soup_nazi 19.01.04, 21:35 Nie chodzi mi o "wadze". Na temat "wadzy" to my juz wszystko wiemy. Chodzi o zwyklego Kowalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
judge_judy Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? 19.01.04, 21:46 soup_nazi napisał: > Nie chodzi mi o "wadze". Na temat "wadzy" to my juz wszystko wiemy. Chodzi o > zwyklego Kowalskiego. > Bo zwykly Kowalski pisze na forum "jak zlapac prace na czarno w Nowym Jorku" i zamiast byc zasypanym ofertami pracy za minimum $25/hr, on zostaje pouczany ze praca na czarno jest be, i nie nalezy wlaczac sie w szeregi innych kowalskich ktorzy przyjechali do NYC i teraz nosza te tubajfory na budowie i spia w dziesieciu na jednym obsikanym materacu znalezionym na Bronxie. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi A co z tymi Kowalskimi, ktorzy nie maja nic... 19.01.04, 21:57 ... wspolnego z forum Polonia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: A co z tymi Kowalskimi, ktorzy nie maja nic.. IP: *.bos.east.verizon.net 19.01.04, 23:03 soup_nazi napisał: > ... wspolnego z forum Polonia? > Za to ze za malo paczek do Polski z pomaranczami przesylasz, albo tylko pare stowek wyslesz od swieta a potrzeby sa w Polsce wieksze. Wyslij tych zielonych wiecej bo w Polsce drogo. Kowalscy Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Miłość do emigranta jest wprost proporcjonalna do 19.01.04, 23:48 przelicznika dulara na złotówę. Jak kurs był wysoki to i miłość była gorąca. A teraz Balcerowicz ustalił na trzy złote z groszami to i miłość jest za trzy złote. Gość portalu: Kowalski napisał: > Za to ze za malo paczek do Polski z pomaranczami przesylasz, albo tylko pare > stowek wyslesz od swieta a potrzeby sa w Polsce wieksze. Wyslij tych zielonych > wiecej bo w Polsce drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Za to ze za malo paczek do Polski z pomaranczami 22.01.04, 00:33 Co roku w USA osiedla się około 1,3 mln imigrantów (wśród nich 100 tysięcy Polaków), z czego mniej więcej jedna trzecia robi to nielegalnie. Wszyscy wysyłają do swoich rodzinnych krajów potężne sumy. W zeszłym roku było to łącznie blisko 100 mld dolarów, czyli 15 proc. więcej niż w roku poprzednim. Około miliona Polaków rozsianych po całym globie zasila kraj 770 milionami dolarów rocznie. To niewiele w porównaniu z np. kilkudziesięciomilionową indyjską diasporą, która rokrocznie wysyła w swoje rodzinne strony prawie 15 mld dolarów. Nic więc dziwnego, że imigracja stała się ważnym problemem polityki od polskiej Sokółki przez Manilę aż po Meksyk. newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Watek=66138&WatekStr=1&Artykul=8774 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: Za to ze za malo paczek do Polski z pomarancz IP: *.proxy.aol.com 22.01.04, 01:46 Nic też dziwnego, że polski rząd tak się oburza na koniecznośc posiadania wizy amerykańskiej. Dodać to do tego co z nas zdzierają w opłatach konsularnych (paszporty!) i rządowe finanse nagle wyglądają dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: A co z tymi Kowalskimi, ktorzy nie maja nic.. 19.01.04, 23:06 Tacy Kowalscy, co tu nie stukają, to mają codzienne pranie mózgów uskuteczniane od circa 2000 roku. Zaczęło się od "Dekalogu Polonusa". Następnie Kowalski obejrzał "Szczęśliwego Nowego Jorku" i miał radochę, bo obsada niezła. itede itepe itede Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? IP: *.proxy.aol.com 19.01.04, 22:08 Kraj? Który? Bo my tutaj was przecież straszliwie kochamy! Odpowiedz Link Zgłoś
alias11 Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? 19.01.04, 22:57 Proste. Kowalski poczytal sobie twoje i tobie podobnych wypowiedzi na tym forum. Kazdy by "znielubil". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genosse_Sztetke Syndrom Jakuba Szeli IP: *.proxy.aol.com 20.01.04, 18:38 Chlop to w Polsce ciemny, panie.Jak widzi ze ktos ma a on ni no to go drze w srodku.Niestety jako narod to mysmy sie spoznili na ten pociag pod tytulem cywilizacja i teraz drezyna musza zaiwaniac , bocznymi torami. A poza tym zawisc ,zlosc i smuta. Po II wojnie w lokalnych przedstawicielstwach NKWD kolejki sie ustawialy rodakow gotowych na wspolprace,to dlaczego teraz ma byc inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 was gliniaki to ja juz dawno olalem IP: *.city.mississauga.on.ca 21.01.04, 01:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? IP: 62.148.79.* 22.01.04, 11:52 bo typowy emigrant mówi "a tam w kraju wszystko jest źle, a ci, co w tym siedzą, są jacyś głupi, albo też źli" kto by lubił takiego emigranta a mi jest tu fajnie i nie jestem ani głupia, ani zła i też nie lubię, jak ktoś o mnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 a ty aby prawde piszesz? IP: *.mt.sfl.net 22.01.04, 12:31 przeciez rude podobno falszywe som, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan_z_oz Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? IP: *.mega.tmns.net.au 22.01.04, 12:31 Milosc przecietnego Kowalskiego do przecietnego emigranta jest wprost proporcjonalna do jakosci postow prezentowanych na tym forum. Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 ot, filozofka od siedmiu bolesci sie znalazla IP: *.mt.sfl.net 22.01.04, 12:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan_z_oz Niezdrowo na pusty zoladek... IP: *.mega.tmns.net.au 22.01.04, 12:36 sie tak ekscytowac. Wrzodow sie nabawisz. Ze swoim temperamentem musisz uwazac, znowu cie wytna. Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? 22.01.04, 16:22 Gość portalu: Kan_z_oz napisał(a): > Milosc przecietnego Kowalskiego do przecietnego emigranta jest wprost > proporcjonalna do jakosci postow prezentowanych na tym forum. > Pzd Bez sensu. Jutro moze zniknac caly Internet i nic sie od tego w/w sprawie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? 22.01.04, 16:29 Gość portalu: ruda napisał(a): > bo typowy emigrant mówi > "a tam w kraju wszystko jest źle, a ci, co w tym siedzą, są jacyś głupi, albo > też źli" A skad ty wiesz, co mowi typowy emigrant? Czy dla ciebie typowy emigrant = uczestnik forum Polonia? Gratuluje glebi przemyslen. > > kto by lubił takiego emigranta Nawet jezeli mowi prawde? Tak sie dziwnie sklada, ze to jest punkt widzenia nie tylko emigranta > > a mi jest tu fajnie Gratuluje. Problem polega na tym, ze znakomitej wiekszosci w Polsce jest wlasnie tak fajnie jak na kombajnie. Ekipom rzadowo-zlodziejskim tez jest w PL bardzo fajnie. Im kto bezczelniejszy i bardziej bez skrupulow, tym mu tam fajniej. > i nie jestem ani głupia, ani zła A ja nie sprzatam kibli i nie jestem ciemnym a wrednym tlumokiem z Maciejowej Sredniej. Uwierzysz? > i też nie lubię, jak ktoś o mnie tak Ditto. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: Dlaczego RUDA nie lubi emigrantów? 23.01.04, 02:31 Gość portalu: ruda nie widziała emigranta nawet z daleka, ale za to chodzi do kina i dlatego napisała z Uniwerku Warszawskiego to, co uważała za stosowne. Odpowiadamy więc rudej: Typowy krajowiec mówi "a tam w Hameryce wszystko jest źle, a ci, co w tym siedzą, są jacyś głupi, albo też źli" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=9910324 kto by lubił takiego krajowca. A nam jest tu fajnie i nie jestśmy ani głupi, ani źli i też nie lubimy, jak ktoś o nas tak. Odpowiedz Link Zgłoś
judge_judy Kowalski - Lumpenproletariusz? 22.01.04, 16:29 soup_nazi napisał: > Nie chodzi mi o "wadze". Na temat "wadzy" to my juz wszystko wiemy. Chodzi o > zwyklego Kowalskiego. > Czy zwykly Kowalski zasila szeregi lumpenproletariatu polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
donk Obecnie to on juz Kowalsky. 23.01.04, 02:33 judge_judy napisała: > soup_nazi napisał: > > > Nie chodzi mi o "wadze". Na temat "wadzy" to my juz wszystko wiemy. Chodzi > o > > zwyklego Kowalskiego. > > > > Czy zwykly Kowalski zasila szeregi lumpenproletariatu polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś