agawa19761 10.07.07, 10:53 Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola_lola Re: Pierwsze objawy ciąży 10.07.07, 11:31 Pierwsze objawy mojej pierwszej ciąży - córeczka ma teraz 21 mies były następujące: pobolewania jak na @ które trwały pare tyg., mega wzdęcia, zaewsze miałam i mam gładką cere a wtedy przed terminem@ wyskoczyło mi kilka nie za fajnych pryszczy, strasznie chciało mi się spać i czułam się taka "rozmemłana" i (przez 2-3 tyg) Odpowiedz Link Zgłoś
pola_lola Re: Pierwsze objawy ciąży 10.07.07, 15:55 Oczywiście - jak najbardziej.Ja teź miałam i mam cykle 28-29 dniowe.I wyraźna druga krecha wyszła mi w terminie spodziewanej @ i to wieczorem. więc jeśli masz test to poprostu go zrób lub biegnij po niego do apteki.Życzę ci dwóch kreseczek i daj znać co wyszło.Pozdrawiam)))) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: Pierwsze objawy ciąży 10.07.07, 15:31 Dzisiaj jest mój 28 dzień cyklu i nie mam narazie @, czy powinnam już zrobić test. Dodam że mam regularne cykle 28-27 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila203 Re: Pierwsze objawy ciąży 10.07.07, 16:00 U mnie też 28 dzien, narazie nic, cycki bolą juz od tygodnia, tydzień temu w sobotę miałam straszny ból w lewym boku, zdaje się że to jajnik. No cóż czekamy do jutra a może ta cholera nie przyjdzie Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: Pierwsze objawy ciąży 10.07.07, 16:22 Hey, u mnie cykle trwały 28-30 dni. Od 26-27 dnia miałam okropne bóle brzucha. 28 dnia wieczorem zrobiłam test i wyszła druga kreska różowawa. Od tej pory mam wzdęty bardzo brzuch, trochę więcej śliny i okropne bóle w dole brzucha i kłucia jajników od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8215 Re: Pierwsze objawy ciąży 03.08.07, 21:08 U mnie po 3-4 tygodniach od zaplodnienia pojawily sie mdlosci.wczesniej bolaly mnie piersi na poczatku jak na @ pozniej coraz bardziej.Ogolnie wstret do jedzenia.Wszystko mi smierdzialo: gotujaca sie zupa,lodowka,ulubione perfumy,proszek do prania itp.No i bol podbrzusz takie skurcze dziwne(wtedy nie kojarzylam tego z ciaza).Do tego zrobilo mi sie kilka razy slabo i sennosc. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: Pierwsze objawy ciąży 12.07.07, 12:23 Jak tam kamila203 @ przyszła do ciebie, czy sie tak stresujesz jak ja. Czekam do jutra i w sobote rano testuje ponowie (w środe rano robiłam test i wyszedł negatywny a @ nadal nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Re: Pierwsze objawy ciąży 10.07.07, 22:10 jak myłam zęby to "podnosiło" mnie na wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
agena2 Re: Pierwsze objawy ciąży 10.07.07, 22:19 U mnie nabrzmiałe i bolące piersi,lekkie nudności i skręty kiszek jak zrochszkę za długo nie jem,ZAPACHY-koszmar,najdroższe i najlepsze perfumy moga się schować.Najlepiej wszystko bezzapachowe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Pierwsze objawy ciąży 10.07.07, 22:45 mdłości, wzdęcia i straszna senność Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: Pierwsze objawy ciąży 11.07.07, 08:09 Dzisiaj rano robiłam test i wyszedł negatywnie, a @ nadal nie ma. Nie wiem co o tym sądzić. Jestem trochę załamana. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila203 do agawa 19761 11.07.07, 09:39 Nie panikuj narazie, zawsze cos tam moze sie rozregulowac, a jakies objawy masz? u mnie tez nie przyszla, piersi bola, nic po za tym sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: do agawa 19761 11.07.07, 09:45 Piersi zaczęły mnie boleć ponad tydzień temu, a teraz jakby mniej mnie bolały, albo już przywykłam do tego pobolewania i go nie odczuwam jakoś specjalnie. Od czasu do czasu zakłuje mnie w dolnej części brzucha. @ jeszcze nie przyszła, sama nie wiem co mam o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
kajenka Re: do agawa 19761 11.07.07, 11:26 Mój pierwszy objaw to poprostu brak okresu. Jako że przed @ zawsze bolaly mnie niemiłosiernie piersi i brzuch to nie zauwazyłam zadnych zmian. Oczywiscie później doszły mdlości, wymioty, zmiana smaków (całkowita ), mdłości podczas mycia zębów itd.itp. ) A bóle okresowe towarzyszyy mi tak do 7 tyg. ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: Pierwsze objawy ciąży 11.07.07, 11:55 Czyli brak @ to narazie najlepszy znak, a co z negatywnym testem, czy może za wcześnie go zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pola_lola Re: Pierwsze objawy ciąży 11.07.07, 11:59 Jeśli @ nie przyjdzie to zrób test za np.3 dni. wtedy stężenie hormonu może być większe i test go "wyłapie" Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: Pierwsze objawy ciąży 11.07.07, 12:36 Jeśli @ nie przyjdzie do piątku, to w sobote rano robie kolejny test, inaczej zwariuje.(( Odpowiedz Link Zgłoś
knight_of_nee Re: Pierwsze objawy ciąży 11.07.07, 12:25 u mnie pierwszy objaw : i tak niemałe piersi powiększyły sie natychmiast dodatkowo o jeden rozmiar (i tak bolały że musiałam spać w staniku) który to objaw powiedział mi nieomylnie o mojej ciąży zanim jeszcze zdążyłam pomyśleć o teście. nudności nadeszły dopiero w 6 tyg i trwały tak sobie do 14. mój ulubiony do tej pory Chanel oczywiście poszedł w odstawkę. ale są dziewczyny które nie mają żadnych objawów wczesnej ciąży (spotkałam takie) Odpowiedz Link Zgłoś
myszzz Re: Pierwsze objawy ciąży 11.07.07, 15:32 u mnie bardzo wczesna ciaza to potworne zmeczenie, moglam spac na stojaco i uczucie takie jakby mi cos na zoladku siedzialo (bez odruchu wymiotnego) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: Pierwsze objawy ciąży 12.07.07, 09:15 Dziewczyny, dzisiaj 30dc i nadal nie ma @. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: Pierwsze objawy ciąży 12.07.07, 13:12 Nie za wcześnie na test, ostatni robiłam wczoraj rano. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a czekam 12.07.07, 15:00 A ja czekam. Wczoraj był 28 dzień, powinien przyjśc okres. Ale ostatnio (pierwszy raz) wydłuzył mi się do 33 dni, więc nie robię sobie nadziei. Tym bardziej, że mam wsyztskie przedokresowe objawy - ból brzucha, piersi nabrzmiałe (chociaż takich duzych to jeszcze nie miałam) i miałam ZNP... Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: czekam 12.07.07, 15:37 Pierwszy raz mi sie tak przedłuża cykl, więc nadzieje są duże. Ale męczy mnie ten negatywny wczorajszy test, ale może za wcześnie go zrobiłam i było za małe stężenie hormonów. Boże ja chyba zeświruje do soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: czekam 12.07.07, 15:47 Ani w pierwszej ani w obecnej ciąży nie mam szczególnych objawów. Zero mdłości, może jestem bardziej śpiąca niż zwykle i szybciej się męcze. Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: czekam 12.07.07, 15:52 Ja kiedys tak miałam ,zrobiłam test chyba z 2 dni przed @ i wyszedł negatywny,@ nie przyszedł i po chyba 4 dniach od pierwszego testu zrobiłam drugi i wyszedł pozytywny.Także trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: czekam 12.07.07, 16:29 Dzięki endzi11 podniosłaś mnie na duchu. Mam nadziej że w moim przypadku bedzie podobnie.Bo już dzisiaj kupiłam kolejny test. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: czekam 13.07.07, 13:08 Niestety nie zrobie jutro testu, dzisiaj przyszła @. (((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka_81 Re: czekam 13.07.07, 13:10 no ja tez dziś robiłam test - dziś miałam dostać @. Test negatywny a @ nie ma. Też dałaś mi nadzieję, że może jednak... chociaż wątpie. Odpowiedz Link Zgłoś
bruyere Re: Pierwsze objawy ciąży 15.07.07, 11:14 Strasznie obolałe sutki, nabrzmiałe piersi- bolało inaczej niż przed okresem już kilka dni po owulacji, jakaś taka ociężałość wynikająca z zatrzymania wody, do tego zapalenie pęcherza i grzybica + wstręt na samą myśl o kochaniu się, a nawet niechęć do samego tylko przytulania. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: Pierwsze objawy ciąży 02.08.07, 09:17 Dziewczyny, nie wiem czy sobie wmawiam, bo jest to mój 21dc i pobolewa mnie podbrzusze, czy to możliwe żeby tak szybko coś sie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
tiana77 Re: Pierwsze objawy ciąży 02.08.07, 20:04 Ja z kolei jeszcze przed @ mam ochotę na różne mieszane rzeczy , i one zawsze wskazywały na miją ciążę. Przede wszystkim og. kiszone i arbuz, potem czekoladę i kiwi i tak w kółko. Teraz też tak mam... Odpowiedz Link Zgłoś
kaskada28 Re: Pierwsze objawy ciąży 03.08.07, 19:12 Hej. Ja miałam dostać okres 30 lipca i do dziś nie mam. Bolą mnie piersi i mam pobolewanie , czasami kłucie w podbrzuszu. W poniedziałek robię test. Trzymajcie kciuki.Pozdrawiam. Kamila. Odpowiedz Link Zgłoś
maja3333 Re: Pierwsze objawy ciąży 04.08.07, 13:05 Ja zrobilam test w dzien, w ktorym powinnam dostac okres, no i pozytywny. Czulam, ze cos moze byc juz wczesniej. Zadnych mdlosci nie mialam przez dwa tygodnie, jadlam wkolko pizze a teraz wystarczy ze o niej pomysle to robi mi sie niedobrze. Mdlosci zaczely mi sie w 7 tygoniu, trwaja caly dzien a nie tylko z rana... Odpowiedz Link Zgłoś
kaskada28 Re: Pierwsze objawy ciąży 04.08.07, 13:46 Hej. Nie wytrzymałam i zrobiłam test już dziś. Wyszły dwie kreseczki. W końcu będę mamusią!!! Pozdrawiam was serdecznie i trzymam kciuki za dwie kreseczki.Kamila Odpowiedz Link Zgłoś