Dodaj do ulubionych

Co jest? 34dc testy negatywne i brak@???

22.06.07, 07:21
Witam mam 2 letnią córeczkę - chcielibyśmy dla niej rodzeństwo z pierwszą
ciążą była niesamowita walka przez 5 lat bieganie po lekarzach którzy i tak
nie zdiagnozowali przyczyny braku ciąży przez tyle lat....w końcu przypadkowo
się udało.
Teraz byłam kilka razy na wizytach i niby znowu wszystko ok.....jak to
usłyszałam odpuściłam sobie dalsze wizyty i leki zdając się na
przypadek....od kilku dni zauważyłam się mi się @ spóźnia, w 31dc zrobiłam
sobie test na mocz, w 33 test beta z krwi oba negatywne...dziś jest 34dc i @
ciągle nie ma.....co może być przyczyną braku @?
Udać się na wizytę do ginia? poczekać pare dni i powtórzy ć test? a może
sobie uroiłąm ciążę??ale to by było dziwne bo całkowicie odpuściłam sobie te
stresy które tyle lat mnie męczyły...nei ukrywam że po cichu zrodziła się we
mnie nadzieja że to ciąża.....co radzicie??
POzdrawiam!
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Co jest? 34dc testy negatywne i brak@??? 22.06.07, 08:27
      wiesz, przyczyny moga być różne np. stres, może byłas przeziebiona i brałas
      leki, dużo tego ...
      może zrób ponownie betę lub/oraz wybierz się do lekarza.
      Powodzenia
      • misiekxx marghot 22.06.07, 08:36
        Sęk w tym ,że moje życie w żaden sposób nie uległo zmianie, nie chorowałam nie
        stresowałam się......nic normalka - w całym swoim 33 letnim życiu najdłuższy
        był 32 dniowy cykl.Dziś zadzwonię do mojego ginia...może mnie szybko
        przyjmie...chciałabym by powiedział że to ciążasmile)))))))))))i że sobie niczego
        nie wymyślam. - a wyniki w końcu mogą się mylić...jeśli do poniedziałku czyli
        do 37dc nic się nie zmieni .... robię jeszcze raz test z krwi.
        • emfj Re: marghot 22.06.07, 09:10
          Nie chcę byc brutalna, ale beta zrobiona z krwi na tym etapie cyklu raczej nie
          myli się, chyba ze próbki w laboratorium pomylili. Więc w ciązy to Ty nie
          jesteś, musi byc inna przyczyna braku okresu. Jak nie dostaniesz za kilka dni,
          to idź koniecznie do gina.
          Nie napisałam tego by cię dobic, bo bardzo rozumiem Twoją sytuację i tez
          chciałabym byc w 2 ciązy !
          • bea1232 Re: marghot 22.06.07, 18:41
            To chyba niekoniecznie musi być tak, jak napisała emfj. Ja betę robiłam w 34dc -
            wynik nie wskazaywał na ciążę. Moja pani doktor tego samego dnia powiedziała
            jednak, że skoro ostatnią @ miałam 16.05, to za wczesnie zrobiłam to badanie .
            Przecież nie każdy cykl jest książkowy - 28 dni, po 14 dniach od okresu
            owulacja itd. - z róznych przyczyn może przecież nastąpić przedłużenie
            pierwszej fazy cyklu. A skoro owulacja nastąpi z opóźnieniem, to i testować
            należy z pewnym opóźnieniem (np. dopiero tydzień po terminie spodziewanej @).
            Jeśli chodzi o postępowanie w takim prypadku, to lekarz najczęściej przepisuje
            luteinę na wywołanie miesiączki. Jeśli nie jesteś w ciąży, okres pojawi się po
            kilku dniach.
            • artdesign84 bea1232 24.06.07, 20:38
              A to dziwne.. Ja dostałam Luteinę na zatrzymanie plamienia.. I pomogło - jestem
              w 11tc
              • bea1232 Re: bea1232 25.06.07, 17:37
                To by się zgadzało, bo luteina podawana jest także na podtrzymanie ciązy i
                najprawdopodobniej dzięki jej zastosowaniu ustąpiły u Ciebie plamienia.

• misiekxx dziś 37 i ciągle nic!! brak @ i testy negatywne 25.06.07, 11:12
      a mnie mdli...wszystkie objawy jak w pierwszej ciąży - czyli:
      - katar tylko wieczorem(tak aktywowała się wtedy alergia i miałam przekichane
      noce do końca ciąży)
      - mdłości (wtedy rzyganko miałam po 15x przez 5 miechów...ale najpierw mnie
      tylko mdliło)
      - ciągłe burczenie w brzuchu - jakby coś za mnie zjadało posiłeksmile
      - bolące piersi - a raczej swędzące i lekko pobolewające
      wczoraj był 36 dzień i zrobiłam baby test - wypadł mi z ręki po wprowadzeniu
      moczu do testownika na podłogę...wynik negatywny....może upadek
      coś "zmienił"...ja wariuje.....dziś o 17 wizyta u ginia..może ona coś
      pokarze...albo wyjaśni skąd to przesunięcie - jeśli to nie ciąża.
      Pozdrawiam cieplutko!
      • meimei1 Re: dziś 37 i ciągle nic!! brak @ i testy negatyw 25.06.07, 11:38
        mam tak samo i juz wariuje powoli. zrobilabym bete, ale nie jestem w polsce, a
        moja pielegniarka powiedziala, zebym jeszcze troszke poczekala... latwo
        mowic... trzymam kciuki, zeby sie u Ciebie pozytywnie wyjasnilo smile
        • bea1232 Re: dziś 37 i ciągle nic!! brak @ i testy negatyw 25.06.07, 17:55
          U mnie to już 41 dc - @ brak.Do wczoraj było całkiem ok;nie myślałam ciągle o
          tym, czy to ciąża , czy nie. Ale dziś znowu zaczełam się martwić i trochę
          wariować. Szcególnie, że znalazłam dziś kilka postów, w których dziewczyny
          opisywały podobne sytuacje i nie zawsze przyczyną była ciąża - czasami
          przyczyną zatrzymania @ była torbiel na jajniku lub zaburzenia hormonalne.
          Ta niepewność jest naprawdę okropna - z jednaj strony ewentualne zaburzenia
          zdrowotne, z drugiej ciąża i megaszęście.
          Na szczęście dziś odbieram na poczcie moje super czułe testy (10mlU/mL)i jutro
          testuję z porannego moczu. Jesli ten tesy wyjdzie negatywnie, to czas na
          luteinę i niech wszystko w końcu wróci do normy...
    • misiekxx po wizycie u ginia:( 26.06.07, 07:48
      ciąży nie ma........ jest za to przerośnięty pęcherzyk (4cm!!!!!!!!), taka
      torbiel się z niego zrobiła ........ dostałam luteinę na wywołanie @ mam brać 5
      dni @ może się pojawić w trakcie brania luteiny lub do 7 dni po jej
      odstawieniu.
      Smutno mi było...ale przynajmniej już wiem na czym stoję, na następny cykl mam
      przyjść w 10 dniu....dostanę wtedy duphaston i w odpowienim dniu zastrzyk z
      pregnylu bo pęcherzyki są ale nie pękają i dlatego przerastają.
      Trzymam kciuki za te które wciąż "czekają" na @smileoby się nie doczekały!!!!!
      Życzę fasolki!!!!!smile))))))))))))
      • grochalcia Re: po wizycie u ginia:( 26.06.07, 08:06
        no popatrz...tak sobie teraz mysle, ze jak za 2 razem sie nie uda to ja tez
        pedze do gina..bo tyle moze w nas przeszkod siedziec, ze same sobie z tym nie
        poradzimy. Przynajmniej wiesz co i jak. Duzo zdrowka!!!
      • emfj Re: po wizycie u ginia:( 26.06.07, 09:24
        Misiek, współczuję sad Trzeba wierzyć, ze w przyszłym cyklu na lekach się uda !
        Pozdrawiam
        PS Mnie się też nie udało; Mam Synka miesiąc młodszego od Twojej Ani smile
        • bea1232 Re: po wizycie u ginia:( 26.06.07, 10:44
          Najważniejsze, że wszystko się już wyjaśniło. Najgorsza jest przecież taka
          niepewność. Trudno, tym razem to nie ciąża, ale przecież wszystko jeszcze przed
          Tobąsmile
          Wiesz, ja też już nie mam złudzeń. Dla rozwiania ostatnich wątpliwości wybrałam
          się jeszcze na betę - wynik po południu; ale skoro czuły test wyszedł
          negatywnie, to szanse są już znikome. Na wieczór zaplanowałam już pierwszą
          tabletkę luteiny...

• uccellino Głowa do góry, ja miałam w zeszłym roku 7 cm... 26.06.07, 11:34
        ...i wszystko zeszło, po trzech miesiącach nie było ani śladu smile)

A swoją drogą, to po co robisz testy w cyklu, w którym nie było owu? Trochę
        trudno byłoby zajść bez jajeczka, nie...? wink)) Nie szkoda Ci kasy?
        • misiekxx Re: Głowa do góry, ja miałam w zeszłym roku 7 cm. 27.06.07, 07:19
          skąd miałam wiedzieć że nie było owu? od 6miechów nie chodzę na monitoring....a
          że jestem rozstrojona i nic nie czuję to nie wiem czy mam owu czy nie....okres
          że będzie to wiem jak już ze mnie chlupniesmile))))))))
          • uccellino Wystarczy mierzyć temperaturę... 27.06.07, 08:50
            Wychodzi taniej i od razu wiesz, kiedy coś nie gra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka