Dodaj do ulubionych

Akademia Maluchów-Zacisze

28.03.06, 21:32
Czy ktoś wie coś na temat otwarcia Akademi Maluchów na Zaciszu? Właśnie
dzisiaj przeczytałam o tym na ich stronie internetowej. Jastem bardzo
zainteresowana tą informacją, ponieważ uważam, że to przedszkole jest pod
każdym względem Super(duże sale, własna kuchnia, nie wysokie czesne, kamery,
super nauczycielki, codziennie angielski itd.)Może ktoś wie coś na ten temat,
będę wdzięczna, ponieważ już powoli nadchodzi czas zapisów. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnieszka_gk Re: Akademia Maluchów-Zacisze 29.03.06, 08:59
      Najprościej będzie zadzwonić do przedszkola i porozmawiać z włascicielkami. A
      co do czesnego, hm, należy ono raczej do wyższych pośród stawek w prywatnych
      przedszkolach.
      • jagoda173 Re: Akademia Maluchów-Zacisze 29.03.06, 09:33
        Co to znaczy za wysokie? Zobacz np. Zieloną Ciuchcie około 1200zł lub Akademię
        Krasnoludków około 800 zł. I co za to masz?, a pozatym porównaj standart. Dla
        mnie ważne jest nie tylko cena, ale co za to mam, a tak naprawdę co za to ma
        moja córeczka, która będzie spędzać tam 8 godzin dziennie. Jak np. dziecko 3
        letnie ma dobrze się czuć spędzając cały dzień w pomieszczeniu 15 m2, sorry ale
        to nie dla mnie.Pozdrawiam
        • agnieszka_gk Re: Akademia Maluchów-Zacisze 29.03.06, 10:29
          jagoda173 napisała
          "Jak np. dziecko 3 letnie ma dobrze się czuć spędzając cały dzień w
          pomieszczeniu 15 m2, sorry ale to nie dla mnie."

Dla mnie też nie. Nie rozumiem twojego wzburzenia. Ja porównuję ceny
          przedszkoli prywatnych na tarchominie - tam AM jest najdroższa. Ale moja córcia
          tez pójdzie do AM, bo wydaje mi się ono najlepszym wyborem.
          • jagoda173 Re: Akademia Maluchów-Zacisze 29.03.06, 14:27
            Ja się nie wzburzam. I w 100% popieram wybór przedszkola. Moja córka chodziła
            tam rok temu, lecz teraz przy dwójce małych dzieci jest dla mnie trochę za
            daleko, ponieważ mieszkam na Targówku i Akademia Maluchów na Zaciszu to dla
            mnie rewelacja. Po raz kolejny pytam, czy ktoś wie coś na ten temat? Pozdrawiam
    • jagoda173 Re: Akademia Maluchów-Zacisze 30.03.06, 19:07
      Po raz kolejny pytam, czy ktoś wie coś na ten temat? Pozdrawiam
      • dorek3 Re: Akademia Maluchów-Zacisze 31.03.06, 11:58
        Chyba nikt Ci nic więcej nie powie, bo takie same informacje uzyskuje się
        bezpośrednio od właścicielki.
        • jagoda173 Re: Akademia Maluchów-Zacisze 01.04.06, 13:02
          Chyba masz rację, muszę zadzwonić do Akademii Maluchów, ale myślałam, że może
          ktoś coś wie, ponieważ dla mnie to rozwiązanie wielu problemów - AM na Zaciszu.
          Jak coś będę wiedziała, to z chętnymi mogę się podzielić.
          Pozdrawiam
          • kanna Re: Akademia Maluchów-Zacisze 03.04.06, 19:58
            Ja zapisałam tam synka internetowo - moze będzie w czterolatkach od września.
            Podobała mi sie strona internetowa, duzo pozytywnych opinii słyszałam. Poza
            tym, jest ono dla mnie znakomite lokazlizacyjnie, moja Mama z targówka ma
            swietny dojazd. Niestety, właściciele NIE odpowiadaja na maile (pytałam o
            miejsca od kwietnia w głównej lokalizacji).
            Zapisałam też małego do nowego, publicznego na Odkrytą (zobaczym 10 IV...) a na
            razie chodzi do Niezapominajki (kryterium wyboru było niskie wpisowe, ale
            miajsce wydaje sie super, jak na razie)

pozd. Ania
            • jagoda173 Re: Akademia Maluchów-Zacisze 09.04.06, 21:12
              Mnie właściciele odpisali na e-maila, w którym potwierdzili mi otwarcie Akademi
              Maluchów na Targówku od połowy sierpnia. Ja też słyszałam, dużo dobrego o tym
              przedszkolu i sama też mam taką samą opinię, ponieważ moja córka chodziła na
              Tarchomin, niestety teraz jest dla mnie zadaleko. Oglądałam, projekty
              nowopowstałej placówki na Targówku i uważam, że jest świetna (projekty do
              wglądu na stronie internetowej Akademi Maluchów). W końcu przedszkole z salami
              50 m2 każda z własną łazienką, własna kuchnia, a wdodatku w e-mailu właściciele
              napisali mi, że będzie SALA GIMNASTYCZNA z prawdziwego zdarzenia, tego jeszcze
              nie było w przedszkolu. Po zatym super lokalizacji, tj. ślepa ulica zero ruchu
              w przeciwieństwie do innych przedszkoli np. Zielona Ciuchcia na Zaciszu. Ja
              wraz z sąsiadką też już zapisałałyśmy nasze córki do trzylatków. Natomiast co
              do Niezapominajki to sprawdzałam jakiś czas temu i niestety Pani Dyrektor, ani
              sama placówka nie przypadły mi do gustu (sale małe, przy ruchliwej ulicy, ubogi
              plac zabaw itd.) Pozdrawiam
              • mamazacisze Re: Akademia Maluchów-Zacisze 10.04.06, 00:32
                Witam wszystkie "prawdziwe" mamy, przyglądam się z ciekawością jak Panie z
                Akademii Maluchów robią sobie darmową reklamę na forum(jak otwierały placówkę
                na Tachominie też zachwycały się nad swoim przedzkolem podszywając się pod
                zadowolone mamy.)Każdy nawet mało inteligetny człowiek może się zorientować,że
                ciągłe pytania napalonej mamy chcącej ponoć zapisać dziecko do nieistniejącego
                jeszcze przedszkola i wypytywanie o opinie na temat przedszkola, które jeszcze
                nie powstało to głupota. Tak samo nie namiejscu jest krytyka innych przedszkoli
                tylko z powodu "ubogiego" placu zabaw czy dużego ruchu na ulicy obok.Akademia
                Maluchów to nie Mercedes wśród przedszkoli jak pragną nam wmowić jego
                założycielki ,zadając ciągle te same głupkowate pytania i zachwycając się jakie
                to cudowne jest ich przedszkole.To że ktoś na planie pięknie rozrysuje sale a
                w piwnicy(suterenie) zrobi salę gimnastyczną i będzie oczerniał inne działające
                już przedszkola w okolicy nie spowoduje, że nagle(jak chcą właścicielki) będą
                się zapisywać do nich wszystkie dzieci z okolicy.Na Zaciszu rusza budowa nowego
                państwowego przedszkola, są bardzo dobre przedszkola takie jak "Zielona
                Ciuchcia","Krasnal","Akademia Krasnaludków", na Białołęce "Miasto
                dzieci", "Stonoga" i "Niezapominajka",placówki te działają już od dłuższego
                czasu i uczęszcza do nich wiele zadowolonych dzieci, więc nie namiejscu wydaje
                mi się podszywanie pod zachwyconych rodziców i oczernianie konkurecji,bo "Kto
                mieczem wojuje ten od miecza ginie"
                • agnieszka_gk Re: Akademia Maluchów-Zacisze 10.04.06, 10:03
                  Witam, jestem "prawdziwą" mamą. Mam dobrą opinię o Akademii Maluchów na
                  Tarchominie. Czy mogę mieć dobrą opinię o tym przedszkolu będąc "prawdziwą"
                  mamą czy może "prawdziwe" mamy muszą mieć złą, bo tylko właścicielki mają dobrą
                  opinię ?
                  Powiem tak: rzeczywiście zdarza się, że niektóre posty trącą nieco
                  infantylizmem i też mam podejrzenie, że mogą być formą autoreklamy; ale muszę
                  przyznać, że rzadko znajduje się tam krytyka innych przedszkoli, a jeśli już,
                  to bardzo łagodna. Na tym forum wiele "prawdziwych" mam krytkuje rózne
                  przedszkola zachwalając to, do którego chodzi ich pociecha, mimo tego, że
                  inne "prawdziwe" mamy mają zdania zupełnie odmienne i często komentują to
                  bardzo dosadnie.
                • jagoda173 Re: Akademia Maluchów-Zacisze 10.04.06, 16:52
                  Pierwszy raz słszę abym była właścicielką przedszkola. Natomiast, jeśli
                  odwiedzi Pani parę przedszkoli na Targówku, o których już kiedyś wspominałam,
                  sama się Pani przekona o słuszności mojej opini. Uważam, że nie jest to
                  żadna "darmowa reklama", tylko opinia PRAWDZIWEJ mamy dwójki wspaniałych
                  dzieci. Jeżeli coś Panią w moich postach uraziło to przepraszam, ale mojego
                  (niestety krytycznego) zdania o opisywanych przedszkolach nie zmienię.
                  Pozdrawiam
                  • kanna Re: Akademia Maluchów-Zacisze 10.04.06, 18:38
                    Co kto lubi, moje kochane i co sie komu podoba... Wiele osób chwali Konradka, a
                    dla mnie jest tam tak domowo, ze az zęby bolą.
                    Potrzebowałam zapisac synka teraz, poszwedł do Niezapominajki i nie żałuje .
                    Określenie "ruchliwa" dla tej ulicy obok to duża przesada... Plac zabaw
                    niewielki i sale też nie jeakies oszołamiajace, ale dzieci malutko, a panie
                    super miłe i profosjonalne.
                    No i właścicielka ze mna rozmawia bardzo chętnie (a i opłaty okazały sie
                    negocjowalne), a właściciele Akademii maluchów - wcale.

pozd. Ania
                    • jagoda173 Re: Akademia Maluchów-Zacisze 10.04.06, 22:03
                      Zdecydowanie się z Tobą zgadzam, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,
                      każdy z nas zwraca uwagę na coś innego. Wkurza mnie tylko stwierdzenie, że jak
                      chwalę jedno przedszkole to już na pewno jestem jego właścicielką. A'propo
                      Niezapominajki to dlatego nie spodobała mi się pani dyrektor, ponieważ na moje
                      pytanie czy dziecko może przychodzić co drugi dzień na parę godzin, ponieważ ja
                      i tak siedzę z młodszym w domu( tylko chciałam, żeby córka miała kontakt z
                      rówieśnikami) ona powiedział, że ja nie szukam przedszkola tylko przechowalni
                      dla dzieci. A pozatym uważam, że grupa różnowiekowa nie jest dobrym
                      rozwiązaniem. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka