Dodaj do ulubionych

Leki na ostry ból głowy

07.12.06, 15:14
Witam! mam jak dla mnie bardzo ważne pytanie w zeszłym roku zaczełam chodzić
do neurologa ze względu na pojawiające się czesto bóle głowy które nagminnie
pojawiły się po urodzeniu 1 dziecka. Jestem w 4 tyg ciąży i co mam zrobić
gdzy znowu mam bardzo mocne nie do wytrzymiana bóle głowy nie mogę
funkcjonować w ciągu dnia gdy tak mnie boli głowa, a na dodatek pracuje w
biurze. Bardzo proszę w miarę możliwości o szybką pomoc
Obserwuj wątek
    • martawie2 Re: Leki na ostry ból głowy 07.12.06, 15:50
      na pewno mozesz wziac paracetamol, apap. slpntaktuj się może z lekarzem i powie
      ci co w tej sytuacji możesz robic. ale paracetamol na pewno możesz brac- ka tez
      brałam- lekarz mi polecał. z inncyh metod to może amol?
      pozdrawiam
      • kasia-87 Re: Leki na ostry ból głowy 08.12.06, 09:29
        Wiem co to znaczy bo ja od zawsze mam takie bóle i to bez względu na to czy
        jestem w ciąży czy nie. Normalnie brałam Nurofen forte ale teraz jest to
        zabronione. Biore APAP ale 2 szt i to w momecie kiedy zaczyna mnie boleć głowa
        nie czekam na ostrzejszy ból bo wtedy nic mi nie pomaga. Wypij też Melise ( mi
        nigdy nie pomagała a teraz owszem) Wszystkie te zabiegi konsultowałam z
        lekarzem i są one całkowicie dozwolone.
        Jeżeli chcesz to możesz również zacząc przyjmowac leki homeopatyczne. tez sa
        dozwolone tyle ze długo trzeba czekać na efekty.
        pozdrawiam i współczuje.
        • agnieszka_z-d Re: Leki na ostry ból głowy 08.12.06, 09:38
          Popieram to, co napisała Kasia-87. Bierz coś na Paracetamolu, ale w momencie, w
          którym zaczyna boleć głowa - wtedy jest szansa, że pomoże. Potem to jest z
          reguły już "po frytkach".
          • aleksandra1977 Re: Leki na ostry ból głowy 09.12.06, 13:57
            jedynym bezpiecznym podczas ciąży lekiem przeciwbólowym niehomeopatycznym jest
            paracetamol. Można go brać w ilości 1000mg (jednorazowa dawka), maksymalnie 3
            razy dziennie. Nie wolno natomiast brać leków, które zawierają jeszcze inne
            substancje oprócz paracetamolu (a więc żadnych coldrexów, gripexów, ferwexów i
            innych złożonych leków). Nie wolno brać też aspiryny bez konsultacji z lekarzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka