aba1122 Re: Starania październikowe 22.09.06, 12:50 ja-goda1 masz racje niestety, z tym wyczekiwaniem na drugie dziecko. Kurcze mam identyczne odczucia ,pierwsze dziecko przytrafiło mi się dosłownie z metra w równe 9 m-cy po ślubie. Teraz dosłownie jeden m-c starań i nic nie wyszło a ja czuje niepokój. Może jest to zwiazane z moim wiekiem (34) bo wiem że zegar tyka i owulacje juz pewno nie co m-c. A kto by pomyślał że kiedyś wygłaszałam tezy ze jak juz się ma jedno dziecko to z brakiem następnego można się pogodzić.Guzik prawda juz wiem ze jak go (tego drugiego)nie będę miała to strasznie to przeżyje. Dlatego chylę głowę przed kobietami które długo starają się o pierwsze. Ale trzeba miec nadzieję i wierzyc że będzie dobrze. Pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Starania październikowe 25.09.06, 10:39 Aba doskonale Cię rozumiem. Moje odczucia są identyczne. Nasz Synek urodził się tydzień przed naszą rocznicą ślubu, ani nie planowaliśmy, ani nie zapobiegaliśmy. Trochę zdaliśmy sie na los i nie wiem nawet kiedy, udało się. Dlatego miałam zakodowane, że to nic trudnego Dlatego 3 nieudane cykle mnie podłamały, chociaż dziewczyny mające rok starań za sobą, pewnie by mi zmyły głowę za takie gadanie. Tylko ja tak strasznie chcę być w ciąży, z zazdrościa patrze na śliczne brzuszki i zagladam do wózków, jak jakis kidnaper Poza tym chciałabym urodzić jeszcze przed jesienią, a to już ostatni dzwonek A jak Twoja córeczka, czeka na rodzeństwo??? Mój Synek (4 lata) ciagle sie dopytuje o siostrę, tak jak my nie moze sie doczekać. Trzymam kciuki za Ciebie , za siebie i za nas wszystkie Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania październikowe 22.09.06, 22:01 Witam Was dziewczyny Przeskakuje juz na październik, z wrzesnia nici. Owu przewiduję na 3-4.10. Mam tylko nadzieję, że na październiku się zakończy Życzę nam wszystkim powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Starania październikowe 24.09.06, 10:03 Na razie jestem jeszcze na starankach wrzesniowych. 25dc ale nastawiam sie na @, wiec jak juz tak daleko bedzie to sie zamelduje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
disme no i przyszla @ 24.09.06, 14:26 wiec oficjalnie melduje sie na pazdziernikowych staraniach. maz mowi ze byloby fajnie jakby udalo sie w pazdzierniuku bo moze dzidzia by sie urodzila w jego urodziny. po wczorajszym smutku dzis juz jestem pozytywnej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Starania październikowe 25.09.06, 08:09 chyba muszę się z wami pożegnać. Wczoraj ujrzeliśmy II jestesmy szczesliwi i chyba nie bedziecie miec mi za złe jesli opuszcze wasz wątek bez większego żalu. Pozdrawiam i zycze owocnych starań październikowych Odpowiedz Link Zgłoś
madrajola Re: Starania październikowe 25.09.06, 08:27 A jednak się z wami pożegnam (nie ukrywam, iż bez specjalnego żalu), zmieniam forum na ciąża i poród jednak 1dc, to były tylko plamienia, 2 kreski na teście i dziś wizyta u gina. Mam nadziję, że za miesiąc, dwa wszystkie spotkamy się na powyższym forum. Pozdrawiam i życzę pięknych fasolek. Madrajola Odpowiedz Link Zgłoś
agusja1 Re: Starania październikowe 25.09.06, 08:39 A ja się przenoszę ze starań wrześniowych. @ za 3 dni, ale wiem,że już nie jestem w ciąży. Robiłam w sobotę test bo nie wytrzymałam i nic jedna krecha . To drugi cykl starań. Już mi chyba wszystko jedno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madrajola Re: do agusja1 25.09.06, 08:52 jeszcze nie jest przesądzone. U mnie 1 dzień po terminie @ były dwie kreski ale jedna bardzo słaba. Mało tego myślałam,że dostałam @, ale to tylko plamienie. 2 dni po terminie @ - 2 grube kreski - a więc jeszcze nie wszystko wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
agusja1 Re: do agusja1 25.09.06, 09:01 dziękuję za pocieszenie, ale mój kochany mąż powiedział że widzi po mnie, że nie jestem w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Starania październikowe 25.09.06, 10:29 Przede wszystkim gratuluję zaciażonym Teraz cieszcie sie swoim stanem błogosławionym i nie zapominajcie trzymać za nas kciuków U mnie 6 dc, czekam aż @ się skończy i byle do nastepnego weekendu Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 25.09.06, 10:33 Dziewczyny gratuluje Wam tych II kresek ,naprawde super. Mam nadzieję że i nam wszystkim się uda i wkrótce poprzeskakujemy na inne fora. Ciotka a tak nie wierzyłaś że jesteś w ciąży....męża się słuchaj bo widać że facet intuicje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniqa7 Re: Starania październikowe 25.09.06, 14:48 28 wrzesnia wszystko sie okarze. Najwyżej zawitam na tym forum i dalej bedziemy próbować. A miało byc tak pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Starania październikowe 25.09.06, 20:56 Witam dzis byłam u nowego gina i chciałam żeby mnie zbadał, niezdązyl. dziś 2 dc u nnie owulacja bedzie około 8 października. Trzymam za was i siebie kciuki. Gratuluję zaciążonym Hej Aba Twoja córeczka chce rodzeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: jednak przenosze sie na październikowe ;( 25.09.06, 21:12 niestety. 5 cykl staran, 5 cykl bez owulacji. Totalna zalamka. Organizm po tabsach jeszcze nie doszedl do siebie. Z pierwsza ciaza udalo sie w pierwszym cyklu staran, a teraz co miesiac zalamka. Moze bedzie lipcowa dzidzia, moja mama ma w lipcu urodziny. Coreczka urodzila sie w kwietniu, tak jak tesciowa. Moze sie wreszcie uda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 26.09.06, 10:36 Hej kobitki Ja-goda i wiolek 26 moja córka jakoś niespecjalnie czeka na rodzeństwo,parę razy sie jej pytałam to owszem może mieć(łaskawie) ale starszego brata.... nic młodszego nie wchodzi w grę. Teraz nawet wole z nią nie poruszać tematu bo właśnie niedawno moja bratowa urodziła dziecko i córka jak popatrzyła na nie to stwiedziła że tylko je, płacze i śpi a tak w ogóle to jest brzydkie a taka Daria to ma fajnie bo jej brat ma 12 lat. Poza tym jestem zdziwiona bo wyobrazcie sobie że poczuła się zagrożona na swoim terytorium (ta malutka była też u dziadków)i moja córka stwierdziła że babcia nie miała dla niej czasu(co wcale nie jest prawdą) i chciała jak najszybciej wrócić do domu. Wole nie mysleć jak zareaguje na rodzeństwo...chyba ze swoje się kocha... Z praktyki wiem że ona ze swoim rodzeństwem to za dużego kontaktu nie bedzie miała , w najlepszym wypadku będzie 9 lat róznicy( jak zajdę w ciąże w tym roku) znajoma urodziła córkę ,syn miał już 10 lat teraz ma 18 a jego siostra 8 i kontakt maja zerowy,traktuje ją jak upierdliwą muchę i ciągle się od niej ogania. Powiem Wam ....że ja po pobycie u swojej bratowej też jakoś się przestraszyłam,tyle obowiązków,dziecko wydawało mi się liliputem (miało 4 dni) non stop przy cycu, ona od trzech nocy zero snu,płaczliwa... tak sobie pomyslałam matko ...jaka to znów rewolucja w życiu , czy ja aby na pewno tego chcę? I tak myślę że chcę i... boję się, ktoś kiedyś powiedział że na dziecko każda pora jest zła a jak już się pojawi świata poza nim się nie widzi. I chyba miał rację bo i mna targają takie emocje. Z jednej strony uporządkowane życie ,odchowana córka i w miarę spokojne życie a z drugiej strony jakiś taki marazm że nic się nie dzieje że żyjemy w takim uporządkowanym i ustalonym grafiku bez żadnych wstrząsów. I tak jednego dnia mi dobrze w tym spokoju a drugiego żle (np jak córka pójdzie na pół dnia do kolezanki) a my siedzimy sami i nie mamy co robić,wtedy sobie myślę ..kurczę przydałby się jeszcze jakiś maluszek do kochania. U mnie dodatkowym stresem jest jeszcze ta przesrana ciąża, jak sobie pomyslę znów szpital,stresy to mi się odechciewa ale znów za chwilę patrzę na córkę i wiem ile musiałam z nią przejść a teraz jest zdrowa i wiem że WARTO było....oj i takie mnie jakieś melancholijne myśli nachodzą ostatnio. Też trzymam za Was kciuki bardzo mocno. Moniga7 i Emilka2007 lepiej się u Nas nie meldujcie,moze @ jednak nie przyjdzie... zawsze warto mieć nadzieję. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: @ przyszla dzisiaj, 26.09.06, 12:00 wiec sie oficjalnie melduje. To byl 5 cykl staran, 5 cykl bez owu. Dzisiaj zaczynam 6 cykl i modle sie zeby wreszcie owu byla . Mam nadzieje ze nie bede sie znowu na listopad czy na grudzien przenosic. A moja mala by tak chetnie rodzenstwo chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Starania październikowe 26.09.06, 11:57 Wiesz Aba moja też nie chciała, do jakiś 3-5 m-c temu. zakochała się w synku siotry i nic tylko chce braciszka, bedzie sie nim opiekowac. Na urodziny w czerwcu chce dostac brata i codziennie udowadnia mi, że zasługuje na bycie starsza siostra. mam nadzieje że jej to nie minie. Ale tak teraz z innej beczki. Napisałam wyzej ze mam no dzisiaj juz niby 3 dc ale krwawienie ustało. Ja chyba zwariuję. jak mialam wkładke to fakt pzred właściwa miesiaczka miałam plamienia, ale wklldki juz nie ma. Niby uwazalismy we wrzesniu choc lekarz powiedział ze jak zajde to nic sie nie stanie. Wlasciwego dnia owulacji nie odczułam. I nawet tak sobie myślałam że może już zaszłam. I w sumie i tak urodziloby sie juz w czerwcu. No ale w niedziele mialam nudnosci które jak okazały sie były powodem migreny która mnie dopadła. A po południu zaczęłam no włąsnie niby plamić ale jak wczesniej już wkłądki nie wystarcząły tylko podpaski i tampon. kurcze a dzisiaj susza. No i od razu wydaje mi sie że mam mdłosci. Rany ja zwariuje nie chce kupowac testu bo poczekam jeszcze z 2-3 dni . Ale zaczynam powoli wariować.A co będzie jak naprawde zaczniemy sie starac. Nie chce nawet myslec. Tym bardziej że chciałabym zajsc w 1 cyklu starań. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Starania październikowe 26.09.06, 12:00 Cześć Babeczki Jak tam samopoczucie??? Bo ja jakoś tak smęcę od rana, nic mi się dziś nie udaje Nie ma to zadnego zwiazku ze staraniami, poprostu gorszy dzień. Ale cóz bywa i tak, pozostaje być twardym i czekać na ,,słońce po burzy"!!! Aba Twoje obawy są zupełnie normalne. My tak bardzo chcemy dziecko, ale bywają momenty, ze się zastanawiam, czy dam radę, czy wystarczy cierpliwości, czasu, chęci żeby byc dobrą mamą dla dwójki. Boję sie znużenia i depresji. Ale duzo bardziej boję się że mój Synek miałby być moim jedynym dzieckiem. On chce bardzo siostrę, a ja czuje, ze nasza rodzina nie jest jeszcze pełna, że kogos brakuje. I mam pewność, ze przezwycieżymy wszelkie trudności i będą one niczym przy szcześciu i radości jakie przyniesie nowy członek naszej rodziny Tak więc głowa do góry, będzie dobrze...będzie bardzo dobrze Wiolek, a jak Twoja córa, to też ośmiolatka - czeka na rodzeństwo, czy niespecjalnie??? Emilko - a skąd pewność, ze to cykle bezowulacyjne??? Trzymam kciuki dziewczyny, za nasze starania i pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: do ja-goda1 26.09.06, 12:06 ja-goda1 napisała: > Emilko - a skąd pewność, ze to cykle bezowulacyjne??? > > Trzymam kciuki dziewczyny, za nasze starania i pozdrawiam, Aga Bo mierze tempke,zadnego skoku temp, zero sluzu plodnego. W sierpniu bylam u gina to byl 15dc, no i pecherzyki mialy 4,6mm a powinne miec 20mm. Lekarz powiedzial ze to najprawdopodobniej cykle bezowulacyjne. Kazal dalej mierzyc. Endometrium bylo ok 10mm. Po tabsach organizm jeszcze nie doszedl do siebie. No nic innego mi nie pozostalo tylko czekac i czekac, a to mnie wykancza. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 26.09.06, 12:22 Wiolek ja to samo przerabiałam w zeszłym m-cu, jeden miesiac starań a juz byłam na 100% że jestem w ciązy, nawet nudnosci miałam i to nie rano ale cały dzień.Myslałam ze zwariuje, na niczym nie mogłam się skupić cały czas myslałam o jednym. W końcu zrobiłam test,jeden dzień przed spodziewaną @ i wyszła 1 kreska. Z jednej strony byłam zdołowana a z drugiej odetchnełam bo przestałam się stresować tym czy jestem czy nie , ta niepewnośc mnie wykańczała. Jagoda, masz racje pojawienie się dziecka to wielkie szczęście , wiem jak było u mnie a jeszcze dziecko z ciąży zagrożonej to podwójnie bo cały czas się o nie walczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Starania październikowe 26.09.06, 12:42 Tak jak u Aby brakuje kogoś do kochania. Mała ma już swoje zycie, swoje sprawy. Z mama na spacer to obciach maz pracuje do pozna a ja gnije w domu bo samej glupio gdzies isc. Też zdjae sobie sprawe że wsyztsko się przestawi a do tego moja praca. Bede musiala pracowac w domu nawet na macierzynskim. Co prawda nie codziennie ale z doskoku. Bo inaczej beda musieli kogos zatrudnic na moje miejsce. A ja chce po macierzynskim wrocic do pracy. Choc przy 1 ciazy ciagle wymiotowalam jak chodzilam do pracy. Jak siedzialam w domu to mi nic nie bylo. No i dla dobra didziusia wladowalam na L-4. No i prace stracilam. Teraz mam nadzieje ze tak nie bedzie. A cora ciągle sie mnie dopytuje czy już jestem w ciązy. I najgorsze ze chce tylko brata. Opcja siostra nie wchodzi w gre. JAgoda Ty tez masz 8-latke? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Starania październikowe 26.09.06, 16:15 Nie Wiolek, ja mam Syneczka - 4 latka. Dokładnie 5 lat temu w październiku zaszłam w ciażę. Więc jakby się teraz udało, to byłoby 5 lat róznicy Napisłam, że Ty tez masz 8-latkę jak Aba Mój Synek bardzo chce rodzeństwa i to siostry właśnie, opcja brat mu odpowiada ale jako następny członek rodziny. Mówi że teraz musi być siostra, brat może być, ale potem Tylko czy będzie jakieś potem??? Ja juz sie nie mogę doczekać weekendu, luz-blues i mega zaciażanie Buziaki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 28.09.06, 13:49 witam ponownie. Dzis u mnie 11dc czyli owulacja tuz tuz. 6 cykl staran, tym razem bez testow owu. Zobaczymy. w niedziele ma byc owu.Wiecie co az mi sie goraco zrobilo bo dokladnie 3 lata temu 1 pazdziernika poczelismy nasza pierwsz corke. A owu mam miec wlasnie w okolicach 1 paz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 28.09.06, 16:06 Hej, hej alela1! U mnie oczywiscie też 11dc Zaczyna więc się robić ciekawie. Lubię się kochać ze świadomością, że a nuż może akurat coś z tego będzie. No i właśnie ten czas znów nadchodzi Stwierdziłam, że pierwsza połowa cyklu jest dla mnie dużo spokojniejsza niż druga. Prawie zupełnie nie myślałam o staraniach i nawet tu prawie nie zaglądałam. Nawet pogubiłam sie, który to dokładnie dzień cyklu. Kupiłam sobie dobre wino i popijam do obiadków, bo dawno jakoś nie piłam, więc żeby potem nie żałować, że nie skorzystałam przed ciążą. Bo mąż kategorycznie mi zapowiedział, że jak bedę w ciąży to ani kielszka mi nie da wypić. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 28.09.06, 16:33 witaj Dzwoneczku! dobrze cie czytac. Mnie tez dlugo nie bylo, nie zagladalam ale dzis jestem z lekka podekscytowana zblizajaca sie owu. Bylam dzis u gina i powiedziala, ze ze mna wszystko ok, pozostaje wiec sie starac! A wino pije codziennie lampke czerwonego bo lepiej smakuje w ciazy pewnie tez nie omieszkam od czasu do czasu. Kiedy twoja owu? chyba troche pozniej niz moja. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 28.09.06, 17:11 Owulacji spodziewam się - tak statystycznie rzecz biorac - 14,15dc - czyli 1-2pażdziernika. W drugim tygodniu października wybieram się w góry, chcę połazić trochę z plecakiem od schroniska do schroniska. I tak sie zastanawiam - troszkę tylko - czy gdyby te starania okazały sie owocne, to czy taki nagły dość wysiłek fizyczny (bo nieco zasiedziała jestem), dźwiganie nie zaszkodzi. Ale myślę, że chyba nie - w końcu nie można całego życia podporządkować tylko i wyłacznie zachodzeniu w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Starania październikowe 28.09.06, 19:37 A u mnie dzis 3dc. Ciekawa jestem czy bedzie owu. Dalej mierze tempke, w listopadzie wybieram sie do gina, zobaczymy co powie. No ale jezeli by sie udalo teraz, to by byla lipcowa dzidzia, a w lipcu maja moja mama i chrzestna urodziny, byloby super. Oby nam sie udalo Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 28.09.06, 21:24 dzwoneczku! nic sie nie martw spokojnie jedz w gory! Ja jak bylam w pierwszej ciazy w 2 miesiacu to plywalam na desce windsurfingowej!. Nie mozesz sie tylko przemeczac jakims ciezkim dzwiganiem , poza tym mozesz uprawiac sporty, oczywiscie z umiarem. Pozdrawiam i zycze powodzenia i duzo swiezego powietrza w gorach Odpowiedz Link Zgłoś
01.07i Re: Starania październikowe 28.09.06, 11:13 Witam Dziś mam 1dc i październik będzie pierwszym miesiącem starań.Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 28.09.06, 14:05 Hej adela - u mnie owulacja też 1 pazdziernika ale ja juz od dwóch dni czuje się tak jakoś owulacyjnie , niewiem co jest grane? Przy moich cyklach 33 dniowych dopiero 18-19 dc to owólacja a w tym m-cu jakos wczesniejchyba mam zchizy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 28.09.06, 14:17 czasami moze przyjsc nawet zaraz po okresie, warunki atmosferyczne stres, etc. dzis bylam u gina i tak sobie gadalysmy. Mowi, ze mam sie nie przejmowac i probowac dalej (6 cykl) zlecila zbadanie prostregenu czy jakos tak. ide w poniedzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
wer03 Re: Starania październikowe 29.09.06, 16:30 I ja się dopisuję. Starania w pierwszym cyklu nie powiodły się niestety, test w 25 dc negatywny, a dzisiaj odebrałam wynik bety - 0,12, więc już przestałam się łudzić, że się udało. Jednakże jest 31 dc, a okresu nie ma. Tak czy inaczej podejmujemy starania październikowe (córcia 3-letnia już została poczęta w pierwszym cyklu starań właśnie w październiku). Może i tym razem... Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
zabka1233 Re: Starania październikowe 29.09.06, 19:14 czesc dziewczyny dolaczam do was wprawdzie @ mam miec dopiero 9 pazdziernika ale juz czuje jej symptomy boli mnie biust i krzyz takze 2 cykl staran chyba sie nie powiodl pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania październikowe 30.09.06, 08:27 Witam! Zaglądam do was pierwszy raz mimo, że staramy się już o dziecko dlugo, bo od listopada 2005. O badaniach zaczęłam myśleć dopiero pod koniec lipca tego roku, zrobilam więc hsg, które nie wyszlo najlepiej, ale nie wykluczylo naszych szans - mam jeden drożny jajowód (drugi wogóle nie wiadomo czy jest - czy jest tylko niedrożny) i jednorożną macicę. W październiku piszę się na histeroskopię. Mężula też wysyłam na badania. U mnie dzisiaj 12dc i zadnych objawów owu (cykle mam 27 - 32dni). Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 30.09.06, 19:44 u mnie dzis jak nigdy bolalo na owu, tak jakby na @ ale to na pewno owu. Dzis 13 dc. Robi sie goraco! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia2007 Re: Starania październikowe- to ja tez 01.10.06, 16:54 Ja tez sie dopisuje Chociaz jestesm z rozpaczona bo ciagle sie nie udaje( I tak od lipca Moze jak sie zaczne dlugie wieczoty to wtedy sie uda) Ja juz jestem po owu.Moze juz sie udało ) Ale musze czekac do miesiaczki a to juz nie dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Starania październikowe- to ja tez 01.10.06, 17:36 U mnie 6dc, @ juz sie skonczyla, zaczynamy staranka od dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa witam :) można się dopisać??? 02.10.06, 09:13 src="tt.lilypie.com/BLQyp2.png" alt="Lilypie Trying To Conceive Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: witam :) można się dopisać??? 02.10.06, 10:38 Witaj amoniaaa! No szkoda, że Ci się znow nie udało. Ale miło Cię widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa do blaszanego dzwoneczka 02.10.06, 11:05 no i ja Ciebie witam również miło Cię spotkać. Widzę że i Wam znowu się nie udało? Jak Wy się długo staracie??? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: do blaszanego dzwoneczka 02.10.06, 11:19 My krótko jeszcze, teraz trzeci cykl dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 02.10.06, 10:34 Hej! U mnie dziś 15dc, temperatura lekko skoczyła do góry. Weekend był baaardzo miły No i co ma być to będzie. Pozdrowienia dla wszystkich w to poniedziałkowe przedpołudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 11:35 witam jak to jest z ta owulacja? czy jak boli mnie na owu i mam wszystkie symptony to czy to znaczy, ze przyjdzie w ciagu 24 godz. czy jest w danym momencie (dokladnie kiedy zaczely mnie bolec jajniki).napiszcie please Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Starania październikowe 02.10.06, 11:55 No cóż u mnie 9 dc także mój wekend dopiero nadchodzi Mam nadzieję że te które miniony wekend miały owulacyjny to testy Wam pokaża dwie kreseczki. Trzyma kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:04 Ja też się nad tym ostatnio zastanawiałam czy jak boli to juz owu czy dopiero będzie... Może ktoś wie Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:05 czesc Juleg, a co ty tu robisz, mam nadzieje, ze jetes na wrzesniowych i niebawem testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
m_mama1 Re: Starania październikowe 06.10.06, 08:26 Zaczynam nowe starania od około 10.10.Mam nadzieję,że tym razem nam sie uda.Chociaż już staram się nie nakręcać.Tak sobie myśl,że do 3 razy sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:07 no wlasnie, napiszcie dziewczyny ! i jeszcze jedno, moze glupie ale jak dlugo traw owu... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:14 Z tego co wiem, to ból owulacyjny nie jest super pewnym wskaźnikiem owulacji. Może boleć przed owulacją, w trakcie, nawet po. Może też boleć co innego, co można pomylić w bólem owulacyjnym. A mnie nigdy nie boli - w ogóle tego bólu nigdy nie odczuwam. A co do trwania owulacji - komórka jajowa się uwalnia (pęka pęcherzyk) i żyje jakieś 24h z czego podobno jest zdolna do zapłodnienia przez 12h. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:20 ja słyszałam ostatnio że nawet nie 12 a 8 (((((( Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Starania październikowe 03.10.06, 13:18 Wiecie mój mąż to sie już nie może doczekać tej owulacji. On to by mógł i 4 razy dziennie. A wie że wtedy jak będziemy się starać to ja będę miała większą ochotę no i doping w postaci ewentualnej ciązy U mnie 10 dc . pozdrawiam wszystkie starające się i te którym napewno się już udało choć o tym jeszcze nie wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Starania październikowe 03.10.06, 17:05 Cześć Pracusie Ale mamy ,,pracowity" październik, no nie??? Ja sie nie odzywam wiele, bo mam inne problemy, które skutecznie odwracają uwagę od starań. Mój pierworodny zaczął przygodę z przedszkolem. Ciężkie te poczatki mamy Tak więc myslę tylko o moim małym -wielkim bohaterze... U mnie dzis 14 dc, po wczorajszym spadku dziś temeratura lekko w górę. Owu dzis lub jutro...ale seksimy sie kiedy przyjdzie ochota, a wiec czesto, gęsto, bo kiedy jak nie teraz!!! A potem juz tylko czekać pozostanie Buziaki, trzymam kciuki za nas dziewczyny Aga Odpowiedz Link Zgłoś
iwka80 Re: Starania październikowe 12.10.06, 12:04 My staramy się juz pół roku,kolejny miesiąc przed nami.Mam nadzieje, że będzie szczęśliwy.... Powodzenia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
magda7717 Re: Starania październikowe 02.11.06, 19:33 hej jestem u was nowa ... czytalam sobie od jakiegos czasu ale postanowilam sie zalogowac. staralam sie z mezem w pazdzierniku po raz pierwszy i sie udalo !!! 3 testy na plus ale po 5 dniu cyklu dzien w dzien dzialalismy ,zeby nic nie przeoczyc , jestem zaskoczona ,ze tak od razu ale bardzo szczesliwa a jak inne pazdziernikowe proby ?? jak idzie kobietki? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:12 tak sie zastanawiam, bo wspolzylam po tych bolach tzn na drugi dzien i nie wiem, czy poprostu nie bylo za pozno. W tym cyklu udalo nam sie wspolzyc tylko 2 razy - tak wyszlo... raz 2 dni przed bolami owu a raz po bolach na drugi dzien. Troche sie martwie, ze za malo sie postaralismy... Dzis 15dc, chyba juz po owu. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:17 dzieki Dzwoneczku. I jak tu z tym wszystkim trafic!!!! ten cykl chyba spisze na straty...... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:21 E tam, od razu na straty - weź jeszcze pod uwagę, że plemniki przeciętnie żyją 3-5 dni, a niektóre źródła podają, że ekstremalnie nawet do 7. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:30 tos mnie pocieszyla! a z ta owulacja i czasem na zaplodnienie 8 godz. szok, tak krotko, ale dobrze wiedziec na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:40 Na szczęście plemniki mogą sobie w dobrej kondycji poczekać parę dni na gotową do zapłodnienia komórkę jajową - dlatego nie ma potrzeby się stresować tymi 8 czy 12 godzinami. Nie ma też potrzeby wyznaczać dokładnie terminu owulacji, co zreszta jest niemożliwe w warunkach domowych. Jeśli nawet ten ból owulacyjny oznaczał u Ciebie dokładnie owulację, to ten seks dwa dni wcześniej byl jak najbardziej w odpowiednim czasie. I masz statystycznie 40% szans na ciążę, jak każda z nas Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:45 Kurcze wysłałam mój post i nie doszedł... więc pisze od nowa Cześc dziewczyny , witaj amoniaa - z jednej strony cieszę sie że jesteś z nami a z drugiej żałuję że w tym m-cu Ci nie wyszło(po cichu ci kibicuje , twoje posty bardzo zapadły mi w pamięć), mnie z kolei ogarneła jakaś beznadzieja mam podły nastrój, wydaje mi się że w tym m-cu nic nie wyszło - niestety , nie wiem skąd takie przeczucie ale tak mam ... u mnie dziś 18 dc przy cyklach 33 dniowych i w sumie to mogłabym męża dziś zmolestować ale nie wiem czy to ma sens a takim nastawieniem, nawet mi się nie chcechyba zdam się w tym m-cu na siły wyższe jak mam byc to będę w ciąży i kropkaa może to będzie lepsze dla mojej psychiki bo w zeszłym m-cu do @ nie byłam w stanie normalnie egzystować , mało tego że nie mogłam się doczekać dnia kiedy miałam ją dostać to jeszcze miałam wszystkie objawy ciązowe z możliwych, zwariować można .... chyba się w tym m-cu nie będę tak nakręcać. POzdrawiam Was. Aba Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania październikowe 02.10.06, 12:53 no witam i cieszę się że mi kibicujesz no niestety ja ciągle jako niezaciążona, ale w końcu mi się uda, musi mi się udać!!!!! Nie zmuszaj się do niczego bo to nie ma sensu.... Ja już to serio olałam i obiecałam sobie że nie będę maszyną do robienia dzieci... To ma przyjść spontanicznie. Dziecko ma być wynikiem miłości a nie zmuszania się do czegokolwiek. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Starania październikowe - pytanie 02.10.06, 13:10 Witam, w czoraj zaczelismy staranka Dzisiaj 7dc, jakos jajnik prawy lekko boli. Pozdrawiam Pytanie jak to jest z szyjka przed owu? Bo przy wczorajszym przytulanku maz powiedzial ze nic nie czuje, ze jest miekko na koncu Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 02.10.06, 13:04 Masz świętą racje tylko jak to zrobić żeby w głowie coś się przełączyło i nie nurtowało.... w moim wypadku nie pomaga nawet praca bo robie ją po łepkach i szybko po czym natychmiast wracam na forum i dalej się....... nakręcamśmiac mi się już chce z siebie ale widać taki mój los. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania październikowe 02.10.06, 13:07 ja też siedzę ciągle na forum ale to bardziej z nudów i z przyzwyczajenia znudziło mi się już wyliczanie, testowanie... ileż można?? będzie co ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 13:36 no to ja tez z nudow i przyzwyczajenia..W tym cyklu nawet nie testowalam testami owu, co robilam przez piec ostatnich staran, wiec jest postep Nie przemuje sie i nie mysle tak bardzo jak ostatnio, nawet uprawialismy seks wtedy kiedy mielismy na to ochote a nie wtedy kiedy musielismy. Pozdrawiam wszytskie jesienne dziewczyny. U mnie 15 dc, do @ 11-15 dni Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 02.10.06, 13:41 Hihi, my z mężem tez kochaliśmy się tylko wtedy kiedy nam się chciało. Ale w tym cyklu to mi się chce jak nigdy dotąd. Przez pół cyklu już wyrobiliśmy dotychczasową normę za cały cykl Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 13:45 Wow, zazdroszcze, moj ciagle zmeczony po pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 13:54 a ja chetna i gotowa, no ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania październikowe 02.10.06, 13:57 ja odkąd wyluzowałam to też mam większą chcicę na sex )))) też normy mamy ostatnio wysoko ponad naszymi statystykami Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 02.10.06, 13:59 A mi się coś właśnie w tym cyklu nagle odmieniło. Zawsze mąż był tym bardziej chętnym i gotowym, a ja mniej. A teraz mogłabym dwa razy dziennie, aż chłop mi przestaje wyrabiać. Na razie jeszcze daje radę, ale wczoraj mi powiedział, że jak tak dalej pójdzie to będzie miał wory pod oczami od tego seksu. No, ma co chciał A może to jakiś znak? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 02.10.06, 14:06 zazdroszcze Ci, u Ciebie nie dosc , ze przyjemnie to jeszcze szanse na zaciazenie wieksze -od moich na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 02.10.06, 14:09 Wcale niekoniecznie u mnie większe szanse - wszak nie ilość się liczy, a jakość (a jakość lepsza akurat przy rzadszym seksie) i w miarę dobry moment, w co jak się wydaje obu nam udało sie trafić Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: Starania październikowe 03.10.06, 09:15 Alelo a tak sobie przyszłam, bo wrześniowy smutny a zresztą ja jestem wrześniowo październikowa bo testowałam w pazdzierniku wczoraj iiiiiiii była delikatna druga kreseczka ale to az 5 dni przed @ więc wiem, że nie powinnam aż tak się podniecać no ale troszkę mogę prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe-Juleg 03.10.06, 10:11 rewelacja, nie zapeszam ale juz gratuluje!!! Fajnie, ja testuje jakos 13 paz. ale intuicja juz mowi za siebie, ze trzeba bedzie sie przeniesc na listopad. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe-Juleg 03.10.06, 12:01 oj zapomnialam, ze nastepna szanse mam nadal w pazdzierniku, w dniu moich urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa kiedy masz urodzinki???? 03.10.06, 12:52 bo ja też jestem październikowa ))) ja 28 a Ty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: kiedy masz urodzinki???? 03.10.06, 14:31 witam Skorpioniczke, ja z 26.10 Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: kiedy masz urodzinki???? 03.10.06, 21:54 A ja tez skorpionica jestem, 03.11 Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: Starania październikowe-Juleg 03.10.06, 18:16 Alelo kochana dzięki Trzymam mocno za Ciebie kciuki i przesyłam mnóstwo pozytywnej energii!! Wiesz ja jakoś tak od początku trzymałam się tego czerwca i miałam ciśnienie, że nie chcę lipca sierpnia- wiem że nie powinno się tak myśleć ale chyba w moim przypadku to pomogło Mam nadzieję ze będzie dalej ok Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania październikowe 02.10.06, 14:07 mój też ostatnio mi mówił że 1 dzień przerwy bo go zajadę <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 02.10.06, 13:52 Mnie ostatnio korciło kupić testy owulacyjne , nawet trzymałam je już w ręku w aptece ale w ostatniej chwili zrezygnowałam - jeszcze bardziej bym się nakręcała a tego już nie chcę za to zakupiłam sobie wiesiołek (na sluz podobno wzmaga bo u mnie coś z nim kiepsko) i dla mężusia Andro-wit tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś