karo_man 07.01.07, 20:31 Co może dentysta zrobić z chorymi zebami i z ropa ktora zbiera sie w dziaslach? jestem pod koniec 4 miesiaca ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iva_marti Re: stomatologia 07.01.07, 20:37 Jeśli chodzi o znieczulenia, to są specjalne dla kobiet w ciąży.Myślę ,że lekarz już coś wymyśli, tym bardziej ,że to już po pierwszym trymestrze.Bardziej szkodzi taki stan zapalny. Zresztą jak nic z tym nie zrobisz to za chwilkę zacznie tak boleć ,że bez tabletek przeciwbólowych nie dasz rady. Jeśli będziesz czekać do porodu to możesz już stracić zęba. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
karo_man Re: stomatologia 08.01.07, 16:10 bylam u dentysty przepisal mi antybiotyk leczy zeba troche lepiej ale na konkretne leczenie musze czekac do porodu niestety dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: stomatologia 08.01.07, 16:49 Troszkę to dziwne. Zostawić zęba ze stanem zapalnym. Spytam koleżanke, ona jest stomatologiem, co o tym myśli. A jaki antybiotyk dostałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: stomatologia 08.01.07, 16:52 Właśnie sobie przypomniałam. MI w pierwszej ciąży zrobił się stan zapalny zęba, trzeba było leczyć kanałowo. To był sam początek ciąży i zęba wyleczyłam, nikt mi nie mówił, że w ciąży nie mogę go wyleczyć Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: stomatologia 08.01.07, 18:40 Ja też jestem zdziwiona, że lekarz to tak zostawił. Przed rozpoczęciem starań byłam u dentysty, żeby się zabezpieczyć przed takimi "niespodziankami" ( chociaż na początek ). Wtedy pan doktor "oświecił" mnie również, że w drugim trymestrze można wykonać właściwie wszystko ( nawet wyrwać zęba ) pod warunkiem stosowania odpowiednich środków. Może poszukaj innego dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś