Dodaj do ulubionych

Pierwsze ruchy

02.08.06, 13:56
Witam Ciężaróweczki !

Dzisiaj w końcu poczulam "prawdziwy " ruch dziecka- wczesniej cos tam zawsze
sie działo, ale do końca nie byłam pewna, a tu dzisiaj jak to zwykle rano
polozyłam reke na moim bruchu i poczułam, że podnosi sie do góry!!! Ale to
uczucie- a jak bylo u Was? Podzielcie sie ze mna swoimi spostrzeżeniami!
Dodam, że jestem w 21 tyg.
Obserwuj wątek
    • niuska231 Re: Pierwsze ruchy 02.08.06, 14:49
      ja pierwsze ruchy poczulam w 18 tyg.teraz jestem w 20 tyg i 2 dni i nie sa to
      ruchy regularne.czasem czuje je pare razy na dzien a innego dnia dopiero np.
      wieczorem.dopiero za 2 czy 3 razem bylam pewna ze to dzidzia, byly to typowe
      jakby mini kopniaczki takie pukanie od srodka az skora si podnosila.cudne
      uczucie,nie?pozdrawiam
      • doniak0 Re: Pierwsze ruchy 03.08.06, 10:59
        do lekarza ide dopiero za tydzień i nie wiem, czy powinnam sie martwić, czy to
        normalny objaw, ale ja czuje Dzidzię to tylko dośc nisko w podbrzuszu. Czy tak
        tez może być, czy jednak cos jest nie tak?
        Pozdrawiam!
        • niuska231 Re: Pierwsze ruchy 03.08.06, 12:37
          nie przejmuj sie ja tez czuje dzidzie nisko w podbrzuszu przewaznie tak mam
          czasem troche wyzej kolo pepka ale glownie nisko.nasze dzieciatka sa jeszcze
          nisko ulozone a widocznie tam maja nozki albo raczki ktorymi nas laskocza.ja do
          lekarza ide dopiero 23.08 i juz nie moge sie doczekac zeby tylko wszystko bylo
          ok.jak bedziesz miala jakies watpliwosci to pisz moze jakos razem znajdziemy
          odpowiedz
          • moni.que Re: Pierwsze ruchy 07.08.06, 12:19
            witam, dołączam się do tej radosnej nowiny. Jestem w 19-tym tyg. Mi to
            przypomina bąbelki powietrza w wodzie - przynajmniej na początku. Potem to już
            będą dziarskie kopniaki i boksy - wiem, bo to moja druga dzidzia. Pozdrawiam
      • maja117 Re: Pierwsze ruchy 14.08.06, 10:09
        Ja jestem w 27tc ale rochy mojej cureczki poczulam 21 -22 tc.To niesamowite
        uczucie towarzyszy mi teraz codziennie rano po przebudzeniu (slabe) i
        ok.godz.20-21 wieczorem (BARDZO MOCNE)kilka razy bylo to widac;golym okiem"jak
        sie mi brzuszek wybrzuszasmile POZDRAWIAM!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka