Dodaj do ulubionych

Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady A1

01.06.12, 17:18
no i co, gdzie sa te PISiory ktorzy zaczna zaraz propagande nieudolnosci rzadu Tuska??? No gdzie jestescie, zejdzcie z drzew nie ukrywajcie sie
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek ta droga kosztowała 150 milionów z kilometr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.12, 17:29
      (przy europejskiej średniej 16). Za to można jednak podziękować niejakiemu Polaczkowi, który przeforsował lokalizację śladami największych górniczych uskoków, bo mu się zamarzył Węzeł Piekary..
      Ciekawe jak będzie wyglądała za parę lat, bo jako główne zabezpieczenie zastosowano tam "system wczesnego ostrzegania o osiadaniu", bo inaczej się niestety nie dało. Jak myślicie, po co?

Wiadomo jedynie że będzie płatna..
      • Gość: gość Re: ta droga kosztowała 150 milionów z kilometr IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 01.06.12, 18:03
        co do poloczka , radia piekary .... to wiecie po co mieszkańcy piekar usypali kopiec? żeby móc lepiej widzieć piękny , niemiecki bytom!!!
        • Gość: ers Re: ta droga kosztowała 150 milionów z kilometr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 18:43
          Hehehe :D
        • vitmik Re: ta droga kosztowała 150 milionów z kilometr 01.06.12, 19:48
          wyborne ;)
          • Gość: gość Re: ta droga kosztowała 150 milionów z kilometr IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 01.06.12, 21:33
            no! moja starka mi tak łosprawiali! :D :D :D
        • Gość: pgdn Re: ta droga kosztowała 150 milionów z kilometr IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.12, 13:31
          Piękny może i był, ale jak tak dalej pójdzie to żaden ślad po tych waszych melinach nie zostanie. :)
      • Gość: driver 2758 oj zenek, zenek IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 14:32
        Gość portalu: zenek napisał(a): > (przy europejskiej średniej 16). Za to można jednak podziękować niejakiemu Polaczkowi, który przeforsował lokalizację śladami największych górniczych uskoków, bo mu się zamarzył Węzeł Piekary..

Oj zenek, zenek. Cos ci się pomyliło. Chyba dobrze nam dobrze "osiągnięcia" Polaczka, który wkurza mnie teraz każdą swą wypowiedzią (bo biedny nie sądzi, że są ludzie, którzy lepiej niż on znają się na rzeczy - on był tylko zupełnie przypadkowym ministrem w beznadziejnych rządach). Ale nie mogę się zgodzić, że to Polaczek przeforsował ten przebieg A1. To się dokonało w połowie lat 90.-tych ub. wieku. Zadecydował sejmik wojewódzki, który postanowił zmienić ustalony wcześniej przebieg A1 przez Katowice na ślad przez Gliwice. Polaczek chyba jeszcze wtedy był ledwie wiceprezydentem Piekar Śląskich, a to nie jest stanowisko które pozwalałoby decydować o czymś co się dzieje poza miastem P.
        I druga sprawa - czy możesz mi podać źródła, z których wynika że można zbudować kilometr autostrady za 16 mln zł ?? Z góry dziękuję, bo te które ja znam podają kwoty co najmniej 2 razy większe i dotyczy to samej konstrukcji jezdni, bez obiektów inżynierskich.
    • Gość: H. Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady IP: *.elwico.pl 01.06.12, 18:56
      O 16-35 przejeżdżałem pociągiem nad autostradą i jakoś nie była otwarta.
      • fagusp Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady 01.06.12, 22:00
        Ruch puścili o 17.30
    • Gość: bono Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady IP: *.fucio.net 02.06.12, 07:41
      brawo kolego popieram gdzie pisiorskie mącieciele wody.
      • szoferek1 Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady 02.06.12, 10:24
        Pisiory z rozpaczy na kolanach w Częstochowie proszą o kataklizm....żeby się nie udało!
        • marchocky Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady 02.06.12, 12:51
          masz racje , wiec za pieniadze na kosciol z funduszu koscielnego wybudujmy szpitale, szkoly, przedszkola w panstwie od razu poziom zycia sie poprawi a klerykow spalic te nieudolna mafie

szoferek1 napisał:

> Pisiory z rozpaczy na kolanach w Częstochowie proszą o kataklizm....żeby się ni
          > e udało!
          • Gość: kolo sie zebrało stado klakierów ze sztabu PO IP: *.mikolow.multimetro.pl 02.06.12, 17:42
            Ja pisior tzw. pomimo waszych jęków sie cieszę. i terie spiskowe które szerzycie sie sypią jak nowe autostrady
    • Gość: obywatel RP sluchaj koles IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.12, 13:06
      sluchaj koles, nie jestem tym kogo weyzywasz i obrazasz ale odpowiem ci jak myslacy obywatel.

po kiego nam autostrada do nikad ???
      tak do nikad. Autostrada A1 prowadzi a w zaszadze wyprowadza cie w pole pod ozarowicami !

powiesz ze do lotniska prowadzi. LOL. Kolesiu jeden, do lotniska od 5 lat prowadzi ekspresowa S1 !

powiesz kolesiu ze to A1 bedzie pociagniete nad moerze !!! kolesiu zejdz na ziemie.
      Twoj pan i wladca Doneld Tusk wykreslil ta inwestycje z wszelkich blizszych i dalszych planow.
      Twoje dzieci na pewno nie doczekaja sie ze A1 pojada dalej niz na to pole pod ozarowicami.

i przestan wybielac tuska bo mozemy zaraz licytoweac sie i nawrzucac tysiace przykladow marnotrastwa, glupoty, chamstwa, nierobstwa etc etc

chcesz zablysnac, zrobic z siebie celebryte OK, ale poakz choc jeden faktyczy sukces tuska, ja takiego nie widze od wielu wielu lat.
      • Gość: gość Re: sluchaj koles IP: *.gl.digi.pl 02.06.12, 13:23
        kolesiu to ja Ci odpowiem, że ten odcinek a1 jest alternatywa dla dk1 na odcinku od Siewierza do Cieszyna. Cały transport z północy na południe i odwrotnie ma alternatywe. Przejechanie Pszczyny czy Tychów to teraz masakra. wyluzuj bo Ci żyłka...
      • Gość: bat na kłamców Re: sluchaj koles IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.12, 13:24
        Ile trzeba posiadać złej woli, aby autostradowe połączenie największej aglomeracji z lotniskiem oraz istotną część obwodnicy tej aglomeracji nazwać drogą do nikąd.Autostrada A1 nie prowadzi donikąd, gdyż przy lotnisku łączy się z drogą S1, która na Podwarpiu łączy się z DK1 i DK86.Czyli dla mniej rozgarniętych: A1 łączy obecnie krajową jedynkę bezpośredni z węzłem Sośnica.Nie jest natomiast prawdą, że budowa A1 od Pyrzowic do Tuszyna nie będzie kontynuowana.Wkrótce będzie, co warto sprawdzić na poważnych portalach.
        P.S.Podobno zauważono zbliżającą się do Częstochowy PiS-owską pielgrzymkę, która idzie tam wybłagać, aby budowane drogi i mistrzostwa szlag trafił.
      • Gość: irekm Re: sluchaj koles IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 22:08
        Wszedzie na świecie drogi klasy A i S panie zero buduje się odcinkami, u nas rowniez. Będzie kasa to i powstanie dalszy ciąg A1 w kierunku pólnocnym. Natomiast twoja nienawiść i prymitywne opluwanie rządu jest ponizej wszelkiego poziomu, po prostu jeste faciu zerem !
      • Gość: pgdn Re: sluchaj koles IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.12, 13:38
        Uspokój się. A1 budują od 89 roku, więc i tak ruszyło się do przodu. Płaczesz, że jest tu autostrada donikąd, a powiedz mi jak jest z innymi autostradami? Ich budowa jest etapowa więc poczekaj pare lat, a skończysz marudzić.
        Nie interesują mnie partie ale ciśniesz po PO, że wykreślili dalszą rozbudowe z planów, lepsze to niż obiecywać, że całość powstanie w 2011 roku jak to zrobił PIS. :))
    • Gość: horkycaj Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady IP: *.toya.net.pl 02.06.12, 14:16
      Nie jestem za PISem, podobnie jak za Tuskiem. Uważam, że zakładany plan na EURO 2012 nie został zrealizowany nawet w 70 % jak zakładano. Co chwilę słyszymy o jakichś opóźnieniach, niedoróbkach i tym, co nawet nie zostało jeszcze rozpoczęte a miało być już dawno temu. Cieszę się, że mimo wszystko zostało wiele zrobione, ale nie zachowywałbym się tak euforycznie, jak Tusk, któremu wydaje się, że w polsce doszło do największej w historii pierestrojki, co jest jednym wielkim nieporozumieniem.
    • Gość: szoferek Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 14:21
      Tu taki mały pisiorek. A wiesz ile te autostrady kosztowały i skąd wzięły się pieniążki. To w większości pieniążki z UE a nie od tego bałaganiarza Grabarczyka!
      Cieszą mnie nowe drogi, autostrady ale nie ten dług w kasie naszego budżetu, Gierek to mały sekretarzyk przy dzisiejszym rostowskim.
    • Gość: kolo @marchocki, to i tak nie zmienia faktu że platfusy IP: *.mikolow.multimetro.pl 02.06.12, 17:40
      to złodzieje i przekretasy, ty w myśl propagandy bedziesz sie cieszył z 1km
      • Gość: )( Polski wynalazek ! IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.12, 19:17
        POLSKI WYNALAZEK: JAK TWORZYĆ KORKI BUDUJĄC AUTOSTRADY

youtu.be/wvDVEfB_PGw
    • Gość: tomkazra Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.12, 20:38
      marchocky puknij sie w glowe!, takie bzdury wypisujesz! ...
      A gdzie sa te PO-wce ? - co gadali o gotowych "NA PEWNO" autostradach na Euro, potem juz tylko o "NA PEWNO" przejezdnych, a teraz juz tylko o objazdach? ...
      Co zlosliwsi to dodaja, ze mamy za to - ani gotowe, ani przejezdne, tylko "przelotne" autostrady, po tym jak Premier oblatywal teren autostrad smiglowcem! :-)
    • Gość: irekm Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 22:05
      Fakt, ze nikt w Europie nie nabudowal tyle drog w tak krotkim czasie jak ten opluwany rząd.
      Bylem kilka miechow w Konstancy, tam z odcinkiem A2 o dl. 60 km walcza juz kilka lat i nadal nie sa w stanie go zrobić.
      • marek1846 Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady 03.06.12, 08:07
        Hiszpania, nie tylko autostrady. Zmień podręcznik małego propagandzisty.
      • Gość: asd Re: Jeszcze dziś otworzą 28 kilometrów autostrady IP: *.elektron.ds.polsl.pl 03.06.12, 14:09
        to pokaż mi rząd, który w takim krótkim czasie nabrał tyle kredytów.
        Budować na kredyt to każdy bałwan umie, przypominam, że Gierka spłacaliśmy 20 lat- ile lat będziemy spłacać Tuska, Millera i Kaczyńskiego po tych wszystkich imprezach?
        Przypominam, że każdy Polak po samym Euro jest zadłużony na ok. 20 tys. zł.
        Rozsądny gospodarz buduje za tyle, na ile go stać, a kredyt bierze w konieczności i wiedząc, że to się zwróci.
        Ile % inwestycji zbudowanych w udziale UE się zwróci? Autostrada raczej się zwróci- ale tysiącie obiektów sportowych i innych? Kto będzie to opłacał a jednocześnie spłacał kredyty?
    • chriswaw A1 utknie na ulicach Łodzi. Projekt Tuszyn-Stryków 03.06.12, 14:33
      powstaje już 2 lata i nadal nie jest gotowy. Nie ma więc także zezwolenia na budowę, choć miało ono być wydane w styczniu 2012, sama zaś trasa już ZA ROK! powinna przejąć ruch między Śląskiem a Wybrzeżem. (wg umowy termin oddania tej drogi, to sierpień 2013)
      Pod koniec tego roku ukończona zostanie budowa północnego odcinka A1. Pojedziemy nią z Gdańska do Strykowa, po czym ... cały ruch z północy na południe Polski skieruje się na wiecznie zatłoczone ulice Łodzi.
      Skoro odcinka Stryków-Tuszyn jeszcze nawet nie zaprojektowano, to nie ma żadnych szans, by jego budowę ukończono w terminie! Koszmar przeciskania się przez Łódź potrwa zatem jeszcze całe lata. Newralgicznego odcinka A1 Stryków-Tuszyn, który pozwoliłby ominąć zakorkowane ulice Łodzi dłuuugo jeszcze nie będzie.
      Czemu nikt o tym nie mówi, ani nie pisze. Wszyscy nabrali wody w usta ... Dziennikarze też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka