Gość: fijore IP: *.os1.kn.pl 15.09.06, 21:52 nie wiem, czy brala ten prad na lewno, czy nie, ale kazda instytucja powinna miec jednak minimum przyzwoitosci 1,7 tys., dla kogos kto oglada kazda zlotowke z obu stron? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:57 A "światły" Trybunał Konstytucyjny RP uznał, że opinie tępego bola - kontrolera z elektrowni - mają wartość prawomocnych wyroków sądowych. Jedyną nadzieją tej pani ma być "wstawiennictwo" jakiegoś związku zawodowego. Co za kpina. To jest ta rzekomo praworządna Polska, lider przemian po 89 r. To jest również IV RP Kaczorów, którzy wycierają gęby frazesami o zmianach, a wszystko jest po staremu. Poszkodowanej Pani b. współczuję. Niestety nie ten wiek i zdrowie by wyemigrować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal Re: Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.e-wro.net.pl 15.09.06, 22:09 to jest właśnie wielki problem przy kradzieży energii - chore przepisy pozwalają zakładom energetycznym wymierzać nieproporcjonalnie wysokie kary za kradzież prądu. caly swiat moze sie zawalic bo jakiś elektryk powie, ze to bylo podpiecie. wszystko 100% legalnie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Tak się kończy wyprzedaż w niemieckie ręce 15.09.06, 23:54 ... o niemieckich bankach nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut7 Re: Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 13:18 CZYTAJCIE TU JEST OD:miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3485109.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motłoch Polski A ciekawe jak ta banda się przekształciła, czy tak IP: 82.160.85.* 15.09.06, 23:13 samo jak Energa, sami zlodzieje a każdy odbiorca to potencjalny przestępca. A gdzie ELYTY, toć to Wasi kumple rządzą, Banda je.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk Re: Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: 212.160.86.* 16.09.06, 08:06 pomylka wlasnie TK uznal ze kradziez pradu trzeba udowodnic w sadzie to jakis redaktorek zle to zinterpretowal i narobil poruty wszystkie nakazy wystawione przez ZE sa cofniete i musza teraz dochodzic swoich niby kar w sadzie a tam nie sa w stanie udowodnic kto uszkodzil licznik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqłka Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.elsat.net.pl 15.09.06, 22:04 W cywilizowanym kraju trzeba udowodnić przestępsto, w Polsce oskarżony musi udowodnić niewinność, jeśli nie należy do wierchuszki. Tfu, g.wniany kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
asia-sawicz Re: Zarzucili staruszce, że kradnie prąd 15.09.06, 23:25 OKI złapali frajerkę i próbują ją udupić. 1,70 płotka, niech dalej drążą. Na serio moze urząd miasta w zespół z MOPS pomogliby po prostu starej kobiecie, która chce cywilizowanie żyć, a brak jej moze środków. Myślę, że powinno się obyć bez sądu. Kwestia kompromisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nwrcn A gdzie dowod winy??? IP: 85.234.165.* 15.09.06, 22:05 Uwazam, ze to bezprawie, Dopoki nie udowodnia ze ta pani rzeczywiscie kradla prad, jakim prawem odwazaja sie zadac tej zaplaty?? jesli liczniki ktore sa ich wlasnoscia nie byly wlasciwie zabezpieczone, to jest tylko ich wina!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: A gdzie dowod winy??? IP: *.ha.pwr.wroc.pl 15.09.06, 22:13 bylem w podobnej sytuacji: pijaczki srednio co 2 tygodnie niszczyli mi licznik, ktory jest na korytarzu. robili to bo ich gonilem z klatki... zadzwonili do energiipro i zglosili, ze kradne prad. pech chcial, ze wyjechalem na 2 dni i wtedy to sie stalo. naliczono mi 2500zl - za pierwszym razem, bo nie "wiedzieli" ile czasu kradne. potem liczyli po 1200zl za kazdy zgloszony przeze mnie przypadek zniszczenia licznika. kwota stala sie niesamowita. policja potwierdzila, ze to nie moja wina. wyspawalem taka solidna skrzynie na korytarzu, ze kontroler z energii nie mogl otworzyc a tylko odczytac stan licznika przez szpare, ale i to nic nie dalo bo pretem zniszczyli klosz od licznika - po kontorli wyszlo, ze to moje zlosliwe dzialanie... po roku utarczek utargowalem kwote kary do 2650zl za calosc, ile nerwow i za dojazdy to juz nie wiem. oswiadczenie z policji jednoznaczne, ze to nie moja wina, ale musialem placic. prawo i porzadek, ale dla nierobow i bandziorow Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: A gdzie dowod winy??? 15.09.06, 22:49 Gość portalu: teo napisał(a): >bylem w podobnej sytuacji: pijaczki srednio co 2 tygodnie niszczyli mi licznik, >ktory jest na korytarzu. robili to bo ich gonilem z klatki...(..) >oswiadczenie z policji jednoznaczne, ze to nie moja wina, ale musialem placic. >prawo i porzadek, ale dla nierobow i bandziorow To ciągle jeszcze lewackie prawo, które pozwala urzędasom z zakładów energetycznych (już często prywatnych) ustalać cokolwiek chcą. Naturalne jest, że klient może odpowiadać jedynie za szkody wyrządzone na licznikach umieszczonych w domu - dla lewicowej hołoty chodzi tylko o znalezienie jelenia, którego się obciąży, bo wg lewactwa ... "ktoś tam musi płacic za czyjeś działania". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TwójPan świniaku Re: A gdzie dowod winy??? IP: *.crowley.pl 16.09.06, 00:10 > Naturalne jest, że klient może odpowiadać jedynie za szkody wyrządzone na > licznikach umieszczonych w domu - dla PISowej hołoty chodzi tylko o > znalezienie jelenia, którego się obciąży, bo wg lewactwa ... "ktoś tam musi > płacic za czyjeś działania". Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Świniaku, a o czym ty chciałeś pokwiczeć ? 16.09.06, 20:51 przecie ty, świniaku, o niczym nie napisałeś Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Zgadzam sie 16.09.06, 02:46 pie..ny lewacki prezydent i pie..ny lewacki rzad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty,anty Re: A gdzie dowod winy??? IP: 82.146.248.* 16.09.06, 06:40 Czego pyskujesz,przecież chciałeś prywatyzacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: A gdzie dowod winy??? 16.09.06, 20:54 Gość portalu: anty,anty napisał(a): > Czego pyskujesz,przecież chciałeś prywatyzacji!!! A co ma wspólnego bolszewickie "prawo"(lewo) z prywatyzacją ? Przecież Bolszewia we wszystkich dziedzinach życia w ten sposób podchodziła do szukania przypadkowego jelenia jako winnego, który ma naprawiać krzywdy. Ja piszę o tym, że bolszewickie prawo(lewo) powinno zmianić się w prawdziwe Prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co-volski Re: A gdzie dowod winy??? IP: *.impan.gov.pl 15.09.06, 22:14 Mieszkam w USA, kraju "dzikiego kapitalizmu" wg lewakow. Zauwazylem, ze rachunek za wode skoczyl z 70 dolarow na 270. Zona zadzwonila do firmy, oni powiedzieli, ze pewnie dziura w rurze. Trzeba dziure zalatac, a po tym ten rachunek skoryguja, bo my tej wody nie uzywalismy. Jak to sie dzieje, ze w kapitalizmie firmy sa pozytywnie nastawione do klientow (a te $200 jest dla mnie to nie to samo, co dla staruszki w artykule), a w polskim socjalizmie nie? Zawsze czytam rozne pyskowki lewakow na forach w gazecie co do USA i dziekuje Bogu, ze zwialem w 82 roku z tego PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty,anty Re: A gdzie dowod winy??? IP: 82.146.248.* 16.09.06, 06:43 Jaki Polski socjalizm-przeciesz to Polski kapitalizm stworzony przez styropianowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litości!!! Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:17 Autorka tego wzruszającego dzieła powinna stuknąć się w główkę. Pani Anno, pani dziennikarko, dlaczego nazywa pani bohaterkę swojego tekstu staruszką? Czy dlatego że ma 73 lata czy tylko po to żeby wywołac większe wrażenie na czytelnikach? Na zdjęciu widać zupełnie sprawną, zadbaną i nieżle trzymającą sie kobietę. Ciekawe co czuła gdy przeczytała że jest staruszką... Pomyślała pani o tym? A swoją drogą gdyby poszkodowana miała lat 30 to ta sprawa byłaby mniej bulwersujaca? Niech pani nie wyłącza myślenia przy pisaniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holewiusz Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.06, 22:27 Naprawdę warto by jakaś fundacja w imieniu tej skrzywdzonej pani wystąpiła do sądu o uchylenie takiej decyzji energetyki. Z wnioskiem w tej sprawie może wystąpić właściwy prokurator rejonowy. Bo PROKURATOR to jest nie tylko oskarżyciel, ale też STRAŻNIK PRAWA - utrzymywany przez społeczeństwo. Poza tym nasza demokracja utworzyła jeszcze Urząd Ochrony Konsumenta oraz urząd Rzecznika Praw Obywatelskich, które z założenia winny pomagać osobom, które są na słabszej pozycji wobec dużych firm czy ważnych urzędów i nie są wstanie dochodzić swoich praw. Jeżeli dla RPO czy UOKIK zawsze ważniejsze będzie napisanie sprawozdania niż autentyczna pomoc, skrzywdzonym nie pomogą ani IV, ani V, ani X Rzeczpospolita! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:30 Kluczowe fakty i liczby 2005 Parę danych ze strony koncernu * Sprzedaż netto: 129,2 mld SEK * Zysk operacyjny: 24,7 mld SEK * Klienci energii elektrycznej: 5,0 mln * Produkcja energii elektrycznej: 169,1 TWh * Produkcja ciepła: 34,1 TWh * Średnia liczba pracowników: 32 231 (w przeliczeniu na pracowników pełnoetatowych) * Inwestycje: 24,5 mld SEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.dialog.net.pl 15.09.06, 22:37 Jestem ciekaw, jakim cudem oni to stwiedzili, i kto wydał opinię o kradzieży energii? Pewnie fachowiec z zakładu, w którego interesie jest wydawanie takich "ekspertyz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomem sceierwoo "staruszka"? IP: *.hsd1.wa.comcast.net 15.09.06, 22:42 jakim prawem ten glupi pismak gazety smie okreslac kobiete jako " staruszka"? scierwo ktore uzywa takich okreslen w prasie nalezy wypie..c z roboty na zbita morde, i jeszcze kopa w dupe, co za bydlo! i doniesc do prokuratury na elektrownie o wyludzanie pieniedzy i szantaz, co za zbydlecony kraj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza "doniesc do prokuratury na elektrownie IP: *.ok.ok.cox.net 15.09.06, 22:47 za wyludzanie pieniedzy" - i to jest bardzo rozsadne (ale po co tyle wulgaryzmow?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biegacz22 Re: "staruszka"? IP: *.kalisz.mm.pl 15.09.06, 22:47 Czas aby zlikwidować deputaty elektryczne dla pracowników elektrowni.Za złapanie kogoś na rzekomej kradzieży prądu dostają dodatkowe kilowatogodziny!Następny monopol po ZUs-ie który okrada polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co-volski Re: "staruszka"? IP: *.impan.gov.pl 15.09.06, 22:52 Gość portalu: atomem sceierwoo napisał(a): > jakim prawem ten glupi pismak gazety smie okreslac kobiete jako " staruszka"? > scierwo ktore uzywa takich okreslen w prasie nalezy wypie..c z roboty na > zbita morde, i jeszcze kopa w dupe, co za bydlo! i doniesc do prokuratury na > elektrownie o wyludzanie pieniedzy i szantaz, co za zbydlecony kraj!!! Kolega zapomnial wziac Prozac dzisiaj czy co? Czy rzeczywiscie trzeba na autora(ke) artykulu sie wywnetrzac. Prosze wziac jakies valium na uspokojenie. Jestem 55-letnim staruszkiem i nie moge takich postow czytac bez ataku tzw anxiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: udział. energi(PO) !-Starucha,2-Złodziejka!!!!Bedzie my rzadzic to tak IP: *.tvk.torun.pl 16.09.06, 04:11 !-Starucha,2-Złodziejka!!!!Bedziemy rzadzic to takie stare baby pojda do pieca!!!Jak mowił nasz przywodca tusk-nasza mama ma 489złemerytury i pradu nie kradnie!!!!Po tylu latach pracy!!!!!!A ta stara złodziejka to co??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosze Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:43 bosze, to już nawet pokopanej staruszki się czepiają??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hem Zbojeckie praktyki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:52 Zbojeckie praktyki i prawo silniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duck Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: 206.130.173.* 15.09.06, 22:53 przede wszystkim, jezeli nie zabezpeiczyli licznikow, to ponosza czesciowa odpowiedzialnosc, za ktos tam manipuluje. Staruszka powinna sie odwolac do sadu. Nie beda mogli udowonic, ze to ona, bo licznki sa dostepne dla waszytkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konewka Jak kradła niech płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:08 Jeśli zaś czuje się niewinna niech skieruje sprawę do sądu. Znam parę osób, które tylko dlatego, że same są chore, albo opiekują się chorymi, czeszą, wyłudzają niezłą kasę, takie "branie na litość". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Jak kradła niech płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 13:13 JESTEŚ CIENKI BOLEK [szkoda czasu to by było natyle.] Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Bardzo mnie meczy IDIOTA z Gazety, co 15.09.06, 23:18 piszac o kobiecie, uzywa slowa-okreslenia----STARUSZKA!Co u ciezkiej cholery, stanowi kryterium zakwalifikowania sie kobiety do grona starcow, panie redaktorze??A moze pan, jest STARCEM INTELEKTUALNYM??Niedlugo dzieci dwunastoletnie, uzna pan za material prokreacyjny-srednio starczy!Co za przenikliwosc umyslu!A propos, w jakim wieku , pan sie okresla, redaktorze??! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Zarzucili staruszce, że kradnie prąd 15.09.06, 23:47 Każdy drut ma dwa końce. Za odkrycie drutu jednostronnego uczonym z Vattenfalla należy się nagroda i powinna to być nagroda wyższa niz wzmiankowany tysiąc siedemset. Pewnie pani Wanda nie jest jedynym fundatorem nagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki no prosze - juz nie ma "staruszki"... :-))) IP: *.cc.gt.atl.ga.us 16.09.06, 00:02 j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: au zakład sam winien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:03 przyznali, że do tej pory liczniki nie były zabezpieczone, każdy miał dostep - więc sami zaniedbali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janspruce Sam na wlasnej skorze przekonalem sie ze IP: *.proxy.aol.com 16.09.06, 01:41 z elektrownia nie wygrasz. Po pieciu latach od otrzymania mieszkania okazalo sie (podobno) ze liczniki moje i sasiada sa wadliwie podlaczone i ja jade najego liczniku a on na moim. Myslicie ze cos pomoglo tlumaczenie ze przeciez ja nie podlaczalem tego pradu tylko jakis pracownik z ich zakladu. Wylaczali mi prad dwa razy dziennie i w koncu dalem za wygrana i zaplacilem ta roznice miedzy wskazaniami licznikow. Do dzisiaj chodzi mi po glowie ze jesli sasiad mial jakiegos kolege w tym zakladzie to po prostu zlapali leszcza w mojej osobie. Mogli zamienic kable po tych pieciu latach. Tlumaczylem ze przeciez jest plomba i latwo mozna ustalic kto liczniki podlaczal i niech teraz ten ktos placi za swoje bledy. Moglem nie placic i podac sprawe do sadu gdzie pewnie bym wygral ale jak zyc bez pradu do wyroku ( czyli jakies dwa lata bo tak dziala nasze sadownictwo). PS: co sie czepiacie tej " staruszki" jak mial napisac "stara lupa"? Odpowiedz Link Zgłoś
m.maciejczyk Re: Sam na wlasnej skorze przekonalem sie ze 16.09.06, 01:54 Ale potem mógłby pan domagać się odszkodowania za te 2 lata ;) i może gdyby pan wygrał powstałby jakiś normalny precedens :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajt Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 05:37 "wynegocjować warunki"żenujące oświadczenie przedstawiciela Solidarności...a kontroler dostał pewnie premię!a złodziej śpi spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burn Oszuści! Ze mną próbowali tego samego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 06:35 Parę lat temu przyszło dwóch "fachowców" z elektrowni wymieniać plomby (!) Licznik był chyba rok po wymianie. Po założeniu przychodzi taki i mówi - "Ktoś się tu igłą dostawał do plomby, był prąd pobierany na lewo!"... Normalnie jakbym w twarz dostał! W życiu nie pobierałem prądu na lewo, mam ogrzewanie elektrycznie i płace ogromne rachunki za prąd, ale nie próbowałem nic na lewo, zresztą i tak się nie znam na licznikach. Powiedziałem, że teraz to on sobie może tą plombę pokazywać, trzeba mi było pokazać, puki była przy liczniku, nie ruszona, zrobiłem awanture i poszli z podwinientym ogonem. Załuję, że nie wezwałem policji, bo to byli oszuści którzy widać trafili i do tej pani :( NIE DAJCIE SIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.klik.bydgoszcz.pl 16.09.06, 07:18 Pewnie cwany sąsiad sie podloczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CezaryT Re: Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.0501.adsl.tele2.no 16.09.06, 07:55 Procedura: Jak chcesz mieć prąd na lewo to najpierw musisz się dogadać z tym monterem z elektrowni który grasuje w twojej okolicy. Ty odpalasz monterowi działkę, a on podłącza cię na lewo i już. W razie wpadki monter zawsze znajdzie jakiegoś leszcza w okolicy i wszystko zwali na niego. Na wsi to „Jasiu” z elektrowni codziennie wieczorem prąd w sklepie podczepiał ( za dwa piwka) po to by rano go odczepić ( za cztery piwka) i trwało to długie lata i by się pewnie nie „wydało”, ale „Jasia” trzepnęło raz po piwie tak, że teraz jest na rencie z niedowładem rąk, a i tak miał szczęście, że nie trafił do pudelka na skrzypce. Chłopi podczepiają się na lewo do linii bezpiecznie prosto z traktora ( grube opony dobrze izolują). Wszystko jest możliwe, bo elektrownia w ramach oszczędności nie wymienia nie izolowanych „drutów”, które przylegają bezpośrednio do ściany budynku. CezaryT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk wazne przeczytajcie IP: 212.160.86.* 16.09.06, 08:15 eczytajcie ten art. i komentarze duzo wyjasni miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3485109.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milczek Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: 82.177.118.* 16.09.06, 17:40 Cała ta sprawa pokazuje nie waham się stwierdzić głupoty przedstawicieli energetyki. Skoro ta pani płaciła po 70 zł za energię to wystarczyło poczekać dwa miesiące lub nawet cztery żeby zobaczyć czy wzrośnie ilość pobranych kilowatów. Bo jeśli kradła to teraz powinna teoretycznie płacić więcej. Ale żeby dojść do takiej konkluzji trzeba mieć kapinkę oleju we łbie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:14 Zakładam (dla przyzwoitości), że kobieta jest niewinna, ale byłbym bardzo ostrożny przy formułowaniu wniosków na tzw, pierwszy rzut oka. Wiek, płeć, warstwa społeczna, niedołężność - to wszystko nie ma znaczenia wobec faktu, że manipulacji na zlecenie odbiorcy dokonuje najczęściej fachowiec-elektryk, nierzadko pracownik okradanego wierzyciela. Naruszenia licznika i instalacji nie są wymyślane przez kontrolerów, chociaż oczywiście zdażają się upierdliwcy, którzy w źle dokręconej śrubie mocującej licznik potrafią dopatrzyć się próby kradzieży... W przypadku tej kobiety kluczowe znaczenie ma skrzynka na korytarzu, nie zabezpieczona przed osobami postronnymi. W tym momencie kradzież przez konkretnego odbiorcę trzeba udowodnić, nie wystarczy domniemanie takie, jak przy liczniku wewnątrz mieszkania. Jeśli nie ma dowodów, sąd oczywiście kobietę uniewinni. Natomiast problem pozostaje: GZE prawdopodobnie próbuje sobie na tego typu lightowych przypadkach odbić straty ponoszone w dzielnicach i kamienicach, gdzie wszyscy lokatrzy kradną solidarnie i żadne kontrole nie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Vat Zarzucili staruszce, że kradnie prąd IP: 80.187.209.* 17.09.06, 01:39 Gratulacje dla Vattenfallu (jeszcze niedawno Górnośląskim Zakładzie Elektroenergetycznym). W ten sposób tworzycie prawdziwy kapitalizm trzeba zaatakować niewinnego a najlepiej takiego który nie jest w stanie się bronić. Ważne że pod dupą ciepły stołek i premie za udupienie niewinnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Zarzucili staruszce, że kradnie prąd 17.09.06, 08:33 > śląsko-dąbrowskiej "Solidarności". A co to takiego ? To jak: slaskiej albo dabrowskiej ? Nie ma czegos takiego !!!!! No chyba ze Most "Slasko-Dabrowski"..... :) Ale ten sklada sie 100% z klamstwa i propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś