yo-ki 17.07.08, 13:55 ..no jak tam u Was z imionami jakie dajecie albo myslicie dac swojemu dziecku? u nas ma byc HANIA a u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
variuss Re: imiona!! 17.07.08, 15:15 A u mnie będzie Jan-Maria Jan po pradziadku, a Maria po chrzestnej matce. Odpowiedz Link Zgłoś
bubcia75 Re: imiona!! 28.07.08, 11:37 Żartujesz, że niespotykane? Imię Oliwia jest prawie tak popularne, jak kiedyś Kasia i Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aniami1 Re: imiona!! 17.07.08, 14:37 U nas: dziewczynka - Pola. Jeśli chłopiec, to ja chciałabym Filipa albo Olafa, ale meżowi sie nie podoba. Własciwie brakuje mi pomysłów dla chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazuza Re: imiona!! 23.07.08, 12:04 U mnie też Pola,tylko jeszcze muszę męża urobić Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: imiona!! 17.07.08, 15:00 u nas Karol Grzegorz, albo Karol Wojciech - jeszcze nie wiadomo, czy drugie imię będzie po dziadku, czy po tacie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz211 Re: imiona!! 17.07.08, 15:22 u nas albo Maja, albo Magdalena albo Roza, albo Lena mama Bartoszka Odpowiedz Link Zgłoś
gaga015 Re: imiona!! 23.07.08, 12:15 U mnie będzie Oliwia lub Oliwier(jeszcze nie znam płci). To chyba z miłości do oliwy Odpowiedz Link Zgłoś
wikkka6 Re: imiona!! 21.09.08, 09:57 A my nazwiemy Julia.Miala byc Greta, Roksana, Wiktoria.heh duzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Re: imiona!! 17.07.08, 16:01 Oskar, Tomasz albo Wiktor (choć to ostatnie coraz mniej już mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: imiona!! 17.07.08, 16:08 Hania, Hania! Od dawna na nią czekam, ale zapewne bedzie chlopiec. Bardzo chcialabym BORYSA, ale tak juz dalismy na imie naszemu synkowi ktory zmarł. Sama nie wiem. jednak nic innego mi sie nie podoba. dalybyście na moim miejscu? tak po braciszku? Odpowiedz Link Zgłoś
neverciasto Re: imiona!! 17.07.08, 16:36 Dobrze by było zaakcentować, że to dwie różne osoby i każda z nich jest tak samo ważna. Może lepiej dać maluchowi inne imię a Borys na drugie? Ps. Ja czekałam na chłopczyka ale będzie druga dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.burek Re: imiona!! 17.07.08, 16:27 Kinga, Kaja, Dominika, Gabrysia- nie mozemy sie zdecydowac Odpowiedz Link Zgłoś
ada_7 Re: imiona!! 17.07.08, 16:39 U nas też ma być HaniaWłaściwie to czuję,że lada chwila będzie,chociaż to niby dopiero prawie 37 tcPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: imiona!! 17.07.08, 16:48 Co do imienia po zmarłym braciszku to ja niejestem przekonana, mój mąż ma takie samo imię jak jego zmarły brat i nie podoba mi się to, przecież jest tyle imion, na prawdę można coś wybrać. A ja dla synka wybrałam Filip, Kamil lub Robert ale nie umiem się zdecydować. Ale jak będzie dziewczynka będzie Liwia. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: imiona!! 28.08.08, 18:10 Ja też jestem przeciwko nadawaniu imion po zmarłym rodzeństwie. To dziecko, to przecież zupełnie inny człowiek, nie zastępuje tego poprzedniego, nie jest jego kolejnym wcieleniem... Zasługuje na to, by jako odrębny człowiek dostać odrębne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
pychu Re: imiona!! 17.07.08, 17:08 Szymon albo Klaudia. To już 8 mc a moja dzidzia nie chce nam się "przedstawić" czy będzie Klaudią czy Szymonkiem Odpowiedz Link Zgłoś
sister.ka Re: imiona!! 17.07.08, 17:36 U nas miała być Hania lub Maciek - urodził się Maciek Potem miał być Wojtek lub Magdalenka-urodziła się Magdalenka No i mamy eMki Odpowiedz Link Zgłoś
marianna63 Re: imiona!! 17.07.08, 17:57 a my czekamy na Tymona, Wiktora lub Borysa - cięzko sie zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
gata19 Re: imiona!! 17.07.08, 19:58 Moja córka będzie mieć na imię Hanna oklepany to niektórzy mają rozum na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
ewazuza Re: imiona!! 23.07.08, 12:07 Mi się hania bardzo podoba,ale pełne imię hanna już mniej i sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry_beauty Re: imiona!! 18.07.08, 09:02 alicja0000 a Ty jakie wybierzesz dla swojego dziecka? Pochwal się co to za oryginał??? Nie krytykuj! wybór inmienia to sprawa rodziców i każdy ma swoje 5 minut. To tylko jego sprawa i imię ma się podobać rodzicom. Jeśli tylko nie jest obrażliwe nikomu nic do tego. kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
aicrod5 Re: imiona!! 17.07.08, 20:03 U nas Matylda, Martynka lub Magdalenka. Tak się złożyło że wszystkie imiona które nam się podobają są na M Odpowiedz Link Zgłoś
julia_olszak Re: imiona!! 17.07.08, 20:28 Wiktoria Julia a jesli urodzilby sie chlopczyk Kacper Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
yo-ki Hanna!!! 17.07.08, 20:30 ...co do "oklepanego imienia" nie wiem ja Wy? ale ja nie daje imoina dziecku bo jest popularne czy oklepane?!!podoba mi sie i tyle sądze że to wszystko zalezy od regionu w których mieszkamy ..w mazowieckim raczej duzo dziewczynek o tym slicznym imieniu nie spotkałam..raczej każdy robio o czy i mówi o kurcze jak dawno nie słyszałam takiego imienia, może powinna wejść moda na Baśki Joaski Kaśki... Odpowiedz Link Zgłoś
j04nn4 Franek lub Michalinka :0 18.07.08, 15:13 Pozdrawiam Asia 3 letnia Maja i 27 tyg brzusio Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: imiona!! 17.07.08, 20:38 nie będę wymieniała dokładnie, ale po co takie wymyślne imiona...? takie bardzo niepolskie? ostanio ubezpieczałam trzy dziewczynki trzyletnie: Olivia, Kaya, Victoria - pisowania oryginalna - dla mnie nic ładnego, ale ojciec uparł się, że jego córki są europejkami i takie też będą nosiły imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: imiona!! 17.07.08, 21:39 słodko - sentyment ze względu na to, że to imię mojego młodszego brata, który zawsze będzie dla mnie małym Krzysiem Odpowiedz Link Zgłoś
monikam771 Re: imiona!! 17.07.08, 20:52 U nas jest Gabrysia - już od 11 miesięcy )) Odpowiedz Link Zgłoś
3-martek Re: imiona!! 17.07.08, 21:44 Nie rozumiem po co niektóre tu wchodzą, jak mają ochotę pokrytykować imiona. Tak na marginesie- Hania przepiękne imię, tak ma na imię moja pierwsza córeczka- Aniołek. Zawsze chciałam Bartosza, dziewczynkę Hanię. Imię Bartosz zachowałam (drugiego Aniołka nazwaliśmy Tomcio), ale dla dziewczynki nie mamm typu Zresztą co usg to moje dziecko okazuje się być innej płci- ale za wcześnie na pewność... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek-natalia Re: imiona!! 17.07.08, 21:58 Witajcie!! U nas miala byc Hania lub Zosia a jak zobaczylismy po raz pierwszy nasze malenstwo okazalo sie ze bedzie Natalia.Teraz staramy sie o rodzenstwo...i ma byc Filip.a wiec zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
olanowak24 Re: imiona!! 17.07.08, 23:10 Mamy nadzieje ze bedzie Pola lub Iga, a jesli znowu "udał" sie nam synek to Igor, Filip lub Leon Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrk Re: imiona!! 17.07.08, 23:22 zawsze marzyłam o Kasi Ani i Kubusiu; ale syn zamiast Kubuś dostał imiona Maciej Tobiasz; teraz ma być dziewczynka i nic mi nie pasuje; obstawialiśmy Magdalenę, bo maciek i Magda nam ładnie brzmią, ale może coś się zmieni, zwł. że pies moich rodziców to Magda i jakoś dziwnie mi zgrzyta ta zbieżność... a gdyby był chłopak miałabym mniejszy problem, bo pod ręką 3 zestawy: 1) Eryk Emanuel, 2) Kacper Samuel, 3) Filip Jakub Przy Macku pamiętam, że jak mi ciąża ciążyła, jak dawał popalić to go straszyłam, że jak się nie uspokoi to go nazwiemy Telesfor Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: imiona!! 17.07.08, 23:45 Mam coreczke Martyne Anne (obie babcie Anie, wiec jest sprawiedliwie na imie dla rodzenstwa (w planach) mam jakies typy, ale one codzien sie zmieniaja... Odpowiedz Link Zgłoś
bob.budowniczy Re: imiona!! 18.07.08, 06:45 Dziewczynka będzie Elżbieta Anna Chłopiec - Mateusz lub Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś
mad-25 Re: imiona!! 18.07.08, 06:58 U mnie jest juz Hubert Karol, a w marcu urodzi się Kornelia Milena a na chłopca zero pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkahal Re: imiona!! 18.07.08, 07:51 ja jak jeśłi miałabym wybierać to dałabym dziewczynce na imię Nina bardzo mi się podoba ale mąż bardzo by chciał aby była Iza ale jeszcze mamy czas bo dopiero zaczybnamy staranki dla chłopca nie mam takich wyraźnych typów podoba mi się Franek Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: imiona!! 18.07.08, 08:00 u mnie jest Kacper Dariusz (drugie po tatusiu) teraz staramy się o rodzeństwo dziewczynka: Nadja lub Marta chłopczyk: Nikodem, Marcel lub Igor Odpowiedz Link Zgłoś
basia791 Re: imiona!! 18.07.08, 08:52 A ja nie mogę się zdecydować. Martyna, Amelia czy Patrycja. Odpowiedz Link Zgłoś
olik1980 Re: imiona!! 18.07.08, 08:53 To ja Ci pomogę Zdecydowanie Amelia Piękne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
basia791 Re: imiona!! 18.07.08, 09:09 Dzięki. Tak naprawdę to to mi się najbardziej podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
magda8887 basia791 18.07.08, 10:09 basia791 napisała: > A ja nie mogę się zdecydować. Martyna, Amelia czy Patrycja. moja koleżanka dała swojej córeczce na imię Amelka - bardzo mi się te imię podoba. Tak słodziutko brzmi Amelka Alemcia ja jeszcze dzidzi nie mam ale z mężem już zastanawialiśmy się nad imionami i mi bardzo się podoba Martyna, Majka, Karolina a chłopiec Antoś, Wojtek i Piotruś Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Tola - jakie to imię ;) 18.07.08, 09:38 Powiedzcie, czy Tola to zdrobnienie czy już normalne imię bom durna okrutnie Odpowiedz Link Zgłoś
olik1980 Re: Tola - jakie to imię ;) 18.07.08, 09:41 Tola to na 100% zdrobnienie. Poczytaj forum o imionach: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Odpowiedz Link Zgłoś
huczusia Re: Tola - jakie to imię ;) 18.07.08, 11:59 My mamy już 7-letnią Alicję, a teraz czekamy na Lenkę Odpowiedz Link Zgłoś
leonie26 Re: Tola - jakie to imię ;) 18.07.08, 12:52 Jak bedzie chlopak to Ronny Jak dziewczynka do Romy te imiona sie mojemu mezowi podobaja. Ja nie jestem do konca pewna! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sister.ka Re: Tola - jakie to imię ;) 26.07.08, 20:48 Kiedyś z całą pewnością Tola było zdrobnieniem, ale teraz funkcjonuje także jako imię samodzielne = córeczka mojej znajomej "urzędowo" w takim właśnie brzmieniu imię ma wpisane w dokumentach Odpowiedz Link Zgłoś