monisia74 29.12.03, 12:36 dziewczyny kiedy robi sie pierwsze usg?? i jak ono wygląda?? czy to jest dopochwowe czy normalne?? Monika i 7 tyg dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
comevorrei Re: pierwsze usg 29.12.03, 13:02 ja mialam normalne w 8 tc. jak sie robi normalne to lepiej miec pelny pecherz.pozdrawiam. wiki i 27t brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
monisia74 Re: pierwsze usg 29.12.03, 13:28 ja mam cały czas pełny pęcherz hi hi hi a czy przy pierwszym usg może być tatus dziecka?? bo mój mąż jest bardzo zaangażowany i chce byc przy każdym usg i przy porodzie ja sie z tego bardzo ciesze i chciałabym mu to umożliwić ale jesli bedzie dopochwowe to raczej go niewezme bo bede sie krępowac a powiedzcie mi czy to usg robi sie państwowo czy prywatnie?? jak robiłyście?? Monika i 7 tyg dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
kj74 Re: pierwsze usg 29.12.03, 15:06 Ja akurat chodzę do gina prywatnie, więc i usg robiłam prywatnie. W 7T lekarz chciał sprawdzić czy zarodek dobrze się zagnieździł. Nie było widać serduszka jeszcze, więc badanie powtórzyłam w 9T, ale już bezpłatnie. Wcześniej zanim byłam w ciąży robiłam takie usg w przychodni. Jeśli chodzi o obecność męża to lekarz wolał, żeby go nie było, bo dla całej trójki będzie to krępujące. A poza tym to widać tylko plamkę. Potem mój mąż był już przy każdym ( w piątek idziemy na kolejne). Jeśli nie byłaś jeszcze u lekarza to idź. Da Ci skierowanie na różne badania i pewnie na usg też. Życzę powodzenia. KJ Odpowiedz Link Zgłoś
kj74 Re: pierwsze usg 29.12.03, 13:17 Ja miałam w 7 i 9 tyg. dopochwowe. Nie trzeba w żaden sposób się przygotowywać. Lekarz wkłada do pochwy sondę w prezerwatywie i bada. Nic szczególnego. Usg dopochwowe jest chyba dokładniejsze, ale to zależy od jakości sprzętu jakim dysponuje Twój lekarz. Pozdrawiam Kasia i 30T maleńka Odpowiedz Link Zgłoś