Dodaj do ulubionych

dziwnie mi...

23.07.07, 19:59
staramy sie 3 miesiace, poprzednimi dwoma razami tydzien po owu, mialam
wszystkie objawy implantacyjne, ale @ i tak przyszla

a teraz...
miesiaczka spoznia sie o 3 dni
test ujemny
bolu piersi brak
od ponad 2 tygodni prawie non stop bol jajnikow - na zmiane raz jedne, raz
drugi
od ponad tygodnia - bol w podbrzuszu, ale nie taki jak na miesiaczke - prawie
non stop. takie ciagniecie jakby...
od mniej wiecej tygodnia - mniej wiecej 3-4 razy - bol taki jak na
miesiaczke, ktory mija po jakiejs godzinie... @ nie przychodzi

aha - i jeszcze jedno - przez ostatnie pol roku mialam tygodniowe plamienia
przed @, a teraz nic....

i nawet do gina nie moge pojsc, bo tu w anglii sie nikt nie przejmuje takimi
dolegliwosciami!!!!
buuuuuuuuuu sad(((((((
Obserwuj wątek
    • pola_lola Re: cześć krooowka:) 23.07.07, 20:18
      Teraz ja Ciebie pocieszesmile Może nie jestem właściwą osobą bo czytałaś jakie ja miałam niestety urojone
      objawy ale podobno zdrowa para powinna począć dziecko w trakcie 6 cykli więc jest wielka szansa że
      to właśnie ciążasmileW mojej ciąży pierwszymi objawami był właśnie taki ból jajników i podbrzusza no i
      okropne wzdęcia niestety...wink Chociaż w zeszłym cyklu też miałam takie okropne bóle jajników i
      podbrzusza ale wtedy starania zaczeliśmu 2 dni po owu więc szansy włąsciwie nie było i dobrze o tym
      wiedziałam - chyba mój organizm tak zareagował na "zielone światło"smile)))), na to że w końcu
      przestaliśmy się zabezpieczaćsmile Teraz to był właściwie pierwszy cykl starań a ja takie szopki
      odstawiałamsmile Trzymam za Ciebie kciuki mam nadzieję że ci się udałosmile))))) zrób test za 2 dni bo pewnie
      bety nie możesz zrobić w anglii tak jak w polsce hop-siup z ulicy, prawda?
      Jeszcze raz pozdrawiam i trzymam mooooooocno kciukismile
      • krooowka hej pola :) 23.07.07, 20:34
        od razu mi razniej smile
        nie £udze sie zbytnio, bo jakos nie czuje zebym byla w ciazy, ale milo mi, ze
        ktos mnie pociesza smile w ogole to forum jest super - nikt nie zrozumie kobiety,
        ktora pragnie dziecka tak jak inna kobieta w tej samej sytuacji. mozemy sie
        wyzalac innym ludziom, ale jesli oni nie wiedza jak bardzo mozna dzidzi chciec
        i jak trudne to moze byc i jakie figle organizm plata i w ogole przez co sie
        przechodzi, to niestety nie moga pomoc.

jesli @ nie przyjdzie za pare dni, to faktycznie zrobie kolejny test. zeby
        dostac skierowanie na bete tutaj to nie wiem co mialabym zrobic. w ogole tak
        sobie czasem mysle, ze tu to niebezpiecznie jest byc w ciazy - wyobraz sobie ze
        jak tu wyskakuja ci 2 kreski na tescie to... masz na siebie uwazac i tyle!
        mozesz pojsc do lekarza ogolnego, ale on NIC nie zrobi. do ginekologa z
        pewnoscia cie nie wysle. po 12 tygodniach umawiasz sie na pierwsze USG. potem
        po 21 na drugie i tak sobie zyjesz, a dzidzia rosnie....

moja znajoma poronila to 1sza ciaze, jej znajoma 2 zanim udalo im sie donosic.
        kobieta w ciazy jest tu zostawiona sama sobie... musialabym do polski jezdzic
        na wszytskie badania! smile

no, ale coz - poki co nie martwie sie na zapas, bo kreska rano byla jedna.

pozdraiwam cieplutko (u nas leje i zimno!)
        • pola_lola Re: krooowko:) 23.07.07, 20:48
          No faktycznie - u nas tak się narzeka na służbę zdrowia a chyba wcale tak tragicznie nie jest...Czytałam
          jakieś posty dziewczyn które miały problemy z ciążą i nie miały sie właściwie do kogo zgłosić w angliisad
          Ja też uważam że to forum to super sprawa - w ciągu ostatnich trzech tygodni tak się od niego
          uzależniłam że hej! Jakby mąż wiedział jak często tu zaglądam to chyba by padł ze śmiechusmile))) Ale fakt
          faktem - nikt lepiej niż tu nie zrozumie naszych problemów, pragnień, dolegliwości i urojeń... Długo już
          jesteś w anglii? Daj znać co z Tobą - będe czekać na wiadomości i trzymać kciukismile
          Pozdrawiamsmile
          PS. U nas pięknie i gorącosmile
          • krooowka Polu_Lolu :) 24.07.07, 08:51
            w anglii jestem ponad 2 lata. w przyszlym miesiacu bedzie 2 lata od naszego
            slubu - jedziemy na rocznice w to samo miejsce gdzie sie pobralismy i tak by
            bylo milo gdybym powiedziala wtedy mezusiowi o jakiejs ciazy. no, ale raczej
            sie nie zapowiada (choc @ wciaz brak). ale tak sobie mysle, ze jak mi sie
            jeszcze troche opozni, to moze nastepna owu wypadnie mi wlasnie w rocznice? i
            wtedy na totalnym luzie wakacyjnym moze by sie udalo? smile

pozdrawiam i zycze milego dnia!
    • ann2 Re: dziwnie mi... 24.07.07, 09:30
      dziewczyny! Trzymam kciuki zeby sie udalo!!!
      Mnie od wczoraj boli brzuch jak na @, wiec pewnie przyjdzie niebawemsad Ale
      dziwne jest to ze w tym cyklu zupelnie nie bola mnie piersi! A zawsze na
      tydzien przed sa nabrziale i czule. Wiec pewnie @ sie spozni. Choc ta bardzo
      bym chciala zeby nie przylazla....
      krooowka, ja od niedawna jestem w Wielkiej Brytanii, naczytala sie wiele o
      opiece tu nad kobieta w ciazy... No coz dziewnie tu. Ale damy radesmile Zycze Ci
      niesodzianki na rocznice!
      A napisz mi jaki test najlepiej tu kupic, bo ja nie wiem. I gdzie bo zdajsie ze
      widzialam je w wielu miejscach a nie tak jak w Pl tylko w aptekach.

pozdrawiam
      • krooowka ann2 :) 24.07.07, 09:39
        ale mi sie razno zrobilo smile

podobno testy clearblue sa najlepsze, ale tez najdrozsze. zreszta najlepsze
        wedlug nich, wiec wcale nie jest powiedziane ze generalnie lepsze od innych.
        poza tym sa tez First Response, ktore moga ciaze pokazac 3-4 dni przed terminem
        miesiaczki. no i najtansze testy Boots, ktore pewnie sa tak dobre jak clearblue
        a tansze smile ja zawsze kupuje wlasnie w Boots, ale mysle, ze i superdug
        znajdziesz i wiem, ze nawet w zwyklych supermarketach jak tesco (tylko w tych
        duzych raczej)

ciekawe, ze mnie tez piersi kompletnie nie bola w tym miesiacu...

moze obu nam sie uda w tym samym czasie i bedziemy sie wspierac duchowo smile

pozdrawiam
        • ann2 Re: ann2 :) 24.07.07, 09:43
          Dzieki za tak blyskawiczna odowiedz!!
          Trzymam za nas mocno kciuki! Oby nam obu sie udalo! Bedzie nam razniejsmile
          pozdrawiam!
          • pola_lola Re: krooowka:) 24.07.07, 10:18
            Hej krooowka!No to faktycznie już długo jesteś w anglii.Jak tam się dzisiaj czujesz? Ja nadal mam mdłości
            (HA!) ale brzuch jakby pobolewał na @. Buuuuu.... a tak chciałam mieć marcowe lub kwietniowe dzidzisad A
            może nawet dobrze że nie jestem teraz w ciąży bo miałabym nerwówkę lecąc tyle godzin do Kanady i żle
            bym się czuła itp. a tak to luzik.Jeśli się nawet uda w sierpniu to w jedną stronę i tak będę lecieć kilka dni
            po owu więc bez stresu. A na lipcowym wątku coraz więcej dziewczyn zaciążonychsmile Ja dzisiaj zakładam
            forum dla "wyrzutków" lipcowych czyli "staramy się w sierpniu" - mam nadzieję że nie dołączysz do
            mojego wątkusmile)))) Pozdrawiam serdecznie
          • stukotek Re: ann2 :) 24.07.07, 10:21
            Cześc dziewczyny!
            Czy mogę sie do Was dołączyć?

Ja tez staram się o zajście w ciążę i jutro bede testowała. Owu byla na pewno,
            bo miałam monitorowany cykl. Tylko, że wypadła nam jednodniowa przerwa w
            okresie najlepszym i nie wiem czy sie uda. Próbujemy od pół roku. sad

Pozdrawiam

• ann2 stukotek 24.07.07, 10:26
              Trzymam mocno kciuki zeby sie udalo! Bedzie dobrze!

pozdrawiam!
            • minisufka stukotek i pola :) 24.07.07, 10:28
              pola - a ten brzuch to na pewno okresowo cie boli? moze implantacyjnie? ale
              moze faktycznie tak jak mowisz - lepiej zebys nie leciala tak dlugo w ciazy.
              mnie zreszta tez czeka teraz kilka lotow. a potem, jesli by sie udalo w
              sierpniu lece do polski, wiec i o lekarza zahacze smile

stukotek - witamy i zachecamy do rozmow i rozwazan i pocieszan i rozwiewania
              watpliwosci. ja czuje ze jednak dolacze do poli jesli zalozy watek sierpniowy,
              ale tobie zycze dwukreskowego wyniku jutro!
              • krooowka minisufka 24.07.07, 10:30
                zalogowalam sie na stary login przez przypadek smile ale to tak naprawde ja -
                krooowka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka