Dodaj do ulubionych

Dlaczego kraj nie lubi emigrantow?

19.01.04, 21:35
Nie chodzi mi o "wadze". Na temat "wadzy" to my juz wszystko wiemy. Chodzi o
zwyklego Kowalskiego.
Obserwuj wątek
    • judge_judy Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? 19.01.04, 21:46
      soup_nazi napisał:

> Nie chodzi mi o "wadze". Na temat "wadzy" to my juz wszystko wiemy. Chodzi o
      > zwyklego Kowalskiego.
      >
      Bo zwykly Kowalski pisze na forum "jak zlapac prace na czarno w Nowym Jorku" i
      zamiast byc zasypanym ofertami pracy za minimum $25/hr, on zostaje pouczany ze
      praca na czarno jest be, i nie nalezy wlaczac sie w szeregi innych kowalskich
      ktorzy przyjechali do NYC i teraz nosza te tubajfory na budowie i spia w
      dziesieciu na jednym obsikanym materacu znalezionym na Bronxie.
      • soup_nazi A co z tymi Kowalskimi, ktorzy nie maja nic... 19.01.04, 21:57
        ... wspolnego z forum Polonia?
        • Gość: Kowalski Re: A co z tymi Kowalskimi, ktorzy nie maja nic.. IP: *.bos.east.verizon.net 19.01.04, 23:03
          soup_nazi napisał:

> ... wspolnego z forum Polonia?
          >
          Za to ze za malo paczek do Polski z pomaranczami przesylasz, albo tylko pare
          stowek wyslesz od swieta a potrzeby sa w Polsce wieksze. Wyslij tych zielonych
          wiecej bo w Polsce drogo.

Kowalscy
          • filipek.us Miłość do emigranta jest wprost proporcjonalna do 19.01.04, 23:48
            przelicznika dulara na złotówę. Jak kurs był wysoki to i miłość była gorąca. A
            teraz Balcerowicz ustalił na trzy złote z groszami to i miłość jest za trzy
            złote.

Gość portalu: Kowalski napisał:

> Za to ze za malo paczek do Polski z pomaranczami przesylasz, albo tylko pare
            > stowek wyslesz od swieta a potrzeby sa w Polsce wieksze. Wyslij tych
            zielonych
            > wiecej bo w Polsce drogo.
            • filipek.us Za to ze za malo paczek do Polski z pomaranczami 22.01.04, 00:33
              Co roku w USA osiedla się około 1,3 mln imigrantów (wśród nich 100 tysięcy
              Polaków), z czego mniej więcej jedna trzecia robi to nielegalnie. Wszyscy
              wysyłają do swoich rodzinnych krajów potężne sumy. W zeszłym roku było to
              łącznie blisko 100 mld dolarów, czyli 15 proc. więcej niż w roku poprzednim.
              Około miliona Polaków rozsianych po całym globie zasila kraj 770 milionami
              dolarów rocznie. To niewiele w porównaniu z np. kilkudziesięciomilionową
              indyjską diasporą, która rokrocznie wysyła w swoje rodzinne strony prawie 15
              mld dolarów.
              Nic więc dziwnego, że imigracja stała się ważnym problemem polityki od
              polskiej Sokółki przez Manilę aż po Meksyk.

newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Watek=66138&WatekStr=1&Artykul=8774
              • Gość: Tamtejszy Re: Za to ze za malo paczek do Polski z pomarancz IP: *.proxy.aol.com 22.01.04, 01:46
                Nic też dziwnego, że polski rząd tak się oburza na koniecznośc posiadania wizy
                amerykańskiej. Dodać to do tego co z nas zdzierają w opłatach konsularnych
                (paszporty!) i rządowe finanse nagle wyglądają dużo lepiej.
        • filipek.us Re: A co z tymi Kowalskimi, ktorzy nie maja nic.. 19.01.04, 23:06
          Tacy Kowalscy, co tu nie stukają, to mają codzienne pranie mózgów
          uskuteczniane od circa 2000 roku. Zaczęło się od "Dekalogu Polonusa".
          Następnie Kowalski obejrzał "Szczęśliwego Nowego Jorku" i miał radochę, bo
          obsada niezła. itede itepe itede
    • Gość: Tamtejszy Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? IP: *.proxy.aol.com 19.01.04, 22:08
      Kraj? Który?
      Bo my tutaj was przecież straszliwie kochamy!
    • alias11 Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? 19.01.04, 22:57
      Proste. Kowalski poczytal sobie twoje i tobie podobnych wypowiedzi na tym forum.
      Kazdy by "znielubil".
    • Gość: Genosse_Sztetke Syndrom Jakuba Szeli IP: *.proxy.aol.com 20.01.04, 18:38
      Chlop to w Polsce ciemny, panie.Jak widzi ze ktos ma a on ni no to go drze w
      srodku.Niestety jako narod to mysmy sie spoznili na ten pociag pod tytulem
      cywilizacja i teraz drezyna musza zaiwaniac , bocznymi torami.
      A poza tym zawisc ,zlosc i smuta.
      Po II wojnie w lokalnych przedstawicielstwach NKWD kolejki sie ustawialy
      rodakow gotowych na wspolprace,to dlaczego teraz ma byc inaczej?
    • donk vip, czy ty dostales czkawki? 21.01.04, 00:52
      Pienisz sie cos synu.
    • Gość: VIP-1 was gliniaki to ja juz dawno olalem IP: *.city.mississauga.on.ca 21.01.04, 01:47
    • Gość: ruda Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? IP: 62.148.79.* 22.01.04, 11:52
      bo typowy emigrant mówi
      "a tam w kraju wszystko jest źle, a ci, co w tym siedzą, są jacyś głupi, albo
      też źli"

kto by lubił takiego emigranta

a mi jest tu fajnie
      i nie jestem ani głupia, ani zła
      i też nie lubię, jak ktoś o mnie tak
      • Gość: VIP-1 a ty aby prawde piszesz? IP: *.mt.sfl.net 22.01.04, 12:31
        przeciez rude podobno falszywe som, hehehe
      • Gość: Kan_z_oz Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? IP: *.mega.tmns.net.au 22.01.04, 12:31
        Milosc przecietnego Kowalskiego do przecietnego emigranta jest wprost
        proporcjonalna do jakosci postow prezentowanych na tym forum.
        Pzd
        • Gość: VIP-1 ot, filozofka od siedmiu bolesci sie znalazla IP: *.mt.sfl.net 22.01.04, 12:33
          • Gość: Kan_z_oz Niezdrowo na pusty zoladek... IP: *.mega.tmns.net.au 22.01.04, 12:36
            sie tak ekscytowac. Wrzodow sie nabawisz. Ze swoim temperamentem musisz
            uwazac, znowu cie wytna.
            Pzd
        • soup_nazi Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? 22.01.04, 16:22
          Gość portalu: Kan_z_oz napisał(a):

> Milosc przecietnego Kowalskiego do przecietnego emigranta jest wprost
          > proporcjonalna do jakosci postow prezentowanych na tym forum.
          > Pzd

Bez sensu. Jutro moze zniknac caly Internet i nic sie od tego w/w sprawie nie
          zmieni.
      • soup_nazi Re: Dlaczego kraj nie lubi emigrantow? 22.01.04, 16:29
        Gość portalu: ruda napisał(a):

> bo typowy emigrant mówi
        > "a tam w kraju wszystko jest źle, a ci, co w tym siedzą, są jacyś głupi, albo
        > też źli"

A skad ty wiesz, co mowi typowy emigrant? Czy dla ciebie typowy emigrant =
        uczestnik forum Polonia? Gratuluje glebi przemyslen.

>
        > kto by lubił takiego emigranta

Nawet jezeli mowi prawde? Tak sie dziwnie sklada, ze to jest punkt widzenia nie
        tylko emigranta

>
        > a mi jest tu fajnie

Gratuluje. Problem polega na tym, ze znakomitej wiekszosci w Polsce jest
        wlasnie tak fajnie jak na kombajnie. Ekipom rzadowo-zlodziejskim tez jest w PL
        bardzo fajnie. Im kto bezczelniejszy i bardziej bez skrupulow, tym mu tam
        fajniej.

> i nie jestem ani głupia, ani zła

A ja nie sprzatam kibli i nie jestem ciemnym a wrednym tlumokiem z Maciejowej
        Sredniej. Uwierzysz?

> i też nie lubię, jak ktoś o mnie tak

Ditto.
      • filipek.us Re: Dlaczego RUDA nie lubi emigrantów? 23.01.04, 02:31
        Gość portalu: ruda nie widziała emigranta nawet z daleka, ale za to chodzi do
        kina i dlatego napisała z Uniwerku Warszawskiego to, co uważała za stosowne.
        Odpowiadamy więc rudej:
        Typowy krajowiec mówi "a tam w Hameryce wszystko jest źle, a ci, co w tym
        siedzą, są jacyś głupi, albo też źli"
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=9910324
        kto by lubił takiego krajowca. A nam jest tu fajnie i nie jestśmy ani głupi,
        ani źli i też nie lubimy, jak ktoś o nas tak.
    • judge_judy Kowalski - Lumpenproletariusz? 22.01.04, 16:29
      soup_nazi napisał:

> Nie chodzi mi o "wadze". Na temat "wadzy" to my juz wszystko wiemy. Chodzi o
      > zwyklego Kowalskiego.
      >

Czy zwykly Kowalski zasila szeregi lumpenproletariatu polskiego?
      • donk Obecnie to on juz Kowalsky. 23.01.04, 02:33
        judge_judy napisała:

> soup_nazi napisał:
        >
        > > Nie chodzi mi o "wadze". Na temat "wadzy" to my juz wszystko wiemy. Chodzi
        > o
        > > zwyklego Kowalskiego.
        > >
        >
        > Czy zwykly Kowalski zasila szeregi lumpenproletariatu polskiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka