blume5 13.08.07, 13:03 Jakie kapcie do przedszkola kupujecie swoim dzieciom?Mają byc na gumowej podeszwie ale czy w stylu trampek czy np takie jak zetpolu? Pordźcie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justi54 Re: jakie kapcie do przedszkola? 13.08.07, 13:55 Koniecznie na gumowej podeszwie, wsuwane, palce i pięty kryte. Zapinane na rzepy sie nie sprawdzają bo po pewnym czasie "meszek" sie wyciera i rzep nie trzyma. Metalowe zapięcia tez moga zranic dziecko czy kolegów wiec nie kupuję. Minusem wsuwanych jest to że sie szybko rozciagają, ale małemu tak szybko rośnie stopa że i tak trzeba kupować nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
blume5 Re: justi:) 13.08.07, 14:15 czy coś w stylu takim: www.allegro.pl/item221514482_28_befado_kapcie_wsuwane_swietne_pisklak_super_.html Kompletnie zielona jestem w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 nie justi, ale 13.08.07, 14:18 takie będą w sam raz. wygodne do zakładania, wygodne do chodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pipeta Re: nie justi, ale 13.08.07, 14:23 Hej, ja nie kupuję takich kapci jak w linku powyżej, gdyż moje dziecko ma wysokie podbicie i gumka uwiera go przy dłuższym noszeniu. Poza tym wcale nie tak łatwo takie kapcie włożyć. Nie rozumiem, dlaczego przedszkolne kapcie maja mieć zakryte palce... Uważam, że nawet lepiej jak mają odkryte - noga przynajmniej się tak nie poci (w przedszkolach zazwyczaj jest gorąco). My używamy kapci na szeroki rzep - wcale się nie mechaci, za to szybko i łatwo się wkłada (nawet dla dziecka). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: nie justi, ale 13.08.07, 14:43 Te z linku są dobre, ale uważaj na ten "nit" w środku bo może uwierać. Co do zakrytych palców to akurat dla mojego dziecka są lepsze, zresztą panie nauczycielki też doradzają zakryte palce. Dzieci depczą sobie w zabawie po palcach nagminnie a jak palce są zakryte to mniej boli. Zadrzały się przypadki zdarcia paznokcie w odkrytych palcach nie mówiąc już o klapkach. Co do potliwości to tu pipeta ma całkowitą rację. Jeśli zaś chodzi o rzep to takie właśnie kupiłam małemu jako pierwsze aby mu się wygodnie wkładało i po pewnym czasie "meszek się zmechacił" a ta część przylepna połapała na siebie kłaczki z dywanu i nie trzymała dobrze. Mam nadzieję że opisałam to w miarę jasno bo trudno mi znaleść odpowiednie słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
piama2 Re: justi:) 13.08.07, 14:41 U nas takie z gumką sprawdzają sie najlepiej. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 rzepy 15.08.07, 02:46 Zabrudzone rzeczy w kapciach i innych bytach a takżę zabawkach czeszę grzebieniem o ciasno rozstawionych ębach i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 kapcie 15.08.07, 02:47 A kapcie polecam skórzane z odkrytym palcem najlepiej się sprawdzają sandalki. Odpowiedz Link Zgłoś
kipsmajlin Sandały! 15.08.07, 19:21 A ja polecam gorąco sandały - jeżeli dziecko nie wyrosło i się nie rozleciały po lecie, to zdecydowanie umyć i dać do przedszkola. U mojego dziecka żadne kapcie się nie sprawdziły - nie dość, że ma szeroką stopę i wszystkie są za wąskie, to okropnie się w nich nogi pocą. W prrzedszkolach jest upał! A sandały na rzepy sprawdziły się bardzo. W tym roku też tak zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkolanka_anka Re: Sandały! 15.08.07, 19:41 Tylko mnie nie zlinczuj ale...sandaly w przedszkolu to hmmm.....Przeciez dziecko nie siedzi,nie lezy,nie stoi...,hasa,tanczy,,podskakuje, itp itd...Czy uwazasz ze w sandalach bardzo wygodnie mu sie tanczy?Ze sie nie potyka?Ze nie są za ciezkie?(Mimo ze w reku wydaja sie Tobie lekkie ale w porownaniu do kapci przegrywaja).Po co obciązac nożke dziecka? Ja osobiscie absolutnie nie pozwalam rodzicom na nakladanie sandalow w sali ,tylko kapcie ,najlepiej na rzepy i z zakrytymi noskami! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kipsmajlin Re: Sandały! 15.08.07, 19:47 Nie zlinczuję, nie leży w moim charakterze Jakoś panie w przedszkolu synka nie miały takich zastrzeżeń! Poza tym wybacz, ale widzę, jak moje dziecko w tych sandałkach się czuje - rewelacyjnie! Po pierwsze nie są ciężkie, po drugie świetnie mu się w nich skacze i nie przeszkadzają przy siedzniu także. Poza tym właśnie spróbuj skakać i tańczyć w kapciach! Zaliczyłam 3 stopnie kursu tańca i nie wyobrażam sobie tego A pomijając te dywagacje, to tańców w przedszkolu synka jako takich nie planują. Na rytmikę wystarczą No i identyczne miałrok temu, tylko 2 numery mniejsze - i się sprawdziły. No i dla mnie najważniejsze - po przymierzeniu 100 par kapci w 20 sklepach nie znalazłam takich, które nadawałyby się na nóżkę mojego synka. Jak już od biedy pasowały do stopy, to były bez jakchkolwiek otworów. A w takich po 2 minutach stopy małego są zupełnie mokre. Odpowiedz Link Zgłoś
ag2r Re: Sandały! 16.08.07, 09:59 Zgadzam się z przedszkolanka_anką: moim zdaniem skórzane sandały są za ciężkie i zbyt sztywne do codziennego chodzenia (to jest obuwie do chodzenia na zewnątrz). Spróbuj usiąść po turecku w takich butach! Poza tym przypadkowe nadepnięcie /uderzenie przez dziecko innego dziecka w w kapciach jest zdecydowanie mniej bolesne niż ma to miejsce w przypadku sandałków. Pozdr. a. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Sandały! 16.08.07, 22:43 > Ja osobiscie absolutnie nie pozwalam rodzicom na nakladanie sandalow > w sali ,tylko kapcie ,najlepiej na rzepy i z zakrytymi noskami! \ Jak to - nie pozwalam! "Władza" szanownej pani uderzyła do głowy? Moja starsza córka idzie w tym roku do starszaków i dopiero pod koniec zeszłego roku szkolnego zaczęła nosić typowe kapcie. Wcześniej tylko sandałki - ze względów zdrowotnych - miała koślawość nóżek. Młodsza niestety tez ma tę przypadłość i w tym roku będzie maluchem w sandałkach. aga Odpowiedz Link Zgłoś
kajka04 Re: jakie kapcie do przedszkola? 15.08.07, 23:21 mamy kapcie z 3-ema rzepami firmy daniel; na razie synek testuje je w domu, sprawdzają się; liczę, że będą dobre także do przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
adudi Re: jakie kapcie do przedszkola? 16.08.07, 10:34 no wlasnie. bardzo fajne sa te sandalki po domu firmy Daniel. sa na trzy rzepy, nozka sie wietrzy. rzep sie nie mechaci. mam je ponad rok w domu i sa super. szkoda, ze takie drogie........ a w takich typu zetpol nozka sie strasznie poci www.allegro.pl/item222537506_daniel_profilaktyczne_wz_43_roz_32_zdrowa_stopa_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mdulniak Re: jakie kapcie do przedszkola? 16.08.07, 23:13 Ja polecam kapciuszki firmy mothercare takie jak na tym linku: www.mothercare.com/gp/product/B000MAKU44/sr=1-11/qid=1187298611/ref=sr_1_11/026-8326201-0897220? ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44524031&mcb=core Sa bardzo wygodne dopasowują się do nóżki i mój synek tylko w tych chce chodzić. Kosztuja ok 30 zł ale sa super. Odpowiedz Link Zgłoś
asiamarta1 Re: jakie kapcie do przedszkola? 17.08.07, 20:29 A co myślicie o baletkach zrobionych ze skóry syntetycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: jakie kapcie do przedszkola? 18.08.07, 12:03 Jakie kto chce to kupuje , ja z zetpolu , dzieciaki mają różne buty , mnóstwo dzieci ma ortopedyczne , inne tenisówki , inne łapciochy , myślę , że chodzi o to żeby nie były wiązane , wygodne i łatwe w zakładaniu , przecież każde dziecko ma inny kształt stóp i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś