martajotka zaraz weekend 19.01.07, 15:20 hej FolikÓwki, jak dobrze, że ten weekend zbliża się ku końcowi. Mam go dość, choć z drugiej strony w związku z wielką ilością pracy minął błyskawicznie. Ostatnio żyję od weekendu do weekendu. Jutro mieliśmy z przyjaciółmi jechać do domku w lesie - gospodarstwa agroturystycznego, pięknego miejsca gdzie się zaręczaliśmy, ale właśnie dzwoniła gospodyni, że w związku z wichurami zerwało linie energetyczne, nie ma prądu wody itp więc musieliśmy zrezygnować. Może innym razem...Teraz myślimy nad alternatywą. Dziś zdenerwowaliśmy się, bo na naszej budowie silny wiatr zwiał nowo położoną dachówkę. Na szczęście budowlańcy biorą te szkody an siebie. Aagniesia! Widziesz, zawsze to jakiś krok do przodu. Ja też się zastanawiam nad badaniem nad wrogością śluzu, zwłaszcza- że tak jak Ty go nie mam. Póki co biorę olej z wiesiołka- zobaczymy czy pomoże. Arabelka, Misia! oby plecy bolały jak najmniej w Wasze wyczekane Maleństwa szybko, zdrowo i bez bólu pojawiły się na świecie. Mycha, Krokodylku! proszę ładnie jeść; dostarczać Fasolinkom wszelkie potrzebne składniki do wzrostu! Moniczko, dobrze że zaraz masz ferie (nie wiem kiedy dokładnie przypadają w Poznaniu), to sobie odpoczniesz i podbasz o Iskrę. Ja rozważam przyjazd do stolicy więc może się spotkamy ale to na razie plany. Aba! nie przejmuj się na zapas. A co do cytologii to mój lekarz twierdzi, że przed 35 rokiem życia wystarczy ją robić 1x rok. Tak często jest też refundowana przez NFZ. Pozdrawiam Was wszytskie Odpoczywajcie w weekend Marta Odpowiedz Link Zgłoś
hagowiec Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 19.01.07, 16:10 hej chce sie zapisac do folikowek w tym miesiacu "moze" juz zaczniemy z mezem starania , folikuje juz od pol roku pozdrawiam wszystkie folikoweczki Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 19.01.07, 16:28 Witaj Hagowcu! przedstaw się nam i napisz skąd jesteś. Witamy wśród nas i życzymy szybkiego zafasolkowania m Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Witam Hagowiec ! :) 19.01.07, 16:56 no i zapraszam do Nas, przedstaw sie -wedlug naszej listy, a ja z milą chęcia Cie dopisze ! Pozdrawiam Angelika Odpowiedz Link Zgłoś
hagowiec Re: Witam Hagowiec ! :) 20.01.07, 13:44 hej hagowiec-Kasia-Gliwice-w trakcie starań czy o takie przedstawienie chodzi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Kasi (nowej kolezanki :)) 20.01.07, 14:11 Tak, tak o takie przedstawienie chodzilo. Napisze ze zaczynacie starania od stycznia (jakby cos to sie zmieni) Oddzywaj sie jak tylko bedziesz miala mozliwosc kontaktu z netem ! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Juz jestesmy w domu! Monjan i Stefan 19.01.07, 18:23 ufff wreszcie! tata w koncu przeszczesliwy, ze ma nas-nie mogl zobaczyc Stefka na oddziale bo byl zakaz odwiedzin, ze wzgledu na infekcje ja zmeczona, musze troche ogarnac i ochlonac... pierwasza noc przed nami!! Forum narobie moze jutro no i pochwale sie ŻabuląP pozdrawiam dzieki za smsy i podrowienia, Zwlaszcza Misi trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Juz jestesmy w domu! Monjan i Stefan 19.01.07, 20:09 Home sweet home!!! Jeszcze raz wszystkiego dobrego...i przespanej nocy,tej i kolejnych!!! Czekamy na fotki Stefanka!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Juz jestesmy w domu! Monjan i Stefan 19.01.07, 20:29 Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny Narysują słońce roześmiane Zbudują domek z klocków Małe rączki potrafią napisać mama, i przynoszą im jabłko czerwone ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość Monika jeszcze raz OGROMNE GRATULACJE. Z niecierpliwoscia czekam na fotki Stefanka Obys w tej nocy mogla odpoczac juz w ramionach mezusia przeszczesliwego i napewno dumnego !!!! Caluski dla calej TRÓJKI Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Juz jestesmy w domu! Monjan i Stefan 20.01.07, 12:30 Ale się wzruszyłam <łezka> Monjan i Stefanek w domu, tatuś dumny i szczęsliwy, a Misia takie wyciskacze łez pisze))))) Pięknie! Moniczko, ja nie umiem pisać wierszy, ale też jeszcze raz WAM gratuluję! Dochodź szybciutko do formy sprzed ciąży, maleńki niech rośnie zdrowo, śpi dużo, je ładnie - Wy też się wysypiajcie i radujcie nim... Jejku, jakie to muszą być piękne chwile .... Szczególnie gdy tak długo się na nie czekało Czekamy na foteczki Stefanka. Spokojnej nocki! Życzę wszystkim Folikóweczkom (witając przy tym nową koleżankę miłego dnia, prawdziwego odpoczynku...I dużo zdrówka chorującycm szcz. Amonii. Pozdrawiam, pa! M. Odpowiedz Link Zgłoś
hagowiec Re: Juz jestesmy w domu! Monjan i Stefan 20.01.07, 13:57 ta nowa kolezanka to ja? jak mi milo WITAM WSZYSTKICH BARDZO GORĄCO zawsze tylko obserwowałam forum folikowek a teraz wydaje mi sie ze juz czas zeby do Was sie zapisac napewno nie bede tu czesto (nie mam neta w domu) ale nawet czasami uwazam ze warto pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista Rośnie :) 20.01.07, 14:15 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 ememik – Magda – Warszawa - pochwal sie kiedy urodziłas monjan – Monika - Lublin - syn Stefan 12.01.2007 Folikówki , które oczekują swoich pociech szarlotti - Anna - w ciąży term. ???? - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży term.(22.08.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :) hagowiec - Kasia - Gliwice - w trakcie starań (styczeń 2007) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 20.01.07, 22:00 Witam Was radośnie i serdecznie!!! Dziś poznałam płeć mojej Dzidzi i... będzie DZIEWCZYNKA!!! Noszę w brzuchu małą Małgorzatkę. Ten Babolek waży już kilogram!!! Jesteśmy z Mężem baaardzo szczęśliwi)) Acha - USG 3D w Warszawie - polecam gorąco dr. Makowskiego. Przyjmuje na Łuckiej. Tanio nie jest, ale badanie dokładne, wyczerpujące informacje, no i płyta DVD oraz kilka pamiątkowych fotek Dzidzi)) Super. Pozdrawiam Was serdecznie w "kobiecym dwupaku". Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Aguś ale super :) gratuluje córeczki 21.01.07, 14:45 Ja wciaz nie moge uwierzyc ze w brzusiu mam wymarzna CÓRE Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Aguś ale super :) gratuluje córeczki 21.01.07, 19:33 Dziewczynki, ale Wam wspaniale Córeczki są cudowne...Oj, i ja marzę o malutkiej Ani a może Hani... Ale cóż jeszcze nie wiem, czy Iskra to czasem nie Pawełek Agniesiu, Małgosia - piękne imię Mąż chyba wniebowzięty, że córa, co? Faceci mają słabość do małych kobietek. Proszę napisz coś więcej o Twoim usg 4d. Jak długie jest Wasze nagranie? Bo to moje usg połówkowe w zeszłym tyg. to też było 4d. Robiliśmy w Mariotcie, bo tam mąż ma zniżki z zakładu pracy, ale trochę byliśmy rozczarowani, nastawiliśmy się może na coś więcej. Cena - 162 zł, zdjęć - 8 (ale maciupkie), a "nagranie" na płytce wynosi raptem 12 s i dzidzia jest przesłonięta pępowiną Mamy więc mieszane uczucia. Ale sama diagnoza i pomiary bardzo szczegółowe - to trzeba przyznać My dziś zaliczyliśmy basen i spacerek, ale poza tym nauka i nauka non stop. Niech już mąż skończy tą sesję, a ja zacznę ferie, to będzie lepiej. No i dzwoniliśmy do naszych babć Miłego tygodnia, samych dobrych nowinek na ten tydzień życzę. Misiu, Dakotko - ale już blisko do lutego Amoniu, jak się czujesz? Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re:Aguś ale super :) gratuluje córeczki - Do Mychy 21.01.07, 20:03 Ja płaciłam 200 zł, zdjęć mam 5, a film jest z całego badania. Po prostu wszystko to, co widziałam na monitorze mam też na filmie - łącznie z takim końcowym obrazem kontrolnym już z pomiarami parametrów. W sumie film trwa 9 minut. Moje USG nie było chyba 4D tylko 3D (choć nie wiem czym do końca się różnią). Dr Makowski jest taki, że jak mu powiesz, że chcesz poznać płeć to On będzie tak kombinował, trącał Dzidzię i potrząsał lekko brzuchem aż się pokaże. Koleżanka z Kwietniówek ma bliźniaczki i jeszcze jak nie znała płci, a chciała koniecznie poznać, to Doktor kombinował tak, że obie się pokazały. A Mąż... Ehh... Pęka z dumy. No i znów miał łzy w oczach. Powiedział, że to prawie tak wzruszające jak wtedy, gdy odbieraliśmy wynik bety)) Kochane - zwłaszcza te jeszcze nie zaciążone. Życzę Wam jak najszybciej takiego wielkiego szczęścia. Wierzę, że przyjdzie wkrótce i do Was - Aagnieś, Martajotka, Amoniaa i pozostale nie wymienione. Przesyłam Wam "kobitkowe" fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Buźki od Kobiecego Dwupaku Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Kolejny wąteczek Folikowych babeczek- poniedziałek 22.01.07, 10:26 Hej, Agnieszko! Ale super. Małgosi to bardzo ładne imię dla dziewczynki. Dzięki za porcję fluidków! A! i bardzo mi się podoba hasło "kobiecy dwupak" Monjan! Milutko, że już jesteście w domu. Dużo zdrowia!! Niech się Mały chowa. A tymczasem coraz bliżej do rozwiązania Misi i Dakotki!! U mnie 11dc, wczoraj pojawiło się troszkę śluzu płodnego, co jest niewielką poprawą. Dobrego tygodnia! Marta Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: poniedziałek 22.01.07, 12:35 ale super wieści od rana Monjan gratulacje i uściski dla całej waszej trójki Agnieszko jak cudownie córcia Małgosia hhmmm aż ja się rozmarzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Witajcie 22.01.07, 12:37 Troche mnie nie było a tyle wieści Witam nową folikówkę Gratuluje córeczki Monjan super ze juz jestescie w domku z synciem Mycha ciesze sie ze danie Ci smakowało U mnie cóż wsciekłam sie w czwartek okropnie pani androlog mialała mi zostawic na portierni wyniki meza oczywiscie zapomniała i pojechala na szkolenie nikt inny nie mogl mi tych wyników wydac bo laborantka tez pojechała sie szkolic myslałam ze ta babe udusze przez tel. Musiałam odwołać piatkowa wizyte u gina i na całe szczescie znalazł dla mnie czas w srode bo najprawdopodobniej w piatek umowie sie z nim na histeroskopie ogółnie szał wafla Wszystko idzie nie tak Pozdrawiam i zyczę szczęsliwego tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek- poniedz 22.01.07, 14:55 Witam i ja. U mnie jakos leci, dzis widzialam sie z Monika (Amonia) pojechalam po takie "niedrapki" dla dzidzi ale oczywiscie nie obylo sie bez czegos jeszcze. Ona ma tyle pieknych rzeczy dla dziewczynek kupilam taka czapeczke cala rozowa -sliczna tak akurat na czerwiec moze juz corci ubiore (zalezy jak glowka bedzie rosla ) teraz troszke zaluje ze wczesniej nie znalam plci bo bym pokupowala jakies rozowe ciuszki, a tak mam takie uniwersalne kolory. Eeeee przezyje. Adrastea -no to babsztyl zapominalski, sciskam mocniutko ! Ok jeszcze zajrze na lutowki, a potem czas na drzemke P.S. ta Pani juz mi zrobila to ubranko na wyjscie ze szpitala -fajne, slodkie. Tylko pod nie i tak musze ubrac jeszcze kaftanik i spiochy. Bo ma dziurki to ubranko. Pozdrawiam Wszystkie Folikowki ! Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek- poniedz 22.01.07, 15:50 Dawno mnie nie było. Ale pierwsze tygodnie mojaj ciąży dość meczące. Spać mogłabym 24 godziny na dobe-a do pracy trzeba chodzić- a od wczoraj porządne młości rano i wieczorem-naszczęści polecono mi herbatke new life dla kobiet w 3 trymestrz na mdłości i jakoś przynajmniej na mnie działa. Misiu i Agnieszko bardzo sie cieszę iz spaełnia się Wasze marzenia co do posiadania córci. Naprawde super No i oczywiscie gratulacja dla Monjan i duzo zdrówka dla Stefanka Ja dzisiaj według Om zaczynam 7 tydzień i o 11.30 miałam pierwsze usg i popodgladałam swoją Fasolinke-GS – wymiar pęcherzyka ciążowego-6.3, FHR (+) – słyszalne tętno płodu,CRL – długość dziecka od czubka główki do pupy, czyli tzw. długość ciemieniowo-siedzeniowa-6,1. Powim wam że chyba byłam w szoku bo mam dziury w pamięci. Ale jestem szczęśliwa bo wszystko jest ok i na własne oczy przekonałam się ze rośnie we mnie moja Fasolinka Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek- poniedz 22.01.07, 19:17 czesc babeczki - ja tylko na chwilkę - przywitac się z Wami. Agnieszko - gratuluje córci Witam nową Kasię i juz trzymam kciuki za to zebyś razem z innymi szybko wskoczyła na listę brzuchatek. Paula - piękne wymiarki - super, wypoczywaj jak najwięcej - ile tylko sie da. Moniczko ale fajnie, ze jesteście ze Stefankiem w domu Dla wszystkich Folikówek pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Poznajcie Stefana-synek monjan 22.01.07, 21:37 hej dziewczyny!! dzieki za mile slowa i pamiec zobaczcie moją Żabulę) fotoforum.gazeta.pl/72,2,883,44617718,55976800.html?wv.x=2 fotoforum.gazeta.pl/72,2,883,44617718,55977307.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Poznajcie Stefana-synek monjan 23.01.07, 08:11 o rany monjan - ale Gość !! wcale się nie dziwię, ze jest Waszym najukochańszym skarbem. Jeszcze raz gratuluje ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Poznajcie Stefana-synek monjan 23.01.07, 09:03 Twój Stefan jest boski)) Uważaj i wiąż stos czerwonych kokardek, bo od tych zachwytów nad Nim jeszcze Ci go tu zauroczymy)) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 22.01.07, 21:49 Agnieszka-gratulacj coreczki))) Paula-to jestesmy podobnie.U mnie dzis 7 tydz i 3 dzien mniej wiecej.Bylam u gina i wszytko ok.Oczywiscie pomieszalo mi sie i to nie zelazo mi przepisal, ale magnez. Serduszko bije, wymiary prawidlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 22.01.07, 22:21 no prosze może zgramy się w czasie. U mnie to 7 tyg według Om zobaczymy jak to później bedzie według usg. A jakie wymiary ma Twój maluszek?? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Wtorek 23.01.07, 08:56 Monjan Stefan jest uroczy, a szczególnie to zdjęcie przy choince mały aniołeczek Paula to dobrze ze wszystko jest ok oby tak dalej U mnie jakos tak lekko biało sie zrobiło, napadalo ciut sniegu Pozdrawiam i milego dnia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Wtorek 23.01.07, 09:54 Cześć Folikówki! Ja też króciutko się z WAMI witam przed wylotem do pracy Właśnie oglądałam fotki Stefanka - rozkoszny aniołeczek! A jakie włoski ma śliczne, długie...Aż dziw, że takie dzieciąteczko jeszcze 11 dni temu mieszkało sobie w brzuszku u mamusi...Jest cudny...i taki bezbronny... Oj, Misia i Dakotka teraz Wasza kolej Paula, Agnieszkamonika dobrze, że u WAS wszystko w porządku. Nie przemęczajcie się, nie denerwujcie, starajcie się unikać stresu... Adrastea, niemiłą miałaś sytuację z tamtą kobietką Mam jednak nadzieję, że wyniki męża będą ok no i tamte pozostałe dadzą jakieś konkretne odpowiedzi. Musi być dobrze! Martusia, dobrze, że jest choć trochę śluzu. Jednak olejek z wiesiołka i ziółka działają. Niezmiennie całe forum trzyma za Was kciuki, Ty wiesz... A ja liczę dni do ferii, jeszcze 4 Jakoś dam radę. W ten weekend nastąpił jakiś przełom i wyskoczył mi brzuszek W końcu! Teraz mój obwód w pasie wynosi 82 cm i - mam nadzieję - będzie rósł. Mąż nerwowy, bo ma zaliczenia, więc chodzę po domu na palcach. Mam nadzieję, że w końcu ukończy te studia, bo i ja mam już dość tych zaliczeń, projektów, prac...Już jestem zmęczona tymi jego nie kończącymi sie studiami... Lecę do dzieci! Trzymajcie się ciepło Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a ja znowu chora :((((( 23.01.07, 10:01 wczoraj w sklepie umyłam okno bo syf przestraszny aż nic nie było widać od tej ostatniej ulewy z wiatrem... No i znowu mnie rozkłada choroba (( wczoraj wieczorem już głowa mi pękała i ledwo żywa byłam, rano fervex i cholinex na śniadanie i oby już była 16ta !!!!! chcę do domu bo śpię tu na ladzie ((( A Stefanek faktycznie cudny!!!!! On nie wygląda jak noworodek tylko buzie ma już jak dorosły człowiek który wszystko wie i rozumie a nie bobas tydzień po porodzie No bajerka jest. Gartuluję monjan!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Wtorek 23.01.07, 10:37 Czesc ! Dziś Miska Wasza bez sil, a wiec krotko : - rano zalatwialismy dokumenty w Urzedzie Skrabowym co potem sie przydadza do becikowego - dzis prawdopodobnie juz ostatnia wizyta u tej gini-pojebki haha ale jej dogadałam <lol2> bo w ksiazeczce mam ostatnia rubryke. - wraz z dniem dzisiejszym zaczynam 38 tydzien (mala dzis ciagle sie wierci, a wiec ruchowo musze byc ograniczona bo...mala daje popalic po rzebrach a wczoraj nawet noge pokazala -fajna sprawa ale troszku boli takie wypchniecie)Potem napisze co ta debilica mowila na wizycie - MONJAN fajny ten Twoj synuś - MYCHA moj mezus rowniez ma zaliczenia co weekend, powiedzial mi pare dni temu "Kochanie prosze Cie tylko nie rodz w zadna sobote albo niedziele" haha fajnie z niego sie smialam tak jakbym ja o tym decydowala ...ach te chopy. ACHA WCIAZ CZEKAM NA FOTKI BRZUSIA. - mezus dzis mi kupil wielgachna roze (23.01)zawsze wtedy jest "Nasze" swieto hehe. Cos krotko mi nie wyszlo hhehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Na odszczale: dakota /arabelka /misia Lista 23.01.07, 10:47 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 ememik – Magda – Warszawa - pochwal sie kiedy urodziłas monjan – Monika - Lublin - syn Stefan 12.01.2007 szarlotti - Anna - pochwal sie kiedy urodzilas 2 dzieciaczka - syn Sebastian 08.06.2002 Folikówki , które oczekują swoich pociech dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży term.(22.08.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :) hagowiec - Kasia - Gliwice - w trakcie starań (styczeń 2007) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Trzymajcie sie dziewczyny -bede tesknic !!!! 23.01.07, 17:04 Jutro na 9 rano mam sie stawic do szpitala tak gdzie nie chcialam czyli KATOWICE-BOGUCICE mam szpital w Siemianowicach kolo domu ale dostalam skierowanie do innego Maz bedzie informowal jak cos na forum !!!!!!! Poza tym bede pisac smski do ktorejs, a wiec mam nadzieje ze ta osoba przekaze. Ide na obserwacje ale...nie wiem dokladnie za ile wyjde i czy sama czy z dzidzia. Ginka powiedziala ze wszystko jest gotowe do porodu w sobote odstawienie lekow na skurcze i niech sie dzieje co chce. Nic wiecej nie napisze bo lezki leca. CALUJE !!!! NIE ZAPOMNIJCIE MISI. Dakota- w razie czeego juz zycze powodzenia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Trzymajcie sie dziewczyny -bede tesknic !!!! 23.01.07, 17:18 Wielkie buziaki MIsia! Myśl pozytywnie, wszystko będzie wspaniale i już wkróce pojawisz się na forum ze swoim Maleństwem. Na zapas życzę Ci lekkiego, bezbolnesnego porodu! pa Marta Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Misiulka trzymaj się!!! 23.01.07, 19:26 I nie daj się lekarzom) Ale swoją drogą czemu MUSISZ iść do tego szpitala??Przecież skierowanie nie jest wystawiane do konkretnej placówki?? Tak czy inaczej ściskam,ściskam,ściskam.Wracaj do nas szybciutko,w razie czego szybciutkiego i łatwego porodu Ci życzę!!!Jakby coś się działo to proszę o sms-ka) Całuski!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Misiulka trzymaj się!!! 23.01.07, 20:16 Kochana Misiulko! Jesteśmy z TOBĄ i Zuzią wszystkie jak jeden mąż. Niczego się nie bój, musi być dobrze! Pomyśl, już niedługo utulisz swojego skarbulka - tak czekałaś na luty i na ten czas...Twoje marzenia się spełniają, Angeliczko. A my cieszymy się wraz z Tobą. Myślimy o Tobie Czekamy na wieści... Buziaczki...nie lękaj się, będzie dobrze! Pa! Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Środa ja w sniegu 24.01.07, 09:19 Napadało tego sniegu i po jasna cholere??? Kierowcy zdurnieli jezdza jak ostatnie fajtlapy od rana mam takie nerwy ze ho ho wrrrrrrrrrrrrrrr Ja dzis na 14,30 do gina ciekawe co powie i czy jutro hsc czy w piatek czy w pon ehhh Milego dnia zycze Za Misiule oczywiscie trzymam kciuki, napewno bedzie wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Środa ja bez sniegu 24.01.07, 09:28 a w Poznaniu śniegu ani płateczka a ja tak lubię śnieg! gdzie ta zima, czemu omija Poznań??? i tak mi smutno od rana, jak się dowiedziałam że zmarł Kapuściński... m Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Wiadomośc od Misi 24.01.07, 11:45 Misia przysłala mi smska jest po KTG wszystko ok Misia czuje sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Wiadomośc od Misi 24.01.07, 17:40 Hej Folikóweczki! Dzięki Adrastea za podzielenie się wiadomościami od Misi. Uf, dobrze, że wszystko ok. To najważniejsze... Jakoś smutno dziś na forum bez naszej Angeliki, tak mało pościków... Czy to przez ten padający śnieg? ( W Wwie padało cały dzień i sniegu jest sporo - akurat dla dzieci na ferie) Marta, i do Was dojdzie, zobaczysz... Amonia bidulka znów choruje... Oj ta dziwna zima... U mnie ok, jakoś trwam do ferii Pozdrawiam. Ps. Mnie też zasmuciła wiadomość o śmierci Kapuścińskiego...(*) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Sms-ek od Misi 24.01.07, 19:51 Zacytuję Wam całego coby niczego nie pominąć: "Cześć teraz miałam robione dokładne usg na super sprzęcie i się okazało że mała nie ma głowy małej a wszystko inne duże tylko cała równo tygodniami jest mniejsza.czyli wszystko oki)waży 2339 i mówią że góra 2500 mam się dziecka spodziewać.pozdrawiam chce już do domku" Czyli wszystko u nich w porządku,dam Wam znać jak coś nowego bedę wiedzieć) Odpowiedz Link Zgłoś
monjan hej laski 24.01.07, 19:53 dzieki za komplementy od Stefana, buziole dla Was Misia trzymam kciuki!! juz niedlugo i ty bedziesz mama!! to superowe uczucie a u nas zima i zimno ale my i tak nigdzi sie nie wybieramy z domu, tu nam dobrze i cieplo Stefek spi wykapany i nakramiony a mama ma czas dla kolezanek na forum) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Czwartek 25.01.07, 08:37 Witajcie U mnie sniegu w cholere Wizyta u gina ok, jutro mam HSC trzymajcie za mnie kciuki bo strasznie sie boje tego badania Wyniki męża srednie troche sie zmartwilam, zobaczymy co ginek na nie jutro powie i jakie podejmie działania, musze coś poczytać o tych plemnikach bo jestem zielonkawa w tym temacie papa miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Czwartek 25.01.07, 09:49 W Poznaniu też spadł śnieg, z czego ja się bardzo cieszę. Boję się tylko, że w miejskich warunkach się długo nie utrzyma i za chwilę będzie chlapa... Folik był Adrastea! dobrze, że wszytsko OK u gina. To badania też nie będzie na pewno takie straszne. a wynikami męża też się nie przejmuj. Będize dobrze!! cieszę się, że u Misi w porządku. na dobry dzień ptrzesyłam Wam dowcip w sma raz dla nas Tata jak przyszedłem na świat? - No dobrze mój synu, kiedyś musieliśmy odbyć tę rozmowę: tata poznał mamę na chatroomie . - Później tata i mama spotkali się w cyberkafejce i w toalecie mama zechciała zrobić kilka downloadów z taty memory stick'a . - Jak tata był gotowy z uploadem zauważyliśmy, że nie zainstalowaliśmy żadnego firewalla . - Niestety było już za późno, żeby nacisnąć "cancel" albo "escape", a i meldunek "Chcesz na pewno ściągnąć plik?" już na początku skasowaliśmy w opcjach w "Ustawienia" . - Mamy antywirus już od dłuższego nie był uaktualniany i nie poradził sobie z taty robakiem . - Wiec nacisnęliśmy klawisz "Enter" i mama otrzymała komunikat "Przypuszczalny czas kopiowania 9 miesięcy" pa MArta Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Czwartek 25.01.07, 10:41 haha dobre to mi też misia pisze smski wczoraj do nocy smsowałysmy pisała mi że do jej sali przyjęli jakąś dziewczynę do porodu co się z leksza nie myła i waliło strasznie aż mi misi było żal ((( fuuuuu jak można się nie umyć???? ja się już lepiej czuję, dziś idę na plotki do mamuśki i przy okazji zjem pyszny mamusiny barszcz <jupi> robi najlepszy na świecie U mnie okres około płody i pierwszy raz w życiu jestem taka niewyżyta haha sorki za szczerość ale ostro działamy poza tym u mnie wszystko w normie. Śnieżyk sobie sypie ale mnie pociesza fakt że jeszcze 4 tygodnie i 1 dzień i zmykam na gorącą plażę.... pozdrawiam wszystkie kochane folikówki!!!!!! no i małego Stefanka jaki on śliczny!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Czwartek 25.01.07, 12:26 witam, o rany troche zmartwiłam się jak przeczytałam o Misi i jej wizycie w szpitalu - na szczescie wszystko jest o.k. - uff. adrasteaa cieszę sie ze jestes zadowolona z wizyty i 3mam kciuki. A może nie jest tak źle jak myślisz - z wynikami małża - oby... amoniuu - kochana dbaj o siebie i uważaj, zeby nie "przechodzić" przeziębieia bo to niebezpieczne. A barszczyku - hmm... zazdroszcze pozdrowienia dla Wszystkich innych Folikowek - miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka jeszcze jedno - przedstawiam naszą Alę:-)) 25.01.07, 12:33 pospieszyłam sie troche z pościkiem - troszke jestem zakręcona ostatnio, pewnie z namiaru wrażeń - ale po kolei Zacznę od wyników badań - pókki co jest dobrze. Wyniki troszke "zjechały" w porównaniu do poprzednich ale nadal wszystko w normach. Bardzo mnie to ucieszyło bo jak chyba pisałam troszke na bakier u mnie z mięsem Wczoraj byliśmy u lekarza - to chyba było tzw. badanie połówkowe. Gin posprawdzał narządy - serduszko, pęcherz moczowy, brzuszek, główkę itd. wszystko zdrowe i w normach dla wieku Maleństwa. Na podstawie pomiarów cały czas podtrzymany prognozowany termin narodzin na 31.05.07. (zgodny z OM). No i na nasze Cudo pokazało co ma między nóżkami - jak w tytule Dziewczynka )waga około 45 dkg., poza tym szyjka macicy o.k., ilość płynu owodniowego również. Rany ale mój mąż był zaskoczony (znowu udało nam sie być razem na USG haha spodziewał sie chłopca - ale oczywiście nie musze mówić, ze oboje jesteśmy bardzo szczęśliwi. jeszcze raz pozdrawiam i wszystkim przesylam fluidki od kolejnego Folikowego "babskiego dwupaku" )*********** Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: jeszcze jedno - przedstawiam naszą Alę:-)) 25.01.07, 12:38 ale super no to gratuluję córeczki ))) no i łapię fluidki!!!!!!!!!!!!!!!!!! zostawcie je teraz dla mnie bo ja już tak długo czekam Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: jeszcze jedno - przedstawiam naszą Alę:-)) 25.01.07, 13:23 Gratuluję córeczki! Chyba szykuje sie wysyp Panienek w tym roku Amoniu, bardzo zazdroszczę Ci wyjazdu do Egiptu zwłaszcza kiedy tutaj zimno i śnieży. My byliśmy w Hurgadzie w podrózy poslubnej i jesteśmy wciąż pod wrażeniem, zwłaszcza jesli chodzi o nurkowanie. Zmartwiłam się kiedy przeczytałam posta Misi, ale ciesze się że jednak wszystko jest ok. Chociaż wiadomo, ze lepiej czułaby się w domku. Ściskam Cię Misiu aqle jednak niezbyt mocno nasza kochana Gospodyni. My mieliśmy tydzień temu rocznicę. ja jednak kolacje przygotowałam na piatek. D. miał wrócic po 23 po pracy. Kolacja na stole,w lodówce Jego ulubione ciasto, świece, wino, ja w trakcie kąpieli, nastrój w tle saczy się nora a tu dzwoni mój małzonek i mówi że bedziemy mieli gościa... no cisnienie mi skoczyło chyba na 1000. Jak kolega przyszedł do nas o 23:30 w piatek, tak wyszedł w sobote o 19:30. Było miło, nie powiem, przemiły chłopak, ale szyki mi pokrzyzował. Starania odbyły się dopiero w niedzielę rano i wieczorem. Nie wiem czy trafilismy. Znając zycie i mojego pecha pewnie znowu nici. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: jeszcze jedno - przedstawiam naszą Alę:-)) 25.01.07, 13:33 Gratuluje córci Alicja bardzo ładne imie Rybko nie martw sie moze akurat sie udalo w tych sprawach to nigdy nie wiadomo Czekam na wiesci za 14 dni mam nadzieje ze pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa smsik od misi 25.01.07, 13:42 Zacytuje tak jak Dakota ja dzis miała wyjść obiecała mi ginka ale ordynator powiedział ze ma lezec nic mi nie jest jedynie co to smutno powoli lapie dola. Pozdrawiam was!! Biedna Misiulka Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: smsik od misi 25.01.07, 13:50 no a mi dzwoniła i mówiła że zostaje bo ma skróconą szyjkę i dostała jakieś leki jeszcze i musi leżeć Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: jeszcze jedno - przedstawiam naszą Alę:-)) 25.01.07, 13:56 no a w jakim hotelu byliście jeśli można wiedzieć?? i znasz może ten nasz Aqua Blue?? jaka to okolica?? da się dojechać jakimś taxi do centrum gdzie można wyjść do jakiejś fajnej knajpki?? napisz coś więcej albo jak możesz to wyślij fotki na gazetowego chętnie pooglądam pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: jeszcze jedno - przedstawiam naszą Alę:-)) 25.01.07, 15:17 Amoniu napisałam do Ciebie obszernego emila, ale nie zapisał mi sie w wysłanych, napisz mi proszę czy dotarł do ciebie, bo jak nie to będę pisała od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: jeszcze jedno - przedstawiam naszą Alę:-)) 25.01.07, 15:24 nic nie dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: jeszcze jedno - przedstawiam naszą Alę:-)) 25.01.07, 15:39 buuuu no to pisze jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: jeszcze jedno - przedstawiam naszą Alę:-)) 26.01.07, 09:58 no zemsty faraona się trochę obawiam ale w Turcji mieliśmy trunek i zawsze po posiłku myk i nic nam nie było (wiadomo o co chodzi) haha. My mamy zamiar pojechać do Kairu na jeden dzień i może coś jeszcze bo lecimy tylko na tydzień a chcemy też trochę poleżeć na plaży Następnym razem zwiedzimy znowu coś innego. Dzieki za info. A o wycieczkach to wiem bo w turcji też były na mieście 50% tańsze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka koniec pracy na dziś :) 25.01.07, 16:21 hej, rzeczywiściue dużo córeczek jest spodziewanych an naszym forum. Ciotka, czy Ala to Alicja czy Alina, bo takie zdrobnienie stosuje się do obu imion. Misia musi zostać w szpitalu, ale ja wierzę że lekarze wiedzą co robią i wyjdzie to na zdrowie zarówno jej jak i Małej. Rybka! myśl pozytywnie o starankach. Organizm to nie szczegółowo zaprogramowana maszyna. Wszytsko jest możliwe Amonia! ja w Hurgadzie byłam jeden dzień i na mnie zrobiła jak najgorsze wrażenie. Tandeta, kicz, mnóstwo bogactwa na pokaz, Arabowie klepiący nie- Arabki po pupach, wszędzie naciąganie, wyciąganie rąk po "napiwki" itp. Ale rzeczywiście do nurkowania miejsce fantastyczne. No i warto wybrać się na Synaj- jedno z najniezwyklejszych miejsc ZIemi (co Mycha na pewno potwierdzi). no to zmykam do domku; mam dużo prania i innych takich prac domowych. pa m Odpowiedz Link Zgłoś
monjan czwartek 25.01.07, 17:27 Amoonia ale ci fajnie ze jedziesz!! my bylismy z malzem rok temu w lutym/marcu w HRG i bylo super!zazdroszcze slonka, morza i pysznego jedzenia!! echh rozmarzylam sie na razie czekam a meza, bo chce wyjsc z domu a jego nie ma mam potrzebe spaceru!!! Stefek was caluje dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: czwartek 26.01.07, 09:44 no super że Wam się podobało, mam nadzieję że nam też się będzie podobać a możesz mi na maila coś więcej napisać o Hurghadzie?? byłabym wdzięczna.... oczywiście jak Stefanek będzie spać a Ty będziesz miała chwilkę wolnego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Piątek- zaraz weekend! 26.01.07, 13:06 cześć, ale tu dziś cisza. POzdrawiam Was ze słoneczno-śnieżnego Poznania i życzę wspaniałego weekendowego wypoczynku. My idziemy jutro na imprezę karnawałową! m Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Piątek- zaraz weekend! 26.01.07, 13:39 Hej No i nadeszły upragnione ferie, tak się cieszę... Choć jeszcze nie do końca, bo w poniedziałek jeszcze muszę iść do pracy. Ale to już będzie papierkowa robota z dziewczynami musimy napisać jakieś raporty, sprawozdania...A to już nie to samo co praca z dziećmi Na razie to czuję się strasznie zmęczona Aka, gratuluję AliRzeczywiście przewaga dziewczynek na forum, to chyba na mnie przypada chłopakTak z prawa statystyki Na razie jednak nic nie wiem Aka, cieszę się, że Ala zdrowa i wszystko ok. Chyba jednak urodzisz przede mną, bo mi z usg wychodził termin na 2 czerwca i dzidzia była jakby mniejsza o tydzień w stosunku do daty wynikającej z @. Zobaczymy jak to będzie. Tymczasem stresie adieu (choć na 2 tygodnie) Dzięki Dziewczyny, że dzielicie się wiadomościami od Misi. Brakuje jej bardzo tu na forum, ale dzięki tym smsom mamy jakby stałę łącze z nią. Oby wszystko było dobrze tak jak dotychczas! I będzie Monjan, wyobrażam sobie Stefanka w łóżeczku lub w Twoich ramionach Ależ to musi być wspaniałe uczucie być mamą... Adrastea, powodzenia na Hsc. Spokojnie, bez nerwów - w myśl hasła "Wszystko dla dzidzi". Wierzę, że wyniki będą dobre. A wyniki męża traktuj z rezerwą. Pamiętaj, że we współczesnych czasach rzadko który mężczyzna ma super wyniki, te męskie normy naprawdę wciąż się zaniżają. Tak więc zdaj się na słowo lekarza i na razie nic sama nie szukaj, bo to dodatkowy stres. Martusia, udanej zabawy! Korzystaj z karnawału Tańcz, tańcz, tańcz... To zdrowie i radość... Synaj to magiczne miejsce potwierdzamHurgady nie znam osobiście, ale wiele znajomych tam było i też chwalą. Zależy co kto lubi. My z mężem cenimy sobie spokój i kameralność. I tak nam się trafiło na Synaju. Hotelik 2 piętrowy przy plaży z widokiem na morze i wyspę, z nami 11 osób w hotelu, więc nie było tłoku , hałasu, a jednocześnie było z kim się zaprzyjażnić. Dla obsługi hotelu nie byliśmy anonimowi, lecz poznali nas wszystkich juz z imienia i mieliśmy wrażenie, że jesteśmy wyjątkowo traktowani. A na plaży było pusto. Czasami cały dzień byliśmy z mężem zupełnie sami, bo pozostała 9 akurat była na wycieczce. Czuliśmy się trochę jak na bezludnej wyspie - mogliśmy do woli nacieszyć się sobą, pogadać o naszych uczuciach, staraniach, które już nas przerastały... To był cudowny czas. No i nawiązaliśmy parę znaczących dla nas znajomości. Ale wiem, że są osoby, które lepiej czują się w większym gronie osób, w hotelu z animacjami (u nas nie było animacji, bo dla 11 osób to by się nie opłaciło) Cudnie wspominam tamten ubiegłoroczny wyjazd I zazdroszczę Ci Amoniu Ale tak pozytywnie Ci zazdroszczę Rybko, nic się nie martw. Njlepiej nic nie liczyć i nie planować, sama się przekonałam. Ja w tym cyklu w którym poczęła się Iskra, też zupełnie rozminęłam się z owulacją Pozdrawiam Was Folikóweczki, ozdywajcie się często, pa! CUD-Iskierka Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Piątek- zaraz weekend! 26.01.07, 13:40 a my dzisiaj znowu na imprezę do knajpki bo kumpela robi urodziny, a w niedzielę do wujka męża na urodziny znowu misia mi pisała że wyszła dziś ze szpitala. ma się odezwać na gg ale jeszcze jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Upragniony powrót :) 26.01.07, 15:04 Witajcie. Tyle chcialabym Wam powiedziec, sa mile wiadomosci no i troszke mniej milsze. Mile to takie ze juz jestem w domku, wymeczona starsznie bo spalam po 2 godz na dzien z przerwami. Z malutka wszystko dobrze tak jak przypuszczalismy bedzie malusia gora 2500. Zreszta nie ma po kim byc wieksza. Dzien wygladal tak : w pierwszym dniu bylam sama w sali 4 osobowej. Janusz przyjechal na 18 na 40 min i pojechal. Stalam w oknie z oczkami w lezkach i mu kiwalam -oropne uczucie...taka pustka. Pierwszyraz w zyciu robili mi ktg, a potem poszlam na USG takie dokladne. Badanie usg bardzo bolesne ale na bardzo wysokiej klasie sprzetu meczyli Zuzie okolo 40 min wyciskali mi ja bo chcieli cala glowe przebadac. Nawet kore muzgowa miala gadana no kazda czesc, oczy, usta . Rzebra myslalam ze mi odpadna, mala potem skryla sie w scianke i oni mi ja musieli obrucic-bol nie z tej ziemi. Ona ich nie sluchal, raczkami machala a oni tak gnietli ja. W koncu sie obrucila i na samym poczatku jezyk im pokazywala (lekarze sie smiali) potem ciagla sie za ucho przez kolejne 4 godz caly brzuch mnie bolal, mala dostala z tego wszystkiego wysokie tetno. Ogolnie badac tetno szlo sie o godz 6,8,10,12,14,16,18,20,22, i oni do lozka podchodzili o 24. Jak chcialam usnac pomiedzy jakas godzina to laska co kolo mnie lezala miala skurcze i ciagle stekala, krzyczala i smierdziala ;/ liczylysmy skurcze byly co 10 potem co 7 potem co 5 min i tak cala noc;/ Do dzis nie urodzila a Damianek jest juz 2 dni po terminie. Widzialam pare noworodkow taki 4400 chlopczyk wydawal mi sie taki malusi a co dopiero moja 2500 Naprawde rozni ludzie, polozne byly super ale az mnie w dupie szczypalo jak mieli cos przy nas robic studenci !!! rano na obchodzie w dupska chcieli patrzec !!! 4 studentki i 1 student + ordynator + ginka moja + polozna + oddzialowa. Ja sie tak nie buntowalam ale ta laska co byla po terminie strasznie bo sie wstydzila rozstepow ktore miala od kolan po szyje cale nogi brzusio granatowe krechy. Ubikacje -masakra sprzatane bardzo czesto ale wiele kobiet ma "brak jakiejkolwiek chiginy, nasika na klape i wychodzi zostawiajac syf ;/" Jedenie: sniadanie sucha bula + kawalek masla- kosz obiad- zupa a w niej 1 kasek marchewki + kosteczka kartofla bez soli pieprzu wegety - z bida ale zjadlam. Drugie danie np :ryz rozgotowany -papka polany sosem "pomidorowym" - kosz kolacja: zawsze taka sama -kromka chleba + maslo + albo dzem albo ser bialy. Odwiedziny od 13-18 z czego moj maz pracuje od 10-18 ;/ raz go szef wolnil, wczoraj nie zwolnil i moglismy sie zobaczyc ale na korytarzu bo po godz 18 i np w nocy odwiedzajacy nie moga wchodzic na sale. Mielismy tez laske na sali co ma 26 lat ma termin tak jak ciotka aka (31.05.2007)i ma plamienia i do term juz bedzie lezec. i wczoraj przywiezli nam na sale pania 42 lata dzis o 12 miala miec robiona 3 cesarke ma juz 2 synow ( i przed chwilka dostalam smska ze ur jej sie cora)Ona nie znala plci a chciala corcie nie znala bo byla za gruba i tlumaczyla mi ze nie idzie jej przy wadze 113 kg zrobic dokladnego wyraznego usg brzuch miala olbrzymi. I rana jej sie rozszerzala po tamtych cieciach. To by bylo na tyle dziekuje Adrastei, Amoni Rybce, Ciotce i zreszta wszystkim za trzymanie kciukow. Teraz sie zglosze do szpitala dopiero jak bole beda co 3 min -tak tez zalecaja. Choc byla laska ze skrczami co 30 sekund i ja do porodu jeszcze nie wzieli bo stwierdzili "ze to nie to". Oczywiscie do szpitala kolo domu czyli Siemianowice. TESKNILAM !!!!! Aha jest jeszcze pani co jest w 4 tyg i ma ciaze zagrozona i bedzie tam lezec juz do konca, ta pani ma niesamowita wiare. Zal mi jej. I co sie okazalo ona jest pielegniarka wlasnie tego dzialu gdzie lezy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 I jeszcze cos 26.01.07, 15:21 Tak jak mnie interesowalo forum Mamy styczen 2007, lutowki 2007 tak teraz mam do nich niechec-za wiele widzialam. Nie mam ochoty juz czyta o porodach itd. Nawet nie ominelo mnie golenie do porodu, lewatywa, cewnikowanie, wszystko tej starszej kobicie robili w pokoju bo byla bez sil swiecenie pupa juz mnie tez nie dziwi. teraz ide odsypiac. Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Upragniony powrót :) 26.01.07, 15:20 i mamy Misię znów z powrotem. I dobrze. Skoro z małą OK to lepiej być w domu niż na oddziale. Zwłaszcza, że taki nieprzyjemny. Misia, troszkę się nacierpiałaś, ale ból mija a lepiej mieć pewność że wszystko dobrze z Zuzią. A 2500gr to rzeczywiście niewiele. Ale dzieci szybko rosną i zanim się obejrzysz będzie taka duża, że Ci ją będzie trudno dzwigać! Monjan! a Stefanek już widać że rośnie? Buziaki dla Twojego przystojniaka Mycha! i doczekałaś się ferii. To teraz odpoczywaj i dbaj o siebie ile możesz. Leniuchuj... No i może teraz nam już prześlesz zdjęcie brzuszka, zwłaszcza że już się pojawił. Ciotka! na Twój brzuch też czekamy. Adrastea! czekamy na relacje z badań z dobrymi(!) wynikami. marta Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Upragniony powrót :)Witaj Misiu:)))))))) 26.01.07, 15:22 Misiu, dobrze, że znowu jesteś w domku i z nami na forum)) Cieszę się, że z Malutką wszystko w porządku, ale przeżyć miałyście obie co niemiara! Współczuję Ci, że musiąłyście przechodzić przez to wszystko, zwłaszcza przez to badanie usg bolesne dla WAS obu. Najważniejsze jednak, że jego wyniki są dobre!!! Czytając Twojego posta Misiu, pomyślałam sobie, jakie to szczęście, że nie musimy całego czasu ciąży tam spędzać - jak niektóre kobiety, jak dobrze, że stan zdrowia pozwala nam prowadzić nowrmalny tryb życia, chodzić do pracy... Mnie cała ta opisana przez Misię szpitalna atmosfera przeraża: niedobre jedzenie (a przecież dla kobiet w ciąży powinno być ono szczególnie urozmaicone), brudne toalety, pokoje 4 osobowe jakie miałam w akademiku swojego czasu... No ale dla dzidzi wszystko warto znieść. Misiu, wyśpij się, odpocznij, korzystaj z domowej wolności i swobody Dobrze, ze jesteś A my jesteśmy z TOBĄ! Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Upragniony powrót :)Witaj Misiu:)))))))) 26.01.07, 18:05 Misiu-jak dobrze, ze juz jestes)) Nie wyobrazam sobie szpitali i takich rewelacji.To straszne((((((((((((((Po prostu jestem w szoku. Dobrze, ze juz wrocilas. Paula- z tego co wiem, to malenstwo ma 12mm. Aka-gratuluje corci)) Uciekam, bo az mo sie wszystkiego odechcialo po tych szpitalnych wiesciach.GDZIE MY ZYJEMY?? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dziękuje za powitanie 26.01.07, 18:48 Jestescie niezastapione Dopiero co wstalam, maz wlasnie wrocil z pracy i bedziemy nadrabiac ostatnie 3 dni. Ciagle smski dostaje ze szpitala ze taka dziewczyna teskni za mna, ze bylo wesolo, a teraz nastala pustka. Ze musi teraz sama pilnowac badan a tak to ja zawsze wszystkich wolalam i pilnowalam. Hehe tam tez bylam taka opiekunka szpitalowa, a teraz znowu bede forumkowa hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Upragniony powrót :)Witaj Misiu:)))))))) 27.01.07, 11:49 mnie maleństwa w milimetrach nie mierzyli tylko ze odpowiada 6,1 tygodnia według usg bo według om to był poczatek 7 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Dakota na porodówce!!! 26.01.07, 18:56 Hej Folikóweczki!!! Właśnie podczytałam na Lutówkach, że kolejna z nas - tym razem Dakotka - wylądowała na porodówce, akcja w toku)) Powodzenia i 3mam kciuki za szybką i jak najmniej bolesną akcję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dakota urodziła !!!!! 27.01.07, 07:39 Cytuje smska calego z godz 23;53 "Dzis 26.01 o 22:20 przyszedl na swiat Szymon Wysocki !!! Wazy 3380 g,dlugi 53 cm, 10punktow, zdrowiutki i sliczniutki" No to mnie Dakotka zaskoczyla W szpitalu jak bylam pisalysmy sms i...teraz tak nagle cala sytuacja sie zmienila. Po odczytaniu smska -cieszylam sie ze szczescia Dakotki lecz ja osobiscie jak wiem ze miala term 3 dni przede mna na chwile obecna nie jestem gotowa na powrot do szpitala gdbyby np mala -wczesniej chciala wyjsc. za duzo widzialam, musze psychicznie odpocza. Jeszcze raz Wielkie GRATKI ! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan witamy Szymona!! 28.01.07, 14:57 na swiecie!! super!! gratulacje dla mamy!!! Misia dobrze ze jestes, juz se zastanawialm co z Toba... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: witamy Szymona!! 28.01.07, 17:19 Dakota-wielkie gratulacje!! Demika-sliczne dzieciaczki)))) Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: witamy Szymona!! 29.01.07, 08:54 jejku ale nowina z samego rana )))) wielkie gratulacje!!!!! superśnie Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dopisujemy Szymonka :) /lista / 27.01.07, 08:00 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 ememik – Magda – Warszawa - pochwal sie kiedy urodziłas monjan – Monika - Lublin - syn Stefan 12.01.2007 szarlotti - Anna - pochwal sie kiedy urodzilas 2 dzieciaczka - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - córka Julia 20.09.1998 i syn Szymonek 26.01.2007 Folikówki , które oczekują swoich pociech arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży term.(22.08.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :) amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :) hagowiec - Kasia - Gliwice - w trakcie starań (styczeń 2007) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 27.01.07, 11:53 mam wyniki toxo- jeden i drugi ujemny. Uff.... odetchnęłam z ulgą. Następna wizyta za 3 tyg. Cieszę się Misiu że jesteś już z nami i że z Zuzią wszyskto ok. No i gratuluje Dakocie-to się dziewczyna uwinęła )) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Paula343 27.01.07, 13:20 No to super ze wyniki dobre- to najwzniejsze Mezus na egzaminie, jak wroci to jedziemy po wypis ze szpitala. A tym czasem bylam sobie u kosmetyczki, mam piekne brwi hehehe i od razu mi lepiej. Sniezyk pieknie pada Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Dakota przesyła WAM całuski :)Gratuluacje:) 28.01.07, 13:46 I my przesyłamy całuski Dakotce, Tatusiowi, Julci i Szymomkowi**** Ale wspaniała wiadomość! Dakotka zaskoczyła nas wszystkich swoim tempem Agnieszko, GRATULUJĘ zdrowego, ślicznego synka, który jest radością i szczęściem całej Waszej Rodzinki... To już drugie folikowe dzieciątko z r.2007 zaraz za Stefankiem Ale fajnie! Wypoczywaj Dakotko, wracaj do pełni sił... Julcia na pewno sporo Ci pomoże przy małym...Niech zdrowo rośnie... Misiu, Ty też spokojnie wypoczywaj po szpitalu i nie stresuj się niczym. Będzie dobrze, już niedługo i TY utulisz Zuzię w ramionach... Przyjdzie ten moment, ale domyślam się, że to oczekiwanie najbardziej się dłuży... Paula, dbaj o siebie, super, że wyniki toxo ok. Może czas już, by Misia przeniosła Cię na liście do Folikóweczek oczekujących swoich pociech? Czy jeszcze nie wierzysz w sowje szczęście? * Wypoczywajcie Miłe Panie przy niedzieli. My z mężem tradycyjnie zaliczyśmy basen. Teraz ja szykuję lepszy obiad, a mężulo jak zwykle robi coś na studia na kompie... Jeszcze jutro idę do pracy i ...ferie Wspaniałej niedzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Misia 28.01.07, 15:02 Stefek tez urodzil sie malutki, naszyj=kuj sobie malutkie ubranka 6 a i tak Zuza bedzie sie w nich topic... i nie przejmuj sie szpitalem jak masz ochote, poczytaj moj opis porodu-jest na styczniowkach an gorze w linkach Dasz rade!!!kobiety sa mocne, a dla dzieci zrobimy wszystko!!! a Stefek nadal malutki, tylko brzuszek ma okragly, jak bak)) Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: Witajcie:) 28.01.07, 16:15 Pamiętacie mnie jeszcze??Biję się w piersi i przepraszam za milczenie.Niestety przy dwójce maluchów nie mam na nic czasu.Uprzejmie informuje,że Olka skończyła dziś 3 miechy.Rośnie zdrowo i jest zakochana(z wzajemnością)w starszym bracie:0 Witam z radością nowe pociechyTe które się starają jak zwykle ściskam-będzie dobrze Misia-ściskam Cię cieplutko.Cieszę się,że wszystko ok z Tobą i córciąJuż bliziutko.CierpliwościZaraz bedziesz tulić maleńką w ramionach Przedstawiam Wam swoją Olgę img441.imageshack.us/img441/1269/dsc01163xn0.jpg img95.imageshack.us/img95/1140/dsc01078hf4.jpg z bratem: img249.imageshack.us/img249/3502/dsc01103gu6.jpg img443.imageshack.us/img443/4623/dsc01134oy2.jpg z mamą: img267.imageshack.us/img267/6218/dsc01176cv3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Monjan -wielkie dzieki 28.01.07, 20:30 hehe brzuszek ma jak bak napewno bedzie sie topic taki szkrab maly a w szpitalu dziecki ponad 4 kg wydawaly mi sie malenkie a co dopiero Zuza o polowe jeszcze mniej...no poprostu miniaturka hehe. Demika -fajna ta corcia Twoja a synus juz taki duzy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Poniedziałek 29.01.07, 08:08 witajcie ale sie działo jak mnie nie było Gratulacje dla Dakoty szybko sie uwinęła Misiu cieszę sie ze juz wróciłaś mam nadzieje ze szybko zapomnisz o przykrych doświadczeniach szpitalnych Ja badanie przezyłam do przyjemności napewno nie można tego zaliczyć ale wszystko jest ok teraz jeszcze czekam na badanie pobranego wycinka ma być za 14 i wtedy ginem bedziemy ustalać strategie Odnośnie wyników małża stwierdzil ze sa ok nie rewelacja ale da sie wytrzymać także uspokoił mnie trochę Pozdrawiam i zyczę miłego dnia Niech wreszcie przestanie wiać Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Poniedziałek 29.01.07, 09:05 Hurra! Dakotka! wielkie gratulacje. Gratuluję Synka i życzę Wam dużo zdrowia ) Demika, miło że się odezwałaś, Olga śliczna córka a Ty z nią piękna mama- kobieta! Adrastea, Twoje wyniki będą dobre, Mężowski też dają podstawy pozytywnego myślenia Weekend minął jak z bicza trzasnął. W sobotę był piękny spacer w śniegu i słońcu po lesie, wieczorem bal karnawałowy; wybawiłam się, wytańczyłam... a teraz pracowity tydzień przede mną! pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Poniedziałek 29.01.07, 10:29 Witajcie, dostalam smska ze ta laska (20 lat) coo ze mna lezala na sali co rodzila mi juz tam prawie hehehe urodzila. Wczoraj jej mieli wywolywac (4 dni po terminie byla) no i od godz 17 do 21 rodzila naturalnie ale nie dala rady i zrobili jej cesarke. Ma syna Damianka wazy 4500 czyli olbrzym hehe 2 razy moje dzidzi. Rozmawialysmy przed chwilka teraz lezy na sali pooperacyjnej, jest wykonczona. Jutro pojade chyba po wypis (bo w sobote byl niegotowy)to go zobacze tego co mi tak spac nie dawal i mnie kopal hehe. A tak poza tym to jak bym teraz zaczela rodzic to nie mam zadnych badan -dokumentow oni mi wszystko wzieli ;/ i glupki mysla ze do nich przyjade w razie porodu. Dokad nie mam tego wypisu nie moge rodzic ;/ no-spa moje zbawienie. A wczoraj male skurczybyki byly. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: Poniedziałek 29.01.07, 10:51 Misu, az mi skóra ścierpła jak przeczytałam Twój opis ze szpitala. Ale bardzo się ciesze , że jestes juz w domu i wszystko z Toba i Zuzią jest w porządku. Weekend szybko mi minął, znowu mielismy gościa. Dziś na szczęście idziemy z Mężem do kina, więc sobie odbiję. Jestem towarzyska, ale jednak potrzebuję sporej dawki intymności. Rano, jak mąż szedł do pracy chciałam pójsc do łazienki i zrobić test.Ale wiem, że to jeszcze za wcześnie. Popadam w jakiś obłęd. Pozdrawiam poniedziałkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do rybki 29.01.07, 11:38 To dzis zycze udanego wieczoru I jak zrobisz kiedys test to daj znac (trzymam kciuki) Ja dzis popoludniu musze pakowac torbe buuu jaka niechec ;/ jutro zaczyna sie 39 tydz, a ja psychicznie niegotowa na cokolwiek...jeszcze snilo mi sie ze czop mi wyszedl i wstalam prawie poplakana bo tak nie chhcialam. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa rybko 29.01.07, 11:41 a kiedy masz mieć @ ?? u mnie połowa cyklu dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: rybko 29.01.07, 12:57 3 lutego ma @ przyjść. mam ogromna nadzieję że nie przyjdzie, ale z drugiej strony myslę, ze znowu się nie udało. Nie robię żadnych badań, bo lekarz powiedział, ze skoro juz raz zaszłam w ciążę to znaczy że mogę. Tylko dlaczego nie wychodzi. Misia mnie przeraził na dodatek opowieścią o tej pani co jej usg nie mogli zrobić. Ja do szcupłch nie nalezę więc juz się obawiam co będzie. Ech, co za poniedziałek. Ściskam Was Dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Poniedziałek 29.01.07, 12:10 hej kochane ale się działo, przez zeszły tydzień mnie nie było bo miałam wielkie zawirowania w robocie, szef gonił niesamowicie w tym tygodniu to samo - czasami już mam dość mojego szefa i tej roboty, takie gonienie do niczego dobrego nie prowadzi, w tym ytgodniu postanowilam zwolnić niech się dzieje co chce, niech się na mnie drze i trzaska drzwiami bede robiła wszystko powoli ten rok w ogóle jakis taki, jutro musze na komende isc, bo zdaje sie ze nas udupili fotoradarem i mandat zarobimy w ogóle to mi bardzo głupio ze tak tu do was rzadko zaglądam pewnie już zapomniałyście o mnie - ja w domu ciągle neta nie mam a w robocie czasu brak Misia współczuję Ci - takie przezycia ale teraz zapomnij o tym i odpocznij bo wkrótce bedziesz musiała mieć wiele sił dla swojej kruszynki, to będzie naprawdę maleńka kruszynka i Dakotka już urodziła, jak ten czas leci dziewczyny czy jakieś starające się jeszcze tu zostały ? Amoniu, Adrestea i Martajotka oby nam też poszło jak z płatka Adrestea widzę że po badankach to dobrze kolejny krok do realizacji celu wykonany mnie tez czeka badanie HSG - boję się - przede wszystkim szpitala ściskam was mocno i wiedzcie ze myslę o was w kazdej minucie a folik hmmm nie łykam wciąż Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Rybki i Agniesi 29.01.07, 14:49 Rybko Ty nie przesadzaj ! ta kobieta miala juz 2 dzieci po kazdym przytyla 20 kg po tym teraz 3cim 10 kg o siebie najwyrazniej nie dbala. Ty napewno nie masz takie sytuacji jak ona ! A lekarz dobrze mowi...raz zaszlasz to i teraz zajdziesz. Agniesia ale sie usmialam "udupił" hahaha. Tyś jest dobro. Hahaha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Poniedziałek 29.01.07, 13:12 Witam Was dziewczynki!!! Ja dzisiaj wedlug Om zaczynam 8 tydzień wedlug usg to 7. Ale nie mam najlepszedo humorku bo się lekko pochorowałam. Męczy mnie kaszel-innych symptomow nie mam-ale teraz to byle kaszlu sie boje. Wczoraj tata-bo męzus znowu na słuzbie to zamieszkałam u rodziców na niedziele- kupił mi w aptece syrop homeopatyczny stodal ponoć w moim stanie nie ma przeciwwskazań, dodatkowo pije mleko z masłem fuj...Ale cały czas myśle o mojej Fasolce żeby jej nie zaszkodzić. Misiu jak coś to możesz mnie wpisać na liste oczekujących data rozwiązania to mniej wiecęj 17 wrzesień Trzymajcie się cieplutko i nieprzeziębiać się-jadna podprawiona Folikówka wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Do Pauli 29.01.07, 14:34 Paula spokojnie homeopatia mozesz sie leczyc a stodal to bardzo dobry syrop dodatkowo mozesz brac rutinoscorbin i pic wapno tylko wapno z umiarem bo mozna miec zatwardzenie a w ciazy to niezbyt mile takze bez obawy ja mam te dane od lekarza bo tez sie rozchorowalam na samym poczatku i od razu pobiegłam ( niewiele mi to pomoglo) a najlepiej by było jakbys wygrzewała sie w domu idz na urlop albo na zwolnienie bo takie przeziebienia na samym poczatku nie sa najlepsze I lepiej pochuchac na zimne Pozdrawiam dbaj o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Poniedziałek 29.01.07, 14:39 Paula-nie martw sie.Stodal mozna spokojnie brac. Misia-czy to znaczy, ze nie bedziesz rodzic w tym szpitalu tylko w innym? U mnie poczatek 3 miesiaca, to znaczy tak to rozumiem(8 tydz i jakis 3 dzien chyba).Troche lepiej sie czuje))) Lekarz zalecil mi Materne centrum, ale nie wiem czy brac, bo nie najlepsze rzeczy o niej slyszalam.A Wy zafasolkowane co bierzecie?Jakie witaminki?I od ktorego tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do angnieszkimonikaz 29.01.07, 14:55 Oczywiscie ze w tym nie bede rodzila !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pojade do szpitala kolo domu, zeby mnie mogl ktos odwiedzic bo tam gdzie lezalam to zywa dusza nie dojedzie. Masakryczny dojazd i tylko i wylacznie autem -a nie kazdy je ma. pozdrawiam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Poniedziałek 29.01.07, 17:54 Dzięki dziewczyny -uspokoiłam sie po Waszych postach. Leżę sobie u rodziców i wszyscy kołomnie lataja-mama tata i mężuś-niepowiem calkiem przyjemna sytuacja. Co do pracy to wzięłam 2 dni wolnego-zobaczymy jak bede sie czuła-wtedy zadecyduje co dalej. Co do witamin to narazie nic nie biore. Moja ginka powiedziała ze ewentualnie jak skończe 3 miesiąc bo wcześniej witaminki moga nasilać mdłości. Narazie pije sok z marchwi i objadam sie mandarynkami lub pomarańczami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista - dopisujemy kolejna Szczęsciare :) 29.01.07, 15:11 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 ememik – Magda – Warszawa - pochwal sie kiedy urodziłas monjan – Monika - Lublin - syn Stefan 12.01.2007 szarlotti - Anna - pochwal sie kiedy urodzilas 2 dzieciaczka - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - córka Julia 20.09.1998 i syn Szymonek 26.01.2007 Folikówki , które oczekują swoich pociech arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży term.(22.08.2007) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży term.(07.09.2007) paula343 - Paulina - Częstochowa - w ciąży term. (17.09.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań :) heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :) amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :) hagowiec - Kasia - Gliwice - w trakcie starań (styczeń 2007) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
hagowiec Gratuluje Szymonka:) 29.01.07, 15:45 czesc dzisiaj mija pol roku od naszego slubu. mam nadzieje ze juz niedlugo zobacze II kreseczki dziewczyny czy na poczatku ciazy (pierwsze 2 tyg pobolewa podbrzusze? tak jakby jajniki?, czy kazda odrazu czula sie niedobrze? nie mam zadnych dziwnych objawow poza tymi lekkimi skorczami na dole brzucha?! moze to juz ktos tam zamieszkal? czekam do konca tygodnia na @ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hagowiec :( 30.01.07, 10:59 czesc dziewczyny jest mi troche smutno ze zadna z was nieodpowiedziala mi na mojego posta dla mnie to pytanie troche nurtujace, wiec jak ktoras moze mnie pocieszyc to bede wdzieczna, Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Hagowiec 30.01.07, 11:12 Ja nie odpowiedzialam na Twoje pytanie bo...nie mialam zadnych boli na poczatku ciazy. Jedynie co mialam to wymioty po jedzeniu ;/ Hmm nie smutkaj sie ! Misia <buziak> Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: Do Hagowiec 30.01.07, 12:06 Mnie bolało podbrzusze i persi-typowy objaw nadchodzącej@.Nie przyszła,zrobiłam test i zobaczyłam 2kreski.Mdłosci od razu nie miałam(dopiero tak od 2 miesiąca) ale za to do samego końca ciąży.Podbrzusze mnie pobolewało-to mięsnie macicy się rozciągają i stąd ten ból Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Do Hagowiec 30.01.07, 12:22 Ja zaczęłam mieć bóle podbrzusza na tydzień przed spodziewaną @. Poszłam do gin bo myslałam ze przeziębiłam tyłek a ona kazała mi zrobić badanie moczu i bete. Mocz wyszedł dobry a beta pozytywna Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Do Hagowiec 30.01.07, 12:56 Brzuch bardziej mnie bolala w pierwszej mojej ciazy niz w drugiej ale to nie był taki bol jak na @ on byl troche inny inaczej zlokalizowany bolalo tak jakby po bokach a nie cały brzuch, no i piersi strasznie mi urosly i byly wrazliwe ja nie mam takich sensacji przed @, no i wrazliwosc na zapachy to strasznie mi dokuczalo ale to dopiero po terminie @ wymiotow nie doczekalam bo poronilam Ja czułam sie taka pelna jakby mnie cos rozsadzalo od srodka Odpowiedz Link Zgłoś
hagowiec Hagowiec 30.01.07, 13:06 o dziekuje wam kochane od mozliwego zafasolkowania minelo 1-2 tygodni, od tygodnia miewam takie leciutkie skurcze, w piatek powinna sie pojawic @ lud nie, dziekuje za wsparcie, dobrze ze sie do was przylaczylam , to moj pierwszy miesiac staran i dlatego jestem podekscytowana. jakos mi nie jest niedobrze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Fotki z dzisiaj wysyłam WAM na poczte gazetową. 29.01.07, 21:43 Wiem, że kiedyś Kasia(krokodylek)prosiła o fote gołego brzusia, a więc z myślą o Niej taka fotka też jest Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Misunia kochana do mnie nie doszły :( 30.01.07, 09:26 no nic obejrzę innym razem Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotti Oto jestem ...... 30.01.07, 06:59 Witajcie kochane Mało się odzywałam, cicho siedziałam bo ogólnie to panikowałam czytając forum. Mam nadzieję, że wybaczycie. Dziś z duszą na ramieniu, ze skierowaniem w ręku udaję się na oddział. Albo jutro albo we czwartek powitam me dziecię (płeć nadal pozostaje niespodzianką ). Zdecydowałam się na cc. Tutaj troszkę o moim dylemacie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=56297544 Panikuję i się boję jak nie wiem co, tymbardziej, że nie mam pewności czy podjęłam słuszną decyzję o wcześniejszym rozwiązaniu (termin na 05.02). Pozostaje mi ufać i zawierzyć i powierzyć się Boskiej Opatrzności, że wszystko będzie dobrze. W szpitalu spędzę 7-8 dni a po powrocie na pewno się zamelduję u Was. Bardzo proszę o mocne kciuki za nas by wszystko było OK. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom zdrowych pociech, oczekującym spokojnego fasolkowania a tym, które pragną ... spełnienia marzeń Ściskam mocno Folikóweczki i do "przeczytania" Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Oto jestem ...... 30.01.07, 08:37 Witamy Szarlotti, bede trzymać kciuki bedzie wszystko dobrze nie martw się U mnie leje pogoda pod zdechłym azorkiem Trzymajcie sie kobitki dzielnie Miłego dnia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Oto jestem ...... 30.01.07, 09:25 Szarlotti będzie dobrze, sciskam kciuki U mnie dość ładnie śnieży, pogoda stanowczo lepsza niż wczoraj , kiedy to do pracy musiałam przedzierać się przez rozmarzłe kałuże ze śniegiem Misia już lecę oglądać fotki ))) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Oto jestem ...... 30.01.07, 10:05 Witaj, napewno bedzie wszystko ok, widzialam w szpitalu kobiety ktore mialy robiona cesarke nawet 3 tyg przed terminem-dzieci duze, zdrowe, kochane !!! u Ciebie te 5 dni w ta czy w tamta nie zrobia roznicy. A ja myslalam ze juz urodzilas Powodzenia, Jestesmy z Toba. P.S. ja dzis chyba jade po wypis wieczorkiem do szitala to wpadne na chwilke do tej laski co razem lezalysmy strzelic fote malemu i utulac Go Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: Wtorek 30.01.07, 10:15 Pada deszcz Szarlotti-będzie dobrze.Trzymam kciuki.Ja przy drugim porodzie też miałam wybór i pamiętając o przeżyciach z pierwszego od razu zdecydowałam się na cc.I choć po tamtej dochodziłam długo do siebie to teraz tydzień po już nie pamiętałam o cesarce.A 5 dni to nic.Maluch już jest duży i gotowy do życia na świecie.Ściskam. Misia-śliczne zdjęcia.Ciąża Ci służy Pozdrawiam ciepło Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dominika masz racje "służy mi"-na zdjęciach hehe. 30.01.07, 10:23 własnie sobie robie zupke szpinakowa, jakas taka ochota mnie naszla. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Tu mozecie zobaczyc fotki !!!! 30.01.07, 09:59 fotoforum.gazeta.pl/72,2,883,45367697,56405689.html Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a ja wczoraj.... 30.01.07, 10:12 byłam na siłowni i 15 minut w saunie czuję się jak nowo narodzona.... Mięśnie troszkę zaczynają boleć ale to nic, przecież muszę się pozbyć tej oponki na brzuchu przed urlopem w egipcie bo by była załamka Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Witajcie ..... Dzis druga wizyta u gina :) 30.01.07, 10:23 Witajcie Folikówki Misiu..... bardzo dziekuje ... Brzusio pierwsza klasa ))) Ja ostatnio nie cvzuje sie najlepiej. Nawiedzaja mnie koszamrne bóle migrenowe, dla których jedynym ratunkiem jest wstretny dla Maleństwa APAP, ale nie moge go nie brac, bo o wiele bardziej wtedy meczę siebie i maleństwo..... Dzis mam druga wizyte u gina. Musze mu dac wyniki badan, które robiłam i dzis odebrałam , nie znam sie na tym za bardzo, wiec czekam co on powie na wyniki Dodatkowo musze mu koniecznie powiedziec o tych cholernach migrenach... Wrrrrr Tak poza migrena,. to czuje sie dobrze. Mam jeszcze lekki jadłowstręt, ale radze sobie Brzuszka jeszcze nie widac dzis zaczynam 11 tydzień Pozdrawiam i całuski dla Wszytskich naszych Folikowych Pań Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Witajcie ..... Dzis druga wizyta u gina :) 30.01.07, 10:38 To czekamy na wiesci od krokodylka po wizycie u ginka Amonia zawzieta jestes ja codziennie sobie obiecuje ze bede robic brzuszki ale jakos tak na gadaniu sie tylko konczy a tak z udek to pasowaloby troche zrzucic czemu tak samo nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Mała brzuchola mi rozsadza 30.01.07, 12:36 tego jeszcze nie było zebym tak mocno miala wyginany brzuch w kazda strone, nawet ruszyc sie nie moge hehe. Moze mi go rozerwie i wyjdzie bokiem plecow haha. Ale rozrabiaka dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Mała brzuchola mi rozsadza 30.01.07, 13:34 ale brzuchol super!!!! Kiedy ja się doczekam?? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Do Paula 30.01.07, 13:39 Masz blizej niż dalej co my mamy powiedziec wiecznie starające sie??? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Mała brzuchola mi rozsadza 30.01.07, 13:38 Misiu chyba chce już na świat ta twoja mała ciasno jej tam pewnie Krokodylku będzie dobrze - trzymam kciuki Amoniuu nooo przed urlopem taki wysiłek najważniejsze ze m. kocha z oponką czy bez Misiu obejrzałam bardzo ładne dziewczynki powiedzcie mi jak to jest dzwigać tak cięzki brzuch ja sama jestem bardzo szczupła i sie zastanawiam jak bede miała na to siłę i gdzie ta dzidzia sie pomieści w tych moich 60 cm w pasie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Agniesia mnie rozbawila :) 30.01.07, 15:45 Agus takie samo pytanie zadalam mojej kolezance w marcu (urodzila 9 kwietnia)- jak Ty umiesz sie z tym brzuchem ruszac...nie przeszkadza Ci??? sto pytan do a ona mi wtedy odpowiedziala " Angelika on nie rosnie od razu taki duzy, tylko stopniowo i sie przyzwyczajasz" i tak teraz ja Ci odpowiem...nie jest ciezko tylko niekiedy niewygodnie. Brzuchol fajny jest...ale mogl by byc juz normalny teraz musze uwazac zeby o sciany nim nie charatac jak jest wasko hahhahaa. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Mała brzuchola mi rozsadza 30.01.07, 15:54 A ja nie dostałam zdjęć brzucholka Julka też harce dzikie sobie urządza, chyba do maratonu ćwiczy, a moje bebechy mają dosyć zupełnie. Ale uwielbiam to i oj będzie mi tego troszkę brakowało. No ale jeszcze mamy troszkę w wersji kinder niespodzianka. Dziś lekarz zobaczymy ile waży panna, no bo że zdrowa to ja chyba nie mam wątpliowści buziaki gratulacje, oj zazdroszczę że niektóre już po ..... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do alfy 30.01.07, 18:28 Fotki sa w linku Kocik tu na forum !!! pare wpisow wyzej dokladnie spojrz Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Środa 31.01.07, 09:10 Witam w srodku tygodnia Krokodylek się obija gdzie relacja z wizyty u gina Alfa to samo ehhh dziewczyny leniuchy z was U mnie bz Miłego dnia życzę i trochę słońca bo u mnie ciemno i buro, a moze by tak na solarium Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Środa 31.01.07, 10:06 Plizzz... Adrasteaa - nie mów mi nic o solarium, bo mi ciśnienie skacze)) Tak chętnie bym poszła... Ale raczej mi nie wolno. A taka za mnie blada d..a, że aż znajoma mi ostatnio zwróciła uwagę. A te kremy "zachowaj letnią opaleniznę, bla, bla, bla" to sobie można... Mam Johnsona i nie bardzo działa. Zawsze co roku swoją bladość skrywałam chodząc sobie raz w miesiącu na 10 minutek na solar i było ok (tak w sam raz - nie było widać, że to opalenizna z solara - bo za mało leżałam, ale nie było też widać jaka jestem biała). Teraz - masakra. A Amoniaa jeszcze startuje do Egiptu... Zazdroszczę. Moim marzeniem jest Sharm El Sheikh (czy jak to się tam pisze...) - czyli też Egipt. Może za 3 lata... Tylko Amoniaa - sprawdź paszporty!!! Moi Teście też mieli teraz lecieć do Egiptu i okazało się, że mają paszporty ważne tylko do kwietnia... A muszą być ważne na conajmniej pół roku jeszcze. Pozdrawiam Was w tę paskudną pogodę i spadam zakuwać do egzaminu (co przy szalejącej Małgorzacie w brzuchu nie jest proste...). Buziaki!!! Acha - nie uwierzycie jaki Mąż to farciarz-spryciarz. Przedwczoraj rano, jak drogowcy jak zwykle zaspali, wjechał w pupę samochodu, który ruszał przed nim na światłach (bo gość w tamtym samochodzie nagle wyhamował, bo mu się wydawało, że jeden z samochodów, które miały czerwone wtedy - na niego rusza... skąd Ci ludzie mają prawo jazdy, to ja nie wiem...). No więc zawinął mój samochód. No i wczoraj... siedzę w domku... telefon. Jakaś babka wjechała w pupkę samochodu (MOJEGO SAMOCHODU!!! GRRRRR!!!) na wiadukcie chwilkę od naszego domku mojemu Mężowi. Boshh... Dwa dni - dwa samochody - dwie stłuczki. Hihi - dobrze, że tylko jedna z winy Męża. A nie miał stłuczki już baaaaardzo dawno. Widać musiał teraz nadrobić abonament)) Dobrze, że mamy AC, ale wraz to strasznie wkurza!!! No. To tyle. Jeszcze raz pozdróweczki i buźki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa wiem wiem :) 31.01.07, 11:06 paszporty mamy jeszcze długo ważne ale dzięki za troskę Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 31.01.07, 09:55 Cześć dziewczyny na początek Wielkie Gratulacje dla Dakoty, wszystkiego najlepszego dla dzieciaczka Trochę się nie odzywałam ale regularnie Was podczytuje i jestem na bieżaco co się dzieje...jakoś tak wyszło , po prostu jakoś mi tu nie ,,po drodze,, mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi , tu tematy ciążowe dzieci się sypią a ja cały czas na początku drogi i starań o dziecko, nie bardzo umiem się tu wstrzelić ze swoimi problemami i obawami jakoś ,,lepiej mi,, z dziewczynami które też cały czas się starają , nie wiem czy się dobrze wyraziłam o co mi chodzi ale mam nadzieję że mnie zrozumiecie? A u mnie generalnie wszystko ok, badania powtórzyłam wyszły w miarę z przewagą na dobre, monitoring zrobiłam też na oko jest dobrze, owulacja jest , ginka kazała poczekać dwa trzy m-ce i zbadać męża no i się nie stresować.... teraz w ramach odstresowywania się jedziemy na narty, przyda mi się trochę tlenu bo już przytłoczona pracą jestem Całuję Was i co i raz na pewno się odezwę. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Relacja z wizyty u gina :D 31.01.07, 10:13 Witajcie kochane Folikówki Czekalismy na niego w kolejce 3 godziny, mój M juz zasypiał.... Wyniki badan bardzo dobre.... Gin mówi, że morfologie, to mam jak wzorowy dawca krwi ... Oby tak dalej Tylko w moczu zabląkały sie jakies białka i za 2 tygodnie musze powtórzyć badanie moczu .... A mofrologia dopiero za 2 miesiące. Miałam tez robiona cytologię i gin sprawdzał czy wszycho wporządku .... Jest OK Potem było USG..... Maleństwo.... tak juz urosło, że bylismy w szoku Gapilismy sie w monitor jak zaczarowni. A maleństwo za żande skarby, prośby błagania nie chciało sie ustawic do "zdjęcia" . Cały czas wierciło sie i wierciło. Gin tylko zdążył sprawdzić glówkę i przeziernośc karkową.... wszytsko jest wporządku Potem chciał maleństwo zmierzyc ..... A gdzie tam tak uciekało, że nie dało rady choc na chwilke go zatrzymac Tak jak mamusia, nie lubi pozowac do zdjęć W koncu odwócił sie do nas plecami i wtedy gin strzelił fote ... Jedna, jedyną I zostało maleństwo zmierzone tyłem od główki do tyłeczka (bez nóg, bo nóżek namnie pokazał)..... Po prostu maleństwo miało nas w .... głebokim poważaniu Mierzy około 60mm (tak jakby z nózkami) Widzilismy jak macha rączkami, nózkami, nawet nosek widzieliśmy Mąż nie mół wyjść z podziwu, że takie maleństwo juz tak w brzuszku bryka Gin załozył mi też karte ciązy.... Co do migren..... To w ciązy nie ma na nie złotego śrdoka. jeżeli juz ból będzie zwalał mnie z nóg ..... A tak bywa To mam brac APAP..... lepiej nie męczyc maleństwa i siebie takimi bólami..... całuki dla WAS Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Relacja z wizyty u gina :D 31.01.07, 10:23 To dobrze, że wszystko dobrze)) Gratuluję serdecznie. A z tymi migrenami... Mnie przez pierwszą połowę ciąży (zwłaszcza tak w trzecim miesiącu i jeszcze troszkę w czwartym) mocno, bardzo i często bolała głowa. A potem samo przeszło... Też nałykałam się troszkę proszków - ja łykałam Panadol. Z ciężkim sercem, ale ten ból naprawdę bywał nie do wytrzymania... Acha - tylko pamiętaj - na ból migrenowy proszek pomaga jak go weźmiesz jak tylko czujesz, że zaczyna Cię boleć głowa!!! Potem (jak już nawala tak, że aż ciężko jest oczy otwierać i ruszać głową) z reguły jest już za późno... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Relacja z wizyty u gina :D 31.01.07, 10:33 Bardzo się cieszę ze wszystko ok u Ciebie i maleństwa oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Relacja z wizyty u gina :D / dziwny dzien 31.01.07, 11:30 Czesc, widze ze Kasia z mezem zadowolona z wizyty i o to chodzi. Takie malenstwo a juz buszuje w brzuszku, smiac mi sie chce bo wczoraj pytala mi sie kolezanka czy juz zaczelam czuc ruchy...no coment. Gadala ze mna, brzuch co chwilke byl w inna strone a ona 'dupla' takim pytaniem. W nocy spalam spokojnie, fajnie no ale lezac jeszcze w lozku wiedzialam ze jestem dzis "do niczego" brak ochoty i sily na cokolwiek, az dziwne bo nic mnie nie boli a tak sie jakos czuje podle. Maz musial isc po pieczywo bo ja odpadam. Dzis jeszcze mam odwiedziny kolezanki z podstawowki -ciesze sie na to spotkanie ale najchetniej poszlabym spac...a tu nie moge mezus mi wysprzatal rano pokoik, lozko zascielil zeby chociaz jakos wygladalo jak ona przyjdzie, nawet mi sie wlosow nie chce myc, ani malowac...masakra. Obiad juz gotuje od 9 rano !!!! Bylismy tez z ranca w Urzedzie Skarbowym, w koncu mamy te nasze "dochody" hahah za 2005 rok do becikowego. Acha wieczorem bylismy po ten moj wypis w szpitalu. Bylam zobaczyc tego "malego" od tej co lezala kolo mnie, akurat go karmila, foty mu nie moglam zrobic bo flesza nie umialam wylaczyc w aparacie a maz siedzial daleko na korytarzu bo nie mial ochoty wejsc tam ze mna, a z fleszem nie mozna takiemu malemu Kijnia. On nie jest maly bo 2 razy moje dziecko prawie !!! wazy 4500 i mierzy 61 cm. A moje ledwo 50 bedzie mialo cm. Buziakuje, trzymajcie sie, pozdrawiam wszystkie bez wyjatku !!! Acha spotkalam jeszcze 3 takie fajne babki w szpitalu co jak bylam to chodzily z brzusiem wszystkie urodzily synow. Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Relacja z wizyty u gina :D / dziwny dzien 31.01.07, 13:39 hej witacjie od razu uciekam bo wariatkowo w robocie jakby było mało problemów trzymajcie się cieplutko Krokodylku Misia głowa do góry jutro bedzie lepszy dzień Aba ja cię rozumiem, ale najważniejsze ze badania wyszły ok Adrestea hmm slonka mało i chyba predko go nie zobaczymy no chyba że Amonia nam trochę przywiezie Agnieszko ja mam Dove jak dla mnie działa super cały czas się nim smaruję johnsons tem miałam ale nie byłam zadowolona buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Relacja z wizyty u gina :D / dziwny dzien 31.01.07, 14:00 Aagniesiaa - ja niestety nie cierpię, nie znoszę, no po prostu nie trawię zapachu kosmetyków Dove. Niestety Krokodylku - odpisałam na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: do Agnieszki 31.01.07, 14:15 to spróbuj może Garniera Agniecha tez go miałam i tez wydawał mi sie lepszy niz johnsons zależy czego się oczekuje po tych balsamach to i tak inaczej niż po solarce Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: do Agnieszki 31.01.07, 14:22 A Garniera mówisz... Hmmm... Kosmetyki Garniera wręcz uwielbiam (mam prawie same Garniera - i do włosów odżywka i do twarzy kremik i balsam do ciała). Ale ze mnie ciotka, że nie pomyślałam. Ale podobno ciąża się rzuca na mózg No ja oczekuję tylko tyle, żebym nie wyglądała jak blada d..a. Czyli tak jak teraz. A tak w ogóle - to zwróciłaś uwagę, że ustrzeliłaś "szatański" (666) post?? Hihi. Takie ciekawe liczby to na pewno na szczęście)) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotti Takiego pecha mogę mieć chyba tylko ja :( :( :( :( 31.01.07, 16:28 Wróciłam dziewczyny.... I co się okazało. Otóż stawiłam się na izbie przyjęć a oni powiedzieli że najpierw mam iść na ginekologię porozmawiać z lekarzem. Pomyślałam że odpuścił i cofa swoją propozycję, ale okazało się że nie. Podtrzymuje ją tyle że cesarka miałaby być jutro czyli w środę bo on od czwartku zmienia pracę i przechodzi do drugiego szpitala (i prosi o dyskrecję). Nie muszę mówić jakie oczy zrobiłam. Tak więc zostaje w szpitalu już 2 lekarzy. Oczywiście cc przeprowadził by on a pozostałe 6 dni czuwałaby nade mną pani doktor, ta która zostaje. Pozwolę sobie przypomnieć iż lekarze w szpitalu są zazwyczaj do ok 14 a potem są pod telefonem. To nie sprawia że czułabym się bezpiecznie, wolałabym by był cały czas ktoś na dyżurze, jednak w tej chwili nie ma takiej potrzeby bo na oddziale prawie pustki. Cieszę się że zdobył się na powiedzenie mi prawdy, tylko czemu tak późno???? Czemu w ostatniej chwili - jak miałam podjąć decyzję, wiedział na pewno o tym przejściu dużo wcześniej a ponadto widzieliśmy się we czwartek i teraz w poniedziałek. Czemu mam takiego pecha? Odpuściłam tą cesarkę i nie wiem co dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Takiego pecha mogę mieć chyba tylko ja :( :( 31.01.07, 16:45 Szarlotti bedzie dobrze, wiele jest kobiet co ma zaplanowany porod ze swoim lekarzem a dzidzi zazwyczaj wychodzi na swiat wtedy kiedy tego lekarza nie ma !! uwierz mi on Ci tak za bardzo nie pomoze...nawet w tym bolu nie bedzie ci zabardzo zalezalo kto jest na duzurze, bedziesz myslalam zeby sie skonczylo i zebys mogla utulic malenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Przedstawiam mojego Synka!! 31.01.07, 19:12 Witajcie Folikówki!! Dziękuję Wam wszystkim za życzenia i trzymanie kciuków,Misi za prekazania dobrych wieści) Szymonek urodził się 26.01.2007 o 22.20 - poród sn.Długi 54 cm,waga 3380g,10 punktów Apgar.Jest ślicznym,zdrowym i grzecznym chłopczykiem,jego główne zajęcie to spanie,wysysanie mamy) i robienie kupek.Julka już się w nim zakochała,teraz czeka aż będzie trochę bardziej zainteresowany jej obecnością) Z wiadomych względów będę tu teraz rzadziej zaglądać,życzę Wam wszystkim wszystkiego dobrego,tym w dwupaku szzęśliwego rozwiązania,tym które czekają na swój cud poczęcia tego,aby nastąpiło to jak najszybciej!!!! Wklejam linka do zdjęć Szymcia,jeśli macie ochotę to zerknijcie: fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,55270029,56475570.html Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Widze Szymonka :) 31.01.07, 22:27 Ale slodki, ojej malenki sie wydaje super ma te wloski-ja tez takie mialam. Julka dumna ino czekac az maly podrosnie i jej da popalic hehe. Fajnie sie masz !!!! Jak beda jakies kolejne foty to zaraz mi slij ;p musze obserwowac partnera coreczki haha. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Czwartek 01.02.07, 07:43 Szarlotii bardzo wspołczuje ze tak sie sprawy ulozyły ale wydaje mi sie ze misia ma racje zazwyczaj jest tak ze dziecko przychodzi na swiat nie kiedy my chcemy tylko kiedy ono chce i wówczas wszystko jakos jest nie tak a to maz w pracy a to lekarz na urlopie itd Nie martw sie bedzie wszystko dobrze Dakota maly sliczny ale ma czupryne niczym Elvis. Zycze szybkiego powrotu do formy i niech sie mały zdrowo chowa. Przysyłaj nam zdjecia U mnie pogoda parszywa wieje i pada. Dzis mamy miec jakies porzadki w biurze juz na sama mysl mi słabo jak pomysle o przerzucaniu tych starych papciochów Miłego dnia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
hagowiec Re: Przedstawiam mojego Synka!! 01.02.07, 08:23 gratuluje dakota! piekny synus Odpowiedz Link Zgłoś
hagowiec Re: Przedstawiam mojego Synka!! 01.02.07, 08:26 gratuluje dakota ! piekny synuś Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: Przedstawiam mojego Synka!! 01.02.07, 09:37 Witajcie w czwartek. Dakota, synek cudny, gratuluję, najważniejsze, zeby się zdrowo rozwijał. Ja mam kiepski humor. Zrobiłam test.2 dni przed @-negatywny , tak jak przeczuwałam. Ech, zycie.Trzymajcie sie ciepło, bo za oknem paskudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Do już Mamuś pomocy!!! 01.02.07, 09:33 KOchane moje, zaczynam kończyć grubsze zakupy dla Krewetki. Wczoraj wjechał wózek. Cudo. No ale teraz czas na resztę. Proszę Was o pomoc, macie to prztestowane na "żywca". Jakie butelki, będę karmić, ale chyba daje się coś do picia. Cholera zielona jestem zupełenie. Jakie kremy do pupy, pieluchy, czy ochraniacz do łózeczka to dobry pomsyl, czy bedzie malej za duszno. Takich pytań mam miliard. Mam wózek, nosidło, kupę ubranek, acha tylko jedna czapeczke, wanienkę, łóżeczko z materacykiem i co dalej. Jak znajdziecie chwilkę to napiszcie Wasze rady buziaki wielkie. Z wieści z brzuszka to Julka waży 1800, i jest super zdrowym Kreweciątkiem. Całuje mocno WSZYSTKIE a szczególnie Nowe Ludki, niech Wam słonko zawsze świeci buzka Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: Do już Mamuś pomocy!!! 01.02.07, 09:42 alfa, ja nie jestem mamą, ale kiedyś znalazłam swietna listę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40116&w=44932805&a=44932805 Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś