Dodaj do ulubionych

wozki (bebe confort?)

29.12.03, 15:50
Wlasnie stoje przed dylematem kupna pierwszego wozka i jestem w zupelnej
kropce. Widzialam ich setki i ... zglupialamsad(( Czy ktoras z was ma moze
doswiadzcenie wozkami BEBE CONFORT? Poniewaz sa one znacznie drozsze od tych
powszechnie znanych (np. chicco) - kosztuja ok 3 tys. - zastanawiam sie czy
rzecywiscie warte sa tych pieniedzy? Od znajomych slyszalam, ze np chicco
latwo sie psuja... Pls pomozcie - wole zaplacic wiecej ale raz, a nie co
kilka miesiecy inwestowac w nowe sprzety. Jakie uniwersalne wozki polecacie?
Pozdrawiam wszystkie Mamusie (te doswiadczone i te mniej smile! kaate
Obserwuj wątek
    • lidszu Re: wozki (bebe confort?) 29.12.03, 16:35
      Ja jeszcze do niedawna miałam ten sam problem. Niestety nie ma u nas na rynku
      wózków, które spełniałby wszystkie nasze kryteria. Zdecydowaliśmy się na
      Bebecara. Mieliśmy też na oku Bebe Confort, ale było jedno duże ale. Wszystko
      faje gondola, fotelik (który zresztą kupiliśmy), ale spaceróka do bani. Nie
      wiem czy ją widziałaś, ale jest po pierwsze bardzo mała (najwyżej dla dziecka
      1,5 rocznego), to w dodatku wydaje mi się, że jak będzie zima to we wszystkich
      ubrankach i śpiworkach dziecka już nie zmieścisz do tej spacerówki. Oprócz tego
      co najważniejsze nie rozkłada się do poziomu i raczej twojemu dziecku będzie
      niewygodnie spać w pozycji półsiedziącej.
      Co do Bebecara gondola jest OK (duża, głęboka, co prawda budka nie zamyka się
      bezszelestnie, ale jak to się robi wolno to nie wydaje z siebie żadnych
      dzwięków), bardzo duża spacerówka, ale za to beznadziejny fotelik i do tego w
      jakiejś makabrycznej cenie.
      Doszłam jednak do wniosku, że ważniejsza jest dla nas wygoda dziecka, a nie
      gadżet w postaci przyczepianego fotelika do stelaża (hipermarket mam pod nosem
      i pewnie będę chodzić na piechotę z gondolą bądź spacerówką). Zresztą taki
      fotelik będzie mi służył najwyżej parę miesięcy, a spacerówka w Bebecarze
      conajmniej dwa lata.
      No cóż, to tylko moja opinia i sama musisz zdecydować co jest dla Ciebie
      najważniejsze.
      miłego wybierania,
      lidszu i 27 tyg. krasnal
      • ewa.analityk1 Re: wozki (bebe confort?) 29.12.03, 23:29
        BebeCar jest super a fotelik czysta rewelacja. Według mnie nie ma na rynku
        lepszego i polecam z całego serca. Po pierwszym dziecku wygląda jak nie
        używany. W komplecie jest budka i przykrycie na nogi, jest lekko zaokrąglony
        więc dziecko leży a nie siedzi co jest zmorą większości fotelików. Wyjmujesz z
        auta dopinasz do podwozia i nie musisz wszędzie wozić gondoli. Cena
        rzeczywiście niebagatelna około 400 daliśmy 2.5 roku temu ale warto było.
        • kaate Re: wozki (bebe confort?) 30.12.03, 09:28
          Dziekuje za pomoc. Weszlam na strone bebecar i na pierwszy rzut oka wszystkie
          dziecinne gadgety wygladaja bardzo kolorowo a przede wszystkim porzadnie!!! Nie
          wiecie gdzie mozna je kupic w warszawie i ile plus/minus kosztuja? Pozdrawiam!
          kaate
          • lidszu Re: wozki (bebe confort?) 30.12.03, 10:07
            Wejdź sobie na stronę www.godex.com.pl. To jest firma, która jest
            przedstawicielem Bebecara w Polsce. Na tej stornie znajdziesz również skelpy, w
            których można kupić te wózki. Osobiście polecam Świat Dziecka, ponieważ przy
            zakupach powyżej dwóch tysięcy dostaje się 10% rabatu i dodatkowo kartę stałego
            klienta. Wózek: gondola + spacerówka kosztują ok. 2100 zł. (w zależności od
            rodzaju stelażu, jak również od rodzaju tkaniny). Jeśli będziesz rodzić na
            wiosnę to polecam tkaniny typu Urban - gondola ma różne wywietrzniki, które
            można odsłonić, a odsłonięte miejsca są wykończone moskitierą. Dodatkowo jest
            moskitiera do przyczepienia z przodu. W standardzie znajduje się bardzo dużo
            gadżetów, co też jest ważne. Jeśli chodzi o stelaż to polecam Tracera bądź
            Multiplę AT - obydwa są na dużych kołach, przednie koła skrętne (można je
            zablokować).
            Pozdrawiam i życzę miłego wybierania.
            lidszu
            • kaate Re: wozki (bebe confort?) 30.12.03, 11:26
              Dziekuje! Juz buszuje po stronach internetowychsmile k.
        • ewa.analityk1 Re: wozki (bebe confort?) 31.12.03, 00:08
          Co do tego podwozia, to muszę sprawdzić bo pan, który rozmawiał ze mną przez
          telefon odradza dokupienie stelaża. Podobno bardzo ciężko się montuje fotelik.
          No cóż, zamierzam pójść do sklepu i wypróbować ile czasu mi to zajmie. Polecał
          wózki Peg Perego
    • lena99 Re: wozki (bebe confort?) 30.12.03, 20:42
      Witam,
      Przejrzyj może wątki na forum ezakupy, jest tam trochę opinii o różnych
      wózkach. Ja miałam bebe confort i ogólnie byłam zadowolona. Jest miękki, ma
      dobre resorowanie, możesz wozić maluszka przodem lub tyłem do kierunku jazdy.
      Ma wg mnie 1 wadę : jest ciężki. Spacerówka rzeczywiście jest mała i nie można
      jej położyć, ale to zależy, czego oczekujesz od wózka. Czy dziecko będzie w
      nim często spało podczas spaceru? Mój synek, gdy dorósł już do spacerówki, to
      prawie nigdy nie spał na dworze. Fotelik jest dość mały i dziecko w śpiworku
      zimowym może jeździć tak max do 1,5 roku. Bez śpiworka oczywiście dużej (Kuba
      jeżdził do 2,5 roku, chociaż trochę nóżki mu wystawały, niestety). Życzę
      udanego wyboru!
      • mamamona Re: wozki (bebe confort?) 31.12.03, 00:38
        my też mamy bebe confort, nawet dwa, bo drugi spacerowy typu parasolka - model
        allegro. wózki są ok, jakoś spoko, składane. jak my się decydowaliśmy, to
        niestety, bebecar był zdecydowanie cięższy, a ma to dla mnie niebagatelne
        znaczenie, bo często sama kitrałam ten wózek, składałam i wkładałam do auta.

bebe confort przeżył już pierwsze dziecko, teraz będzie w użyciu po raz drugi.
        my mamy model gondoli, którą rozmonotowuje się i składa na spacerówkę.
        wszystko gra.

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka