magdzia29 10.10.07, 12:57 Jestem w ciazy 4 lub 5tydz i od czasu do czasu odczuwam bol w dole brzucha.Martwie sie czy to normalne czy moze cos niepokojacego sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezak25 Re: Bol na poczatku ciazy 10.10.07, 13:22 ja tez mialam takie bole na poczatku, myslalam nawet, ze to @ sie zaraz pojawi Jak bedziesz na najblizszej wizycie u gina to powiedz mu o tych bolach, nie musza one oznaczac nic zlego, ale lepiej zeby lekarz wiedzial, uspokoisz sie wtedy. Gratuluje i spokojnej ciazy zycze ) Odpowiedz Link Zgłoś
animkaa Re: Bol na poczatku ciazy 10.10.07, 20:36 Ja na razie przypuszczam, że jestem w ciąży (14 dni po owu i test z 2 kreskami - wprawdzie 1 blada, ale jest...) i także mnie boli w dole brzucha. Coś na kształt słabych skurczy. Nie pamiętam czy coś takiego występowało w pierwszej ciąży. Chyba pomarudzę koleżance z medycyny... Odpowiedz Link Zgłoś
hem-ina Re: Bol na poczatku ciazy 11.10.07, 08:57 ja mam takie bóle jak przed okresem, ale trochę za wcześnie, bo cykle mam regularne a do @ jeszcze tydzień. Zawsze taki ból był tylko na jeden dzień przed @ - ale może to też wynik stresu w pracy (takie bóle brzucha). Niestety piersi mnie nie bolą więc nie robię zobie zbytnich nadziei po piewrszym cyklu starań. Czy Was piersi bolą oprócz tych bóli brzucha?? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek6 Re: Bol na poczatku ciazy 11.10.07, 09:32 To normalne.Macica się poszerza Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia29 Re: Bol na poczatku ciazy 11.10.07, 10:27 piersi zaczely mnie bolec jakis czas przed terminem miesiaczki.Staly sie napiete,bolaly, golym okiem widac bylo ze sie powiekszyly ) to samo z @ brzuch mnie zaczol bolec tydzien przed i juz myslalam ze dostane a tu nic.Totalna niespodzianka!! Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia29 Re: Bol na poczatku ciazy 11.10.07, 10:12 NO jak sa dwie kreseczki to GRATULUJE!! Odpowiedz Link Zgłoś
zillertal1 Re: Bol na poczatku ciazy 11.10.07, 11:17 mnie brzuch bolal w dzien spodziewanego okresu, teraz mnie pobolewa, a cały cza boli od pecherza - porazka, do tego mam brazowe plamienie od tygodnia - dzisiaj ide do gina - zobacze co powie (u mnie to 5 tydzien od ost okresu) - czy mialysie plamienia? czy cos z tyn robiyscie? moze lekarz kazal lezec? Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 animkaa 12.10.07, 22:42 ja podejrzewam,ze moge byc w ciązy,jest to 6dni po owu!i tez mam w brzuchu,jakby w okolicach macicy lekkie skurcze,takie mrowienie czy coś!no ciekawe,co to u mnie wyjdzie!i tez mam bol brzucha,napięcie, wzdęty,dopiero wiecz lekko puszcza,ze mogę swobodnie oddychac! Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia100 Re: Bol na poczatku ciazy 11.10.07, 11:23 też tak mam, ból jak na @ i to mnie przeraża, alew pierwszejciąży też tak miałam a @ na szczęście nie przyszła Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia100 Re: Bol na poczatku ciazy 11.10.07, 15:55 z tego co pamiętam, to gin mi mówił, że brązowe lub baldoczerwone były ok (ja miałam polipa w ciąży) ale te mocno czerwone to od razu do szpitala. Te brązowe to ponoć pozostałości po zeszłej @ Odpowiedz Link Zgłoś
zillertal1 Re: Bol na poczatku ciazy 12.10.07, 14:49 ilu lekarzy tyle opini, poszlam do innego bo lekarz na forum napisal ze kazde plamienie na pocatku ciazy moze zle rokowac, ten nowy zalecil spomagajaco progesteron i lezenie-przynajmniej przez jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia100 Re: Bol na poczatku ciazy 12.10.07, 19:12 trzymam za Ciebie kciuki. Ja dziś byłam u ginki i powiedziałam o bólach w okilicy jajnika. Dała mi duphaston. Ciąża w 100% nie potwierdzona, bo jeszcze za wcześnie, ale duże podejrzenia są no i skoro 2 testy wskazały dzidziusia, to mam nadzieję, że się udało. Trochę się dziś nalatałąm i wieczorem zaczął mnie boleć brzuch, ale poleżałam sobie i trochę przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kocica27 Re: Bol na poczatku ciazy 11.10.07, 11:36 Dziewczyny, a czy cały czas macie ból jak na @? Bo ja z objawów na @ to mam powiększone i bolące piersi, a ból jak na @ to jest właściwie nie ból, tylko taki dyskomfort i pojawia się tylko co jakiś czas od poniedziałku. @ miałam dostać we wtorek, więc zrobiłam test we wtorek, środę i dzisiaj rano - wszystkie pozytywne, kreski blade, ale z każdym dniem coraz wyraźniejsze. Strasznie się boję, że @ przyjdzie i tylko latam do łazienki i sprawdzam Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 kocica27 11.10.07, 11:42 z tego co wiem to na początku ciąży często wystepuj ból podobny do tego jak na @, więc bądż bobrej myśli)) mam takie pytanko, od kiedy zaczeły boleć Cię piersi??? bo mnie bola zaraz od owulacji i nie wiem co o tym mysleć.... Odpowiedz Link Zgłoś
kocica27 Re: kocica27 11.10.07, 11:46 Abi - piersi zaczęły mnie boleć szybciej niż normalnie, u mnie normalnie przed @ to było 7-10 dni, a teraz też mam wrażenie, że praktycznie od samej owulacji. Dodatkowo w 17 i 18 dc miałam tak, że całe te 2 dni chciało mi się wymiotować i nic praktycznie nie mogłam jeść (być może to stres). To z takich "nietypowych" objawów... Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: kocica27 11.10.07, 12:01 dziękuję za odpowież, minie też bola piersi praktycznieod samej owu wiec mam nadziję.... Tobie z całego serca gratuluję życzę zdrówka i spokojnych miesięcy)) Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: Bol na poczatku ciazy 12.10.07, 22:46 ja tez mam ciągle prawie że takie bole jak na @,a jej nie ma!tylko że u mnie cykl się przesunąl,owu w 31dc,zamiast w 21!!!!wiec musze poczekac jakies 6dni....... Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Bol na poczatku ciazy 11.10.07, 11:51 Mialam dosc silne bole do 3 miesiaca.I ginekolog nie widziala w tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
animkaa Re: Bol na poczatku ciazy 12.10.07, 23:05 No to dobrze, że taki ból to nie problem. Ja aktulanie czuję się jakby mi się akcja porodowa rozkręcała. Kurczę Odpowiedz Link Zgłoś