plumka6 09.07.09, 16:54 Czy sa tu jakies przyszle mamusie z Siemianowic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiunia87-06 Re: Siemianowice Śl. :) 09.07.09, 23:21 Ja jestemnazywam się Kasia i termin porodu mam już na 17 lipca a zatem jestem już przy końcu tej drogi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plumka6 Re: Siemianowice Śl. :) 10.07.09, 14:32 Ja mam termin na 6 pazdziernika- ale szczerze mowiac wolalabym byc na Twoim miejscu No to zycze powodzenia i trzymam kciuki!!! Mam nadzieje, ze juz po wszystkim podzielisz sie wrazeniami. Czyzbysmy byly tylko dwie... Odpowiedz Link Zgłoś
linkkka Re: Siemianowice Śl. :) 11.07.09, 02:00 Witam, ja też jestem przyszłą mamą z Siemianowic. Termin porodu już tuż tuż bo początek sierpnia. Gdzie zdecydowałyście się rodzić, w naszym miejskim szpitalu czy gdzieś indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia87-06 Re: Siemianowice Śl. :) 11.07.09, 11:21 Ja jestem z Siemianowic ale wynajmuję chwilowo mieszkanie w Chorzowie dlatego urodzę pewnie na Strzelców...szpital podobno nie cieszy się dobrą opinią ale podczas ciąży leżałam tam 2 razy i nie narzekam, poza tym znam tam już całą ekipę Odpowiedz Link Zgłoś
beza30-to-ja Re: Siemianowice Śl. :) 12.07.09, 12:43 Witam, ja wprawdzie nie jestem z Siemianowic, ale będę tan rodzić w szpitalu na 1 Maja. Termin mam na 3.09. Mój lekarz prowadzący polecił mi ten szpital. A ostatnio byłam u kumpeli, która mieszka 3 min od tego szpitala i rodziła tam już 2 dzieci- robiłam z nią "wywiad" co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
linkkka Re: Siemianowice Śl. :) 12.07.09, 17:18 Ja też zdecydowałam się na szpital w Siemianowicach. Przeprowadziłam się niedawno do Siemianowic i początkowo miejscowy szpital wydawał mi się niezbyt zachęcający (w zasadzie nie wiem dlaczego) ale po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na necie zapisałam się na szkołę rodzenia prowadzoną przy szpitalu. Zajęcia prowadziły położne z oddziału położniczego (bardzo sympatyczne panie) w ramach zajęć było tez zwiedzanie porodówki. Są dwie sale porodów rodzinnych wyposażone m.in. w worki Sako, piłki porodowe, przy każdej jest też prysznic. W jednej z nich jest wanna do porodu w wodzie. Ostatnio też rozmawiałam z osoba która miesiąc temu tam rodziła i bardzo sobie chwaliła szczególnie przemiłe panie położne Odpowiedz Link Zgłoś
plumka6 Re: Siemianowice Śl. :) 12.07.09, 19:14 Ja tez zdecydowalam sie na Siemianowice. Poki co mieszkam w Holandii, ale na 6 tyg.przed terminem wracam do kraju. Mam nadzieje, ze uda mi sie skorzystac chociazby z przyspieszonej i nieco skroconej szkoly rodzenia... Poki co to mam glowe pelna obaw. Pozdrowienia dla Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikul-online Re: Siemianowice Śl. :) 13.07.09, 11:49 A gdzie mieszkasz w Holandii? Ja w Naarden-Bussum to jest kolo Amsterdamu a w Polsce jestem z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
plumka6 Re: Siemianowice Śl. :) 13.07.09, 13:44 Mieszkam w Stroe- mala miejscowosc miedzy Apeldoorn a Amersfort, ale juz za 5 tyg. czekaja mnie wlasnie Siemianowice. Dlugo juz jestes w Holandii? Odpowiedz Link Zgłoś
mikul-online Re: Siemianowice Śl. :) 13.07.09, 15:38 Mieszkam tu juz pol roku. Szkoda ze wyjezdzasz. Fajnie by bylo miec kogos na miejscu Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś