cro przegrala :(((( 13.06.06, 23:17 zla jestem jak diabli!! taki ladny mecz, tyle pieknych akcji i tylko 1 bramka i to brazylii(( eh ide spac ... ale tak patrzac optymistycznie to z tej grupy szanse na wyjscie ma wlasnie brazylia i cro, nie bebelek?? dobranoc laski Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Cro przegrala :(((( 13.06.06, 23:28 Własnie moj męzus z meczyku od kolegi wrócił Ja przez ten czas zdązyłam spakować swoja torbę do szpitala i druga dla maleństwa. Kurnia!!!!! To wszystko zbliza sie wielkimi krokami, zaczynam panikować. Jutro ide ostatni raz do szkoły, wystawię wszystkie oceny i bedę mieć spokój. Drazni mnie tylko zachowanie niektórych wychowawczyń. Jak przyszłam w poniedziałek, woła mnie taka jedna mowiuąc ze mam nieuzupełnione tematy. Zdziwiłam się bo przeciez staram sie wpisywac na bieząco. A ona , ze owszem,ze juz od połowy maja i ze zostawiła mi notatke z wyszczególnionymi stronami w dzienniku gdzie nie ma tych tematów. Jak sie potem okazało były to dni gdy leżałam w szpitalu ( od tamtej pory nie było mnie w szkole) a jej się nie chciało wpisać w rubrykę ze " nauczyciel na zwolnieniu lekarskim" ( chyba nawet nie wiedziała, ze jej wychowankowie nie maja lekcji.) Wkurzyła mnie ta pani. NO ale nic... Wpisałam. Ja też mam 13 pechowy dzisiaj, z niczym sie nie mogę wyrobić, miałam nieprzyjemne spotkanie, wylałam talerz z zupą, uderzyłam sie w głoe i brzuch i ciągle cos wywalam. Niezdara ze mnie w tej końcówce ciązy... 3 lub 5 tygodni.... ale to brzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 witam w środę 14.06.06, 08:00 ledwo na oczęta patrzę, a to jeszcze nie koniec pisania Zaraz jadę na monitoring...miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 13.06.06, 23:22 Yskerkow takim razie zrobię jak mówisz, ale potrzebuję na to trochę czasu - przede wszystkim urlopu! a ten mam juz na początku lipca więc może się skuszę, ale jak dziś zapytalam w moim labolatorium czy robią badanie prolaktyny z obciązeniem to mi sie babka zapytała co tzn to obciążenie , a ja tez nie potrafiłam jej wytłumaczyć więc tylko zapytałam o cenę bez obciązenia. a męża na badanka i tak wyciągnę! Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 14.06.06, 08:15 Witam po długiej przerwie i ostrzegam znowu nie jestem na bieżąco, może któraś mi streści najważniejsze newsy?? Doszły mnie newsy że ineze (nasza "stara" koczkodanica) zaciążyła. Cieszę się bardzo ale zaczęłam mieć mieszane uczucia, bo ja juz tracę nadzieję i powiem szczerze że chcę już ją stracić, bo myśl o ciązy przeszkadza mi w normalnym życiu. A inez się udało w 14 cyklu i to bez leczenia. Chyba że o tym leczeniu nic nie wiem. no i jak tu nadzieję stracić po takim newsie?? Yskierko a bez obciążenia prolaktynę miałaś w normie?? Odpowiedz Link Zgłoś
aluka25 Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 14.06.06, 08:34 Witam. Trochę miałam przerwę w forum, ale nie miałam za bardzo możliwości, w pracy nie miałam czasu, a w domu to już w ogóle nie mam netu. Teraz też tylko jestem na chwilę, żebyście o mnie nie zapomniały. Musze jeszcze nadrobić zaległości, bo nie wiem co u was, chyba mam dwa wątki do przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Fanatisie... 14.06.06, 08:35 ...a powiedz mi jeszcze odnosnie tych ziołek bo nie bardzow iem jak je brac, tam jest napisane ze 1/14 czesc jak ty to odmierzałaś ? A tak wogole to maja okropny smak i zapach ...ychhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Fanatisie... 14.06.06, 08:43 Witam! wpadam na chwilkę i już lecę.....nie wiem kiedy mi się dzisiaj uda zajrzeć Antuś, Słonko! ja brałam małą łyżeczkę no i powiedzmy, że 1/4, 1/5 było tam ziółek. Moje w smaku były ok nawet więcej niż ok)) więc współczuję! moja koleżanka też miała jakieś obleśne... tak prezycyjnie nigdy nie udało mi się wyliczyć tej 1/14 ale ogólnie wychodziło mi równo, a jak wyjdzie Ci ciut więcej to weźmiesz raz więcej albo dzień dłużej, a jak za mało to pod koniec lekko zmniejszysz i już miłego kurowania sięDDDDDDDDDDD Dziewczyny kilka większych streszczeń jest w tym wątku, ja niestety teraz Wam tego nie zrobię bp już sępy na mnie czyhają, żeby jechać... Buziaki i młej środy Melba-oby monitoring przyniósł 4 jajka!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Antus!! 14.06.06, 08:54 witam i ja srodowo Melbunia kciuki trzymam!! min 2 jajka maja byc! Tycja juz torbe pakujesz, a pamietam jak niedawno czytalam twoj post o 2 kreskach!! ale zlecialo Antus kotek sprawdz maiale! ciesze sie ze pojechalas do skosnej i bardzo zdziwiona czytalam opis twojej wizyty!! skad ona to wszystko wiedziala??!! dzis polska - niemcy, bede ogladac, a co! posmieje sie z naszych obstawiam 3:0 dla niemcow ... bebelek co ty na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Antus!! 14.06.06, 09:22 Marudko, juz odpisałam, i wiesz skosna mnie tez lekko zszokowała, ona to wszytko "czyta" ze skory, oczu, paznokci, pulsu i w sumie jak sie o tym troche poczyta to nie jest to takie zadziwiajace bo przeciez organizm to jedna całosc i daje sygnały jak cos sie dzieje nie tak, a ludzie zanim wymyslono te wszytkie medyczne urzaadzenia jakos sie musieli leczyc. Zobaczymy jak zadziałaja te śmierdziuchy Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Fanatisie... 14.06.06, 08:55 Balbinko - gratuluje jedynki!!! Jesli masz tak rewelacyjna cytologie to lekarz moze miec racje, ze zadnego zapalenia nie ma. Ja cale zycie mialam II gr ze stanem zapalnym i zadnen z lekarzy nigdy nie sprawdzal co ten stan zapalny wywoluje tylko dawali mi leki w ciemno - dlatego stawialam na te wymazy. Feromonko - na koniec postu wkleje Ci o prolaktynie - jesli owulacje masz to ew. jest sens robic badnie na obciazeniu - jak mowila Ysykerka - z tekstu bezie wynikalo dlaczego. Co do badan nasienia przez to badanie nie tylko zylaki mozna wykryc ale i ew. stan zapalny np. bakteryjny (wtedy gdy oprocz spermiogramu jest tez wymaz), ktory moze oslabic plemniki. Ant ciesze sie, ze zadowolona z wizyty u skosnookiej. Mam nadzieje, ze ziolka szybko pomoga. Yskyerko - trzymam kciuki za Wasze strania - zeby wszystko wyszlo czarno na bialaym. Nie wiecie jak sie ciesze, ze poszlam wczesniej do lekarza i nie czekalam rowno rok - jak radzil ten poprzedni. Ta infekcja daje mi popalic... I przyszlo mi do glowy, ze wiekszosc lekarzy leczy skutek zamiast przyczyny... Mi leczyli zawsze te nadzerke nie sprawdzajac, ze moze ja powodowac jakies swinstwo... A ten lekarz powiedzial, ze takie objawy jakie ja mam moze dawac jakies "zwierzatko" ; ( ktore sie zaleglo... Czyli zamiast wyleczyc stan zapalny wymrazano mi krwawiaca nadzerke - no i nie wymrozili, bo stan zapalny zostal... I pomyslec, ze moim ginem byla lekarka-cytolog... Zeby NIGDY nie zrobic flory czy ph pochwy czy jakiegos wymazu... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa O prolaktynie 14.06.06, 08:57 Prolaktyna Prolaktyna jest hormonem przysadki. Jej podwyższone stężenie obniża poziom gonadotropin (zwłaszcza LH), zaburza mechanizm owulacji i prowadzi do niewydolności fazy lutealnej. Jej poziom jest względnie stały w cyklu miesiączkowym, lecz ulega zmianom w dobowym i jest wyższy nocą w porze snu. Stężenie prolaktyny podnosi się podczas stresu, w czasie urazu, po posiłku oraz w ciąży. W celu uzyskania jak najbardziej rzetelnych wyników prolaktynę należy oznaczać na czczo lub przynajmniej 3 godziny po posiłku i po kilkuminutowym odpoczynku. NORMY hormon norma co oznacza wynik PRL 3-15 ng/ml wynik idealny 15-20 ng/ml wynik dobry (leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach) 20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia > 25 ng/ml hiperprolaktynemia Przelicznik: 1 ng/ml = 20 mIU/l Uwagi: 1. Hiperprolaktynemia jest czasem związana z niedoczynnością tarczycy. Przed leczeniem warto tą przyczynę wykluczyć. 2. Leczenie łagodnej hiperprolaktynemii daje dobre wyniki przy leczeniu zaburzeń fazy lutealnej lub jeśli towarzyszy jej PCOS. 3. Nadmiar prolaktyny może utrudniać pęknięcie pęcherzyka. 4. W cyklach bezowulacyjnych można rozważyć dołączenie do leków indukujących owulację leków obniżających stężenie prolaktyny nawet u osób z prawidłowymi wynikami. W wybranych przypadkach takie postępowanie poprawia skuteczność terapii (tzn. ułatwia zajście w ciążę). 5. Estrogeny oraz środki antykoncepcyjne podnoszą poziom prolaktyny. 6. Badanie prolaktyny ma swoje ograniczenia. Istnieją bowiem trzy rodzaje cząsteczek prolaktyny różniące się ciężarem. Jedynie ta najlżejsza (ale za to stanowiąca ok. 80 % ogółu) jest czynna biologicznie. Z tego powodu zaburzenie proporcji pomiędzy różnymi rodzajami prolaktyny może dać fałszywie zaniżony lub zawyżony wynik. Hiperprolaktynemia ma charakter czynnościowy lub organiczny (gruczolak). Teoretycznie do odróżnienia tych przypadków może służyć test z metoklopramidem. W teście tym bada się poziom prolaktyny, potem podaje się doustnie 100 mg metoklopramidu i ponownie ocenia stężenie prolaktyny. W warunkach prawidłowych po 60 minutach obserwuje się mniej niż pięciokrotne zwiększenie stężenia prolaktyny. Znaczenie tego testu w praktyce jest jednak niewielkie (nie ma dowodów na jego wartość kliniczną). W przypadku podejrzenia o obecność gruczolaka badaniem rozstrzygającym jest tomografia komputerowa lub rezonans magnetyczny. Należy jednak podkreślić, że stwierdzenie gruczolaka najczęściej nie wiąże się ze zmianą sposobu leczenia, bowiem bardzo rzadko interweniuje się chirurgicznie. W związku z tym, że rezonans i tomografia są kosztowny Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Tycja 14.06.06, 09:03 Wspolczuje odnosnie tej pani wychowawczyni... Niestety w kazdej pracy zdarzy sie osoba, ktora spycha prace na innych... A ja w sumie jestem w goracej wodzie kompana i czesto jak mnie ktos wkurzy to mowie mu prosto z mostu co o tym mysle! I tej wychowawczyni powiedzialabym, ze przykro mi bardzo, ale w tym czasie lezalam w szpitalu i to PANI powinna wiedziec Z KIM i CZY W OGOLE lekcje mieli pani wychowankowie... Jednak wiem Tysiu, ze lepiej sie nie stresowac takimi osobami... Juz wszystko masz spakowane )))))) No to tylko korzystac z ostatnich chwil we 2 - objadac sie rzeczami, ktore po urodzeniu nie bedziesz mogla jesc )))) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Tycja 14.06.06, 09:18 Wiecie co - jestem zalamana - przez ten pospiech i brak polskich znakow wale takie byki, ze az mi sie wlos jezy na glowie... Kompana... oczywiscie nie chodzilo mi o zadnego kompana tylko o kapanie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Chrumpsowa 14.06.06, 09:25 może ty mi podasz jakiś link do streszczenia wydarzeń forumowych Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Chrumpsowa 14.06.06, 09:34 witam w srode! Dzis M. pracuje w domu, wiec bede musiala udawac, ze ja tez pilnie tlumacze A teraz pojechal z tesciem odebrac swoj samochod od blacharza (po ktory jechal moim i mial te stluczke!) A z tym moim sytuacja wyglada zle, bo tak sie pokrywa wgniotla, ze rozwalila chlodnice i nawet nie dalo sie nim nigdzie dojechac! Ciekawe ile bedzie kosztowala naprawa i czy w ogole warto, bo sam samochodzik wart jest max 1500 euro... Maz sfrustrowany, zwlaszcza, ze on ma auto sluzbowe, wiec na czas jego reperacji mogl na koszt firmy wypozyczyc inne, ale stwierdzil, ze na 3 dni to po co, to moim pojezdzi. No i teraz mamy... W dodatku ubezpieczenie wieksze bedziemy placic. No nic, a jutro ma nowy sluzbowy dostac, wiec moze mu sie humor poprawi, bo juz sie nie mogl doczekac. Tesc zaprasza mnie wieczorem na mecz Polakow, ale nie wiem, czy isc - chyba wstyd bedzie znowu ( Nie, zeby mnie pilka interesowala, ale ze wzgledow patriotycznych... Czesc Ane, dawno Cie nie bylo!! Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Chrumpsowa 14.06.06, 09:36 Aha, moj maz mial te operacje na zylaki powrozka itp. (2 razy nawet!), ale jego wyniki niestety dalej sa niedobre, mimo iz "fizyczna" przyczyna zostala usunieta Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Ane proba streszczenia 14.06.06, 09:55 Potwors przykro mi, ze wyniki sie nie poprawily... A jak wyszedl wymaz? Nie ma bakterii? Ane sprobuje Ci opisac w skrocie: - ja bylam u nowego ginka, ktory pobral wymazy, bo jest przy szyjce duza infekcja, gin dal tez skierowanie dla mojego malza - maz Potwors niedawno zlapal mandat na 150 Euro, a wczoraj mial stluczke - cale szczescie caly - Erga szykuje sie na weselicho kupila kremowy kostiumik, ktory mamy nadzieje obejrzec na zdjeciach - Nika ma wywolywany porod - dostala (o ile dobrze pamietam) 2 kroplowki, ale akcja porodowa nie chce sie zaczac - byc moze jak nastepna kroplowka nie zadziala bedzie miala cesarke - Jutka tez wybiera sie na wesele i zastanawia sie nad kreacja - Pkantea zobaczyla blada kreche, ale neistety malpa przylazla... - Fantaisie byla z dzieciakami w zoo z dziecimi a w zoo okres rui ) - Tycja juz spakowana do porodu choc ma jeszcze do wyznaczonego terminu kilka tyg. )) - Gviazdka juz od jakiegos czasu jest z Elizka w domu. Z Elizka wszystko ok - bedzie miala jeszcze jakies badania, ale to tak dla upewnienia sie. - Tatanka zlapala jakiegos wirusa i jest chora - Ant25 byla u skosnookiej zielarki, ktora jej poleciala Fantaisie - dostala leki na wrzody - Anialm dostala skurczy -musi lezec plackiem, zaaplikowali jej tez fenetrol - Balbinka niestety zaczela 3-miesieczna kuracje przeciw endometriozie i sila rzeczy starania zostaly na ten czas odlozone - Watki Yskyerki przeczytaj - okazalo sie, ze jej maz ma nieciekawe wyniki i to moze byc przycyzna niepowodzen - Marudka i Bebell dzielnie sledza mecze mundialowe - Feromonka zastanawia sie jakie badania robic - biorac pod uwage, ze jej mezus broni sie przed badaniem chlopakow -No i tyle pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Ane proba streszczenia 14.06.06, 09:59 Maz Matlali ma wynik w normie ona robi szczegolowe badania Melba tez trafila do gina i dal jej skierowanie na stos badan a dzis ma monitoring, za ktory wszystkie trzymamy mocno kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Ane proba streszczenia 14.06.06, 10:05 No ja tez mialam przerwe: 3 lata chyba nie jezdzilam, wiec teraz powoli zaczynam i to z dusza na ramieniu. Specjalnie stary samochod tesciowej dostalismy, zeby byl dla mnie, zeby nie bylo szkoda, jak go bede rysowac. No i nie ja go rozbilam... A wymaz to nie wiem, czy mu robili. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Ane proba streszczenia 14.06.06, 10:07 Czesto slabe wyniki powoduja tez bakterie... No ale skoro lekarz daje Twojemu mezowi leki na propawe to widocznie wie co robi. A pasiesz malza tez l- karnityna? Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Ane proba streszczenia 14.06.06, 10:11 Zaczal te l-karnityne, ale zdecydowanie odmowil jednoczesnego przyjmowania tej argininy. Mowi, ze albo jedno, albo drugie i naraz brac nie zamierza. Uparty jak nie wiem co! No dobra, Yskerka kaze, to moze sie wezme Calus! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Ane proba streszczenia 14.06.06, 10:18 Oj te chlopy!!!! Moj tez na mnie wrzeszczy, ze ja sobie wyszukuje w necie chorob, ale juz dwa razy mialam racje. Raz z ta pierdzielona grzybica co mi sie przyplatala, a drugi z infekcja... Nie moglam mu przetlumaczyc, ze skoro mi cos dokucza to wole miec wiedze na ew. temat co to moze byc i gdybym byla rasowym hiopochondrykiem to lekarzy bym nie sluchala. Ja po prostu nie chce byc ciemna masa jak ide do lekrza i chce ew. wiedzie co to moze byc, natomiast to co mowi lekarz jest dla mnie podstwowym wyznacznikiem. Tak wiec Potwors moze wytlumacz swojemu mezowi, ze jeden lek jest na ZWIEKSZENIE OBJETOSCI SPERMY a drugi na RUCHLIWOSC PLEMNIKOW - no i moze posluz sie przykladem, ze jak ktos jest chory i ma za wysoka goraczke i kaszel to bierze zarowno lek na jedno jak i na drugie i nie mowi, ze jeden lek wystarczy. Wydaje mi sie, ze jesli Twoj malz broni sie przed 2 "witaminami" (bo oba te produkty to raczej suplement diety niz klasyczne leki) lepiej, aby malz bral te pigulki przepisane przez lekarza - w koncu to lekarz widzial jego wyniki i widocznie ta arginina jest potrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Ane proba streszczenia 14.06.06, 10:23 No oby juz rzeczywiscie dzis NIkunia mogla przytulic swoje malenstwo!! No to rzeczywiscie chyba powiem mu, zeby kupil te leki od lekarza i najpierw bral tamte. czasami nie wiem, jak z nim rozmawiac. Juz mu mowilam, ze to dwie rozne rzeczy, ale pow., ze przeciez podczas kuracji przepisanej przez lekarza nie moze brac innych lekow. MI akurat sie wydawalo, ze ta ruchliwosc jest najslabsza. Dobrze przynajmniej, ze przed badaniami sie nie wzdragal. A, ten lactovaginal to chyba tu sie nazywa geliofil, przynajmniej tak wynikalo z tamtego starego watku, bo kiedys tego szukalam. No to juz teraz sie zabieram naprwawde! Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Chrumpsowa 14.06.06, 09:46 nie miałam kompa -zresztą nadal nie mam. dziś mam wolne i siedzę na kompie mojego małżona. On wieczorami na nim pracuje, a poza tym cięzko go podpiąc do neta. A na dodatek miałam ostatnio sajgon w pracy, codziennie jakieś zaliczenia do póżna w nocy - do domu wracałam nawet o 20.00 a wychodziłam o 7.00. Nic nie wiem co u was, widzę że jakieś słuczki przeżyłaś - dobrze że to tylko stłuczki, ale wiem że życie bez samochodu hest bardzo uciążliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
potwors Re: Chrumpsowa 14.06.06, 09:50 Ten moj samochodzik i tak przez wiekszosc czasu stal w garazu, bo ja sie jeszcze boje jezdzic (nie umiem!), wiec nie jest to nasz glowny srodek lokomcji. Ale faktem jest, ze tutaj bez samochodu nie bardzo jest jak sie przemieszczac. No nic, stalo sie i tyle. Hope ciezki okres w pracy u Ciebie dobiegl konca. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Chrumpsowa 14.06.06, 09:58 He he ja tez sie boje tu jezdzic... fakt, ze miala dluga przerwe miedzy zrobiony prawikiem i po prostu wyszlam z wprawy wiec nawet w Polsce obawialabym sie troche prowadzic, ale tutaj przy waskich uliczkach, samochodach zaparkowanych po obu stronach ulicy, rowerzystach na kazdym kroku po prostu na razie nie mam odwagi siasc za kolkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Chrumpsowa 14.06.06, 09:58 Hej dziewczynki!!! Melbuś trzymam kciuki za jajka Oby tradycyjnie dwa były!!! Z tymi 4 chyba lekko nasza Fantisie przegieła. Czy ty Monisiu zdajesz sobie sprawę ile pampersy kosztują???? Ane!!! Witaj po przerwie. Ja w srócie napiszę, że wiadomości od Niki nie ma i jeszcze nie urodzia. Ja siedzę w domku chora... szlag by to choróbsko trafił. Taka ładna pogoda.... ach.... Balbinka dobrze mówiła, że @ chodzą stadami. Tylko, że nas tu tyle, że cały czas któras ma odwiedziny i ciężko stwierdzić kiedy stado odchodzi, a kiedy przychodzi. U mnie w każdym razie @ sobie poszła. Jest 7dc i pomimo zaleceń odczekania jeszcze jednego cyklu zaczynamy staranka. Jak się uda, to dobrze, a jak nie to będziemy walczyć dalej. Poza tym katarek jeszcze męczy, ale mam supre leki i pomagają. P. wziął wczoraj antybiotyk i myślałam, że będziemy musieli odczekać jeszcze jeden miesiąc, ale na szczeście wyczytałam w necie, że jest to lek najnowszej generacji, który podawany jest nawet kobietom w ciąży na różnego rodziaju zmiany bakteriologiczne. Mam nadzieje, że chłopaki P. nie ucierpią w boju z antybiotykiem. Idę na śniadanko i biorę się za sprzątanie. Dzisiaj wielkie mycie okien a na koniec ciasto truskawkowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Chrumpsowa 14.06.06, 10:07 Witam was w tę przedweekendową środę. Słoneczko świeci, więc i humor mi się poprawił, mimo że wstaliśmy dziś przed 7, bo mąż odwoził samochód do serwisu. Po raz kolejny muszą uszczelnić silnik (to na szczęście w ramach gwarancji), ale na dodatek któreś koło zaczęło nam „ćwierkać” i mają sprawdzić, czego nie dokręcili na poprzednim przeglądzie. Diabli nadali takich fachowców! Ane, witaj po przerwie. Rok temu, jak po raz pierwszy badałam prolaktynę, była mocno powyżej normy. Jak badałam ją po drugim poronieniu, podstawowa była w normie, po MTC – podwyższona. Chyba w przyszłym tygodniu profilaktycznie powtórzę to badanie, żeby wiedzieć, na czym stoję. Potwors, bierz się do roboty! Jak mąż jest w domu, to przynajmniej będziesz miała motywację, żeby popracować. A na mecz do teściów idź. Zawsze to lepiej kląć w większym towarzystwie. Ant, ziółka wprawdzie paskudne, ale miejmy nadzieję, że przyniosą odpowiedni skutek. Jak się uda, to kto wie, czy całą grupą do niej nie uderzymy. Kobieta będzie miała na forum lepszą reklamę niż z jakiejkolwiek profesjonalnej agencji. Balbinko, gratulacje! Jedynki to ja już dawno nie miałam. Melba, trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Yskerko 14.06.06, 10:12 )) ja tylko slowko do Ciebie i spadam do knig. Jesli masz 2 gr to nie masz czym sie stresowac! Dziekuje za chec pomocy )) Nie bede Cie narazala na koszty kuriera!!!! Moze przesylke kurierska zaklepmy dla jakiegos innego specyfiku, ktory tu w ogole nie jest dostepy Tak jak pisalam odpowiednik lactovaginalu tu jest do kupienia i pewnie cenowo wyszloby tak samo jak zakup lacotovaginalu + przesylka. Zaczekam na wyniki badan i na to co powie lekarz i ew. po kuracji sie zainteresuje jak sie nazywa ten specyfik tutaj i go zakupie dla poratowania flory. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 SMS od NIKI 14.06.06, 10:18 hej! jednak dzis dali mi znowu kroplówkę jak nie zadziała to zrobią cc, także dziś urodzi siue malutka, trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: SMS od NIKI 14.06.06, 10:27 Ale fajnie, będzie kolejny dziudziuś na forum! Mam nadzieję, że tym razem pójdzie już szybciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: SMS od NIKI 14.06.06, 10:56 Hej! Trzymam kciuki za Nike zeby wreszcie dzisiaj ujrzala swoje malenstwo! Ant, no to niezle z ta skosna! Pij grzecznie ziolka i wszystko bedzie dobrze! No i sie tak nie denerwuj! Tatanko, jak sie czujesz?? Cos lepiej? A sok z cebuli jest naprawde dobry w smaku. Sporo dyskusji bylo o badaniach roznych i badaniach mezow. Dziewczyny, nie dajcie sie tym chlopom! Badanie nasieniea to podstawa! Moj M. nie mial zadnych oporow, zreszta przed wizyta w klinice kazali mu to badanie zrobic. Dziewczyny z koczkodana chyba nie znaja historii mojego zaciazenia, wiec ja opisze w skorcie. Moj M pojechal na narty i nie bylo go tydzen. Mial wrocic w niedziele a w srode miala badania nasienia. Wrocil dzien wczesniej i tylko dzieki temu bylo przytulanko, wedlug mnie juz za pozno, bo przed badaniem trzeba sie powstrzymac na kilka dni. Badanie nie wyszlo rewelacyjnie, chlopaczki bylo nieco zwolnione. Za kilka dni mielismy wizyte w klinice. M. dostal skierowanie na powtorzenie badania, a ja po @ mialam zadzwonic zeby umowic sie na badanie droznosci, ale ta @ juz nie przyszla. To byl nasz 9 czy 10 cykl staran. Wiec glowy do gory! Jesli to jest jedyna przyczyna niepowodzen to radze celowac w owu i oszczedzac chlopaczkow przed. Uda sie napewno! Ja znowu dzisiaj musze jechac do miasta! Jak ja niecierpie autobusow i upalow... szczegolnei jednoczesnie. Buzka! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: SMS od NIKI 14.06.06, 11:05 Althea masz zupelna racje. Natomiast nie u wszystkich sie to sprawdza i jak rezultatu nie daje trzeba szukac innej przyczyny. Wszak mowi sie, ze nawet pary z b slbymi parametrami zachodza, tylko trzeba dluzej poczekac. My juz rozne opcje przerabialismy )))) Na poczatku to normalnie nie patrzylismy ktory to dc ))) hm hm hm - fakt wyposzczenie bylo duze )) Bo przez kilka miechow moj malz byl za granica a ja w Polsce. I tak np. przyjechalam do malza i trafilismy rowno w dni plodne (malz maial mega post doslownie 3 miesieczny i co? I sie nie udalo... Potem byl seksik prwie codziennie... Po jakims czasie juz bylismy zmeczeni staraniami i bzykanka byly rzadziej, ale ja w dni pldone mam taka chcice, ze nie przepuszcze )))))) no i nawet jesli byly ze 2 cykle z rzadkimi staraniami to jednak staranka byly w typowo dni plodne... Mam nadzieje, ze te wymazy cos pokaza i wyjasnia sprawe, bo niestety kwestia postu u nas nie zdala egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: SMS od NIKI 14.06.06, 10:36 Ojeje ale wiesci, Nika dzis zostanie mamusią super czekam z niecierpliwoscia na kolejne wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: SMS od NIKI 14.06.06, 10:46 Nikuś trzymamy kciuki!!!! jejku, żeby tylko wszystko dobrze poszło!!!! To rozumiem, że następne info zabrzmi: Nikuś urodziła!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: SMS od NIKI 14.06.06, 11:09 Kciuki zaciśnięte, modlitwy płyną!!! Czekam teraz na wiadomość, że córeczka Niki już jest na świecie)) Ściskam Was serdecznie i idę prasować, bo sterta pokaźnych rozmiarów na mnie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Chrumpsowa 14.06.06, 10:16 dzięki za skrótowe info, ale czyżby żadna nie zaciążyła (oprócz ineze???) U mnie @, ale mimo wszystko idę dziś "zbadać" jeszcze jednego gina. Chcociaż nie czytałam o nim pozytywnych opini (wręcz przeciwnie). Ale tu w sosnowcu w ogóle nie ma dobrych ginów. Idę tylko po info gdzie tu się robi spermiogram, bo wg netu - nigdzie ( Kuna co za miasto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Chrumpsowa 14.06.06, 10:20 Oprocz Ineze zaciazyla Anhes, ktora ostatnio tu regularnie nie pisze no i Pkanetka widziala cien keski... hmmm a kurka wodna to az niemozliwe, zeby bylo tak kiepsko z ginami... Moze popytaj na forum NIEPLODNOSC... A moze Ane warto wybrac sie do jakiejs kliniki typu Invicta czy Invimed... No i Ane wez na palete to co mowilas - ze Ci nie wychodza testy owu... Byc moze przyczyna jest w slabej owulacji... Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Chrumpsowa 14.06.06, 10:35 nie wydaje mi się żeby to była główna przyczyna bo było mnóstwo cykli kiedy testy wychodziły książkowo i nic a gina szukałam już na rożnych forach i jest kilka pozytywnych wypowiedzi o jakimś lekarzu (lekarce) po czym zawsze wypowiada się ktoś negatywnie będę musiała poszukać w innym mieście albo udać się do kliniki niepłodności - w wojewódzwtwie są dwie jedna w katowicach druga w mysłowicach Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Chrumpsowa 14.06.06, 10:39 i dzięki za streszczenie, spadam bo się spoźnie Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Ane 14.06.06, 10:56 A ja jeszcze nie wylaczylam kompa wiec kop mi sie nalezy )) Ane masz racje - trzeba podejsc do sparay calosciowo i taka klinika moze byc dobrym rozwiazaniem jesli w okolicy nie ma zadnego konkretnego i godnego polecenia lekarza. No wlasnie ja tez mialam przez pewien czas mysli, ze moze mam LUF i dlatego sie nie udaje - ale potem pomyslalam do jasnej ciasnej, ze nawet jesli to na pewno jakis tam peka wiec nie ma co siac paniki. No ale teraz to juz wylaczam i zasiadam na dobre do nauki choc mi sie nie chce jak nie wiem co... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Anialm jedzie na izbe przyjęc 14.06.06, 11:12 dziwczyny Fantaisie dostała esa, prosiła mnie o przekazanie Nasza Anialm, jedzie na izbe przyjec ma skurcze co 7 min i prosi nas o modlitwe i kciuki za nia i za maluszka Dziewczyny musi byc dobrze , modlmy sie za nich gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Anialm 14.06.06, 11:14 Wysłała SMSa, że jedzie na izbę. Ma skurcze co 7 minut. Prosi by się modlić o nią i o jej dzieciątko ... Ja to już robię. Paweł - mąż Moniki (nie może teraz pisać, nie ma jej przy kompie). Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Anialm 14.06.06, 11:16 Boshe, trzymam kciuki i modle sie za Anie i jej malenstwo!! ... Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Anialm 14.06.06, 11:27 Aniu, będzie dobrze. Modlę się nocno za Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Anialm 14.06.06, 11:27 No i ja tez sie modle za Anialm. Musi byc dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Anialm 14.06.06, 11:30 jejku dziewczyny który to u Ani tydzień??? Z moich obliczeń jeszcze 30 nie ma.... może się mylę??? Wiem, że termin ma na wrzesień.... Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Anialm 14.06.06, 11:30 O rany! Zeby bylo z nimi wszystko dobrze! Moze uda sie wyciszyc te skurcze. Pamieta ktos na kiedy Ania ma termin?? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Anialm 14.06.06, 11:33 Słuchajcie Anialm zaciązyła w styczniu na poczatku wiec termin ma konec sierpnia poczatek wrzesnia jakoś tak w kazdym razie to jeszcze bardzo wczesnie, czy ktos moze sie zna czy takie skurcze co 7 min mozna jeszcze wyciszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Anialm 14.06.06, 11:36 Aniu trzymaj się!!! Modlę się za Was!!! Oby te skurcze dało się wyciszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Anialm 14.06.06, 11:37 Na wrześniówkach znalazłam niedopracowany suwaczek Ani. Zaraz spróbuję go poprawić i zobaczymy, który to tydzień: Nasze słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Anialm 14.06.06, 11:40 Yskierko, właśnie chciałam zrobić to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Anialm 14.06.06, 11:40 Naliscie sprawdzialam i termin miala wpisany na 26.09. czyli to 25 tydzien. Mam nadzieje ze to sie uda wyciszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Anialm 14.06.06, 11:43 to bardzo bardzo wczesnie....oby tlko wyciszyli skurcze, uda im sie Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Anialm 14.06.06, 11:45 ja tez mysle ze im sie uda, nie takie rzeczy robia. Jeszcze bedziemy synusia Anialm poganiac. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Anialm 14.06.06, 11:47 To bardzo wczesnie! Skurcze pewnie im sie uda wyciszyc. Zeby tylko rozwarcia jeszcze nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Anialm 14.06.06, 11:47 Mam nadzieję, że szyjka sie jakos trzyma bo chyba wtedy skuteczniej mozna walczyć z takimi skurczami. Dlaczego jej lekarz, nie dał jej wczesniej tego fenoterolu, dlaczego nie założył szwu albo pessara?! Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 :) 14.06.06, 11:51 przywiozlam mame do domu teraz eczenie izotopami bedzie jak nie pomoze to niestety operacja ja mam tez lepszy humor pogodzilam sie zeskoncze karmic img102.imageshack.us/my.php?image=mm7tu.jpg -- img516.imageshack.us/img516/5412/alisia7xw.jpg img507.imageshack.us/img507/1861/27rj.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 :-((( 14.06.06, 12:00 ojej - żeby tylko się udało! modlę się za Anialm i jej synka.. Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: :-((( 14.06.06, 12:16 czesc mysle o ani i trzymam mocno zacisniete kciuki. wierze, ze bedzie dobrze, na pewno dadza rade! mnie kolacze sie po glowie: czemu ten jej lekarz tam wolno reagowal? spadam na spacer zanim srobi sie absolutny ukrop Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: :-((( 14.06.06, 12:35 tez trzymam kciuki. i modle sie. bedzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Drugi sms od Anialm!!!!! 14.06.06, 13:22 Podali mi leki i jestem podłączona do KTG. Wszystko zaczyna się uspokajać. Prawdopodobnie wrócę do domu na maksymalnej dawce fenoterolu, ale jeśli akcja się powtórzy to będę leżeć w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Drugi sms od Anialm!!!!! 14.06.06, 13:24 ufff... Całe szczęście, że już lepiej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Drugi sms od Anialm!!!!! 14.06.06, 13:27 Uffff... Biedna Ania najpierw maz teraz ona ma klopoty. Pozdrowcie ja serdecznie w smsie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Drugi sms od Anialm!!!!! 14.06.06, 13:31 Ufff wielkie uff, jak dobrze ze sie normuje, niech lezy i niech nawet zostanie w szpitalu byle maluszek poczekał jeszcze, bo teraz zdecydowanie za wczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Drugi sms od Anialm!!!!! 14.06.06, 13:33 o jejku, ale mi ulzylo!!!!!!! ) Antus ma racje niech siedza oboje w szpitalu, byle maly wytrzymal w brzuchy Ani jeszcze troszke!! no to teraz czekamy tylko na esa od Niki ze jej dzieciatko juz po naszej stronie ) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Drugi sms od Anialm!!!!! 14.06.06, 13:44 No tak dzieciaczki przekorne jedne sie spiesza drugie ociagaja z przyjsciem na swiat, Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Drugi sms od Anialm!!!!! 14.06.06, 13:45 Uff, to jeden maluch jeszcze siedzi i oby siedział w brzuchu spokojnie już do końca ciąży. A co u Niki? To małe z kolei mogłoby już wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Drugi sms od Anialm!!!!! 14.06.06, 13:45 ojej - jak dobrze że się uspokoiło... dzięki Bogu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Drugi sms od Anialm!!!!! 14.06.06, 13:59 Dzieki Bogu!!! Niech nawet zostanie w szpitalu byle maluszek grzecznie siedział w brzuszku. Przyznam Wam sie, że gdy przeczytałam informacje o Ani to wróciły do mnie wszytkie wspomnienia szpitalne gdy walczyliśmy o Alicję i to potęgowało strach o Anie i jej synka. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 14.06.06, 13:47 no to może nowy wątek bo ten zwalnia... jakieś pomysły?? czy może poxczekamy na cud narodzin Anialm... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 14.06.06, 13:53 Erga cud narodzin Anialm niech jeszcze poczeka a my z watkiem do tego czasu to padniemy ) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 14.06.06, 14:02 łomatko - ale ze mnie gapa!!! miałam na myśli Nikę!!!!!!!!!!! Ojej - ale przyznam się że jestem po dwóch drinach.,... w pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 14.06.06, 13:47 Proponuje zalozyc nowy watek, bo ten zaraz sie zacznie blokowac Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Mecz Pocianów z Koczkodanami 14.06.06, 13:57 Erga mam nadzieje, ze zanim Ania urodzi to bedzie kilka a moze i kilkanascie nowych watkow - wszak u niej dopiero 25 tc!!! Pewnie Nike mialas na mysli... A moze jakis temat mundialowy i w oczekiwaniu na cud narodzin pociechy Niki??? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 SMS od Niki 14.06.06, 14:03 Kropplówka nie zadziałała.wracam na oddział a jutro rano cc. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: SMS od Niki 14.06.06, 14:07 Uparta dziewczynka z tej coreczki Niki, nie chce wyjsc, a jutro to fajna data urodzin Boze Ciało Erga w pracy ? ale czasami u mnie tez szef czestuje przy wielkich okazjach koniaczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 new wątek 14.06.06, 14:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=43602699 Odpowiedz Link Zgłoś