fruzia27 Re: Czerwcowe starania :-) 12.06.07, 12:36 No to ja z testowania czerwcowego przeskakuję na starania czerwocowe. 10.06 przyszła @ i w drugie połowie czerwca zaczniemy starać się znowu... To nasz drugi cykl, cykle są 29 dniowe, a mąż w 12dc wyjeżdża na 4 dni, czyli wróci 15dc wieczorem ... nie wiem czy w takim układzie mamy jakieś szanse na powodzenie.... Ale próbować będziemy. Staramy się o drugie dziecko, nasza córcia właśnie skończyła 6 lat i bardzo chcialaby siostrzyczkę Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Czerwcowe starania :-) 12.06.07, 13:50 no to chcialabym sie dolaczyc)))) w tym miesiacu walczymy o braciszka dla naszego 2 letniego synka. do spodziewanej miesiaczki jeszcze tydzien a ja glupia juz dzis zrobilam test)) oczywiscie negatywny..hmmm, i tyle staran poszlo by na marne???Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aishka2307 Re: Czerwcowe starania :-) 12.06.07, 15:29 Jeszcze boję się cieszyc ale chyba się udało Odpowiedz Link Zgłoś
marynamaj Re: Czerwcowe starania :-) 12.06.07, 15:43 No i po czerwcowych staraniach. Beta ujemna - może koniec m-ca będzie szczęśliwszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta.ceg Re: Czerwcowe starania :-) 12.06.07, 18:01 U mnie podobnie z czerwcowego testowania nici dzisiaj tempka spadla wiec pewnie jutro przyjdzie @ ((((. Moze staranka pod koniec czerca beda szczesliwsze a lipcowe testowanko pokaze dwie piekne, tłuściutkie kreseczki))). Wszystkim starajacym sie i oczekujacym na rezultaty(oczywiscie pozytywne )) ), zycze powodzenia i pozdrawiam. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Czerwcowe starania :-) 12.06.07, 17:44 aishka2307, a można zapytać, po czym wnioskujesz, że się udało? U mnie 22dc., staranka z przerwą na delegację męża i kompletnie żadnych objawów. Zato mam mega przeziębienie, z nosa mi cieknie ciurkiem, łeb mi pęka i ogólnie wyglądam jak któlik albinos.Właśnie wysłałam męża po apap i krople do nosa. Nic tylko się załamać. Chyba poczekam do lipcowych starań (buuuu) Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
pewna_taka Re: Czerwcowe starania :-) 13.06.07, 11:16 Mnie również dopadło przeziębienie, to chyba przez ten upał i klimę w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Mam takie przeczucie.. 14.06.07, 18:56 że tym razem nic z tego... Mdliło mnie przez kilka dni, boli mnie brzuch jak w pierwszej ciąży, śnią mi się porody(?) biegam siku co 1,5h, ale jakoś mam przeczucie, że nie nie tym razem. Dzis 22dc. Planuje testowac w 28 dniu cyklu i wtedy zobacze. Trzymam kciuki za Wasze staranka i testowanko Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Mam takie przeczucie.. 14.06.07, 20:57 To przynajmniej masz jakieś objawy, możnaby sobie nadzieję robić. Mnie mój organizm pozbawia kompletnie złudzeń, nic, po prostu nic, żadnych objawów - tylko "zołzowatość" jak na @ W pierwszej ciąży o tej porze bolał mnie brzuch i piersi. A teraz jestem przeziębiona, a synek ma ospę. I ot, tyle. Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Mam takie przeczucie.. 15.06.07, 09:39 Tunia, niby mam te objawy, ale chyba sie po prostu nakrecilam i to wszystko jest bardziej w glowie... Wczoraj znajoma (ma termin na za 2 tygonie) mowila ze co miesiac "miala" objawy, a jak naprwde byla w ciazy to nic nie zauwazyla Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Mam takie przeczucie.. 15.06.07, 12:07 Wiesz, ja to bym chyba i nie chciała jednak, by teraz się udało ze względu na tę ospę małego. A jest fatalnie, ma gorączkę i cały zasypany. Ja ponoć miałam ospę w dzieciństwie, ale kto wie... brrrr Pozdrawiam i życzę wszystkim II kreseczek, niedługo większość z nas testuje (koło 20 czerwca)! Ale zbieg okoliczności Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Mam takie przeczucie.. 15.06.07, 12:16 A ja bym chciala, bardzo, zeby sie udalo. Testuje dokladnie 20stego, a dzis mam 5 rocznice slubu- bylby piekny prezent!! Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Mam takie przeczucie.. 15.06.07, 12:57 To wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i oby się prezencik udał!!! Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Mam takie przeczucie.. 15.06.07, 13:04 Dziekuje bardzo ) A jesli chodzi o ospe to my juz przerabialismy, ale dosc lekko. Mam nadzieje ze malenstwo szybko wyzdrowieje! Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona A może jednak? 16.06.07, 17:32 Jestem już zdrezorientowana. Mam podwyższoną tempke do 37,2, a więc istnieje szansa? Jutro zatestuje, mimo że to 25 dzien. Najwyżej w środę powtórze Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Czerwcowe starania :-) 12.06.07, 16:32 Z wielka niesmialoscia dolaczam sie Boje sie myslec o ciazy, bo to straszna odpowiedzialnosc, ale z drugiej strony ciesze sie z calego serca ))) Odpowiedz Link Zgłoś
angelika783 Re: Czerwcowe starania :-) 13.06.07, 12:03 Na początku czerwca mielismy probowac ale niestety nic nie wyszlo,a jak juz sprobowalismy bylo po moich dniach plodnych, moze pod koniec czerwca sie uda... choc nie licze na to-tak planowane to widze ze nie wychodzi za bardzo..najlepiej spontanicznie... a okres tak mi sie rozregulował, że sama nie wiem kiedy dokladnie mam owulacje....ale bedziemy probowac.. pozdrawiam wszystkie starające się!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doris316 Re: Czerwcowe starania :-) 13.06.07, 12:09 Cześć,ja także starałam sie na początku czerwca a teraz czekam... do 20 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
doris316 Re: Czerwcowe starania :-) 13.06.07, 12:12 szczególnie ze 24 czerwca jest nasza rocznica ślubu , byłby piękny prezent Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia do doris))) 15.06.07, 11:06 ja tez czekam do 20 czerwca)))) a rocznice slubu mamy 29, tyle, ze piatą)) pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
doris316 Re: do doris))) 15.06.07, 20:39 nie wiem czy wytrzymam do 20 tak strasznie mam ochote zrobic test a rocznica slubu bedzie 12 Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: do doris))) 27.06.07, 00:34 ja się wystarałam ale zeszłego czerwca dokładnie 06)))))))))) i mam już teraz syneczka 4 msc!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aas.ia Re: Czerwcowe starania :-) 27.06.07, 22:19 hejka, my już się staramy od września. postanowiliśmy, że tym razem skoro ciągle nic to połączymy przyjemne z pożytecznym. starania wypadły na początku czerwca i do tego w Egipcie.) w tym roku mieliśmy nie mieć żadnych wakacji... plany były takie, że już będę w ciąży... wróciliśmy... @ wypadała na 22.06 zrobilam test w niedzielę i pojawily się dwie kreski. na next week jestem umówiona do lekarza, zobaczymy co powie.jestem dobrej myśli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aishka2307 a mnie się chyba udało... 13.06.07, 13:24 chyba się udało, aż boję się cieszyć. A gdybym mogła, to skakałabym z radości. Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: Czerwcowe starania :-) 13.06.07, 15:07 Cześc dziewczyny Dzis moj 15 dc, starania od 12 dc, codziennie. Robie od 5 dni testy owu, każdego dnia ten sam wynik, blada druga kreska....Mam do Was pytanie.Wydaje mi się że mam owu, mam ból owu od wczoraj, dużo sluzu płodnego, przeźroczystego, rozciągliwego już trzeci dzień. Dlaczego testy ciągle nie pokazuja dwóch wyrażnych kresek? Dodam że dziś podskoczyła temp. o 2 kreski, od 10 dni byla stała.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika783 Re: Czerwcowe starania :-) 13.06.07, 15:11 W takiej sytuacji nie patrz na kreski tylko na to jak reaguje Twój organizm! I do dzieła!! powodzenia!!! ja zrobiłam błąd sugerując siętestami owu, gdyż owulację miałam wcześniej, niż "powinnam mieć wg kalkulatora".. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Czerwcowe starania :-) 13.06.07, 15:15 Ja miałam podobnie. Jednak szkoda pieniędzy chyba na te testy. Ja też przy cyklach 29 dniowych od 12 dc przez 4 dni miałam jedną kreskę, a wygląda na to, że owu była wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
chillianna Re: Czerwcowe starania :-) 13.06.07, 15:38 Witam kochane Czerwiec to nasz czwarty cykl starań. Szczyt owulaji dziś ) Ostatnio miałam samoistne poronienie, mam nadzieję, że tym razem się uda. Powodzenia dla wszystkich mam. Aniołki czekamy na was !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 13.06.07, 15:36 Cześć dziewczyny. Ja też się dołączam. Starania były na początku czerwca, testowanie ok. 20tego. Jestem w 23dc i jak na razie tylko piersi mam dziwne. Nabrzmiałe i bolą już od tygodnia. Nawet mąż zauważył, że jakieś większe są. Więc może... aż boję się robić sobie wielkie nadzieje. To nasz 3ci cykl starań. Życzę powodzenia wszystkim pragnącym dzieciaczka (A, i gratulacje dla wszystkich, którym się udało!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Czerwcowe starania :-)do kaczuszki 15.06.07, 11:10 no to ja podobnie, 20 powinnam dostac okres))piersi bola mnie od kilku dni i ciężkie sie zrobily, ale mysle, ze to bardziej na okres niz na ciąże. w pierwsza ciąże zaszlam od razu, żeby tak teraz się tż udało!!!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-)do kaczuszki 15.06.07, 12:14 Oj, oby oby Na pewno się uda, Twoja pierwsza dzidzia jest dowodem na to, że nie ma z tym problemu Ja staram się pierwszy raz, więc nie wiem zupełnie jak to jest, czuć się ciążowo, ale takich napiętych i ciężkich piersi to jeszcze nigdy nie miałam, no i zawsze bolały na kilka dni przed okresem, a teraz bolą już od przeszło 10 dni a do okresu jeszcze ok. tygodnia. Ech . Z drugiej strony wiem, co psychika może z człowiekiem wyprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
akusia_26 Re: Czerwcowe starania :-) 15.06.07, 08:13 czesc Jezeli mozna to ja tez sie dolacze.U mnie co prawda dopiero 3dc wiec staranka przypadna dopiero pod koniec czerwca.Mam prawie 6-letniego syna ktory wyraznie domaga sie rodzenstwa i o niczym innym nie mowi.Zobaczymy co nam los przyniesie ale jak znam zycie to znow sie nakrece. Pozdrawiam serdecznie wszystkie starajace sie i zycze owocnych staran. Odpowiedz Link Zgłoś
sagia78 Re: Czerwcowe starania :-) 15.06.07, 10:13 Czesc Laseczki - jeszcze moge tak napisac Tez sie do Was zaliczam. Zazwyczaj nie pisuje na forum ale dzis nie moge sie powstrzymac. 23dc (jak kaczucha31)tempka 37.0 a wczoraj spadla do 36.8 i juz myslalam ze nic z tego nie bedzie. Troche sie obawiam co to bedzie ta cala ciaza i dziecko (nie mam jeszcze dzieci) ale dzis sie ciesze jak glupia. Obym sie nie rozczarowala. Moj mezus ma nieglugo urodziny, zrobie sobie tescik i jak wyjdzie pozytywny to dam mu maluskie buciki w prezencie. Trzymam kciuki za nas wszystki! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 15.06.07, 10:22 Cześć sagia78, fajnie, kolejna czerwcowa staraczka Kiedy będziesz testowała? I jak samopoczucie? Ja już jestem w 25dc., jeszcze jakiś tydzień i wszystko będzie jasne. Podobnie jak Ty debiutuję w tych ciążowych zawiłościach i mimo, że baaaardzo bym chciała, to jednak ciutkę mnie to przeraża. Ale chyba każdy tak ma. Pozdrowionka i też trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
sagia78 Re: Czerwcowe starania :-) 15.06.07, 12:23 Jeszcze poczekam na tescik z tydzien. Narazie bede obserwowac temp. Jak sobie zrobie test i wyjdzie pozytywnie to nie wytrzymam do tych urodzin Dzis rano czulam bol janika. Poza tym czuje sie normalnie no moze oprocz tego ze jestem bardzo podekscytowana. Wczoraj prawie bym miala stluczke. Bujam w oblokach Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 15.06.07, 12:29 skoro ból jajnika i był spadek tempki, to punia ma rację, mogła być implantacja . Też tak miałam w zeszłym cyklu i też zaraz po tym piersi mnie bolały ale tylko przez 3 dni . Chyba było coś na rzeczy, ale fasolce musiało być niewygodnie. Uważaj na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
punia666 Re: Czerwcowe starania :-) 15.06.07, 12:17 Nie chcę zapeszać, ale taki spadek temperatury typowy jest dla zagnieżdżenia Ja jestem w 17 dc i czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Odpadam:( 16.06.07, 16:52 Tak jak myślałam, nic z tego tym razem. Dziś przyszła @, cztery dni wcześniej (a w ostatnim cyklu tydzień później), nawet nie zdążyłam kupić testu Może to i lepiej, bo syn ma ospę i czekamy co dalej. Poza tym teraz nerwówka w pracy, latem będzie lepiej. Pozdrawiam i życzę powodzenia w spełnianiu się Waszych planów Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Odpadam:( 16.06.07, 16:58 Przykro mi bardzo, ja też pewnie odpadne w tym cyklu. Czyli przenosimy się na starania lipcowe ? Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
sagia78 Ja tez raczej odpadam :( 18.06.07, 14:08 Tempka spada z dnia na dzien tak ze nic chyba z tego nie bedzie. Zla bylam strasznie z rana jak zobaczylam tylko 36,7. To byly nasze pierwsze starania. Do konca nie bylam zdecydoana na dziecko ale po tych pierwszych staraniach juz wiem ze chce je chce i to bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_x1 Re: Czerwcowe starania :-) 19.06.07, 16:48 Dziś rano miałam objawy jak na miesiączkę ciekawe jak to będzie. U mnie 25 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 20.06.07, 18:55 Czesc dziewczyny! jak sie czujecie? Jakies podejrzenia a moze juz ktoras wie cos pozytywnego na pewno? U mnie juz 30 dc., jeszcze conajmniej 2 dni i sprawa bedzie jasna. Ostatnio zdolowalam sie i za bardzo w powodzenie nie wierze, bo kilka dni temu obrzmienie piersi zupelnie ustapilo, nic nie boli, wszystko normalnie. Tempka jak zawsze 37 rano, ale to norma przeciez. Czekam pokornie na okres. Agacia, a jak u Ciebie? Pamietasz, jak objawiala sie Twoja pierwsza ciaza? Pozdrowienia dla Was szystkich. Kaczucha. Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: Czerwcowe starania :-) 20.06.07, 19:19 Czesc Kaczuszkou mnie 22 dc. Dzieja się dziwne rzeczy, bo leje się ze mnie cos dziwnego, taki kremowo zółty sluz, tak mam od przypuszczalnego owu, piersi pełniejsze, drażliwe brodawki. Ten sluz mnie ciekawi najbardziej bo tak mam pierwszy raz, no i wiesz nadzieja rosnie. A w poprzedniej ciąży byłam 9 lat temu, byłam wtedy piekna i młodaPrawie nic nie pamiętam. Staraliśmy się codziennie ( ileż energi mielismy do tego, nie to co terazZaszłam w pierwszym cyklu. Brzuch pobolewał mnie jak na @, ale test zrobiłam 10 dni po opóźnieniu@, były oczywiscie 2 krechy.Ja się obserwuje teraz juz od 3 miesęcy i widze że za każdym razem jest inaczej. Ja za 3 tygodnie wyjeżdzam nad morze, więc jak nie wyjdzie teraz....to nie będzie tragedi. Jak nam przez wakacje nie wyjdzie ide się badać. Pozdrawiam i trzymam kciuki , oby nam wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 20.06.07, 19:27 To u Ciebie dobrze rokuje ))) Podobno ten sluz to ciazowy objaw, a kiedy doda sie i te pozostale to wogole napawa optymizmem ). A u mnie nic, cholera. Sluzu nawet kapki, ale tm sie nie martwe, bo ja z tych sucharow jestem, wiec pewnie i w ciazy go nie zobacze. No nic.... czekam czekam czekam. Ale milo, ze Twoje zekanie bardziej obfituje w atrakcje niz moje Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 21.06.07, 11:05 Dziewczyny, normalnie trzęsę portkami, że @ przyjdzie ... dzisiaj, jutro albo pojutrze... Najgorsze dni, tuż przed. Pewnie wszystkie, które staracie się dłużej niż 1 cykl, znacie to uczucie. Strach mieć nadzieję. Pozdrawiam ciepło i życzę Wam miłego dnia bez @ Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Jest bladuska 21.06.07, 12:26 u mnie dzis w 29 dc bladusia, ledwo widoczna ale jednak jest- druga kreseczka. Sama nie wiem czy sie cieszyc, bo test byl czuly a ta krecha taka bladaaaaaaa.... Ide na bete w poniedzialek jak nie dostane wczesniej @. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Jest bladuska 21.06.07, 13:20 Na pewno wszystko jest ok )) ja bym się cieszyła z tej bladziutkiej krechy :- ))) na pewno urośnie, 29ty dc. to wcale nie tak wcześnie, więc wynik pewnie wiarygodny. Daj znać, co pokaże beta. Wierzę, że będą dobre wieści ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 08:56 Hej, dziewczyny, co tak cichutko siedzicie? Pustki tu straszne. Wszystkie blisko testowania a taka cisza, jakby już po ptakach było . Ja wierzę, że wielu z nas uda się jednak w tym miesiącu!! Ja testuję jutro rano, o ile @ wcześniej nie przyjdzie. Może będzie prezent na Dzień Ojca?? Czy któraś z Was również testuje jutro??? Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 09:15 Ja. Ale nic nie piszę, bo nie chcę zapeszyć. Objawów to raczej żadnych nie mam, urojeń trochę Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 09:25 Fajnie, nie jestem sama . Ja ani objawów, ani urojeń. Nie bój się o to zapeszenie, co ma być, to będzie. Życzę Ci dwóch spasionych różowych krech! Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 09:54 wiem; ja już doświadczona, mam dwulatka ale wtedy to z marszu poszło, taka chciana wpadka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 10:05 No to gratuluję pociechy . My staramy się o pierwsze dziecko i na razie bez skutków . Coś mi się zdaje, że ten cykl też diabli wzieli, ech. Nie łatwo mi to znosić, bo każdy cykl to hormonalna stymulacja i inseminacje, na naturalne staranka nie ma co liczyć w naszym przypadku. Staranka nie mają nic wspólnego z przyjemnością, niestety. Ale póki nie ma @ jest cień nadzieji, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 10:27 To współczuję ( Masz zdiagnozowaną konkretną przyczynę, dlaczego naturalnie Wam się nie udaje? Ja mam problemy z tarczycą; to moze utrudnaić zajście a jeszcze b. utrzymanie; kiedys poroniłam - pewnie właśnie przez tarczycę. Jak przeanalizowałam wczoraj moje poprzednie ciąże, to objawy zaczęłam mieć dopiero tydzień po dacie @. Ale wtedy się tak nie ekscytowałam ... Przeczytałam, ze pisałaś wcześniej ze Cię piersi bardzo bolą. To chyba super objaw? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 11:12 Mamy diagnoze niestety. Ze mna wszystko ok, problem lezy po stronie mojego meza. A piersi, owszem, bolaly i urosly i tak bylo przez 2 tygodnie. Niestety ten objaw ustapil kilka dni temu. Teraz zero jakichkolwiek znakow, poza tym, ze chyba mi sie plamienie zaczelo, a to znak ze @ idzie. Juz nie wiem sama, moze to zaplodnienie jest, tylko moj organizm odrzuca zarodek... Mam nadzieje, ze Twoje problemy tarczycowe nie przeszkodza i doczekasz sie szybciutko rodzenstwa dla swojego malucha . Poronienie to musi byc straszne doswiadczenie. Wspolczuje, naprawde. Trzymam za Ciebie kciukasy ) Odpowiedz Link Zgłoś
punia666 Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 10:33 Ja testuję dopiero 26 albo 25 czerwca jak nie wytrzymam Dziś 24 dc, od kilku dni brzuch boli okresowo, temperatura 37,0 (podstawowa 36,5), ale spadła niestety 0 0,1 stopnia w ciągu trzech dni. Dziś się zatrzymała, ale mierzenie temperatury rano zaczyna mnie stresowac na maksa. Serce wali jak młot czy oby przypadkiem nie spadla bardziej. Normalnie wariuję. Piersi bolą od owulacji, ale też tak miałam wcześniej więc to argument na nie. Raz myślę, że jestem w ciąży a raz, że nie. W dodatku zawsze mierzę temperaturę popołudniu (wiem, że nie powinnam, ale mam schiza ) i miałam 39,3 stopnia, a normalnie o tej porze mam 37,3. I boję się, że jakbym była w ciąży to taka temperatura by zaszkodziła. Po dwóch godzinach spadła, może to przez te upały. JUż nie wiem co myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 11:20 To rzeczywiscie strasznie wysoka te tempke mialas, moze progesteron Ci skacze i to dlatego? Ale poza tym trzyma Ci sie ladnie, nistety na razie nic to nie znaczy, a szkoda U mnie tez wysoka, juz ponad 20 dni mi sie trzyma a mimo to czuje ze @ nadchodzi. Mam nadzieje, ze Twoja o Tobie zapomni conajmniej na 9 miesiecy . A z tymi piersiami to rzeczywiscie zagadka, odkad sie staram o bobasa bola po owulacji, a przed @ wcale. Kiedys bylo na odwrot. Zwariowac mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Czerwcowe starania :-) 22.06.07, 23:38 My chyba naprawdę jesteśmy "zakręcone". Mnie zawsze też piersi bolały przed @. A w ostatnim cyklu (pierwszy cykl starań) były miękkie i niebolesne - jak nigdy. Za to po @ zaczęły mnie boleć Odpowiedz Link Zgłoś
punia666 Re: Czerwcowe starania :-) 23.06.07, 07:24 Dziś mam malutki skok i 37,08 Ale obudził mnie ból brzucha test już kupiłam i czekam do poniedziałku. Pozdrawiam cieplutko i jak mówią, dopóki @ nie przyjdzie jest nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: Czerwcowe starania :-) 25.06.07, 09:55 Hej, to ja się też dołączę. W końcu mogę się komuś wygadać Starania - początek czerwca. Wczoraj - test. Wynik Pozytywny!!! Jej, mam nadzieję że to możliwe, żeby tak prawie bez konretnego starania praktycznie)Pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości. K. Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Czerwcowe starania :-) 25.06.07, 09:59 Gratuluje!! I zycze zdrowka! Ja tez czekam do 30 czerwca.Wtedy albo @ albo.... nawet nie bede pisac, zeby nie zapeszyc! Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
punia666 Re: Czerwcowe starania :-) 25.06.07, 10:30 Gratuluję serdecznie! W którym dniu cyklu testowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
natajaa Re: Czerwcowe starania :-) 25.06.07, 12:21 Witam starające się.Mam pytanko, jakie dokładnie mogą być pierwsze symptomy zajścia w ciążę(2, 3 dni po zapłodnieniu lub kilka dni)?Piszecie o temp, o kolorze śluzu, o bólu brzucha.Może mi to ktoś opisać dokładnie co i kiedy?Mam już synka 3,5 roku, ale on powstał w szale miłosnym, więc nie specjalnie zdawałam sobie przez pierwszy miesiąc co się ze mną dzieje.Zwłaszcza,że miałam kłopoty z @.Teraz chcemy siostrzyczkę dla małego i chyba zwariuję zanim zrobię test.No właśnie i kiedy ten pierwszy wiarygodny test warto zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Czerwcowe starania :-) 25.06.07, 21:31 Na pewno trzeba poczekać na dzień kiedy wypada @, bo wcześniej nie ma sensu robić. Co do objawów, to nie pamiętam z pierwszej ciąży, bo specjalnych nie miałam. Ale musisz pamiętać, że większość objawów jak np. ból piersi, ból brzucha czy jajników może być objawem zarówno @ jak i ciąży, no i że wiele możemy sobie same wmówić . Ja tak miałamw poprzednim cyklu! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Czerwcowe starania- owocne :) 25.06.07, 23:11 Wskakuje na marcówki 2008 Udało się w pierwszym cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_x1 Re: Czerwcowe starania- owocne :) 25.06.07, 23:36 Gratuluję serdecznie!!! Ja jeszcze mam cień nadziei, bo @ nie przyszła mimo negatywnego testu. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Czerwcowe starania- owocne :) 26.06.07, 09:14 Pewnie ze jest nadzieja Mi wyszla w srode bladudsienka kreseczka, w;asciwie ledwo widoczna, i po fluzszym czasie niz 5 minut, wiec sie nie nastawialam i nie robilam innych testow tylko zrobilam bete, ktora daje pewnosc 100% Polecam! I przesylam fluidziki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: Czerwcowe starania- owocne :) 26.06.07, 09:43 Właśnie wróciłam od lekarza. Jestem w ciąży!!! termin na 23.02.2008) Tyle mam pytań że na pewno będę stałą bywalczynią tego forum Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
natajaa Re: Czerwcowe starania- owocne :) 26.06.07, 10:20 Gratulacje dziewczynki!!!!!!!!!!! Barcellona, czemu pisałaś wcześniej,że odpadniesz w tym cyklu?Miałaś wątpliwości?No i w którym dniu robiłaś ten test z bladziutką kreseczką?J jestem w 18 dniu i czekanie jest okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
natajaa Re: Czerwcowe starania- owocne :) 26.06.07, 10:23 Barcellona właśnie doczytałam,że miałaś test w 29 dniu.Jak tyle wytrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Czerwcowe starania- owocne :) 26.06.07, 10:27 Myslalam ze odpadne bo sie jakos malo ciazowo czulam i wydawalo mi sie ze mam objawy przedokresowe. Bladusienka kreseczke zobaczylam w 28 dc. W 33 beta wyniosla 152! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
natajaa Re: Czerwcowe starania- owocne :) 26.06.07, 10:50 A co z temp.?Wczoraj miałam 36,5 ale w dzień.Zapominam o ierzeniu rano, a dziś 37 ale co to może znaczyć?Ja zawsze mam b.niskie ciśnienie i temp. czasem 36, a nawet mniej Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Czerwcowe starania- owocne :) 27.06.07, 21:29 Tempke mam powyzej 37, ale mierzoną w różnych porach dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
punia666 Re: Czerwcowe starania- owocne :) 26.06.07, 09:55 Gratuluję serdecznie. Ja też miałam nadzieję, ale dziś spadek temperatury o 3,5 kreski w 28 dc czekam na @ Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Czerwcowe starania- owocne :) 26.06.07, 23:18 No to fajnie dziewczyny, że kilka ma to już za sobą - tzn. są w ciąży . Ja testuję dopiero ok. 8 lipca. Dopiero co miałam owu, albo i mam aktualnie - kto to wie??? Jak pisałam wcześniej biust zaczął mnie boleć po @, ale od 13 dc bolał bardzo, teraz ciut mniej. Śluzu płodnego nie zauważyłam wcale , ale podobno to nie jest konieczne... Nie widzę żadnych objawów, z jednej strony zaczynam się denerwować, a z drugiej wiem, że tak może być. Chwilami zaczynam się czegoś dopatrywać - i ogólnie już trochę wariuję . W niedzielę jadę na urlop, więc mam nadzieję, że chociaż zajmę się wypoczynkiem, a nie wyglądaniem - uda się czy nie, przejdę do wątku 03/2008 czy raczej do starania lipcowe.... Oj my to mamy dylematy Dobrej nocki życzę! Odpowiedz Link Zgłoś