Gość: Bogdan IP: *.proxy.aol.com 13.03.02, 07:22 ciagle dzial? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alen Re: Niemen Czeslaw IP: *.i-one.at 13.03.02, 07:49 Hi Dlaczego ma nie działać. Za komuny niedoceniany, prowincjonalny a dziśaj przez tych ludzi którzy go nie doceniali ,uwielbiany. Można spokojnie powiedzieć "Dziwny jest tan świt". Lubje jego stare przeboje. Natomiast na Rodowicz nie moge patrzeć, za bardzo się narzuca publiczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Niemen Czeslaw IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.03.02, 13:26 Gość portalu: Alen napisał(a): > Hi > Dlaczego ma nie działać. > Za komuny niedoceniany, prowincjonalny a dziśaj przez tych ludzi którzy go nie > doceniali ,uwielbiany. Można spokojnie powiedzieć "Dziwny jest tan świt". > Lubje jego stare przeboje. > Natomiast na Rodowicz nie moge patrzeć, za bardzo się narzuca publiczności. Tak sie zlozylo,ze widzialem Czeslawa Wydrzyckiego,pseudo Niemen na jego pierwszych "wystepach " na wybrzezu w latach 60-tych.odniosl na mnie wrazenie spiewaka 3-ciej kategorii z mocnym akcentem zza Buga.i takim pozostal do dzisiaj.a roku ,bylo to chyba 1969 lub 70,widzialem go na "wystepie" w Rzymie.Szumnie okrzyczany w PRL wystep odbyl sie w jakiejs malej stodole i bylo nas wszystkiego ok.10 osob-sami Polacy. facet pojechal a Polsce na fali suszy i entuzjazmu.PRL bylo kaczym dolkiem w dziedzinie rozrywki.Oczywiscie mial i ma swoich fanow-i dobrze,jego wspolczesny mu sepleniacy kolega tez sie produkuje ze swymi"prywatkami" Ale ten zmanierowany burak zza buga to faktycznie okaz.podobno cos tam komponuje itd.jak ma za co zyc to ok.Lepsze to jak Disko Polo z debilnymi tekstami i takaz muzyka.Piszesz o Rodowicz ! ta tlusta babcia ciagle swoja olbrzymia dupa siedzi w latach 70.Pewnie nie ma lustra i kalendarza. zykje wspomnieniami wystepow Bulgarii ,DDR i oczywiscie CCCP,gdzie miala olbrzymie sukcesy-ruskie do dzisiaj pozostali na tym poziomie.Ostatnie produkcje Rodowicz przypominaja wystepy w Kongresowej z okazji kolejnego zjazduPZPR. Przydalo by sie by niektorzy pomysleli ,ze wzbudzaja litosc i psuja wspomnienia dawnych lat- Widok kilku podstarzalych lowelasow ubranych w debilne stroje pelne koronek,to tez boski widok.Oni to robia se jaja z publiki-czysta chaltura .Jest takich wielu.Najgorzej jak czlowiek nie da sie oderwac od mikrofonu itd. jednym z niewielu,ktory z godnoscia sie starzeje pozostal Seweryn Krajewski. Ale "artysci" robia to co moga sprzedac i jak idzie to mozna bez przerwy i tak samo -poza zmiana czapeczki na kapelusz wyc glosem zarzynanego eunucha o dziwnym swiecie-i to jest prawda 1 swiat jest dziwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: criss Re: Niemen Czeslaw IP: *.ipt.aol.com 13.03.02, 18:08 No , dobrze juz , drogi Donie , dobrze . A teraz wytrzyj sobie Pan nos , wez Pan sobie taka plytke i posluchaj: Pod papugami jest szeroko niklowany bar nad szklaneczkami choragiewka zolto swieci skwar tu przed dziewczetami kolorowa slodycz stoi w szkle wraz z papuzkami chca szczebiotac i kolysac sie ... ....... Albo Mam tak samo jak Ty miasto moje a w nim tararararrra rara ta rararrrara chyba zapomnialem dalej . W kazdym razie niech Pan nie obala mitow raczej proponuje flaszke zoladkowej gorzkiej . K. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Niemen Czeslaw 13.03.02, 18:27 no Don, co ci ten Niemen zrobil , ze sobie nim tak buty wycierasz? Zapomniales , ze w tamtych siermieznych czasach byl wielkim idolem, kontrowersyjnym artysta, kochanym i znienawidzony,Moze nie na miare Sinatry (nigdy go az tak nie lubilam) ale na miare Polski z tamtych czasow. Te kolorowe stroje , te kapelusze, te wlosy dlugie, wrzask czyli spiewanie....te frywajace marynary. Don, zapomniales, nie wypieraj sie lat swojej mlodosci, ja nie pamietam, ale TY???? Ty nie "Baw sie z w ciuciubabke" , mimo ze "Pamietam ten dzien", "Wiem , ze nie wrocisz". Ale pozostanie "Wspomnienie", bo "Dziwny jest ten swiat" . A "Czy mnie jeszcze pamietasz?"i moj "Domek bez adresu"?AAAAA to "Sukces" i "Kleczac przed toba " spiewam na cale gardlo " Kalalolczyyyyyyykkkkk" hehehehe Don , come on, daj ton do "Kalakolczyka" , tak na ruska nute albo po polsku ze wszchodnim zaspiewem hehehe K. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Niemen Czeslaw 13.03.02, 18:28 Zaraz sobie puszcze Niemena, ale "Kalakolczyka " nie mam ((( Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Karelia 13.03.02, 19:26 zaczalem cie czytac i w pierwszej chwili myslalem, ze chcesz sobie puscic- pawia... usmialem sie o tym buraku zza Buga. Szkoda, ze nie pamietam tej "kolokolczyk". Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Karelia 13.03.02, 19:43 ten "Kalakolczyk" to taka duszoszczypatielnyja , russkaja melodia . Fajnie by sie u Dona spiewalo na balkonie, saczac sangrie albo jaki inny coctail, glaszczac kaukaskiego psa i gaworzac z Natasz wspominalo lata ktore minely hehehe . Oczywiscie lata Dona i jego zyciowe przygody. Te , ktore przezyl i te , ktore sobie "wyzaglobowal" K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Karelia IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.03.02, 19:51 drapieznik napisał(a): > zaczalem cie czytac i w pierwszej chwili myslalem, ze chcesz sobie puscic- > > pawia... > > usmialem sie o tym buraku zza Buga. Szkoda, ze nie pamietam tej "kolokolczyk". > ludzka pamiec jest krotka.Sa rozne smaki -ten pozer nigdy nigdy mnie nie przekonal.Glownie pisalem o tym co dzisiaj. wierz mi ,poczatki Niemena to byl kicz !ale ja nie pidalem by kogokolwiek przekonac.Tylko ten co chcial go wspomniec,zapomnial,ze Niemen byl bardzo aktywny i nikt mu nieprzeszkadzal.A ,ze byli wtedy ludzie ,ktorzy go nie znosili-to taki jeden stuka w klawisze.Karin stanek tez nie trawilem i do dzis uwazam,ze to byla prymitywna dupa ze slaska.I do dzisiaj pozostala dokladnie na tym samym miejscu co w 1963.Ilu takich bylo ? Kto pozostal? Garsc o porzadnym wyksztalceniu muzycznym i wokalnym- resztasmiesznie belkoczacych i wijacych sie w drgawkach artystow poszla do lamusa i tak trzeba.taki sam los czeka burakow z disco -polo,to jest wstyd i obnizanie poziomu rozrywki w polsce.I jak zwykle uwazaja sie za artystow i biora siebie powazni-niektorzy nawet widza w swoim "spiewaniu " jakas misje.A "Republika " jest OK pozdraw Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Karelia 13.03.02, 19:56 Don, posluchaj sobie lepoej "Myslovitz" a bedziesz zbawiony hihihihi, ta ich plyta sprzed bodajze 2 lat jest naprawde niezla.-) pozdrav na wsiegda, pust budiet solnce K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Karelia IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.03.02, 20:23 karelia napisał(a): > Don, posluchaj sobie lepoej "Myslovitz" a bedziesz zbawiony hihihihi, ta ich > plyta sprzed bodajze 2 lat jest naprawde niezla.-) > pozdrav na wsiegda, pust budiet solnce K. Wczoraj slyszalem i widzialem na SatelitTV.Doberze brzeczy w uszach ! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Karin 13.03.02, 20:02 Don, badz obiektywny, please. Jak KarinStanek spiewala swoja " Malowana lale", "Autostop" to miala chyba 17-18 lat. Przeciez byla 100% amatorka. Skad miala miec wyksztalcenia muzyczne? weszla na estrade , zaspiewala , poruszala sie tak jak nikt dotad , spodobalo sie....to bylo takie spontaniczne, mlode wtedy ..." Chlopak z gitara bylby dla mnie para " A co robila pozniej , nie wiem. Jakos kariera upadla, przyszli inni, czy lepsi , nie wiem. Jej juz nie lansowano. Moze szkoda , bo talent chyba miala. Miala szanse, chcieli ja zostawic w ameryce, ale wrocila, bo podobno robila mature wieczorowa. Sam widzisz , jak to wtedy bylo. A zreszta jak mowi stare indianskie przyslowie , "nie matura a chec szczera zrobi z ciebie oficera". A od Karin sie odczep autostop, autostop wsiadaj bracie dalej hop!...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Karin IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.03.02, 20:37 karelia napisał(a): > Don, badz obiektywny, please. Jak KarinStanek spiewala swoja " Malowana > lale", "Autostop" to miala chyba 17-18 lat. Przeciez byla 100% amatorka. Skad > miala miec wyksztalcenia muzyczne? weszla na estrade , zaspiewala , poruszala > sie tak jak nikt dotad , spodobalo sie....to bylo takie spontaniczne, mlode > wtedy ..." Chlopak z gitara bylby dla mnie para " A co robila pozniej , nie > wiem. Jakos kariera upadla, przyszli inni, czy lepsi , nie wiem. Jej juz nie > lansowano. Moze szkoda , bo talent chyba miala. Miala szanse, chcieli ja > zostawic w ameryce, ale wrocila, bo podobno robila mature wieczorowa. Sam > widzisz , jak to wtedy bylo. > A zreszta jak mowi stare indianskie przyslowie , "nie matura a chec szczera > zrobi z ciebie oficera". > A od Karin sie odczep > autostop, autostop wsiadaj bracie dalej hop!...... Autostopem wyjechala do niemiec -na pochodzenie,bywa w Polsce .Na slasku nazywaja ja niemra.miala "koncert" i wywiad-opowiadala jak to krzywdzili ja w PRL,a ona sie nie dawala,jak to krzewi polskosc na swoich rock -koncertach-gdzie nie wiem.taka babcia rocka lat poznego Gomulki.skacze nie tak zle jak na swoje lata.Ale warkocze w rytm rocka juz sie nie gna ) I tak mnie nie przekonasz bym mial litosc nad emarytami.A legendy pisze sie po smierci-wtedy mozna klamac.Ona twierdzi,ze byla prekursorem rocka-cos o 1000-gitar na 1000-lecie. A ja bylem prekursorem wnoszenia w butelce po lemoniadzie wina "TUR"-wzmacniane ,na kazdy kolejny Festiwal Mlodych Talentow-tam tez sie zakochalem w Kasi Sobczyk-to byly nogi i oczy!!! Sukienka z plytek metalowych pozostanie mi w pamieci-super mini.Lza w oku nie pozwala na dalsze pisanie Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Sobczyk 13.03.02, 21:30 Na temat Stanek az tak daleko sie nie wypowiadam, nie wiem , nie znam. Wiem ze gdzies w Niemczech sie umiejscowila i nic wiecej. Sobczyk: 13 -nastegoooo zawsze w grudniu jest wiosnaaaaa.... Biedroneczki sa w kropeczki i tak chwala sobieeee U motylka plamek kilka sluzy ku ozdobie;- O mnie sie nie martw omnie sie nie martw ja sobie rade dammmm Jestes to jestes a jak cie nie ma to tez nie wielki kram Jesli chcesz wiedziec same zmartwienia tylko przec ciebie mam , O mnie zapomnij o mnie sie nie martw ja sobie rade dam!!!! ( czyzby prekursorka feminizmu?) No, Don pospiewaj no )))))))))))) ja sobie rade dammmm lalalal same zmartwienia mam lalala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Sobczyk IP: *.sympatico.ca 13.03.02, 21:57 No i jak zwykle zaczeliscie bluzgac. Cudze chwalicie swego nie znacie. Tutaj to bardzo pasuje. A moze ten ich "niesukces" artysteczny polegal na tym ze spiewali po polsku,co? Dzisiaj kracza po hamerykansku i za to pewnie bija im brawa. Szkoda tylko ze moje uszy tego dzisiejszego ich wycia dla zbycia nie przyjmuje ( pomijam kilku wspanialych artystow). Reszta - szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Sobczyk IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.03.02, 22:03 Gość portalu: ........ napisał(a): > No i jak zwykle zaczeliscie bluzgac. Cudze chwalicie swego nie > > znacie. Tutaj to bardzo pasuje. A moze ten ich "niesukces" > artysteczny polegal na tym ze spiewali po polsku,co? Dzisiaj > kracza po hamerykansku i za to pewnie bija im brawa. Szkoda > tylko ze moje uszy tego dzisiejszego ich wycia dla zbycia > nie przyjmuje ( pomijam kilku wspanialych artystow). Reszta - szkoda > > slow. kolego,spokojnie my tu "czyms innym" To nie forum informacje dnia-my starzy ludzie znajacy temat "na zywo" my nie teoretyki i nie mieszamy zupy i dupy.A dyskusja o osobistym smaku a nie o wplywie Polomskiego na rozwoj stosunkow Polska- Mongolia. Poniatno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Sobczyk IP: *.sympatico.ca 13.03.02, 23:13 Ja nie wiedzialem ze Ty Don jestes takim znawca muzyki. A Alle Pugaczowa znasz? Jak myslisz, z niej to dopiero artystka, prawda?. Rodowicz tez niby niczym nie grzeszy. Takich kilka na scene a cala orkiestre zaslonia a i z apetytu na muzyke czlowiek zlapie apetyt na....... Do tego tez trzeba wspomniec Wiolette Willas, tez godziwa baba, nie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.tnt19.ewr3.da.uu.net 13.03.02, 21:59 Mozesz ich wszystkich zobaczyc w USA ,co chwile przyjezdrzaja na "galowe" wystepy po polskich parafiach i klubach szczegolnie w okolicach NYC> Kari n Stanek do niedawna spiewala jako "dodatek" na polskich dancingach w tych rejonach Stanow. Wielu innych tez chocby ostatnio " Eleni" czy pol tysiaca innych,przyjezdrzaja niemal co tydzien wystepujac w klubie Leszka Swierszcza w NJ.to sie nazywa szumnie "tourne po Ameryce". Jest na co popatrzec od czasu do czasu,oczywiscie tylko tu w USA bo u was w Europie - Szwecja,Hiszpania itd pies z kulawa noga ze swiata polskich artystow nie przyjedzie - nie oplaca sie im !!! slabo placicie,nie zarobili by tego co chca i sie spodziewaja. Ostatnio pare dni temu Byl Jan Pietrzak !!! nastepni zapowiadaja przyjazdy !!! Nie jeden mieszkajacy w Polsce nie ma szans obejrzec takiej ilosci polskich slaw estrady jak przecietny polonus z USA - only !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! 13.03.02, 22:09 no teraz walnales boss. Pietrzak najpierw wystapi w Sztokholmie a pozniej jak mu pary wystarczy w Ameryce . Stara , kulturalna Evropa gora hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.03.02, 22:18 To zrozumiale,te chaltury to akurat w smaku i guscie publiki "polonijnej"w Ameryce.W Europie mamy nieco bardziej wyrobiony smak "artystyczny"no i wsrod nas nie ma tylu czeresniakow by zapelnic nawet skromna salke.)Po Europejsku pozdrawiam i przyjemnego ogladania i sluchania PS.A Pietrzak to opowiada ciagle te same kawalki z 80-lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.tnt17.ewr3.da.uu.net 13.03.02, 23:35 Nie mysle Don, nie mysle !!! problem jest ze zaden Pietrzak,Kobuszewski [tak,tak aktor]Gajos czy inne slawy polskiej estrady nie beda sie wysilac za za pare koron czy pesos, do wyobrazni przemawia tylko silna waluta i to zarobiona w tysiacach w ciagu tygodnia czy dwoch,a swoja droga zeby ich obejrzec w Europie trzeba rwac do Warszawy wczesniej rezerwujac bilet w teatrze Syrena czy innym Akurat moze Pietrzaka udalo sie na 5 minut zobaczyc w Szwecji bo jak sam sie zwierzyl brakuje mu do nowego "Jaguara" [tylko takimi jezdzi w Polszy] pare koron, widocznie ich tam nie zarobil bo zaraz byl w Stanach. A juz o takim "Mazowszu" czy "Slasku" lub Zespole Reprezentacyjnym Wojska Polskiego to tylko marzenia scietej glowy tam ,no chyba jak wspomnialem rwac samochodem na wakacje do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! 13.03.02, 23:45 Ale bredzisz. Po wizycie ktora bedzie 7 kwietnia byl w Stanach??? Gadu, gadu a chlopcy na sliwkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 14.03.02, 00:04 Gość portalu: boss napisał(a): > Nie mysle Don, nie mysle !!! problem jest ze zaden Pietrzak,Kobuszewski > [tak,tak aktor]Gajos czy inne slawy polskiej estrady nie beda sie wysilac za > za pare koron czy pesos, do wyobrazni przemawia tylko silna waluta i to > zarobiona w tysiacach w ciagu tygodnia czy dwoch,a swoja droga zeby ich > obejrzec w Europie trzeba rwac do Warszawy wczesniej rezerwujac bilet w > teatrze Syrena czy innym Akurat moze Pietrzaka udalo sie na 5 minut zobaczyc w > Szwecji bo jak sam sie zwierzyl brakuje mu do nowego "Jaguara" [tylko takimi > jezdzi w Polszy] pare koron, widocznie ich tam nie zarobil bo zaraz byl w > Stanach. A juz o takim "Mazowszu" czy "Slasku" lub Zespole Reprezentacyjnym > Wojska Polskiego to tylko marzenia scietej glowy tam ,no chyba jak wspomnialem > rwac samochodem na wakacje do Warszawy. jak ci tak imponuje pietrzak bo "tylko" takim jezdzi w warszawie tos malutki boss.Uprzejmie zawiadamiam,ze zeszlego roku Slask wystepowal w malutkim miasteczku Almoradi pol.hiszpanii.wystep na placu miejskim-darmo.placil zarzad miejski.marzenia scietej glowy to ty masz. akurat jakos nie imponuja mi te chaltury i granie do kotleta.ale nie bede dalej zlosliwy.Polonia amerykanska to moi przyjaciele(kilku w kazdym razie)a zespol Wojska polskiego to wsadz se w album z dedykacja,dolaczyc tam mozesz te zalosne resztki Slaska i Mazowsza.pozdraw. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Do Pana DONA 14.03.02, 00:22 Donie. Pewien WIRTUOZ SWAVEK pytal o Ciebie. odezwil sie )) pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Do Pana Radcy z zaskoczeniem ! IP: *.uc.nombres.ttd.es 14.03.02, 00:29 radca napisał(a): > Donie. > > Pewien WIRTUOZ SWAVEK pytal o Ciebie. > > odezwil sie )) > > pozdrawiam > radca juz niezliczona ilosc razy wchodzilem na Was i nikogo nigdy!pozdrawiami sprobuje Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Boss, 14.03.02, 00:30 Mialem okazje widziec p. Kobuszewskiego w Ameryce na 'scenie'. Pewnie, ze to nie jego wina, ze sped, pardon - wystep, urzadzono w jakiejs duzej szkole. Czulem sie jak w internacie koedukacyjnym. Potem zaczely sie jego monologi (A ja sie prosze panstwa ZAKOCHALEM!). Razem z nim wystepowala (zdaje sie) Danuta Szaflarska. Ona byla w duzo lepszej formie scenicznej. Niemniej jednak, nie zdzierzylem i po pierwszym akcie nawialem z sali. Mile natomiast wspominam wystep Mazowsza na scenie w Toledo. Chlopaki tak sie rzucali po drewnianych dechach, ze az mi ich bylo szkoda. Znowu, warunki byly spartanskie, ale ich kunszt byl wspanialy i niezapomniany. Czy ktos wie gdzie mozna kupic casete z wystepem Mazowsza? Jakies plany na wizyte w USA?) Oj, bywaly drzewiej teatry, bywaly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zybi Mazowsze do ..drapieznika IP: 130.68.2.* 14.03.02, 00:58 Co ty ???. drapieznik ???? Masz problem z wyszukiwaniem na internecie. Nalezy wypisac poszukiwane slowo ---MAZOWSZE--- i pod adresem www.zem.co.uk/polart/video/music/V255.htm znajdziesz to co chcesz za jedyne ....Ref: V255 Price: £ 29.95 ( US$44.93) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swavek Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.intranet.salsa.pl 14.03.02, 00:56 Witam Ciebie Don witam wszystkich Mysle ze to swietny temat o polskiej muzyce i ogólnie rozrywce, chciałbym dodatkowo podkręcić ten watek i poszerzyć. Co do Niemena zgodzę się z Donem. Chciałbym przypomnieć o występie niejakiego Czesława Wydrzyckiego przed kamerami telewizyjnymi ale w nieco odmiennej roli w okresie stanu wojennego, jak przekonywał Polaków o słuszności wprowadzenia stanu wojennego (jak niedaleko od muzyki do polityki) dobra już się nie czepiam. Co do pani Rodowicz to nawet nie chce zajmować miejsca w pamięci komputera. Myślę że jest bardzo wiele wykonawców w Polsce którzy zasługują na laury, chociażby biorąc analogiczny okres co tworzył Czesio niedościgniona grupa Brekaut, Ttadeusz Wożniak i najwieksza chyba gwiazda jaka narodziła się na polskiej ziemi Ewa Demarczyk. Następców owych dinozaurów na polskiej scenie muzycznej nie brakowało muzyka rozrywkowa podniosła swój poziom, krótko mówiąc było czego posłuchać. Powstawały coraz bardziej ambitne zespoły i wykonawcy jak: SBB, Dżem, Kasa chorych, Osjan, Marek Grechuta, Jacek Kaczmarski, Jan Jakub Należyty. Oczywiście sporo rozrywki dostarczali na nieźli wykonawcy bardziej popularnego nurtu jak: Manam, Budka suflera, Lombard, Perfekt, Lady Pank, itp. W dalszym okresie pojawiło się na nieszczęście bum na muzykę brukowa kompletnie infantylną (wiadomo o czym mowa dlatego pomine ten wątek). Dzisiaj pomimo sporego wyboru repertuaru nadal dominuje nieco chałturna muzyka typu Ich Troje (największa sprzedaż płyt w Polsce ponad 700000 egzemplarzy) ale nie jest to zjawiskiem typowym dla polski bardzo lekka muzyka sprzedaje się świetnie wszędzie na świecie, chociażby w Niemczech wciąż królują marszowe melodie a w USA kantry. Na koniec chciałbym ogłosić konkurs na najlepszego wykonawcę polskiego oraz na najlepszy utwór ))))) Pozdrawiam Swavek Ps. Don kiedy odwiedzisz nas na czacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 14.03.02, 01:14 Tak sie pisze !to pisal swav -szczeciniak .mlody ale bojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.tnt17.ewr3.da.uu.net 14.03.02, 01:44 Hey Szwedka !! widze ze to ty sie slabo orientujesz ,to ze u was na plakatach zapowiedzieli Pietrzaka na 7 April to nie oznacza ze w miedzyczasie on nigdzie nie moze pojechac ,wiec informuje cie ze byl w ubieglym tygodniu [pomiedzy 4- 10 March] w NYC na uroczystym balu z okazji 30-lecia Nowego Dziennika[jakbys nie wiedziala !! to najwieksza polonijna gazeta]. Natomiast dla Dona to mam wiesc ze "Jaguar " ktorym jezdzi Pietrzak kosztuje [nowy] lekko liczac okolo 35 000$$ nie mysle ze takim jedzisz po Hiszpani a jesli to napewno 15 -18 letni model w cenie nie wiekszej jak 2-7 tysiecy $$$ [nie pesos lub euro] Ale zostawmy Pietrzaka - to tylko zamierzchla gwiazda kabaretowa. Jak tu ktos napisal Ewa Demarczyk jest jedyna prawdziwa gwiazda polskiej piosenki - podpisuje sie pod tym ,mialem byc okazje na jej koncertach w Polsce i USA to prawdziwe przezycie. Szkoda tylko ze teraz zapomniana i niedoceniana a w dodatko musi sie procesowac z Zydami o swoje lokum w Krakowie to zenujace i upokarzajace jak na super gwiazde polskiej piosenki . To tyle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 14.03.02, 02:23 Oczywiscie,ze nie jezdze jaguarem-jezdze starym malym wozkiem ciagninym przez osiolka-tanio ekologicznie i bez stresu. Ale czytalem ogloszenie o pracy w USA.Zbieranie szyszek w lasach debowych ! czy cos o tym wiesz.obiecuja duze pieniadze a drzewa podobno przystosowane . I przy okazji wpadne na koncert jakiegos stetryczalego artysty z PL.czy to drogo? Moze byc Krawczyk np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.tnt17.ewr3.da.uu.net 14.03.02, 02:42 Don to ty jeszcze nie spisz ??? - co do szyszek to niezly interes tylko trzeba miec jakies papiery z klubu alpejskiego [wysokogorskiego] ze nie masz problemu ze wspinaniem sie na wysokosciach [powaznie] i mozesz pracowac. Stawki atrakcyjne,dokladnie nie jestem zorientowany ale wiem ze kilku polakow swego czasu z GOPR [podobno]niezle w krotkim czasie zarobili. Praca polega na wspinaczce i zrywaniu na duzych wysokosciach najlepszych szyszek w parkach narodowych - chodzi o material genetyczny wysokiej klasy. A co do Krawczyka dawno go tu nie ma - swego czasu pilem z nim piwo przy barze obserwujac jak jego "zona" wparowala do lokalu robiac mu awanture za jakas kelnerke ktora wczesniej [1 godz]" obracal" przed przybyciem "aniola stroza" A tak normalnie to Krawczyk pracowal tu na dachach na budowie a w wolnych chwilach spiewal w klubie "Wisla" Teraz po latach wrocil do Polski za zarobione $$$ wybudowal domek i zaszyl sie gdzies w Polsce. To tyle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 02:49 Gość portalu: boss napisał(a): > Don to ty jeszcze nie spisz ??? - co do szyszek to niezly interes tylko trzeba > miec jakies papiery z klubu alpejskiego [wysokogorskiego] ze nie masz problemu > ze wspinaniem sie na wysokosciach [powaznie] i mozesz pracowac. Stawki > atrakcyjne,dokladnie nie jestem zorientowany ale wiem ze kilku polakow swego > czasu z GOPR [podobno]niezle w krotkim czasie zarobili. Praca polega na > wspinaczce i zrywaniu na duzych wysokosciach najlepszych szyszek w parkach > narodowych - chodzi o material genetyczny wysokiej klasy. A co do Krawczyka > dawno go tu nie ma - swego czasu pilem z nim piwo przy barze obserwujac jak > jego "zona" wparowala do lokalu robiac mu awanture za jakas kelnerke ktora > wczesniej [1 godz]" obracal" przed przybyciem "aniola stroza" A tak normalnie > to Krawczyk pracowal tu na dachach na budowie a w wolnych chwilach spiewal w > klubie "Wisla" Teraz po latach wrocil do Polski za zarobione $$$ wybudowal > domek i zaszyl sie gdzies w Polsce. To tyle !!! .....pod Poznania.Ale jestes wredny!pfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 03:21 potepianie piosenkarzy po 40 latach zakrawa na kpiny panie Donie.Ja mialem przywilej zyc kilka krokow od sopockiego non-stopu wiec latami calymi mialem darmowe wystepy wyzej wymienionych.Pamietam czasy gdy elektryczne gitary robiono recznie i wzmacniacze itd.Pamietam czasy Pieciolini i Polan,czerwono- Czarnych,Niebiesko-Czarnych,Skaldow,Trubadurow,No To Co i wielu innych. Czerwone Gitary tez zaczely grac w Sopocie .40 lat temu muzyka angielska nie byla na innym poziomie niz nasza polska.Kazdy z powyzszych zespolow czy piosenkarzy mialby szanse na rynku angielskim czy amerykanskim gdyby sie tu urodzil.Dla mnie muzyka ta moze byla i prosta ale byla pogodna i szczera.Do dzisiaj wiele radiostacji nadaje muzyke z tamtych lat bo jest na nia zapotrzebowanie. Dzisiejsza muzyka dla mnie jest niezrozumiala ,nudna i obrazliwa. Szczegolna antypatia darze RAP i H METAL.Zaluje ze rozumie slowa spiewane(?) przez tych artystow(?).Niemen sluchany dzisiaj po 40 latach moze wydawac sie prymitywny ,wtedy jednak to byla awangarda polskiej muzyki. Cieszy mnie ze wielu z tych staruszkow tak swietnie sobie radzi np.T Nalepa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.tnt17.ewr3.da.uu.net 14.03.02, 03:36 Bogdan !! - swietnie to ujales !!Moda na "dinosarow" jest aktualna !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 03:39 ale nie powinnismy im pozwolic pracowac na dachach i to tylko ze wzgledu na wiek haha...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.tnt17.ewr3.da.uu.net 14.03.02, 03:57 Co do dachow i Krawczyka to prawda - zreszta on to sam potwierdzil po powrocie do Polski w licznych wywiadach prasowych,zreszta to nic strasznego czy obrazliwego ,z czegos trzeba przecierz zyc, nie tylko on jeden jest tego przylkadem. Znany aktor Perepeczko {Janosik] spedzil w Australii wiele lat pracujac zcasami fizycznie ,a po powrocie do kraju nie przywiozl nic ,zadnych oszczednosci czym sie narazil na docinki od najblizszych. A pan Komar polski sportowiec pracowal w servicies sprzatajacym sklepy w Chicago i North Carolina coprawda jako pilnujacy ,skutecznie [nikt mu nie podskoczyl] To nie sa zadne nadzwyczajne rzeczy tylko proza zycia na Zachodzie, nie ma byc co zaskoczonym czy zdziwionym !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 04:10 Przy okazii sie wydalo ze Pan Krawczyk,Komar itd.pracowali nielegalnie i podatki nie placili.A przeciez ty Boss nienawidzisz nielegalnich?Szkoda ze nie doniosles na nich do INS.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.tnt17.ewr3.da.uu.net 14.03.02, 04:14 Moze na ciebie doniose wielokropek ty tez nielegalny, to na wszelki wypadek siedz cicho lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 04:18 co do nieplacenia podatkow przez nielegalnych to nie badz taki pewien ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 04:15 "Co do dachow i Krawczyka to prawda - zreszta on to sam potwierdzil po powrocie do Polski w licznych wywiadach prasowych," Jezeli to co piszesz jest prawda to tylko szacunek mu sie nalezy za to ze byl na tyle odwazny aby sie przyznac.Wiesz na tym forum to same biznesmeny i informatycy .Tylko Don przyznal sie co robi i tez go szanuje.Zreszta przez rok robilem to samo(bar) w PRL i czasy te wspominam jako czas abstynencji i pracy 18 godzin dziennie 7 dni w tygodniu.Dlatego tez moze go rozumiem. PS. te 18 godz. to pracowalem jak rozkrecalem ten biznes.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.tnt17.ewr3.da.uu.net 14.03.02, 04:28 Oczywiscie ze to normalne i zadnej pracy nie ma sie co wstydzic chocby byla sprzataniem kibli a czy ja wykonuje ktos kogo nazwisko bylo glosne , czy ktos o kim nikt nie slyszal to nie wazne. co do Krawczyka to on wcale sie tego nie wstydzil i nie rznal glupa otwarcie o tym mowil, i tu nalezy sie mu uznanie,zreszta powrocil z forsa zarobiona przez siebie.Nie ma co sie dziwic ze czesc polskich aktorow czy piosenkarzy lapala sie tych zajec na ladach emigracyjnych. Przecierz amerykanie czy australiczycy nie znaja zadnego Krawczyka czy Perepeczke i nigdy nie slyszeli kto to jest. Oczywiscie to bylo za czasow komuny,dzis juz z tym moze troche inaczej,moze przyjezdajacy z Polski artysci nie musza przechodzic takich przeobrazen jak to mialo miejsce wtedy.No ale mialo byc o "dinosaurach" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 04:28 Do Bossa!Oj,kochany nielegalna to ja jestem ale podatki place.Moze podam Ci moje danne ze bys wyslal anonim do INS?Bez obrazy.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Dinosaury polskiego rocka !!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 15.03.02, 22:20 a kto wam powiedzial ,ze sie wysmiewam.to nieporozumienie.uwazam ,ze na wszystko jest swoj czas! Porofesjonalisci zawsze pracuja itd.Nalepy nie mieszac- to inna kategoria.chodzi o to jak ich widze po latach i to moj osobisty waski punkt widzenia.zreszta ich zycie "zawodowe "to glownie byly chaltury-takie byly czasy.zreszta byc artysta to ciezko.czas mija i chleb trzeba zabezpieczac wczesniej.nikomu nie zabraniam kochac sie w trubadurach itp. ja ich tez lubie to moja mlodosc-ale Niemena nie trawie i Polomskiego tez mimo,ze byl profs.i to podobno niezly.Mam kolegow muzykow ,ktorzy grali na wycieczkowych statkach na karaibach i na finskich promach.wielu z nich dalej gra za chleb,inni sprzedaja samochody itp takie jest zycie.N ie nalezy brac wszystkiego co sie pisze na forum doslownie.pozdraw Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Boss 15.03.02, 22:41 Wiesz Boss, Znam te sprawe jak rowniez sprawe bodajze generala Kija. Ten Komar to mial szczescie, ze na mnie nie trafil bo by juz nigdy nie pisal glupot o lamaniu reki przy kradzeniu radia na osiedlu w Polsce. To, ze byl duzy i silny to niewiele znaczy jak ktos sie uprze i jest wredny. Zdaje sie, ze grozila mu jakas sprawa w Chicago i nawial do kraju. Chyba ma zakaz wjazdu do USA. Byly zloty medalista kulomiot turned goryl od lamania rak a najgorsze, ze dal sie zlapac prasie. Polglowek i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Boss IP: *.uc.nombres.ttd.es 15.03.02, 22:57 drapieznik napisał(a): > Wiesz Boss, > > Znam te sprawe jak rowniez sprawe bodajze generala Kija. > > Ten Komar to mial szczescie, ze na mnie nie trafil bo by juz nigdy nie pisal > glupot o lamaniu reki przy kradzeniu radia na osiedlu w Polsce. To, ze byl duzy > > i silny to niewiele znaczy jak ktos sie uprze i jest wredny. > > Zdaje sie, ze grozila mu jakas sprawa w Chicago i nawial do kraju. Chyba ma > zakaz wjazdu do USA. > > Byly zloty medalista kulomiot turned goryl od lamania rak a najgorsze, ze dal > sie zlapac prasie. Polglowek i tyle. Ktorys z tych kulomiotow sie rozbil pod szczecinem-nie pamietam ktory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Boss IP: *.sympatico.ca 15.03.02, 23:20 Gość portalu: Don napisał(a): > drapieznik napisał(a): > > > Wiesz Boss, > > > > Znam te sprawe jak rowniez sprawe bodajze generala Kija. > > > > Ten Komar to mial szczescie, ze na mnie nie trafil bo by juz nigdy nie pis > al > > glupot o lamaniu reki przy kradzeniu radia na osiedlu w Polsce. To, ze byl > duzy > > > > i silny to niewiele znaczy jak ktos sie uprze i jest wredny. > > > > Zdaje sie, ze grozila mu jakas sprawa w Chicago i nawial do kraju. Chyba m > a > > zakaz wjazdu do USA. > > > > Byly zloty medalista kulomiot turned goryl od lamania rak a najgorsze, ze > dal > > sie zlapac prasie. Polglowek i tyle. > > > > Ktorys z tych kulomiotow sie rozbil pod szczecinem-nie pamietam ktory? Wlasnie Komar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Boss IP: *.proxy.aol.com 16.03.02, 04:31 Komar kase mial jak nie malo kto,zdaje sie ze mial nawet knajpke na Starowce,ale Szanowna Irena Szewinska po jego smierci robyla rzutke na jego "biedne dzieci".Wstydu nie miala ta baba.Jak czytalam w gazecie jej apely,to smiac mi sie chcialo!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: Boss IP: *.sympatico.ca 16.03.02, 06:42 Przypomnialo mi sie cos z tych dobrych czsow. To niby ma byc kawal. Otoz spotkal sie Niemen z Wioletta Willas i wypowiedzieli w "sercu" sobie nawzajem. Ona mowi: o kurwa, co za Jezus. A on: O jezu, co za kurwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOGDAN Re: Boss IP: *.proxy.aol.com 16.03.02, 13:51 I zaplonela stodola...dokonczenie powyzszego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Komar zmarl?! 16.03.02, 16:38 Nic nie wiedzialem. Przepraszam. Po waszych postach sprawdzilem i rzeczywiscie: www.speedandpower.com/vault/news98.shtml Ale smierc! 58 lat Komar i 48 lat Slusarski... wiecie co mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Komar zmarl?! IP: *.uc.nombres.ttd.es 16.03.02, 21:24 drapieznik napisał(a): > Nic nie wiedzialem. Przepraszam. > > Po waszych postach sprawdzilem i rzeczywiscie: > > <a href="http://www.speedandpower.com/vault/news98.shtml"target="_blank">www.sp > eedandpower.com/vault/news98.shtml</a> > > Ale smierc! 58 lat Komar i 48 lat Slusarski... wiecie co mysle. a co tu myslec ! szkoda bo kazdego zycia szkoda-slaba szosa za wysoka predkosc itd.podobno w tym miejscu to juz kilka takich wypadkow bylo. Ciekawe to o Szewinskiej-czyzby nie miala informacje prawdziwe o kolegach olimpijczykach.albo miala te prawdziwe a inne to plotki ! Czesc ich pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morsa A mialo byc o Niemenie! IP: *.telia.com 16.03.02, 22:16 Wlasnie! Jak to latwo zmienic temat! A mialo byc o Niemenie! Ja go bardzo lubilam! Mialam wszystkie plyty, jezdzilam na koncerty, zbieralam autografy! Trudno sie wlasciwie dziwic - 19 lat! Kogo wtedy mielismy do wyboru? Polomski czy Irena Santor? - za starzy dla nas nastolatkow. Niemen to bylo cos nowego - dlugowlosy (niewazne, czy to peruka), inny jakis; glos niewyszkolony - kazdy z nas mogl sie z nim utozsamic- mozna bylo spiewac byle jak i ludzie to kupili! Teksty? Ktora nastolatka nie plakala sluchajac "Wiem ze nie wrocisz" abo "Czy mnie jeszcze pamietasz"? Te krotkie milostki, tesknoty, i to po polsku, bez szkolonego glosu.... a "Dziwny jest ten swiat" - wystarczy posluchac tekstu - Ciagle niestety aktualny........... Owszem, troche wydziwial pozniej. Ale moja mama, ktora zamykala drzwi i wkladala wate do uszu, kiedy ja sluchalam swojego idola (wylam razem z Niemenem "Bema pamieci rapsod zalobny" (Norwid) - naprawde WYLAM!); ta moja mama uslyszla kiedys "Obok nas" i nigdy juz nie krytykowala mojego smaku muzycznego! Nagle zmiekla i dala Niemenowi szanse - i doszla do wniosku, ze da sie go sluchac! PS - Mam takze w swoich zbiorach Szczepanika, Czerwone Gitary, Tadeusz Wozniak, Ewa Demarczyk, Breakout, Zimmerman (utwory Szopena), Skaldowie, M. Grechuta i.t.d.). Nostalgia ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba_O Re: A mialo byc o Niemenie! IP: *.ne.client2.attbi.com 16.03.02, 22:57 Apropos wydziwiania p. Czesia. Bylem raz na jego koncercie, cos mu nie pasowalo i zaczal klocic sie z organizatorami, niemalze na oczach widowni. W efekcie koncert sie zaczal o jakies pol godziny pozniej. A p.Czesio sobie spokojnie chadzal w te i z powrotem jakby publicznosci wogole nie bylo, za co dostal gromkie brawa (wiadomo kultura w .. juz nie powiemn gdzie bo jeszcze mi sie oberwie). Ale w sumie koncert byl rewelacyjny i nawet dluzszy niz planowano - popisy solowe Apostiolisa i Skrzeka. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: A mialo byc o Niemenie! IP: *.proxy.aol.com 18.03.02, 08:28 PS - Mam takze w swoich zbiorach Szczepanika, Czerwone Gitary, Tadeusz Wozniak, Ewa Demarczyk, Breakout, Zimmerman (utwory Szopena), Skaldowie, M. Grechuta i.t.d.). Nostalgia ???????? A moze masz takiego popularnego z nagran pocztowkowych -Laskowiak czy jakos tak sie nazywal? Po tylu latach nie pamietam ani nazwiska ani tych piosenek pamietam tylko ze go na rynku mozna bylo kupic a pozniej nawet plyte mu wydali. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Laskowski 18.03.02, 10:03 nazywal sie Laskowski nie pamietasz jak spiewal Beate ? albo Kolorowe jarmarki?? Byl takim ludowym pop piosenkarzem, lubianym przez publike, ale strasznie tepionymprzez znawcow. Spiewajac Jarmarki w Opolu nie dostal zadnej nagrody, a ludziom lapy spuchly od walenia BRAVO!!!! a pozniej te sama piosenke pozyczyla sobie Rodowicz i spiewala w Sopocie, jako polska gwiazda z wielkim przebojem. Laskowski pozniej chyba jezdzil do Ameryki, spiewal ale na ten temat nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan2002 Re: Laskowski 18.03.02, 10:17 tak to ten .Moze ktos w Polsce o nim slyszal? Piosenki te znalem a teraz zupelnie melodii nie pamietam. Wazne ze na jego tworczosc byl duzy zbyt czyli i zapotrzebowanie czego nie mozna powiedziec o tworczosci wielu uznanych Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Maaaaaaaryyyyyyyyyjanka 18.03.02, 10:20 raz o polnocy spooootkala chlopca takiego ktory mial czarne oczy jak go spotkala tak pokochala.... dalej nie pamietam, jarmarkowy to on faktycznie byl... ale posluchaloby sie... Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Maaaaaaaryyyyyyyyyjanka 18.03.02, 10:28 moze i on byl jarmarkowy, ale jak ja to teraz postrzegam to nie sama Demarczyk czlowiek zyje. A znalam takich co to o, nie , o pfe ficjalnie Demarczyk, Grechuta i poezja spiewana . A jak wypili to co spiewali???? z pieciu dziewczat Albatrosa , tys jedyyyynaaaa , Beataaaa . Jesuuu jak ja tego nie lubilam!!!!! Ale teraz? A slichajcie sobie co chcecia) z wiekiem jakby czlek lagodnieje, prawda Don, ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Maaaaaaaryyyyyyyyyjanka 18.03.02, 10:38 Gdy wyjezdzalam do Szwecji otrzymalam plyte od mojego szefa z takimi roznymi polskimi perelkami, gdzies mi ona zaginela. Jakis rodak (nie Rodak) pozyczyl na wieczne oddanie.To byl najlepszy prezent jaki dostalam. Ale se lubilam posluchac "Umarl Maciek umarl i lezy na desce..." albo "Miala baba koguta,koguta,koguta,wsadzila se do buta do buta hej" Moze ktos ma ta plyte??? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Maaaaaaaryyyyyyyyyjanka 18.03.02, 10:48 no wlasnie,mamy wiele takich zaspiewow ale wstydzilismy sie ich , a przeciez one tez tworza kulture, Wiesz, ja lubie ogladac te szwedzkie zaspiewy ze Skansenu latem z Berghagenem. Jak tam ludzie spiewaja , jak sie ciesza, ze im melodia wychodzi. No to ja z nimi przed TV i jest jakos tak wesolo, pogodnie. Albo Så ska det låta, jak grubasek poprowadzi i wpusci na scene to az sie chce zamemu cos zawyyyyc Szwedzi lubia spiewac, maja mnostwo roznych piosenek na rozneokazje. Pamietaja o starych przebojach . Mlodzi maja swoje, ale starsi tez sie nie daja i przypominaja hity swojej mlodosci. To jest bardzo fajne. Nikt sie nie wstydzi, z ebabcia spiewala piosenke o jakims zolnierzu , gdziez w Szwecji ( znasz? Ulla Bilqvist, "Min soldat lalaal någonstans i Sverige...") albo wspanialy hitAnity Lindblum np. " Så`t är livet,,,,,,"Wszyscy to znaja. K Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Maaaaaaaryyyyyyyyyjanka 18.03.02, 10:49 sorryyyyy mialo byc o Niemenie hahahha Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Maaaaaaaryyyyyyyyyjanka 18.03.02, 10:56 Oj,kobieto! Z ust mi to wyjelas. Tak im zazdroszcze tego Skansenu albo "Så ska det lata" w TV. Mlodzi i starzy sie bawia razem. Tych tradycji i ze je pielegnuja. Smieje sie z ich "Sma grodor..." ale jakie to fajne. Zawsze jak jestem w Polsce to szukam tych perelek, polskiego folkloru ale tego jak na lekarstwo. Mam "Halke" w domu, jak chcesz to ci skopiuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Maaaaaaaryyyyyyyyyjanka 18.03.02, 14:05 masz na mysli " Szumia jodly na gor szczycie ....oj Halino , oj jedynooo dziewczyno mojaaaa. dziewczyno mojaaaaaaaaaaaaaa" A studencina w tle jako Jatek, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Halka 18.03.02, 19:30 A kto Stolnikiem??? Konsul???? 50 minut sluchania, ach. PS Bodaj bym nie wymowila tego zwolnienia wczoraj. Czulam sie jak wyprana och wyrzeta dzisiaj w pracy. Wirusiki w drodze blee Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Halka 18.03.02, 20:39 hehehe na zwolnionko, na zwolnionko. Ja to mowie,juz zmadrzalam, a bylam tyle laaat glupia. Wylezysz chorobe, z, posprzatasz przed Wielkanoca, jaja umalujesz , firanki upierzesz, okna umyjesz..... nio? Zachecilam?A pozniej poleniuchujesz. Apropos Halki , to mysle ze DON bedzie spiewal arie z kurantem " Ten zegar stary....." Nio , posluchaloby sie , pamietasz jak Ladysz spiewal basem? Az mu oczy na wierzch wychodzily....... "boisz sie ? NIE?... zazyj tabakiiiiiiii...... Pazdrov K. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Halka 18.03.02, 20:56 karelia napisał(a): > hehehe na zwolnionko, na zwolnionko. Ja to mowie,juz zmadrzalam, a bylam tyle > laaat glupia. Wylezysz chorobe, z, posprzatasz przed Wielkanoca, jaja > umalujesz , firanki upierzesz, okna umyjesz..... nio? Zachecilam? Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Na czworakach a do roboty pojde !!!! Masz Stary Dwor???? Wymienimy???? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Halka 21.03.02, 10:18 nie mam , ale sobie cos tam przypominam , np te arie z kurantem , spiewana przez starego klucznika czu miecznika heheh "Ten zegar staryyyy. aterz niucha tabaki, albo wonnego snusa heheheh posnusamy sobie? Szwedki ? Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Snus!!!! 21.03.02, 12:37 Snus bleeeeee. To juz wychodzi poza granice mojej szwedzkosci ))) Chuba ze z k na koncu hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś