Dodaj do ulubionych

MALŻEŃSTWO Z OBYWATELEM USA

IP: *.astro.net.pl 16.08.01, 15:07
Zamierzam wyjsc za obywatela USA bedac w Stanach legalnie ale na przedluzonej u
konsula wizie turystycznej.Slyszalam,ze mozna miec w takim wypadku klopoty.Czy
macie jakies wiadomosci na ten temat?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nut Re: MALŻEŃSTWO Z OBYWATELEM USA IP: *.physik.uni-ulm.de 16.08.01, 15:31
      My ci huju damy malzenstwo. Sprobuj kurwo tknac
      jankeske,
      za zakonczycze razem na cmentarzu . I my cie huju
      postraszymy
      ze bedziesz wisial. Bedziez deportowany na mrygniecie.
    • Gość: Krea Re: MALŻEŃSTWO Z OBYWATELEM USA IP: 204.155.16.* 16.08.01, 15:40
      Ja nie mialam klopotow. Status mojej wizy turystycznej byl nastepujacy: wiza
      byla wazna do polowy lutego. Na miesiac przed jej wygasnieciem wyslalam podanie
      o przedluzenie. W maju dostalam formalny list od INS, ze potrzebne sa dodatkowe
      dokumenty. Na ich dostarczenie mialam czas do 15 sierpnia (termin
      nieprzekraczalny itp.) Wyszlam za maz 15 lipca i w tydzien pozniej skladalismy
      papiery o zielona karte. Trzeba pamietac,ze oprocz wielu innych dokumentow (akt
      urodzenia, swiadectwo rozwodu jesli poprzednio ktores z Was bylo w zwiazku
      malzenskim, i inne) INS wymaga papierka od lekarza, ktory z kolei wymaga
      poswiadczenia o przebytych szczepieniach. Trzeba zebrac wszystkie dokumenty
      bardzo sumiennie. My nie mielismy zadnych problemow, bo w swietle zasad INS ja
      przebywalam w USA caly czas legalnie. Aha, gratulacje! Jesli masz wiecej pytan
      pisz na misiamiskiewicz@yahoo.com.
    • Gość: Tan Re: MALŻEŃSTWO Z OBYWATELEM USA IP: *.astro.net.pl 17.08.01, 16:42
      Czy moze jeszcze ktos?
      • Gość: Mr. T Re: MALŻEŃSTWO Z OBYWATELEM USA IP: 63.97.172.* 17.08.01, 19:00
        Gość portalu: Tan napisał(a):

> Czy moze jeszcze ktos?

Ok, ja.
        Pytasz sie jakie moga byc klopoty. Otoz co moze byc klopotem to fakt, ze kiedy
        ubigalas sie o wize turystyczna, zobowiazalas sie do wyjazdu z USA. Jezeli Twoja
        intencja bylo pozostanie w Stanach, bedzie to uznane za wykroczenie. Oczywiscie,
        jezeli Twoja sytuacja wyglada w stylu: "Przyjechalam jako turystka, poznalam tego
        wspanialego chlopaka, cale moje zycie sie zmienilo i teraz nie wiem jak moglabym
        bez niego zyc" To zostanie to najprawdopodobniej przyjete. W kazdym badz razie na
        pewno przyda sie rada dobrego prawnika imigracyjnego. Generalnie rzecz biorac
        staly pobyt otrzymasz, jezeli bedziesz robila wszystko zgodnie z przepisami.
        Czeka Cie troche ganiania i zalatwiania papierkow, ale na pozytywnej stronie
        zgadnienia, za 3 lata po przyznaniu zielonej karty mozesz ubiegac sie o
        obywatelstwo USA.
        Jesli chodzi o mnie to ja otzymalem staly pobyt poprzez wize K1 (narzeczenska).
        Musialem przygotowac wszystkie papiery w Polsce, dostalem wize, przyjechalem do
        USA i wzialem slub. Potem juz nie bylo zadnych problemow. Gdybym wczesniej dostal
        wize turystyczna, to jestem pewny, ze zrobilbym to tak jak Ty to planujesz. Nie
        dlatego, zeby to mialobyc latwiejsze... Po prostu naprawde tesknilem do mojej
        ukochanej.

A tak na dodatek... Zobacz na strone:

http://guide.lp.findlaw.com/01topics/20immigration/index.html

Jezeli klikniesz na link: FindLaw Message Boards - Immigration Law
        Zobaczysz tam posty, na ktore odpowiada prawnik wyjasniajac sytuacje podobne jak
        Twoja. Sama tez mozesz cos napisac.

Zycze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka