Dodaj do ulubionych

Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewskich

06.09.09, 17:59
Zapisałam córcię do przedszkola (jak w tytule). Może któraś z Was ma
doświadczenia z tym przedszkolem i może wyrazić swoją opinię?
Obserwuj wątek
    • ewio Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 07.09.09, 15:51
      podbijamsmile
    • kanna Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 08.09.09, 01:24
      Nowego nie widziałam, to się nie wypowiem. Ale widziałam poprzednią
      siedzibe i co mnie poruszyło: sedes zwykłych rozmiarów, barłogowe
      materace do spania, dzieci siedzace pod ścinami na podłodze i
      jedzace bułki (w sali główej nie bylo stolików). maluch przewijany
      na podłodze w kuchni (dywanik) a w środku raczkujące dziecko
      włascicielki...

Teraz pewnie mają piekna siedzibe. Ale nie sądze, żeby zmieniła sie
      mentalność właścicieli.
    • alex359 Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 17.02.10, 12:00
      Jesteśmy tam dość krótko, ale widzę mega różnice w podejściu do dziecka, pomocy
      przy wychowaniu, programie nauczania, atrakcjach i kontakcie rodzic-opiekun oraz
      właściciel/pani dyrektor. To naprawdę rodzinne przedszkole co widać po dziecku.
    • alex359 Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 17.02.10, 12:03
      Jesteśmy tam dość krótko, ale widzę mega różnice w podejściu do dziecka, pomocy
      przy wychowaniu, programie nauczania, atrakcjach i kontakcie rodzic-opiekun oraz
      właściciel/pani dyrektor w porównaniu z poprzednią prywatną placówką. To
      naprawdę rodzinne przedszkole co widać po dziecku.
      • ania12.0 Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 09.03.10, 13:57
        Do alex.
        Znasz może innych rodziców z tego przedszkola, którzy mogli by się
        podzielić swoimi opiniami na tym forum?
        Może mogłabyyś ich o to poprosić?
        • alex359 Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 09.03.10, 14:14
          jak mi się uda poproszę o opinię sąsiadkę, która mi nota bene poleciła Konradka,
          jej córka uczęszcza tam od ponad roku.
    • ania12.0 Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 04.03.10, 21:59
      Witam, ja również chcę zapisać tam moją córkę.
      Przedszkole sprawiło na mnie bardzo pozytywne pierwsze wrażenie!
      Ale może się mylę????
      Bardzo proszę pomóżcie, będę wdzięczna za szczere opinie.
      • kejti111 Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 08.03.10, 11:51
        Witam Was,
        Ja też chcę posłać swojego malucha do prywatnego przedszkola.
        Słyszałam od jednej znajomej że przy Cieślweskich ma powstać jakieś
        nowe przedszkole. Czy wiadomo Wam coś o tym? O Konradku czytałam
        różne opinie, więc nie chce sie wypowiadać.
        • ania12.0 Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 08.03.10, 22:13
          Witaj, ja byłam w Konradku i bardzo mi się tam spodobało.
          Bardzo ładny, nowy budynek bez żadnych barier architektonicznych,
          wszystko na parterze żadnych schodów.
          Czyściutko i przytulnie, duże ładne sale i przy każdej toaleta.
          Własna kuchnia, plac zabaw i parking, a ceny wydają mi się
          przystępne.
          Panie sympatyczne takie odniosłam pierwsze wrażenie ale nie
          rozmawiałam jeszcze z dyrektorką.
          Chcę tam posłać po wakacjach 2 letnią córeczkę więc proszę napisz co
          czytałaś o tym przedszkolu i gdzie bo nie mogę nic znaleźć.
          Pozdrawian
          ania
          • kejti111 Re: Przedszk. pryw. Konradek W-wa, ul. Cieślewski 09.03.10, 10:40
            Rozmawiałam z nową właścicielką. Mają ruszyć od kwietnia/maja.
            Mam nawet do niej namiary. Jeśli jestes zainteresowana to mogę
            podać. Z tego co mówiła, to będzie możliwość zostawiania maluszków
            na godziny wiec mozesz sobie wypróbowac, zostawić kilka razy na
            kilka godzin i zobaczysz jak się córce i Tobie spodoba. Ja jestem
            zainteresowana całodniowym uczęszczaniem (też po wakacjach).
            Wstępnie mi mówiła, że miesięczny abonament ma wynosić 1200 zł.
            Planuje się z nią skontaktować z początkiem maja i odwiedzić,
            obejrzeć, porozmawiać. Domyślam się że jak ruszą, to od razu nie
            znajdą kompletu dzieci, więc nie bedzie to masówka jak w większości
            przedszkoli, a dla mnie to duży plus. Więcej czasu bedą miały na
            indywidualną opiekę.
            • alex359 czy napewno piszesz o Konradku? 09.03.10, 11:10
              kejti111 chyba zmieszałaś 2 watki w jeden... Dr w Konradku jest Pani Monika K. i
              nie ma żadnej nowej właścicielki, cennik przedszkola jest na ich stronie i na
              pewno nie wynosi 1200 zł, no i placówka działa od 10 lat (od 3 w nowym budynku
              na Białołęce), a nie dopiero co rusza. Mogę się tylko domyślić, że piszesz o
              jakiejś nowej placówce tzn. Klubie Malucha a nie o Konradku, który jest
              przedszkolem pod nadzorem kuratora?
              Jeśli chodzi o zostawianie dzieci na godziny to fajna sprawa bo jak Wam coś nie
              podpasuje to łatwiej jest się rozstać, a tak podpisujesz umowę przeważnie z
              miesięcznym okresem wypowiedzenia uncertain
              • kejti111 Re: czy napewno piszesz o Konradku? 09.03.10, 11:33
                zgadza się, to nowe przedszkole będzie klubem malucha. Narazie
                rozglądam się dopiero, więc nie wiem jaka jest różnica między
                przedszkolem a klubem malucha. ale ta Pani mówiła na to swoje
                przedszkole Klub Malucha. Myślałam, że to nazwa smile Widać, muszę się
                jeszcze doszkolić. Myślałam o Konradku, bo jest w pobliżu mojego
                miejsca zamieszkania i odwiedzając Kondarda miałam okazje rozmawiać
                z Panią z tego nowego Klubu Malucha (bedzie niedaleko Konradka).
                W Konradku podobało mi się więc być może się zdecyduje, ale najpierw
                chcę zobaczyć to nowe. Nie spodobało mi się jednak to, że w Konradku
                nie ma żadnego programu nauczania. Panie wychodzą z założenia że 5-
                latki potrafią czytać i pisać. No a poza tym strasznie duży spęd. A
                ja wolę dopłacić 300 zł a oddać dziecko w dobre ręce, gdzie w jednej
                grupie nie bedzie 30 dzieci. Zresztą pewnie każda z Was ma 'to
                samo' smile No nic, poczekamy na to nowe, oddamy na próbę na parę
                godzin i zobaczymy. Aha no i jeszcze jedna rzecz czytałam wiele
                niegetywnych opini nt. Konradka z poprzedniej lokalizacji. I tego
                się boję. Miejsce może się zmieniło, ale jak to jedna z Pań
                napisała, mentalność niekoniecznie. Och, nie myślałam, że wybór
                przedszkola może być takim problemem....
                • zuzanna1.dwa Re: czy napewno piszesz o Konradku? 09.03.10, 12:00
                  Witam wszystkich,
                  Słuchajcie ja również byłam w tym dużym przedszkolu Konradek. Na
                  pierwszy rzut oka, rzeczywiście fajne ale trzeba zastanowić się nad
                  tym jak dziecko będzie uczone i jaka bedzie mialo opieke? Jest tam
                  dużo dzieci i tak jak napisała kejtii czy wszystkimi beda mogli sie
                  zajac? Ja do konca nie jestem przekonana do tego przedszkola. ja
                  chce oddac swoje dziecko na godziny, na przykład 2 - 3 razy w
                  tygodniu na 3 godziny. Jesli rzeczywiscie na Cieślewskich powstaje
                  coś takiego to super. Bardzo mi to pomoze. Dziekuje za informacje no
                  i powodzenia.
                  • alex359 Re: czy napewno piszesz o Konradku? 09.03.10, 12:26
                    Dziewczyny Konradek to przede wszystkim przedszkole nie żłobek/Klub Malucha. Tam
                    są dzieci w wieku 3-5 lat (jest malutka grupa 2 latków, ale to chyba 10 dzieci).
                    Zupełnie inaczej wygląda opieka i nauczanie starszych już dzieci niż tych co
                    jeszcze w pieluchach chodzą... Nie wiem w jakim wieku są wasze dzieciaki, ale od
                    tego należy zacząć wybierając placówkę. Uważam, że 2 latek nie nadaje się do
                    przedszkola, jest jeszcze za mały po prostu... No, ale to moja opinia z własnego
                    doświadczenia.
                    • zuzanna1.dwa Re: czy napewno piszesz o Konradku? 09.03.10, 13:22
                      Alex jesteś bardzo dobrze poinformowana n/t Konradka. Może powiesz
                      Nam cos więcej? Jak ja tam byłam oprowadzała Nas Pani która
                      marketing ma w 1 paluszku.. aż do znudzenia.
                      • alex359 :) 09.03.10, 14:06
                        wiesz co zuzanna1.dwa chyba więcej Wam nie napiszę co już tu jest. Ogólnie jest
                        to nasza 4 placówka i tak mi się wydaje, że wiem już o co pytać i na co zwracać
                        uwagę przy wyborze. Interesuję się również poniekąd oświatą z dwóch powodów: mam
                        córkę z rocznika 2006 (jej rocznik idzie obowiązkowo do 1 klasy) i staram się
                        również walczyć o normalne traktowanie dzieci z chorobami przewlekłymi
                        (epilepsja, astma, cukrzyca) w przedszkolach i szkołach podstawowych. Dlatego
                        też zwracam uwagę na program nauczania i integracyjne podejście do dzieci.
                        Jak mała skończyła 2 lata posłaliśmy córkę do przedszkola na próbę (zaznaczę, że
                        w ofercie mają napisane, iż przyjmują dzieci poniżej 3 lat) i niestety jak dla
                        mnie placówka absolutnie nie była do tego przygotowana, a dziecko nie gotowe na
                        zabawę z 3 i 4 latkami bo było z nimi w grupie. Spróbowaliśmy więc po roku i już
                        inna bajka, ale były pewne zgrzyty i podziękowaliśmy. W Konradku dzieci w wieku
                        2-3 latka są w innej sali, mają własną łazienkę i odrębny plac zabaw. Osobiście
                        widziałam jak ciocie przewijają i karmią je przy posiłku.
                        Zanim nasza mała poszła do przedszkola była w Klubie Malucha gdzie naprawdę
                        dbano o dzieci i nie oszczędzano na nich, mieliśmy w abonamencie nawet opiekę
                        pediatry... Prawdopodobnie ten właśnie Klub nas rozpieścił to tego stopnia, że
                        teraz rzadko która placówka spełnia nasze oczekiwania. Nie mniej jednak Konradek
                        jest dla Nas drugą TK bo trzeba pamiętać, że placówka, do której oddajesz swój
                        największy skarb na ziemi jest dla niego drugim domem, w którym musi się czuć
                        dobrze i bezpiecznie.
                • alex359 do kejti111 09.03.10, 12:40
                  wysłałam Ci maila na adres gazetowy.
                  • kejti111 Re: do kejti111 09.03.10, 13:04
                    nic nie dostalam. jestem tu nowa i dopiero aktywowalam poczte.
                    wyślesz jeszcze raz? dzięki z góry.
                  • kejti111 Re: do kejti111 09.03.10, 13:09
                    czy mogłabyś wysłać jeszcze raz? nic nie mam. jestem tu nowa i
                    dopiero aktywowałam pocztę.
                    z góry dzięki.
                    • alex359 Re: do kejti111 09.03.10, 13:20
                      napisz coś do mnie bo faktycznie chyba mail oszalał, adres: alex359 małpa gazeta.pl
                      • kejti111 Re: do kejti111 09.03.10, 13:59
                        alex dostałaś mojego maila?
                  • ania12.0 Re: do kejti111 09.03.10, 13:18
                    Jak pisałam mi Konradek się spodobał. Od września chcę tam oddać
                    2letnią córkę właśnie do najmłodszej grupy maluchów.
                    Co do grup to jest dla 2 latków 10tka dzieci (może powstaną dwie
                    takie mniejsze to będzie dla 20stki) przy takiej grupce 2 opiekunki.
                    Inne grupy 3,4 i 5 latków po 18 dzieci i też po 2 opiekunów i tam
                    realizują program przedszkolny.
                    Z tego co już się rozglądałam po okolicy to i tak grupy są małe a za
                    to warunki o wiele lepsze.
                    Byłam w takim Klubie Malucha Różowy Słoń co dopiero rusza i szczerze
                    ja tam dziecka nie poślę niech się najpierw rozwiną a nie uczą
                    kosztem maluchów. Mały budynek, kiepskie wyposażenie, brak kadry
                    itd. wiele braków i nie dociągnięć, a do tego ceny wcale nie
                    mniejsze.
                    • ister123 Re: DO KEJTI111 09.03.10, 13:30
                      Wyształcona kadra to nie jest coś przy czym ja bym sie sugerowala.
                      Jest wiele przedszkoli gdzie właśnie te wykształcone przedszkolanki
                      mają podejscie gorsze niz nie jeden czlowiek który go nie posiada.
                      Jeśli mówicie o Cieślewskich to rzeczywiście tam jest przedszkole
                      Konradek i czas Dziecka - czas dziecka już nie działa i ma powstać
                      tam coś nowego, bo byłam w sobote aby zapisac moje dziecko od
                      kwietnia i była opiekunka z Czasu Dziecka i mówiła ze rezygnują ale
                      ma powstac Cos nowego z tego co dobrze zapamietałam to KM Chatka
                      Malolatka. Weszłam na chwilkę do środka i było tam bardzo
                      przytulnie. Chciałabym poprosić jakis namiar od Ciebie kejti to może
                      się skontaktuje z ta nową Włascicielka i może przyjmie mi moje
                      dziecko 6cio miesieczne. masz jakiegos maila lub telefon?
                      • kejti111 nowy klub malucha - do ister 09.03.10, 13:53
                        ister wyslalam ci maila z namiarami.
                        • ister123 Re: nowy klub malucha - do ister 09.03.10, 16:26
                          Słuchajcie, dzwoniłam do tej nowej włascicielki na Cieślewskich
                          powstaje klub malucha Chatka Małolatka dla dzieci juz od 6 miesiaca
                          za 1200 zl, wpisowe 350 zl, mozna tam robic i urodziny i dzieci
                          zostawiac w weekendy a nawet po wczesniejszym uzgodnieniu na noc. Są
                          karnety godzinowe, pojedyncze godziny... juz wszystkiego nie
                          pamietam ale ta babeczka bardzo sympatyczna. Bedzie juz tam 17 marca
                          wiec mozna podjechac i porozmawiac z Nia. Z tego co widziałam w
                          sobote i po tej rozmowie to wyglada to bardzo obiecujaco.
                          a Wy cos o tym wiecie?
                          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka