vayacondios 11.09.07, 16:12 czy beta hcg wykonane w dzień przewidywanej miesiączki( cykle 24 dniowe), a 12 dni po stosunku da wynik wiarygodny?. Jeszcze nie wiem jaki on jest( wynik wieczorem), ale dzisiejszy test sikany był negatywny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: beta hcg 11.09.07, 16:34 Jeśli w dniu spodziewanej miesiączki, to raczej na 100% da wynik pozytywny lub negatywny. Ten hormon zaczyna być produkowany bodajże od 8 dnia po owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign27 Re: beta hcg 11.09.07, 17:46 Będzie wiarygodny. Powodzenia i daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
vayacondios Re: beta hcg 12.09.07, 09:43 no więc wynik jest" poniżej 0, 01" przy normie dla ciężarnych do 1. Okresu nadal nie mam, nie wiem czy mam się dalej testować czy czekać na @ Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: beta hcg 12.09.07, 09:46 Moim zdaniem, niestety, nie udało się. Poczekaj jeszcze kilka dni na okres i zapisz się do lekarza, może to zaburzenia cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: beta hcg 12.09.07, 10:07 Według tego co ja wiem to hcg produkowany jest po zagnieżdżeniu w macicy. Jajeczko dociera do macicy po ok3-4dniach. Po ok 5-7dniach po zapłodnieniu zagnieżdża się w macicy,ale mija jeszcze ok 3-4 dni zanim zostanie otoczone wyściułką macicy i wtedy zaczyna się produkcja hormonu hcg. Więc może jednak było zbyt wcześnie na test? Odpowiedz Link Zgłoś