Dodaj do ulubionych

jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warszawie)

14.03.09, 16:24
Witam. Czy możecie mi polecić przedszkole prywatne na ursynowie?
Najlepiej w okolicach metra ursynów i stokłosy i czynne od 7. Mój
synek jest z 1 stycznia 2007, więc o państwowym możemy zapomnieć. Z
góry dziękuję za inforamcje.
Obserwuj wątek
    • 4agnieszka_1 Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 15.03.09, 19:50
      Akademia kangurek na Ursynowie www.akademiakangurek.pl, ul. Koncertowa 6 przy
      centrum angielskiego Helen Doron
    • mariken www.urwisie.pl :-) nt 16.03.09, 09:00

• benzodiazepiny www.jezykowadolinka.pl/ 16.03.09, 13:44
      Co prawda nie wiem czy jest czynne od 7:00. Ale warto sprawdzić. Polecam.

www.jezykowadolinka.pl/
      • barbara.gierowska Re: www.jezykowadolinka.pl/- tez polecam :))) 17.03.09, 22:43
        Ja tez goraco polecam Jezykowa dolinke. Szczegoły w wyszukiwarce ( bo juz
        pisałam kiedys na ten temat) albo na priv
      • barbara.gierowska Re: www.jezykowadolinka.pl/- czynne od 7,30 17.03.09, 22:44

• an_ni Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 16.03.09, 16:14
      no tak obce osoby ci poleca ...
      jak widzisz same reklamy uncertain
      wybierz ze spisu - naprawde mozna taki znalezc w necie i zapytaj o
      opinie, bedzie podobnie - reklama ale poza tym moze ktos sie odezwie
      uczciwiej
      • mariken ja polecam 16.03.09, 20:55
        urwisie, bo moja córka tam chodziła przez pół roku (wrzuć urwisie do
        wyszukiwarki, trochę o nich pisałam).
        zresztą, jak inaczej niż pisząc o danym miejscu można odpowiedzieć na pytanie
        zadane przez autorkę posta?
        • hekate_mw Re: ja polecam 16.03.09, 22:36
          Dobrze zadane pytanie - mariken smile Ja bym chętnie poleciła
          przedszkole do którego chodzi moja córa (stacja metra ursynów) ale
          jakoś nie mam ochoty robić tego publicznie na forum bo już raz
          zarzucono mi że jestem kierowniczką przedszkola a potem że tam
          pracuję a nie że jestem po prostu rodzicem. Jeżeli autorka postu
          jest zainteresowana - chętnie udzielę informacji na privie smile
          Pozdrawiam smile
          PS.Moja córa uczęszcza cały czas do tego przedszkola - jestem na
          bieżąco ze zmianami - te które zachodzą zmotywowały mnie żeby jednak
          zostawić córkę w tym przedszkolu na rok 2009/2010
          • hekate_mw Poprawka: stacja metra stokłosy :) n/t 16.03.09, 22:36
            • mini81 do hekate_mw: Poprawka: stacja metra stokłosy :) 17.03.09, 11:58
              Czy możesz napisać coś więcej na priva? Poproszę na
              mini81@gazeta.pl. Szukam przedszkola w tej okolicy.
              Dzieki.
      • benzodiazepiny Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 17.03.09, 12:09
        an_ni napisała:
        >
        > no tak obce osoby ci poleca ...
        > jak widzisz same reklamy uncertain

Anonimku, to się nazywa link i służy jako odsyłacz
        do miejsca, gdzie są podstawowe informacje i numer
        telefonu, w razie jakby ktoś chciał umówić się na
        wizytę. Przydaje się, jak ktoś zechce szybko
        sprawdzić czy podstawowe parametry placówki mu
        odpowiadają.

> ale poza tym moze ktos sie odezwie uczciwiej

Anonimku, a kto Ty jesteś, żeby się z taką dezynwolturą
        wypowiadać w sieci o czyjejś uczciwości? Wracaj może
        do tego swojego kłamania w kwestionariuszach.

Co do przedszkola:
        Jeżykową Dolinkęjeszcze raz szczerze polecam.
        Moja dwójka maluchów tam chodzi i bardzo sobie to
        wspólnie chwalimy. Problemem może natomiast być
        to - o czym nadmieniałem wcześniej - nie wiem
        czy przedszkole czynne jest już od 7:00.
        • an_ni Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 17.03.09, 15:00
          jesli cos polecasz, opiniujesz to nie podajesz linka tylko piszesz
          od siebie dlaczego polecasz to miejsce - tu nikt tak nie zrobil
          wczesniej i wyglada to jak spam reklamowy, proste?
          • hekate_mw Do an_ni (trochę off-top) 17.03.09, 16:03
            Wiesz, ja opiniowałam wcześniej pisząc od siebie i wcale nie
            podawałam linka a i tak mi zarzucono że reklamuję przedszkole, więc
            to chyba nie ma znaczenia. A link - w mojej opinii - przydatana
            sprawa - po co ja mam pisać że odpowiadają mi np.godziny pracy w
            przedszkolu albo że jestem zadowolona z czystości ubikacji jak
            wszystkie te informacje są na stronce łącznie ze zdjęciami z
            telefonem i adresem i personelem który tam pracuje.
            Gdy podałam imię córki i napisałam że córka jest zadowolona i czego
            tam się nauczyła - usłyszałam że podszywam się bezczelnie pod
            rodzica. Mimo że mam wizytówkę na gazecie.pl i każdy może mnie
            obejrzeć kto ma konto na gazecie...net to net i nie wiesz kto
            stoi "za nickiem" ale zakładanie z góry że wszyscy co podają linka
            się tylko reklamują uważam że jest nie na miejscu.
            • an_ni Re: Do an_ni (trochę off-top) 17.03.09, 16:50
              Hekate, to jest norma tu na tym forum dlatego tak napisalam.
              jesli Cie to personalnie urazilo to wybacz
              • marta19.11 Szczerze polecam 18.03.09, 10:39
                Szczerze polecam przedszkole Echa Leśne. Moja córcia chodzi tam od
                września i jesteśmy bardzo zadowoleni. Na pewno zostanie tam na
                przyszły rok, bo spełnia wszsytkie nasze oczekiwania. Najlepiej
                pojechać i zobaczyć (są także prowadzone zajęcia adaptacyjne, na
                których można poznać panujące zwyczaje i program).
                • truskawkowa_mama Re: Szczerze polecam 18.03.09, 15:11
                  Też jestem zainteresowana tematem przedszkoli na Ursynowie; w Echach
                  Leśnych byłam; w środku - nawet fajnie (duże, kolorowe sale) ale
                  zupełnie nie odpowida mi otoczenie (środek osiedla, komisariat
                  policji na dole i skrzyżowanie 2 dużych ulic w okolicy). No i do
                  tego ctering na obiady sad
                  • mini81 Re: Szczerze polecam 18.03.09, 19:57
                    Niestety catering to chyba norma w przedszkolach prywatnych. Pod względem lokazlizacji większość niestety przy Pułąwskiej, jak dla mnie odpada.
                    A Jezykowa Dolinka - mnie też zainteresowała - niestety pani Dyrektor od razu powiedziała mi, że dzieci z 2006 nie mają szans, ma pełną grupę i nie zapisują więcej dzieciaków ze względów lokalowych.

MOże ktoś polecić jakieś inne przedszkola, najlepiej na płn lub środkowym Ursynowie?
                    • truskawkowa_mama Re: Szczerze polecam 19.03.09, 09:18
                      dla mnie catering wyklucza przedszkole; w okolicach Puławskiej
                      znalazłam 3 prywatne przedszkola, które mają własną kuchnię smile i to
                      pewnie spośród nich dokonam wyboru (no i nie są w centrum osiedla a
                      przy jednej z bocznych ulic w okolicy domów jednorodzinnych)
                      ps. w jednym z przedszkoli, które ostatnio oglądałam, miła p.
                      dyrektor powiedziała mi, że wiele placówek dcyduje się na catering
                      bo zrobienie profesjonalnej kuchni (takiej zatwierdzonej przez
                      Sanepid) to koszt kilkudziesięciu tys. (wentylacja, profesjonalne
                      zmywarki itp).
                      • marta19.11 Re: Szczerze polecam 19.03.09, 09:35
                        Akurat to, że przedszkole znajduje się nie przy ruchliwej ulicy, ale
                        w środku osiedla to dla mnie zaleta, a nie wada - no ale to
                        indywidualna sprawa smile
                        A komisariat po drugiej stronie uliczki daje mi poczucie
                        bezpieczeństwa, przynajmniej teoretycznie (nie będą się menele
                        plątać po okolicy i dzieci spokojnie mogą chodzić na spacery). A
                        jedzonko jest naprawdę dobre, śniadanka i podwieczorki są szykowane
                        na miejscu, dużo owoców, budynie, kisielki, itp, a obiadki są pyszne
                        (tak twierdzi moja córcia smile)
                        My jesteśmy naprawdę zadowoleni, dlatego poleciłam.

Pozdrawiam
                        • truskawkowa_mama Re: Szczerze polecam 19.03.09, 09:54
                          no cóż, każda z nas ma inne kryteria wyboru; może źle się wyraziłam:
                          przedszkola, które mnie interesują są położone w okolicach
                          Puławskiej ( przy bocznych uliczkach) a nie przy samej Puławskiej.
                          Mieszkamy w bloku sad i osobiście chciałabym aby moje dziecko na
                          czas pobytu w przedszkolu choć na chwilę wyrwało się z osiedlowego
                          otoczenia.
                          ps. Nie chcę być uszczypilwa ale gdzie w okolicy przedszkola Echa
                          Leśne można chodzić na spacery? wokół bloków?
                          • marta19.11 Re: Szczerze polecam 19.03.09, 10:11
                            Ale przecież to przedszkole nie jest przy samej Puławskiej. A w
                            okolicy jest duże boisko przy szkole z ogrodzonym placem zabaw, a w
                            kwietniu będą mieć swój placyk zabaw ogrodzony i zamykany. Nie jest
                            źle smile Jak patrzę na inne Ursynowskie przedszkola to przynajmniej
                            mają gdzie pograć w piłkę, a nie biegać między samochodami.
                            Faktycznie lepiej byłoby wyrwać dzieci z osiedlowego otoczenia, ale
                            to nie takie łatwe smile
                            • meny17 Re: Szczerze polecam 19.03.09, 11:31
                              Polecam przedszkole edukacyjno sportowe Maly Olimpijczyk przy ulicy
                              Symfonii 4,bardzo ladny lokal polozony obok terenow sportowo
                              rekreacyjnych,200 metrow od stacji metra Ursynow,dzieci maja duzo
                              ruchu co wazne w dzisieszych czasach
                          • kasia78mamazuzi Re: Szczerze polecam 24.04.09, 19:40
                            A gdzie chodzą dzieci z Państwowych przedszkoli?? które też zlokalizowane w
                            środku osiedla??
                      • zara125 A propos kuchni:) 12.05.09, 22:47
                        Zauważyłam, że pojawiła się wypowiedź - truskawkowej czy owocowej mamy, że
                        pzedszkola korzystają z cateringu, ponieważ nie stać ich na wentylację oraz
                        profesjonalne zmywarki.
                        Otóż również te przedszkola są zobligowane do posiadania przemysłowej zmywarki
                        oraz wentylacji we wszystkich pomieszczeniach.
                        Oczywiście jeśli działają na podstawie wpisu do ewidencji przedszkoli...
                        Poinformowała mnie o tym moja miła Pani dyrektor z przedszkola
                        • marta19.11 Re: A propos kuchni:) 13.05.09, 10:19
                          Zgadzam się z przedmówczynią smile W przedszkolu naszej córci też jest
                          catering, a zmywarki i wentylację muszą mieć odpowiednie, bo jest to
                          kontrolowane. Catering zapewnia tylko obiadki, a śniadania,
                          podwieczorki i przekąski są przygotowywane w kuchni przedszkolnej.
                          Pozdrawiam
                          • truskawkowa_mama Re: A propos kuchni:) 13.05.09, 10:41
                            czuję się wywołana do odpowiedzi przez aż 3 mamy. Swoją drogą to
                            dziwne, że wątek "umarł" jakiś miesiąc temu a teraz aż 3
                            mamy "bronią" przedszkole Echa Leśne smile
                            Mam swoje zdanie na temat cateringu i lokalizacji w/w placówki.
                            Jeśli mam wybór - to wybiorę przedszkole z własną kuchnią; jeśli mam
                            wybór - wybiorę przedszkole w okolicy domów jednorodzinnych a nie w
                            środku osiedla nad komisariatem. Sami mieszkamy w bloku - i w miarę
                            możliwosci choć na chwilę wyrwałabym swoją pociechę z blokowiska! I
                            już!!
                            ps.Bliskość weterynarza czy dentysty nie jest dla mnie jakimś
                            szczególnie ważnym argumentem przy wyborze przedszkola.
                            • marta19.11 Re: A propos kuchni:) 13.05.09, 12:24
                              Moja odpowiedź odnośnie zmywarki itp nie było wywołaniem Ciebie smile
                              Tak jakoś wyszło. Szanuję Twoje zdanie, dobrze że je wyrażasz (po to
                              jest formum) i dbasz o swoje dziecko smile Mnie poprostu to przedszkole
                              bardzo odpowiada i dlatego je polecam osobom, które pytają o opinię.
                              Pewnie, że ps. nie są szczególnie ważnym argumentem, ale są
                              dodatkowym pozytywem a nie minusem - przynajmniej moim zdaniem.
                              Pozdrawiam
                  • ally1307 Re: Szczerze polecam 12.05.09, 11:17
                    Szczerze polecam - Echa Leśne,
                    truskawkowa mamo - komisariat policji znajduje się naprzeciwko i rodzice chwalą
                    sobie taka lokalizacje ze względu na lokalizację; ruchliwe ulice są daleko stąd,
                    przedszkole położone jest z dala od zgiełku ulic w okolicy domków
                    jednorodzinnych, położenie daje dzieciom możliwości edukacyjne - blisko
                    weterynarz, policja, stomatolog, park na Cybisa.
                    • truskawkowa_mama Re: Szczerze polecam 13.05.09, 10:44
                      gdzie są te domki jednorodzinne??? jak tam byłam w marcu to same
                      bloki widzialam sad
                      ależ ta Warszawa nam się zmienia...
                      • marta19.11 Re: Szczerze polecam 13.05.09, 12:18
                        Idąc cały czas prosto skręcasz za pierwszym ogrodzeniem i masz domki
                        jednorodzinne smile Są tam od lat smile
                        Pozdrawiam
                        • truskawkowa_mama Re: Szczerze polecam 13.05.09, 13:32
                          Marta, chyba różnie rozumiemy słowo "okolica". Dla mnie okolica to
                          sąsiad po prawej i sąsiad po lewej no i widok z okna.
                          Nie chcę już kontynuować tego wątku; decyzję podjęłam - do końca
                          miesiąca podpisuję umowę.Będziemy chodzić do przedszkola z własną
                          kuchnią położonego w otoczeniu innych domów jednorodzinnych. Mam
                          nadzieję, że za rok będę ze swojego wyboru tak samo zadowolona jak
                          Ty ze swojego.
                          • marta19.11 Re: Szczerze polecam 13.05.09, 13:50
                            Bardzo się cieszę, że podjęłaś decyzję - ja wcale Cię nie namawiałam
                            na "nasze" przedszkole, po prostu wyrażałam swoje zdanie. Na pewno
                            będziesz zadowolona z wyboru. Trzymam kciuki za szybką i łatwą
                            adaptację smile Powodzenia.
                      • ally1307 Re: Szczerze polecam 13.05.09, 16:42
                        Myslę, że w przedszkolu tak jak w życiu najwazniejsze jest to, co w śrdoku.
                        Jeśli ktoś sądzi po opakowaniu jest po prostu pusty...
                        • truskawkowa_mama Re: Szczerze polecam 13.05.09, 17:02
                          ally, od zawsze na tym forum promujesz Echa Leśne i niech tak
                          zostanie. Bardzo emocjonlanie zareagowałaś na mój wpis. Nie czuję
                          się "pusta" tylko dlatego, że zdecydowałam się na inne przedszkole.
                          Już napisałam - i powtórze to. Szukając Przedszkola - wiedziałam
                          jakie kryteria musi spełnić. Dla mnie Echa Leśne miały dwie
                          podstawowe wady: lokalizację (w pawilonie usługowym) i brak własnej
                          kuchni / catering. Podobały mi się natomiast duże i widne sale.
                          Wiem z innych dyskusji na forum, że jesteś zwolenniczką cateringu. A
                          jeśli Tobie nie przeszkadza blokowe otoczenie przedszkola - to też
                          Twoja sprawa. I na tym zakończmy tę dyskusję o Echach Leśnych. Ty
                          mozesz dalej promować te przedszkole - a ja skoro już podjęłam
                          decyzję nie będę się wypowiadac na ten temat bo nowych argumentów
                          już nie mam i mieć nie będę.
              • anchen Re: Do an_ni (trochę off-top) 24.04.09, 14:38
                Rzadko się udzielam na tym forum, więc zauważę tylko z opóźnieniem, że dziwi
                mnie, jak często pojawiają się tutaj podejrzenia o nieuczciwą reklamę,
                doszukiwanie się ukrytych motywów i upatrywanie w rozmówcach właścicieli lub
                udziałowców przedszkoli. Zastanawiam się, czy ten proceder jest naprawdę
                nagminny, czy też sami się wpędzamy w paranoję. I myślę, że kwestionowanie
                cudzej uczciwości jest nieco zbędne, zwłaszcza że Benzodiazepiny są dla osób
                związanych z tym przedszkolem perfekcyjnie nieanonimowe (Jeżykowa Dolinka jest
                maleńka, są tam dwa rodzeństwa, jedno ich, drugie nasze).
                Faktycznie nie ma tam miejsc, więc nie ma też sensu się rozpisywać. Dodam więc
                tylko, że nie jest to przedszkole idealne i zapewne nie spełni kryteriów wielu
                rodziców (catering, dopiero uruchamiają plac zabaw). Ma jednak bardzo sensowną
                panią dyrektor o ogromnym doświadczeniu oraz stabilną kadrę. Co dla mnie
                istotnie, nauczycielki potrafią prowadzić dzieci z deficytami rozwojowymi
                (zaburzenia integracji sensorycznej, trudności logopedyczne) i świetnie
                współpracują z ogólnym planem terapeutycznym. Zajęcia są sensownie. Dzieci
                lepią, malują, śpiewają, gimnastykują się; są zajęcia dodatkowe (my chodzimy na
                dramę i od niedawna aikido). Realizowany jest program ABC, matematyka w
                starszakach wg Gruszczyk-Kolczyńskiej, ale panie wprowadzają też inne ciekawe
                metodologie, bo rozmawiamy czasami o czytaniu metodą sylabową, PUSach, paletach,
                Montessori etc. i takie rzeczy pojawiają się na zajęciach. Jednak dla mnie o
                wartości JD przesądzają ludzie, którym udało się stworzyć ciepłe, uporządkowane
                i pełne akceptacji miejsce.
                An_ni, mam nadzieję, że nie odbierzesz tego listu jako napaści na siebie.
                Wszyscy się mniej lub bardziej miotamy przy wyborze przedszkola, bo ono w jakimś
                stopni tworzy wzorzec edukacyjny dziecka i programuje je na przyszłe
                doświadczenia szkolne. Mam wrażenie, że ogromnie dużo w tym względzie
                zawdzięczam JD i stąd ten list. Pozdrowiam!
    • meny17 Przedszkole Maly Olimpijczyk 19.03.09, 11:41
      Dzieci w takim wieku sa mile widziane w przedszkolu Maly Olimpijczyk
      przy ul.Symfonii 4
    • agnieszkas-b Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 23.04.09, 07:40
      Witam cicha77 moj syn chodzi do przedszkola pol-ang ,,Oliver'' ul
      Transportowcow 1 .Godne polecenia przedszkole,ma wszelkie
      odpowiednie papiery do funkcjonowania jako przedszkole.Opieka jest
      wspaniala,angielski na wysokim poziomie,jedzonko smakowite i pieknie
      podane.Jest czysciutko i kolorowo Ja i moje dziecko jestesmy
      szczesliwi wtym przedszkolu.Zachecam chociaz zobaczyc.Pozdrawiam i
      zycze dobrego wyboru przedszkola.
      • sanna.i Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 24.04.09, 17:36
        Dodaj jeszcze tylko jakie czesne...
        • agnieszkas-b Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 12.05.09, 10:05
          czesne od wrzesnia wynosi 1520zl.ale warto
          Pozdrawiam
          • anusiamilusia Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 12.05.09, 17:15
            W okolicy metra Stokłosy wiem, że są takie przedszkola:
            www.gapcio.net/Przedszkole-Gapcio.php
            www.przedszkoleslimak.pl/
            www.klubgumisiow.republika.pl/
            www.basniowy.waw.pl/
            Dwa pierwsze przetestowane przez moje dzieci, mogę polecićsmile
            • zara125 Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 12.05.09, 22:22
              www.echalesne.edu.pl
              moje Maleństwo chodzi tu od stycznia - POLECAMYsmile)
              • kora.lina Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 12.05.09, 23:02
                zara 125 może coś więcej? byłam z córcią na pikniku - wspaniale się bawiłyśmy...
                jeśli masz jakieś informacje to poproszę na nowy post, który powstał dokładnie o
                tym przedszkolu
                • kora.lina Re:Echa leśne do zara 125 12.05.09, 23:04
                  zara 125 może coś więcej? byłam z córcią na pikniku - wspaniale się bawiłyśmy..
                  > .
                  > jeśli masz jakieś informacje to poproszę na nowy post, który powstał dokładnie
                  > o
                  > tym przedszkolu
    • greenlenka Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 23.06.09, 09:51
      www.przedszkoleslimak.pl - polecam smile
      • berecik7 Re: jakie przedszkole prywatne na Ursynowie(Warsz 23.06.09, 23:27
        Dwójka moich znajomych prowadza dzieci do Małych Odkrywców i chwalą sobie bardzo
        (sporo ciekawych i rozwijających zajęć, ładny budynek).

Myśmy chodzili do Smyka na Raabego (Natolin) i odradzam serdecznie, choć może
        zdarzył się cud i teraz wszystko jest fantastycznie. W każdym bądź razie
        wszystkie dzieci z mojej grupy uciekły do publicznych (m.in. ja), lub innych
        prywatnych.

Potwierdzam, że catering to bardzo niefajna sprawa. W Smyku oszczędzano na
        wszystkim. Na podwieczorek były obeschnięte kanapki ze śniadania, a dzieci
        zobaczyły warzywa do kanapek dopiero po walnym zebraniu rodziców smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka