madzia10011985 29.07.08, 22:35 WITAM PRZYSZLE MAMUSIE!!!CZY KTÓRAŚ Z WAS TESTUJE 08.SIERPNIA TAK JAK JA???CIEKAWE CZY ZOBACZE DWIE GRUBE KRECHY NA TEŚCIE.JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAC Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
synthia82 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 29.07.08, 22:44 Kiedy przypuszczasz, że miałaś owulację i mogło dojść do zapłodnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia10011985 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 29.07.08, 23:26 wydaje mi sie ze najbardziej prawdopodobny dzien to 25.07...mam nadzieje ze sie udalo.ty tez czekasz na dzien testowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
synthia82 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 30.07.08, 20:56 Tak, o ile @ sie nie pojawi. 8.08 będzie równo tydzień po terminie spodziewanej @. Trzymam kciuki za twoje dwie grube krechy Odpowiedz Link Zgłoś
d_s3 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 07.08.08, 13:52 Ja powinnam dostać 31 lipca.2 sierpnia zrobiłam test wyszedł negatywnie może było za wcześnie albo nie wyszedł bo robiłam po południu zamiast rano.Jutro rano zrobie drugi Odpowiedz Link Zgłoś
adzia2780 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 30.07.08, 09:44 skarbie jak mowilam ze sie uda to sie uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 30.07.08, 09:49 a jak sie nie uda (tfu, tfu - odpukać) to będziesz małym kłamczuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
adzia2780 do kamilka 30.07.08, 11:30 znam madzie b.dobrze i madzi juz 2 razy sie udalo za 1 proba ale niestety jedna ciaze niedonosila a z drugiej ma sliczna zdrowa corecke ma dziewczyna szczescie ja jej obliczalam plodne i sobie tez i ja juz jestem w 8 tygodniu a ona jak dobrze pujdzie to bedzie 5 tyg. nizej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka202 Re: ja dzien wczesniej:) 30.07.08, 14:03 czyli 7-ego, ale jak sie znam, to pewnie i tak nie wytrzymam i kupie slynny test wczesniejszy jak tu nie schizowac przez ten tydzien? macie jakies pomysly? i trzymam kciuki za Was (i siebie) i sie dolaczam do grona kibicow Odpowiedz Link Zgłoś
my_rythm a ja 2 dni wcześniej! :) 30.07.08, 16:27 06.08 - jeśli @ nie przyjdzie. A na 08.08 już mam nadzieję na betę! Niech tylko cień drugiej kreseczki się pojawi... to moje pierwsze testowanie i już świruję!! 24 na dobę jedno chodzi mi po głowie Powodzenia dziewuszki, niech nam mnogich kreseczek jak najwięcej się pojawi! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka202 Re: a ja 2 dni wcześniej! :) 30.07.08, 18:11 szczesciara z Ciebie! 24 h mniej zycze dorodnej krechy! Odpowiedz Link Zgłoś
black_zerina Re:ja 3 dni wcześniej! :) 30.07.08, 19:03 05.08.2008 ciągle zerkam na kalendarz Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 30.07.08, 19:02 Ja 7 lub 8 o ile @ sie nie pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
alina1980 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 30.07.08, 21:40 A ja "nieco" później, bo 16-17 sierpnia, jestem jescze przed owu, więc staranka trwają, ale powiem Wam, że już myślę o testowaniu. To będzie mój pierwsze w życiu testowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 31.07.08, 07:32 ja mam termin miesiączki na 11 sierpnia, więc chyba będę testować po 11 zobaczymy czy tak długo wytrzymam i nie zrobię testu wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka202 noi jak??? 01.08.08, 19:49 nie skusilyscie sie na jakies testy? dzis bylam od kroku kupienia testu wczesniejszego, ale sobie pomyslalam, ze nie! nie kupie, wkoncu do 3 razy sztuka po prostu musi sie udac Odpowiedz Link Zgłoś
moja_mru Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 03.08.08, 17:01 Odkąd z mężem staramy się o maleństwo, moje cykle trochę się rozregulowały.. Zmieniły mi się z 30 dni na 27-28. Testuję 5.08 - przy tym cyklu rozregulowanym. 3mam za Was wszystkie kciuki.. Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 03.08.08, 20:24 A ja juz nie musze testować. Wszystko jasne. @ przyszla niespodziewana i nieproszona Zaczynam tracić wiare... Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 03.08.08, 20:28 jesteśmuy w tej samej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 04.08.08, 08:30 Kaamilka i Moja_Mru a kiedy wam wypada owu? Ja szczerze mowiac nie mam pojecia bo cykl mi sie rozregulowal;/ ale podejrzewam ze tak ok 15, 16. Moze nam sie tym razem uda... Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Naftalka 04.08.08, 10:56 Ja mam bardzo krótki cykl, coraz krótsze są... Co mnie nieco niepokoi... 23 dni np. trwał ostani. Tak intensywniej zaczniemy starania od 11 do końca tygodnia... Zobaczymy co z tego wyjdzie... Czyli mamy mniej więcej ten sam termin owu. Może i termin poródu będzie ten sam? Odpowiedz Link Zgłoś
moja_mru Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 03.08.08, 21:07 już nie muszę testować.... przyjechała ciocia czerwonym kabrioletem zupełnie nie proszona i o minimum 2 dni za wcześnie.... moje ciałko świruje.. Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 04.08.08, 09:47 ciekawa data 08.08.2008 , może którejś z nas przyniesie szczęście? )) U mnie jeśli @ nie przyjdzie 11 (poniedziałek), to zatestuję po paru dniach, ale coś od wczoraj piersiątka mnie bolą typowo przedokresowo (tylko parę dni później niż zazwyczaj), więc nie nastawiam się na nic A co u Was, jakieś malutkie objawy może już? Pozdrawiam! To mój pierwszy cykl starań Odpowiedz Link Zgłoś
madzia10011985 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 04.08.08, 10:43 żeczywiście ciekawa data wcale nie zwróciłam na to uwagi.ja mam @ na 08.08 i mam nadzieję że nie przyjdzie.ja już nie wytrzymałam tego napięcia i zrobiłam wczoraj test,wyszedł negatywny ale wydaje mi się że to troche za wcześnie na testowanie.jak myślicie mogę mieć jeszcze nadzieję ze sie udało???? Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 04.08.08, 10:49 też mam ochotę zrobić test wcześniej, ale może jednak poczekam a jakie miałaś przeczucia? czułaś się jakoś inaczej? nieraz kolejny test może pokazać 2 kreski Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 04.08.08, 10:36 do mnie ma przyjechać 10 sierpnia zobaczymy jak to będzie jakoś dziwnie się czuję od kilku dni, jakbym była w ciąży, ale nie wiem mam dziwne smaki co do jedzenia i bardzo jestem wyczulona na zapachy, wszystko mi śmierdzi właśnie się zastanawiam, czy teściku nie zrobić wcześniej a Wy jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 04.08.08, 11:22 Ja nie czuje się dziwnie i żadnego przeczucia Tylko piersi takie przedokresowe. Nie robie testu przed terminem, nie chciałabym sie zawieść niepotrzebnie, tym bardziej, ze przed @ rzadko kiedy pokazują II kreski Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka202 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 04.08.08, 16:27 hmmm... ja schizuje, ze to to inaczej, ze zapachy, bol krzyzy itd... dzis zobaczylam bociana wielkiego jak dinozaur wyjezdzalismy z mezem na glowna droge i nad nami przelecial wlasnie ten bocian, ja sie ucieszylam, ze az test kupilam i byl negatzwny...ale do czwartku mam jeszcze czas... Odpowiedz Link Zgłoś
agulak26 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 14:03 czesc dziewczyny mi dzisiaj test pokazal 2 kreseczki.Jestem z mezem bardzo szczesliwi po tylu cyklach staran mamy upragnione 2 kreseczki.Ten cykl sobie odpuscilismy i sie udalo fajnie.Zycze wam powodzenia i upragnionych 2 kresek Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 14:11 to super gratulacje rozumiem, że test robiłaś dopiero jak Ci się spóźniła miesiączka? Odpowiedz Link Zgłoś
agulak26 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 21:57 nie spodziewalam sie ze nam sie uda w tym cyklu.Spoznial mi sie okres a pare dni wczesniej zaczol mnie brzuch bolec i jeszcze przed terminem zrobilam test i wyszla bardzo bardzo blada druga kreseczka a dzisiaj znowu test do reki i sa dwie kreseczki.objawow prawie nie mialam procz tego ze mnie piersi bolaly ale to mnie zawsze bola przed @ ale tym razem inaczej bolaly i chyba tyle.zycze wam wszystkim 2 kreseczek powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 14:18 Gratulacje!!! )) Spokojnych 9 miesięcy! Miałeś jakieś przeczucia, objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
my_rythm z testem w ręku... 04.08.08, 17:09 testowanie miało byc 06.08... a tu w sobotę plamienie. Przekonana że to wczesna miesiączka (około 10 dni po owulacji) porzuciłam nadzieję na ten miesiąc i zaczęłam odliczanie sierpniowe. To plamienie było jednak bardzo skąpe. Następnego dnia - nic, suchutko. Dzisiaj znów delikatne plamienie, podobnie jak w sobotę. Sama nie wiem co o tym myślec, taka sytuacja zdarza mi się po raz pierwszy. W niepewności trzyma mnie też temperatura - ciągle podwyższona. No cóż, jeśli jutro nie pojawi się zwykła, "drugodniowa" @, to robimy test i biegusiem do lekarza. A jak przyjdzie to odliczanie czas zacząc... Trzymam kciuki za resztę z was które czekają na testowania Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: z testem w ręku... 05.08.08, 08:39 black zerina i my_rythm co u Was słychać, z tego co się orientuję najwcześniej testujecie? Ja muszę cierpliwie czekać jescze 6 dni Ale nie mam żadnych przeczuć, żadnych objawów prócz bolących piersi (ale mam tak zawsze przed @). Sierpniowe staranie muszę odłożyć bo w terminie płodnym akurat wypada mi wyjazd Smutno mi i pogoda taka deszczowa, chyba kawę wypiję Odpowiedz Link Zgłoś
black_zerina Re: z testem w ręku... 05.08.08, 08:52 czekam. Planuję 7 iść na betę.Jeżeli @ się nie zjawi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka202 Re: z testem w ręku... 05.08.08, 09:10 dziewczyny... ja sobie powtarzam: teraz sie uda...ale rowniez objawow 0, jeszcze tylko, az 2 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
my_rythm Re: z testem w ręku... 05.08.08, 09:16 a ja dziś wino wypiję testowanie jednak za miesiąc. Najlepszego wszystkim, testujcie szczęśliwie Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 10:24 U mnie miesiączka powinna się pojawić 1 sierpnia. Dziś jest 33 dzień cyklu (zwykle mam 28 lub 1 dzień wcześniej lub później). Chciałam poczekać do 8 sierpnia na test, ale nie wiem czy wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 10:51 Rób test! Mam przeczucie, że Ci się udało! )) Tak bym chciała usłyszeć w końcu coś dobrego w tym poście. Patianiolek a jak samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 11:23 Po samopoczuciu nie da się poznać, czy jestem w ciąży czy nie - wiem to, bo mam już dziecko i w tamtej ciąży nie miałam początkowo żadnych objawów, no może poza wstrętem do zapachów, ale zupełnie nie podejrzewałam na tej podstawie ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka202 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 11:15 dlaczego tak dlugo chcesz czekac? Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 11:21 Mam już jednego bobaska, wiem jak przebiega ciąża i wiem też, że okres nieraz potrafi się spóźniać. Poprostu nie chcę panikować, chociaż ciągnie mnie, żeby już zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
martynix78 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 11:45 patianiolek - zycze pozytywnego testu i drugiego dzieciatka i mam pytanie - czy po 1szym porodzie i karmieniu skrocila Ci sie faza lutealna i czy cykle byly odrazu regularne i jak szybko zaszlas? pytam, bo wlasnie staram sie o drugie, tylko faze lutealna mam niebezpiecznie krotka (10 dni) i owulacje dosyc pozna (18, 19 dc) przestalam karmic w koncu maja, okres dostalam w koncu czerwca...kiedy to sie wreszcie ureguluje.. Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 12:06 Moje dzieciątko ma już 2 latka. Bardzo krótko karmiłam piersią - zaledwie 3 tygodnie. Zaraz potem dostałam 1 po porodzie miesiączkę, trwała chyba z tydzień, a potem od następnego cyklu zaczęłam brać pigułki anty i cykl mi się uregulował i miałam okres równiótko co 28 dni (bo przed ciążą miałam nieregularnie). Teraz od stycznia tego roku rzuciłam pigułki i się nie zabezpieczam. Z tym że o dziecko się specjalnie nie staram - jak będzie to będzie, a jak nie to nie Ale okres nie rozlegulował mi się - mam zwykle co 28 dni, nieraz dzień później lub wcześniej, raz się tylko zdarzyło, że cykl trwał 31 dni. Co do fazy lutealnej i owulacji - ja tego nie liczę, więc nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
martynix78 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 12:15 dzieki za odp. ja nie umiem sie powstrzymac zeby wszystkiego nie liczyc i nie badać ale nie cisnieniuje - pewnie moj organizm potrzebuje jeszcze troche czasu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 13:15 a ja tam w pierwszej ciąży dość szybko miałam objawy, mimo że nie wiedziałam że to ciąża teraz też czuję się bardzo podobnie i wydaje mi się, że zaciążyłam, ale cierpliwie czekam do poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka202 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 15:39 tez wiem, ze okres sie potrafi spozniac, i tez wiem jak przebiega ciaza, bo to tez byloby moje drugie dziecko... podziwiam za wytrwalosc Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 05.08.08, 14:28 Jak tu wytrzymać? Już mnie korci żeby zrobić test i chyba jutro go zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 06.08.08, 09:16 od wczoraj mam okropne mdłości, nie sądze aby to był objaw, mam jeszcze 5 dni do @ - myślę, że to za wcześnie, chyba poczatek jakiejs grypy żołądkowej albo zatrucie, wczoraj rano jakoś dziwnie smakował mi sok jabłkowy, może był już sfermentowany. Wczoraj pozwoliłam też sobie na kawę i jakoś lurowato smakowała. Po tej kawie to się zaczęło i trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 06.08.08, 10:01 no ja czuję się podobnie, często mi coś smakuje jakby pleśnią i wszystko kilka razy wącham zanim zjem mdli mnie też dość często, ale najbardziej bolą mnie piersi mam jeszcze 4 dni do @ i zastanawiam się czy testować już czy poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 06.08.08, 10:15 Ja zawsze miałam nosa i zawsze byłam przewrażliwiona na punkcie zapachów. "Winda mi podjeżdża" zawsze na smród spalin, papierosów, kawy z ekspresu, sztucznej skóry i potu. Podejrzewam, że podtrułam się tym sokiem jabłkowym. Tylko dlaczego akurat teraz, kiedy jestem przed @ i wyszukuję u siebie objawów ((, a tu organizm takiego psikusa mi robi. Bo żadne inne zapachy i smaki mnie nie drażnią. Jak bardzo chce się zajść w ciąże, to tak łatwo to nie wychodzi, tym bardziej w moim wieku (( Ech... Wpycham na siłę drgie śniadanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 06.08.08, 10:31 ja raczej nie byłam przewrażliwiona co do ciąży to aż tak nie czekam z wielkim utęsknieniem, to pierwszy miesiąc starań a do końca nie wiem, czy chcę czy nie bardziej to ciekawość, czy tak czy nie poza tym idę za tydzień na wesele i chciałam iść na solarium i nie wiem, czy mogę Odpowiedz Link Zgłoś
mmisiaaa Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 06.08.08, 09:49 A może i ja zatestuję... dziś 32 dc przy 34 dniowych... Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 06.08.08, 12:11 Ja właśnie dziś dostałam @, nie musiałam robić testu (okres spóźniał mi się 5 dni i miałam akurat dzisiaj testować, ale jak się okazało - nie musiałam) Odpowiedz Link Zgłoś
black_zerina następnym razem sie uda! 06.08.08, 17:52 no to spotykamy sie za jakieś 27-29-30 dni jako mamy hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
vanillafields Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 06.08.08, 21:02 Ja testuje! To jest pierwszy cykl starania sie o ciaze, to chcialabym bardziej wyluzowac - ale nie moge . @ powinien przyjsc w niedziele wiec piatek moze juz? Moze sie udalo? Test mam juz kupiony, zeby mnie tylko rece nie zaswierzbily jutro rano... Trzymam kciuki za inne testujace. Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 06.08.08, 23:01 Dziewczyny - jeśli mogę to chciałabym Wam coś doradzić. Nie róbcie testu przed spodziewaną @, i tak nie wyjdzie. Wiem co mówię, mam już dziecko, teraz trochę spokojniej do tego podchodzę. Wiem jak to jest, wiem że to czekanie jest dobijające i że trudno jest wytrzymać, ale wierzcie mi, zwykle przed @ test nie wyjdzie jeszcze i będziecie musiały i tak powtórzyć. Lepiej jest zaczekać kilka dni, przynajmniej do dnia, w którym powinna byc @, a najlepiej jeśli jest to nawet kilka dni póżniej. W ramach ciekawostki powiem Wam, że jak byłam w ciąży to pierwszy (i zresztą ostatni wtedy) test zrobiłam - tydzień po spodziewanej miesiączce. Z tym, że ciąży wogóle się nie spodziewałam... Wytrwałości życzę, cierpliwości no i oczywiście upragnionych dwóch kreseczek. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 07.08.08, 08:01 to ja czekam cierpliwie, zatestuję w poniedziałek lub wtorek ale mam przeczucia, że przyjedzie @ już się tak czuję jak przed zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 07.08.08, 08:27 A mnie paskudnie mdli i mdli, już 3 dzień i bynajmniej nie są to mdłości poranne, bo jak śpie to mi najlepiej, najgorzej jest po południu, wieczorem i po posiłkach. Pewnie też dostane @ w poniedziałek Trzeba chyba udać się do internisty Do @ jeszcze 4 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 07.08.08, 09:17 mnie też tak mdliło, ale mi to przeszło chyba będzie @ bo coś mnie brzuch boli Odpowiedz Link Zgłoś
madzia10011985 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 07.08.08, 09:58 hej dziewczyny.trzymam mocno kciuki za te testujace.ja juz nie musze testowac,@ przyszla dzien przed terminem Odpowiedz Link Zgłoś
my_rythm Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 07.08.08, 11:16 Madzia, nic się nie martw, wiem co czujesz - moje słabe kilkudniowe plamienia właśnie przerodziły się w zwykłą miesiączkę. Smutek i złość Ale wierzę że w sierpniu się uda i wrześniowe testowanie pokaże II. Tak naprawdę od kiedy pamiętam zawsze myślałam o zajściu w ciążę w sierpniu, próby zaczęliśmy wcześniej ale właśnie w sierpień bardzo wierzę po prostu jestem dobrej myśli. Zaraz założymy wątek "kto testuje na początku września?" i będzie tam dużo mnogich kreseczek )) trzymam kciuki za nowy miesiąc! Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 08.08.08, 13:28 hej! moje plamienia tez przerodziły sie w normalna @ 7.08. 3mam dziewczyny kciuki za wrześniowe testowanie i mam nadzieje, że wszystkie zobaczymy upragnione kreseczki. co do sierpnia popieram! bardzo piekny miesiac na poczęcie! w sam raz na majowe bobaski pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bagunia86 Re:tessiki :) 07.08.08, 10:45 hej przyszle mamusie Dzisiaj powinnam dostac @ czekam cierpliwie, ale mam nadzieje, ze sie nie zjawi. Tez tydzień temu maialam mdłości szczególnie po poludniu i po posiłkach, ale mi przeszlo. Zrobilam test 4 dni temu - negatywny. Juz nie wytrzymałam. Ale czekam do wieczora, jak nie dostane jutro testuje. Tak mnie jakos dziwnie piersi bola, a nigdy mnie nie bolaly przed @ i brzuch tez tak na srodku i troche wyzej niz zwykle. to juz 3 cykl... mam nadzieje ze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
ewuniaa10 nie wytrzymałam 07.08.08, 13:53 Czesc dziewczyny ja nie wytrzymałam napięcia zrobiłam teścik dzisiaj - bladorozowa ale jest druga kreska. To nasz 3 cs choc tak naprawde 1 bo wczsenij wiedzialam ze nie ma szans a to wyjazd a to delegacja a to cos tam i nie było szans - teraz się przyłożyliśmy no i mam nadzieje ze @ nie przyjdzie to nasz drugi bobasek córcia ma 1,5 roku , narazie po cichu i pelna obaw ale bardzo sie ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: nie wytrzymałam 07.08.08, 13:55 no to super gratulacje a kiedy miałaś dostać @ ja czekam do poniedziałku i też się niecierpliwię a miałaś jakieś objawy, bo ja to się czuję tak jak przed @, więc na razie czekam cierpliwie bo nie wiem czy coś z tego będzie Odpowiedz Link Zgłoś
ewuniaa10 Re: nie wytrzymałam 07.08.08, 14:18 cylke mam 28-30 dni jak 28 to @ miała być właśnie jutro. 2 lata temu tez testowałam dzień wcześniej. poza tym zawsze mam 2-3 dni przed @ plamienia - które sie nie pojawiły i mam nadzieje ze się nie pojawią. Jak do poniedziałku nic się nie wydarzy to powtórzę test. A jeśli chodzi o objawy to właściwie takie jak przed @. Poza tym nie zjadłam MCchicena połowę wyrzuciłam a byłam strasznie głodna, nie jestem miłośnikiem fast foodów ale jak jestem głodna to wszystko zjem Życzę powodzenia, jak powtórze test w poniedziałek i zobaczę dwie krechy obiecuję przesłać fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: nie wytrzymałam 07.08.08, 14:22 no ja też mam tak co 28-30 dni w niedzielę będzie 30, więc zobaczę co z tego wyniknie ja czuję się tak różnie, a apetyt raz mam a raz nie i dość mocno ciągnie mnie od 3 dni na lody i bardzo bolą mnie piersi i brzuch pobolewa jak na @ może zatestuję w weekend Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka202 i u mnie dwie krechy:) 07.08.08, 19:17 okres sie dzis nie zjawil, a test robiony po poludniu pokazal upragnione 2 kreseczki! i Wam takich z calego serca zycze, pozdrawiam, szczesliwa jak fix, ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
sveitsi Re: i u mnie dwie krechy:) 07.08.08, 19:46 u mnie tez wreszcie po tylu miesiacach... od listopada 07.. dziewczyny, nie uwierzycie, a ja zwolniłam sie z pracy i jutro ide ostatni dzien. nie wierzyłam, ze mi sie uda zajsc, miałam dosc pracy i sie zwolniłam. miałam szukac czegos nowego... o Boze widocznie tak miało byc...mam teraz metlik w głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: i u mnie dwie krechy:) 08.08.08, 08:17 Gratulacje wszystkim z II kreseczkami!!! ))) Dziś magiczny dzień 08.08.08! Która testuje? Mam jeszcze 3 dni do @. Ogólnie bez zmian, mdłości od wtorkowego popułudnia non stop (prócz nocy, bo śpię jak suseł), bardzo bolące piersi (zawsze mnie bolą przed @ ale chyba nie aż tak) i nic więcej. Niedługo okaże się. Nie wierzę, żeby tak od razu (za pierwszym razem) nam wyszło Oj psychika też potrafi namącić... Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: i u mnie dwie krechy:) 08.08.08, 09:06 W głowie mi się kręci!!! Źle się czuję... Czy to możliwe??? Nie wierze, nie wierze aby mogło się udać Odpowiedz Link Zgłoś
d_s3 Re: u mnie jedna;-( 08.08.08, 11:57 A u mnie nadal jedna Możliwe żeby test jeszcze nie wykrył ciąży czy może po prostu jej nie ma?Jestem 8 dni po spodziewanym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
bagunia86 Re: i u mnie dwie krechy:) 07.08.08, 22:03 ja tez mialam miec dzisiaj @ nie pojawila sie, ale poczekam do rano i zrobie tescik, mam nadzieje ze beda II grube bola mnie troche piersi, a nigdy nie bolaly przed okresem i brzuch ale tez tak inaczej i wyzej troche... co o tym myslicie? czy zrobic test jeszcze dzisiaj?? Odpowiedz Link Zgłoś
bagunia86 Re: i u mnie dwie krechy:) 07.08.08, 22:31 no i jedna kreska... @ nie ma, ale to pewenie moja psychika bo nie chc zeby przyszla... dziewczyny jestem zalamana... az mi lzy leca... to chyba najgorsze uczucie na swiecie... a z kazdym miesiacem jest jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
baby.love Re: i u mnie dwie krechy:) 08.08.08, 09:32 Cześć, ja mam 33 dzien czyli 3-4 dni po terminie, zrobilam raniutko test i wyszedl negatywny. Poszlam sie przytulic do meza a potem po jakiejs godzinie na tescie byla druga bardzo jasna kreska ale pisza ze taki wynik juz jest nie wazny...boli mnie brzuch jak na @ i piersi. Bardzo bym juz chciala zeby sie udalo, staramy sie prawie 2 lata ale z przerwami. Zrobie test za jakies dwa dni jesli nic sie nie wydarzy. Jestem na urlopie i nie moge myslec o niczym innym, na basen nie bo moze @ przyjdzie, forsowac nie bo moze juz juz, maz sie zlosci na mnie ale tez stara sie nie pokazywac ze bardzo mu zalezy. Pozrawiam dziewczynki ktorym sie udalo i trzymam kciuki za przyszle . Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: i u mnie dwie krechy:) 08.08.08, 13:41 nuk, ja z całego serca życzę Ci żebyś zobaczyła 2 kreski, ale Twoje objawy o których piszesz to tylko efekt Twojej psychiki.Za mozno sie nakręcasz nie potrzebnie. Nie zdarzają się nudności na tydzień przed termonem @ przynajmniej z powodu ciązy. Trzymam za wszystkie kciuki i gratuluje tym szczęsliwym które już zobaczyły 2 kreski Bagunia, nawet niewiesz jak Cie dobrze rozumiem, jak znam to uczucie... Może jednak, narazie nie trac ducha! Odpowiedz Link Zgłoś
synthia82 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 10.08.08, 10:40 8 sierpnia kupiłam test, zrobiłam na następny dzień rano. Wynik 2 czerwone krechy. Z niedowierzaniem pobiegłam do apteki po następny. Zrobiłam w południe. Wynik- wszystko zamazane, nic nie da się odczyać. I co ja mam o tym myśleć.? Dziś mój 46 dc. Jak to jest z tymi testami, mogą pokazać 2 kreski pomimo, że nie ma ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka202 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 10.08.08, 12:45 hmmm... z tymi testami, to troche skomplikowane ale... szwagierce o 4 rano test wyszedl pozytywny, dla pewnosci zrobila drugi, 3 godziny pozniej, wyszedl negatywny, ale w ciazy jest mi w czwartek pokazal 2 kreski, ale okolo godziny 17tej, jakos zadzialal))i stanal na wysokosci zadania z tego wynika, ze nie ma regul, ja bym powiedziala, ze w ciazy jestes na 100%, ale to moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
synthia82 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 10.08.08, 14:00 Dzięki za odpowiedz. Wiem, że rano stężenie hormonu jest wyższe sąd 2 kreski Po południu stężenie maleje, stąd może brak wyniku na teście. Mam męlik w głowie. Nie planowaliśmy dzidziusia, tzn. nie teraz, dlatego zabezpieczaliśmy się zawsze. Wesele mam 2 maja 2009, a termin porodu wg kalkulaora 2 tygodnie wcześniej. Ale i tak będe szczęśliwa jak będe w ciąży. Jutro rejestruje się do lekarza. Pozdrawiam wszyskie przyszłe mamusie i starające się. Jak widać życie potrafi nas zaskakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 10.08.08, 15:57 a ja nadal czekam termin @ mam na dzisiaj na razie nic się nie dzieje poczekam jeszcze kilka dni i robię test fajny byłby prezent dla męża na 5 rocznicę ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
synthia82 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 10.08.08, 16:12 Cichuko............. i bardzo mocniuchno trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronkowa Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 10.08.08, 23:02 Witam Was dziewczyny i dołączam do waszego grona Wcześniej tylko podczytywałam, bo nie chciałam zapeszać, ale jestem po dzisiejszym testowaniu i...mam dwie grube krechy na dwóch testach Jestem w ciąży ! Okresu nie ma a nigdy się nie spóźniał nawet o dzień, mam wrażliwe piersi i jestem trochę śpiąca. Tak poza tym, czuję się narazie znakomicie. Zaszłam w ciążę w 1 cyklu starań, dokładnie 26.07 przy 28 dniowej długości cyklu. Termin wg różnych internetowych kalendarzy mam na 17-20 kwietnia. A jak to się liczy ? Jaki mam termin wg Was ? I poradźcie czy zaczekać jescze ze dwa tygodnie czy lecieć odrazu do ginekologa ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronkowa Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 10.08.08, 23:13 ...dodam jeszcze tylko, ze ostatnią miesiączkę miałam 12 lipca. Dzięki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 a mnie się nie udało 11.08.08, 07:55 trochę mi smutno, bo miał być prezent dla męża a tu przyjechała rano @, a jutro miałam robić test Odpowiedz Link Zgłoś
tika.1980 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 13.08.08, 15:02 przy cyklach regularnych 28 dni - termin porodu miałabyś na 19 kwietnia 2009 tj. od dnia ostatniej miesiączki odejmuje się 3 miesiące i dodaje 7 dni Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: dzisiaj ma nie przyjść @ 12.08.08, 08:01 I na razie nie przyszła Mdłości dalej okropne. Teraz najgorsze rano i trochę wieczorem. Jak się @ nie pojawi, jutro rano robię test. Czy tylko ja tu zostałam??? Hallooo??? Jest tam jeszcze kto? Odpowiedz Link Zgłoś
ewuniaa10 Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 12.08.08, 12:42 Powtórzyłam test - dwie krechy - jak obiecałam przesyłam fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 12.08.08, 14:32 dzięki Gratuluje kreseczek i łapie fluidy Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai udało się - mam II kreski!!! :))) 13.08.08, 08:04 Wczoraj po południu tak źle się czułam, że nie wytrzymałam i kupiłam test. Niemal natychmiast pojawiła się druga kreska, jeszcze nieśmiała, w kolorze różowym ale gruba i wyraźna! Tak się cieszę. To był nasz pierwszy cykl starań. Nie sądziłam, że po tylu latach bycia razem i bardzo rozsądnego już wieku od razu nam się uda. Mam jeszcze mętlik w głowie. Oby wszystko przebiegało dobrze... A Wam, którym w tym miesiącu nie udało się wysyłam bardzo zaraźliwe fluido- wirusy dwukreskowe aby w następnym miesiącu pokazały Wam się II kreski. I obyście nie miały takich mdłości jak ja! )) Odpowiedz Link Zgłoś
nextmama jakie macie objawy, samopoczucie? 13.08.08, 15:36 witam 8 sierpnia miałam termin @, do dziś dnia nie przyszła, ale testu jeszcze nie zrobiłam, postanowiłam się nie wkręcać, nie szukac objawów itp. jutro mam zaplanowaną wizytę u gin i chciałam jak najszybciej dostac @, zeby porobić sobie badania, a tu takie spóźnienie; tak czy siak rano przed wizytą u lekarza zrobię test i się okaże, za bardzo w to nie wierzę/pozytyw/, bo juz miałam parę razy ciążowe objawy, 5 dni spozniała sie @ i nic ( piszcie jak wasze samopoczucie? widzę, ze sporo tu zaciążonych z terminem na 17-20 kwietnia) Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: jakie macie objawy, samopoczucie? 14.08.08, 08:09 U mnie pierwsze objawy pojawiły się bardzo wcześnie, już 22-23 dc miałam okropne mdłości, które zresztą nadal mam, po kilku dniach miewałam w ciągu dnia lekkie zawroty głowy. A zaczełam coś podejrzewać i mieć przeczucie kiedy na 10 dni przed @ jak to zwykle bywało nie bolały mnie piersi i nic mnie nie denerwowało, a zawsze było "bez kija nie podchodź". Potem po jakiś 2 dniach piersi nabrzmiały ale nie bolały, co mnie bardzo zdziwiło, czasami tylko w którejś zakłuło, po następnych 2 dniach już bolały bardzo i ten ból był inny niż przed @. No i nie miałam plamień przed @, a zawsze 2, 3 dni wcześniej mam lekkie plamienia Jak na razie nie mam żadnych humorów ani zmiennych nastrojów. Moje jedyne objawy to: paskudne mdłości, lekkie zawroty głowy, bolące piersi i II kreski na teście )) Dzisiaj robiłam bete Odpowiedz Link Zgłoś
nuk-ai Re: jakie macie objawy, samopoczucie? 14.08.08, 08:50 I jeszcze jeden objaw, o którym zapomniałam - lekkie kłucia i łaskotanie w dole brzucha w okolicach jajników (miałam dość wcześnie i gdyby nie to, że wyszukiwałam u siebie różne objawy, prawdopodonie nie zauważyłabym tego). A objawy, których NIE miałam, za to inne kobiety miewają, to: - żadnego bólu jak na @ - żadnych żyłek na piersiach, brązowych otoczek itp. - żadnych humorów, płaczliwości, drażliwosci - żadnej senności - żadnych zaparć Jak wszysto będzie w porządku z ciążą, to może mnie jeszcze dopadną powyższe objawy Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_ks Re: jakie macie objawy, samopoczucie? 16.08.08, 12:07 No i umnie 2 rózowe kreskiDo lekarza wybieram się po długim weekendzie, ale kalkuluje że to 4-5 tydzień. Nie spodziewałam sie że tak szybko więc narazie nie czuję się jak "cięzarówka" A objawy? No cóż przy pierwszej ciąży (córcia ma 10 mcy, dało mi popalić: całodzienne wymioty i nudności od początku do 4 m-ca, bóle brzucha, straaaszne rozbicie i lenistwoZ miłych to ochota na seks-duuża))) A teraz: pełen komfort zero nudności, zero bóli, no tylko bardziej zmęczona jestem i mam podwyższoną temp. A i ochota na małe co nieco znowu duuża)))) hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
nextmama Re: Która z was testuje 08.sierpnia???? 14.08.08, 14:38 z wielką przyjemnością chciałam zakomunikować, ze oto dziś rano test po jakichś 2 sekundach pokazał 2 kreski !!! byłam juz u gin i nie miałam usg jescze, ale ciąze potwierdziła; narazie jestem w szoku, jakoś nie spodziewałam się w tym cyklu takiego szczęścia, miesiąc był bardzo nerwowy, nie wiem nawet kiedy był ów strzał)termin @ miłąm na 8 sierpnia czyli termin porodu wypada na ok 17/20 kwietnia) Odpowiedz Link Zgłoś