moofka Re: samopoczucie w ciązy a płeć dziecka 13.01.09, 18:57 taa, znam to w pierwszej ciazy nie wiedzialam co to mdlosci w drugiej rzygalam jak kocur mam dwoch synow znam tez teorie o zgadze ze niby jak wlosy rosna to zgaga pali w drugiej mialam zgage jak cholera i synio byl kudlaty jak maly hipis Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: samopoczucie w ciązy a płeć dziecka 13.01.09, 20:22 wymioty do 6 m-ca ciąży, zgaga do końca, Całą ciąże nie mogłam jeśc mięsa, bo powodowało odruch wymiotny, przytyłam 24kg!!! - córka, 2900kg , 49cm długa Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak z forum Niemowlę 13.01.09, 20:25 2 x dziewczynka/dobrze aniakoles 13.01.09, 13:45 Odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: samopoczucie w ciązy a płeć dziecka 13.01.09, 21:01 W pierwszej ciąży czułam się świetnie i mam córkę. W tej ciąży czuję się świetnie i będzie syn. W żadnej z ciąż nie miałam żadnych mdłości ani tym podobnych. W tej z chłopcem dodatkowo bardzo wyładniałam i nawet 4 dni po terminie wyglądam nadal kwitnąco. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: samopoczucie w ciązy a płeć dziecka 14.01.09, 08:55 Piewrsz ciaza- boskie samopoczucie,energii za trzech-corcia teraz-od poczatku duze mdlosci,potem rzyganie,potem nazwane cos przez Deele-RZyg Znienacka-czyli nastepujacy nie wiadomo gdzie i kiedy.Zle samopoczucie,brak energii, placzliwosc,rwa kulszowa,wszystko co najgorsze-wiem od tygodnia ze bedzie syn. Tak sobie myslalam ze dzi4wczynka by mi takich numerów nie wycinala Odpowiedz Link Zgłoś
oli_2 okropnie az mnie dreszcze przeszly na mysl 14.01.09, 09:58 pierwsza ciaza -syn- awersja do jedzenia i picia-(pamietam pierwsze miesiące kotlet schabowy sam i woda z cytryna a w 4tym m-cu ryz non stop tylko to mi podchodzilo a napoje soczki pomarańczowe w małych kartonikach takich jak dla dzieci; pozniej z napoi byla zielona herbata i ziemniaki ze śmietaną ale cale wżyciu "pogniecione"= prawie nic nie jadlam)wymioty po kazdym jedzeniu i piciu, brak sily, strasznie nerwowa dopiero w 8 mym m-cu to juz zjadlam nawet jablko i jakas zupe dobrze ze mieszkamy sami maz stołował sie u mamy rano kawe pil pod okapem bo mi zapach do łózka wlatywał; o slodyczach nie bylo nawet mowy i nie mialam zadnych zachcianek wkurzalo mnie ogladanie telewizji ,sluchanie radia i czytanie ksiazek- gdzie baaaardzo te rzeczy uwielbialam.3x w szpitalu bo szyjka sie skraca lezenie calymi dobami..tzn cala ciaze. Wlasnie sie zastanawiam jak ja (MY) przezylismy.... synek ur sie zdrowy a waga 3860 ps. przepraszam za brak polskich liter, ortgrafie Odpowiedz Link Zgłoś
oli_2 przepraszam 14.01.09, 10:03 To byla druga ciaza wyzej opisana. Pierwsza-poronilam w 8mym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
marleneo chłopiec - dobrze 15.01.09, 10:30 mdłości ok 2 tyg na samym początku i strasznie na słodkie teraz nie wiem co będzie a mdłości prawie 3 m-ce, bardziej na owoce i konkretne posiłki, ale śłodkie też pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: chłopiec - dobrze 15.01.09, 11:18 1.córka- b.dobrze 2.córka-b.dobrze 3.córka-mdłości i wymioty Odpowiedz Link Zgłoś
agatracz1978 Re: samopoczucie w ciązy a płeć dziecka 15.01.09, 11:39 Ja co prawda dopiero jestem w ciąży, ale wg USG noszę dziewczynkę - początki ciąży bardzo złe Odpowiedz Link Zgłoś
donasss dobrze - synek :-) 17.01.09, 19:43 0 wymiotów, 0 mdłości, tylko w 2 i 3 mcu niechęć do woni papierosów i perfum męża Odpowiedz Link Zgłoś