Dodaj do ulubionych

Lusia Sliwa

IP: 62.233.173.* 18.02.02, 18:54
lubicie, sluchacie? jestem ciekawa co sadzicie o jej "Open Microphone"?
Obserwuj wątek
    • Gość: A27 Re: Lusia Sliwa IP: *.proxy.aol.com 18.02.02, 19:08
      Jezu, jak ja czekalam na to pytanie.
      Moj ojciec slucha i popiera a ja dostaje drgawek. Mowie mu: "Co papciu, znowu
      te swoje matke boska chicagowska sluchasz?" I mamy potem niezly ubaw.
      Najbardziej mi sie "podobaly" panie Lusi debaty polityczne i wyslawianie
      Republikanow pod niebiosa.
      Albo te teksty o pieskach szukajacych kocahjacych domow.
      Zesiurac sie mozna.

Raz pamietam, ktos zadzwonil do Lusi z pytaniem o numer telefonu do Polskiej
      Opieki Spolecznej czy czegos takiego a Lusia z geba: "ja tutaj open microphone
      prowadzw, a nie wyszukiwanie telefonow."
      • luiza-w-ogrodzie Re: Lusia - czy istnieje australijski odpowiednik? 19.02.02, 09:25
        A27, ta Lusia to musi byc niesamowity chicagowski folklor lokalny. Ciekawe, czy
        jest ktos taki u nas w OZ. Pewnie nie ma, bo oprocz polskojezycznej audycji
        finansowanej przez panstwowa rozglosnie SBS jest cichutko w eterze. Moze
        koledzy maz, kangur albo czytacz cos slyszeli?

Luiza-w-Ogrodzie
        • Gość: DundeeGi Re: Lusia - czy istnieje australijski odpowiednik? IP: 144.138.133.* 23.02.02, 06:04
          Tez bym chciala to wiedziec Luiza!
          A swoja droga to pamietam jak pewnego razu gosc z radia Wawa zadzwonil do ks
          Rydzyka, sluchawke podnosi kobieta i mowi, ze Ojca-Dyrektora nie ma, na to radio
          Wawa a kto przy telefonie a ona na to: Siostra-Sekretarka!

Pozdrawiam
          Dundee Girl
          luiza-w-ogrodzie napisał(a):

> A27, ta Lusia to musi byc niesamowity chicagowski folklor lokalny. Ciekawe, czy
          >
          > jest ktos taki u nas w OZ. Pewnie nie ma, bo oprocz polskojezycznej audycji
          > finansowanej przez panstwowa rozglosnie SBS jest cichutko w eterze. Moze
          > koledzy maz, kangur albo czytacz cos slyszeli?
          >
          > Luiza-w-Ogrodzie

• Gość: h Re: Lusia Sliwa IP: *.iwc.net 21.02.02, 18:11
    • Gość: Biala Re: Lusia Sliwa IP: *.qc.sympatico.ca 18.02.02, 19:14
      Gość portalu: m napisał(a):

> lubicie, sluchacie? jestem ciekawa co sadzicie o jej "Open Microphone"?

A kto to jest? Jakies objawienie ktore przeoczylam?
      • Gość: A27 Re: Lusia Sliwa IP: *.proxy.aol.com 18.02.02, 19:20
        Ok biala, juz wykladam. Lusia Sliwa 101.
        Lusia to jest taka pani zdaje sie po 40-ce, ktora w Chicago prowadzi program
        radioy "open microphone". Moza zadzwonic i powiedziec Lusi, co ci lezy na
        watrobie. Najlepiej to powiedziec tak by sie Lusi podobala, bo jak sie Lusi
        nie podoba, to dzwoniacego potrafi potraktowac z buta.
        Znaczna czesc Polonii w Chicago bardzo Lusie kocha, zwlaszca tzw. starsze
        pokolenie panow po 50-tce ale moj tatuncio.
        Lusia ma piekny glos, ale merytorycznie rzadko spelnia moje oczekiwania,
        chociaz faktycznie kilka razy zdarzylo jej sie poruszac problemy wazne dla
        Polonii taki jak na przyklad nieuczciwi kontraktorzy, dyskryinacja Polakow,
        problemy z paszportami, problemy z policja itd.
        • Gość: Biala Re: Lusia Sliwa IP: *.qc.sympatico.ca 18.02.02, 19:30
          Najprawdopodobniej w marcu bede w Chicago. Mozesz podac fale to poslucham wink
          • Gość: A27 Re: Lusia Sliwa IP: *.proxy.aol.com 18.02.02, 19:34
            W tej chwili nie pamietam. Moze M. ci podpowie.
          • magazyn1 Re: Lusia Sliwa 18.02.02, 23:51
            Gość portalu: Biala napisał(a):

> Najprawdopodobniej w marcu bede w Chicago. Mozesz podac fale to poslucham wink

W marcu? to dobry czas.Pomarcoojesz z kotkami Sliwy. Fala 1490 AM.
            5:oo-7:oo po poludnioo od poniedzilkoo do piatkoo. W niedziele rano nadaje
            koncert zyczen.Piekna sprawa.
            Podalem te namiary ale boje sie, ze bede Cie mial na soomienioo!!Pozdr.
    • Gość: puls Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon IP: *.158.229.133.Dial1.Chicago1.Level3.net 19.02.02, 00:23
      • Re: Lusia Sliwa adres: *.proxy.aol.com
      Gość portalu: A27 18-02-2002 19:20 odpowiedz na list
      odpowiedz cytując

Ok biala, juz wykladam. Lusia Sliwa 101.
      Lusia to jest taka pani zdaje sie po 40-ce, ktora w Chicago
      prowadzi program
      radioy "open microphone". Moza zadzwonic i powiedziec Lusi, co
      ci lezy na
      watrobie. Najlepiej to powiedziec tak by sie Lusi podobala, bo
      jak sie Lusi
      nie podoba, to dzwoniacego potrafi potraktowac z buta.
      Znaczna czesc Polonii w Chicago bardzo Lusie kocha, zwlaszca
      tzw. starsze
      pokolenie panow po 50-tce ale moj tatuncio.
      Lusia ma piekny glos, ale merytorycznie rzadko spelnia moje
      oczekiwania,
      chociaz faktycznie kilka razy zdarzylo jej sie poruszac problemy
      wazne dla
      Polonii taki jak na przyklad nieuczciwi kontraktorzy,
      dyskryinacja Polakow,
      problemy z paszportami, problemy z policja itd.

Ty zydzie zafajdany skunksie smierdzacy szczochami i czosnkiem.Ty jestes chyba
      jednym z tych co dzwoni do niej i podaje sie na poczatku ze jest zydem i zaraz
      po tym bluzga,oczywiscie ze L.Sliwa ma mozg-(to pisze na podstawie ze ja znam
      osobiscie)w porownaniu do ciebie ...u o inteligencji mokrej sciery.
      Czemu mosku spieprzasz a watkow ktore ci zadaje na forum,masz ciulu kompleksy
      ze jestes polskim zydem?.To ja ci pisze ze nie jestes polskim zydem tylko
      zydowska kanalia bo nie ma czegos takiego jak polski zyd;albo zyd albo Polak.
      A teraz zapraszam cie do mojego smietnika bo jutro wywoza smieci i znajdziesz
      tam cos do jedzenia bo ...isz glodne zydowskie farmazony obrzezancu
      smierdzacy.Od... sie od L.Sliwy bo jak cie namierze to takiego kopa ci
      wystosuje ze cie policja za szybkosc przyskrzyni.Jedz lepiej na igrzyska i
      drzewa udawaj to sie kutwo chociaz lawinie snieznej przysluzysz.

puls-jakbys nie mial pewnosci.
      • jot-23 Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon 19.02.02, 00:27
        Gość portalu: puls napisał(a):

> • Re: Lusia Sliwa adres: *.proxy.aol.com
        > Gość portalu: A27 18-02-2002 19:20 odpowiedz na list
        > odpowiedz cytując
        >
        > Ok biala, juz wykladam. Lusia Sliwa 101.
        > Lusia to jest taka pani zdaje sie po 40-ce, ktora w Chicago
        > prowadzi program
        > radioy "open microphone". Moza zadzwonic i powiedziec Lusi, co
        > ci lezy na
        > watrobie. Najlepiej to powiedziec tak by sie Lusi podobala, bo
        > jak sie Lusi
        > nie podoba, to dzwoniacego potrafi potraktowac z buta.
        > Znaczna czesc Polonii w Chicago bardzo Lusie kocha, zwlaszca
        > tzw. starsze
        > pokolenie panow po 50-tce ale moj tatuncio.
        > Lusia ma piekny glos, ale merytorycznie rzadko spelnia moje
        > oczekiwania,
        > chociaz faktycznie kilka razy zdarzylo jej sie poruszac problemy
        >
        > wazne dla
        > Polonii taki jak na przyklad nieuczciwi kontraktorzy,
        > dyskryinacja Polakow,
        > problemy z paszportami, problemy z policja itd.
        >
        > Ty zydzie zafajdany skunksie smierdzacy szczochami i czosnkiem.Ty jestes chyba
        > jednym z tych co dzwoni do niej i podaje sie na poczatku ze jest zydem i zaraz
        > po tym bluzga,oczywiscie ze L.Sliwa ma mozg-(to pisze na podstawie ze ja znam
        > osobiscie)w porownaniu do ciebie ...u o inteligencji mokrej sciery.
        > Czemu mosku spieprzasz a watkow ktore ci zadaje na forum,masz ciulu kompleksy
        > ze jestes polskim zydem?.To ja ci pisze ze nie jestes polskim zydem tylko
        > zydowska kanalia bo nie ma czegos takiego jak polski zyd;albo zyd albo Polak.
        > A teraz zapraszam cie do mojego smietnika bo jutro wywoza smieci i znajdziesz
        > tam cos do jedzenia bo ...isz glodne zydowskie farmazony obrzezancu
        > smierdzacy.Od... sie od L.Sliwy bo jak cie namierze to takiego kopa ci
        > wystosuje ze cie policja za szybkosc przyskrzyni.Jedz lepiej na igrzyska i
        > drzewa udawaj to sie kutwo chociaz lawinie snieznej przysluzysz.
        >
        > puls-jakbys nie mial pewnosci.

chlopaki, chlopaki... spokojnie... macie swoje fora swiat i informacje dnia
        przeciez, rozumiem ze to zadna radocha siedziec po pachy w gnoju caly dzien i
        sie obrzucac "sniezkami", ale jak wchodzisz do kogos, chociaz wytrzyj buty i sie
        przywitaj jak czlowiek.
      • Gość: aniutek Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 19.02.02, 00:28
        ???????? zle sie czujesz???? to glowa...... hmmmmm ciezko bedzie, oj
        ciezko......
        • Gość: maz Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon IP: *.arach.net.au 19.02.02, 01:32
          Uuuuuuuu...........
          Ale z kogos "jentelygencyja' wyskoczyla.
          Jak ta Sliwa ma takich kolezkow i obroncow to juz przez samo to nie chcial bym
          jej sluchac.Czy ona tez takim jezykiem mowi????????
          • Gość: A27 Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon IP: *.proxy.aol.com 19.02.02, 01:37
            Nie dosc, ze zyda ze mnie puls zrobil to jeszcze do tego faceta.
            Ten puls to pewnikiem jakis pacholek Edka Moskala.
            • Gość: puls Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon IP: *.158.229.133.Dial1.Chicago1.Level3.net 19.02.02, 01:59
              Gość portalu: A27 napisał(a):

> Nie dosc, ze zyda ze mnie puls zrobil to jeszcze do tego faceta.
              > Ten puls to pewnikiem jakis pacholek Edka Moskala.

Spieprzaj hamie do Palestyny sharonowi spodnie trzymac.
              A moze jak sie postarasz to cie dopuszcza do konkursu rzucania karpiem po
              zydowsku w gola dupe sharona.On to uwielbia robic w przerwach jak nie bombarduje
              Palestyny.Fredzio ma ponoc koszerny czolg to sie wybiezesz z nim na zydowski
              kulig-jezdzenie czolgami po okolicach i strzelanie do wszystkiego co arabskie.
              Jestes dla wielu na tym forum chucpa zydowska i niczym innym.

puls-jakbys nie wiedzial kto.
              • Gość: A27 Re: Lusia Sliwa-i ... IP: *.proxy.aol.com 19.02.02, 02:15
                Drogi pulsie, nie wkurzaj sie tak bardzo, bo Ci zylka peknie.
                Moze mi zatem wytlumaczysz dlaczego Lusia tak bardzo kochala Busha w 2000,
                skoro jego lojalnosc wobec Izraela byla taka sama jak ta, ktore prezentowal
                Gore.

Ja sie Luski nie czepiam- przeciez napisalam Ci sturmaku, ze ona ma LADNY
                GLOS.
              • Gość: puls Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon IP: *.158.229.133.Dial1.Chicago1.Level3.net 19.02.02, 02:24
                odpowiedz cytując
                Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon
                Autor: Gość portalu: A27
                Data: 19-02-2002 01:37 adres: *.proxy.aol.com

--------------------------------------------------------------------------------
                Nie dosc, ze zyda ze mnie puls zrobil to jeszcze do tego faceta.
                Ten puls to pewnikiem jakis pacholek Edka Moskala.

proxy.aol.com-to adres parszywego zyda ktory podszywa sie pod nicki
                innych.uzywa wielu ksyw miedzyinnymi:egon,A27,kasia,jest zydowskim szuja ktora
                prubuje torpedowac wszystkie glosy propolskie,propalestynskie,zwykle krzyczy o
                antysemityzmie i cierpiactch ciagle zydach.

puls
                • Gość: Podszywa Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon IP: *.proxy.aol.com 19.02.02, 02:26
                  proxy.aol.com to najbardziej popularny internet provider w US
                • jot-23 Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon 19.02.02, 02:27
                  Gość portalu: puls napisał(a):

> odpowiedz cytując
                  > Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon
                  > Autor: Gość portalu: A27
                  > Data: 19-02-2002 01:37 adres: *.proxy.aol.com
                  >
                  >
                  > -------------------------------------------------------------------------------
                  > -
                  > Nie dosc, ze zyda ze mnie puls zrobil to jeszcze do tego faceta.
                  > Ten puls to pewnikiem jakis pacholek Edka Moskala.
                  >
                  > proxy.aol.com-to adres parszywego zyda ktory podszywa sie pod nicki
                  > innych.uzywa wielu ksyw miedzyinnymi:egon,A27,kasia,jest zydowskim szuja ktora
                  > prubuje torpedowac wszystkie glosy propolskie,propalestynskie,zwykle krzyczy o
                  > antysemityzmie i cierpiactch ciagle zydach.
                  >
                  > puls

hahahahhah niech zgadne??!?! Janusz Styber?????
                  • Gość: A27 Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon IP: *.proxy.aol.com 19.02.02, 02:33
                    Czezby pan znowu wygral, Klossie?
                    • Gość: maz Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon IP: *.arach.net.au 19.02.02, 02:48
                      To nie zaden Plus tylko jakis wielki MINUS.
                      Zostawcie tego Oszoloma w spokoju ,czy warto odpisywac na takie idiotyzmy??????
                      A moze to nowe wcielenie Phsyhika???????
                      • jot-23 Re: Lusia Sliwa-i ...ony A27-takze Egon 19.02.02, 03:05
                        Gość portalu: maz napisał(a):

> To nie zaden Plus tylko jakis wielki MINUS.
                        > Zostawcie tego Oszoloma w spokoju ,czy warto odpisywac na takie idiotyzmy??????
                        > A moze to nowe wcielenie Phsyhika???????

gorszy..ten jest niezniszczalny, niezatapialny i nieprzemakalny
    • Gość: A27 Re: Lusia Sliwa IP: *.proxy.aol.com 19.02.02, 04:11
      Titanic tez byl niezniszczalny, a jak marnie skonczyl, ha!
    • Gość: m Re: Lusia Sliwa IP: 62.233.173.* 19.02.02, 10:17
      do A-27: chyba bardzo trafnie ujelas (ujeles?) jej specyfike. ja sluchalam Lusi
      przez ostanie 2 miesiace teraz jestem juz w kraju i... troche mi jej "brakuje".
      bardzo ciekawa osobowosc, nie sadzicie?
      a swoja droga moze z was ktos wie (to tak a propo tego ze nie jest ksiazka
      telefoniczna) czy nie wiecie kim jest ow tajemniczy general czy tez pulkownik
      Sieczkowski, o ktorego numer mniej wiecej co tydzien pytali ludzie na antenie i
      Lusia im go podawala? jestem bardzo ciekawa.
      a co do innych chicagowskich osobowosci medialnych to bardzo spodobal mi sie
      doktor Forys i doktor Birn (chyba jego zona?), ktorzy maja swoj program z
      poradami lekarskimi w godzinach porannych chyba na 1030 o ile sie nie myle.
      kojarzycie go? facet jest rewelacyjny, ma naprawde swietne teksty...
      pozdrawiam Chicago i was wink
    • Gość: Tomek Film "Polish Power" IP: *.chcg3.il.corecomm.net 19.02.02, 16:42
      Niedawno ktos nakrecil film dokumentalny o polskich stacjach radiowych w
      Stanach (Connecticut,NY, Floryda,Texas,Arizona,California a zwlaszcza Chicago)
      Mozna tam zobaszyc stacje Sliwy WPNA 1490, dalej WNWI 1080 oraz WNVR 1030 w
      Chicago. ciekawy film, mozna go chyba kupic w polskich supermarketach w Chicago
      np. w Wally's oraz PolishNews.com wysylkowo. Ciekawa niezalezna produkcja
      • Gość: dodo chicago, eh IP: 209.226.65.* 19.02.02, 17:12
        nie slucham, nie czytam, nie ogladam polskich gazet, stacji, programow
        produkowanych w ontario - moj kontakt z polskoscia to znajomi i to forum (raz
        na jakis czas) ale jak czytam takich jak mr. puls to az mi sie wierzyc nie
        chce, ze to prawdziwy czlowiek, polski czlowiek...
        czy to ja juz sie tak kompletnie oderwalam od poslkiej rzeczywistosci?
        a moze naprawde w bogatej ameryce internet jest dostepny rowniez dla pacjentow
        mental clinic?
        chyba sobie skopiuje jego listy do a27 i bede dzieciom pokazywac gdy sie
        zapytaja czemu wyjechalismy z polskismile nic dodac, nic ujac.
        • Gość: puls Re: chicago, eh IP: *.tnt2.chi15.da.uu.net 19.02.02, 19:37
          Gość portalu: dodo napisał(a):

> nie slucham, nie czytam, nie ogladam polskich gazet, stacji, programow
          > produkowanych w ontario - moj kontakt z polskoscia to znajomi i to forum (raz
          > na jakis czas) ale jak czytam takich jak mr. puls to az mi sie wierzyc nie
          > chce, ze to prawdziwy czlowiek, polski czlowiek...
          > czy to ja juz sie tak kompletnie oderwalam od poslkiej rzeczywistosci?
          > a moze naprawde w bogatej ameryce internet jest dostepny rowniez dla pacjentow
          > mental clinic?
          > chyba sobie skopiuje jego listy do a27 i bede dzieciom pokazywac gdy sie
          > zapytaja czemu wyjechalismy z polskismile nic dodac, nic ujac.

Co ci sie nie podoba w moich postach?.,ze nazwalem A27-egona -janusza stybera
          kutasem zydowskim?-ktory szkaluje etatowo na tym forum wszystko co
          polskie.Koniecznie zrob sobie kopie tych postow i pokazoj swoim pociechom ze
          Polacy hamow zydowskich tolerowac nie beda-wbij im to raz na zawsze w glowki.

puls

• Gość: aniutek Re: chicago, eh/Dodo IP: 199.219.138.* 19.02.02, 19:53
          tak, mam podobne wrazenia .......
          • Gość: A27 Re: chicago, eh/Do wszystkim IP: *.proxy.aol.com 19.02.02, 20:06
            Zainteresowanym wyjasniam, ze A27 to jest Anna27, czyli kobieta.
            Nie wiem kto to Egon.
            Puls, czy to chcesz zebym Ci cycki pokazala, zcy cos?
            Lusie Sliwe uwazam za pewnego rodzaju fenomen medialny, z ktorym niekoniecznie
            zgadzam, ale ktorego slawe rozpoznaje.
            Pulkownik Sieczkowski to chyba taki pan, ktory dosc wysoko zaszedl w
            chicagowskiej policji o ile sie nie myle. Chyba fajny gosc.
            • Gość: puls Re: chicago, eh/Do wszystkim IP: *.tnt2.chi15.da.uu.net 19.02.02, 20:17
              Gość portalu: A27 napisał(a):

> Zainteresowanym wyjasniam, ze A27 to jest Anna27, czyli kobieta.
              > Nie wiem kto to Egon.
              > Puls, czy to chcesz zebym Ci cycki pokazala, zcy cos?
              > Lusie Sliwe uwazam za pewnego rodzaju fenomen medialny, z ktorym niekoniecznie
              > zgadzam, ale ktorego slawe rozpoznaje.
              > Pulkownik Sieczkowski to chyba taki pan, ktory dosc wysoko zaszedl w
              > chicagowskiej policji o ile sie nie myle. Chyba fajny gosc.

Egon vel janusz styber vel........,dorobil sobie cycki i wyszla ania
              transwetystka,i mysli ze go juz nikt na forum nie pozna.Zyd czy niezyt.

puls prawdziwy-pamietasz kutasiku?.
              • Gość: A27 Re: chicago, eh/Do wszystkim IP: *.proxy.aol.com 19.02.02, 20:21
                Co ja niby mam pamietac?
                Wiesz co puls, po tej operacji zmiany plci mam zacmienia pamieci.

Ania =-tranwestytka
                • Gość: aniutek Re: chicago, eh/Do wszystkim IP: 199.219.138.* 19.02.02, 20:28
                  co za palant..........
                  Ania- olej, nie ma z kim dyskutowac
                  • behemotka Re: chicago, eh/Do wszystkim 19.02.02, 20:53
                    Aaaaaaaaa....ale pastuch...
    • Gość: A27 Re: Luiza in the garden IP: *.proxy.aol.com 21.02.02, 20:20
      Luiza, moze Ty bys zaczela jakis otwarty mikrofon w OZ. Podejrzewam, ze
      intelektualnie bys Lusie na lopatki rozlozyla. Jest jeden warunek: GLOS!!!!

Ania-transwestytka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka