Dodaj do ulubionych

Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-)

25.05.07, 03:10
No to sie odwarzylam zebyscie mialy nowy watek od rana. Tylko tytul
niewyjsciowy ale ja tworcza nie jestem.

Potwors wszystkiego naj zycze a w pierwszej linii wiesz czego *****
Bebell tu aloes w zwyklym sklepie sprzedaja obok gruszek lezy, liscie dlugie
jak moja reka, tylko jakbym go wyslala to sam sok by doszedl. A co robisz
Tosce z aloesu? Tosce zycze zeby Tadek jej za bardzo nie denerwowal no i
rodzice tez smile)). No i zeby Tosine dzieci grzeczne byly.
Ant ja rowniez Twoja opowiesc chetnie wyslucham/przeczytam . Ja mialam wlosy
za pas, w spodnie mi wchodzily, po ubraniu spodni i zapieciu musialam je
wyciagac ze spodni, tak przez 22 czy 23 lata mojego zycia, no moze za
wyjatkiem pierwszych 4 lat mojego zycia. Decyzje o obcinaniu podejmowalan 5
lat az w konu scielam. Pierw tylko takie za ucho ale ukladac je co dzien
trzeba bylo wiec po 3-4 tyg. poszlam do fryzjera i scielam na zupelnie
krotko, tak jak mam teraz. Tni Ant, odrosna, obiecuje.
Althea wyscisjkaj Yskyerkow. Fajnie Wam sie tak wizytowac. Pomyslec, ze do
Ciebie Pocianice zajezdzaja. Moze i do mnie kiedys ktos zawita.

Co do wyprawki to ja swoje 3 grosze tez dorzuce. Gabke do kapania, do
wanienki bardzo popieram. Trzeba dobrze wyplukac, wycisnac i wysuszyc. Ja
sobei nie wyobrazam pierwszych kapieli bez gabki. Przeciez nei trzeba tego
uzywac dlugo, wystarczy na pierwsze 3-4 tyg. zeby nabrac wprawy i maluszek
zeby podrosl. Jak dla mnei ani reczniki ani pieluchy na dnie wanienki nie
zdawaly egzaminu. Moja gagbka gruba byla i moglam sobie Julka na niej polozyc
i spokojnie myc wszystkie faldki i zakamarki. Na poczatek rowniez nie polecam
niczego przez glowe wciaganego. Najlepsze jak la mnie to pajace chyba po
polsku sie to zwie. Takie cale ubranko, rozpinane od szyi do dolu przez jedna
noge lub nawet dwoch. Dziecko w tym nozek nie wyciagnie jezeli jest to w
rozmiarze idealne. Jak bylo troszke`za duze to zakladalam na to Julce
skarpetki i wtedy jej sie nozki z nogawek nie wyciagaly.
Italianki gdzie Wy?
No to do jutra dziewczynki.
Obserwuj wątek
    • lirio.a Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 07:13
      Cześć!! Widzę że już nowy wątek surprised Tutuł bardzo trafny smile)
      Zarówno Olci jak i Pitusiowi bardzo ładnie w krótkich włosach. Ja lubię krótkie
      włosy i dobrze się w nich czuję. Długo miałam krótkie włosy ale mnie okropnie
      wkurzało, że do fryzjera trzeba było chodzić co kilkia tygodni. I niestety nie
      zawsze fryzjerowi wyszło dobrze. Miałam tego dość i zapuściłam wink)

Marudko myśl o dziecku. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, trzeba patrzeć w
      przyszłość, teraz najważniejsza jest Malwinka, co ona musi przeżywać jak czuje
      twoje łzy. Trzymaj się. Myślenie o dziecku pomaga w walce ze smutkami. Wierz mi
      wiem co mówię.

Dziewczyny nie śmiejcie się ze mnie, ale nie miałam młodszego rodzeństwa ani
      dzieci jeszcze. Pajacyk różni się od śpiszków zapięciem??
      • megi.1 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 07:25
        Lirio to jest pajacyk a to śpioszkismile i nie przejmuj sie, ja też się wszystkiego uczyłam od poczatku.

a tak wogóle to dzien dobrysmile
        • megi.1 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 07:27
          Pajacyk może mieć różne zapięcia:
          - może być rozpinany na całej długości,
          - lub tylko troszkę rozpinany na ramionku
          • megi.1 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 07:31
            Marudko jak sie czujesz? Mam nadzieję, że udało ci sie opanować nerwy. Uważaj
            na siebie!
            • lirio.a Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 07:39
              Meguś dzięki za lekcje. Teraz już wiem czym się różni wink)
              • ant25 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 08:33
                Marudzia cos czuje ze te gofry zaserwuje Ci wcześniej niz w poniedziałeksmile
                Trzymaj sie i słuchaj madrych bab na forum juz chyba wszystko powiedziały w tym
                temacie,

Olcia no skoro tak mowisz ze odrosna....smile a masz moze jakies zdjecie jak
                miałas takie długie? Ciekawa jestem jaka jest roznica w wygladzie,

Wiecie cos chyba w powietrzu wisi bo i ja mam nastroj do d..., jakas taka
                nerwowa jestem, a magnez łykamsmile
                • feromonka piątek:) 25.05.07, 08:43
                  więc sie witamsmile
                  dzisiaj nie przy herbatce bo mi za gorąco, popijam mineralną....
                  po badaniach jestem, ciekawe jaka morfologia bedzie po tym paskudnym leku blee
                • althea35 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 08:47
                  A ja sierota przywitalam sie na starym watku.
                  Dziki Lirio za uswiadomienie gdzi sie teraz piszesmile

Marudka, sciski ogromniaste!!!!!!!!!
                  • fantaisie Hortika!!!!!!!!!!!!!!! 25.05.07, 09:07
                    Wszystkiego najlepszego z okazji imieninsmile)) szczęścia, zdrówka, miłości,
                    radości, niech Tomuś szaleje i brykasmile buziaki
                  • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 09:11
                    Dzień Dobrysmile

Antuś, burzowo dzisiaj i pewnie stąd ten nastrój!
                    I Cię baaardzo ściskam!

Megi, a Ty tak złośliwie te niebieskości powstawiałaśsmile)) co? żebym ja miała
                    śliniotoksmile)) to jedno różowe to nawet przeoczyłambig_grinDD

Althea cieszę się, że wczoraj miałyście taki miły dzioneksmile

Erga, a nie możesz wózka kupić w Polsce?

Feromonko, pytałaś się o leki, ja nie biorę nic ponieważ mam duże lepsze wyniki
                    niż przed ciążą! a na żelaza jest świetny domowy sposób, cały pęczek natki
                    codziennie wrąb i powinno się poprawić. Polecam również szpinaksmile ale to trzeba
                    lubić!
                    A jakie kolory teutonii Cię kuszą?

Idę na śniadanko! mam fazę na biały serek! czyli wreszcie mogę jeść nabiałsmile))

Marudzia, ściski!

Papapa
                    • jutka7 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 09:36
                      dzieńdoberek smile

wszystkim solenizantkom i jubilatom składam spóźnione, ale bardzo serdeczne
                      życzenia wszystkiego co najlepsze, kolorowe i radosne w życiu smile

Marudkę jeszcze kopie w tyłek za czarnowidztwo! Wszystko jest super, i tak
                      zostanie, słyszysz Rudzielcu? smile

Antuś mam nadzieję, ze w powietrzu nic oprócz burzy nie wisi jednak smile

A'propos wózków- pamiętajcie laski, ze im później kupicie (pod warunkiem, ze
                      nowy) tym dłuższą będziecie miały gwarancję. My jutro jedziemy do hurtowni i
                      jeśli będzie kolor, który mi się spodoba to kupujemy wózek Mikado Ox-ford.
                      Myślę, że będzie ok. I kupujemy mebelki dziecięce z IKEA. I kończymy wyprawkę.
                      Wczoraj zaszalałam w H&M z ciuszkami, ale większość body mam jednak wkładanych
                      przez głowę.
                      Mamusie, a w nocy dziecku najwygodniej jest w pajacu, tak? a np. body i jakieś
                      spodenki?

I zapomniałam co jeszcze chciałam smile ale zaraz mi sie przypomni
                      • ant25 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 09:57
                        sie wyprawkowo zrobiłosmile)az miłosmile
                        I ja nie wiem po co komu kaftanikiwink a body mielismy takie przez głowe i
                        pajacow całkiem sporo i takie wyjsciowe i takie do spania w pajacu Mała spała
                        całkiem długo smilei ja miałam wrazenie ze w pajacu nic jej nie cisnie i nie
                        zawija siesmile

Wczoraj byłam padnieta i nic oprocz kolacji nie chciało mi sie robic Mała to
                        zobazcyła i z troska sie pyta Mami zmeczona jesteś?, ja-tak kochanie nic mi sie
                        nie chce, moge polezec z toba na podłodze przy zabawkach? ona wstaje i mowi,
                        tak tak polez sobie, przyniosła podusie, kocyk i sama zawineła sie do kuchni ja
                        leze i czekam a tu nic, wiec ide po chwili do kuchni a moje Male stoi na stołku
                        przy zlewie obok na szafce rozłozona ściereczka i myje naczynia, płucze i
                        odkłada na ściereczke, wody i piany naookoło cała masasmile ja sie cichutko
                        wycofuje i dalej leze i czekam po dłuzszym czasie przychodzi ze szklanką z
                        sokiem w łapkach i mi podaje glaszcze po głowie i mowi polez odpoxcznij sobie
                        ja sie wszystkim zajmę i nawet kolacyjke moge Ci zrobic, gary juz umyłam i
                        wytarłam szafki i mamy juz czystosmile)
                        Fajnie niesmile
                        • lirio.a Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 10:02
                          Antuś słów mi brak, aż mi się łezki w oczach zakręciły. Masz cudowną córkę
                        • feromonka Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 10:08
                          Fantaisie ogólnie wózek chcialabym w kolorze beż z pomarańczem, może coś z
                          zieleni takiej ciemniejszej, nie wiem czy teutonia ma taką kolorystykę
                          (pomarańcz ma napewno), ale wózka jeszcze nie kupujemy i kto wie na co sie
                          faktycznie zdecydujemysmile

Jutka podoba mi sie ten Mikado - jakoś wcześniej nie zwróciłam na niego uwagi.
                          A jaki kolor chcecie?
                          • hortika Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 10:27
                            Monia-dzięki, ja całkiem zapomniałamsmile
                            Ant-fajną masz córeczkę!!! Też się wzruszyłam. Ciekawe co na Dzień Mamy
                            wymyśli.. No a z tymi pajacykami i body też uważam, że najważniejsza jest
                            wygoda, sama nie lubię spać w spodniach. Ale pewnie to wszystko jest w naszych
                            głowach i o ile to nie są jeansy (idei zakładania jeansów leżącym dzieciom to
                            sorry , ale ja nie rozumiem) to pewnie dzieciakom jest wygodnie i w spodniach.
                            • jutka7 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 10:33
                              Antus, genialne to jest jak małe dziewczynki udają dorosłe smile))))) słodkie i
                              cudowne smile)

no to kwestia spania wyjasniona- musze kupić pajacyki, ale przyznam szczerze,
                              ze ciuszki kupuję raczej po omacku, rozmiar rozmiarowi nierówny, więcej body
                              mam chyba z długim rękawkiem a to lato przecież będzie!

Feromonko nie mam konkretnego koloru upatrzonego, ale jakieś beże, zielenie,
                              raczej w ten deseń. A Mikado ma bardzo dobre opinie na forum i bardzo dobra
                              cene.
                              • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 25.05.07, 10:55
                                Chciałam powiedzieć, że na kilka tygodni wycofuję się z forum, ew. spotkań itp.
                                całuski

ps. Antuś z dobrego serca! nie obcinaj się na krótko!
                                • jutka7 Monia 25.05.07, 11:07
                                  a co Ty wymyślasz? co sie stało??
                                  • nika112 Re: Monia 25.05.07, 11:21
                                    Witam smile

Horticzko najlepsze życzenia imieninowe
                                    i spóżnione dla Lisiczki smile
                                    Buziaki dla was dziewczyny.

Ant świetną masz córeczkę. Aż się łza w oku kręci jak sie czyta takie opowiesci.

Ależ wyprawkowo się zrobiło. W kwestii pajaców to nam słuzą do tej pory do
                                    spania. Wydaje mi sie że sa wygodne. Chociaz na poczatku nawet te najmniejsze
                                    były za duze i nogi sie w nich plątały, wiec zakładaliśmy cieniutkie skarpetki
                                    zeby je na miejscu przytrzymać.

Jutko super że wózek i mebelki wybrane. smile

Monia co się stało?

Marudko przytulam. I nie denerwuj się proszę, bo to maluszkowi nie służy.
                                    Bedzie dobrze !!!

A my niestety od dwóch dni walczymy z gorączką. Byliśmy u lekarza i pani doktor
                                    powiedziała ze to wyglada na trzydniówkę. Gdyby gorączka nie spadła mamy się
                                    zgłosić znowu. sad(

Wiecej nie pamietam.
                                    Buziaki dla wszystkich
                                    • fantaisie Re: Monia 25.05.07, 11:35
                                      Prezpraszam, zabrzmiało za bardzo melodramatycznie! byłam u fryzjera, resztę
                                      sobie dośpiewajcie...

Nika, oby to była trzydniówka!!! ściski
                                    • nika112 Re: Monia 25.05.07, 11:46
                                      Monia ale nas nastraszyłaś.
                                      • megi.1 Re: Monia 25.05.07, 11:49
                                        Dostałam sms-a od Lalisi" Amelka spadła z wysokości 1m na głowę. Ma straszny
                                        krwiak na czole. Jadę do czdz. Trzymajcie kciuki żeby było ok"
                                        • fantaisie Re: Monia 25.05.07, 11:50
                                          Trzymamy!!!!!!!!!!! oby nic nie było!!!!!!!!!!!! 1m!! to strasznie dużosad((
                                        • megi.1 Re: Monia 25.05.07, 11:51
                                          Modle sie za Amelke, zeby skonczylo sie na guzie i tyle. Biedna malutka.

Niko trzymam kciuki zeby to byla trzydniowka i goraczka szybko poszla sobie.

Monia nie strasz nas tak kochana! A co do niebieskich ciuszków to super są
                                          nie?smile
                                          • fantaisie Re: Monia 25.05.07, 11:54
                                            Megi, obiecuję już, nie będę straszyć!
                                            Niebieskie są cudnesmile a ja jeszcze jestem fanką niebieskiego, więc chyba będę
                                            przeżywać orgazm podczas zakupówsmile))
                                            • ant25 Re: Monia 25.05.07, 12:01
                                              O Matko biedna Mala...bedzie dobrze....
                                              • nika112 Re: Monia 25.05.07, 12:04
                                                Biedna Amelka.
                                                Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.
                                                • melba7 Re: Monia 25.05.07, 12:21
                                                  O Matko Bosko!oby z Amelką wszystko było ok!
                                                  Maruda, Ty masz szczęście,że cięzarnych nie bijam!bo dostałabys po tylku!
                                                  Monia, pochwal się-co masz na głowie????
                                                  • kocurek100 Re: Monia 25.05.07, 12:26
                                                    Hej dziewczynkismile ja znowu z doskoku – w przerwie sniadaniowejsmile

Lalisiu, trzymam kciuki za malutka! Biedactwo...

Megi, bardzo Cie prosze – przekaz Mikiemu spoznione ale najserdeczniejsze
                                                    zyczenia od nas!
                                                    Ale ten czas leci, dopiero co Ci pessar (czy jak to tam sie pisze)
                                                    zdejmowali....
                                                    Hm... honda civic – fajny wozsmile

Hortiko, wszystkieco co sobie wymarzysz zycze!

Potworsik, cmok cmok!

Bebelkowa Tosiu, zycze Ci mnostwo zabawek HABA oraz pociechy z rodzinkismile

Wyprawkowo sie zrobilosmile fajnie smile na poczatku Julcia byla ubierana w pajacyki,
                                                    po jakis 3/4tyg zaczelo mi to przeszkadzac – tzw. syndrom pizamowywink
                                                    I zaczely sie przebieranki w ciuszkismile Pajacyki zakladalam tylko na noc – to
                                                    prawdziwa wygodasmile potem doszly jeszcze pizamki: bluza+spodnie.
                                                    Generalnie od poczatku zakladalam Julci bodziaki przez glowe. Przebierania nie
                                                    lubila nigdy i tak jej zostalo poki co. Przypone jej o tym za kilka/nascie lat –
                                                    jak bedzie mnie wyciagala na zakupy ciuchowe tongue_out
                                                    Jezeli chodzi o wozki – to z czystym sumieniem polecam teutonie – mamy
                                                    dokladnie taka jak Pitus tylko w innych kolorach i sprawuje sie swietnie.
                                                    Niebawem bedziemy testowac spacerowke jeepa (parasolke).

Alergie... brr.... Musze sie przyznac, ze ja od dluzszego juz czasu (3msc)
                                                    wcinam wszystko. Doslownie wszystko. Ostatnio widzialam krosteczke pod
                                                    zagieciem kolana ale nie stresuje siesmile bo juz jej nie masmile – poza tym nie
                                                    wiedzialabym nawet czego jest skutkiem... Brat Franciszek powiedzial mi, ze
                                                    alergia jest rowniez wynikiem stresu matki – tego, ze nadmiernie sie przejmuje,
                                                    ze dziecko jest na cos uczulone – polecam sie wiec wyluzowacsmile
                                                    Jak Julcia skonczy 9msc mamy zamiar wprowadzic jej pierwsze kanapeczki z chuda
                                                    wedlinka! Startujemy w przyszlym tygodniu.

Marudko, wiem, ze przezywaz mocno wydarzenia sprzed roku – ale musisz pamietac,
                                                    ze nosisz Malwinke pod serduszkiem! Trzymaj sie dzielnie i nie rozpamietuj!

Monia, na forum chyba jeszcze nie mialam okazji pogratulowac Ci siurkasmile co
                                                    nieniejszym czynie! No to sie Julci fajna tesciowa szykujesmile Wyglaszcz maluszka
                                                    od nas! Aha, no i ciekawa jestem tej nowej fryzurki!

Pitus, slicznie wygladacie z Zosienka! Hm... i przypomnialo mi sie takie
                                                    smieszne powiedzenie: jaki chleb taka skorka – jaka matka, taka corka!

Nika, trzymam kciuki zeby Olenka szybko wrocila do formy! Wyniuniaj maluszka od
                                                    nas.

Jutko, super, ze juz sie zdecydowaliscie co do wyprawki! A jak Ty sie czujesz?
                                                    Jestes na zwolnieniu?

Dawno nie rzucily mi sie posty sekcji wloskiej - w szczegolnosic Chrumpsika...
                                                    Mam nadzieje, ze sie nie przepracowywuje!

W koncu nadchodzi weekend! A ten zapowiada nam sie super atrakcyjnie!
                                                    Buziakuje Was wszystkie!
                                                  • matala6 Re: Monia 25.05.07, 14:17
                                                    i ja sie witam po lezeniu na balkonie wink)
                                                    w cieniu wieje wiaterek.

Szkoda mi Amelci - i sie modle...

Fantaisie co ten fryzjer zrobil?
                                                    I mowisz ze wszystko widzisz na niebiesko wink)

Feromonka trzymam kciuki za wyniki.
                                                    Buraki tez sa bogate w Fe.

Pitus i Zosia - slicznie wygladacie.

Zrobilo sie wozkowo i pajacykowo wink
                                                    Jeszcze nie jestem w temacie.

Marudzia co za stresy. Same teraz dobre mysli maja byc.

No i Tatanke rozumie. Maly slodki.

Hortiko - duze buzki i wszytkiego naj
                                                    i dziekuje za fotki - Tomus ladnie rosnie.

Dzis ostatnia warstwe torcika robilam dla Mamy wink)
                                                    Dzis wieczorkiem jedziemy wink)
                                                  • matala6 Re: Monia 25.05.07, 14:19
                                                    Kocurku super ze mozesz wszystko jesc.
                                                    Ja truskawek nie moge buuu a tak je lubie crying((
                                                  • lirio.a Re: Monia 25.05.07, 14:24
                                                    Monia mnie się włosy na głowie zjeżyły, a mam już długie smile Mysłałam że może
                                                    coś się z teściem stało sad A właśnie jak on się czuje. KOp w dupala ci się
                                                    należy. Pochwal się fryzurką i nie gadaj głupot

Hortkia kiss*****

Oj miałam ciężki dzień. Też mnie dopadły smutki.

Jadę na 2 dni do rodziców wypocząć. Trzymajcie się dziewczynki i miłego
                                                    weekendu kiss***
                                                  • lirio.a Re: Monia 25.05.07, 14:38
                                                    Mam nadzieję, że amelce nic poważnego się nie stało - dzieci mają twarde głowy
                                                  • olcialew1 Re: Monia 25.05.07, 16:23
                                                    Za Amele Lalisiowa trzymam kciku.
                                                    Ant Twoja mala boska jest, az mi sie lezka w oku zakrecila, ile ona ma lat?
                                                    Czemu nie masz sygnturki?
                                                    Maruda idz kup cos dzieciowego, przyloz do brzucha pajaca zobacz czy rozmiar
                                                    dobry i od razu bedzie lepiej. Buziaki.
                                                    Monia a Tobie to sie w doopsko nalezy pomimo ciazy, takie posty walic, no!!!
                                                    Pusc fote plizzz.
                                                    Zdjecia z dlugimi wlosami poszukam, nie wiem czy cos tutaj mam.
                                                    Kocurku witam! Jakies nowe fotki Julci na stronie, moze?
                                                    Nie wiem co jeszcze?
    • olcialew1 Re: Jacie co tu taka cisza?? 25.05.07, 20:04
      Lirio napsiala posta kolo 14:30 ja okolo 16:30 i co ?? I nic?? Moze sie forum
      zacielo??
      • melba7 Re: Jacie co tu taka cisza?? 25.05.07, 20:07
        jest tak fajnie,że chyba pójdziemy na spacersmilebyła burza!!!
        • fantaisie Re: Jacie co tu taka cisza?? 25.05.07, 20:57
          Olcia, no faktycznie cisza szokująca...
          Ja wróciłam po dniu pełnym atrakcji! ale zaopatrzona w kosmetyki, jedzenie dla
          kota itp...
          Moja przyjaciółka stwierdziła, że nie jest źle! że obawiała się krótszej wersjismile

Matalko, współczuję uczulenia na truskawkisad ja na szczęście mogę pożerać
          tonamismile)) i fryzjerka zrobiła to co chciałamsmile chyba mi ździebko wyobraźni
          zabrakłotongue_out

Ciekawe jak Amelka Lalisi...

Melbuś i jak spacer? bo u nas nadal duchota i nawet nie wiem czy nie większa niż
          przed burzą.

Kocurku, bardzo się cieszę że możesz wszystko jeść, to super wiadomośćsmile) i
          bardzo też się cieszę, że weekend Wam się zapowiada milutkosmile ja też mam
          superowskie plany!

Byłam dzisiaj w h&m bo chciałam jakieś ciuszki nabyć, ale chyba mam zwyrodniały
          gust, bo nic mi się nie podobało!
        • althea35 Re: Jacie co tu taka cisza?? 25.05.07, 21:00
          Witam wieczorkiem po intensywnym dniu.
          Spedzilysmy dzisiaj z Marysia bardzo mily dziensmile Najpierw chwilka z mala Iga i
          jej rodzicami. Co niestety spowodowalo wielka obsuwe... A pozniej super dzien z
          yskyerka i jej M. Przegonilam ich po miescie a pozneij porwalam na chwile do
          nas.
        • lalisia78 wszystko dobrze 25.05.07, 21:01
          dzieki za kciuki i modlitwy jes wszystko dobrze czaszka nie peknieta rzadneo
          krwiaka nie ma dzieki boku skonczylo sie tylko na tym buzie i krwiaku na czole.
          to byla sekunda nie mam pojecia jaksie wydostala w pasow wozka wstala i
          trzymala sie oparcia ja w tym momencie cos tlumaczylam alicji i nie trzymalam
          wozka nagle uslyszalam huk i straszny placz. stalo sie to niedaleko przychodni
          wiec jakas pani pobiegla tam zemna i moimi dziecmi zaraz przyjol mnie lekarz
          powiedzial ze jest ok i przepisal jakas masc powiedzial ze dziecko moze
          norumalnie isc spac tylko jakby wymiotowalo jechac do centrum zdrowia dziecka.
          Zadzwonilam do taty i odwiuzl mnie do domu po 15 min dziecko dziwnie mi sie
          chwialo na rekach wiec znowu w auto i do mojego lekarza ten sprawdzil czy jest
          prztomne wybudzil ja i kazal jechac do szpitala. pojechal zemna brat i to mnie
          bardzo boli ze nawet w takim wypadku na meza nie moglam liczyc. w szpitalu
          swpedzilismy 7 godzin na konsultacje neurologa czekalam prawie 2 godz tosz to
          paranoja potem na tomogaf tez prawie 2 godz. Tomograf byl robiony w narkozie
          dlatego tyle na niego czekalam bo musialo byc 6 godz od ostatniego posilku. to
          bylo dlamnie straszne jak wstrzyknol jej glupiego jasia ona za chwile spojrzala
          namnie takim blagalnym wzrokiem ze od nowa zaczelam plakac potem podawal jej
          jeszcze kilka lekow i spiaca kazal mi polorzyc na tomograf i wyjsc. na oddzial
          wybudzania nie pozwolili mi iscz dzieckiem tylko czekalam na izbie przyjec ta
          godz dluzyla sie strasznie. potem znowu czekalismy na konsultacje do neurologa
          ze bylo wszystko ok odmowilam chospitalizacji i wyszla na moja prosbe bo tak
          musialabym byc tam z nia do jutra. Boze nie zapomne tego nigdy jak moglam do
          tego dopuscic glowa od nerwow i placzu boli a ja ledwo zyje
          • fantaisie Re: wszystko dobrze 25.05.07, 21:06
            Lalisiu, strasznie mi przykro, ale najważniejsze że jest dobrze!!!! przeżycia w
            szpitalu wręcz traumatycznesad ściskam

Althea, Yskyerka lubi być przeganiana po mieściesmile)) na pewno im się podobało!!!!

Lirio, z tatą tak sobiesad ale nie chcę o tym smęcić na forum...
            • agan10 Re: wszystko dobrze 25.05.07, 21:41
              Boże jak to dobrze że z Amelką wszystko dobrze. Chyba bym spać dziś nie poszla,
              gdyby z małą było coś źle. Cały dzień miałam ogromne wyrzuty sumienia, że to
              przeze mnie Amelka upadla. Lalisia miała dzisiaj coś dla mnie zalatwić i tak
              cały czas myślałam, że gdyby nie musiała tam iść, to Amelce nic by się nie
              stalo.
              Lalisiu kochana powiedz, że nie szłaś dzisiaj na pocztę, bo inaczej sobie tego
              nie wybaczę...
              • fantaisie Re: wszystko dobrze 25.05.07, 21:48
                Megi, genialne zdjęcia Mikiegosmile)))))))))) po prostu niesamowite!!!
            • megi.1 Re: wszystko dobrze 25.05.07, 21:44
              Lalisiu jak dobrze, ze u Amelki wszytsko skonczylo sie na guzie, pewnie sporych
              rozmiarów. Rozumiem, ze ten dzien kosztowal cie duzo nerwow.

Bylam dzis u Bebelka i dane było dane mi skosztowac po raz pierwszy bebelkowe
              szarlotki - pychaasmile)) u nas chyba wejdzie w zwyczaj cotygodniowa pielgrzymka
              na mokotówsmile

Marudko co u Ciebie, jak sie czujesz?

Pituś się dzis nie melodowała.

Althea to miałyście z Marysią fajny dzieńsmile

Jutro zaczynamy dwudniowe obchody urodzin Mikiego, wiec pewnie nie dam rady
              wejsc na forum. Btw na stronie Mikiego sa "roczne" zdjecia jezeli macie ochote
              poogladac.

Dobranoc
              m.
              • agan10 Re: wszystko dobrze 25.05.07, 21:48
                Megi czy moglabyś przesłać mi linka do strony Mikiego?
                Proszęsmile
                I pamiętam o Twojej prośbie o zdjęcia Kasi. Zaraz jakieś poślę.
              • fantaisie Re: wszystko dobrze 25.05.07, 21:49
                Megi, miłego obchodzenia urodzin Mikiegosmile)))

A ja właśnie upiekłam ciasto wg. przepisu Bebelkowego z truskawkami!
                I ponawiam prośbę!!!! Bebelku napisz mi przepis na tartą!!! proszę!!!!!!!!!
                • althea35 Re: wszystko dobrze 25.05.07, 21:55
                  Megi, super fotki Mikiego! Ta z raczkami na glowie jest przeslodka!
                  • althea35 Re: wszystko dobrze 25.05.07, 22:18

Nowy filmik na naszej stroniesmile Ostatni na dole w archiwum.

Althea i Marysieńka
          • althea35 Re: wszystko dobrze 25.05.07, 21:49
            lalisiu, najwazniejsze ze wszystko dobrze. I nie win siebie za to, ze to sie
            stalo. Dzieci sa nieprzewidywalne. Sciski!
    • erga4 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 26.05.07, 00:42
      Monia - co do wózka to teoretycznie mogłabym kupić go w polsce ale wtedy cały
      bagażnik byłby zajęty a jedziemy w 4 osoby. więc wolę wózek kupić tu a
      przywieźć smakołyki polskie smile) zwłaszcza że każdy z nas bedzie miał sporo
      rzeczy.
      I nie strasz tak więcej - bomyślałam że naprawdę stało się coś poważnego.
      Może przeslesz fotkę i my ocenimy jak jest smile))

co do kolorystyki to i ja myślałam o niebieskim... ale teraz już mi wszystko
      jedno.

Za Amelkę się pomodlę - mam nadzieję że skończy się na dużym siniaku.

szkoda że Ola tak mało się odzywa... może znajdzie wyjście z chorej sytuacji -
      nie dziwię się jej.

Antuś - twoja pociecha jest rewelacyjna!!! buziak dla niej!
      • ant25 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 26.05.07, 06:32
        Dobrze ze z Alicją OK, i wiem ze to stres straszny ale Lalisiu to nie jest tak
        ze to Twoja wina ,czasami nase pociechy zrobia cos czego nie przewidzimy lub
        tal szybko ze nie zauwazymy a nie jestesym wstanie przykuc maluchy do siebie-
        choc nie powiem nie raz by sie to przydało,

Olcia moje Małe ma 4 latka - skonczyła w kwietniusmile

Mam przedstawienie w poniedziałek w przedszkolusmile)nie moge sie doczekacsmile
        • lalisia78 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 26.05.07, 07:58
          dzieki dziewczyny
          wiem ze nie jest to moja wina w szpitalu pani neurolog tez i to tlumaczyla ale
          wiadomo kazda matka bierze wine na siebie. ja nadal jestem wykonczona bola mnie
          wszystkie miesnie od biegania z nia na rekach. oczywiscie w nocy prawie nie
          spalam bo nie moglam zasnac a jak zasnelam to zaraz sie budzilam i stalam nad
          luzeczkiem. teraz przez tydzien mam trzymac ja pod szkloszem ma nie biegac nie
          moze sie uderzyc nawed leciutko. Maz w pracy rodzice obiecali ze przyjada mi
          pomuc dzisiaj przy nich. Amelka nie placze wiec chyba mocno ja to nie boli

agen to nie przez ciebie jeszcze nie szlam na poczte ale opuzni sie tobo
          najwczesniej maz bedzie mogl wyslac w poniedzialek przpraszam
          • melba7 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 26.05.07, 10:14
            Lalisiu, współczuję...
            A ja sobie kontrolnie zatestowałam,wieczorem zjadlam ostatni duphaston w tym
            cyklu, no i smętna jedna krecha.Zatem w tym miesiacu pisane jest mi
            odchudzanie...kurczaki, odchudzam sie tak , jak co poniektórzy palenie rzucają;P
            Moje chłopy coś kombinują-obchody Dnia Matki zaplanowali na popołudniewink
            • ma_ruda2 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 26.05.07, 10:24
              witam dziewczynki. od razu wam powiem ze KOCHANE JESTESCIE!!!! kiss***

Hortika spoznione ale serdeczne kiss*

Megi kiss*** i jeszcze raz sorki za czwartek sad

Lalisia dobrze ze skonczylo sie na siniaku. i nie win sie. sciski dla was.

Antus - Amela mnie rozwalila. kochana jest.

Pitus gdzie ty??

uprzejmie donosze ze zaraz spadam z domku, mamy dzis zabiegany dzien smile a po
              poludniu jade na dziale i wracam jutro. wybycze sie i przestane myslec. a i
              musze sie pochwalic - brzuch wrocil na miejsce smile)) ale ja glupia wariatka
              jestem sad((

kissy dla wszystkich MAM z okazji ich swieta smile))
              • fantaisie Wszystkiego dobrego Mamusiom!!! 26.05.07, 10:39
                Słońca, miłości, radości, pociechy z cudownych dzieci!!!! dla mających Maleństwa
                w brzuszkach dużo szczęścia, żeby brzuszki pięknie rosły!!!!!!! ściski Kochanesmile

dzisiaj mnie nie masmile szaleję ze znajomymi jak tylko skończę lekcje... buziaki papa
                • althea35 Re: Wszystkiego dobrego Mamusiom!!! 26.05.07, 10:52
                  Antus, twoja Amelka jest super!!!

Hortika, spoznione sciski imieninowe.

Erga, wozek niestety zajmuje caly bagaznik.

Monia, milego dnia.
                  Marudka, baw sie dobrze na dzialce! Sciski!! Poglaskaj brzuszek.
                  • erga4 Re: Wszystkiego dobrego Mamusiom!!! 26.05.07, 12:26
                    Melbuś przytulam mocno!!!

Althea - własnie zdaję sobie z tego sprawę i nawet nie biore pod uwagę
                    kupowania wózka w polsce. w ostateczności przejadę się do większego miasta bo
                    pewnie będą mieli większy wybór.
                • erga4 Re: Wszystkiego dobrego Mamusiom!!! 26.05.07, 12:24
                  wszystkim mamusiom składam najserdeczniejsze życzenia!!! pociechy z
                  dzieciaczków!!! i dużo dużo miłości!!!

Marudko - ty panikaro!!! jakby to ktoś za kim tęsknię powiedział: TY GAŁGANIE!!!
                  mówiłyśmy ci że brzuch to każda z nas ma inny - i ja byłam zszokowana jak
                  bratowa pod koniec czwartego miesiąca latała w króciutkich koszulkach płaska
                  jak decha. a później w ciągu tygodnia wywaliło jej piłkę do przodu.

Lalisiu - dobrze ze wszystko się dobrze skończyło. ucałuj maleńką.

I oglądałam zdjęcia Tysiowego Marcelka!!! ale on już duuuży!!!
                  zdjęcia śliczne!
    • erga4 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 26.05.07, 12:44
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4174671.html
      • melba7 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 26.05.07, 18:39
        smile
        Moje dziecko kochane napisało dla mnie wierszwink
        I nawet są w nim rymy!!!!big_grinDDDD
        Słodki jest.
        • althea35 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 26.05.07, 20:14
          Melba, ale masz zdolne dzieckosmile

Dziewczyny, gdzie was wszystkie wywialo? Ugotowalyscie sie wszystkie czy jak?
          • jesienna100 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 26.05.07, 21:35
            dla mnie za duszno by siedziec kolo cieplego kompawink
            • althea35 niedziela 27.05.07, 09:45
              witam!
              Co za pustki!!! Noz nie poznaje kolezanek!

My pojechalismy wczoraj na piknik nad jezioro. Fajne miejsce, tylko komary nas
              chcialy zjesc, a pozniej przyszla cala masa hercerzykow.
              • fantaisie Re: niedziela 27.05.07, 10:28
                Dzień Doberek!
                No faktycznie pustki...
                Miłej niedzielki życzę i do jutra! bo dzisiaj znowu będę dopieszczana przez
                przyjaciółsmile))
                Buziaki
                • erga4 Re: niedziela 27.05.07, 11:24
                  dzień dobry.
                  zaglądam na chwilkę bo dziś znów cały dzień będę w pracy.. dobrze że choć pada
                  deszcz to nie będzie mi smutno że muszę w niedzielę pracować. a wam miłego
                  wypoczynku życzę
                • jutka7 Re: niedziela 27.05.07, 11:28
                  heloł smile)

mnie wczoraj cały dzień w domu nie było, najpierw zakupy wyprawkowe, a potem
                  byczenie się do późnej nocy nad wodą w dzikim lesie, było cudnie!!! smile) Żebym
                  jeszcze mogła w nocy spać, byłoby rewelacyjnie.

Melduję, ze wózek kupiony, w kolorach szaro-zielonych, takie jasne, zywe, do
                  tego lóżeczko, materacyk, wanienka i inne drobiazgi typu prześcieradełka,
                  ręczniki. Zostaly mi tylko pieluchy, koszule dla siebie i inne kosmetyki. Czy
                  jest sens kupować butelkę do karmienia? jaką?? Listę Bebellka miałam cały czas
                  w dłoni smile) Tylko mebelków znowu nie ma, chyba przed porodem nie będzie.

Lalisiu, dobrze że z Małą ok, wyobrażam sobie jak musiałaś się denerwować.

Altheo, ja poprosze o link do Waszej stronki, please! I nie mogę się nadziwić,
                  ze udało się Wam spotkac u Ciebie, to fenomenalne smile)

Melbuś, ściskamkiss**. I gratuluję wierszyka smile

Erga, ja czytałam kilka postów dziewczyn mieszkających w Anglii, że wózek
                  kurierem im został przysłany gdy kupowały przez internet, właśnie ten mój
                  Mikado. Może taką opcję rozważysz jeśli miałabyś mieć większy wybór?

Kocurku, naprawdę masz w pracy tak dużo do zrobienia, że nie możesz do nas
                  częściej zaglądać? Brakuje tu Ciebie! Super, ze tak się Wam wszystko fajnie
                  wiedzie, ze Julcia nie ma alergii.

Olcia jak tam jaszczur? I przyslij mi link do Waszej stronki, ponawiam prośbę,
                  tym razem groźniej smile

Co do krótkich włosów, to ja miałam bardzo krótkie prze całe liceum i studia i
                  znudziły mi się, teraz mam półdługie smile ale też mi się już nudzą

Megi jak obchody urodzin? Dwa dni, fiu, fiu smile) Gdzie Wy schowacie te wszystkie
                  prezenty? smile)

Pituś kiedy wybierasz się w góry podróżniczko?

Monia mam nadzieję w lepszym nastroju wyglądowym? smile Mnie też się prawie nic w
                  H&M nie podobało, więc nie dziwię Ci się, ale kupiłam tam 2 pary spodni. Poza
                  tym to większość ciuchów pożyczyły mi koleżanki, bardzo długo nosiłam jeszcze
                  swoje przedciążowe i jakoś dałam radę. Ale nie moge się doczekać az ruszę na
                  zakupy po porodzie smile

A właśnie, moja Mała ma codziennie, kilka razy dziennie czkawkę, to normalne,
                  ze aż tak często?

życzę Wam udanej niedzieli, sama musze trochę pomoc G. w ogarnianiu chałupki smile
                  • althea35 Re: niedziela 27.05.07, 11:55
                    Jutka, linka poszla. A ze sie Lence czka, nawet kilka razy dziennie to
                    normalne.
                    • melba7 Re: niedziela 27.05.07, 12:09
                      witam się niemrawosmile
                      Boże , czy u Was też tak gorąco???
                      • erga4 Re: niedziela 27.05.07, 12:21
                        Melbuś - u mnie pada deszcz smile
                      • althea35 Re: niedziela 27.05.07, 12:22
                        Melba, u mnie niesmile
                  • erga4 Re: niedziela 27.05.07, 12:21
                    Jutko - dzięki za podrzucenie pomysłu smile) faktycznie sprawdzam teraz ceny
                    przesyłek kurierskich i nie jest tak drogo - powinno się zmieścić w 200zł. więc
                    może faktycznie w polsce rozglądnę się za wózkiem. wcześniej jakoś nie brałam
                    tego pod uwagę.
                    • erga4 Re: niedziela 27.05.07, 12:22
                      A który Mikado wybrałaś??
    • erga4 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 27.05.07, 11:43
      Kiedyś chyba Megi wkleiła fajną stronkę z ubrankami z zabawnymi napisami - ma
      ktoś ten adres??
      • matala6 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 27.05.07, 15:58
        Cieszę się, że z Amelką wszystko w porządku.

Co za ciuszki z napisami też popatrzyłabym ...

Wczoraj dopadła mnie potworna zgaga ;////

Jesteśmy już w domku.

A w piekarniku jeszcze parę minut i będzie pizza.

Ogladam swoje przepisy i mam chęć na zapiekankę we wt.
        - może coś nowego znajdę - najlepiej na bazie ziemniaków wink)

No i pocieszam sie czereśniami.
        Pozdr.
        • feromonka Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 27.05.07, 17:02
          Witam sięsmile
          u nas potworni gorąco, wczoraj zasłablam i będę gina prosiła o kontynuację
          zwolnienia...
          zaraz zamierzam zrobić koktajl truskawkowy, mam na niego straszną ochotęsmile

nie wiem czy uda mi się linka wkleić,ale spróbuje:
          inteligencja.serialowa.ogladaj.pl

Erga o ile sie ne mylę to Jutka zakupiła mikado ox-ford beżowo-zielony. mnie
          też on sie podoba, ale nie widziałam go jeszcze na żywo.

Matalko zazdroszczę pizzy też bym zjadła, mamy z P. takie dwa miejsca gdzie
          pizza jest boska i wcale nie droga bo duża kosztuje ok 15zł.

Zmykam, to do wieczorka, aaaa od wczoraj mam brzuchsmile)) zjadłam obiad i tak mi
          juz zostałosmile) przynajmniej naraziesmile
          • olcialew1 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 27.05.07, 18:00
            Witam. pustki tu faktycznie sa wielkie.
            Melba czy tu nie bija za testowanie wieczorem i to przed czasem?
            Jutka strone zaraz wysle, jest pare nowychfotek. Fajnie, ze juz wiekszosc
            rzeczy zakupiona.
            Nie wiem co jest mojemu dziecku, ratunku bo jeszcze pare takich dni i wybuchne.
            Od 4 dni sama ne polezy, jak tylko glowa dotknie kocyka czy maty jest
            wrzaskjakby ze skory obdzierali. Zasyia tylko na rekach, odkladana zaczyna
            znowu plakac. Nawet jak spi na rekach to sie co chwile wybudza. Dzieki Bogu w
            nocy jak na razie jest ok - odpukac. Juz jej temp. sprawdzalam ale jest ok.
            Normalnie mam dosc i nie wiem czy jej cos jest, czy tylko fochy ma.
            • melba7 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 27.05.07, 20:11
              Olcia, lekarz mi tak kazał-i wskazał test, który jego zdaniem powinien juz wyjsc.
              Testy przy biochemicznych wychodziły mi juz w 24-25 dc, więc....
              Boże , jak gorąco...
    • bebell Yo! 28.05.07, 06:56
      Dziś tez pobudka o 5.30. Jak w wojsku. Ale nie nazywam już tego barbarzyńską
      godziną, o nie. Przez ostatnie dwa dni mój syn wstawał o 4.00. Dziś wiec jestem
      wyjątkowo wyspanasmile)
      Obchody urodzin Tośki uważa się za zakończonesmile) Żywię nadzieję, że w przyszłym
      roku uda się jednak wszystkich ludzi zgromadzic jednego dnia. Bo taki trzydniowy
      maraton męczący jest.
      Od dwóch dni zbieram informacje o szkołach podstawowych. W końcu Tośka do
      przedszkola przyjęta, więc czas rozpoczac kolejne poszukiwaniasmile))
      Poza tym @ nadal nie mam. Wygodne to niby, ale chyba wolałabym jak Pituś
      wiedziec na czym stoję. W ciąży tez nie jestem. Sprawdziłamsmile)))

k.
      • bebell Re: Yo! 28.05.07, 07:07
        Olcia-zupełnie nie mam pomysłu co może dolegac Julcisad(( mam nadzieję, ze przejdzie.

Althea-jak to masz wydłubywac te szwy???? próbowałam to sobie zwizualizowac i
        jak dla mnie makabryczna ta wizja. Mam nadzieję, ze w praktyce to będzie jaki
        łatwiejsze. I co słychac u Basi???????? Mam nadzieję, ze pozdrowiłas ja ode mnie...

Melba-wiersz powiadasz?smile)) Jak oglądałam zdjęcia bojowe Kuby nie pomyślałabym,
        ze on liryczny jest. A tu proszesmile))

Monia-co Ty tak latasz jak kot z pęcherzem?? a przepis wklepię dzisiaj.

Erga-rzeczywiście kurier to nie jest zły pomysł, jeśli te koszty tak niewielkie
        są. Tylko co z gwarancją jak wózek z Polski przyjedzie???? Żebyś nie miała potem
        kłopotów z ewentualną naprawa. I mi się ten czarny podoba. I wcale nie uważam,
        że jest smutny. Jest taki elegancki. Profesjonalny. No, taki poważny biznesowy.
        I pogłaszcz Tosieńke od nassmile)))

Megi-Noe jest absolutnym hitem!!!! dziękismile)) I jak z truskawkami??? przyjechały?

Jutka-no, sprężyłas się z tymi zakupamismile))

Aha i jeszcze jedno:ten spis to nie mój!!!! on Gviazdki jest. Moje są tylko
        komentarze!!!!smile)))

k.
        • pitu_finka Re: Yo! 28.05.07, 07:10
          Czesc Bebell, ranny ptaszkutongue_out Zbieraj informacje, zbieraj. Chetnie skorzystam.
          na razie musisz mi przekazac przedszkolny know-how.

I witam pozostałe Pociankismile Ciepło faktycznie było...
          • bebell Re: Yo! 28.05.07, 07:12
            Pituś-jak będziesz chciała to Zośke do naszego wcisniemysmile)) i kłopot z harcerką
            bedzie póki cosad(( o września dopiero jakaś laska sie znajdzie.
        • bebell Re: Yo! 28.05.07, 07:11
          Maruda-wrócilas z działki????

A Lirio-gdzie???

Matalko-narobiłas mi apetytu na pizze. Szczerze mówiąc nigdy jeszcze sama pizzy
          nie robiłam. Poproszę więc o przepissmile))

k.
          • bebell Re: Yo! 28.05.07, 07:14
            Idę zrobic coś pożytecznegosmile))

do potem.
            • megi.1 Re: Yo! 28.05.07, 07:27
              Witamysmile tylko z doskoku bo dziadkowei jadą dopiero po południu. Impreza bardzo
              udana i truskawki nie uczulają!!!!!!!!

Bebell mam nadzieję, że w związku z fascynacją osobą Noego, Tosia nie zażyczy
              sobie włąsnej pełnowymiarowej arki lub jachtu od rodzicówsmile

Pituś kiedy umawiamy się na spacerek?

odezwe sie pozniej
              m.
              • lirio.a Re: Yo! 28.05.07, 08:11
                Hej!!
                Ciepło było okrutnie, nawet dla mnie było koszmarnie a ja lubię ciepło surprisedO

Byłam u rodziców. Fajnie, tylko teściowa mi ciągle brzuch macała, co ona ona
                chciała tam wymacać, brzuch mam na razie taki jakbym się kapusty najadła - nic
                wielkiego smile

Olcia z tego co słyszałam dzieci czasem tak bez powodu zmieniają
                swoje "upodobania", po prostu dziecięce kaprysy, mam nadzieję że jej to nie
                zostanie smile

Mikuś jest świetny. duży z niego chłopak. Wygląda jak te dziciaczki moich
                znajomych które mają już ponad 1,5 roku.

Co ja to jeszcze chciałam - ooo już wiem zdjęcia Moni, proszę się tu nie
                wymigiwać tylko wysyłać.

Feromonko rób zdjęcie brzuszka i wysyłaj!!
                • potwors Re: Yo! 28.05.07, 08:39
                  Witam w nowym tygodniu.
                  Kochane dziewczyny, strasznie Wam wszystkim dziekuje za pamiec! Okrutnie
                  sie nawzruszalam czytajac Wasze zyczenia!
                  Nie bylo mnie w ostatnim tygodniu, bo bylam w otchlani rozpaczy. czyli w
                  depresji urodzinowej. No bo to kolejne juz urodziny. rok temu (magiczna
                  30) tez bylo mi przykro, ze wciaz nic, ale przeciez bylam juz pewna, ze
                  upragniona ciaza jest juz tak blisko, coraz blizej.... No coz,
                  niewatpliwie mam juz do niej o rok blizej... ale ile jeszcze...? Czy za
                  rok znowu bede czula to samo??
                  w dodatku coraz gorzej znosze oczekiwanie na nadejscie @. Blokuje mnie
                  to i nic nie jestem w stanie zrobic. a zlosliwe cykle trwaja coraz
                  dluzej. teraz doszlam do 30 dni (zazw. 25-26). stawialam na
                  to, ze mnie zaleje w urodziny, ale stalo sie to dopiero w dzien matki
                  wink. Nawet zdazylam zrobic test. i znowu nic.
                  a przeciez wlasnie teraz zalezalo mi na punktualnosci cyklu, bo przeciez
                  to cholerne hsg. teraz juz na 100% wypada mi na @. i nie wiem, czy mam
                  tam dzwonic juz teraz, ale jak mam przewidziec, kiedy bedzie kolejna @?
                  i na kiedy sie umowie? Wyglada na to, ze jak tak dalej pojdzie to nawet
                  z IUI nie zdaze, bo klinika w sierpniu nie pracuje... we wrzesniu my
                  wyjezdzamy... takze znowu doopa.
                  Jestem koszmarnie sfrustrowana.
                  Na domiar zlego, mimo iz babka od USG sie na ten temat nie
                  wypowiedziala, (ani Karwacka w grudniu) to znowu wyszlo, ze mam okropnie
                  grube endometrium - teraz bylo 23 mm! (i znowu uslyszalam:
                  "niewykluczone, ze jest Pani w ciazy"). No ale sobie poczytalam i za
                  grube to tez niedobrze... Melba, czy ja dobrze pamietam, ze Ty mialas
                  jakies problemy z endo? jak to sie leczy? wyklucza to starania? Wizyte
                  mam dopiero 5 lipca...
                  no to nic dziwnego, ze podczas @ wykrwawiam sie na smierc i mam potem
                  anemie...

Przepraszam, ze tak Wam smece...

Skladam zalegle zyczenia mojej astralnej blizniaczce Tosi i prawie
                  astralnemu blizniakowi Mikiemu kiss* i Hortice. No i wszystkim mamusiom.
                  A czy male Julki obchodzily imieniny, czy nie?

A dzisiaj wszystkiego najlepszego dla Lirio - smutkom precz! kiss (o widze, ze
                  chyba juz przeszly! - tym lepiej!)

lalisiu, ciesze sie, ze z mala wszystko dobrze! Wyobrazam sobie, co
                  przezylas...

Sluchajcie, w zwiazku z ostatnimi wydarzeniami... a moze czas zrobic
                  forum ukryte? nie byloby takich glupich sytuacji... tak tylko rzucam...

Aha, niesamowicie rosna te Wasze dzieciaczki! sliczne zdjecia!
                  • ant25 Re: Yo! 28.05.07, 09:21
                    Hej,

Potwors, czekanie potrafi czlowieka wykonczyc ale jak widac w koncu sie udaje i
                    tak tez bedzie u Ciebie, sciskam.

Erga no widzisz ile to z forum mozna sie dowiedzieć? Bedziesz mogła miec wozek
                    taki jak chceszsmile

Mialam bardzo intensywny weekend chyba za intensywny i dlatego ten tydzien
                    rozpoczelam od zasłabniecia na szczescie juz przeszło ale stanełam samochodem
                    na srodku ulicy ....musze chyba troche odpoczac i zregenerowac siły...wezme
                    sobie ze dwa dni wolnego kolo weekendu,
    • ma_ruda2 Re: potworsiku 28.05.07, 09:55
      Hej!

Bebelek wrocilam juz smile gdybym tam tylko miala net i kogos kto by mi obiady
      gotowal to bym zostala sad a tak ....
      i skromnie zapytam kiedy nas (Pitusia, Zosie i mnie) chcesz w gosciach??? bo
      wlasnie sie okazalo ze ja oprocz srody to i jutro nie moge, pt tez chyba nie,
      zostal mi czwartek sad pasuje??

Potworsiku kochanie ty moje!!!! sciskam cie bardzo mocno!!! i okropnie zaluje
      ze nie moge tego zrobic osobiscie sad kiss**

Melbunia kiss** i ten wiersz, no no ...

Jutka to fajny mialas dzien matki smile

Ant!!! jak to zaslablas??!!!!!!! kopa w doope chcesz??? mozesz zaczac dbac o
      siebie!!!?? i mam swiadkow ze OBIECALAS ze wezmiesz czw i pt wolny w TYM
      tygodniu!!!!! odpocznij!!! no!!! a jak sie teraz czujesz???

Altheakiss**

zastanawiam sie czy wogle dzis wychodzic z domu ... boje sie ze sie roztopie smile
      • bebell Re: potworsiku 28.05.07, 10:12
        Potwors-tak coś czułam, że Cię dopadłosad(( przytulam mocno! i proszę nie smuc się...

Marudzia-czwartek powiadasz... zaraz się rozejrze w terminach. chyba będzie ok.
        aha, jak sie bedziesz widziec z Ant to zrób jej zdęcie po kryjomu i nam
        przeslijsmile) bo babka się coś miga i nie chce fryzem pochwalicsmile)))

k.
        • pitu_finka Re: potworsiku 28.05.07, 10:26
          Bebell, to moze zacznij juz lobbowac w temacie przedszkola, co???smile)))

Wiecie co, wstyd przyznac ale ja dopiero niedawno wstalam! Tzn. na chwile kolo
          7 bo musialam cos wydrukowac zanim M. wyjdzie. ale potem sie jeszcze polozylam.
          Zoska lezala obok i sie bawila a ja czasami otwieralam oczy zeby ja zabawic. I
          spalam do 10!!!!!

Trzymajcie kciuki, bo ide zaraz do pracy. Musze cos zalatwic - nie chce mi sie:-
          ( Ide z Zoska i wszyscy beda na nia gugac. Brrr.
          • pitu_finka Re: potworsiku 28.05.07, 10:28
            Marudzia, musimy sie kiedys umowic na dzalcesmile
            • ma_ruda2 Re: potworsiku 28.05.07, 10:39
              Pitus KONIECZNIE!!! i powodzenia w pracy, oby szybko poszlo smile
              • hortika Re: potworsiku 28.05.07, 11:17
                cześć dziewczyny,
                upał mnie zaaabija, Tomek cały (no może trochę przesadzam) w potówkach, a to
                dopiero majsmile zaczęłam myśleć nad klimą w domku.
                i- mamy zęba!! pierwszego, od sobotysmile
                Bebelku, jak lody o 8 rano-smakowały?
                • althea35 Re: potworsiku 28.05.07, 11:32
                  Witam poniedzialkowo!

Pitus, my mialysmy taki sam poranek jak wysmile Tylko Marysia w koncu tez usnela i
                  obudzil nas telefon o 10.

Hortika, gratuluje Tomkowi zeba! To rozbierz go do pieluchy!

Bebelku, te szwy teoretycznie powinny sie same rozpuscic w wodzie, wiec je
                  moczymy ile sie da i potem probujemy wyciagnac, ale kiepsko nam to idzie, bo
                  one jakos nie bardzo maja ochote sie rozpuscic.

Marudka buzka dla was!!!

Potwors, sciski!!! Mam nadziej, ze u ciebie bedzie tak samo jak u mnie z HSG i
                  nie zdazysz go zrobicsmile
                  • melba7 Re: potworsiku 28.05.07, 12:14
                    Althea, czas rozpuszczania szwów do 6 do 9 tygodni, woda ich nie rusza w
                    najmniejszym stopniusmile
                    Jesli macie węzełki, wystarczy przeciąc jedną z nitek dochodzącą do supełka
                    miedzy nim a skórą i wyciagnąć-jak rozumiem, to zalecił Wam lekarzsmile
                    Pamiętam, jak zmieniałam Kubie opatrunki i zdejmowałam szwy po szyciu
                    głowy...brrr.Zagoiło się pięknie.
                    • althea35 Re: potworsiku 28.05.07, 12:28
                      Melba, dzieki za info. To ja nie wiem co ta nasza lekarka wymyslila. Powiedzial
                      nam, zeby po 5 niach od operacji zdjac plastry i pomoczyc w wodzie to wszystko
                      i ze szwy powinny wylezc, same. Wyszedl jeden razem z plastrem.
                      A te szwy w ogole sa takie super, super cieniutki i malutkie i ja chyba nie dam
                      rady tam nic przeciac... musze na to popatrzec przez szklo powikszajace. M.
                      mial dzisiaj dzwonic do szpitala i spytac co z tym zrobic. Rana jest
                      praktycznie zagojona, tylko lekko czerwona i te nitki wystaja.
              • melba7 Potworsiku... 28.05.07, 11:25
                ściskam Cie mocno-mocnosad
                W temacie endometrium-u mnie występuje nadmiar estrogenów, co prowadziło do
                przerostu endometrium a progesteronu jest za mało, endo nie ulegało przemianie
                II fazy cyklu, więc nie mogło dojśc do prawidłowej implantacji.Stąd moje
                biechemiczne...Objawy @ tak jak u Ciebieuncertain
                Dostałam na to duphaston 16-25 dc, a przed duphastonem (bo nie chciałam go
                brać!)brałam przez 3 cykle luteinę w tych samych dniach, ale ona nie zrobiła
                komplentnie nic, zero działania.A po pierwszym cyklu z duphastonem po @ endo
                było prawidłowe.
                Powiedz, w której fazie masz te 23 mm?zapewne w drugiej...
                Ja po owulacji mam 12-14 mm.
                A kilka miesiecy temu miałam 18 w 9 dc, przed owulacją.

Pitus, załatw szybko sprawę w pracy,żeby Zoski nie zaciućkalismile
                • melba7 Re: Potworsiku... 28.05.07, 11:26
                  aha, te cuda zaczęły się u mnie po obumarłej ciąży i łyzeczkowaniu, wczesniej
                  było ok-endometrium aż tak nie rosło.
                • hortika Re: Potworsiku... 28.05.07, 12:06
                  Althea -on jest w pielusze samej. A że namietnie szlifuje raczkowanie, to
                  kolana jeszcze posiniaczone i poodcierane.
                  zapomniałam podziękować za wszystkie życzenia- kochane jesteście.
                  potwors- ja też nie zdążyłam zrobić HSG, może i u Ciebie tak będziesmile I nie
                  smutkuj z powodu tych lat mijających-jesteś o doświadczenia jednego roku
                  mądrzejsza przecież. Może już za rok zadumasz się jak bardzo się Twoje życie
                  zmieniło?
                  Podpisuję w końcu w środę akt notarialny- chyba sie upiję z radości. No chyba,
                  ze notariusz nas wyrzuci, bo musimy niestety przyjść do niego z Tomkiem
                  krzykaczem.
    • erga4 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 12:30
      Po pierwsze to ja chyba jeszcze nie gratulowałam Olci założenia wątku!!!
      I tytuł też mi się bardzo podoba!

Bebelku - moja mama też uważa że ten czarny nie jest smutny tylko elegancki smile
      Tylko mnie martwi ten mały kosz na zakupy tak jak Pituś lub Megi zauważyła.
      I faktycznie wolałabym kupić tu - bo mniej problemów z zakupem i ewentualną
      gwarancją.
      Ale teutonia bardzo mi się podoba..
      Tak czy siak rozglądnę się w polsce - jeśli coś mnie rzuci na kolana to na
      pewno kupię.

Bebelku - czyli jednak Tosia narazie nie będzie miała siostrzyczki?? szkoda -
      ale co się odwlecze...

I proszę przy mnie nie wspominać o pizzy - po wczrajszych 12 godzinach wąchania
      tego jedzenia mam dość!!! zwłaszcza że te zapachy non stop czuję w samochodzie
      bleeeee

Potwors - przytulam bardzo mocno - i cóż mogę powiedzieć. Doskonale wiem co
      czujesz. Ja też traciłam nadzieję. Z roku na rok była słabsza.. i do tej pory
      nie wiem czemu akurat my musimy tyle czekać.

I zgadzam się z potwors - możnaby pomyśleć o zamkniętym forum... I tak nawet
      jak ktoś nowy się pojawia to nie nadąża za nami i gubi sie w postach. A tak to
      przynajmniej będzie pewność że żaden troll nie czyta naszych postów.

Buziak dla Mamusi, Tatusia i ich synka!!!!

Antuś skarbie - oszczedzaj się troszkę!!! odpocznij sobie!!!

Pituś - wstyd się przyznać??? ja tem się nie wstydzę że dopiero teraz wstałam i
      od razu do was zaglądam smile)) To wiadomość dla tych które uważają że się
      przemęczam hihihi.
      Całe ranki wyleguję się w łożku (łącznie ze śniadankiem) i wstaję dopiero robić
      obiad.

Bebelku - a Ty dalej swoje smile) nadal widzisz u mnie córcie smile) wiesz - już
      nawet powoli przyzwyczajam się do myśli że może być dziewczynka: Tosia...

Althea - wyciągnięcie szwów wcale nie jest takie straszne. I ja też wolałabym
      sama to zrobić dziecku - delikatnie i powolutku - bo lekarz czy pielęgniarka
      nie cackają się wbijając skalpel nie raz w skórę - a to boli. ja wyciągałam
      sobie sama - najlepiej malutkimi nożeczkami do paznokci - lekko pociągnąć za
      supełek do góry i przeciąć jedną z nitek.

co do duphastonu i luteiny to zgadzam się że luteina jest dużo słabsza. U mnie
      przed laparoskopią nie działała na mnie wogóle - miałam dostać okres i go nie
      było. Dopiero po duphastonie ruszało.
      • althea35 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 12:50
        Dziewczyny, zeby zamknac /ukryc forum, to my bysmy musialy je najpierw miec. My
        mamy tylko swoj watek na forum, wiec ani zamknac ani ukryc go nie mozemy.
        A z mojego doswiadczenia forumowego wynik, ze forma zmakniete gotuja sie we
        wlasny sosie...
        • potwors Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 13:08
          Matko, jak leje!
          Cholera, do tego hsg mozna dzwonic do 12.30... przegapilam... musze jutro
          pamietac... najchetniej poszlabym osobiscie, ale to daleko (=poza moim zasiegiem
          samochodowym)...

Dziekuje, dziewczyny, kochane jestescie!
          Melba, te 23 mm mialam w 21 dc. A jak bylam u dr K. mialam 20 i to byl 19 dc. W
          obu przypadkach uslyszalam o mozliwej ciazy, ale zadna z nich nic sie nie
          zajaknela, ze jezeli to nie ciaza, to znaczy, ze cos jest nie w porzadku.
          Dlaczego nikt mi tego nie powiedzial? troche jestem tym rozgoryczona. Bo moze
          wystarczyloby dac mi ten duphaston, bym sobie pobrala i byloby ok. A tutaj tak
          to wszystko dlugo trwa, tyle zawsze trzeba czekac, a wizyty prywatne sa za
          drogie )juz i tak panstwowo placi sie ok. 60 zl)

A Yskyerka to juz wrocila z wojazy?

Ant, Ty uwazaj na siebie! co to za slabniecie??

Tomkowi gratuluje zeba!

No ja wlasnie o tym, Althea, myslalam, zeby zalozyc nasze forum, ukryte. Obcy by
          nie czytali. I tak nowe osoby rzadko sie pojawiaja. Przeciez moze to dalej
          wygladac identycznie, nowy watek co 500 postow i tyle. a my czulybysmy sie
          swobodniej. i tak w sumie gotujemy sie tu we wlasnym sosie, uwazam, ze nic by
          sie nie zmienilo.
          • ant25 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 13:22
            I ja w sumie jestem za zamknietym i zgadzam sie z Potwors,

Dzieki za troske juz mi lepiej rozruszałam się będę żyćsmile))zaraz lece do
            przedszkola na przedstawieniesmile a potem wieczorkiem do dr z Małą
            • melba7 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 13:30
              a ilez to roboty załozyć forum prywatne????jestem za.
              Ant, tak a propos Twojego omdlenia...który masz dzień cyklu????;PPPP
              • ant25 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 13:46
                He Melba tak szczerze to nie wiem ....sadzac po objawach "biologicznych" to
                pewnie gdzies z tydzien na oko, ale nie był to czas prac jakos nastawiony ku
                skutecznosci wiec raczej to co innego....
    • jesienna100 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 12:38
      iskierko heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp! dostalam tłumaczenie (dla przyjemnosci)
      programu telewizyjnego i moze wiesz jakie sa zasady takiego tlumaczenia? czego
      mam przestrzegac oprocz tego by wersja francuska byla porownywalnie dluga do
      polskiej? kochana pomoz bo ja chce to strasznie zrobic i postaram sie na logike
      ale nie chcialabym polelnic jakiejs gafy technicznej!
      • fantaisie Lirio!!!! 28.05.07, 13:56
        Kochana! wszystkiego najlepszego!!!!!!! niech brzuszek sobie słodko rośnie!
        marzenia się spełniają, problemy idą w siną dal! i bądź dopieszczana na
        całego!!!! ślę do Ciebie full buziaków!!!! i niech będzie tak jak ma być, jak
        Ty tego chcesz...

ps. nie czytałam Wassad więc tylko ściskam i do wieczorka....
        • hortika Megi 28.05.07, 14:39
          dopiero teraz zajrzałam na stronkę Mikiego- fajne te zdjęcia wyszły!!
          najbardziej podoba mi sie chyba to z kulkamismile A jak z zakupem autka?
          Co do formuły wątku/forum mi otwarte nie przeszkadza, chociaż rozumiem
          argumenty za zamknięciem i się dostosuję oczywiście. Ale coś w tym jest, ze
          takie "odcięte od świata" forum obumiera...
          I jeszcze-juz dawno miałam napisać- Pituś ten Wasz wózej jest super po prostu,
          widziałam "na żywo". Chyba warty cenysmile Jka będe mieć kolejne dziecko, może
          sobie taki sprawię.
          Ant- Ty zasłabłaś prowadząc?? Kochana, a może jakieś badania zrób??
          • ma_ruda2 Re: Megi 28.05.07, 14:56
            Liro!!! wszystkiego najlepszego, rosnijcie zdrowo!!! oboje smile) kiss*

Althea az mnie ciarki przeszly jak sobie wyobrazilam wyciaganie szwow, brr ...

Antus ja pomyslalam o tym samym co Melba tongue_out i czekamy na wiesci po wizycie u
            lekarza z Amela.

i zapomnialam sie rano 'pochwalic': mam rozstepy na cyckach sad na jednym
            wieksze smile wiec jesli jeszcze kiedykolwiek bede sie uzalac ze mi nic nie rosnie
            to poprosze o kopa, i to nie wirtualnego!! do zainteresowanych bede nawet
            sklonna pojechac smile))
            spadam rezerwowac Piratow na dzisiejszy wieczor smile
            • erga4 Re: Megi 28.05.07, 15:01
              Marudko - co do rozstępow to mój ukochany codziennie mnie ogląda i zauważył u
              mnie nowe na bioderkach.... bo te na tyłku to już miałam wcześniej a teraz
              jakby większe się zrobiły. Mi to naprawdę że tak powiem "zwisa" bo maluszek
              jest najważniejszy, ale on bardzo to przeżywa.
              smaruję się cała wszelakimi balsamami ale jak to ktoś powiedział - jak mają być
              rozstępy to i tak będą smile))
              Może damy sobie kopniaka nawzajem, co?
          • erga4 Pituś 28.05.07, 14:58
            a czy możesz powiedzieć jaki jest koszt teutonii gondola+spaderówka bo fotelik
            pewnie maxi cosi kupię.
            Bo na tej stronce nie mogę znaleźć cen.
            • erga4 Re: Pituś 28.05.07, 15:02
              Lirio - wszystkiego naj naj naj!!! niech maluszek rośnie zdrowo!!!! Buziaki!!
              • pitu_finka Re: Pituś 28.05.07, 15:17
                Jestesmy. Ale gorac, kocham moja klime miloscia wielka, bardziej niz nasz
                wozektongue_out

Erga, tutaj sa wszystkie ceny, na wszystko jest rabat (musisz zadzwonic i
                zapytac ile %) www.piotruspan.com.pl, mysle ze kobieta z tego sklepu chetnie
                zalatwi Ci tez wysylke do uk, fajna jest.

W pracu nagugali mi na mala ze hej, ale mam to z glowy. Pierwszy raz od dawna
                bylam w centrum, gdyby nie ten upal to bym sobie pochodzila.

Tez jestem za forum zamknietym.
                • pitu_finka Re: Pituś 28.05.07, 15:19
                  www.piotruspan.com.pl
                  • pitu_finka Re: Pituś 28.05.07, 15:19
                    www.piotruspan.com.pl/sklep/
                • hortika Re: Pituś 28.05.07, 15:22
                  a tą klimę to sami sobie w domu montowaliście? bo jak bym miała tez bym ja
                  pokochałasmile w ciemno.
                  Liro- uściski, najlepszego!! I mam pytanie- będziesz "się rozwiązywać" w
                  bytomskim szpitalu??
                  • melba7 Lirio:) 28.05.07, 15:43
                    wszystkiego najlepszego w dniu Twojego świetasmilespokojnej ciąży, lekkiego porodu
                    i zdrowego, usmiechnietego maluszkasmile
                  • lirio.a Dziękuję 28.05.07, 15:51
                    ...wam kochane za wszystkie życzenia. Mam nadzieję, że się spełnią wink

Tatanko, mam nadzieję że nas czytasz -dziękuję. Brakuje tu Ciebie.

Chociaż wolałabym nie pamiętać które to urodziny sad

Potworsik smutki nie przeszły. Mam poważny kryzys w małżeństwie i niestety nie
                    jest to moja schiza ciążowa. Najgorsze są poranki, potem jakoś przechodzi.
                    Staram się jak mogę żeby nie smucić mojego maluszka.
                    Marudko też kupiłam tą pozytywkę z Tchibo - piękna kołysanka. Jak mi smutno to
                    puszczam sobie tą kołysankę i się uspokajam.

też jestem za forum zamkniętym bo już dawno nikt do nas dołączył. Poza tym to
                    nie jest nieodwracalna decyzja, będziemy czuły że coś nie tak zawsze możemy tu
                    wrócić.

Hortika jeszcze nie podjęłam decyzji o tym gdzie będę rodzić, czy w Sosnowcu
                    czy w Bytomiu. Muszę już powoli podejmować decyzje - a wiem mniej niż miesiąc
                    temu. A co masz jakieś doświadczenia co do bytomskich szpitali.

Marudka Erga - ja myślę że dla waszych mężów to bardzo piękne rozstępy,
                    najpiękniejsze.
                    • lirio.a Re: Dziękuję 28.05.07, 15:54
                      Melba a Tobie gratuluję synka poety - to musi być cudowne uczucie, dostać
                      laurkę na Dzień Matki.

Ant pamiętaj o piciu dużej ilości wody w takie upały to konieczne. No i trzymam
                      kciuki za wizytę u lekarza. Dzisiaj do tego kardiologa idziesz, prawda??
                    • hortika Re: Dziękuję 28.05.07, 15:57
                      nie, doświadczeń własnych nie mam, ale dobrych opinii też nie słyszałam o
                      bytomskich. Gdyby przydarzył mi się poród w wersji śląskiej optowałabym za
                      porodówką w Rudzie.
                      • matala6 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 16:04
                        i ja sie senne witam wink
                        Gorac niesamowity i ani kropli deszczu crying((((((((
                        Brzuch mi wydelo i czuje sie jak wielorybek.

My na Piratow w piatek sie wybieramy.
                        Uprzedzaili nas, zeby obejdzec sobie czesc II jeszcze raz,
                        zeby dobrze sie orientowac wink

Spioszki z nas...
                        Pozdr.
                        • pitu_finka Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 16:14
                          Lirio, kochana, wiesz czego Tobie zycze.****I zgadzam sie z Hortika co do Rudy.
                          • althea35 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 16:25
                            Lirio, lekkiego porodu i zdrowego maluszka! I niech maz ci bedzie radoscia!

U mnie dla odmiany pada... okropnie jest za oknem, wiec jestesmy uziemione.
                            Najchetniej bym sie polozyla i spala caly dzien... ale moje dziecko nie ma
                            takich planow. Ja nie wiem co ja mam z nia zrobic, ona w ogole nie sypia w
                            dzin.
                          • potwors Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 28.05.07, 16:26
                            Ja tez uwazam, ze jezeli forum ukryte by sie nie sprawdzilo, zawsze mozna wrocic
                            do stanu obecnego.
                            Po prostu szkoda mi, kiedy ktos odchodzi z forum, bo nie czuje sie na nim pewnie.

Lirio kochana... a udalo Ci sie z mezem porozmawiac? CZy to ten problem, o
                            ktorym nam juz pisalas, czy cos inszego?
                            Sciskam Cie mocno!
                            • matala6 Lirio ;)) 28.05.07, 16:38
                              Z okazji Twego Święta życzę Ci:
                              Aby jedynymi łzami, które pojawią się w Twych oczach
                              Były kryształowe łzy szczęścia,
                              Aby radosnego uśmiechu na Twej twarzy
                              Nie zakryły ciężkie chmury smutku,
                              Abyś potrafiła zajrzeć do Swej duszy
                              I mogła odnaleść to co najważniejsze dla bliskich i Ciebie,
                              Abyś w głuchej ciszy mogła odnaleść Swoje myśli i marzenia,
                              Gdy coś w życiu się nie uda, zepsuje,
                              Abyś mogła zbudować to od nowa z tych samych cegieł, choć
                              To trudne, bo to na nich jest wypisana przykra przeszłość,
                              Aby płatki róż wyścielały drogę Twego przeznaczenia,
                              A szczęście, zdrowie, radość i miłość, były przeznaczeniem Twych dni...
                              • lirio.a Re: Lirio ;)) 28.05.07, 17:02
                                Matalko kiss*** jestem pod wrażeniem - wzruszyłam się
                                Dziewczyny dzięki że jesteście, bo ja dziś sama w domku siedzę i gdyby nie wy
                                to pewnie smutno by mi było. A tak wiem że mam was kiss***
                                • matala6 Re: Lirio ;)) 28.05.07, 17:10
                                  Witaj w klubie wink)
                                  Ja tez do wieczora sama ...
                                  Prawde powiedziawszy to juz nie jestesmy same -
                                  mamy siebie
                                  ...i malenstwo pod sercem...
                                  • ma_ruda2 Re: Lirio ;)) 28.05.07, 17:45
                                    i znowu ja smile
                                    zapomnialam na pisac ze i ja jestem za forum zamknietym, jesli taka bedzie
                                    decyzja wiekszosci. i pomysl z 1 watkiem na tym forum, tak jak u nas jest dobry.

A co do moich rozstepow to pokazalam je wczoraj M, powiedzial ze i tak mnie
                                    kocha ale mam schudnac po porodzie, bo inaczej znajdzie sobie mlodszy model big_grin

Liro sciskam mocno!!!

Matalko ja dwno ogladalam 2 czesc Piratow, mam nadzieje ze 3 ogarne mimo
                                    wszystko smile

i jak zwykle nie wiem co dalej ... a Pitus zazdroszcze klimy smile
                                    • bebell Re: Lirio ;)) 28.05.07, 18:08
                                      Lirio-przyjm życzenia najlepszesmile)) i buziaki urodzinowe.*****

Jeśli chodzi o ukrycie forum. Fakt, ze od dawna nikt nowy się nie pojawiłsad(( a
                                      nawet jak ktoś wyjrzy z ukrycia to potem znikasad( (vide: mavikaaa i chantall,
                                      ino jesienna jest) i w sumie w sosie własnym sie kisimy. No, ale szczerze
                                      powiem, ze śmierc jednego z forów po ukryciu przeżyłam bolesnie... no, ale w
                                      sumie śmierc moze nastapic i bez ukrycia... no, dobra: też jestem za ukrytym.
                                      Tylko prośbę mam jedną:piszmy w jednym wątku, tak jak tutaj. Plizzzzz. Uważam,
                                      ze podział na wątki tematyczne nie sprzyja konwersacji. I że zdechnie nam gadanesmile))

Marudka, Pitus-czwartek nam pasismile))
                                      • pitu_finka Re: Lirio ;)) 28.05.07, 18:32
                                        ja nawet nie biore pod uwage ze mialby byc wiecej niz jeden watek!!!! i ja tez
                                        mysle ze co ma zdechnac to zdechnie... moze na tym forum zostawimy jeden watek
                                        ktory bedziemy podnosic z info gdzie jestesmy??? bo moze ktos nas bedzie szukal?
                                        • tatanka-2002 Pocianowo!!! 28.05.07, 18:56
                                          Pozwolilam sobie założyć...

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47722
                                          Nie zaczynam pisac, pozostawiam to Wam.
                                          Wiem, że to moja osoba spowodowała tą dyskusje,
                                          wiec ciezar jego prowadzenia wzielam na siebie.

Niemniej szukam kogoś, kto zgodził by się administrować forum.
                                          Póki co udało mi sie namówic Fantaisie - po cięzkiej walce - oj krew sie lała...
                                          Szukam kogoś drugiego, wiec czekam na zgłoszenia.

Mam nadzieje, że osoby podczytujące pójdą naszym śladem
                                          i chętniej przyłączą sie do nas. To jest mój wielki apel!!!
                                          Czekamy na wszystkich chętnych i jeżeli macie jakieś sugestie także
                                          chętnie posłucham, bo nigdy nie robiłam czegoś tak ważnego...
                                          Jak się nie spisze, oddam forum w dobre ręce, obiecuje!!!!!
                                          • bebell Re: Pocianowo!!! 28.05.07, 19:06
                                            Apel na miejscusmile) popieramsmile))
                                            ja już tam nowy wątek założyłamsmile))
                                            • tatanka-2002 Podbijam i zapraszam na forum!!!!! 29.05.07, 09:05

• lirio.a Re: Podbijam i zapraszam na forum!!!!! 29.05.07, 13:44
                                                ja też podbijam, żeby zagubione dusze mogły nas znaleźć, ale mam dość gazety,
                                                poczta mnie wywaliła, forum mnie wywala, co jest??
                                              • lirio.a Re: Podbijam i zapraszam na forum!!!!! 29.05.07, 13:44
                                                ja też podbijam, żeby zagubione dusze mogły nas znaleźć, ale mam dość gazety,
                                                poczta mnie wywaliła, forum mnie wywala, co jest??
                                                • pitu_finka Re: Podbijam i zapraszam na forum!!!!! 29.05.07, 13:56
                                                  A ja nie moge wejsc na Pocianowosad((((((
                                                  • althea35 Re: Podbijam i zapraszam na forum!!!!! 29.05.07, 16:16
                                                    Ja tezsad((
                                                  • matala6 Nie moge wejsc na Pocianowo ;? 29.05.07, 17:20
                                                    i nie wiem co mama zrobic?
                                                    Rano bylam i pisalam na pocianim songu...
                                                  • erga4 Re: Nie moge wejsc na Pocianowo ;? 30.05.07, 12:18
                                                    to ja podbijam watek.
                                                  • erga4 Re: Nie moge wejsc na Pocianowo ;? 31.05.07, 13:20
                                                    no to siup do góry wątek!!!
                                                  • tatanka-2002 Re: Nie moge wejsc na Pocianowo ;? 31.05.07, 15:14
                                                    Halo!!! CZy jest tu jeszcze jakaś podczytywaczka????
                                                    Zapraszamy do nas!!!!

• erga4 Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 02.06.07, 12:10
      wątek w górę!
      • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 03.06.07, 12:59
        podbijam
        • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 04.06.07, 23:28
          do góry
          • bebell Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 06.06.07, 08:02
            up
    • bebell Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 08.06.07, 16:23
      up
      • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 09.06.07, 00:33
        up
        • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 09.06.07, 21:38
          up
          • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 11.06.07, 12:10
            up
            • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 11.06.07, 21:51
              up
              • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 13.06.07, 23:07
                up
                • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 15.06.07, 20:08
                  up
                  • fantaisie Re: Pocian zrzuc pare kresek na Dzien Matki :-) 17.06.07, 11:59
                    up
                    • tatanka-2002 Zapraszamy na forum Pocianowa!!! 18.06.07, 23:14

• fantaisie Re: Zapraszamy na forum Pocianowa!!! 19.06.07, 23:00
                        up
                        • fantaisie Re: Zapraszamy na forum Pocianowa!!! 01.07.07, 14:18
                          up
                      • matt1828 Re: Zapraszamy na forum Pocianowa!!! 21.06.07, 13:42
                        Tatanko, coś mi się pomieszało. Z oczekiwania nie można wejść na Pociana bez
                        logowania. Teraz próbowałm po wylogowaniu i nic z tego. Przepraszam za
                        zamieszaniesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka